Condiloma - ce este și cum este tratată?

Nu toate femeile și bărbații acordă importanță creșterilor mici care au apărut în locuri delicate. Deși este mai bine să solicitați ajutor în timp util. Papilomavirusul uman apare destul de des, adesea "doarme" și se găsește la anumite momente. Condyloma este o manifestare a virusului pe piele și organele genitale mucoase.

cauzele

Negi genitale apar datorită infecției cu papilomavirus uman (HPV). Cum le puteți obține? Există mai multe moduri, iar probabilitatea de infectare în fiecare este destul de mare. Vom lista principalele motive pentru care poate apărea această patologie în organism:

 • Infecția se produce cel mai adesea în timpul sexului neprotejat. Chiar dacă a fost utilizat un prezervativ, o femeie este probabil să se infecteze dacă este în contact cu membranele mucoase și cu pielea afectată de negi.
 • Infecția poate apărea atunci când se utilizează obiecte de igienă personală ale altor persoane, obiecte de uz casnic. Femeile care vizitează saune, băi și bazine care sunt prost igienice sunt mai predispuse la acest lucru.
 • Când utilizați medicamente puternice, stresul poate provoca, de asemenea, veruci. Fotografiile acestei boli confirmă faptul că gradul poate fi diferit, până la apariția unui grup de creșteri care formează crustele.
 • Orice eșec al imunității, alimentația neechilibrată poate să trezească virusul.
 • Foarte adesea condiloamele se manifestă în perioada postpartum și chiar în timpul sarcinii. Când corpul funcționează în modul îmbunătățit, acesta este reconstruit. Echilibrul hormonal este deranjat, organele genitale feminine devin foarte vulnerabile, iar virusul, ca și multe alte infecții, nu se mai așteaptă.

simptome

Inimile genitale intime afectează adesea membranele mucoase ale organelor genitale. Atât femeile, cât și bărbații sunt la fel de sensibili la infecții. Mulți oameni nici măcar nu știu cum ar arăta manifestările maladiei până când ei înșiși se vor confrunta cu o problemă. Condiloamele la bărbați (fotografiile din literatura medicală arată numeroase variații ale acestei boli) se extind rapid pe penis, preput, cap, căpăstru, mai puțin adesea scrotul este afectat. Condiloamele cresc în bust și rect. În primul rând, este o creștere a pielii de culoare gri sau palidă. Dimensiunile pot fi de la 2 mm la un centimetru și mai mult. De-a lungul timpului, aceste verucilor acoperă o suprafață mai mare și provoacă o mulțime de probleme. La femei, astfel de creșteri apar pe labiile, în vagin, pe clitoris și chiar pe colul uterin. În cel de-al doilea caz, femeia poate să nu fie conștientă de existența lor până când un ginecolog le găsește la examinare.

Papilomavirusul uman pătrunde în corpul uman prin leziuni deschise pe piele, mucoase - zgârieturi și răni.

Nu există simptome specifice specifice de condilomatoză. Pentru mulți, verucile genitale nu numai că împiedică viața sexuală normală, ci și un defect cosmetic deprimant semnificativ. Din acest motiv, majoritatea victimelor încearcă să contacteze rapid specialiștii, să se supună diagnosticului și să înceapă tratamentul corect.

Condilom la femei și bărbați. diagnosticare

La examinarea pacientului, medicul curant poate identifica cu usurinta condilomul. Negi genitale (fotografia demonstrează acest lucru) sunt dificil de confundat cu alte leziuni. Pentru confirmarea exactă a diagnosticului, medicul va trimite pentru a furniza teste care să confirme că virusul papilloma uman (HPV) a fost cauza bolii. Medicina moderna face o analiza corecta a PCR - epuizarea epiteliilor este luata din membranele mucoase in care particulele de virus pot fi prezente. Dacă se confirmă condilomatoza, se atribuie una dintre opțiunile de tratament.

Îndepărtarea negi

Negi genitale astăzi sunt îndepărtate cu succes, doar procedura este mai mult la categoria de chirurgie cosmetică, nu puteți face acest lucru gratuit. Condyloma este o creștere pe piele, membrană mucoasă, care poate fi îndepărtată într-una din mai multe moduri. La consultarea medicului, pacientul poate alege, care dintre metodele de îndepărtare este mai preferabilă. Prezentăm mai multe opțiuni (pe scurt):

 • Criodistrucția. Creșterea supraaglomerilor este eliminată utilizând azot lichid. Când se îngheață în celulele proteice ale măduvei negre, ceea ce duce la dispariția negi. O rană mică apare în locul ei, se vindecă foarte repede. Cryodestrucția este o metodă relativ ieftină, nedureroasă, sigură și foarte eficientă. Prin aceasta, simptomele de HPV pe piele se îndepărtează ușor și rapid.
 • Electrocoagulare. Cu ajutorul curentului electric, condiloamele sunt cauterizate. Această metodă este cunoscută în medicină de mult timp, practicată cu succes. Are minusul - apariția cicatricilor este posibilă, pacientul suferă disconfort și durere în timpul procedurii.
 • Laser. Eliminarea papiloamelor cu laser. Un tratament relativ nou, foarte eficient pentru condilomatoză. Condyloma sub influența razelor laser este distrusă, se formează o scobire la locul unde dispare după un timp, pielea rămâne complet curată, fără cicatrici.
 • Metoda undelor radio. Metode foarte eficiente și nedureroase. Costul procedurii este destul de ridicat, astfel încât nu toată lumea își poate permite acest tip.
 • Distrugerea chimică. Această metodă se bazează pe utilizarea de substanțe chimice (acizi) prin care se arde condilomul. De obicei, aceste medicamente sunt fabricate în conformitate cu prescripțiile medicului din farmacie. Este necesar să se aplice mijloacele foarte atent. Utilizarea necorespunzătoare poate deteriora și arde arsurile pe pielea sănătoasă și pe membranele mucoase.

Spray "Epigen Intim"

Mulți pacienți elimină condiloamele folosind medicamentul "Epigen Intim". Producătorul produsului este compania multinațională Invar, a cărei specializare principală este producerea preparatelor dermatologice și ginecologice. Disponibil în cutii de pulverizare, al căror volum este de 15 sau 60 ml. Pentru a ușura pulverizarea, cartușul este echipat cu un dozator. Poate că utilizarea intravaginală - duza specială este inclusă în pachet în acest scop.

Principala componentă activă a sprayului "Epigen" - acid glicirizic, această substanță este extrasă din rădăcină de lemn dulce, are un efect puternic antiviral.

În plus, instrumentul ameliorează perfect mâncărimea și inflamația, stimulează sistemul imunitar pentru capacitatea de a apăra independent de organismele bolii. Acidul glicirizinic distruge lanțurile de ADN ale celulelor papillomavirus, împiedică reproducerea lor ulterioară.

Diferența remarcabilă a acestui medicament față de cele similare este că acidul nu provoacă arsuri pe piele, pulverizarea poate fi pulverizată fără nici un pericol pe membranele mucoase și pe piele. Substanța acționează foarte ușor, dar distruge și celulele HPV, herpesul și alți agenți patogeni.

Aplicare prin pulverizare

Condyloma este un veruci genital, pe care Epigenen Intim spray va ajuta să scapi de. Pentru tratament este necesar să se utilizeze unul dintre următoarele scheme și recomandat de medic:

 • Cursa normală a bolii necesită tratarea întregii suprafețe a organelor genitale afectate de negi. Este necesar să acoperiți întreaga zonă cu două sprayuri, lăsați-o să se usuce complet. Utilizați de trei ori pe zi până la recuperarea completă.
 • Dacă verucile genitale sunt deteriorate, sângerați, Epigen Intim este utilizat timp de 10 zile sau mai mult (înainte de vindecare) de 5 ori pe zi. Medicamentul este pulverizat pe piele și mucus de la o distanță de 10-15 centimetri.
 • Cursul latent al bolii necesită pulverizarea medicamentului în zona completă. Genitalele externe sunt procesate în cursul lunii de trei ori pe zi.
 • După ce activitatea HPV se stinge, timp de încă zece zile, de trei ori pe zi, este necesar să se efectueze tratamentul cu Epigen Intim spray.

Pentru a preveni, preveni apariția condiloamelor în prezența factorilor provocatori, se recomandă utilizarea acestui medicament. Care sunt acești factori? Bolile transmise care slăbesc sistemul imunitar, exacerbarea patologiilor, hipotermia, stresul, dieta nesănătoasă, lipsa somnului. Schema este utilizată standard - de trei ori pe zi. Este recomandabil să folosiți pulverizarea înainte și după actul sexual timp de o perioadă după eliminarea verucilor. Aplicați instrumentul la organele genitale externe și interne. Zonele care au fost afectate de negi trebuie să primească o atenție deosebită. Se recomandă pulverizarea intimă pe piele în jurul anusului.

Terapie cu laser

Cea mai bună metodă de eliminare a condiloamelor este tratamentul cu laser. Această abordare inovatoare a primit cele mai pozitive recenzii. Procedura pentru îndepărtarea laserului condilom este următoarea.

Medicul acționează asupra neoplasmelor cu un fascicul de lumină, datorită evaporării celulelor, structura fiind distrusă și verucile mor. Concentrația fasciculului cade pe microvasdele de sânge care alimentează negi. După îndepărtarea negi, rămân cruste, care vor dispărea în curând, iar într-o săptămână nu vor mai exista urme pe piele. Laserul acționează foarte precis, zonele sănătoase nu sunt rănite deloc. Avantajele terapiei cu laser includ:

 • Nesângeroasă.
 • Perioadă de recuperare rapidă.
 • Nedureros.
 • Excluderea autoinfecției.
 • Rată scăzută de recidivă.
 • Sterilitate ridicată.
 • Nu se deteriorează țesutul înconjurător.

De regulă, după utilizarea cicatricilor cu laser și a cicatricilor, aproape nu rămâne. Timpul de procedură cu o durată medie a bolii durează între 10 și 30 de minute. Uneori este nevoie de 2-3 sesiuni.

Condiloamele, fotografiile cărora sunt prezentate în articol, sunt ușor de retras folosind un laser. După această procedură, pot apărea disconfort, mâncărime. Aceasta confirmă vindecarea crustelor. În comparație cu alte metode, perioada de recuperare este mult mai scurtă. Pacientul după intervenție trebuie să respecte recomandările, astfel încât perioada de recuperare să fie finalizată mai repede:

 • Nu puteți vizita solariul.
 • Nu se recomandă ridicarea greutății.
 • Imigrație personală impecabilă.
 • Uneori interzicerea contactului sexual.

Îndepărtarea cu laser este, de obicei, combinată cu terapia medicamentoasă pentru a bloca agentul patogen care se află în organism.

Operație cu unde radio

Metoda non-invazivă a undelor radio este considerată foarte eficientă. Un condilom este o creștere care provoacă multe inconveniente unei persoane. Undele radio vin la salvarea acestei probleme.

Doctorul anestezie prima zonă în care va avea loc intervenția. În acest scop este utilizat un spray anestezic sau o cremă.

Esența metodei este efectul fluxurilor radio de înaltă frecvență asupra condilomului. Ca urmare a țesuturilor patologice se începe să genereze căldură, acesta este un efect negativ asupra acumulării. Procedura folosește o tehnică specială. În procesul de supraîncălzire a pielii nu are loc, dar temperatura devine ridicată într-o asemenea măsură încât toți microbii mor. Procedura durează 10-30 de minute.

După procedură, pacienții se recuperează foarte repede, fără complicații. Undele radio vă permit să vă ocupați și de zone mari. Următoarele avantaje ale procedurii pot fi notate:

 • Țesutul sănătos nu este practic rănit, riscul este redus la minim.
 • Defectele sub formă de infiltrații, cicatrici, edemuri sunt complet excluse.
 • Nesângeroasă.
 • Nedureros.
 • Nu există contact cu pielea.
 • Dezvoltarea și răspândirea ulterioară a virusului este complet exclusă.

Pentru toate aspectele pozitive, există și contraindicații: procedura este interzisă dacă pacientul are un dispozitiv implantat (de exemplu, un stimulator cardiac) sau o construcție metalică.

cryolysis

Potrivit statisticilor, cele mai frecvente sunt condiloamele la femei. Fotografiile de neguri arata foarte inestetice, ele aduc o multime de probleme estetice. O popularitate mai mare a primit metoda de criodestrucție (expunerea la azot lichid). Linia de jos este efectul asupra frigului de condilom. Procedura foloseste azot lichid (temperatura -196 grade). Cu un aplicator umed, medicul se ocupă de creșteri, înghețându-le. Condyloma cu moartea și căderea. Rana vindecă 10 zile. Singura contraindicație este alergia la frig. Puncte pozitive:

 • După procedură, nu există defecte asupra pielii.
 • Nedureros.
 • Nu există contraindicații (cu excepția unei reacții alergice la frig).

Dezavantajul metodei este acela că un condilom poate reveni, ceea ce înseamnă că va trebui din nou tratat. Se întâmplă că perioada de recuperare durează până la șase luni. Zonele extinse nu pot fi tratate cu azot. Dacă imunitatea este redusă, este necesar să o restabiliți înainte de procedură.

De ce trebuie să scot negii

Dacă există condiloame pe corp, tratamentul este pur și simplu necesar. La prima vedere se pare că negi nu provoacă prea mult rău, nu doare, nu se strică, nu mănâncă. De fapt, ele dăunează organismului în mod nemaipomenit. Sistemul imunitar încearcă să se descurce de unul singur și îi face rău. Pe fondul patologiei la femei se poate obține un miros neplăcut cu secreții. Suferă starea mentală, emoțională.

Pentru femei, condilomatoza este cea mai periculoasă, deoarece poate declanșa dezvoltarea unei tumori maligne. La bărbați, această probabilitate este, dar este mult mai puțin comună. Este mai bine să eliminați condiloamele, atunci când există doar 1-2, pentru a împiedica dezvoltarea acestora în colonii. Un număr mare de veruci reprezintă o adevărată amenințare la adresa vieții pacientului. Mulți pacienți se tem de procedura de înlăturare a verucilor, referindu-se la senzațiile dureroase. Toata lumea simte durerea diferit, pentru ca pragul durerii este diferit pentru toata lumea. În fiecare caz în parte, această problemă este discutată cu medicul, pacientul poate alege alegerea anesteziei.

Înainte de a alege o metodă, trebuie să vizitați un medic, femeile - un ginecolog, bărbații - un urolog. Medicul va programa un test și va recomanda cea mai potrivită metodă. Unele metode sunt mai ieftine, unele mai scumpe, diferă în funcție de durere, perioade de vindecare, recuperare. Cuvântul decisiv, desigur, va fi pacientul însuși. Principalul lucru în această problemă este atingerea rezultatului dorit: să fie vindecat și să fie sănătos.

De ce fac condiloame, metode de îndepărtare a formărilor și principii de tratare a HPV

Condiloamele sunt formațiuni papilomatoase (gălbui) cu localizare predominantă pe genitale (piele sau mucoase) și / sau în zona anusului, cauzate de papilomavirus uman și caracterizate printr-un curs cronic cu recidive și un grad ridicat de contagioasă.

Relevanța subiectului

Tendința unei creșteri semnificative a morbidității datorată infecției cu papilomavirus uman este o cauză de îngrijorare (mai ales în ceea ce privește dezvoltarea de negi) a diferitor medici - dermatologi, obstetrician-ginecologi, urologi.

Ce sunt verucile periculoase?

Importanța socială și relevanța acestei probleme sunt asociate cu creșterea răspândită și constantă a numărului de boli și, cel mai important, cu capacitatea acestor entități de a se transforma în tumori de cancer. Aproape toate cazurile de cancer de col uterin și jumătate din alte tumori maligne ale zonei anale și genitale, precum și o serie de neoplasme maligne de pe piele, în glanda prostatică și în mucoasele tractului respirator superior (carcinomul cu celule scuamoase ale laringelui) se datorează infecției cu HPV.

În ultimii zece ani, numărul persoanelor infectate a crescut de 10 ori în întreaga lume. Rezultatele diferitelor studii indică faptul că până la 82% dintre femei sunt infectate la doi ani după declanșarea activității sexuale, precum și la aproximativ 80% din întreaga populație activă sexuală, printre care pot fi persoane cu sau fără manifestări clinice evidente ale infecției. Adesea, tratamentul verucilor este ineficient datorită naturii recurente a bolii și a cazurilor frecvente de re-infectare datorită gradului înalt de prevalență al acestei patologii.

Creșterea anuală a infecției cu HPV în Statele Unite este de aproximativ 5-6 milioane de persoane. Prevalența medie este de 100 de persoane la 100 mii din populație, în Germania - aproximativ 450 de persoane, în Rusia - 30-35, iar în unele regiuni (Sankt-Petersburg, Moscova și Moscova) această cifră atinge 120-165 persoane la 100 mii populație. Cu toate acestea, chiar și acești indicatori nu reprezintă o reflectare completă a infecției reale a populației cu papilomavirus uman.

Datorită faptului că manifestările clinice ale infecției cu papilomavirus uman tind să se auto-regreseze, prevalența acesteia în rândul persoanelor cu vârsta între 25 și 30 de ani scade, dar în același timp, incidența displaziei cervicale și a cancerului crește semnificativ, număr maxim de cazuri observate printre persoanele de 45 de ani.

Etiologia și patogeneza bolii

cauzele

Agenții cauzali sunt diferite tipuri (cel puțin 35) de virusuri care conțin ADN care fac parte din familia de virusuri papillomavirus sub denumirea generală de "papilomavirus uman" (HPV). Adesea, o persoană nu se găsește nici una, ci o combinație de mai multe tipuri de agent patogen.

Tulpina (tipul) agentului patogen depinde de tipul procesului patologic, de simptomele acestuia, de localizare, de gradul de risc al cancerului. Papilomavirusul uman este împărțit în tulpini cutanate și mucoase, cu risc ridicat, mediu și scăzut de cancer, care poate provoca atât tumori maligne, cât și benigne.

Cele mai frecvente dintre acestea sunt tulpinile 16 și 18, provocând condiloame pe labiile cu degenerare în cancer, tumori maligne ale penisului, displazie și cancer ale membranei mucoase a vaginului și colului uterin, rectului, laringelui. Manifestarea clinică a unei infecții de durată de tip 6 și 11, legate de viruși cu risc scăzut de oncogene, sunt verucile anale și genitale.

Numărul maxim de boli apare la o vârstă fragedă (17-25 ani), probabil datorită vârfului activității sexuale și susceptibilității ridicate a țesuturilor epiteliale ale organelor genitale. Condiloamele la bărbați și femei apar la aproximativ aceeași frecvență.

Mecanismul de dezvoltare a patologiei

Perioada de incubație poate dura de la câteva luni până la câțiva ani (în medie, aproximativ opt luni). Boala poate apărea subclinic, fără manifestări evidente.

Virusul pătrunde în celulele epiteliale în creștere ale stratului bazal al pielii sau membranelor mucoase prin leziuni microscopice cauzate de mijloace mecanice, infecții bacteriene, inflamații etc.

Celulele nediferențiate ale stratului bazal al pielii și membranelor mucoase în procesul maturizării, diferențierii și mișcării lor în straturile suprapuse poartă un virus persistent și, astfel, sunt o sursă de infecție a infecției care este constant prezentă în celulele epiteliale ale stratului superior.

În plus, există o încălcare a procesului normal de transformare a celulelor epidermice în celulele stratului de suprafață al epiteliului pielii, în special în stratul spinos, deoarece procesul de diferențiere este controlat de genele HPV populate în ele. În consecință, apar zone de deformare în care crește stratul adânc de piele și îngroșarea zonei pielii datorită stratului cornos. Aceste creșteri inegale care iau forma de veruci sunt condiloame.

Examinarea citologică a frotiurilor extrase din stratul de suprafață al epiteliului a evidențiat celule infectate cu virusuri, care, în comparație cu celulele normale, sunt mai mici și au o margine strălucitoare care înconjoară nucleul celular. Prin urmare, par a fi goale, de unde vine numele lor - "coilocite".

Coilocitele sunt un semn specific al leziunilor infecției cu papilomavirus uman. Cu un curs benign al procesului, există câteva coilocite, chiar singure, nu există o creștere a nucleului lor sau o ușoară. În cazul transformării într-o formare asemănătoare tumorii, aceste celule sunt identificate în partea superioară a 1/3 a stratului epitelial, adesea sub formă de leziuni obișnuite.

Particulele virale mature nu intră în sânge și nu se răspândesc în alte organe. Ele sunt colectate activ în stratul de suprafață al epiteliului și sunt eliberate atunci când celulele sunt distruse pe suprafața pielii sau a membranelor mucoase, astfel încât acestea din urmă devin potențial periculoase în ceea ce privește infecția.

Cum sunt transmise negii

Principalul factor de risc pentru infecția cu papilomavirus uman pentru copiii sub 12 ani este contactul cu părinții infectați, la vârsta de 13-17 ani, principala cale de infecție este sexul, iar principalul factor de risc este debutul precoce al activității sexuale.

Infecția la o persoană sănătoasă este transmisă în imediata apropiere a membranelor mucoase infectate sau a pielii unui partener infectat. Principala cale de infecție la adulți este sexul, iar protecția cu prezervative este ineficientă. Probabilitatea de infecție în cazul contactului cu un partener sexual infectat este de 70%. Prin urmare, HPV este o infecție cu transmitere sexuală. În competiție cu herpesul genital, se întâmplă de 3 ori mai des decât ultimul.

Agentul cauzal al bolii poate fi, de asemenea, prezent în saliva și în urina unei persoane infectate. Posibilitatea de transmisie la sărutare și la uz casnic (extrem de rare!) Nu este exclusă intrarea în baie, baia, prin prosoape comune sau lenjeria de corp, etc.

Mecanismul de infectare și localizare a elementelor patologice depinde în mare măsură de tipul de contact sexual. Atunci când sexul oral apare negi în gură, în special în limbaj, precum și în esofag, pe membranele mucoase ale laringelui și chiar în trahee. În timpul sexului vaginal, ele se dezvoltă pe pielea organelor genitale externe și pe membrana mucoasă a vaginului, colului uterin, uretrei și se pot răspândi și pe pielea din jurul anusului. Dar inițial, verucile perianale apar în principal în timpul sexului anal.

Agentul patogen infecțios, ca regulă (dar nu întotdeauna), provoacă boala pe fondul unei scăderi a imunității generale și locale și este aproape întotdeauna combinată cu alte tipuri de infecții cu transmitere sexuală, inclusiv sifilis. Factorii de risc sunt în principal:

 • debutul precoce al activității sexuale;
 • vârstă tânără;
 • sexul frecvent cu diferiți parteneri;
 • raport sexual cu persoane care au sau au avut o istorie de boli cauzate de HPV, precum și alte infecții cu transmitere sexuală (herpes, trichomoniasis, chlamydia, candidoza etc.);
 • sarcinii;
 • încălcarea microflorei vaginale;
 • endometrioza;
 • boli autoimune ale țesutului conjunctiv și utilizarea asociată a medicamentelor glucocorticoide, tratamentul cu citostatice, diabetul zaharat, hipotiroidismul, hipovitaminoza, obezitatea;
 • prezența patologiei somatice și a bolilor respiratorii frecvente respiratorii.

Imagine clinică

În conformitate cu clasificarea clinică și histologică a infecției cu papilomavirus uman, manifestările clinice ale acesteia din urmă sunt:

 1. Piele papilomă.
 2. Condilomul (trebuie diferențiat de cele din sifilisul secundar și papilele cutanate).
 3. Papillomatoza laringelui.

Piele papilomă

Cauza papiloamelor cutanate sau a verucilor este, de asemenea, una dintre tulpinile de HPV. Diferența clinică dintre condilom și papilom se datorează diferitelor tipuri de papilomavirus uman. Există tipuri simple (vulgar), subungual, mozaic, planar, plat și altele. Forma cea mai frecventă sunt papilele vulgare, care sunt elemente simple sau multiple, cu limite clar definite și cu dimensiuni cuprinse între 1-2 mm până la 10 mm. Deseori există papilomii de piele de dimensiuni mai mari ("mama"), înconjurați de elemente "fiice" de dimensiuni mai mici.

Suprafața negii are o culoare gri-gălbuie și este acoperită cu crăpături formate din straturi de plăci ale epiteliului excitat. Un semn caracteristic al papiloamelor cutanate este petele negre maronii pe suprafață care rezultă din formarea cheagurilor de sânge în capilarii lor. Ele sunt deosebit de vizibile atunci când vizualizați negii sub o lupă.

negii

În mod convențional, acestea disting următoarele forme și tipuri:

 1. Forma exofitice (crescând spre exterior), reprezentată de verucile genitale.
 2. Endofili sau subclinici - elementele cresc în interiorul țesutului și aproape nu se manifestă.
 3. Giant condyloma Bushke-Levenshteyn, sau tumora Bushke-Levenshteyn.

Negi genitali

Ele au o formă care corespunde denumirii și sunt formate fibroepitelial de culoare corporală sau roz pe suprafața pielii sau pe suprafața membranelor mucoase. Ei au un picior subțire sau (mult mai rar) o bază largă. Pe piele, suprafața acestora este acoperită cu epiteliu stratificat scuamos, de obicei cu keratinizarea tare (mai puțin frecventă cu moale). În ultimul caz, acestea au o asemănare externă cu papilomul.

Elementele pot fi sub formă de noduli unici sau multipli (până la 1 mm). Se formează adesea creșteri de până la 10-15 mm sau mai mult. Dacă acestea sunt multiple, ele coagulează și seamănă cu un muguret sau cu muguri de conopidă. Aceste formațiuni sunt cele mai caracteristice manifestări clinice ale HPV. Datorită localizării lor specifice, ele sunt de asemenea numite genitale.

Condiloamele la femei apar în zone cu cea mai mare macerare posibilă a suprafeței - acestea sunt clitorisul, labiile mici și largi, zona de intrare vaginală și mucoasa inferioară a 1/3 din vagin, zona anusului și deschiderea externă a uretrei. La jumătate din femeile cu leziuni ale acestor departamente de educație sunt detectate sub formă de elemente albicioase pe colul uterin. Aici sunt deosebit de bine marcate atunci când efectuează colposcopie după tratarea acestei zone cu o soluție de acid acetic de 5%.

Negi genitali la bărbați sunt localizați pe scrot și în orice parte a penisului - pe cap, în corp, în frenul preputului și pe suprafața sa interioară, în sulcusul coronarian, direct la deschiderea externă a uretrei, unde de obicei au un roșu strălucitor colorant, și numai în 0,5-5% - pe membrana mucoasă a uretrei.

În timpul sexului anal cu un partener infectat sau a frictiunii de a intra în contact cu zonele sănătoase ale pielii cu negi afectați, regiunea perianală, membrana mucoasă a secțiunilor anusului din rect, zona picioarelor și faltele inghinale și chiar pielea coapsei interioare superioare, în apropierea faldurilor inghinale.

Zona anusului și perineului sunt mai frecvent afectate la femei, iar uretra la bărbați, datorită unor diferențe în caracteristicile comportamentului sexual. Elementele patologice, dacă sunt izolate, pot fi doar un defect cosmetic și nu se pot manifesta ca senzații subiective. Uneori ele pot fi fragile și sângerate.

Cu toate acestea, creșterile mari pot macera, ducând la sângerare, risipire, aderență la o infecție secundară, miros neplăcut, mâncărime și arsură, senzație de durere, iritație, mai ales atunci când sunt atinse. În plus, condiloamele pot limita intrarea în vagin, anus și diametrul deschiderii externe a uretrei, provoacă durere și arsură în timpul urinării și actul de defecare.

Sentimentul neplăcut și durerea în timpul actului sexual în 13% sunt cauza respingerii complete a actului sexual. Ele conduc adesea nu numai la disconfortul psihologic, ci și la tulburările neuropsihiatrice severe, singurul tratament adecvat care poate fi numai eliminarea radicală a condiloamelor în locuri intime și în tractul genital.

Diagnosticul diferențial al verucilor genitale

De mare importanță este diagnosticul diferențial al acestor leziuni cutanate prin studii suplimentare, cum ar fi reacția în lanț a polimerazei (determinarea ADN-ului agentului cauzal), examinarea frotiului și examinarea histologică a biopsiei tisulare din sursă. În unele cazuri, numai pe baza rezultatelor acestor studii se poate stabili un diagnostic diferențial și se poate lua o decizie finală privind modul de eliminare a verucii anogenitale.

Acest lucru se datorează faptului că acestea vizual și în manifestări au multe în comun cu papilele cutanate și, mai important, cu neoplasmele maligne ale pielii. În multe feluri, ele sunt foarte asemănătoare, chiar și cu o astfel de manifestare a celei de-a doua etape a sifilisului, ca niște negi care apar la fiecare 5-10 pacienți și, mai des, la femei. Localizarea lor și similitudinea exterioară cu mugurii de conopidă sunt identice cu formațiunile de vârf cauzate de HPV.

Principalele diferențe ale elementelor sifilitice:

 • în plus față de zona anogenitală, ele pot fi localizate pe piele sub glandele mamare, în armpits, în pliurile dintre degetele de la picioare, în buric;
 • mici erupții nodulare rotunde, albastru-roșu, roșii, apar mai întâi pe o bază scurtă și lată, spre deosebire de condiloamele genitale, a căror bază este lungă și subțire;
 • când se apasă pe nodulii de elemente sifilitice, fluidul seros se eliberează;
 • elementele individuale cresc și se îmbină între ele, formând un conglomerat roșu cu o nuanță purpurie sau albăstruie și o suprafață liniștitoare liniștitoare acoperită cu o floare de culoare albicioasă;
 • Pe suprafața elementelor plânsete individuale și a "inflorescențelor" există un număr mare de treponemuri palide (agentul cauzal al sifilisului), detectate în frotiuri sau pe examinarea histologică a materialului biopsic de țesut.

Negi endofitici

Elementele pot fi:

Acestea sunt de obicei situate în membranele mucoase.

Condilul plat are contururi clare, dar, de regulă, nu este determinat vizual, deoarece este localizat în grosimea stratului epitelial și nu crește deasupra nivelului său. Atunci când se analizează un frotiu sau o examinare histologică, un număr mare de coilocite se găsește pe suprafața lor.

Forma inversată diferă de cea plată prin aceea că elementele patologice sunt capabile de ingerare falsă în țesuturile subiacente și în deschiderea canalelor excretoare ale glandelor membranei mucoase a colului uterin. Ambele forme sunt similare și adesea combinate. Când colposcopie rețeaua lor capilare nu este definită, dar sub formă de puncte roșii puteți vedea vasele extinse.

Formațiile atipice sunt adesea detectate în timpul colposcopiei, sub formă de mici, fără contururi clare, creșteri spinoase deasupra suprafeței membranelor mucoase ale vaginului și / sau colului uterin, datorită căruia suprafața lor are un aspect ciudat.

Giant condyloma Bushke-Levenshteyna

Este o patologie rară care poate fi cauzată de 1, 16, 18 sau 33 tulpini ale virusului, dar în cea mai mare parte 6 sau 11 tipuri de HPV. Localizarea obișnuită este regiunea anogenitală, în special zonele penisului gingivian, scrotului și deschiderii anale, foarte rar - pielea zonei inghinale și a feței, membranele mucoase, inclusiv cavitatea bucală.

Boala incepe simultan in mai multe zone cu aparitia nodulilor, asemanatoare cu papilele sau condiloamele genitale, care cresc rapid in dimensiune si se imbogatesc unul cu celalalt. Din punct de vedere clinic, boala se manifestă ca o formare gigantică, în creștere rapidă, exotică, constând dintr-un set de creșteri (vegetații) sub formă de conopidă. Este însoțită, în principal, de durere pelvină, senzație de arsură, mâncărime, sângerări și sângerări din vegetația formei tumorale și miros neplăcut, precum și o încălcare a actului de defecare (cu localizare adecvată). Elementele satelit apar în jurul lui.

Tumora continuă să crească, germinând în țesuturile adânci subiacente și provocând distrugerea lor. Se caracterizează printr-o tendință ridicată de recădere, capabilă să se transforme în carcinom cu celule scuamoase fără o tendință de metastază.

1. Negi genitali
2. Condyloma imensă Bushke-Levenshteyna

Caracteristici la femeile gravide

Condiiloamele anogenitale în timpul sarcinii, în special în combinație cu infecțiile urogenitale, prezintă un risc ridicat de naștere prematură (mai mult de jumătate dintre femeile gravide), dezvoltarea insuficienței fetoplacentare la făt și infecția la naștere, complicații ale travaliului și perioada postpartum.

Tipurile 6 (35%) și 11 (31%) sunt considerate agenți cauzali ai bolii la femeile gravide. A fost descoperită o combinație frecventă a tulpinilor papilomavirusului 6 și 11, 16 și 18, 31 și 33. În plus, HPV este cel mai adesea combinat cu ciuperci (aproximativ 57%) și gardnerella (59%), mai puțin frecvent cu virusul herpes simplex, infecția cu ureaplasma și chlamydia, vaginita bacteriană și candidoza vaginală.

În prezența formărilor anogenitale ale pielii, sunt detectate focarele individuale ale bolii pe membranele mucoase ale vaginului și colului uterin, precum și schimbările displazice intraepiteliale ale acestora din urmă, cu grade diferite de severitate. În plus, caracteristica femeilor însărcinate este progresia procesului, cu o creștere a dimensiunii și numărului de negi, precum și reapariția lor frecventă.

Cum se trateaza negi

Scopul tratamentului este:

 • eliminarea defectelor cosmetice;
 • normalizarea stării fizice și mentale a pacientului;
 • prevenirea complicațiilor, inclusiv malignitate;
 • reducerea riscului de infectare a altor persoane.

Alegerea metodelor de tratament depinde de natura procesului, structura morfologică a elementelor patologice, mărimea, numărul și locația acestora, vârsta pacientului. Metodele tradiționale de tratament vizează numai eliminarea manifestărilor clinice ale infecției cu papilomavirus uman și au un efect temporar. Ei nu sunt capabili să oprească exprimarea agentului patogen în celulele țesuturilor înconjurătoare și să asigure eliminarea acestuia din organism.

Metodele moderne de terapie, destinate nu numai eliminării verucilor genitale, dar și prevenirii recidivelor, sunt convențional combinate în 4 grupe mari:

 1. Metode distructive, ale căror sens general este că îndepărtarea sau arderea condilomului se realizează prin mijloace fizice sau chimice, adică distrugerea structurii lor.
 2. Agenți citotoxici.
 3. Terapia antivirală și imunomodulatoare.
 4. Terapie combinată.

Metode distructive

Rezultatul utilizării lor este doar eliminarea manifestărilor clinice externe ale PVI. Metodele fizice includ:

 • Îndepărtarea chirurgicală a condiloamelor prin excizie cu un bisturiu. Această metodă este folosită în prezent în special în cazurile de malignitate suspectată, uneori pentru coninizarea cuțitului a colului uterin și pentru îndepărtarea formațiunilor unice. Excizia creșterilor lor este asociată cu sângerări grave și cu o perioadă lungă de reabilitare în spital.
 • Eliminarea condylo-ului prin electrocoagulare - o tehnică este eliminarea formării proteinelor tisulare prin distrugere electrotermică, adică, cauterizarea țesuturilor prin electrocutare utilizând un aparat electrochirurgical pentru diathermoelectrocoagularea. Această metodă, disponibilă din punct de vedere economic, nu necesită o pregătire specială. Totuși, cu o eficiență medie, are o serie de proprietăți negative - un grad ridicat de traumă, un risc ridicat de sângerare și infecție, o perioadă lungă de vindecare a suprafeței arse, cu formarea frecventă a cicatricilor post-ars.
  În plus, cu electrocautery pe membrana mucoasă a cervixului sau în apropierea deschiderii exterioare a uretrei, există riscul contracției cicatrice a canalului cervical, deformării cervicale, stricturii uretrale cicatriciale. Această metodă elimină posibilitatea examinării histologice ulterioare. În prezent, este utilizat în principal pentru îndepărtarea elementelor patologice unice.
 • Îndepărtarea condiloamelor cu azot lichid sau criodestrucție este cea mai obișnuită metodă, al cărei scop este de a distruge țesuturile patologice ca urmare a expunerii la temperaturi foarte scăzute. Procedura constă în tratarea condylo cu azot lichid prin pulverizarea acestuia cu un aerosol pulverizat sau prin lubrifierea acestuia cu un tampon de bumbac.
  Dezavantaje ale metodei: necesitatea de a repeta procedurile, care durează mult timp, nu este suficientă penetrarea profundă și incapacitatea de ao controla, incapacitatea de a efectua un studiu histologic. În plus, este imposibil să se supună tratării simultane a tuturor ariilor patologice necesare. Cicatricile după criodestructare, de regulă, nu se formează, însă hiper- sau hipopigmentarea ulterioară nu poate fi exclusă.
 • Îndepărtarea condylo de unde radio sau metoda radiochirurgicală (radiohead) folosind un aparat compact "Surgitron". Metoda se caracterizează prin mai multe avantaje. Principalele cauze sunt aproape absența leziunilor țesuturilor de frontieră, posibilitatea unei excizii rapide, ușor dureroase a locului țesutului patologic cu o precizie ridicată și coagularea simultană a vaselor. Toate acestea permit evitarea sângerării, menținerea unei bune viziuni vizuale asupra câmpului chirurgical, expunerea situsului de țesut patologic îndepărtat la examenul histologic. În plus, perioada de vindecare a rănilor este destul de scurtă și, de obicei, are loc fără complicații. Principalul dezavantaj al metodei prin care este legată utilizarea sa limitată este costul ridicat al aparatului Surgitron.
 • Îndepărtarea cu laser a condiloamelor se efectuează utilizând un laser cu dioxid de carbon neoxidic. Această metodă, precum și undă radio, permite cu o precizie ridicată, la adâncimea necesară și, practic, fără a deteriora țesuturile înconjurătoare, fără sângerare, să discecteze verucile. Poate fi folosit pentru a elimina atât verucile genitale, cât și cele drepte, care se scurg de la nivelul unității. Dacă există o zonă cu leziuni mari sau un număr mare de leziuni, procedura poate fi repetată. Ca și în cazul utilizării radiobazei, există o vindecare rapidă fără complicații și formarea de cicatrici. Cu toate acestea, în ciuda faptului că îndepărtarea laserului negat a fost folosită de mult timp, utilizarea acestei metode este destul de limitată datorită costului ridicat al echipamentului și necesității unei pregătiri speciale a personalului medical experimentat.

Metoda de distrugere chimică se efectuează în principal înlăturarea negi în locuri intime, dacă aceste formațiuni sunt simple și au dimensiuni mici. Utilizarea lor este indicată în special în cazurile în care este imposibil să se aplice metode de distrugere fizică și medicamente cu efect citotoxic.

Moxibusiunea chimică

Preparatele pentru cauteră chimică cauzează necroza și distrugerea formării patologice și, în principal, constă dintr-un amestec de acizi de origine organică și anorganică. Solkoderm este utilizat pe scară largă pentru a elimina condiloamele genitale de pe piele și masa plată pe membranele mucoase ale vaginului și colului uterin - Solkovagin. Componentele primului preparat sunt acizii nitrici, acetic și lactic, acidul oxalic dihidrat și nitratul de cupru trihidrat. Solcovaginul include acizi nitrici, acetici și oxalici, dar într-o concentrație mai scăzută și hexahidrat de azotat de zinc.

Medicina populara

Anumite remedii au unele mijloace de medicină tradițională. Acestea sunt în principal sucuri, tincturi și tincturi de plante, sucuri și celuloză de fructe, mirodenii care conțin acizi vegetali naturali și alte componente care distrug țesutul de condilom în timpul expunerii prelungite, precum și fitonicide, care suprimă reproducerea virusului. Astfel de remedii populare sunt sucuri de mere și ananas acru, pulpa de usturoi și kolanchoe. Efectul pronunțat are în special sucul de celandină și, într-o oarecare măsură, tinctura de alcool.

Cu toate acestea, tratamentul cu mijloacele recomandate de medicina tradițională este uneori eficient numai cu formări mici, necesită o utilizare prelungită și are un efect foarte neexprimat. În plus, tratamentul cu medicina tradițională reprezintă un risc, datorită imposibilității de diagnosticare în timp real a transformării maligne și a diferenței dintre negi cauzate de HPV și sifilistice.

Medicamente citotoxice

Acestea includ soluția și unguentul de la negi (cremă) "Vartek", "Condilin", "Condiline Nicomed". Ingredientul lor activ este podofilotoxina, care, la rândul său, este cea mai activă componentă a podofilinei, secretate din rădăcinile și rizomii unui podofil tiroidian erbicos perene.

Medicamentele sunt disponibile în concentrații diferite, au efecte cauterizante și mumificatoare și cauzează necroză tisulară. Unul dintre avantajele derivatelor de podofilină este siguranța și posibilitatea de auto-utilizare la domiciliu.

De asemenea, efectul citotoxic are un unguent de 5-fluorouracil 5% condilom (cremă), componenta activă a acestuia fiind capabilă să perturbe sinteza ADN-ului celular și viral. Cu toate acestea, în ciuda eficienței și accesibilității ridicate a medicamentului, utilizarea sa pe scară largă este limitată datorită apariției frecvente a efectelor secundare.

Terapia antivirală și imunomodulatoare

Pentru a suprima HPV, se utilizează terapii antivirale și imunomodulatoare cu medicamente cum ar fi unguentul oxolinic, Acyclovir, Panavir, Ganciclovir, Viferon, Intron-A, Reaferon, Realdiron și altele.

Majoritatea studiilor au demonstrat eficacitatea lor foarte scăzută sau lipsa acesteia în monoterapie cu utilizare externă și imprevizibilitate în utilizarea sistemică. În același timp, introducerea lor directă în leziuni duce deseori la rezultate pozitive pronunțate. Imunomodulatoarele izoprinozină (comprimate orale) și cremă de Imiquimod sunt efecte destul de puternice și cu efect larg.

Numirea medicamentelor imunomodulatoare este recomandabilă cu 10 zile înainte și ceva timp după utilizarea eliminării distructive a formațiunilor.

Dezavantajele tuturor terapiilor sunt rata mare de recurență a infecției PV, nevoia de repetări multiple ale procedurilor medicale, precum și reacțiile cutanate negative locale. Cel mai eficient este tratamentul combinat. Este importantă alegerea corectă a terapiei pentru femeile gravide.

Principii de tactici de management pentru femeile însărcinate

Acestea sunt:

 • începutul tratamentului de la momentul diagnosticării;
 • studii colposcopice, citologice și altele, datorită frecvenței ridicate a asocierii HPV cu alte infecții cu transmitere sexuală;
 • includerea obligatorie în planul de consiliere, examinare și tratament al unui soț sau partener.

Condiiloamele anogenitale mici și mijlocii la femeile gravide sunt eliminate la începutul primului trimestru prin metoda distrugerii chimice (Solcoderm) cu un interval săptămânal între proceduri. Trebuie să efectuați mai întâi reorganizarea vaginală.

Formările mari și confluente sunt excluse prin metoda undelor radio la începutul celui de-al doilea trimestru, în combinație cu terapia antivirală și imunomodulatoare. În aceste scopuri, este posibil să se utilizeze medicamentul, de exemplu, "Genferon Light" în supozitoare vaginale - de două ori pe zi pentru 250 de mii de unități timp de 10 zile. El este numit după a 13-a, a 24-a săptămână de sarcină și imediat înainte de naștere. Înainte de excizia condiloamelor, la sfârșitul primului trimestru, vaginul este reorganizat și (dacă este necesar) infecțiile urogenitale sunt tratate.

Condiloamele răspândite la prag și / sau în vagin la femeile gravide nu pot fi îndepărtate. Tot ceea ce este necesar este terapia antivirală și imunomodularea, tratamentul infecției urogenitale și salubritatea vaginală.

Detectarea în timp util și tratamentul combinat al verucilor pot reduce în mod semnificativ probabilitatea reapariției lor și transformării într-un neoplasm malign.

Cauzele și tratamentul verucilor genitale

 • Esența patologiei
 • Cauzele formatiunilor
 • Mecanism de infectare
 • Simptome manifestări
 • Măsuri de diagnosticare
 • Posibile complicații
 • Cum se efectuează tratamentul?
  • Prelucrarea chimică
  • Tratamentul chirurgical
 • Măsuri preventive

Negi genitale sau verucile genitale sunt infecții care sunt cauzate de papilomavirusul uman (HPV), care afectează pielea și mucoasele. Această boală se numește condilomatoză și este o manifestare a infecției PVI - infecție cu papilomavirus uman.

Esența patologiei

Infecția cu HPV este caracterizată printr-un curs cronic lung, cu recidive, cu un nivel ridicat de infecție, în special în timpul exacerbarii patologiei. Acest lucru se datorează distribuției sale largi. Recent, condilomatoza se referă la noile boli care sunt transmise în principal prin contact sexual (STD), deoarece prevalează modalitatea sexuală de transmitere - mai mult de 50%. Este larg răspândită, nu are gradație sexuală, dar este mai frecventă la femei. Afectează în cea mai mare parte fetele care sunt activi sexual.

Când sunt infectate, pe piele apar verucile genitale și condiloamele. Serotipurile agentului patogen, există mai mult de 100 de specii, dar nu toate sunt oncogene. Negi pe piele sunt de obicei benigne. Condiylomatoza urogenitală este cel mai adesea cauzată de serotipurile 6 și 11, iar tulpinile 13, 18, 16, 31 și 33 au oncogenicitate suplimentară (ele cauzează mai puțin veruci genitale, dar nu sunt mai puțin periculoase).

Cum arată nevroza genitală? Cu localizarea virusului, pe piele se formează creșteri, de obicei solide, mai puțin roz și chiar roșii. În exterior, ele seamănă cu un conopidă sau cu un cocoș: la examinare mai atentă, acestea sunt papiliare, au o tulpină subțire, moale și mobilă. Coloniile lor cresc rapid și se îmbină între ele. Acestea variază în mărime, de la 1-2 la 5-6 mm. La atingere senzații dureroase, neplăcute nu provoacă. Condiloamele cresc adesea în zona anogenitală: femeile au condiloame genitale ale vulvei, bărbați pe capul penisului și în jurul anusului. Sexul oral afectează obrajii mucoase, gura, chiar buzele.

Cauzele formatiunilor

Cauzele condilomatozei sunt infecția cu HPV, deși contactul cu virusul nu poate duce neapărat la infecție, pentru aceasta aveți nevoie de imunitate redusă și de rănire în timpul contactului sexual. Rezistența slabă a corpului în acest caz este un declanșator. Factori predispozanți:

 • vârsta de până la 35 de ani (cel mai adesea 20-24 ani);
 • verucile genitale la femei pot fi provocate de activitatea sexuală timpurie;
 • mulți parteneri, sex neprotejat, sex anal;
 • dacă unul dintre parteneri era în contact cu pacientul;
 • transferate DTS;
 • dysbacterioza vaginală;
 • stresul frecvent;
 • insolație sau hipotermie;
 • în timpul sarcinii, când imunitatea este redusă drastic, verucile genitale pot apărea, de asemenea, la femei;
 • sexul agresiv pervers, care este plin de microtrauma;
 • neglijarea igienei personale;
 • la bărbați, factorul suplimentar este acumularea de secreție în preput și hipodinamie.

Nu este exclusă o transmisie verticală de la mamă la copil în timpul sarcinii sau nașterii, iar papilomatoza laringiană este diagnosticată la copil.

Mecanism de infectare

Când sunteți infectat, puteți primi ca recompensă mai multe tipuri de HPV. În mod obișnuit, virusul este transferat din particulele de piele cu un condylo în timpul actului sexual. Când verucile genitale apar la femei, motivul poate fi chiar că în timpul menstruației, atunci când se utilizează tampoane, virusul penetrează în vagin. El începe să se înmulțească în corpul noului proprietar după 24 de ore. Se situează în celule epiteliale, în special la locul tranziției epiteliului scuamos stratificat în cilindric, adică la marginea pielii și a membranei mucoase.

De mult timp, patologia nu se manifestă în nici un fel - aceasta este o perioadă latentă. Dar chiar și în acest caz, persoana este periculoasă: condilomul nu este încă vizibil, iar celulele modificate există deja, adică, în contact cu pielea altei persoane, virusul ajunge la el. Virusul poate fi găsit într-o celulă infectată, dacă este benign, în afara cromozomilor, adică episomal. Dacă este malign, atunci este inserat în genomul celulei, adică în interiorul cromozomului este un aranjament introsome. Forma episomală apare atunci când starea latentă a bolii, atunci când nu există modificări patologice în celule și simptome asociate.

Pentru a apărea semne, concentrația virusului ar trebui să crească semnificativ. Este activat atunci când imunitatea gazdei scade: este integrată în genomul celulei și determină diviziunea necontrolată. În același timp, există o creștere a zonei pielii, a mucoasei și formarea așa-numitului conopidă. Groase găuri în epiderma pielii și ieșiți afară. Ele apar imediat în zeci. Condilomatoza genitală este caracterizată printr-o ieșire în unică treaptă de negi, mai puțin adesea procesul durează mai multe zile. Îmbinarea elementelor apare adesea cu diabetul sau cu HIV.

Simptome manifestări

Sursa infecției este o persoană bolnavă. În cele mai multe cazuri, asimptomatice, mulți sunt purtători ai virusului, dar contagioanele lor rămân. Perioada de incubație variază de la câteva luni până la câțiva ani, mai frecvent la 65% dintre pacienți - 3 luni. Condiloamele nu sunt ușor de provocat disconfort, pot fi rănite, sângerate, pot fi infectate și inflamate, pot fi maligne. În același timp, există un miros neplăcut, descărcare, mâncărime și durere. După aceea, vindecă prost. Crescând, ei interferează cu sexul.

Simptome comune ale infecției cu HPV:

 • oboseală;
 • slăbiciune;
 • dureri de cap;
 • iritabilitate;
 • constanta senzatie de oboseala;
 • temperatura poate crește, uneori, frisoane.

Condilomul inițial mic, ca erupția nodulilor. Aceste elemente au aspectul de papule (formațiuni fără pardoseală). Pielea din jurul lor este înroșită, cu mâncărime ușoară. Localizare tipică la femei: labiile, clitorisul, vulva, perineul. Negi genitale la bărbați sunt adesea formate pe penis sau prepuț. În câteva ore de formare ajunge la o dimensiune de 2 până la 5 mm. Creșterea ulterioară poate crește chiar mai mult până la 1,5-6 cm.

Simptomele la femei:

 • senzație de disconfort și corp străin în locul negi;
 • senzația de umiditate persistentă în zona erupției;
 • miros neplăcut persistent;
 • iritarea atunci când atingeți rufele;
 • durere în abdomenul inferior;
 • creșterile interferează cu procedurile de igienă, degrada calitatea sexului.

La bărbați, verucile genitale au următoarele simptome:

 • disconfort, care crește odată cu mersul pe jos și efort fizic;
 • ușoară durere în abdomenul inferior;
 • durere în timpul sexului;
 • durere la urinare;
 • dacă condilomul se află în jurul sfincterului, poate apărea sânge în fecale.

Când condiloamele rănite, ele sângerau, mâncau, rănesc. Una dintre opțiunile pentru evoluția bolii la bărbați este dispariția independentă a negi.

Măsuri de diagnosticare

În unele cazuri, pacientul însuși poate chiar să își asume diagnosticul: prezența unui conopidă caracteristică, contactul sexual cu 2-3 luni înainte. Puteți efectua un test cu acid acetic - umeziți un tampon de bumbac cu acid acetic 3%, atașați-l la formare timp de 5 minute, dacă este alb, atunci este un condilom.

 1. Reclamațiile pacientului și anamneza - determinarea momentului în care a apărut contact sexual neprotejat.
 2. Examen ginecologic.
 3. Pentru femei - examinarea clinică și examinarea cervixului cu colposcopie.
 4. Cu colposcopie extinsă, pereții vaginali sunt tratați suplimentar cu acid acetic sau soluție Lugol.
 5. Efectuarea unui frotiu asupra citologiei și efectuarea unei citotoxine a frotiului Papanicolau (frotiu PAP). În prezența condiloamelor tipice, nu este necesar să se determine tulpina de virus, tratamentul fiind similar.
 6. Examinarea histologică prin biopsie - colectarea de particule de negi.
 7. Anoscopie - examinarea anusului sub microscop.
 8. Diagnosticul PCR - puteți afla tipul de virus și cantitatea acestuia, prezența anticorpilor la HPV în sânge.
 9. Este recomandabil să treceți analiza pe alte BTS, deoarece acestea sunt adesea combinate.
 10. Negi genitale la bărbați includ câteva metode de cercetare suplimentare - examinarea locurilor de posibile localizări: cavitatea bucală, anus, penis, căpăstru, scrot; efectuarea uretroscopiei.

Posibile complicații

Dintre complicațiile bolii sunt următoarele:

 • inflamația condilomului;
 • vătămarea și trecerea la un ulcer;
 • la bărbați, îngustarea preputului este fimoza și parafimoza;
 • infecția copilului în timpul nașterii prin femeia parturientă;
 • eroziunea cervicală;
 • cicatrizarea și îngustarea uretrei masculine;
 • cu localizarea condylei în jurul sfincterului - sângerare în timpul mișcărilor intestinale;
 • verucile genitale la femei pot fi complicate de cancerul de col uterin.

Cum se efectuează tratamentul?

Metodele de tratament pentru femei și bărbați nu sunt diferite. Scopul terapiei este de a crește imunitatea, terapia antivirală generală și locală. Este necesar și întotdeauna să tratați și să eliminați negii prin orice mijloace în orice etapă. Este imposibil să distrugi un virus, dar este posibil să încetinești reproducerea acestuia. Aplicați tratamentul conservator și chirurgical al verucii și tratamentul chimic.

Din medicamente moderne:

 1. Groprinozina este un medicament antiviral care are un efect imunomodulator pronunțat.
 2. Panavir, Allokin-alpha, Epigen spray intim: pulverizați zona cu negi de mai multe ori pe zi pe întreaga perioadă de tratament. De asemenea, sunt utilizate medicamente antivirale, cum ar fi Geviran, Epigen, Immunomax, Ribavirin, Arazaba, Ferrovir, Dryvir, Famvir, Acyclovir, Ingaron etc. Tratamentul verucilor genitale la bărbați implică în mod necesar utilizarea imunomodulatorilor care dau un efect bun.
 3. Imunostimulante: Interferon, Immunal, Polyoxidonium, Cycloferon, Reaferon, Licopid, Allokin-alfa etc. Unguente antivirale: Genferon, Viferon, Oksolin, Galavit, Acyclovir, Gerpevir, Valtrex, Gantsiklovir. Toți inhibă înmulțirea virusului, inhibând sinteza principalilor săi acizi nucleici: ARN și ADN. Aplicați-le pentru o perioadă lungă de timp, timp de câteva luni. Linia Podofillina cauzează necroza papilomilor, dar virusul nu distruge. Aplicați unguent Oxolin, Condilox, Aldara, Veregen, Galaderm, Ridoksol, Condilom, Bonafton, Condilin etc.

Tratamentul terapeutic al verucilor completează doar chirurgia, astfel încât, după îndepărtare, nu există o recurență.

Prelucrarea chimică

Pentru erupții mici, se folosește o metodă chimică de tratare a unui condylo, dar trebuie efectuată numai de către un medic, deoarece țesutul sănătos poate fi atins sau pot să apară arsuri. De la recomandat se poate observa următoarele:

 1. Acid salicilic - are acțiune antiinflamatorie, antiseptică și keratolitică.
 2. Condylin are un efect antitumoral, are un efect static asupra virusului, cauzează necroza în veruci. Nu poți să-l folosești singur, pentru că e otrăvitor.
 3. Sucul de celandină este otrăvit. Are capacitatea de a arde negii.
 4. Trichloroacetic și acid dicloroacetic - ele sunt toxice, pielea necrotică sub acțiunea lor. Cauzează orbire în cazul contactului accidental cu ochii. Poate fi utilizat la femeile gravide.
 5. Solcoderm și analogii săi - au aceleași proprietăți ca și acidul acetic, constând din acizi organici.
 6. Aplicați Fluorouracil, Ferezol, Resorcinol cu ​​Dermatol și altele.

Cand se produce cauterizare, cresterea si pierderea cresterii verucilor, in locul lor ramane o rana mica care se vindeca repede.

Tratamentul chirurgical

Tratamentul verucilor genitale la femei nu diferă de cel al bărbaților. Metodele chirurgicale permit eliminarea verucilor pentru o singură dată. Acestea includ: îndepărtarea cu laser, criodestrucția, electrocoagularea. Tehnica oricărei tehnici este aceeași: se efectuează anestezia locală a locului leziunii, se îndepărtează excesul de țesut, se aplică un pansament steril.

După criodestrucția cu azot lichid, o mică zonă de necroză rămâne, laserul lasă o arsură. Metoda cea mai fiziologică este îndepărtarea verucilor genitale cu un bisturiu radio-val. El lasă un scab foarte curat, rana se vindecă în primul rând. Termocoagularea - arderea negilor cu o temperatură ridicată este o metodă destul de eficientă, după arderea unei forme de scabie sub care crește pielea sănătoasă.

Utilizați, de asemenea, aparatul Surgitron. Îndepărtarea verucilor acute este efectuată de unde radio radio de înaltă frecvență. Metoda este similară unui laser, nu dă complicații. Cu orice metodă de tratament, recidivele apar în 30% din cazuri, prin urmare, după operație, este prescris un tratament general de întărire și tratament antiviral.

Măsuri preventive

Prevenirea este împărțită în general și specifică. În 1 caz se recomandă:

 • sexul monogam;
 • sex protejat;
 • respectarea igienei personale, inclusiv intimă;
 • menținerea imunității;
 • evitarea stresului, hipotermiei;
 • zi de zi rutina, somn si odihna.
 • prevenirea vieții sexuale timpurii;
 • tratamentul în timp util al inflamațiilor de MPS și BTS.

În timpul sarcinii, asigurați-vă că sunteți sub supravegherea unui obstetrician-ginecolog. În ceea ce privește prezervativele, trebuie să știți că nu vor oferi protecție 100%: când buzele labiilor și scrotului intră în contact cu virusul, cu siguranță vă puteți infecta. În cazuri rare, HPV poate apărea în virgine. Acest lucru se explică prin faptul că virușii din afara corpului își păstrează viabilitatea de ceva timp și pot fi infectați prin viața de zi cu zi, deși este puțin probabil. Pentru bărbați și femei, vizitarea medicilor la fiecare șase luni pentru examinările de rutină rămâne relevantă. Auto-tratamentul la domiciliu este exclus.

Prevenirea specifică este vaccinarea împotriva HPV, care va proteja împotriva cancerului de col uterin. Astăzi este singura modalitate eficientă de prevenire a cancerului de col uterin. Vaccinarea se efectuează la fete de la vârsta de 11-12 ani, de trei ori, la 2 tipuri de vaccinuri de la 2 producători renumiți: Gardasil și Cervarix. Acestea protejează în mod fiabil împotriva tulpinilor HPV 6 și 11, care sunt vinovăția verucilor genitale la femei. Termenul de protecție efectivă este mai mare de 5 ani.

O Altă Publicație Despre Alergii

Cum este tratat lupusul eritematos în spital și acasă? Prezentarea generală a metodelor de tratament, precum și o descriere a prescripțiilor pentru tratamentul remediilor populare

Lupus eritematos este un grup de boli autoimune severe ale țesutului conjunctiv, care afectează în principal pielea și organele interne ale unei persoane.


Papilomii pe față - din ceea ce apar și cum să scapi de ei fără consecințe

Orice tumoare pe piele este percepută de sexul corect drept o adevărată tragedie. Este deosebit de neplăcut atunci când există papilomuri cu mai multe straturi, înfundate și foarte vizibile pe fața pe care nu le puteți ascunde cu nici o fundație sau evidențiere.


Cum să eliminați acneea de pe față la domiciliu

Fiecare persoană, indiferent de vârstă și sex, poate prezenta pete roșii și cosuri pe frunte, obraji, față și chiar pe fese. Reacția cea mai comună la apariția punctelor roșii este dorința de a le elimina, a le ridica cât mai repede posibil.


Cum să smulgeți cusatura după operație?

Cicatricile rămân din orice efect chirurgical - acestea sunt suturi anterioare la locul inciziei pielii și a țesuturilor subcutanate. De obicei, unguentul medical este folosit pentru a vindeca suturile după intervenție chirurgicală, pentru a înmuia și anestezia zona de sutură, pentru a accelera regenerarea epidermei.