De ce apar fierbe: cauze pe corp

În fiecare zi ne acordăm atenția aspectului nostru - ne spălăm cu fața în profunzime dimineața, folosim creme diverse, deoarece pielea frumoasă și bine îngrijită arată plăcut din punct de vedere estetic.

Dar nu totul depinde de îngrijirea pielii noastre, există cazuri în care se formează pe piele acnee destul de inofensivă sau se formează fier, numită boils în oameni.

Rezumatul articolului

Ce se fierbe?

O fierbere, sau așa cum este numită medical, fierbe, este o boală pură a pielii cauzată de o infecție bacteriană. În cazul unui fierbere, apare o inflamație destul de dureroasă a foliculilor de păr și a pielii, caracterizată extern prin roșeață și compactarea centrului fierbătorului.

Boala Chirya trece de obicei prin trei etape:

Prima etapă se caracterizează prin înroșirea zonei dureroase a pielii, precum și formarea așa-numitului "nod" în centrul chirului. Această etapă durează de la două până la trei zile, iar chirya "ripens" crește durerea și se extind limitele leziunii.

După câteva zile, începe următoarea etapă, în care se fierbe deja o fiartă cu o tulpină purulentă care sa format în interior și se intensifică senzațiile conice și dureroase, mai ales atunci când zona afectată se mișcă. Până când un abces se va deschide și o masă purulentă cu sânge va ieși, temperatura poate crește semnificativ și chiar manifestarea simptomelor de otrăvire este posibilă.

În ultima etapă a formării chiriei, umflarea și înroșirea din zona afectată dispar și durerea scade. Temperatura se normalizează treptat, iar procesul de cicatrizare a locului afectat de fierbere are loc. La o săptămână după formarea cicatricilor, există o vindecare completă a locului inflamat pe piele și, în consecință, recuperarea.

Cauzele chiriei pe corp

Cauza principală de fierbere pe corp este o infecție bacteriană care penetrează pielea și provoacă inflamații. În medicină, această infecție se numește stafilococ, care are două soiuri - alb și auriu.

Complicarea în cursul acestei boli infecțioase este apariția chiriei pe corp. Apariția infecției poate fi, de asemenea, asociată cu imunitatea umană. Dacă o persoană este alimentată prost sau necorespunzător, duce un stil de viață nesănătoasă sau are boli cronice asociate cu imunitate scăzută, atunci este practic lipsit de apărare împotriva acestei infecții.

Lucrătorii medicali identifică, de asemenea, o serie de factori care favorizează această infecție:

 • Hipotermia corpului;
 • stres;
 • Trecerea la o altă zonă climatică;
 • Ignorarea regulilor generale de igienă;
 • Utilizarea unor medicamente puternice.

Pentru referință! La risc, există, de asemenea, persoane cu boli cronice, cum ar fi diabetul zaharat și persoanele ale căror activități sunt asociate cu efort fizic greu și, prin urmare, excesul de muncă.

Unde apare?

Cel mai adesea, fierbele apar pe gât, în cavitățile axilare și inghinale, pe piept și pe fese. Există, de asemenea, fierbe pe spatele capului, pe stomac, pe picioare, dar probabil cele mai dureroase apar în auriculă, pe buză și chiar pe ochi.

Un fierbere pe buză și pe față este, în general, cel mai periculos, deoarece poate provoca probleme grave, cum ar fi tromboza rețelelor limfatice și sepsis. Bineînțeles, stoarcerea unor astfel de fieruri pe față și pe întreg corpul în general nu poate fi în nici un caz posibilă, deoarece orice astfel de intervenție poate duce chiar la moarte.

În caz de fierbere, mai ales pe față, trebuie să consultați un medic, care nu numai într-un cadru steril va deschide fierberea, dar va prescrie și tratamentul corect.

Interesant, fierberea în ochi are oamenii chiar și un nume separat - orz. Apare în pleoapele superioare, iar aspectul, de regulă, este asociat cu mâncărime și durere severe. Astfel de fierbe apar din cauza nerespectării regulilor elementare de igienă: în nici un caz nu se poate urca în ochi și nu se poate pieptene cu mâinile murdare.

Destul de des, se produc fierbe pe fese, în special la bărbați, datorită părului mai abundent decât femeilor. O fierbere a preotului nu este numai extrem de dureroasă, dar are, de obicei, o leziune mai mare și este vizibil imperceptibilă, dar răspândită pe straturi mai profunde de țesuturi moi. Complicarea chiriei în acest loc este complicată de faptul că atunci când mersul pe jos, precum și în încercarea de a sta sau de a sta jos, există dureri severe.

Este important! După o astfel de fierbere este deschis, de obicei, există o rană foarte adâncă care trebuie tratată cu un unguent antibacterian. În plus. Odată cu apariția acestui tip de fierbere, pacientul va trebui să urmeze un curs de fizioterapie și tratament cu medicamentele prescrise de medic.

Prevenirea apariției fierbinților

Problema de fierbere pe corp este destul de delicată, iar apariția lor și, în consecință, tratamentul nu este o procedură deosebit de plăcută. Prin urmare, oricine care îi pasă de sănătatea lor ar trebui să se gândească la modul de a evita această boală.

Cea mai importantă regulă în lupta împotriva acestei probleme este să vă păstrați corpul în stare bună și aveți nevoie de multe pentru a face acest lucru:

 • Respectați regulile de igienă;
 • Purtați numai haine curate;
 • Monitorizați imunitatea;
 • Mănâncă bine;
 • Cel puțin o dată pe an a verificat cu un medic pentru manifestarea bolilor diverse, inclusiv cronice.

Alte materiale pe tema:

Suntem foarte bucuroși că voi, dragi cititori, apar din ce în ce mai mult pe paginile blogului nostru. Mai ales pentru tine, există o echipă de nutriționiști profesioniști, homeopați și vindecători folclorici.

Dacă ați citit materialul și a fost util pentru dvs., vă rugăm să îl partajați în rețelele sociale. Vom fi foarte recunoscători pentru tine!

Chiriki pe corp provoacă

Chiriasul se numește boală de piele de tip purulent, pentru care inflamația foliculului și a țesuturilor înconjurătoare este inerentă. Acesta este un proces de leziuni cutanate profunde, cu roșeață vizibilă și secreții purulente, cu senzații dureroase.

Cauza bolii este o înfrângere de către microorganismele patogene - stafilococi. Infecția penetrează în straturile subcutanate prin microtraumuri epiteliale (fisuri, tăieturi).

Cauzele lui Chirii

Cauza principală a chiriev este o infecție bacteriană care se poate dezvolta pe fundalul diferiților factori. Acestea includ: scăderea semnificativă a imunității, hipotermia, nerespectarea igienei personale, deteriorarea chimică a pielii, dieta necorespunzătoare, bolile tractului digestiv, tulburările metabolice, utilizarea anumitor medicamente, stresul, schimbările climatice.

Riscul chiriilor este mult mai mare la persoanele care suferă de diabet, alte boli cronice, cu o lipsă de vitamine în organism și cu o lipsă de radiații ultraviolete (specificul climatic). De asemenea, persoanele cu o mare efort fizic, lipsa de odihnă corespunzătoare, cu muncă excesivă prelungită. Din acest motiv, există o scădere a imunității și există o neconformitate a corpului pentru a face față atacului microorganismelor patogene.

Simptomele chiri

Există trei etape de dezvoltare a chiri:

- stadiul vindecarii complete.

Semnele primei etape a chiriei sunt apariția unei infiltrații puternice, puternice și a unei roșeașe semnificative, care sunt însoțite de senzații de durere. În procesul de inflamație se formează un nod. După o perioadă de timp, locul leziunii se îngroațează, iar granițele sale se extind, afectând epiteliul sănătos. Senzația de durere crește, există umflarea țesuturilor înconjurătoare, procesul inflamator crește.

După 2 - 3 zile, începe a doua etapă de maturizare a chiriei. Consolidarea are forma unui con și poate fi de până la 3 cm în diametru. Se formează un nucleu purulent la bază. Focalizarea inflamatorie este vizibila. În această etapă, durerea poate fi destul de acută, în special atunci când se deplasează sau se îndoaie în zona abcesului. Starea de sănătate se înrăutățește datorită temperaturii corporale, care poate crește până la 38 ° C, este posibilă și intoxicația.

În curând, suprapunerea se deschide în mod spontan sau special și se descarcă purulent cu adaos de sânge. După îndepărtarea tulpinii necrotice din baza chiria, umflarea și durerea sunt reduse. Temperatura este normalizată, astfel încât starea de sănătate se îmbunătățește. Vindecarea are loc în următoarele 2-3 zile prin cicatrizare. Culoarea cicatricii de la început este alb-roșu, dar în timp se schimbă culoarea, devine albă și inconspicuoasă. Toate cele trei etape durează în medie 8-10 zile.

Diagnosticul lui Chiri

Diagnosticul chiriev trebuie efectuat de un dermatolog. Ea determină diagnosticul pe baza rezultatelor examinării și dermatoscopiei zonei afectate. Pentru a determina cauzele apariției și tipului agentului cauzal al bolii, se efectuează diferite tipuri de studii. Culturile bacteriene oferă posibilitatea de a stabili tipul de microorganisme care provoacă boli infecțioase. Analiza clinică a sângelui și a urinei determină nivelul infecției. Un test de sange pentru zahar, fluorografie, ultrasunete ale abdomenului, rinichi - posibila intrerupere a activitatii altor organe ale pacientului.

Dacă apare o nevoie ca urmare a examinării, pacientul este trimis spre consultare altor specialiști. Dacă survine o complicație, medicul trebuie să prescrie examinări suplimentare. Cultură biologică a sângelui pentru sterilitate cu definiția sensibilității la antibiotice este efectuată pentru a preveni sau a diagnostica sepsisul în timp.

Chiriv tratament

Cel mai adesea, cu o singură chirie, corpul este capabil să facă față singură. Cald și stoarce-i categoric contraindicat, există o posibilitate de o răspândire și mai mare a infecției. Pentru a face față chiriilor, în stadiul inițial, acestea pot fi tratate cu mijloace special concepute, uleiuri esențiale, care prin natura lor sunt antiseptice (ulei de lavandă, arbore de ceai), salicilic sau spirit de camfor.

În cazul în care chiry progresează, ihtiol este utilizat pentru tratamentul local sub formă de unguente, care sunt aplicate pe locul inflamației, acestea nu sunt recomandate pentru îmbrăcare. Acest lucru ajută la accelerarea apariției chiriya și contribuie la purificarea lichidului purulent, care a avut timp să se formeze în interior. De asemenea, în combinație cu tratamentul local, medicul prescrie un curs de antibiotice, accelerând procesul de eliminare a infecției.

În cazul în care dimensiunea chiriya este destul de mare sau pentru o lungă perioadă de timp o descoperire nu are loc și respingerea tijei purulente apare, ei recurg la tratament chirurgical. Chiry este deschis cu un bisturiu pentru a îndepărta formațiunile purulente și țesutul mort. Dacă este necesar, pot fi instalate canale de drenaj, până când rămâne eliminată complet supurația. După aceea, rana este tratată și bandajată cu unguente cu proprietăți antibacteriene. Bandajele se schimbă până la vindecarea completă a rănii.

O autopsie trebuie efectuată de un specialist în condiții adecvate, folosind anestezie locală sau congelare cu cloro-metil. Intervenția chirurgicală este, de asemenea, combinată cu evoluția antibioticelor pentru a ajuta organismul să facă față infecției. Pentru a preveni reapariția chirii, sa folosit fizioterapia. Pacientul trebuie să fie sub supraveghere medicală până la recuperarea completă.

Chiriyev Prevenire

Pentru a preveni chiriya, este necesar să respectați regulile de igienă, să utilizați săpun antibacterian. Chiar și cele mai mici leziuni ale pielii ar trebui întotdeauna tratate cu agenți antiseptici și apoi acoperite cu un tencuială sau bandaje până la vindecarea completă. Prevenirea este, de asemenea, o îngrijire specială pentru pielea grasă, tratamentul cu mijloace speciale, protecția împotriva hipotermiei și supraîncălzirea pielii.

Nu se recomandă curățarea canalelor urechii cu tot ce nu este destinat. Această curățare poate provoca leziuni ale pielii și formarea canalului extern auditiv chiria. Se recomandă să mănânci cu suficiente vitamine. O dieta completa, tratamentul in timp util al bolilor cronice, corectarea proceselor metabolice, exercitiile regulate, stilul de viata sanatos, sunt cheia pieii sanatoase.

Editor de experți: Pavel Alexandrovich Mochalov | d. m. n. medic generalist

Educație: Institutul Medical din Moscova. I.M. Sechenov, specialitate - "Medicină generală" în 1991, în 1993 "Boli profesionale", în 1996 "Terapie".

Aflați ce provoacă arsuri pe corp: cauze, tratarea boils și fotografiile lor

Mulți dintre noi sunt familiarizați cu o astfel de boală inflamatorie a pielii ca furuncul. Boala se caracterizează prin disconfort și prezența unei tije purulente care trebuie îndepărtată. Și dacă se fierbe pe față, atunci aceasta provoacă inconveniente și disconforturi suplimentare.

Care este motivul apariției lor? Ce piele este cel mai sensibil la apariția de fier? Luați în considerare ce factori contribuie la formarea inflamației purulente și cum să faceți față cu ele. Veți învăța despre ceea ce poate provoca formațiuni purulente în acest articol.

Caracteristicile pielii care cresc riscul de fierbere

Luați în considerare în detaliu ce sunt.

Apariția și dezvoltarea supurațiilor pe corp, inclusiv bărbia, sunt facilitate de următoarele caracteristici ale pielii:

 • transpirația excesivă (expunerea constantă la transpirație slăbește funcția de protecție a pielii);
 • pielea grasă (creșterea producției de sebum crește probabilitatea de contaminare a porilor și reproducerea bacteriilor periculoase);
 • afectarea pielii (zgârieturi, scuame, abraziuni).

Dar de unde provin supurațiile? Trebuie remarcat faptul că fiertele se produc întotdeauna în locuri unde există fire de păr, deoarece o condiție necesară este prezența unui folicul de păr. Mai departe, în articol vom lua în considerare principalii factori pentru care sari chirienii.

În continuare, puteți vedea cum arată chiriile pe corp.

Factori favorizanți

De ce apar formațiuni purulente pe corp? În primul rând, factori precum:

 1. Imunitate redusă. Slăbirea forțelor imune crește riscul penetrării bacteriilor patogene pe piele. Se produce pe fundal sau datorită bolilor infecțioase-inflamatorii (pneumonie, sinuzită, otită, rinită, bronșită, amigdalită), precum și HIV.
 2. Utilizarea frecventă a antibioticelor și a altor medicamente agresive (medicamentele puternice afectează în mod negativ apărarea organismului).
 3. Tulburări hormonale. Se întâmplă din cauza unor boli precum diabetul, disfuncția glandelor suprarenale, precum și creșterea producției de hormon masculin - testosteron.
 4. Stoarcerea cosului obișnuit (în momentul stoarcerii, o infecție penetrează pielea și, prin urmare, formează fier).
 5. Avitaminoza (în special lipsa vitaminelor A, C și B).
 6. Stresul (orice emoție negativă) și oboseala fizică (în special cu tulburări de somn și lipsă de odihnă adecvată).
 7. Hipotermie severă (de exemplu, ca rezultat al unei răceli) sau supraîncălzire a corpului (expunere prelungită la soare într-o zi fierbinte de vară).
 8. Contact cu pielea prelungit cu secreții din urechi și nas (cu otită, rinită, etc.). Fluidul de eliminare conține microorganisme dăunătoare, care sunt instigatorii inflamației purulente.
 9. Combinația zgârieturilor și a mușcăturilor de insecte (bacteriile pot penetra microcrafurile și leziunile pielii).
 10. Contactul frecvent cu praful, grăsimea și substanțele chimice nocive.
 11. Recent suferite sau boli cronice (în sistemul endocrin, digestiv sau urinar).
 12. Încălcarea normelor privind igiena personală și contaminarea pielii (dacă transpirația și glandele sebacee sunt afectate, există un dublu risc de fierbere)
 13. Alimentația necorespunzătoare (alimente grase, sărate, dulci și picante, cu un conținut ridicat de aditivi chimici, inclusiv alimente fast-food, biscuiți, chipsuri, prăjituri). Astfel de produse din organism sunt transformate în toxine, care provoacă formarea unui abces.

Astfel, am răspuns la întrebarea ce cauzează supurație.

Cauzele furunculozei:

Metode de tratament

Experții nu recomandă stoarcerea fierbătorului în monoterapie, deoarece aceasta poate duce la complicații grave (răspândirea infecției în țesuturile din apropiere, sepsis). Un pericol deosebit este apariția inflamațiilor purulente pe față și pe cap.

Există o varietate de tratamente pentru boală. Luați în considerare unele dintre ele:

  Tratamentul antibiotic. În forma gravă a bolii, sunt prescrise următoarele tipuri de medicamente:

 • Levomycetin (utilizat extern, sub formă de unguent).
 • Tetraciclină (utilizată în tablete și unguente).
 • Ampicilină.
 • Amoxicilina.
 • Cefazolin și alții.
 • Utilizarea unguentelor de tragere:

  • Vițnevsky unguent;
  • levomekol;
  • Ichthyol unguent etc.

  Unguentul este aplicat în zona afectată după cum urmează:

  • zona din jurul zonei inflamate este tratată cu un antiseptic;
  • se aplica o cantitate mica pe un tampon de bumbac sau tifon si se aplica pe locul lasat;
  • fixați cu un bandaj sau o bandă adezivă. Comprimați modificările de mai multe ori pe zi.
 • Baie de conifere (in prezenta boils pe corp). Pentru a face acest lucru, este suficient să se dizolve câteva picături de ace de molid în apa caldă.
 • Tratamentul remediilor populare. În stadiul inițial de formare a abcesului va ajuta rețete simple și dovedite folk:

   Tratamentul cu suc de frunze de aloe.

  Pentru aceasta este necesară tăierea unei foi de plante adulte în două părți. Atașați partea de tăiere la locul inflamației și fixați-o cu bandă adezivă. Foaia se schimbă de două ori pe zi. Tratarea usturoiului.

  Usturoi de usturoi frecat de un răzuitor, aplicat pe abces și fixat cu bandă adezivă. Utilizați până când fierberea este întreruptă.

 • Eliminarea bolilor infecțioase netratate, care au provocat apariția fierbei.
 • Consolidarea imunității (în special, cu ajutorul unei alimentații adecvate: mai multe fructe și legume proaspete, produse lactate).
 • Recepția complexelor multivitamine.
 • Am examinat în detaliu întrebarea de ce chirienii sară. Mulți factori pot provoca apariția bruscă a unui fierbere, variind de la hipotermia banală până la tulburările hormonale din organism. Oricare ar fi motivul, este important să începeți tratamentul corect în timp, eliminând posibilele boli anterioare și consolidând sistemul imunitar.

  Dacă o formare purulentă dă dureri insuportabile și nu apare deschiderea abcesului, este nevoie urgentă de a consulta un dermatolog pentru a evita consecințele periculoase în viitor.

  Motivul apariției, simptomelor și caracteristicilor de localizare a chiriilor pe corp

  Furunculul este o boală a dermei, manifestată prin inflamarea foliculului de păr, are aspectul unei formări acute purulent-necrotice. Chiri inflamați pe corpul de culoare roșie, au trei etape de "viață": infiltrarea (penetrarea bacteriilor dăunătoare), supurația și necroza (necroza), vindecarea.

  Care sunt caracteristicile localizării chiryakovului pe corp

  Chiri / chiri / furuncle / ulcer - patru cuvinte care au un singur înțeles, ducând o serie de disconfort victimei, au un aspect inaplicabil din punct de vedere estetic. Un semn de fierbere este o tijă purulentă vizibilă cu ochiul liber. Se formează un chiure sarit, inflamat în epidermă, are forma unui tubercul bulgurat, în interiorul căruia există o masă purulentă. Mărimea inflamației poate varia de la mazăre mică la ouă de pui. Un mediu adecvat pentru localizarea boilii este considerat a fi locul părului, părțile corpului în care procesul de frecare are loc în mod continuu. Agentul cauzal al bolii - stafilococ (aur / alb).

  Ce este Staphylococcus? Stafilococul este o bacterie imobiliară cu aspect sferic. Bacteriile se bazează pe piele, pereți mucoase. Afectează funcția de protecție a corpului, devine cauza principală a bolii.

  Cauzele apariției corpului

  Cireasa neplăcută poate apărea oriunde pe corp, pe pământ și pe părți ale corpului uman în care apare frecare. Săriturile apar pe corp din mai multe motive.

  • datorită deteriorării mecanice mici și a porilor largi ai pielii superioare a corpului, bacteriile patogene se pot scurge în epidermă;
  • datorită afecțiunilor cutanate care provoacă mâncărime și iritații. Îmbinând o zonă de mâncărime pe corp, sub unghii sunt agenți patogeni care pot avea un efect patogen asupra corpului uman;
  • neglijarea normelor de igienă poate declanșa dezvoltarea boils locală;
  • componentele dăunătoare din punct de vedere casnic și industrial contribuie la formarea de leziuni inflamatorii pe piele;
  • defecțiuni în funcționarea glandelor sebacee și transpirații.
  • metabolismul afectat;
  • afecțiuni persistente, având o formă inflamatorie;
  • lipsa de vitamine, eșecul de a mânca;
  • prezența diabetului, obezității, anemiei;
  • destabilizarea funcționării sănătoase a sistemului digestiv, a proceselor endocrine și a sistemului nervos;
  • abuzul de obiceiuri nocive (fumatul excesiv, alcoolul);
  • epuizarea fizică și nervoasă;
  • luând anumite medicamente;
  • stresul și depresia.
  • datorită contactului continuu al pielii cu îmbrăcăminte (în special sintetic), este posibilă scurgerea secundară a bacteriilor;
  • în cazurile de furunculoză cronică, exprimate prin focare periodice, pot fi repetate din cauza rezistenței scăzute a sistemului imunitar la microparticule patogene;
  • neglijarea ulterioară a regulilor de igienă implică consecințe.

  O schimbare a condițiilor climatice, a hipotermiei și a altor factori care slăbesc corpul pot provoca apariția unei boli. Din acest motiv, epuizați abcesele în vacanță, după scăldatul pe mare.

  specie

  Se fireste - o formatie dureroasa pe corp, care aduce un mare disconfort. Este important să se prescrie tratamentul corect pentru o recuperare rapidă. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți ce fel de fierbere aparține.

  1. Inflamat fierberea - un abces unic, de dimensiuni mari, localizat în față, gât, cap, spate, coapse, fese, sau în orice parte a dermei unde sunt localizate foliculii de păr.
  2. Furunculoza acută acută (acnee chistică / acnee conglobată) - leziunea se formează în interiorul pielii profunde și are aspectul unor chisturi înroșite de albastru. Site-uri de distribuție: față. Această specie este considerată a fi una dintre cele mai complexe afecțiuni ale furunculozei în ceea ce privește tratamentul, durata fluxului.
  3. Sinusul sinusurilor - procesul inflamării este localizat în zona dintre fese în zona foliculului de păr.
  4. Furunculoza acută - se caracterizează printr-un curs ascuțit, este ușor de curabil, nu se formează noi formațiuni de ulcere.
  5. Furunculoza cronică este aspectul recurent recurent al boils noi. Procesul de tratare este dificil.

  Metode de tratament

  Pentru a alege un tratament adecvat pentru o fierbere, trebuie să știți aspectul său și în ce etapă este. Există metode de tratament: unguente, analgezice, antibiotice, care vizează eliminarea inflamației purulente, tratamentul chirurgical, metodele populare de îndepărtare a fierbinților din organism.

  Care sunt cauzele și metodele de tratament a fiertului pe corp?

  Boil (sau fiert în mod obișnuit) este o boală cutanată comună pustulară. Infecția este cauzată de Staphylococcus aureus, care penetrează foliculul de păr și provoacă dezvoltarea unui proces inflamator purulent-necrotic. Inflamația acută capturează nu numai foliculul de păr, ci și țesuturile înconjurătoare și este însoțit de sindrom de durere severă. Mărimea unei astfel de educații, plină de puroi, poate ajunge la mărimea unui nuc și reprezintă o anumită amenințare pentru sănătatea umană. Care sunt cauzele de fierbere a corpului, cum se trateaza inflamatia purulenta si ce masuri trebuie luate pentru a evita repetarea bolii? Răspunsurile la aceste întrebări pot fi găsite în articolul nostru.

  Cum se formează fierbe pe corp - principalele motive?

  Procesul inflamator din epidermă se dezvoltă ca urmare a intrării bacteriilor patogene, cel mai adesea a stafilococului auriu sau alb. Ciresele apar pe zonele pielii unde sunt fire de păr, deoarece foliculii de păr sunt necesari pentru dezvoltarea procesului purulent. Bacteriile pyogenice, care intră în foliculul de păr, găsesc mediul nutritiv necesar reproducerii lor. Creșterea rapidă a microorganismelor în folicul înfundat contribuie la dezvoltarea procesului inflamator și la formarea de mase purulent-necrotice.

  Sticlele se pot forma oriunde pe corpul în care sunt prezente firele de păr. Cel mai adesea, astfel de formațiuni sunt localizate pe spate, gât, față, armpits, fese. Chiri poate provoca complicații grave dacă nu începeți tratamentul în timp util și nu încercați să vă deschideți singur ulcerul.

  În cazuri avansate este necesar să se recurgă la intervenții chirurgicale în spital. Pentru a obține o recuperare completă și pentru a preveni recurența ulterioară a furunculozei, este necesar să se cunoască cauzele care contribuie la apariția acestei afecțiuni.

  De ce apar boils pe corp?

  Principala cauză a fierbei este slăbirea sistemului imunitar. Mulți factori pot provoca o astfel de condiție, atât endogenă (internă), cât și exogenă (externă).

  Factori endogeni:

  • tulburări metabolice;
  • boli inflamatorii cronice;
  • nutriție neechilibrată, avitaminoză;
  • diabet, obezitate;
  • disfuncția sistemului digestiv, endocrin, nervos;
  • obiceiuri proaste (fumat, alcool);
  • boli ale sistemului hematopoietic (anemie);
  • epuizarea fizică și nervoasă;
  • luând anumite medicamente;
  • factor de stres, depresie.

  Factori exogeni:

  • hipotermia sau supraîncălzirea corpului;
  • leziuni mecanice ale pielii, care sunt "poarta de intrare" pentru infecții;
  • frecare constantă a pielii la îmbrăcăminte din gât, spate inferior, axile, care contribuie la penetrarea stafilococului;
  • deranjarea pielii cauzată de mâncărime în boli cum ar fi dermatita atopică, eczemă, scabie;
  • riscurile de uz casnic și ocupațional care contribuie la apariția elementelor inflamatorii pe piele;
  • încălcarea igienei personale;
  • creșterea transpirației și perturbarea glandelor sebacee.

  Toți factorii de mai sus contribuie la dezvoltarea și reproducerea bacteriilor patogene care pătrund în organism, provocând un proces inflamator. Imunitatea slabită nu este capabilă să lupte cu stafilococul și furunculurile cu conținut purulent încep să se formeze pe piele.

  simptome

  În dezvoltarea lor, fierbe pe corp trece prin mai multe etape principale:

  1. apariția și dezvoltarea infiltrării;
  2. supurație și necroză a țesuturilor;
  3. vindecarea și restaurarea pielii.

  În stadiul de infiltrare, apar următoarele semne. Zona pielii devine roșie, apare o umflatură în jurul foliculului de păr, apare o senzație de arsură și senzație de furnicături, începe să se formeze o îngroșare dureroasă, care crește rapid în dimensiune. Situl de inflamație devine treptat limitele clar definite și forma conică. Stadiul de infiltrare durează în medie 3-4 zile.

  În stadiul supurației, senzațiile dureroase se intensifică și sunt însoțite de o pulsație, pielea din zona inflamată este uscată și fierbinte pe piele. În această etapă, persoana simte deteriorarea sănătății, apar simptome de intoxicație: slăbiciune, febră, febră. Un cap purulen începe să se formeze în centrul inflamației, care se ridică deasupra suprafeței pielii.

  Inflamația purulentă acoperă foliculul de păr, glanda sudorubică și țesutul conjunctiv înconjurător. În același timp, se formează mase necrotice în sacul de păr gras, iar în țesuturile din jur există o extindere a vaselor mici de sânge și o creștere a edemului.

  În viitor, în leziune există o distrugere completă a fibrelor de colagen și elastină. La periferia focarului necrotic, se formează un strat gros de fibre colagenizate, un fel de inel de protecție care împiedică răspândirea infecției. După un timp, fierberea se învârte în cele din urmă și se rupe prin eliberarea masei puroi și necrotice.

  Procesul de vindecare începe după ce tulpina necrotică iese și rana este complet curată. După deschiderea fierbătorului și lăsarea conținutului în afară, se observă dispariția senzațiilor dureroase, umflarea treptat scade și inflamația dispare. În rana rămasă în locul abcesului, începe proliferarea țesutului conjunctiv și formarea cicatricilor.

  Sobele se pot forma oriunde pe corp, dar cele mai periculoase sunt cele situate pe fata, triunghi nasolabial sau gat.

  În aceste zone se află sângele și plexul limfatic, prin care infecția se poate răspândi cu ușurință în alte organe, poate intra în creier sau poate provoca otrăvire a sângelui și alte complicații grave, amenințătoare de viață. Puteți vedea toate etapele dezvoltării purulente a procesului în fotografie de fier pe corp, care sunt prezentate pe site-uri dedicate bolilor dermatologice.

  Medicii avertizează că fiertele nu ar trebui să fie niciodată stoarse, indiferent unde sunt, astfel încât să complicați situația numai și să provocați răspândirea ulterioară a infecției.

  Odată cu apariția chiriei pe orice parte a corpului (pe față, în zona axilară și în regiunea inghinală, spate, umerii, gâtul), trebuie să consultați un specialist care va selecta medicamentele necesare și va sfătui cum să trateze boils pe corp. Pentru a alege regimul optim de tratament, este necesar să se facă un diagnostic corect și să se distingă furunculoza de alte boli cu simptome similare.

  Metode de diagnosticare

  Stabilirea diagnosticului corect pentru furunculoză nu produce, de obicei, dificultăți. În unele cazuri, diagnosticul trebuie clarificat pentru a diferenția furunculoza de anumite afecțiuni cu manifestări similare (trichophytosis, antrax, eritem nodosum). Metodele de diagnosticare la laborator includ:

  • Numărul total de sânge (arată o creștere a ESR);
  • Metoda culturală permite determinarea tipului de agent patogen și confirmarea sau excluderea prezenței infecției stafilococice.

  Cu fierbe multiple și recăderi frecvente ale bolii, se recomandă să se ia un test pentru zahăr, care va ajuta la identificarea unei astfel de cauze a bolii ca diabetul.

  Cum să tratăți boils pe corp?

  Tratamentul boililor pe corp va depinde de stadiul procesului inflamator, de numărul de elemente purulente și de localizarea lor. Sarcina tratamentului medicamentos în stadiul de infiltrare și supurație este de a accelera maturarea fierului, de a scoate mase necrotice după deschiderea acestuia și de a împiedica răspândirea în continuare a procesului și infectarea țesuturilor din apropiere. În procesul de tratament se folosesc agenți externi (unguent de la fier cu efect de tragere), antiseptice, în caz de complicații prescriu medicamente antibacteriene.

  În timp ce abcesul se formează și se află în stadiul de infiltrare, se recomandă tratarea pielii cu soluții antiseptice (peroxid de hidrogen, clorhexidină, alcool salicilic, soluție de acid boric). Tratamentul cu antiseptice trebuie continuat până când fierberea este complet coaptă. Acest proces poate dura destul de mult timp, deci, pentru a-l accelera, se folosesc unguente cu un efect de tragere.

  Vițnevsky unguent

  Ea are un efect iritant local, accelerează procesele metabolice ale pielii și crește fluxul de sânge până la locul rănirii. Ca rezultat, fierberea se maturizează mult mai repede și se deschide în curând cu eliberarea conținutului purulent. După deschidere, unguentul este utilizat pentru câteva zile, vă permite să scoateți resturile de mase necrotice de pe rană, să eliminați edemul și să vindecați viteza.

  Se recomandă aplicarea unui unguent de tragere sub bandaj. Pentru a face acest lucru, un tampon de bumbac sau tampon de tifon este impregnat cu preparatul și aplicat la fierbere. Un bandaj deasupra este fixat cu bandă adezivă și lăsat timp de 8-10 ore sau peste noapte. După îndepărtare, ștergeți pielea cu o soluție antiseptică. Dacă abcesul nu este deschis, procedura se repetă, impunând un nou bandaj cu unguent.

  Ichthyol unguent

  Acest agent extern are un puternic efect bactericid, analgezic și antiinflamator. Dar, spre deosebire de unguentul lui Vișnevski, medicamentul nu accelerează procesul de îmbătrânire a fierbei. Prin urmare, trebuie utilizat dacă capul purulente este deja complet format în fierbere. Unguentul este utilizat în conformitate cu aceeași schemă ca și medicamentul Vișnevski, adică este aplicat sub bandaj timp de câteva ore sau peste noapte. După deschiderea fierbere, unguentul ihtiol trage rapid puroi, promovează curățarea și dezinfectarea completă a plăgii, elimină resturile procesului inflamator și promovează regenerarea și vindecarea țesuturilor.

  Unguentele de mai sus au un dezavantaj semnificativ - un miros specific ascuțit, pe care mulți pacienți cu greu îl pot tolera. Dar acest lucru trebuie să fie tolerat pentru a atenua situația și pentru a grăbi recuperarea. Dar beneficiile acestor medicamente sunt mult mai mari. Ele costă foarte puțin, sunt vândute în orice farmacie fără prescripție medicală, sunt sigure și fără efecte secundare și pot fi folosite pentru a trata copiii și femeile însărcinate. Numai în cazuri excepționale, utilizarea unor astfel de medicamente poate provoca reacții alergice.

  analgezice

  Pentru ameliorarea durerii, se folosesc reduceri de durere sau se aplică o blocadă de novoceină, perforând furunculul în jurul periferiei. După deschiderea abcesului, rana trebuie spălată cu peroxid de hidrogen și trebuie aplicat un bandaj hipertonic aplicat pe partea de sus sau unguent ihtiol.

  Pansamentul hipertensiv este alcătuit din mai multe straturi de bandaj, înmuiate cu o soluție de clorură de sodiu. Impunerea unui astfel de bandaj are un efect antiseptic și vă permite să curățați rana de resturile de puroi și țesuturi moarte.

  Antibioticele se topesc pe corp

  Pentru a elimina complet adăugarea de infecție, puteți aplica unguent antibacterian recomandat de medicul dumneavoastră. Levomekol, Baktroban, sinteomicin, tetramecin sau unguent alocainic este bine adaptat pentru aceste scopuri. Aceste medicamente distrug în mod efectiv microflora patogenă, au un efect bactericid și dezinfectant, elimină rapid inflamația, umflarea, anesteziază, accelerează vindecarea și restaurarea pielii deteriorate.

  Unguentele antibacteriene aplicate direct pe pielea deschisă sau sub bandaj, aproape că nu sunt absorbite, ceea ce împiedică pătrunderea substanțelor active în sânge și dezvoltarea efectelor secundare sistemice. Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că medicamentele cu o componentă antibacteriană nu pot fi folosite pentru o perioadă lungă de timp, deoarece amenință dezvoltarea de efecte secundare nedorite. Durata utilizării acestor fonduri este determinată de medicul curant.

  Antibioticele pentru a fierbe pe corp în comprimate sunt folosite în procese inflamatorii severe, boile multiple sau în cazurile în care fierberea este situată periculos în apropierea arterelor și a creierului (în zona triunghiului nazolabial, pe față, gât, în auriculă). În astfel de cazuri, medicul prescrie agenți antibacterieni pentru administrare orală.

  Pentru a suprima procesul infecțios, se utilizează antibiotice din grupul de macrolide, peniciline sau cefalosporine (Azitromicină, Dicloxacilină, Ampicilină, Cefalexină). Specialistul selectează medicamentul pe baza tipului de microflore patogene. Astfel de fonduri opresc rapid procesul inflamator, împiedică răspândirea infecției și reduc riscul complicațiilor. Prescrii agenții antibacterieni ar trebui să fie un specialist, pacientul trebuie să respecte cu strictețe doza recomandată și durata administrării, deoarece multe medicamente au un efect toxic asupra ficatului și a rinichilor.

  Tratamentul chirurgical

  Se utilizează în cazurile când apar complicații grave (furunculoză abcesă, celulită, carbunclele). În timpul operației, chirurgul, sub anestezie locală, face o incizie prin care conținutul purulent este îndepărtat. După aceea, cavitatea este spălată bine cu o soluție antiseptică.

  Tratamentul general al boils completează metodele de fizioterapie. Pentru aceasta, utilizați metoda UHF sau iradierea ultravioletă Solux UV. Este interzisă utilizarea calotelor calde sau a compreselor de încălzire pentru a accelera maturarea fierbătorului, deoarece aceste metode pot contribui la răspândirea infecției.

  În plus, este absolut contraindicat să stoarceți fiertele. Acest lucru poate duce la o infecție extinsă și la dezvoltarea unor condiții care pot pune viața în pericol (sepsis).

  Remedii populare pentru tratarea boils

  În plus față de medicație, după consultarea medicului, puteți folosi remedii folclorice pentru tratarea acneei, fierbe pe corp. Iată câteva rețete folk populare care contribuie la maturarea rapidă și deschiderea fierbei:

  • Ceapa fiartă. Ceapa decojită trebuie tăiată în jumătate, așezată în folie și cuprinsă în cuptor. Coaceți ușor leguma și faceți o compresie. Pentru a face acest lucru, se aplică o jumătate de ceapă în locul inflamat, acoperit cu un strat de bumbac și film alimentar și se aplică un bandaj strans, lăsându-l peste noapte. În dimineața, fierberea este de obicei deschisă, cu eliberarea conținuturilor purulente.
  • Ulei de camfor. Arderea pe fata poate fi tratata cu ulei de camfor. Camforul are proprietăți bactericide puternice și distruge bine stafilococul, care este principalul agent cauzal al infecției. Se recomandă să lubrifiați fierul de mai multe ori pe zi, ca urmare, inflamația va scădea, durerea va dispărea și procesul de vindecare va crește.
  • Aloe. Această plantă are un puternic efect bactericid și vindecător, ajută la extragerea puroiului și la accelerarea recuperării. Este recomandat să faceți o comprimare cu aloe peste noapte. Pentru aceasta, tăiați frunza unei plante, taiați-o în lungime și fixați-o la fierbere cu o tăietură proaspătă. Acoperiți cu un bandaj de tifon și fixați cu bandă adezivă. În dimineața, fierberea este deschisă și conținutul purulenic iese din ea, după care rana este tratată cu soluții antiseptice și unguente de vindecare, până când pielea este complet restaurată.
  • Propolis unguent. Această rețetă poate fi utilizată pentru a trata boils pe față. Pentru a prepara unguentul veți avea nevoie de următoarele ingrediente: 1 parte propolis și ulei de ricin, 2 părți colofoniu și 4 părți ceară de albine. Toate ingredientele sunt combinate, încălzite timp de 10 minute într-o baie de apă, se toarnă ușor în 1 lingură de terebentină și se fierbe încă 30-40 de minute. Amestecul este îndepărtat din căldură, răcit ușor, aplicat într-o formă caldă pe un bandaj steril și aplicat la fierbere timp de 20 de minute. Dacă există o senzație puternică de arsură, atunci bandajul este îndepărtat imediat. Procedura se repetă până când pauza se întrerupe și conținutul iese.
  • După consultarea unui medic, puteți utiliza un reflector Minin sau o lampă reflectorizantă, surse de căldură uscată, pentru a accelera maturarea fierbătorului. Puteți aplica sarea cu leziuni, încălzită într-o tavă și înfășurată într-un șervețel de țesut.

  Toate aceste unelte dau un efect bun și pot fi utilizate la domiciliu în plus față de tratamentul principal. Dar în punerea în aplicare a procedurilor, ar trebui să fie amintit faptul că fierbe sunt periculoase și pot provoca complicații periculoase, în special cele care sunt pe fata. Prin urmare, înainte de a utiliza rețete populare, asigurați-vă că vă consultați cu un specialist.

  Cauzele de fierbere a corpului și metode dovedite pentru tratamentul acestora

  Boilatul este un proces inflamator care se dezvoltă în foliculii de păr, în glandele sebacee, precum și în țesuturile conjunctive adiacente. În acest caz, inflamația este însoțită de eliberarea de puroi și există necroze marcate în țesuturile afectate. Există mai multe cauze de fierbere a corpului, tratamentul patologiei necesită măsuri urgente din cauza riscului crescut de complicații.

  Ce cauzează arsurile pe corp

  Există următoarele cauze de fierbere a corpului:

  • reducerea apărării organismului;
  • eșecul metabolismului;
  • o dietă nesănătoasă, cu un exces în dieta alimentelor prajite, afumate, precum și a produselor îmbogățite cu grăsimi;
  • hipotermie;
  • se confruntă cu situații stresante;
  • supraîncălzirea corpului;
  • contaminarea excesivă a pielii datorită creșterii transpirației și a glandelor sebacee.

  Principala cauză a chiriei asupra corpului uman este Staphylococcus aureus. Acest tip de bacterii este prezent pe corpul a peste 25% din populația planetei. În prezența motivelor de mai sus, există o reproducere activă a microorganismelor, ceea ce duce la apariția fierbinților.

  Următoarele cauze specifice la o femeie sunt posibile:

  • lipsa de igienă (în special zona intimă);
  • traumatisme cutanate datorate procedurilor cosmetice (depilare);
  • întreruperi hormonale (menstruație, sarcină, boli ale glandelor suprarenale);
  • lipsa de nutriție din cauza dietei.

  De asemenea, bărbații pot avea o boală după bărbierit, ceea ce provoacă leziuni cutanate și inflamații.

  Diferența dintre chirya și acneea obișnuită

  Prezența boils pe corp, spre deosebire de acnee, se manifestă prin senzații neplăcute. Ele sunt întotdeauna acolo și sunt deosebit de pronunțate atunci când se apasă pe ele.

  Chiriile sunt însoțite de o înroșire puternică a țesuturilor adiacente acestora. Ele sunt mai frecvente acnee și mature mult mai lent. În cazul în care maturizarea acnee și stoarcere pielea în timp nu rămâne nici o urmă după îndepărtarea se fierbe pe dermului de multe ori sunt cicatrici.

  Pe drum spre un corp frumos, ea a încercat o mulțime de diete diferite, dar cea mai eficientă a fost o modalitate foarte simplă. Despre această metodă, după care excesul de greutate nu este câștigat nici după scăderea în greutate, a spus Marina în detaliu. Iată povestea ei fascinantă. Citește mai mult >>

  Cu acnee, temperatura locală nu crește. Când se fierbe crește, iar în locul inflamației se poate simți pulsarea. Spre deosebire de acnee, fierberea este o inflamație deja dezvoltată, a cărei durată poate fi mai mare de două săptămâni.

  Etapa de maturare a fierbei

  Un fier în procesul său de dezvoltare trece prin trei etape:

  • Infiltrație. Etapa se realizează în 3-4 zile. În timpul derulării pielii apare roșeața. Se formează o umflare rapidă, care devine apoi densă. În locul inflamației există o senzație de arsură, combinată cu furnicături. Până la sfârșitul etapei, compactarea are forma unui con, iar țesuturile adiacente acesteia se umflă puternic.
  • Stadiul de necroză purulentă. Pe suprafața sigiliului se formează un pustule umplut cu puroi. Creșterea durerii la locul inflamației. Temperatura corpului persoanei crește. Toate acestea sunt însoțite de slăbiciune și stare generală de rău. Până la sfârșitul etapei, furuncul eruptează, puroul iese. Rana este eliminată treptat.
  • Vindecarea. Canalul golit se vindecă treptat. Inițial, locul inflamației are o nuanță roșu-albastră, apoi devine palid. După 4 zile, vindecarea completă are loc cu formarea cicatricilor.

  Un fier, localizat în ureche, în stadiul de necroză se manifestă prin dureri de cap. Posibila afectare temporară a auzului.

  diagnosticare

  Înainte de tratarea furunculozei, un dermatolog efectuează următoarele proceduri diagnostice:

  • examinarea vizuală a locului de inflamație și utilizarea dispozitivului (dermatoscopie);
  • secționarea bacteriologică a fragmentului chirya;
  • test de sânge.

  Dacă un pacient are multe fierbe pe corpul său, atunci trebuie să doneze sânge pentru zahăr. De asemenea, este necesar să se efectueze urina bakposev. Este posibil să aveți nevoie de o ultrasunete a organelor interne, de raze X.

  Prezența complicațiilor implică necesitatea culturii sângelui pentru sterilitate. Pacientul poate fi referit la tomografie computerizată și RMN.

  Metode de terapie

  Tratamentul chiriei în absența complicațiilor este preponderent conservator. O varietate de opțiuni sunt folosite pentru a trata boils pe corp. Pacientului i se prescrie un curs de preparare sistemică și locală.

  Dacă există complicații, poate fi necesară intervenția chirurgicală. De asemenea, ca supliment, pacientul poate folosi remedii folclorice.

  Medicamente utilizate

  Atunci când boala este folosită în principal fonduri locale. Următoarele unguente sunt prescrise pentru a scăpa de fierbe pe corp:

  Aceste fonduri au un efect de tragere. Acestea accelerează procesul de excreție a puroiului. Se recomandă aplicarea unguentelor în toate etapele de coacere a chiriei. În același timp, este necesară tratarea regulată a locului de inflamație cu antiseptice:

  După curățarea fierbătorului din puroi, se recomandă utilizarea unguentelor antibacteriene ("Bactroban", unguent alocainic). Antibioticele pentru fierbere pe corp sunt necesare pentru multiple inflamații și complicații. De asemenea, medicamentul sub formă de tablete este necesar să bea la locul de fierbere pe față. Pacienților li se prescriu următoarele medicamente:

  Terapia cu medicamente antibacteriene pentru fierbere pe corp durează cel puțin 5-7 zile.

  Tratamentul chirurgical

  Dacă apar complicații, medicul poate efectua o operație în timpul căreia fierberea este deschisă. Acest lucru se face cu un bisturiu sub anestezie locală. După deschiderea locului de inflamație, se eliberează puroi din cavitate. În următoarele zile, pacientul trebuie să trateze site-ul cu antiseptice. El este prescris, de asemenea, un curs de antibiotice și fizioterapie.

  Remedii populare

  În plus față de tratamentul tradițional al pacienților, următoarele remedii pentru fierbe pe corp pot fi utilizate ca supliment:

  1. Comprimat de mușețel Două linguri mari de plante sunt umplute cu 0,5 litri de apă clocotită, după care amestecul este perfuzat timp de o jumătate de oră. Loțiunile sunt recomandate pentru a fi utilizate în stadiul de infiltrare a unui fierbere.
  2. Ceapa fiartă. Se ia toată ceapa fără coajă, se pune într-o folie și se coacă. Apoi este zdrobit într-o stare plină, aplicată la fierbere și acoperită cu vată de bumbac, film și o cârpă caldă pe partea de sus. Se recomandă utilizarea sculei pe timp de noapte pentru a accelera deschiderea fierbătorului.
  3. Aloe Compress Destul de frunza plantei, care este tăiată în mijloc. Locul de la care este alocat, foaia este aplicată la fierbere. Sus acoperită cu tifon și securizată cu un tencuială. Stânga peste noapte.
  Sucul de Aloe are următoarele proprietăți utile: antiseptic, antibacterian, antiinflamator, analgezic, tras, vindecarea rănilor.

  Uleiul de ricin este de asemenea recomandat. Este necesar să le saturați cu un disc de bumbac și să-l aplicați la fierbere.

  diete

  La tratarea furunculozei, este necesar să se consume mai multe proteine. Din dieta se recomandă eliminarea alimentelor dulci și grase. Baza alimentelor ar trebui să fie alimentele vegetale. Reduce semnificativ aportul de sare. Este util să se folosească untul de pui, produsele lactate, legumele coapte cu carne, peștele aburit și cerealele cu unt.

  interdicții

  Nu puteți stoarce singur conținutul fierbătorului. Aceasta poate duce la intrarea microorganismelor patogene în rană și la penetrarea infecției în sânge. Deschiderea independentă a fierbătorului este plină de o creștere a zonei inflamației. De asemenea, este interzisă încălzirea fierbătorului și aplicarea compreselor calde pe el. Nu masați și nu aplicați presiune excesivă asupra etanșării.

  profilaxie

  Pentru a preveni apariția boils, trebuie:

  • respectați regulile de igienă;
  • îngrijirea zilnică a pielii (în special cu activitatea activă a glandelor sebacee);
  • pentru tratarea în timp util a pielii atunci când apare o deteriorare;
  • mâncați drept;
  • se angajează în sport pentru a stimula imunitatea.

  concluzie

  Există multe cauze ale chiriei pe corp, tratamentul poate fi administrat numai de un dermatolog experimentat după diagnosticare. În absența unei terapii competente, pot exista complicații până la abcese, dezvoltarea meningitei și otrăvirea sângelui.

  O Altă Publicație Despre Alergii

  Alunițele

  Descriere:Moles, numite nevi în medicină, sunt grupuri de celule pigmentare care adesea par a fi mici pete maronii întunecate. Cu toate acestea, schema de culori poate fi oricare, poate fi localizată oriunde.


  Alergie unguent pentru copii - cele mai bune medicamente hormonale și non-hormonale, cu o descriere a compoziției, prețurilor

  Primul an de viață al copiilor se caracterizează printr-un grad ridicat de risc de alergie, deoarece organismul se obișnuiește cu noi proteine ​​și alte substanțe, iar imunitatea continuă să se formeze și nu este încă perfectă.


  Herpes Injections: Injecții antivirale și imunomodulatoare

  Injecțiile cu Herpes sunt necesare numai în cazurile de infecții extensive sau adesea recurente. De obicei, o astfel de afecțiune survine în absența tratamentului bolii în stadiul acut sau imunitatea suficient de scăzută cauzată de un ritm nesănătos al vieții, transplantul de măduvă osoasă sau alți viruși (de exemplu, HIV).


  Erisipelasul picioarelor: simptome și tratament

  Erysipelasul picioarelor este o boală comună. Boala este o leziune infecțioasă a pielii piciorului. Agenții patogeni sunt streptococi hemolitici. Inflamația și deformarea afectează doar o anumită zonă a pielii, care este semnul distinctiv al erizipetelor piciorului, ale căror simptome și tratament sunt, de asemenea, specifice.