Rata de dezvoltare a melanomului

Melanomul este una dintre cele mai agresive forme de cancer. Această boală afectează pielea, unghiile, membranele mucoase ale gurii și retina. Melanocitele provoacă apariția unui neoplasm celular. În 70% din cazuri, tumoarea se dezvoltă dintr-o moleculă existentă, în restul de 30% se poate dezvolta pe piele curată și neschimbată. De obicei, această boală afectează persoanele de peste 50 de ani, dar recent boala a devenit "mult mai mică", iar cazurile de deteriorare a persoanelor cu vârste între 15 și 25 de ani au devenit mai frecvente. Potrivit statisticilor, la 100 mii de persoane diagnosticate cu melanom la 14 persoane. Poate că mulți se întreabă cât de repede se dezvoltă melanomul?

Din păcate, pericolul principal al acestei boli constă în creșterea rapidă și răspândirea rapidă a metastazelor.

Etape de dezvoltare a melanomului

Rata de dezvoltare a melanomului

Persoanele care au fost diagnosticate cu această boală sunt preocupate de întrebarea: cât de repede se dezvoltă melanomul dintr-un mol? Un neoplasm malign este o amenințare gravă la adresa vieții și progresează destul de repede. Potrivit statisticilor, din 100 de persoane care suferă de cancer, 44 mor din cauza melanomului în 5 ani.

Timpul de dezvoltare a melanomului nu depinde de persoana care a suferit boala, ci de tipul și stadiul tumorii. Există astfel de tipuri de tumori maligne, a căror creștere de la prima la ultima etapă durează zeci de ani, și există acelea care în câteva luni sunt fatale.

Fazele de creștere ale melanomului

Trei dintre cele patru tipuri de melanom au faze de creștere orizontală și verticală. Faza orizontală se caracterizează prin răspândirea celulelor canceroase pe suprafața stratului superior al epidermei. În caz de diagnoză târzie, cancerul intră în straturile profunde ale dermei și intră în faza creșterii verticale.

Deci cât durează melanomul? În timpul fazei de distribuție orizontală, boala poate dura o perioadă lungă de timp (până la 10 ani). În același timp, neoplasmul nu metastazizează, doar simptomele externe sunt observate. Faza verticala se desfasoara mai repede si poate dura de la cateva saptamani (cu un tip nodal) la mai multi ani. Faza verticala este periculoasa deoarece da metastaze ganglionilor limfatici si organelor interne.

Forme de manifestare a melanomului

Dezvoltarea pe termen lung a melanomului în funcție de tip

Există 4 tipuri de melanom cutanat:

 • răspândirea suprafeței;
 • malignă lentigo;
 • acral lentiginous;
 • nod.

Primele trei tipuri sunt caracterizate de distribuția orizontală. Al patrulea din prima etapă crește în straturile mai profunde ale pielii și afectează organele interne și oasele scheletului.

Formă de împrăștiere a suprafeței. Apare în 70% din cazurile de melanoame ale pielii, are 2 faze de dezvoltare. În exterior, arată ca o formare plată cu granițe fuzzy. Rata de dezvoltare a acestui neoplasm este lungă, culoarea poate varia de la maro la purpuriu. În a treia etapă, tumoarea începe să crească profund în dermă. Aceasta afectează mai des oamenii cu piele echitabilă. Diagnosticarea melanomului superficial la fel de des bărbați și femei. În stadiul de creștere orizontală nu are metastaze, are un prognostic favorabil. Cu creștere verticală dă metastaze în 60% din cazuri.

Malignant lentigiu. În exterior, această specie este similară cu speciile care se răspândesc la suprafață. Pare a fi o formare de pigment plat, ușor protuberantă deasupra pielii, cu o culoare eterogenă. Localizat pe părțile deschise ale corpului: cap, umeri, palme și gât. Boala este de obicei afectată de persoanele mai în vârstă de 50 de ani, mai des femei. Acesta reprezintă 15% din totalul melanoamelor. Rata de dezvoltare în faza de creștere orizontală este lungă, poate dura 10-20 de ani. A doua fază este mai puțin lungă, dar uneori ajunge și la mai mulți ani. În cele mai multe cazuri, metastazele.

Formă lentilgină acrală. Tumoarea se dezvoltă orizontal, evoluția este mai lentă decât restul, dar uneori uneori luni sau chiar ani de la apariție la diagnostic. Tumorile arată ca pete maronii închise sau negre pe palme, tălpi sau sub unghii. Își ia 10% din toate melanoamele. Ea are previziuni extrem de nefavorabile, oferă repede metastaze și recursuri.

Viziune nodală. Are un nod pe picior, nu are o fază orizontală de creștere. Culoarea poate fi de la negru la solid. Dezvoltat dintr-un nevus sau pe o piele curată, nemodificată. Este dificil de diagnosticat, dar este destul de rar in 1-5% din cazuri. Viteza de dezvoltare este rapidă, durează de la câteva săptămâni până la câteva luni. Acesta este cel mai nefavorabil tip de melanom, în majoritatea cazurilor duce la moarte.

Aspectul melanomului

Etape de dezvoltare

 1. Prima etapă. Mărimea melanomului în această etapă nu depășește 1 milimetru. Simptomele bolii sunt absente.
 2. A doua etapă Neoplasm grosime de la 1 la 4 milimetri. Suprafața poate fi acoperită cu fisuri, sângerare.
 3. A treia etapă. Această etapă se caracterizează prin înfrângerea metastazelor în cel puțin un ganglion limfatic. Melanomul poate fi de orice dimensiune, suprafața devine ulcerată, devine gravă.
 4. A patra etapă. Metastazele ajung la organele interne distante, la ganglionii limfatici si la oasele scheletului. Suprafața formațiunii ulcerează, sângerează, pacientul suferă de durere.

Cât de rapid crește melanomul depinde de tumoarea însăși și de stadiul în care se află cancerul. Explicațiile inițiale răspund bine tratamentului și oferă o șansă de supraviețuire de 90%. Pentru a preveni dezvoltarea bolii, efectuați în mod regulat o examinare independentă, protejați pielea de efectele dăunătoare ale radiației ultraviolete, iar în caz de tumori suspecte, consultați imediat un medic.

Cât de mult se dezvoltă melanomul?

Corpul fiecărei persoane are un număr de celule care se pot transforma în cancer. Pentru unii, aceste celule dorm în toată viața lor și nu se fac niciodată cunoscute, altele, dimpotrivă, cresc rapid și pot duce la dezastru. Melanomul de piele (vechiul nume pentru melanoblastom) este unul dintre cele mai periculoase tumori. În caz de apariție, câțiva doctori pot da o predicție exactă a șanselor pacientului de a vindeca. De aceea este important să știm cât timp este nevoie pentru a dezvolta boala.

Semnele inițiale

Dezvoltarea melanomului începe cu un loc inofensiv pe orice parte a corpului unei persoane la care nimeni nu acordă importanță. O zonă similară a pielii este confundată cu o molie, dar există o serie de diferențe necondiționate:

 • Diametrul moliei nu este mai mare de 6 mm.
 • Parul nu creste niciodata pe un melanom, dar exista urme de pigmentare (galbene sau maro deschis, roz la fundul intunecat).
 • Hiperemia și tendința la sângerare, care nu sunt asociate cu leziuni sau alte efecte.
 • Arsuri, mâncărime constante - semne de schimbări în structura țesutului.
 • Limitele melanomului sunt fuzzy - există o varietate de forme.

În cazuri rare, există o tumoare fără pigment, care este cea mai periculoasă, deoarece este aproape imposibil de detectat până la apariția metastazelor.

Contrar opiniei populare, tumorile de piele nu au întotdeauna un predecesor - un nevus, uneori apar spontan. Dacă o persoană a observat modificări ale mărimii, formei sau culorii moliului, este logic să contactați un oncolog cât mai curând posibil.

Ignorând simptomele evidente, într-un timp scurt, puteți preveni tumorile complet maligne și care pot intra în alte etape.

Etape de dezvoltare

Sustinand cat de repede se dezvolta melanomul, in primul rand trebuie sa incepem de la doi indicatori: cat de profunda a intrat adanc tumora pe piele si daca au aparut metastaze (atat regionale cat si indepartate).

Penetrare profundă - invazie, are un număr de etape:

 • Înfrângerea numai a stratului de suprafață.
 • Atașați straturile superioare ale epidermei.
 • Pătrunderea în derma papilară.
 • Germinarea în reticulum.
 • Absorbția celulelor grase și a întregii hipoderme.

Fazele bolii:

 1. Primar sau primar.
 2. Faza I - formarea de până la 2 cm în mărime, suprafața este neregulată, predispusă la fisuri și sângerări.
 3. Faza II - mărimea crește la 2-3 cm, stratul de suprafață netezește, dar este încă predispus la sângerare.
 4. III - implicarea în procesul unui ganglion limfatic din apropiere sau al unui grup de noduri, dimensiunea și forma tumorii în sine nu au o importanță fundamentală.
 5. Faza IV - creșterea și dezvoltarea rapidă a melanomului, germinarea în ganglionii limfatici, metastazarea oricărui organ și țesut al corpului, germinarea directă la organele adiacente și incapacitatea de a-și îndeplini funcțiile.

Rata de dezvoltare a melanomului și trecerea unei faze a procesului în alta depind, de asemenea, de factori externi. Acestea includ prezența sau absența tratamentului, caracteristicile psihologice ale pacientului, ereditatea, rasa și chiar culoarea pielii victimei. Ultimul factor este cel mai interesant, din punct de vedere științific: se crede că oamenii cu ochi albaștri cu piele echitabilă, blondă sau roșie au o predispoziție la cancer de piele.

Conform statisticilor, rata de supraviețuire depinde, de asemenea, într-un anumit sens, de dimensiunea melanomului. Dacă tumoarea este de până la 2 cm, prognosticul este relativ favorabil în 70% din cazuri, mai mult de 2 cm în 50-30% din cazuri.

Tipuri și caracteristici ale creșterii

Cât timp crește melanomul este determinat și de tipul de răspândire a celulelor canceroase. Există un tip orizontal și vertical. Primul este doar o leziune superficială. Tumora poate creste la orice dimensiune, dar nu adanca. Tipul vertebral al leziunii este mai rapid, metastazele se dezvoltă rapid, iar din exterior, creșterea tumorilor are loc încet. Lucrul este că invazia tinde doar mai adânc.

Modul în care se dezvoltă melanomul depinde de tipul de proces. Există 4 tipuri:

 • Răspândirea suprafeței.
 • Acryl lentihiozny.
 • Malignant lentigiu.
 • Nodale.

Cel mai frecvent dintre acestea este primul tip, fiind caracterizat de 70% din toate cazurile de boală. Predispus la creșterea orizontală, se dezvoltă mult timp. În acest caz, prognoza este cea mai favorabilă.

Cel de-al doilea tip este, de asemenea, predispus la creșterea orizontală, cel mai lent în flux, arată mai mult ca un mol. De aceea este foarte viclean, se dezvăluie numai după metastaze. Tratamentul poate fi foarte rău, prognosticul este slab.

Malignitatea lentigo crește mai des decât altele în zone expuse la lumina soarelui. Din aceasta depinde în mare măsură de cât timp va dura pentru a agrava starea pacientului. Este caracterizat de o creștere orizontală, de dimensiuni exterioare mari și plate. Adesea se metastază.

Cel mai formidabil și greu tip - nodal. Se dezvoltă rapid, aproape incurabil, se poate dezvolta la dimensiuni mari. Creșterea strictă verticală, tumora pe picior. Aproape întotdeauna duce la un rezultat nefavorabil.

Accesul în timp util la un medic, diagnosticarea și tratamentul melanomului într-un stadiu incipient crește șansele pacienților de a se recupera.

Ce semne caracterizează dezvoltarea melanomului și cum se stabilește prognosticul

Un mol de melanom se distinge în primul rând prin faptul că granițele sale sunt asimetrice. Melanomul se dezvoltă dintr-un mol. Aceasta înseamnă că pot fi detectate și vindecate în stadiul inițial. Cu toate acestea, pentru aceasta trebuie să cunoașteți semnele primare.

Primele semne

Semnul de naștere din melanom, mai presus de toate, diferă prin faptul că limitele sale sunt asimetrice. Cu toate acestea, ele pot fi zimțate, neuniforme, neclintite.

Al doilea semn care indică faptul că o persoană are melanom este o schimbare a culorii, de la galben la negru, cu diverse plasturi. Dimensiunea moliei nu trebuie să fie mai mare de 6 milimetri. Dacă credeți că melanomul se dezvoltă pe corpul dumneavoastră, ar trebui să vizitați clinica și să faceți teste de laborator. Pentru a face acest lucru, luați o mică parte a pielii. Procedura este dureroasă, dar incomparabilă cu ceea ce trebuie trăit în caz de cancer. Prin urmare, este necesar să se efectueze cercetări cât mai curând posibil.

De regulă, dezvoltarea melanomului provine de la nevi congenitali sau dobândiți. O caracteristică distinctivă care caracterizează prezența unei tumori este absența părului pe tumoare. Dar melanoamele localizate pot apărea și pe zonele curate ale pielii în care nu există alunițe.

De regulă, dezvoltarea melanomului provine de la nevi congenitali sau dobândiți

Rareori, se poate produce melanom pigmentat. În acest caz, nu există zone pigmentate, ceea ce face dificilă diagnosticarea cursului bolii. Deoarece metastazele apar rapid, eficacitatea tratamentului scade odată cu diagnosticul în etapele ulterioare. Proiecțiile pentru soiurile prezentate de melanom sunt deseori dezamăgitoare, deoarece există o evoluție asimptomatică a bolii.

Semnalul principal pe care o tumoare malignă este în fața dvs. este o schimbare a culorii: maro sau negru se înlocuiește cu altitudine roz, alb sau gri. Acest lucru sugerează că în celule apar procese patologice.

Tabel de risc

Tan activ
Trai intr-o tara insorita de peste 1 an
de la naștere
până la 10 ani
de la 10 la 22 de ani
după 22 de ani
Muncă permanentă la soare
Contact periodic cu soarele
Sunburn adult
Arsură în copilarie
Piele albă deschisă
Ochii albaștri
Blond, păr roșu
pistrui
Numărul de cariere de peste 50 de ani
Melanomul cu rude apropiate

Cu toate acestea, o imagine clinică completă a melanomului poate fi făcută numai pe baza diferitelor simptome. Instalarea corectă a prognosticului și selectarea competentă a tratamentului determină succesul tratamentului.

Puteți afla ce cauze contribuie la dezvoltarea melanomului prin citirea articolului relevant pe site-ul nostru.

Rareori, se poate produce melanom pigmentat. În acest caz, nu există zone pigmentate, ceea ce face dificilă diagnosticarea cursului bolii.

Rata de dezvoltare

Majoritatea melanomului este prezentă la femei, dar poate apărea și la bărbați. Tumora creste rapid si este o adevarata amenintare. Potrivit statisticilor, din 100 de persoane care suferă de cancer, 44 mor din cauza melanomului cutanat.

previziuni

Rezultatul depinde de următoarele semne:

 • orientarea spre creștere. Dacă tumoarea crește orizontal, prognosticul este favorabil;
 • gen - femeile supraviețuiesc mai des;
 • pigment - dacă este prezent, rata de supraviețuire este de 73%, dacă fără pigment - 54%;
 • locație. Cea mai sigură opțiune este partea superioară a membrelor;
 • ulcerații. Dacă există ulcerații, rata de supraviețuire de cinci ani în prima etapă va fi mai mică cu 50%, a doua - va fi de numai 16%;
 • grosimea tumorii.

Melanomul crește nu numai rapid, ci se extinde și spre straturile mai profunde ale pielii. Și apoi în sânge și în vasele limfatice, și de acolo în alte organe - ficatul, plămânii, creierul. Sunt formate metastaze acolo. Ca urmare, organele nu mai funcționează corect, ceea ce poate fi fatal.

Melanomul crește nu numai rapid, ci se extinde și spre straturile mai profunde ale pielii.

Cum se determină rezultatul bolii prin dimensiunea tumorii

Pentru a face o previziune, se folosește metoda Clark. Dacă o persoană are primul nivel de invazie, trecerea la o perioadă de cinci ani și rata de supraviețuire sunt 100%. La al doilea nivel, pragul termenului de cinci ani depășește 72% dintre pacienți. La al treilea nivel - doar 45%.

Există 5 etape de invazie a melanomului pielii.

 1. Celulele tumorale au afectat numai straturile superficiale ale pielii.
 2. Tumoarea pătrunde în membrană, afectează straturile superioare ale dermei.
 3. Celulele de melanom ocupă toate zonele papiliare, dar nu merg la nivelul reticular.
 4. Se produce invazia stratului reticular.
 5. Există o invazie a țesutului gras.

Redă rolul și dimensiunea tumorii conform lui Breslow. Deci, un mic melanom nu reprezintă o amenințare ca o mare. Dacă grosimea ei este mai mică de o jumătate de centimetru, este puțin probabil ca metastazele să apară. Dacă grosimea tumorii este de până la 2 cm - rata de supraviețuire pe o perioadă de 5 ani este de până la 73%. Dacă atinge un prag de 2 cm, se reduce la 58%. Se pare că rezultatul depinde de mai multe semne.

Melanomul mic nu reprezintă o amenințare la fel de mare. Dacă grosimea ei este mai mică de o jumătate de centimetru, este puțin probabil ca metastazele să apară.

Proiecții bazate pe tipul de melanom

Potrivit clasificării conform lui Clark, se remarcă:

 1. Acral lentiginous.
 2. Distrugerea superficială a tumorii.
 3. Malignant lentigiu.
 4. Nodale.

Malignantul lentigo are 2 faze de creștere. Faza de creștere radială poate ajunge la 20 de ani. Primul non-invaziv - obligatoriu precancer, apoi invaziv. Gradul de invazie nu este luminos. În faza dezvoltării verticale, practic apar aceleași schimbări, dezvoltarea durează și mai mulți ani, riscul de dezvoltare a metastazelor este mic. Prognozele sunt favorabile. Puteți afla mai multe despre simptomele și tratamentul melanomului lentiginos.

De asemenea, tumorile cu răspândire la suprafață au un prognostic favorabil. Există 2 faze de dezvoltare. Creșterea radială crește până la 10 ani, metastazele nu apar. Apoi se realizează o creștere verticală, se caracterizează prin invazia celulelor în straturile grase subcutanate și reticulare. Există un risc crescut de metastaze.

Prognozele sunt stabilite pe baza gradului de leziuni ale pielii și a formei bolii. Cu cât este mai rapidă prezența unei tumori maligne, cu atât este mai bine prognosticul.

Melanomul nodular are cel mai rău prognostic. În acest caz, există doar o fază de creștere verticală, în timp ce nivelul de invazie în straturile dermei este destul de ridicat.

Acar-lentiginos melanomul se concentrează adesea pe pielea picioarelor și palmelor, în jurul unghiilor. Se aseamănă cu melanomul superficial. Există, de asemenea, două faze de creștere - orizontale și verticale. Cu toate acestea, specia prezentată este mai nefavorabilă, natura cursului ei este agresivă, metastazele apar mai devreme. Este vorba de localizare specifică, ceea ce face dificilă diagnosticarea. De aceea, în cea mai mare parte, detectarea unei tumori este deja în stadiul de creștere invazivă.

Clasificarea prezentată face posibilă realizarea unei previziuni în funcție de tipul tumorii. Dar aceasta nu înseamnă că este necesar să abandonăm analiza histologică. Accentul este pus pe grosime și pe prezența ulcerației.

Ce determină progresia melanomului pielii

Melanomul este o tumoare malignă a pielii, care este formată din celulele pigmentare ale melanocitelor. Prezența lor afectează culoarea pielii. Localizarea melanomului este pielea. În cazuri rare, celulele maligne pot fi localizate pe membranele mucoase și în retină.

Creșterea melanomului este foarte rapidă.

Melanomul se caracterizează prin dezvoltarea rapidă. Potrivit statisticilor, în 73% din cazuri, neoplasmul este fatal.

Cum se formează melanoamele

Fiecare persoană din organism sunt celule care produc melanină. Melanina este un pigment care conține:

 • în piele;
 • în păr;
 • în irisul ochiului;
 • pe membranele mucoase;
 • în organele interne ale omului.

Prezența pigmentului și determină culoarea pielii, a ochilor și a părului. Atunci când celulele se varsă cu pigment, atunci apare nevus în aceste locuri, care în limbajul obișnuit se numesc "molii".

Moalele sunt leziuni benigne ale pielii, dar unele dintre ele sunt oncogene, ceea ce sugerează că sub influența anumitor factori dintr-o formă benignă, nevi se poate transforma în melanom.

Acest lucru sugerează că prevenirea bolilor este mai ușoară decât vindecarea. Și pentru a preveni o boală periculoasă, moliile oncogene trebuie identificate în stadiul inițial.

Moles - formațiuni în cea mai mare parte benigne

Cum se identifică semnele potențiale de melanom

Moalele nu reprezintă o amenințare dacă suprafața lor este netedă, culoarea este uniformă, iar forma unui nevus este rotundă. Este, de asemenea, un semn bun dacă mlaștina nu este convexă și nu depășește 6 milimetri în diametru. Dar dacă există corpuri pe corp care se încadrează în descrierea de mai jos, atunci este necesar să vizitați un oncolog pentru a examina nevi și, dacă este necesar, apoi să îl îndepărtați chirurgical. Este necesar să contactați numai specialiști cu înaltă calificare.

Vizitați un oncolog și un dermatolog dacă:

 1. Pigmentarea pigmenilor este neuniformă: o parte a nevusului este mai ușoară, iar cealaltă este mai întunecată.
 2. Pielea din jurul semnei de naștere începe să se desprindă și să devină inflamată.
 3. Contururile neoplasmului sunt neclare, nu există muchii limpezi.
 4. Aniversarea a fost compactată și a început să crească în dimensiune.
 5. Au apărut fisuri pe suprafața nevusului.
 6. Nu există păr pe semn de naștere sau în jurul acestuia.
 7. De la o molie, a avut loc o "zdrobire" pe câteva noi.

Folosind criteriile enumerate, nu veți determina 100% dacă nevusul este rebornat în melanom sau nu, pentru că, cu ajutorul unei inspecții vizuale, acuratețea este de numai 50-75%. Din acest motiv, oncologul prescrie metode de diagnostic fiabile și corecte, cum ar fi schiascopia și dermatoscopia. După aceasta, se efectuează o examinare histologică a țesuturilor, care va da răspunsul exact - indiferent dacă moliul este înclinat spre renaștere sau nu.

Fisuri și coji de peeling - semne de melanom

Cauzele revoltelor

Există o serie de motive care "ajută" timpul necesar degenerării în nevi la neoplasmele maligne. Acestea includ:

 • expunerea prelungită la radiații ultraviolete (arsuri solare sub razele soarelui și paturile de bronzare);
 • modificări hormonale în organism - în timpul sarcinii și în timpul pubertății;
 • boala tiroidiană;
 • impact mecanic - frecarea cu un prosop, haine, deteriorări ale aparatului de ras, arsuri și alte tipuri de leziuni mecanice.

Clasificarea nevi

Dimensiunile moliilor pot fi diferite: de la o specie mică, abia vizibilă, până la un loc mare, care este situat nu numai pe suprafața pielii, ci și în interiorul stratului dermic.

Membrele sunt împărțite în:

 1. Pigment - format prin combinarea celulelor pigmentare.
 2. Vascul (angioamele) - format prin creșterea și acumularea vaselor limfatice sau sanguine.

Dimensiunea nevi divizată în:

 • dimensiuni mici (de la 1 la 2 mm);
 • dimensiunea medie (de la 3 la 10 mm);
 • dimensiuni mari (de la 10 mm și mai mult).

Nevoi pot fi localizați:

 • în stratul epidermic (superior) al pielii;
 • în derma stratului cutanat (mediu) al pielii.

Marca de nastere situata in stratul superior al pielii

Cât timp se dezvoltă melanomul?

Cât de repede crește melanomul depinde de stadiul și tipul tumorii. Depinde de stadiul melanomului cât timp și cât de eficient va fi tratamentul. De exemplu, în cazul în care melanomul identifica într-un stadiu incipient, atunci când grosimea neoplasmului nu mai este de 0,75 mm, în 98% din cazuri, după tratament vine rezultat favorabil, sau mai degrabă - recuperare.

Etapa 1

În prima etapă, tumoarea se află în centrul atenției. Procesul de dezvoltare al primei etape a melanomului este de la 1 la 5 ani. Grosimea tumorii este de până la 2 milimetri. Pielea din jurul tumorii nu este inflamată, nu există metastaze.

Etapa a doua

În a doua etapă, grosimea tumorii este de 2-4 milimetri.

A doua etapă este caracterizată de un risc pentru sănătatea umană. Într-adevăr, celulele tumorale se pot dezvolta intens în două, trei luni.

Etapa a treia

Cel de-al treilea grad de dezvoltare a unei tumori a pielii este diferit de cel de-al doilea prin faptul că metastazele încep în ganglionii limfatici. Prognozele de supraviețuire sunt de 59% (5-6 ani) și de 43% (10-12 ani).

Etapa a patra

A patra etapă a dezvoltării melanomului este cea mai dificilă și mai avansată etapă. Pe măsură ce melanomul se dezvoltă în câteva săptămâni. Procesul metastazelor are loc în organele interne. Pacienții cu cancer de piele de gradul 4 numai în 15-20% din cazuri supraviețuiesc până la 5 ani. Și în 10-15% până la 10 ani.

Stadiul 4 al melanomului dă metastaze organelor interne

Formele melanomului cutanat

Care sunt formele melanomului pielii și modul în care acestea diferă între ele trebuie să cunoască fiecare persoană. Faptul este că această afecțiune este deosebit de periculoasă și, pe lângă aceasta, se califică drept o formă ascunsă a dezvoltării unui cancer dermatologic. Aceasta înseamnă că semnele de dezvoltare și degenerare a unui semn de naștere sau a unui mol într-un melanom periculos pot fi aproape asimptomatice.

Cele mai frecvente forme de neoplasm sunt:

 • joncțiune;
 • malignant lentigo - melanom;
 • se răspândește superficial (39-70%).

Melanomul nodular

Melanomul nodular este un neoplasm malign al pielii. Dezvoltarea tumorii apare datorită regenerării celulelor pigmentare melanocitare. Principalul factor prin care melanocitele sunt regenerate în celulele canceroase nu este pe deplin stabilit.

O cauză secundară este efectul razelor ultraviolete asupra nevi. Melanomul nodular este una dintre cele mai adverse forme de cancer.

Semnele externe ale melanomului nodular

O tumoare nodulară este reprezentată de un tip de cancer care, într-o perioadă scurtă de timp, pătrunde în derma pielii și răspândește metastazele la organele interne. O caracteristică distinctivă a acestei tumori este creșterea verticală a celulelor maligne.

Când primul grad de melanom nodular, tumoarea arată ca un nod, care crește rapid în dimensiune. După câteva luni, melanomul invadează straturile mai profunde ale pielii și afectează sistemul limfatic și organele interne.

Melanoamele nodulare variază în funcție de culoare: maro, negru, albastru închis și ne-pigmentate

Semne distinctive ale unei tumori nodale:

 • culoarea este uniformă;
 • suprafața este acoperită cu o crustă;
 • inflamația în jurul valorii de nevus, mâncărime;
 • forma dome;
 • dimensiunea tumorii de la șase la șapte milimetri;
 • localizare în cap și gât.

Melanomul nodular arată ca o cupolă

Metode de diagnosticare

Pentru a identifica melanomul malign, este necesar să se efectueze mai multe tipuri de diagnostice.

Acestea includ:

Scanarea microscopiei laser confocale

Cu ajutorul acestui echipament, este posibil să se obțină imagini din zonele deteriorate ale pielii, fără a afecta integritatea melanomului, adică fără a deteriora tumoarea ca la efectuarea unei biopsii. Dacă efectuați un studiu al CLSM într-un stadiu incipient, atunci diagnosticul exact este determinat în 95% din cazuri.

Studiul este realizat folosind un dispozitiv care realizează imagini în planuri orizontale și verticale. După aceea, imaginile sunt vizualizate pe monitor într-o imagine tridimensională, astfel încât este posibilă evaluarea pielii, a celulelor și a vaselor.

biopsie

Pentru cercetări suplimentare, o mică parte a moliei este luată. Pentru a "prinde" o parte din neoplasm, este efectuată anestezia locală sau generală. Celulele rezultate sunt examinate sub microscop. O minus biopsie este că există riscul de a distruge tumoarea și de a spori creșterea acesteia.

Tratamentul melanomului

Tratamentul pentru acest tip de tumoare este excizia chirurgicală. În timpul operației, țesuturile care sunt aproape de tumoare sunt îndepărtate, apucându-se de la 4 până la 8 centimetri de tumoare. Și dacă tumoarea este mărită cu 1 milimetru, atunci trebuie să îndepărtați țesutul cu 1 centimetru. În cele mai multe cazuri, melanomul este complet curabil, dar cu condiția ca creșterea celulelor tumorale să fie orizontală.

Dacă creșterea tumorii este verticală, atunci tratamente precum chimioterapia și imunoterapia sunt prescrise. Dar, în acest caz, prognosticul este mai puțin favorabil.

După cursul tratamentului, este necesar să fie observat de un oncolog. În primul an după intervenția chirurgicală, este necesar să vizitați medicul o dată pe lună, iar în anii următori o dată la 6 luni.

Îndepărtarea chirurgicală este singura modalitate de a scăpa de tumoare.

Malignă lentigo-melanom

Lentigo - melanomul este un neoplasm malign al pielii. Dintre toate melanoamele, lentigo se găsește în 5-15%. Semnele externe ale unei tumori: melanomul are aspectul unui spot galben sau întunecat. Dimensiunea tumorii este de aproximativ unu până la doi centimetri.

cauzele

Deshidratarea pielii și acțiunea razelor ultraviolete pot provoca degenerarea și creșterea tumorilor.

Această tumoare poate începe să se dezvolte în orice organism, dar cel mai adesea contingentul populației se îmbolnăvește, ceea ce se încadrează în zona de risc pentru anumite semne. Acestea includ:

 • persoane cu jupuit;
 • datorită expunerii prelungite la radiațiile ultraviolete;
 • femei de peste 55 de ani.

Lacto-precursorii melanomului includ pete de pigment și alte patologii ale pielii.

Persoanele cu pieli deschis sunt expuse riscului de a dezvolta malignitate

Simptomele lentigo-melanomului

Dacă o tumoare este detectată în stadiile inițiale de dezvoltare, atunci există o șansă de a vindeca această tumoare.

În etapele primare, apar semne:

 • dimensiunile zonelor afectate de la 6 milimetri și mai mult;
 • mâncărime;
 • inflamație în jurul semnei de naștere;
 • pigmentarea inegală a semnului de naștere;
 • planșee bombate pe pete pigmentare;
 • marginile inegale ale neoplasmelor cutanate.

Metode de diagnosticare

Test de sânge

Pentru a verifica nivelul enzimei caracteristice tumorii.

dermatoscopie

Pentru a studia structura și limitele tumorii.

biopsie

Din moment ce acest tip de melanom este cel mai adesea localizat în nas și obraji, apoi capturarea materialului, este necesar să se exercite cea mai mare atenție, și de a folosi instrumente de ultra-subțire și de înaltă calitate.

Test de sânge morfologic

Un test de sânge presupune determinarea prezenței bolii prin schimbări chimice în sânge.

Un test de sânge va arăta prezența celulelor maligne.

Tratamentul melanomului pe bază de lentigo

Tratamentul tumoral: excizie chirurgicală. Melanomul este tăiat împreună cu zona de piele sănătoasă în jurul acestui neoplasm. Acest lucru este făcut pentru a se asigura că celulele maligne nu încep să se dezvolte din nou.

Distrugerea superficială a melanomului

Acest tip de tumoare este destul de comună. Dintre toate tipurile de melanoame, conform datelor statistice, 70% sunt melanoamele cu răspândire la suprafață. Cel mai adesea, boala afectează persoanele în vârstă.

Semne ale unei tumori

Motive pentru contactarea unui oncolog:

 • modificarea dimensiunii și culorii petei;
 • un cocoș maro închis apare cu pată roz, negru sau gri;
 • suprafața melanomului seamănă cu o placă lucioasă;
 • o schimbare în structura tumorii durează câțiva ani.

După aceasta, apare o creștere verticală a neoplasmei, celulele oncogene intră în piele și se dezvoltă o tumoare malignă. Conform previziunilor, melanomul nu este periculos până când nu începe să crească profund în piele.

Dacă tumora începe să crească vertical, atunci vor apărea următoarele simptome:

 • mâncărime și arsuri;
 • zona compactată a pielii afectate;
 • suprafața de sângerare a tumorii.
 • schimbarea melanomului de culoare.

Educația poate schimba forma și sângera

diagnosticare

Dacă melanomul de răspândire a suprafeței este detectat în stadiul inițial, atunci în 100% din cazuri după tratament apare un rezultat favorabil.

Diagnosticarea este efectuată vizual, în instituții oncologice specializate.

Un frotiu de neoplasm este, de asemenea, utilizat pentru investigații ulterioare.

tratament

În stadiile incipiente, excizia melanoamelor cu răspândire la suprafață se face chirurgical.

În stadiile avansate, după îndepărtare, chimioterapia, imunoterapia și radioterapia sunt efectuate.

Cât de rapid se dezvoltă melanomul - etapele principale și prognosticul

ATENȚIE! Articolele din portal sunt scrise pentru a informa și, în niciun caz, nu pot fi o sursă de tratament pe cont propriu. Tratamentul poate fi prescris numai de către medicul dumneavoastră!

Creșterea malignă se poate dezvolta dintr-un mol. Identificați-vă și scăpați-vă de ea poate fi în stadiul inițial. Pentru a afla cât de repede se dezvoltă melanomul, este necesar să aflați ce este această patologie. Deoarece melanina este prezentă în celulele melanomului, tumoarea are o culoare închisă.

Imagine clinică

Creșterea malignă se poate dezvolta dintr-un mol. Puteți identifica și scăpa de el în stadiul inițial. Pentru a face acest lucru, trebuie sa stiti simptomele dezvoltarii melanomului. În 15% din cazurile de oncologie a pielii, melanomul este detectat. Cel mai adesea, boala este diagnosticată la pacienții cu piele albă, păr blond și roșu, ochi albaștri.

Rata de dezvoltare a tumorilor maligne depinde de tipul și stadiul melanomului.

Există anumiți factori în dezvoltarea melanomului:

 • radiații ultraviolete;
 • apariția ulcerului trofic în zona piciorului sau a brațelor;
 • ereditate;
 • vârstă avansată;
 • trauma nevus;
 • funcția de protecție scăzută a corpului;
 • înclinația spre apariția molarelor.

Pentru melanom se caracterizează printr-un prognostic negativ. În mortalitate, se situează pe locul 9 printre patologii similare.

Răspândirea bolii

Rata de dezvoltare a tumorilor maligne depinde de tipul și stadiul melanomului. Ultimul factor are un impact direct asupra prognosticului tratamentului patologiei în cauză. Dacă stadiul inițial este diagnosticat, atunci grosimea tumorii nu depășește 0,75 mm. În acest caz, este prezentată intervenția chirurgicală, succesul căruia se realizează în 99% din cazuri.

Pentru prima și a doua etapă a melanomului se caracterizează localizarea tumorii în leziunea primară. Termenul de dezvoltare a primei etape este de 1-5 ani. O boală în creștere are o grosime de 1-2 mm. În același timp, nu există metastaze și deteriorări externe ale pielii.

Pentru melanom se caracterizează printr-un prognostic negativ. În mortalitate, se situează pe locul 9 printre patologii similare.

Grosimea melanomului din a doua etapă variază între 2-4 mm. În acest stadiu, există un risc ridicat pentru pacient, deoarece există o dezvoltare rapidă a melanomului. Prognosticul de supraviețuire pentru tumora din stadiul 2 este de 5-10 ani.

În cea de-a treia etapă, apar metastaze în ganglionii limfatici. În același timp, apar ulcerații pe piele. Deoarece grosimea tumorii este diferită, prognosticul pozitiv al terapiei este observat numai în 50% din cazuri. Supraviețuirea variază de la 43-59% din cazuri.

Prognosticul melanomului din stadiul 4 este negativ. Tumoarea se răspândește la organele interne. Rata cancerului este calculată în săptămâni. În 15% din cazuri, medicii prevăd o rată de supraviețuire de cinci ani, iar în 10% - o rată de supraviețuire de zece ani.

Tratamentul melanomului (video)

Tipuri de patologie

În funcție de tip distingem tumoarea superficială, nodulară și lentigo. Cel mai adesea creste tipul de melanom. Schimbările de la nivelul pielii sunt observate timp de 10 ani. Apoi, în 1-2 luni apare o tumoare. Această formă de melanom este mai frecvent diagnosticată la persoanele de vârstă mijlocie. În cazurile severe, melanomul superficial sângerează și are ulcerații.

Pentru prima și a doua etapă a melanomului se caracterizează localizarea tumorii în leziunea primară. Termenul de dezvoltare a primei etape este de 1-5 ani.

Pentru melanomul nodular se caracterizează prin agresivitate maximă. Acest tip de tumoare poate apărea fără niciun motiv. Cum se dezvoltă melanomul nodular, vârstnicii ar trebui să știe, deoarece sunt expuși riscului. Anterior, pe piele apar noduli întunecați care cresc vertical. Rata progresiei tumorii este de 0,5-1,5 ani. Prognosticul bolii este negativ.

Lentigo melanomul este mai frecvent diagnosticat la persoanele în vârstă. Astfel de tumori apar pe părțile deschise ale corpului. Ele sunt prezentate sub formă de noduli de nuanțe de lumină sau întunecate. Diametrul tumorii depășește adesea 3 mm. Lentiul poate să se varsă adânc în piele timp de 20 de ani.

Patologia rezultatelor

Prognoza este direct afectată de următoarele caracteristici:

 1. Direcția în care crește tumoarea. Dacă direcția este orizontală, prognoza este pozitivă.
 2. Predispoziția de gen Femeile supraviețuiesc mai des.
 3. Prezența / absența pigmentului. Cu aceasta, rata de supraviețuire este de 73%, altfel - 54%.
 4. Locație. Mai des, tumora se dezvoltă în mâini.
 5. Prezența / absența ulcerației. În primul caz - supraviețuirea de cinci ani (la etapa 1), în a doua etapă a melanomului - 16%.
 6. Grosimea melanomului.

Această patologie nu numai că crește rapid, ci se răspândește rapid și în straturile adânci ale pielii. Apoi sunt afectate sângele și vasele limfatice, organele - plămânii, ficatul. În ultima etapă, celulele canceroase infectează creierul. Apar metastaze. Organele nu pot lucra pe deplin, ceea ce duce la moarte.

Criterii pentru determinarea rezultatului bolii

Medicul face o predicție folosind metoda Clark:

 • la etapa 1 - apariția tumorilor în dermă;
 • în stadiul 2 - neoplasme răspândite în stratul papilar al pielii;
 • în stadiul 3 - neoplasmele ating limita dintre straturile papilare și reticulare ale pielii;
 • în stadiul 4, stratul reticular al pielii este afectat;
 • în stadiul 5, fibra este afectată sub piele.

Dacă pacientul are o invazie la primul nivel, rata de supraviețuire este de 100%. Boala poate progresa peste 5 ani. Supraviețuirea este caracteristică nivelului 2 al invaziei în 72% din cazuri, iar nivelul 3 este de numai 45%.

Mai des, boala este diagnosticată la pacienții cu piele albă, păr blond și roșu, ochi albaștri

Metoda Breslow determină dimensiunea tumorii. Aceasta ține cont de nivelul membranei bazale. Adâncimea absolută a penetrării celulelor canceroase în derm este determinată de grosimea lui Breslow. Indicatorul este măsurat în mm. Scara oferă 4 clase:

 • T1 - melanom subțire cu o grosime de cel mult 1 mm;
 • T2 - 1-2 mm;
 • T3 - 2-4 mm;
 • T4 - mai mult de 4 mm.

Pentru invazii cu o grosime de 0,85 mm există un risc scăzut de metastaze. O tumoare mică nu este la fel de periculoasă ca una mare. Dacă grosimea tumorii nu depășește 0,5 cm, atunci metastazele nu vor apărea. Dacă valoarea acestui indicator nu depășește 2 cm - supraviețuirea peste 5 ani se observă în 73% din cazuri. Dacă grosimea melanomului a atins 2 cm, atunci pragul de supraviețuire este redus la 58%.

Exodul având în vedere tipul de patologie

Lentigo se caracterizează prin două etape de creștere. Prima fază poate dura 20 de ani. Pre-observați cursul neinvaziv și apoi invaziv al bolii. Dacă lentigo se dezvoltă pe verticală, riscul de metastaze este scăzut. Prin urmare, prognosticul bolii este pozitiv.

Melanomul superficial are, de asemenea, un prognostic favorabil. Acest tip de patologie are loc în 2 faze. Creșterea radială a unui neoplasm durează 10 ani. În același timp, nu există metastaze. Apoi, se observă o creștere verticală, care este însoțită de penetrarea invaziei în straturile reticulare și subcutanate de grăsime. Există un risc crescut de a dezvolta metastaze.

Prognosticul patologiei depinde de gradul de leziune a pielii și de forma patologiei. Pentru forma nodulară, este caracteristică numai creșterea verticală. În același timp, există un risc ridicat de invazie în dermă. Forma acral-lentiginoasă a bolii se dezvoltă adesea pe pielea palmelor, picioarelor și în jurul unghiilor. Este similar cu melanomul superficial.

Cum se recunoaște melanomul? (Video)

Detectarea tumorii

Pantă de melanom la recadere. La 10-15% dintre pacienți, invazia repetată se observă la 5 ani după rezecția tumorii primare. Există o relație directă între riscul de recurență și grosimea tumorii. La etapa inițială, șansele de recuperare sunt ridicate. În acest caz, medicul ia în considerare localizarea tumorii, sexul pacientului și alte semne. În ultimele stadii ale bolii există șanse scăzute de supraviețuire, dar dacă terapia este aleasă corect, acestea sunt.

La 90% dintre pacienți, medicii diagnostichează melanomul pielii, în 8% din tumori apar pe alte organe, iar în 2% din cazuri melanomul primar este absent și metastazele apar imediat. Mai des, boala este diagnosticată în timpul unei inspecții de rutină.

Melanomul arată ca un punct plat de tipul pigmentului, care poate să se îndoaie cu ușurință, având forma unei creșteri. Ciupercile în formă de melanom sunt mai des situate pe o bază largă. Rareori se dezvoltă neoplasme de formă rotundă, ovală sau poligonală.

Diagnosticul vizual

De cele mai multe ori experții identifică invazii singulare. Uneori, în apropierea unor astfel de tumori apar focare suplimentare care sunt capabile să se îmbine cu tumorile primare. În timpul creșterii melanomului se observă germinarea straturilor subiacente și dezintegrarea tumorii prin formarea unei suprafețe care seamănă cu conopida. Rareori, tumora este acoperită cu piele subțire fără simptome de ulcerație.

Boala se poate dezvolta cu roșeață, care în cel mai scurt timp posibil se transformă într-un ulcer ne-vindecător plin de creșteri tumorale. Consistența (indiferent de stadiul bolii), tumoarea poate fi diferită - moale, tare sau densă. Adesea, un melanom poate fi reprezentat ca zone cu consistențe diferite.

Metoda Breslow determină dimensiunea tumorii. Nivelul membranei de bază este luat în considerare.

Patologia poate fi determinată utilizând următoarele criterii:

Dar criteriile de mai sus nu permit stabilirea unui neoplasm într-un stadiu incipient. Precizia diagnosticului vizual reprezintă doar 55-80%. În același timp, obiectivitatea analizei este individuală. Prin urmare, într-un stadiu incipient, melanomul este detectat folosind alte tehnici care oferă informații mai exacte (dermatoscopie, schiascopie). Diagnosticul final al patologiei - analiza morfologică. Examinarea citologică se efectuează pe baza unei biopsii obținute în urma concentrării primare.

Dacă este necesar, numit prin raze X și ultrasunete ale organelor interne. Cu ajutorul datelor obținute, medicul determină stadiul patologiei, stabilind sau excluzând prezența metastazelor. În ultimul caz, pacientul va fi examinat în mod continuu pe întreaga durată a tratamentului. Dacă este necesar, va trebui să faceți CT și RMN. Tratamentul este prescris pe baza stadiului patologiei și a ratei de dezvoltare a melanomului.

Cât de repede o persoană dezvoltă melanomul?

Oncologul va putea răspunde la întrebarea cât de rapid se dezvoltă melanomul. Multe surprize neplăcute pot prinde o persoană când apar brusc schimbări în organism. Aceste manifestări periculoase includ degenerarea anumitor celule pigmentare, care sunt responsabile pentru producerea melaninei. Boala se dezvoltă destul de rapid, ca rezultat - apare melanomul, ceea ce înseamnă că este necesar să scapi de o tumoare malignă foarte agresivă și chiar de formarea de metastaze.

Boala se dezvoltă destul de rapid, ca urmare - apare melanomul

Cât de repede o persoană dezvoltă melanomul?

Dacă vă bazați pe statisticile furnizate de medici, atunci din numărul total de cancere ale pielii, melanomul aparține unui mic 10%, dar până la 75% din cauza dezvoltării acestuia, se produc decese.

Singurul factor pozitiv în acest caz: melanomul pielii este ușor de diagnosticat și, prin urmare, tratamentul precoce va aduce rezultate tangibile și va salva vieți.

Apare în majoritatea cazurilor în zone deschise ale pielii și are o culoare închisă: există prea multă melanină. Se pot observa și neoplasme ne-pigmentate. Cel mai adesea începe să se renaște în melanomul moliei, dar aceste formațiuni insidioase pot, de asemenea, să se poată impersona nou-născutului nevi.

Cine este în pericol? Puteți ajunge la numărul celor care încep dezvoltarea melanomului dacă:

 1. Deseori expuneți la razele ultraviolete. Nu contează dacă este o radiație naturală sau artificială, dar intensitatea impactului este periculoasă în acest caz.
 2. Există vânătăi, lovituri. Dar, uneori, un efect mecanic poate crește doar creșterea melanomului. Se întâmplă în timpul frecării prelungite cu haine sau obiecte.
 3. Predispoziție genetică - piele subțire, foarte ușoară, adesea cu pistrui. Femeile cu părul alb și părul roșu ar trebui să fie deosebit de solicitante de la sine - sunt cel mai probabil să se îmbolnăvească.
 4. Erodenie ereditară. Este necesar să știți dacă melanomul a fost la oricine din familie.
 5. Prezența unui număr mare de nevi pe piele.
 6. Imunitate slabă.
 7. Mediu hormonal înfrânt. În cea mai mare parte, femeile sunt îngrijorate în timpul pubertății, în timpul nașterii și în timpul menopauzei.
 8. Deja aveam tratament. De obicei, melanomul poate apărea din nou în 15% din cazuri.
 9. Să petreacă întregul an în principal în camere închise, dar o dată pe lună să plece în vacanță sub razele fierbinți ale soarelui.

Pentru ca pacientul să-și recâștige repede sănătatea, trebuie să aflați:

 1. Focalizare primară. Aceasta include grosimea și nivelul la care melanomul poate penetra straturile pielii.
 2. Dacă au apărut metastaze și dacă există, cât de mult sunt afectate ganglionii limfatici.

Diagnosticul cancerului de piele într-un stadiu incipient (video)

Care sunt etapele melanomului?

Se obișnuiește să se distingă 4 etape de melanom:

 1. Etapa I - când formarea are o grosime de doi milimetri și nu există metastaze.
 2. În stadiul II, melanomul devine mai convex, dar nu se observă nici metastaze regionale, nici cele îndepărtate. Grosimea sa atinge mai mult de 2 mm.
 3. Etapa III este determinată de faptul că înfrângerea ganglionilor limfatici regionali.
 4. În stadiul IV al melanomului, se dezvoltă metastaze îndepărtate.

Metastazele penetrează ficatul și plămânii, și foarte intens. Pielea, oasele și chiar creierul pot fi afectate la fel de repede.

Când organele interne sunt afectate, atunci pacientul rămâne să locuiască timp de o jumătate de an.

Cât de repede se dezvoltă diferite tipuri de melano?

Tipurile de melanoame, date histologic, pot fi împărțite în tipuri.

Superior sau superficial.

Cel mai des întâlnit, se poate dezvolta dintr-un mol obișnuit, dar și independent pe piele. Se poate distinge printr-o placă cu marginile zimțate și diferite nuanțe de culoare: maro, albastru, roșu etc. Modificări treptate.

Tratamentul melanomului (video)

După câțiva ani, transformarea are loc repede: dacă înainte de aceasta sa planificat să crească la suprafață, acum ea este introdusă adânc în, ceea ce înseamnă deja rezultate negative în timpul tratamentului.

Medicii avertizează că astfel de patologii se produc cel mai adesea la bărbații din spate și la femei pe picioare.

Este imposibil să urmăriți cât de repede o persoană dezvoltă melanom nodular, deoarece este considerat cel mai agresiv și progresează într-o perioadă foarte scurtă de timp. Cel mai adesea apare pe piele neschimbată și arată ca un mic nodul de culoare închisă sau papule, dar devine rapid în țesut.

Dacă vă bazați pe statisticile furnizate de medici, atunci din numărul total de cancere ale pielii, melanomul deține un mic 10%, dar până la 75% din cauza dezvoltării acestuia, se produc decese

Un astfel de melanom se dezvoltă în câteva luni, în același timp, hemoragii și ulcerații și, prin urmare, prognosticul cu acesta nu face pe ambii medici și pacienți foarte fericiți.
Nu apare adesea.

Lentigo este înregistrată în 10-13% dintre cei care au mers la un medic pentru ajutor. De obicei, pacienții sunt vârstnici care au împlinit 70 de ani. Apare în zone deschise, are un aspect maro închis și un diametru de 2-4 mm. Se pare că un punct plat, colorat neuniform, poate vedea pete maro saturate. Observată în mâini, față, adică în acele locuri în care pielea este deschisă și într-o stare neprotejată sub influența radiației ultraviolete.

Pentru o lungă perioadă de timp, se comportă ca fiind superficial, deoarece dezvoltarea melanomului de acest tip are o creștere orizontală, iar aceasta în timpul tratamentului sugerează prognoze foarte favorabile.

Melanomul acral lentigoznaya începe să crească inițial ușor la suprafață. Dar apoi începe să progreseze mai repede decât oricine.
Dezvoltarea melanomului se manifestă prin pete negre sau maro, cel mai adesea în astfel de zone: pe tocuri, palme, sub rola de unghii.

Dar, de multe ori melanomul se dezvoltă în ochi, mai exact în coroidul lor, numit uveal. Se poate întâmpla și pe părul părului și pe membranele mucoase, care includ:

 • conjunctivă;
 • în zona genitală;
 • rect și altele

Este necesar să fii tratat. Că diagnosticul corespunde tratamentului, doar inspecția nu ajută. Uneori este dificil de stabilit că acest lucru nu mai este un nevus obișnuit, dar crește o tumoare. Prin urmare, este necesară o cercetare morfologică - numai în acest fel este posibil să se atribuie diverse proceduri de recuperare.

Citologia va ajuta la identificarea etapelor de melanom. Se face dacă există ulcerații. Apoi, se ia o frotiu de pe suprafața formării și se examinează în laborator.

Dar o metodă excelentă atunci când melanomul crește este o biopsie excizională. Excizia se efectuează astfel încât să existe deviații de la marginile de la 2 la 5 mm și să fie trimisă imediat la histologie.

Dacă se confirmă dezvoltarea melanomului, este necesară o excizie largă. Această procedură este de obicei efectuată utilizând anestezie generală.

Aceasta va ajuta medicul să știe în ce stadiu melanomul și ultrasunetele, atunci când ganglionii limfatici regionali, cavitatea abdominală trebuie examinată. Examinarea cu raze x în piept vă va ajuta.

Pentru a observa în timp schimbările care apar pe piele care sunt amenințate cu cancer, ar trebui să știți că pericolul se ascunde în cazul în care:

 • deși mărimea nevusului crește lent, dar în mod constant;
 • forma nu pare clară și devine convexă;
 • colorarea devine culori diferite;
 • marginile se aseamănă cu cele accidentate, educația însăși este mai degrabă asimetrică;
 • modificările structurii, crustele și secreția de sânge;
 • acest loc este compactat, ganglionii limfatici din apropiere sunt maritimi maritimi;
 • Nevus provoacă iritații, mâncărime și mâncărime.

În cele mai multe cazuri, operația ajută la scăderea melanomului. Alte metode, cum ar fi radiațiile sau chimioterapia, nu dau efectul dorit.
În funcție de scenă, se utilizează anumite metode.

Primele 2 etape sunt mai bine tratate și vă permit să scăpați de boală cu ajutorul exciziei melanomului. Aceasta elimină pielea înconjurătoare și țesutul gras subcutanat. Pentru a elimina defectul după îndepărtare, se fac adesea substituții de plastic.

Etapa III se caracterizează prin înlăturarea sistemului limfatic în zona bolnavă. Această operație este una dintre cele mai traumatizante, deoarece este adesea observată după fluxul limfatic. Pentru a evita acest lucru, drenajul este introdus în cavitatea rănii, efectuând în mod artificial scurgerea limfei.

Ultima etapă a melanomului este foarte dificil de tratat. Există o metodă chirurgicală, tratamente chimice și metode moderne care au fost dezvoltate pe baza anticorpilor monoclonali.

O Altă Publicație Despre Alergii

Papilomi - tratamentul virusului. Cum să scapi de papilome la domiciliu cu remedii folclorice și medicamente

Statistic, papilomul este recunoscut ca cel mai frecvent virus care se găsește în organism. Este într-o stare în starea de inactivitate de la câteva luni până la câțiva ani, se manifestă sub formă de negi sau creșteri ale pielii în condiții favorabile dezvoltării.


Mici lovituri și cosuri pe pielea unui copil: ce este?

Multe mame încep să se îngrijoreze despre apariția acneei la un copil. Și acest lucru este corect, deoarece astfel de pimples poate duce la consecințe neplăcute.


Se fierbe: principalele etape ale formării

Un furuncul (denumit în mod obișnuit boala la oamenii obișnuiți) este un proces inflamator în care există supurație a foliculului pilos și a glandei sebacee, precum și țesuturile conjunctive din apropiere.


Eczemă uscată pe mâini

Eczema uscată (astetotică) este una dintre tipurile de dermatită, caracteristică distinctă a căruia este uscăciunea excesivă, iritarea pielii și apariția de fisuri dureroase, cu un proces dificil și de lungă durată de vindecare.