Cele mai eficiente pastile pentru herpes

Pilele de herpes sunt medicamente antivirale, al căror scop este efectuarea în tratamentul infecțiilor cu virus herpes de diferite localizări. În prezent prezintă o cantitate uriașă de o varietate de medicamente din comprimate cu herpes. În ciuda faptului că niciunul dintre ei nu poate scăpa de herpes simplex pentru totdeauna, deoarece agenții infecțioși se ascund în celulele nervoase ale corpului, comprimatele tratează patologia bine. Ele ajută la reducerea duratei bolii și ameliorarea simptomelor.

În plus, pilulele împotriva herpesului sunt utilizate nu numai pentru a elimina infecția, ci și ca măsuri preventive care protejează organismul de debutul recidivei bolii. Cele mai eficiente sunt medicamentele care conțin imunomodulatoare. Ele cresc în mod semnificativ rezistența organismului uman la diferite virusuri și au funcții anti-herpes. Dar ce fel de medicament pentru a alege herpes pentru a elimina rapid semnele acestei boli?

Cum fac pastile antiferice

Pentru a preveni exacerbarea bolii, recădere, protejați organismul de diferite tulburări de funcționare care apar în prezența infecției, ar trebui să luați medicamente împotriva herpesului. Pentru a elimina această boală, se utilizează pilule antivirale, se efectuează terapie imuno-și antiherpetică.

Pastilele de herpes ușurează simptomele dureroase, duc la vindecarea rapidă a eroziunilor. Tratamentul va fi mai eficient dacă utilizați medicamente care acționează asupra virusului în moduri diferite.

Tabletele se administrează cel mai bine imediat după debutul simptomelor inițiale ale bolii. Acest lucru îl poate împiedica.

Dacă există recidive frecvente, pentru a preveni medicul poate crește perioada de medicație.

Medicamente antivirale și agenți pentru întărirea imunității organismului sunt prescrise pentru a trata infecția. Imunomodulatoarele cu aplicare complexă cu interferon acționează mult mai eficient, contribuind la suprimarea rapidă a herpes simplex.

Tabletele se dizolvă în stomac și componentele active ale medicamentului sunt absorbite în sânge și intră în toate organele și țesuturile corpului. Odată ce se află în celulele în care se află virusul, acesta distruge ADN-ul, ca urmare a distrugerii microorganismelor.

Astfel de medicamente anti-herpes ar trebui să fie luate cu precauție extremă, deoarece acestea aparțin tipului de medicamente care au diferite efecte secundare și contraindicații. Înainte de a le utiliza, trebuie să vizitați medicul.

Cu herpes pe buze

Herpes pilulele pe buze sunt cele mai solicitate. În această zonă a feței, este mult mai comun decât în ​​alte părți ale corpului.

Există 4 etape ale bolii:

 1. La început, în stadiul inițial, se observă senzație de mâncărime și ușoară furnicături pe buze, apoi după 2-3 ore apar mai multe senzații dureroase.
 2. În pasul următor, pe buză se formează o bule mică și o formă de puf.
 3. Apoi, în a treia etapă, acest balon este transformat într-o rană, care începe să progreseze. Infecția regiunilor adiacente ale buzelor are loc.
 4. În cea de-a patra etapă, rana dobândește o crustă și, după 2 zile, vindecarea începe.

Herpesul din zona buzelor poate apărea ca rezultat al contactului cu o persoană infectată, precum și din cauza stresului, răcelii, menstruației, sarcinii, după leziuni și hipotermie a corpului.

Dacă nu sunteți tratat cu diferite remedii pentru herpes, acesta va dispărea singur în 2 săptămâni, dar toată această perioadă va simți disconfort. Când rana se vindecă, cicatricile mici pot rămâne în locul ei. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să utilizați medicamentele necesare împotriva virusului herpesului.

Utilizarea comprimatelor va ajuta la scăderea rapidă a semnelor inițiale ale bolii și la prevenirea apariției recidivelor. Există 2 tipuri de astfel de medicamente:

 • agenți cu acțiune imunoterapeutică;
 • pastile antivirale.

De la herpesul genital

Preparatele pentru herpes sunt de asemenea utilizate atunci când apar erupții pe piele și pe membranele mucoase ale organelor genitale externe. Herpesul genital este o boală insidioasă și destul de comună care poate fi ușor infectată. Agentul cauzal este virusul Herpes simplex, capabil să infecteze o persoană de orice sex și vârstă.

Pericolul său constă în faptul că virusul conduce la o slăbire a efectului protector al imunității, la afectarea funcției creierului și la unele organe interne. Un pacient poate fi un purtător al virusului pentru o perioadă lungă de timp și nu poate ghici despre asta.

Există herpes genital primar și recurent. Dacă începeți tratarea bolii în timp și luați medicamente eficiente pentru herpesul primar, atunci riscul de a deveni cronic va fi minim.

Simptomele bolii sunt următoarele:

 1. În primul rând, virusul se află în perioada de incubație, care de obicei durează de la 3 zile la 1 lună.
 2. După aceea, pe piele se formează o erupție de nuanță roșiatică, care se strică grav. De asemenea, pacientul poate prezenta în acest moment: febră, dureri de cap, slăbiciune, stare generală de rău.
 3. După numai 2 ore, erupția cutanată este transformată în bule umplute cu lichid infectat.
 4. După 3 zile, au izbucnit și au lăsat răni dureroase. În plus, în zona genitală, o persoană se simte mâncărime severă și arsură.

Tratamentul herpesului începe cu diagnosticul unei serii de teste. Doar după o examinare completă a pacientului, medicul, în funcție de forma bolii, face un plan de proceduri terapeutice necesare. Nu există astfel de pilule eficiente pentru herpes, care ar distruge complet și definitiv virusul în organism. Dar medicamentele moderne pot menține patogenul sub control și pot elimina manifestările dureroase ale bolii. Cele mai frecvente medicamente pentru herpes (cum ar fi Acyclovir, Valtrex etc.) pot suprima toate manifestările de herpes genital.

După terminarea tratamentului prescris, trebuie să vă gândiți la prevenirea bolii:

 • igiena personală este importantă;
 • prevenirea contactelor sexuale ocazionale;
 • consolidarea sistemului imunitar.

În plus, este mai bine să se vaccineze împotriva virusului herpesului. Acest lucru va împiedica reapariția bolii.

Din erupția cutanată

Herpes erupții pe corp sunt numite herpes zoster, ele sunt formate atunci când virusul varicelor de pui penetrează organismul, care afectează măduva spinării și noduli nervoase. Pe corpul unei persoane bolnave apare bule caracteristice. Acest tip de infecție se dezvoltă de obicei la vârstnici și la pacienții imunocompromiși.

Herpes zoster este transferat mult mai greu decât alte tipuri de patologie. În acest caz, afectează nu numai pielea, ci și celulele nervoase. La om, există o temperatură corporală crescută și o durere severă în zonele de piele unde există erupții cutanate. Această formă a bolii este caracterizată nu numai de prezența simptomelor severe, ci și de riscul de a genera consecințe periculoase. Prin urmare, pacientul trebuie să urmeze o gamă largă de proceduri medicale.

Principalul pas în terapie este utilizarea de medicamente pe bază de plante (de exemplu, Virolex, Acyclovir, etc.). În plus, va fi necesar să se trateze zonele cutanate afectate de virus, unguente medicale (Panavir, Depantenol, etc.).

Este interzisă utilizarea medicamentelor cu hormoni și glucocorticosteroizi în tratamentul herpesului zoster.

Prin urmare, este necesar ca tratamentul să fie prescris numai de un medic. Nu trebuie să vă luați propria decizie cu privire la cele mai bune pastile care trebuie utilizate. În caz contrar, puteți provoca vătămări ireparabile sănătății dumneavoastră.

Un medic poate prescrie analgezice care conțin lidocaină sau acetaminofen și medicamente antipiretice (Ibuprofen, Paracetamol, etc.).

În plus, este necesar să se ia măsuri pentru consolidarea sistemului imunitar. Imunomodulatoarele, vitaminele din grupurile A, C, B și E pot fi prescrise.

Trebuie reamintit faptul că tratamentul complet inițiat în timp util duce la o recuperare rapidă. După ce trece prin terapie, pot exista senzații dureroase pe corp, care dispar complet după numai 2-3 luni. Acest lucru se datorează tulburărilor neurologice și tulburărilor de sensibilitate. Dacă patologia are o formă cronică, senzațiile dureroase pot dura mai mult timp.

De la herpesul nasului

În tratamentul herpesului de pe nas pot fi aplicate fonduri în formă de pilula. Această formă a bolii se manifestă prin edeme în zona infectării și înroșirea pielii în zona nazală.

 • creșterea temperaturii corporale;
 • slăbiciune;
 • stare generală de rău.

Virusul modifică complet activitatea celulelor în aparatul genomic, ca urmare a răspândirii infecției și afectează tot mai multe celule sănătoase.

Simptomele inițiale apar la o săptămână după infectare. Bule, puffiness se formează pe nas, pielea devine roșiatică. Apoi au izbucnit elementele erupției și în aceste zone există numeroase eroziuni, care după câteva zile formează o rană comună. După încă 2 zile, se formează o cicatrice.

Tratamentul acestui tip de boală este utilizarea comprimatelor antivirale și antihistaminice, care trebuie prescrise de un medic.

Cele mai frecvente pastile anti-herpes

Mulți pacienți sunt interesați de ceea ce este cel mai bun mod de a obține pentru tratamentul herpesului. Există un număr mare de medicamente moderne concepute pentru a scăpa de acest virus periculos. Dar trebuie amintit că toate acestea sunt chimice și au contraindicații și efecte secundare. Prin urmare, nu se recomandă utilizarea acestora fără consultarea unui medic.

Cele mai frecvente remedii pentru herpes în formă de pilule sunt:

 1. Acyclovir este un agent eficient care are un efect antiviral, conceput pentru a elimina orice formă de infecție. Substanța sa acționează la nivel celular. Acest instrument este prescris pentru infectarea pielii, membranelor mucoase, varicelei, diferitelor forme de herpes genital. În plus, utilizarea sa este eficientă în prevenirea reapariției bolii, în tratamentul pacienților cu SIDA și infecția cu HIV. Aciclovir este contraindicat femeilor gravide și femeilor în timpul alăptării. Ar trebui să fie utilizat cu prudență atunci când încălcările în neurologie, insuficiență renală.
 2. Valaciclovir - acest medicament este foarte similar cu aciclovirul. Va ajuta sa scapati de diferite tipuri de herpes.
 3. Valtrex - acest medicament este eficient în tratarea diferitelor forme de herpes, recăderi ale bolii. Efectele secundare pot apărea din partea oricărui sistem și a organelor interne. Prin urmare, acest medicament trebuie utilizat strict conform prescripției medicului curant.
 4. Herpferon este un medicament combinat compus din ingrediente active ale aciclovirului și interferonului. Este folosit pentru exacerbarea bolii. Nu utilizați mai mult de două săptămâni.
 5. Famciclovirul este un remediu eficient pentru herpesul ultimei generații. Pătrunzând în organism, substanța activă distruge virușii. Este eficient în tratarea infecțiilor de orice locație și formă.
 6. Famvir - această unealtă funcționează bine la nivel celular, distrugând replicarea celulelor virale. Eficace în tratamentul tuturor formelor de virus herpetic, nu este dependentă.
 7. Foscarnet - distruge activ celulele virale. Compoziția acestui medicament include fosfor, deci este toxic. Acesta trebuie utilizat strict conform prescripției medicului.

În plus, pentru tratamentul virusului, se utilizează tablete precum Methisazone, Ribamidil. Ei au un mecanism diferit de acțiune, dar au proprietăți antivirale. Acestea sunt de obicei prescrise atunci când pacientul devine rezistent la medicamente mai eficiente.

Deci, cea mai recentă generație de pastile de herpes, cum ar fi Famciclovir, ajută la prevenirea rapidă a recidivei. Când sunt prescrise de un medic în asociere cu imunomodulatori, aceștia pot elimina simptomele bolii.

O lista de pastile impotriva herpesului - care dintre ele si in ce cazuri sunt prescrise de medici

În mod tradițional, medicamentele locale sunt utilizate în tratamentul virusului herpesului. Cu toate acestea, în unele forme ale bolii, medicamentele sistemice sunt prescrise. Piața modernă oferă o varietate de pastile contra herpesului, care diferă în funcție de tipul de substanță activă. Lista medicamentelor pentru tratamentul bolii este selectată pe baza stării pacientului și a tulpinii de virus.

Avantajele și dezavantajele comprimatelor față de alte forme

Tabletele antivirale sunt utilizate pentru a trata herpesul mai rar decât unguentul corespunzător. Acest lucru se explică prin faptul că acestea din urmă au un efect local asupra virusului, nu penetrează în sânge și nu afectează organele interne. Prin urmare, este necesar să se afle care sunt avantajele și dezavantajele tratamentului pastilelor de herpes.

avantaje

Când exacerbarea herpesului necesită un tratament cuprinzător. Se referă în special la cazurile în care sa demonstrat infecția primară. Acest tratament oferă pilule eficiente pentru herpes.

Medicamentele din acest grup au următoarele avantaje în comparație cu unguentele antivirale:

 1. Ușurința în utilizare. Dacă luați pilulele în conformitate cu regimul de tratament prescris de medicul dumneavoastră, puteți face față rapid chiar și cu infecții herpetice complicate.
 2. Impact complex. Unguentele inhibă particulele virale direct în zona de manifestare a bolii. Herpes pastile opresc activitatea patogenului in piele si in sange, prevenind raspandirea infectiei in organism.
 3. Consolidarea imunității. Unele pastile pentru ultima generatie de herpes stimuleaza munca mecanismelor de aparare, datorita carora corpul incepe sa lupte impotriva virusului in sine.

Dar tocmai prin faptul că ingredientele active ale tabletelor antivirale pătrund în sistemul circulator, se află principalul dezavantaj al acestor medicamente.

deficiențe

Atunci când se utilizează medicamente antivirale sub formă de tablete, este necesar să se țină seama de limitările asociate cu contraindicațiile. Acestea din urmă se datorează faptului că astfel de medicamente au un efect sistemic asupra organismului.

Următoarele sunt câteva dintre dezavantajele tratamentului de droguri pentru herpes:

 1. Medicamentele sistemice afectează funcționarea tractului gastrointestinal, a rinichilor și a ficatului. Medicamentele antivirale pentru herpes nu sunt prescrise pentru disfuncția acestor organe.
 2. O listă largă de contraindicații. Tratamentul antiviral cu pilule nu se efectuează în timpul sarcinii și alăptării. De asemenea, aceste medicamente nu sunt prescrise copiilor.
 3. Riscul de efecte secundare. Medicamentele din tablete cauzează reacții alergice mai des decât unguentele antivirale.

Dozajul de medicamente este important în determinarea schemei terapiei antivirale. Spre deosebire de unguente, administrarea necontrolată de medicamente tabletate poate provoca complicații severe, inclusiv disfuncții hepatice și renale.

Aciclovir împotriva herpesului

În ce cazuri este necesar să luați pastile pentru herpes

Tabletele pentru herpes sunt prescrise în următoarele cazuri:

 • la infecția primară a organismului;
 • cu recidive frecvente;
 • cu deteriorări importante ale corpului (de obicei cu șindrilă);
 • la localizarea nestandard a herpesului;
 • în cazurile în care există riscul de răspândire a infecției la organele interne (în starea imunodeficientă).

Agenți anti-hepatice tabletați sunt prescrise pentru leziunile sistemice ale corpului, care se produc atunci când infecția cu tulpini de virus 3-8 tipuri. De asemenea, uneori, aceste medicamente sunt utilizate la primele semne de reapariție a bolii sau în cazuri de exacerbare severă a herpesului.

Lista celor mai eficiente medicamente

Toate medicamentele antiherpetice acționează direct asupra virusului, distrugând membranele celulare ale acestuia din urmă. Datorită acestui fapt, procesul de replicare (reproducere) a agentului patogen este suprimat, ceea ce duce la o recuperare rapidă a pacientului.

Cele mai des prescrise pilule "Acyclovir" pentru herpes. Acest medicament este eficient împotriva tuturor tulpinilor virusului. În plus față de medicamentele cu acțiune antivirală în tratamentul bolii sunt utilizate:

 • medicamente imunomodulatoare (Galavit, Anaferon);
 • preparate interferon ("reaferon");
 • medicamente care stimulează producerea interferonului natural ("Lavomax", "Cycloferon").

Interferonul este un compus proteic care inhibă activitatea virusurilor. Reaferon și alte medicamente similare utilizate în tratamentul herpesului sunt rareori datorate faptului că eficacitatea medicamentelor din acest grup pentru exacerbarea bolii nu a fost dovedită.

antivirale

Activele fixe utilizate în tratamentul sistemic al herpesului sunt selectate de un medic. Atunci când se administrează pastile antivirale, trebuie respectate anumite precauții. În special, se recomandă întreruperea tratamentului cu medicamente în cazul reacțiilor adverse (de la nivelul pielii sau al organelor interne).

Este destul de dificil să alegeți cele mai bune medicamente care asigură eliminarea rapidă a herpesului. Oamenii reacționează diferit la administrarea de pilule, în legătură cu care este necesară corectarea periodică a regimului de tratament prescris și înlocuirea unui medicament cu altul.

Aciclovir și analogi

Dacă aveți nevoie de pastile eficace, ieftine, dar eficiente, atunci ar trebui să optați pentru "Aciclovir". Acest medicament este disponibil în diferite doze (200-400 mg).

Determinați cum să luați comprimatele "Acyclovir", în cazul în care medicul. Acest lucru se explică prin faptul că doza medicamentului este calculată în funcție de tipul de virus:

 1. Pentru tipurile de herpes 1 și 2, se recomandă administrarea a 800-1000 mg de aciclovir pe zi. Durata tratamentului este de 5-10 zile.
 2. Pentru virusurile Zoster (varicela sau zona zoster) și Epstein-Barr, trebuie să luați 2000 mg pe zi.

Costul medicamentului este de aproximativ 40 ruble (pe pachet de 200 mg) și 200 de ruble (400 mg).

Acyclovir: alegerea formei și a tolerabilității medicamentului, consecințele

Dacă tratamentul împotriva herpesului cu Acyclovir nu dă rezultate sau nu provoacă o reacție alergică, medicamentul este înlocuit cu "Valacyclovir" ("Valtrex", "Valvir"). Acest medicament este disponibil sub formă de comprimate de 500 mg. Componenta activă a valaciclovirului este absorbită rapid prin pereții intestinali și excretată din organism în decurs de 6 ore.

Valtrex și Valvir

Acest medicament este administrat de două ori pe zi timp de 5 zile. Costul valaciclovirului este de aproximativ 1300 de ruble (pe blister pentru 10 comprimate) sau de 3.500 de ruble (pentru 42 de comprimate).

famciclovir

"Famciclovir" ("Famvir") - medicamentul din ultima generație, care este disponibil în tablete de 125, 250 și 500 mg. După pătrunderea în organism, substanța activă este transformată în penciclovir, care este eficient împotriva:

 • herpesul 1 și 2 tipuri;
 • citomegalovirus;
 • Virusul Epstein-Barr;
 • virus zoster.

Ultima generație de tablete este, de asemenea, utilizată în tratamentul tulpinilor de herpes rezistente la efectele aciclovirului. Costul "Famciclovir" variază în intervalul de 1200-4500 de ruble.

Medicamentul este cel mai eficient pentru herpesul zoster și herpesul oftalmic (cu leziuni oculare). Durata tratamentului este determinată în funcție de complexitatea cazului și este de 7-10 zile.

Famvir oferă un efect antiherpetic lung. Luând medicamentul, puteți reduce riscul de exacerbare cu 80%. Medicamentul nu este prescris la pacienții cu vârsta sub 18 ani.

Famvir și Famciclovir-Teva

imunomodulatori

În caz de deteriorare extensivă a corpului (cu zona zoster, exacerbarea virusului Epstein-Barr) este prezentat "Cycloferon" pentru herpes. Medicamentul, care pătrunde în organism, stimulează mecanismele care produc interferon. Aceasta din urmă mărește activitatea imunității. "Cycloferonul" are, de asemenea, un efect antiinflamator.

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete (10 și 50 de bucăți) și costă aproximativ 200-900 ruble. De droguri li se permite să primească copii mai mari de 4 ani.

În loc de "Cycloferon", "Amixin" este adesea folosit în tratamentul infecțiilor cu herpes. Diferența dintre aceste medicamente se află în tipul de ingredient activ. Amiksin este disponibil în 60 și 125 mg. Costul medicamentului este de 450-900 de ruble.

Cicloferon și amiksin

În plus față de aceste imunomodulatoare în tratamentul herpesului, se utilizează următoarele medicamente:

Imunomodulatoarele trebuie luate numai în acord cu medicul (medicamentele pot perturba secreția internă) și, în același timp, cu medicamente antivirale.

Sunt pastile utilizate pentru prevenirea herpesului?

Luarea pastilelor pentru prevenirea herpesului este prescrisă în principal persoanelor cu imunodeficiență. Medicamentele din acest grup inhibă temporar activitatea virusului. Prin urmare, după terminarea cursului tratamentului, reapariția bolii este posibilă în prezența factorilor predispozanți. În medie, componentele active ale medicamentelor sunt eliminate din organism în 1-2 zile.

Pentru a preveni reapariția bolilor de herpes, este necesar să luați zilnic pastile antivirale. În acest sens, medicamentele nu sunt prescrise pentru prevenirea exacerbării bolii. Singura excepție de la această regulă sunt perioadele de distribuție activă a patologiilor catarale (toamna - iarna). În acest moment, purtătorii de herpevirus pot lua pastile pentru a preveni recurența.

Atunci când alegeți medicamente pentru tratamentul bolilor virale, trebuie să se ghideze după recomandările medicului. Nerespectarea dozei prescrise conduce la o deteriorare a stării generale a organismului și provoacă răspândirea infecției în organism. De asemenea, nu se recomandă administrarea de antibiotice și medicamente pe bază de plante pentru virusurile herpetice.

Cure pentru herpes - cele mai eficiente și noi fotografii, unguente, pastile cu descriere și prețuri

Boala infecțioasă nu cauzează doar disconfort fizic și psihic, ci reprezintă și un pericol pentru ceilalți. Medicii prescriu medicamente pentru herpes, în funcție de localizarea patologiei - pe corp, buze, organe genitale - acestea pot fi medicamente sub formă de tablete, unguente. Este posibil să se vindece boala, cum să se facă față rapid cu boala - aceasta este în revizuirea mijloacelor eficiente de infecție virală.

Ce este herpesul?

Particularitatea bolii este prezența erupțiilor veziculoase pe suprafețele afectate. Herpesul este una dintre infecțiile frecvente declanșate de viruși. Dacă particule periculoase intră în sânge:

 • răspândit în tot corpul;
 • încorporate în aparatul genetic al celulelor nervoase și rămân în ele pentru viață;
 • se înmulțesc în sânge, în sistemul limfatic, în membranele mucoase, în piele;
 • arată rezistență la frig;
 • mor la o temperatură de 37,5 grade.

În condiții nefavorabile, elementele dăunătoare sunt activate, provocând boală. Există 8 tipuri de viruși responsabili de înfrângerea diferitelor părți ale corpului:

 • 1 - erupție herpetică la nivelul feței (herpes simplex);
 • 2 - deteriorarea organelor genitale;
 • 3 - varicelă, herpes zoster;
 • 4 - mononucleoza infecțioasă;
 • 5 - citomegalovirus - cauzează citomegalie;
 • 6, 7, 8 - sunt în studiu.

motive

Infecția este transmisă de la purtătorul virusului prin contact strâns, contact sexual, prin picături din aer, de la mamă la făt în timpul sarcinii. Un factor provocator este reducerea imunității. Dezvoltarea bolii contribuie la:

 • utilizarea îmbrăcămintei străine, obiecte de uz casnic;
 • lipsa igienei personale - răspândirea infecției în organism de către pacient;
 • schimbarea frecventă a partenerilor sexuali.

Reproducerea tulpinilor de virus în organism provoacă:

 • boli oncologice;
 • stați la soare pentru o lungă perioadă de timp;
 • afectarea pielii - răni, zgârieturi;
 • situații stresante;
 • debutul precoce al activității sexuale;
 • deficit de vitamina;
 • utilizarea dietelor;
 • oboseală;
 • infecții bacteriene;
 • epuizare;
 • traumatisme;
 • menstruație;
 • hipotermie;
 • supraîncărcarea fizică.

tratament

Deoarece virusul rău trăiește în interiorul celulei nervoase, acesta nu poate fi complet vindecat de medicamentele moderne. Există medicamente pentru herpes, care reduc riscul reinfecției, ameliorează simptomele dureroase, accelerează vindecarea. Terapia combinată este necesară pentru a atenua starea pacientului. Tratamentul depinde de factorii:

 • localizarea infecției;
 • stadiul bolii;
 • simptome;
 • starea sistemului imunitar.

Cu o mică erupție de a face față cu ajutorul fondurilor locale - unguente, geluri, creme. Recurențele frecvente, la temperaturi ridicate, necesită o abordare integrată a tratamentului. Tratamentul include:

 • antivirale sub formă de tablete; injecții intravenoase;
 • medicamente pentru susținerea sistemului imunitar;
 • antioxidantii - vitaminele C, E;
 • mijloace de accelerare a vindecării țesuturilor;
 • vaccinare - 2 luni după un curs de terapie antivirală - pentru a activa imunitatea celulară.

Herpes medicine

Pentru a atenua starea pacientului cu o infecție virală, utilizați medicamente pentru herpes, care diferă în ceea ce privește efectele asupra organismului. Această terapie accelerează procesul de vindecare. Pentru utilizarea în tratament:

 • medicamente antivirale pentru herpes, inhibă sinteza ADN a elementelor dăunătoare, suspendă procesul de replicare - Famciclovir, Penciclovir;
 • inhibitorii de interferon, care reglează sinteza citokinelor, corectând starea imunitară a organismului - Amiksin, Cycloferon;
 • uleiul de cătină, rosehip, regenerarea țesutului accelerat.

Ajută la a face față infecțiilor virale pentru tratamentul herpesului:

 • imunomodulatori, activând imunitatea umorală, celulară - Polyoxidonium, Galavit;
 • medicamente antiinflamatoare nesteroidiene în prezența unei componente exudative - Ibuprofen, Indometacin;
 • hormoni timus în suprimarea marcată a sistemului imunitar - Timalin;
 • interferonii care ajută la recidive frecvente - Viferon, Reaferon;
 • Herpetic vaccine - activeaza sistemul imunitar, previne dezvoltarea infectiei primare, faciliteaza starea pacientului - Vitagerpavak.

tablete

Această formă de medicamente este recomandată pentru exacerbări și boli cronice. Dozajul și durata cursului sunt determinate de medic în funcție de severitatea patologiei. Pastile eficiente împotriva herpesului:

 • Valtrex - pe bază de valaciclovir, tratând zona zoster, servește ca prevenire a recurențelor formei simple de infecție, este contraindicat în caz de insuficiență renală;
 • Minaker este eficace în exacerbarea formelor cronice ale bolii, herpesul oftalmic, nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate, minusul este un preț ridicat.

Tratați boala de herpes, însoțită de apariția bulelor în zone mici ale pielii, folosind preparate locale. Unguentul este aplicat cu un strat subțire, incubat până când apare un film de protecție. Cursul de tratament prescris de medic. Droguri eficiente:

 • Alifizarin unguent - un remediu pentru herpesul pe corp, organele genitale, membranele mucoase, stimulează sistemul imunitar. Suprafața este șters de 2 ori pe zi, cursul tratamentului este de până la două săptămâni.
 • Gerpevir - eficace la începutul dezvoltării infecției pe buze, cu virus varicelos-zoster, analog al Acyclovir, este aplicat de 5 ori pe zi, nu mai mult de 10 zile.

Herpes pastile de ultima generatie si analogii lor

Pe baza statisticilor, mulți oameni pun întrebări despre herpes și cum să o trateze, ceea ce nu este deloc surprinzător, deoarece astăzi este cel mai frecvent virus la om. În timpul frigului, este posibil să se observe la fiecare cincea manifestare pe buze, sub forma unei mici roșeață. Mulți oameni se confruntă cu această problemă sub formă de roșeață și ulcere mici pe organele genitale și pe membranele mucoase. În toate cazurile, este destul de mâncărime și durere.

Faceți clic pe butonul pentru a merge la lista de medicamente pentru herpes!

Astăzi, există un număr foarte mare de medicamente cu adevărat eficiente, bineînțeles multe se bazează pe aceleași ingrediente active, dar există și acelea ale căror acțiuni diferă în rădăcină, cu toate acestea, ambele contribuie la combaterea bolii. Ne-am colectat principalele medicamente care există astăzi, acum nu mai este nevoie să sapă ore întregi pe Internet, puteți afla totul dintr-o singură sursă.

Cum fac pastile antiferice

Herpes pilulele sunt un întreg grup de remedii care sunt folosite pentru a trata o afecțiune în localizarea sa diferite. Astăzi există multe pe piața farmacologică, deși este corect să rețineți că nici un medicament modern nu poate distruge complet acest virus - acest lucru se datorează faptului că patogenul trăiește în interiorul celulelor nervoase. Prin urmare, pilulele utilizate pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor, reduce perioada de durata a fazei sale active, precum și pentru a preveni apariția recidivelor. Medicamentele măresc gradul de rezistență corporală, mai ales dacă au un parametru suplimentar - proprietăți imunomodulatoare.

Administrarea pastilelor se desfășoară conform următoarei scheme:

 • ajungând în stomac, se dizolvă și ingredientul activ este eliberat rapid, penetrandu-se în fluxul sanguin general;
 • atunci agentul pătrunde în celulele afectate, unde blochează replicarea virală, adică interferează cu capacitatea sa de a se multiplica și de a se răspândi în alte celule.

Acest grup de produse conține liste destul de mari de posibile efecte secundare, prin urmare sunt luate numai pe bază de rețetă.

Tipuri de pastile impotriva virusului herpesului pe buze si pe corp

Principalul grup de medicamente pentru herpes, care a dovedit eficacitatea, este relativ mic, include patru nucleozide cu efecte similare - aciclovir, penciclovir, valaciclovir și famciclovir. Majoritatea medicamentelor de orice formă are ca ingredient activ una dintre substanțele enumerate. În același timp, acestea din urmă pentru componentă sunt inactive, adică sunt activate numai atunci când pătrund în tractul digestiv, unde sunt transformate în forma activă: valaciclovir - în aciclovir și famciclovir - în penciclovir. Toți blochează sinteza ADN-ului într-un virus multiplicator, dar nu afectează agentul patogen inactiv.

În funcție de caracteristicile compoziției, tabletele pentru herpes pot fi clasificate nu numai de substanța activă, ci și de proprietăți. Deci, astfel de preparate pot fi folosite:

 • agentul poate fi poziționat ca un antierpetic foarte vizat (acestea sunt Acyclovir, Zovirax, Valtrex);
 • un remediu pentru herpesul cu efect imunomodulator (Anaferon, Galavit, etc.);
 • preparatele interferon pot fi de asemenea utilizate, dar capacitatea lor de a suprima activitatea virusului herpesului la unii specialiști este serios îndoielnică (Reaferon);
 • pilule care stimulează producerea de interferon în corpul pacientului. Această acțiune vă permite să creșteți intensitatea răspunsului imun al organismului la dezvoltarea unui agent patogen herpetic (Arbidol, Lavomax, Cycloferon).

Ce este important să știți despre herpes, manifestările sale și metodele moderne de tratament...

Revizuirea medicamentelor eficiente


Pregătirile pentru rezolvarea problemei în cauză sunt diverse, deși este posibil să se distingă grupurile lor de componenta activă, deoarece această componentă este repetată pentru mulți. Cu toate acestea, fiecare instrument se manifestă ca un medicament eficace, deci merită o atenție specială atunci când alegeți situația reală într-o anumită situație. Prin urmare, vă sugerăm să vă familiarizați cu lista celor mai eficiente produse farmacologice utilizate în tratamentul herpesului.

Medicament antiviral Valtrex

Agentul antiviral bazat pe clorhidrat de valaciclovir este pus în aplicare sub formă de tablete cu o concentrație de 500 mg de substanță activă fiecare. Acest medicament este utilizat pentru tratarea leziunilor pielii și membranelor mucoase, inclusiv a formelor genitale și labiale de herpes. După administrarea pilulei, ingredientul activ este aspirat rapid din tractul digestiv și excretat din organism în 6 ore. Un mare plus al produsului este un număr limitat de contraindicații: hipersensibilitate la componente și precauție în utilizare pentru formele severe de virus imunodeficienței umane.

Famciclovir de ultimă generație

Medicamentul este disponibil sub formă de tablete și are o substanță cu același nume ca și ingredientul activ. Se oferă pacienților în doze diferite - 125, 250 și 500 mg. După ingestie, componenta este transformată în penciclovir, care se pronunță în ceea ce privește virușii herpes simplex din primul și al doilea tip, citomegalovirusul, Epstein-Barr și privarea herpesului zoster împotriva căruia se aplică. Eu iau pastilele înăuntru, indiferent de masă, doar să beau apă curată. Medicul prescrie o doză specifică, deoarece depinde de starea pacientului și de starea sa imună.

Medicamentul Zovirax pentru tratamentul herpesului

Instrumentul este disponibil într-un număr mare de forme farmacologice diferite: capsule, tablete, suspensie, injectare, cremă, unguent și unguent pentru ochi separat, prin urmare, pot fi utilizate pentru aplicare externă și pentru administrare orală. Componenta principală a tuturor formelor este aciclovirul. Domeniul de aplicare al medicamentului: herpes zoster, herpes simplu și genital, atât primar cât și dificil care curge și este recurent. Cu ajutorul acestui produs de multe ori preveni dezvoltarea de infecție la pacienții cu plan imunitar afectat.

Valvira

Efectul acestei componente asupra virusului herpesului este produs de o substanță numită valaciclovir. Se oferă pacienților în doze diferite sub formă de comprimate filmate. Instrumentul este folosit ca un instrument pentru tratamentul herpesului, privând, precum și un produs preventiv pentru prevenirea dezvoltării herpesului și a citomegalovirusului. În funcție de situația în care persoana a întâlnit, se prescrie o anumită doză. Deci, cu herpes simplex, va fi suficient să luați un comprimat (500 mg fiecare) de două ori pe zi timp de 5 zile.

Acyclovir comprimate

Medicamentul considerat are în compoziție aceeași substanță activă, care asigură acțiunea sa. Acyclovir are o listă standard de activitate antivirală: herpes de tip 1 și 2, citomegalovirus, Epstein-Barr și lichen. Modelul de influență asupra celulelor este de asemenea standard - suprimarea replicării ADN a elementului viral. Regimul este determinat de problema existentă. Deci, cu herpes simplu, 200 mg este prescris (acesta este un comprimat) de 5 ori pe zi, dar prevenirea înseamnă a lua 3 comprimate pe zi timp de o săptămână. Producătorul indică faptul că cele mai bune rezultate vor fi obținute dacă tratamentul este început la primele simptome ale problemei.

Famvir

Acest instrument este un analog al medicamentului descris anterior Famciclovir și are același ingredient activ, precum și doze similare. După penetrarea în organism, componentele mediului sunt transformate și atacă celulele afectate, suprimând replicarea ADN a virusului în ele. Dozajul și durata cursului sunt determinate individual, dar există recomandări generale. De exemplu, cu un nivel normal de imunitate și luând o cantitate de remedii de 1500 mg la un moment dat sau prin ruperea dozei în două doze, puteți scăpa de manifestările herpesului labial (ceea ce se formează pe buze).

Anaferon

Anaferon este un medicament foarte popular astăzi, deoarece combină efectele antivirale, imunostimulatoare, imunomodulatoare, precum și o bună compatibilitate cu alte medicamente. Este utilizat pentru tratamentul tuturor tipurilor de virus herpes. Odată cu activarea problemei, luați 8 comprimate pe zi în primele trei zile și după aproximativ două săptămâni, 4 comprimate pe zi. Prevenirea recidivei implică utilizarea unui singur comprimat pe zi, dar timp de 6 luni.

aciclovir

Tablete antivirale produse în 10 și 20 de bucăți, cu o doză de 200 și 400 mg sub numele de Aciclovir, Aciclovir Acry, Zovirax, Cyclovir, Vivorax și altele. Prețul aproximativ al medicamentului 200 mg - 35-60 p., 400 mg - 150-200 p.

Este folosit împotriva virusului herpes 1 și 2 tipuri de 5-10 zile într-o doză standard (800-1000 mg / zi) și cu o creștere a dozei în timpul infecției cu Zoster (2000 mg / zi) și Epstein-Barr. Luați comprimatele după mese cu multă apă pentru a bea.

Principalele avantaje ale Acyclovir:

 1. Acesta este singurul medicament din acest grup de medicamente, tablete care pot fi prescrise femeilor gravide și copiilor.
 2. Cea mai comună și bine-cunoscută - eficacitatea sa a fost confirmată de mulți ani înainte de dezvoltarea altor mijloace.
 3. Clasic Acyclovir (cu excepția celor produse de firme individuale) este cel mai ieftin și mai accesibil medicament antialergic disponibil.

Dezavantajele acestor pastile includ numai eficacitatea scăzută pentru herpesul 7 și 8 și un efect slab asupra virusului Epstein-Barr. Pentru tratamentul acestor boli prescrie alte medicamente.

Valaciclovir (Valtrex)

Tabletele Valtrex constau în 500 mg de valaciclovir, o altă formă de aciclovir, care este mai bine absorbită de organism. Pachetul poate fi de 10 sau 42 de bucăți.

Medicamentul este disponibil numai în această formă - unguente, fiole și alte mijloace similare cu Valaciclovir nr. Indicatiile pentru utilizare sunt aceleasi infectii ca si pentru aciclovirul obisnuit: Valtrex nu difera de acesta in proprietatile sale. Cu toate acestea, există mai multe avantaje în comparație cu eficacitatea și viteza primului medicament:

 1. Valacyclovir este mai convenabil să luați - 500 mg de două ori pe zi, indiferent de timpul de masă, în timp ce Acyclovir trebuie să fie băut de 4-5 ori pe zi.
 2. De droguri este mai bine absorbit de către organism și oferă rezultate mai repede - până la 5 zile, atunci când Acyclovir - până la 10.
 3. Un aport zilnic de 1 pilula servește la prevenirea transmiterii herpesului genital la un partener sănătos.

Cu toate acestea, există diferențe negative. Prețul medicamentului este mult mai mare - pachetele de 10 comprimate sunt distribuite de 900-1300 p. Un pachet cu 42 de piese poate costa până la 3500 r. Femeile gravide și copiii nu sunt prescrise, de obicei, medicamentul din cauza lipsei de studii clinice.

Famciclovir (Famvir)

Famvir comprimate sunt disponibile în trei doze de Famciclovir - 125, 25 și 500 mg. Pachetul poate fi de 7, 10, 14, 20, 21, 28, 30 și 40 de bucăți. În organism, medicamentul nu se convertește la Acyclovir, ca la Valtrex, ci la Penciclovir. Cu toate acestea, acțiunea sa vizează combaterea acelorași virusuri herpetice.

Avantajele acestui agent antiviral:

 • activitate selectivă (nu afectează celulele sănătoase);
 • supresia tulpinilor de herpes rezistente la aciclovir;
 • îmbunătățirea nevralgiei postherpetice (după zona zoster);

Dezavantajul lui Famvir este prețul ridicat. Pentru ambalarea de droguri va trebui să plătească de la 1200 la 4500 p., În funcție de numărul de comprimate și de brand de producător.

Famciclovirul este prescris mai des pentru herpesul de tip 3 și herpesul oftalmic, deoarece este cel mai eficient împotriva acestuia. Dozaj în același timp - 250 mg de 3 ori pe zi sau 500-750 - de 2 ori în timpul săptămânii sau 10 zile. Cu herpes simplu (labial sau genital), este suficient să luați 250 mg de trei ori 5 zile. Recidiva este tratată cu o doză de 125 mg.

tsikloferon

Aceste comprimate constau dintr-un inductor modular de interferon modular - adică contribuie la o activitate mai mare a sistemului imunitar. Cum este drogul diferit de cele de mai sus?

 1. Acesta nu este un agent antiviral separat, ci un imunomodulator.
 2. Acțiunea Cicloferonului vizează îmbunătățirea activității apărării naturale a organismului, astfel încât ea însăși să lupte împotriva infecției cu herpes.
 3. Proprietățile comprimatelor includ antiinflamatoare.
 4. La tratamentul herpesului, medicamentul trebuie luat în conformitate cu o schemă specială: 4 comprimate pe zi timp de 2 zile la rând, apoi de 3 ori pe zi și, în cele din urmă, alte 5 ori la fiecare 3 zile.
 5. Medicamentul poate fi prescris copiilor de la 4 ani.

Disponibil în 10 și 50 de bucăți pe pachet. Costul estimat pentru 10 comprimate - 160-200 p., 50 - 750-900 r.
Este important să rețineți că în cazul bolii tiroidiene, aportul de cicloferon poate provoca complicații. Cursul de tratament în astfel de cazuri trebuie efectuat sub supravegherea medicului curant.

Amiksin

Comprimatele de Amixin acționează similar cu cicloferonul - stimulează imunitatea. Cu toate acestea, ingredientul activ din ele este diferit - tilaxina. Medicamentul este disponibil în doze de 60 și 125 mg, într-un ambalaj de 6, 10 sau 20 de bucăți. În medie, pentru 10 comprimate de 60 mg trebuie să plătiți 450-600 p., 125 mg - 800-900 p.

Drogul este o producție internă, este foarte popular în clinicile rusești. În mod eficient inhibă activitatea virusului herpes, crește producția de anticorpi la acesta.

Luați drogul de care aveți nevoie să mâncați. Mod de tratament pentru adulți: 2 zile consecutive, 1 comprimat de 125 mg, apoi 8-18 comprimate în fiecare zi. Copiii sunt prescrise numai pentru a atinge vârsta de 7 ani, dar pentru femeile însărcinate Amixin este contraindicat complet.

În mod tradițional, atât cicloferonul, cât și Amixin sunt prescrise în combinație cu comprimatele antivirale Acyclovir, Famciclovir și altele. Tratamentul combinat oferă un rezultat mult mai bun și previne în mod sigur recăderile.

Cele mai noi medicamente

Nu mai puțin eficace pentru tratamentul formelor recurente de herpes sunt următoarele medicamente mai noi: "Reaferon", "Neovir", "Kagocel", "Ridostin". Imunomodulatori pentru stimularea imunității celulare și umorale, sinteza citokinelor și activarea proceselor redox - "Alpizarin", "Galavit", "Imunofan", "Imunomax", "Likopid".

antivirale

Aceste medicamente acționează direct asupra virusului și a ADN-ului său, eliminând efectiv manifestările infecției. Acestea blochează capacitatea herpesului de a sintetiza proteina patogenă și reproducerea. Dar medicamentele sunt inactive în ceea ce privește forma de dormit a agentului patogen.

"Foscarnet"

Cel mai nou medicament ajută atunci când virusul este mutat și a devenit rezistent la medicamente antialergice tradiționale. "Foscarnet" este prescris în cazuri severe, cu complicații la pacienții imunocompromiși.

"Foscarnet" - un medicament care afectează boala la nivelul ADN-ului.

Cea mai puternică substanță din compoziție (foscarnet de sodiu) pătrunde în celula infectată și leagă agentul patogen ADN polimerază, care încalcă lanțul de reproducere viral. Acțiunea cea mai completă se aplică tipurilor HSV de tip I și II, speciilor mutante ale acestora. Medicamentul tratează herpesul pe buze, pe nas, pe organele genitale, zona zoster.

Disponibil sub formă de 3% unguente locale și soluții pentru picături. Contraindicații la femeile gravide, la mamele care alăptează, la nou-născuți, la alergii, la pacienții cu insuficiență renală.

„Brivudina“

Acest medicament cel mai bun este eficient împotriva virusului HSV de tip I, zoster, varicelă și combinații ale acestora. Înainte de programare se efectuează un test de susceptibilitate a florei la componenta principală. Disponibil sub formă de pilule.

 • singura contraindicație este hipersensibilitatea la compoziție;
 • selectivitatea acțiunii;
 • alocat copiilor.

"Allomedin"

Disponibil în formă de gel pentru tratamentul topic al pielii și membranelor mucoase. Acționează direct în centrul inflamației, creând o peliculă protectoare de la penetrarea unei infecții secundare și blocând răspândirea virusului. Cel mai rapid efect este atins atunci când este utilizat cu apariția primelor simptome. Aplicarea regulată a erupției cutanate apare în 3-6 zile.

 • oprește inflamația;
 • ușurează umflarea;
 • elimină pruritul și arderea.

Compoziția conține allostatină și componente auxiliare. Nu există analogi compleți. Allostatinul este sintetizat din celulele imunitare ale insectelor, de aceea acționează numai pe celulele deteriorate și nu atinge cele sănătoase. În același timp, se stimulează procesul de regenerare a epiteliului.

 • selectivitatea pentru labial, genital, herpes zoster;
 • reducerea la minim a numărului de recăderi.

Contraindicat în cazul alergiilor cutanate, copii sub 12 ani. Gelul gravid și femeile care alăptează este prescris numai după consultarea unui medic.

"Ingavirin"

Eficacitatea medicamentului se manifestă:

 • suprimarea abilității virusului de a se reproduce în stadiul fazei nucleare;
 • activarea sintezei interferonului;
 • combaterea inflamației.

Oferite sub formă de comprimate încapsulate în două doze - 90 și 60 mg din ingredientul activ (vitaglutam). Se recomandă primirea cu apariția primelor semne de boală, dar este mai bine - nu mai târziu de 36 de ore.

După efectuarea reacțiilor alergice pot apărea reacții rare, care se întâmplă foarte rar. Acest remediu puternic este contraindicat femeilor gravide, copiilor sub 18 ani și hipersensibilității. În timpul alăptării, tratamentul este posibil numai după întreruperea alăptării.

alte

Medicamente antiferopice de a doua linie - ribavirină, inozină pranobex, panavir, proteflazid, spironolactonă, flavozid, mangogerpin. Pentru femeile gravide și copii există un remediu ieftin dar eficient - "Arbidol".

Imunostimulatori și imunomodulatori

Farmacistii produc un numar mare de stimulente de imunitate pentru a forta corpul sa se apere. Multe medicamente aparțin celor mai recente evoluții ale oamenilor de știință și au eficacitate nedovedită.

Nu se recomandă administrarea unor astfel de medicamente pentru tratamentul bolilor de herpes fără prescripție medicală, pentru a nu perturba activitatea organelor de secreție internă.

Imunologii pot trata herpes simplex folosind cele mai puternice stimulente care funcționează ca agenți imunomodulatori și antiinflamatori.

 • Herpes pilule pe corp Galavit este prescris pentru o puternica înfrângere de virusul organismului. Tabletele sublinguale conțin 25 mg de amino-di-ftalazindionă de sodiu.
 • Odată ajuns în organism, afectează activitatea celulelor fagocitare și stimulează producerea de interferoni endogeni.
 • Ca urmare a tratamentului herpesului cu comprimate, fagocitoza este sporită și rezistența nespecifică a organismului la boli infecțioase este crescută.
 • Acest medicament este prescris pentru adulți și copii de la 12 ani. Instrumentul este considerat netoxic și, în cazuri rare, provoacă o reacție alergică asociată cu intoleranța la componente.

Când pilulele de herpes Amiksin prescrise adesea pentru a stimula funcțiile de protecție ale corpului. Ingredientul activ din acest medicament este tilaxina. Doza unică într-o tabletă poate fi de 60 sau 125 mg. Ambalajul conține între 6 și 20 de bucăți. Substanța activă suprimă rapid activitatea virusului și promovează dezvoltarea anticorpilor la agentul cauzal al bolii. Alte medicamente sunt prescrise cu Amixin, astfel încât tratamentul combinat va da cel mai bun rezultat și va preveni recidivele.

Caracteristici speciale

Remediile noi pentru herpes pot elimina eficient simptomele neplăcute ale bolii de orice severitate, precum și pot preveni progresia și reapariția bolii. Pentru a maximiza efectul, se recomandă aplicarea unui complex de măsuri terapeutice cu numirea medicamentelor antivirale și imunomodulatoare.

Incidentele recurente de exacerbare a infecției cu herpes de diferite localizări semnalează o scădere puternică a imunității, care necesită o intervenție adecvată și în timp util. În caz contrar, nu evitați complicațiile grave.

Medicamentele cu herpes vă permit:

 • pentru a opri dezvoltarea bolii într-un timp scurt, pentru a elimina simptomele acute;
 • creșterea eficienței sistemului imunitar pentru a împuternici organismul să auto-suprime virusul;
 • reduce sau elimina riscul unei posibile recidive;
 • reducerea timpului de fază acută;
 • prevenirea răspândirii agentului patogen;
 • să maximizeze etapa de îmbunătățire.

Acționați asupra virusului

Fiecare medicament modern demonstrează o abordare integrată a combaterii unei infecții herpetice. Ei lucrează la nivelul ADN-ului agentului patogen, distrugând membrana protectoare a celulelor. Ca urmare, apare suprimarea funcției de divizare și capacitatea de a reproduce. Pierderea proprietăților protectoare determină ca virusul să devină latent și să nu se manifeste mult timp. Datorită proprietăților imunomodulatoare ale acestor medicamente poate îmbunătăți imunitatea naturală a organismului uman prin stimularea producerii propriilor anticorpi împotriva herpesului, ceea ce va permite în continuare protecția în timp util ca activarea agentului patogen în anumite condiții.

Preparate medicale moderne contra herpesi sunt oferite sub formă de tablete orale și soluții pentru injecții cu spectru larg, sub formă de unguente, spray-uri și creme pentru tratarea locală a erupțiilor localizate. Fiecare remediu nou pentru herpes este dotat cu anumite caracteristici, avantaje.

Ce trebuie să știți despre tratamentul cu pastile

 • Utilizați comprimate pentru herpes pe buze ar trebui să fie numai după consultarea cu specialistul participant și strict în conformitate cu instrucțiunile, pentru a evita efectele secundare de la primirea lor.
 • Recepția pentru herpes pe buze implică nu numai tratamentul acestei boli, ci și prevenirea reapariției ei.
 • Somnolența, greața și durerile de cap pot fi frecvente efecte secundare ale supradozajului.
 • Un remediu foarte eficient în stadiile târzii de herpes pe buze.
 • Opriți reproducerea crescută a virusului, răspândirea acestuia în celulele sănătoase.
 • Admiterea nu garantează eliminarea virusului pentru totdeauna.
 • Medicamentele pe bază de herpes de pe buze nu intră în conflict cu componentele medicamentelor folosite pentru a trata alte boli.
 • Spre deosebire de unguentele care acționează numai pe straturile superficiale ale pielii, acestea afectează organismul din interior, ceea ce sporește efectul terapeutic.

Tratamentul în alte zone ale corpului

Virusul herpes se găsește nu numai în zona buzelor și a organelor genitale, ci poate "merge" mai departe pe corp - lovind brațele, picioarele, stomacul. În cazul creșterii sale masive nu se poate face fără pastile. Ce mijloace sunt cele mai eficiente? Dermatologii prescriu cel mai adesea Acyclovir, aceste pastile sunt permise nu numai pentru adulți, dar și pentru copii de la un an.

Medicamentul este eficient împotriva:

 • herpes formațiuni, cruste;
 • mâncărime în locurile afectate;
 • senzație de arsură.

Analoguri de Acyclovir - tablete Zovirax și Virolex. Toate acestea sunt unite de același ingredient activ, medicamentele diferă în cursul tratamentului. Aceste medicamente sunt de departe cele mai bune în nișă.

Încă o pilulă de herpes ale cărui semne externe au apărut pe corp este Foscarnet. Medicamentul se bazează pe fosfor, are un efect toxic asupra celulelor virale. Medicamentul este destinat bărbaților și femeilor adulte.

Ce este lupta

Foscarnet luptă nu numai cu simptomele vizibile ale herpesului, medicamentul previne dezvoltarea ulterioară a virusului în organism. Este eficient împotriva infecțiilor de tip 1, 2, 3, 4 și 5. Un efect bun este dat de medicamente antivirale cu proprietăți imunomodulatoare.

Principalele caracteristici ale acestora sunt:

 1. simptomele trec complet în timp de la 2-3 zile;
 2. probabilitatea unei recidive devreme este minimă;
 3. numiți pentru bărbați și femei de diferite vârste, majoritatea medicamentelor sunt permise pentru copii de la 3 ani;
 4. lupta împotriva numeroaselor semne de herpes - ameliorarea tumorilor, mâncărime și arsuri.

Cele mai populare medicamente din acest grup sunt Kagocel, Arbidol, Cycloferon și Immunal. Aceste medicamente pot nu numai să suprime infecția cu herpes, dar și să reducă probabilitatea unei boli recurente.
Toate medicamentele trebuie selectate de un dermatolog pe baza unui diagnostic complet, ținând seama de caracteristicile individuale ale pacientului. Auto-medicamentul poate fi periculos pentru sănătate.

Cum să luați medicamentul în pastile?

Gama de tablete preformate este foarte mare și există mai multe criterii de alegere. Medicamentele care includ valaciclovir ca formă inactivă aparțin mijloacelor unei noi generații și sunt considerate mai sigure pentru oameni (deși costul lor este mult mai scump). Indiferent de drogul selectat, merită să ne amintim doar un singur lucru - trebuie luat în conformitate cu recomandările date de medicul curant. Tabletele nu sunt întotdeauna prescrise, iar specialistul le poate prescrie în astfel de situații:

 • infecția primară, apărută într-o formă severă sau cazuri de recurență frecventă a activității virale (de obicei de 3-4 ori pe an);
 • prevenirea apariției maladiilor herpetice la pacienții cu imunodeficiențe;
 • localizarea nestandard a erupțiilor herpetice.

În medie, tratamentul durează 5 zile, iar pe zi pacientul primește aproximativ 1000-1200 mg din componenta medicamentului activ, împărțit în mai multe doze. În anumite situații, doza poate fi dublată. Dar este de remarcat faptul că fiecare dintre droguri are propriile caracteristici de admitere. De exemplu, mijloacele pe bază de valaciclovir sunt de obicei recomandate numai 125 mg de două ori pe zi timp de 5 zile. Tabletele sunt înghițite întregi, doar cu apă curată, de obicei, indiferent de masă.

Orice remediu pentru pilulele de herpes trebuie administrat în doze indicate de medic. Specificitatea pastilelor constă tocmai în faptul că acest lucru înseamnă pentru tratamentul formelor severe de herpes. Dacă herpesul nu este atât de periculos încât să-l arăți medicului, atunci trebuie să-ți prescrieți pastilele și apoi nu trebuie să le bei.

Dimpotrivă, atunci când sunt necesare pastile, este necesară consultarea unui specialist.

Deci, pilulele de herpes sunt uneori prescrise în următoarele situații:

 1. Infecția primară sau reapariția herpesului genital, inclusiv în spitalele de maternitate;
 2. Tratamentul herpesului zoster;
 3. Prevenirea infecțiilor cu virus herpes la pacienții cu imunodeficiențe;
 4. Herpes sever pe fața cu afectarea suprafețelor mari ale pielii;
 5. Localizarea nestandard a leziunilor în herpes simplex - stomatită herpetică, infracțiune, sicoză;
 6. Pe lângă recurențele prea frecvente ale infecțiilor cauzate de virusul herpes simplex - mai des decât de 3-4 ori pe an.

Tratamentul herpesului cu aciclovir durează de obicei 5 zile. În acest timp, pacientul ia medicamentul în fiecare zi 200 mg de 5-6 ori. Este posibil să crească o singură doză la 400-500 mg cu o reducere a numărului de doze. În cazuri severe și cu infecții primare, medicul poate prelungi cursul tratamentului.

 • Comprimatele de Valtrex și Vairova sunt administrate pentru infecții cauzate de virusul herpes simplex, de 2 ori pe zi timp de 5 zile. Dozare comprimate - 500 mg. Cu herpes zoster, doza este crescută la 1000 mg, iar multiplicitatea este de până la trei ori pe zi, durata tratamentului fiind de până la o săptămână.
 • Famciclovirul este prescris pentru a lua 500 mg de 3 ori pe zi timp de o săptămână cu zona zoster și 125 mg de două ori pe zi timp de 5 zile - pentru virusurile herpes simplex.
 • În cazurile de sarcină, prezența afectării funcției renale, a stării imunodeficienței sau a infecțiilor herpetice complicate la un pacient, medicul prescrie programul și durata administrării pastilelor în mod individual.

Pentru copii

Copiii sunt prescrise pastile de herpes numai în cazurile în care boala este în pericol viața sau cu o probabilitate ridicată poate duce la dizabilități. Astfel de cazuri includ tratamentul herpesului la copii cu HIV pozitivi, precum și după transplantul de organe și la primirea de imunosupresoare. În alte cazuri, utilizarea acestor instrumente la copii nu este justificată.

Utilizarea de inductori și agenți de interferon cu această proteină este justificată numai în cazurile de infecții herpetice severe. Cursul terapiei antivirale în astfel de situații este uneori suplimentat cu Cycloferon, Neovir și alte medicamente. Numai un medic ar trebui să le prescrie.

Feedback: "Când bulele mici au apărut pentru buze, m-am simțit rău. Acesta este herpesul, nimic nu ajută la el! De asemenea, știu că prietenii mei aveau un astfel de copil și un fel de unul foarte serios, așa că a fost tratat timp de șase luni pentru bani nebun. A mers cu ea la pediatru, a arătat. M-am liniștit. El spune că acest lucru este normal, jumătate dintre copiii cu herpes pleacă, iar cazurile severe apar numai la cei care au SIDA. Ea a spus că există medicamente, ea a spus numele, dar într-un fel a adăugat că nu există nici un sens deosebit de la ei, și în cazul în care copilul are imunitate normală, atunci acestea nu sunt necesare. Ea a spus că, dacă data viitoare există probleme, o sună imediat. Dar a trecut un an, chiar ARVI a fost de două ori și herpesul nu a apărut. Pah-pah-pah ". Marina, Butovo.

Curs de tratament

Pentru herpesul de pe buză, se folosesc două tipuri de comprimate: acțiune antivirală și imunoterapeutică.

Medicamente antivirale:

 • Acyclovir (plăci de 10 și 20 de bucăți, cu o doză de 200 sau 400 mg). Medicamentul Acyclovir pentru herpesul pe buze este unul dintre cele mai populare, eficiente și bine dovedite pe piață. Aplicați medicamentul timp de 10 zile de 5 ori pe zi. De droguri are astfel de puncte forte:
  • cost redus cu o eficiență suficient de ridicată;
  • nu are contraindicații pentru femeile gravide și pentru copii;
  • foarte bine tolerat de organism și rareori produce efecte secundare.
 • Valtrex (10 și 42 înregistrări în doză de 500 mg). Acest medicament este disponibil numai sub formă de pilule. Cursul de tratament este conceput pentru 5 zile, utilizați medicamentul de 2 ori pe zi. Din neajunsurile sale se poate identifica un cost foarte ridicat, însă lista avantajelor compensează acest fapt:
  • frecvența redusă a utilizării;
  • efectul este atins de două ori mai rapid;
  • Valtrex comprimate pentru herpes este o modalitate foarte bună de a preveni transmiterea bolii la o persoană sănătoasă.
 • Famvir (cantitatea din ambalaj variază de la 7 la 40 de bucăți, doze: 125, 250 și 500 mg). Cursul tratamentului medicamentos - 7 zile, de două ori pe zi, 500 mg. Agent antiviral costisitor cu câteva avantaje semnificative:
  • efectul medicamentului nu se aplică celulelor sănătoase;
  • inhibă tulpinile de herpesvirus rezistente la aciclovir;
  • cât mai mult posibil, previne recidivele (când se administrează 125 mg de medicament pe zi).
 • Alpizarină (10 și 30 de comprimate cu câte 100 mg fiecare). Medicament pentru tratamentul relativ rapid al herpesului pe buzele de origine vegetală:
  • absorbită rapid în tractul gastro-intestinal;
  • supradozajul cu acest medicament nu a fost stabilit;
  • inhibă reproducerea virusului.
 • Zovirax (plăci cu 5 comprimate de 200 mg). Tratament eficient pentru tratamentul herpesului pe buze, în special în stadiile incipiente ale acestei boli. De asemenea, acest medicament este adesea utilizat ca profilactic.
 • Vivoraks (10 comprimate pe 200 mg). Medicamentul, care sa dovedit anterior sub formă de unguent, este disponibil în prezent în comprimate.
 • Supraviraran (doze 200, 400 și 800 mg în 25 și 35 de bucăți pe pachet). Bine profilactic și antiviral în stadiile inițiale ale herpesului pe buze.
 • Valvir (10 comprimate de 500 mg). Acțiunea se aplică la 6 tipuri de herpesvirus uman în toate stadiile bolii. Prețul acestor pastile pentru herpes pe buze este acceptabil pentru toate segmentele populației.
 • Remantadin (20 comprimate de 50 mg pe ambalaj). Bine digerate și ușor de tolerat de către medicamente ieftine de corp. În plus față de adulți, este recomandat copiilor de la vârsta de 7 ani.
 • Minaker (tablete de dozare 125, 250 și 500 mg). În organism se transformă în penciclovir, oprește răspândirea virusului în organism. Contraindicat la persoanele cu insuficiență renală.
 • Acyclostad (200, 400 și 800 mg). Derivat de aciclovir înseamnă că poate fi aplicat de la vârsta de 2 ani fără riscul de reacții adverse și complicații severe.

imunomodulatori:

 • Cicloferon (10 sau 50 comprimate de 150 mg pe ambalaj). Înainte de a bea Acyclovir cu herpes pe buză, se recomandă întărirea funcțiilor de protecție ale corpului. Acest medicament determină cel mai bun rezultat în acest proces. De asemenea, medicamentul are un efect antiviral. Metoda de aplicare este specifică: primele două zile - 4 comprimate, apoi 3 zile pe zi, după care la fiecare 3 zile 5 comprimate.
 • Amiksin (cutii de 6, 10 și 20 de bucăți, doze de 60 și 125 mg). Acest medicament accelerează producția de anticorpi împotriva virusului și, de asemenea, îl suprimă.
 • Isoprinozină (ambalaj cu 10 comprimate de 500 mg). Un instrument puternic prin care puteți refuza medicamente antivirale. Componenta pilulei - inosinpranobex - se descurcă bine cu durerea în orice stadiu al bolii.
 • Galavit (5 sticle de câte 100 mg fiecare). Remediu eficace la primele manifestări ale herpesului pe buze. Îndepărtează puffiness, reduce mâncărime și previne procesul inflamator.
 • Lavomax (10 comprimate de câte 125 mg fiecare). Eficacitatea costurilor eficiente. Are un grad ridicat de legare a proteinelor și o scurtă perioadă de excreție din corpul uman cu fecale și urină.

Medicii au recomandat utilizarea combinată a fondurilor de mai sus. Prețul comprimatelor de Acyclovir cu costul oricărui agent imunoterapeutic nu atinge rezidența medie a Federației Ruse și efectul unui astfel de tratament va fi aproape același cu cel al medicamentelor scumpe.

Pot să scap de boală în 2 zile?

Eficacitatea terapiei depinde de complexitatea situației și de cât de devreme a început terapia. Prin urmare, cu o utilizare adecvată, începând cu primele simptome ale bolii, puteți scăpa de semnele de recidivă într-o singură zi.

Este foarte important atunci când administrarea tratamentului a fost inițiată - dacă pastilele au fost administrate înainte de erupțiile formate pe față sau pe organe genitale, atunci cel mai probabil nu vor apărea deloc.

În cazul în care bulele s-au format deja, atunci va trebui să vă supuneți terapiei mai mult până când acestea dispar.

Tablete sau unguent - care este mai bine?

Atunci când alegeți între unguente și tablete împotriva herpesului, trebuie să luați în considerare următoarele nuanțe:

 1. Tabletele acționează sistemic pe întreg corpul. Din acest motiv, pot provoca reacții adverse - alergii, intoxicații, dureri de cap. Unguentele sunt mai sigure, ceea ce este deosebit de important pentru copiii și femeile însărcinate;
 2. Tabletele sunt mai convenabile de utilizat - înghițite și uitate, ca să spunem așa;
 3. Tabletele sunt, în general, unguente mai scumpe.

În majoritatea cazurilor, utilizarea tabletelor la domiciliu (în special pentru combaterea herpesului pe buze) poate fi considerată excesivă și nejustificată. În general, cu herpesul obișnuit pe față - pe buze, pe nas, pe bărbie - la domiciliu este suficient să se utilizeze unguente și geluri. Tabletele se utilizează, de asemenea, în situații dificile, când pericolul din cauza bolii este mai mare decât efectele secundare posibile din tratamentul cu comprimate.

Astfel, comprimatele antialergice, de regulă, nu se aplică independent. Acestea sunt incluse de către medicul din complexul terapeutic ca active fixe, pe lângă alte medicamente antivirale și imunomodulatoare.

Pericol de utilizare

Toate pilulele de herpes în anumite persoane pot provoca alergii cu simptome caracteristice - greață, vărsături, dureri de cap și amețeală. În cazuri rare, după luarea fondurilor, se observă manifestări de anafilaxie.

În plus, după administrarea pastilelor pentru herpes, uneori sunt înregistrate încălcări ale rinichilor, inclusiv insuficiență renală și colică, precum și reacții adverse ale sistemului nervos - halucinații, depresie a conștienței, convulsii, comă.

Se remarcă faptul că disfuncția renală crește riscul de tulburări ale sistemului nervos.

În timpul sarcinii și a alăptării, comprimatele de medicamente antialergice sunt prescrise numai de un medic și numai în situațiile în care beneficiile utilizării acestor remedii depășesc pericolul posibil pentru făt sau pentru sugari.

Ce va ajuta cu siguranta

În mod clar inutil în tratamentul comprimatelor de herpes de următoarele tipuri:

 1. Antibioticele - nu sunt active împotriva virusurilor în general și a herpesului în special;
 2. Remedii homeopate, inclusiv Anaferon - mulți experți consideră că eficacitatea acestora nu depășește eficacitatea placebo și nici un studiu nu a confirmat faptul că ele vă permit să influențeze cursul herpesului;
 3. Orice tablete pe bază de materii prime vegetale - astăzi nu există preparate din plante cunoscute care să permită uciderea virusurilor herpetice în organism în timpul utilizării sistemice (cu excepția preparatelor Panavir, în care extractul din lăstari de cartof este ingredientul activ, dar aceste fonduri nu sunt produse sub formă de comprimate).

De asemenea, cu mare prudență ar trebui să se ia sfatul pentru a lua o varietate de imunomodulatori. Împreună cu produsele cu adevărat eficiente (și foarte scumpe) de acest tip, piața de astăzi este umplută cu pacifiere, care nu pot afecta cursul bolii sau starea sistemului imunitar.
herpes911.ru

Ar trebui să beau pastile pentru prevenirea herpesului?

În primul rând, este necesar să se înțeleagă că, dacă ar fi necesar să se prevină herpesul cu ajutorul preparatelor comprimate, acestea ar trebui luate în mod continuu. De exemplu, Valtrex pentru profilaxie este prescris pacienților cu imunitate normală în cantitate de 500 mg o dată pe zi timp de un an, iar pacienții cu imunodeficiență primesc 500 mg de două ori pe zi, fără întreruperi. Similar cu regimul altor pastile pentru prevenirea herpesului.

 • Astfel, este imposibil să beți cursa profilactică a remediilor pentru herpes timp de o săptămână sau două și să vă asigurați că întregul an va fi protejat de infecție.
 • Ingredientele active ale comprimatelor sunt excretate rapid din organism și nu mai afectează particulele virale care sunt produse în mod constant de celulele infectate (pentru același famciclovir, timpul de înjumătățire este de 24-48 ore).
 • Pentru ca organismul să conțină în mod constant substanțe care distrug particulele virale, tabletele ar trebui să fie băute în mod constant.
 • Prin urmare, o astfel de prevenire este justificată aproape exclusiv pentru persoanele cu imunodeficiență. În alte situații, sistemul imunitar luptă cu succes împotriva virușilor, iar în caz de "eșecuri" este foarte posibil să înceapă un tratament eficient în timp.

Pentru o prevenire cu adevărat eficientă și sigură a herpesului, este mult mai important să se conducă un stil de viață sănătos și să se mănânce în mod competent (eficient) pentru sprijinul natural al imunității.

Film interesant: o fată spune cum să scapi de recidiva privată a herpesului fără pilule

Prevenirea necorespunzătoare

În ceea ce privește prevenirea bolilor herpetice cu ajutorul comprimatelor, este important să înțelegem că acest lucru este recomandabil numai în anumite cazuri. Având în vedere că virusul nu este distrus complet, iar componentele care combată reproducerea substanțelor sunt îndepărtate rapid din organism, sarcina principală revine sistemului imunitar. Astfel, cu un nivel normal al protecției imune, problema nu se poate manifesta deloc și nu necesită consumul de medicamente antialergice. Dacă apare o eșec, este mai bine să faceți un tratament scurt al simptomelor care au apărut.

 • Producătorii din instrucțiuni indică faptul că tabletele pot fi utilizate pentru prevenire, dar această abordare necesită un curs foarte lung.
 • De obicei, este de obicei o jumătate de an sau un an de administrare zilnică a dozei minime de medicament.
 • Astfel de măsuri sunt relevante numai pentru persoanele care au imunodeficiență, deoarece sistemul lor de protecție pur și simplu nu poate rezista la reproducerea virusului în sine.

Contraindicații

Practic, orice medicament împotriva herpesului pe buze este contraindicat în timpul sarcinii și alăptării. De asemenea, un rol important îl are și intoleranța individuală la componentele individuale ale medicamentelor. Auto-tratamentul nu este recomandat, înainte de începerea cursului de administrare a pastilelor trebuie să contactați specialistul corespunzător.

Copiii de vârstă preșcolară și copiii de vârstă sub 12 ani folosesc majoritatea medicamentelor contraindicat. În cazuri de exacerbare severă a herpesului pe buze, admiterea este posibilă după consultarea medicului pediatru, sub supravegherea acestuia și strict conform instrucțiunilor.

Măsuri preventive

Pentru prevenirea herpesului pe buze, comprimatele din grupul antiviral sunt administrate în doze reduse. Astfel de măsuri preventive sunt recomandate în special persoanelor cu imunitate slăbită, precum și în timpul tratamentului răcelii.

Complexul de măsuri preventive este recomandat în special în sezonul de toamnă, când corpul uman este cel mai vulnerabil la influența factorilor externi (umezeală, frig).

opinii

Anna: Am folosit Zovirax sub formă de unguent, dar medicul ia prescris medicamentul și pilulele. Un medicament bun, dacă începeți imediat să luați, atunci nu se formează nimic pe piele.

Alexey: Lupta împotriva herpesului generează imunitate. Va exista o puternică apărare imună și nu vor exista probleme și suntem aproape toți infectați.

Christina: Un doctor mi-a prescris un curs pentru Valvira. Mi-a plăcut drogul, deși a fost scump, dar nu au existat efecte secundare.

O Altă Publicație Despre Alergii

Vițnevsky unguent

Linimentul balsamic, obținut de către medicul militar A.V. Vișnevski la amestecarea xeroformelor, gudronului de mesteacăn și a uleiului de ricin, a câștigat foarte repede dragostea oamenilor datorită eficienței ridicate a efectului asupra ulcerului, somnolenței și a diferitelor tipuri de procese purulente.


Tratamentul acneei - alcool cloramfenicol pentru acnee

Un număr destul de mare de oameni de-a lungul aproape întregii vieți se luptă împotriva inflamațiilor de piele, cum ar fi acneea. Ei au o origine diferită și dau o mulțime de disconfort.


Callus - cauze și metode de tratament

Porumbul este un porumb uscat care are o rădăcină care se află adânc sub piele. În centrul porumbului există o gaură din care pălăria răstoarnă. Cel mai adesea, porumbeii se formează pe pielea vârfurilor degetelor, în regiunea a 3 și 4 spații interdigitale.


Ce trebuie să faceți dacă apare o erupție pe stomac?

Un astfel de fenomen ca o erupție pe abdomen este un semn al unor întreruperi în activitatea întregului organism al pacientului sau a sistemelor sale individuale.