Cauze ale erupției cutanate la nou-născuți - tipuri de erupție cutanată, simptome și tratament

Dacă corpul are o erupție roșie la nou-născut sau copil, problemele de sănătate ale copiilor nu sunt excluse. Sarcina părinților este să răspundă în timp la simptome alarmante, să se adreseze unui medic pediatru și să elimine dezvoltarea de scarlatină și varicela. Medicul care urmează cursul diagnosticului vă va spune cum să scăpați complet de boala copilului și de complicațiile sale potențiale. Este necesar ca simptomele să fie tratate în mod cuprinzător, însă, pentru început, nu se face rău pentru a determina etiologia procesului patologic.

Ce este erupția cutanată

Acestea sunt erupții pe stratul superior al epidermei, care sunt bacteriene, virale sau infecțioase. Se ridică sub influența unui factor provocator, provoacă mâncărime, umflături, înroșirea pielii. De fapt, aceasta este una dintre manifestările alergiei, care, în absența tratamentului în timp util, poate face o persoană sănătoasă o "alergie cronică". Erupția pare dezgustătoare, încalcă structura omogenă a pielii, creează condiții favorabile pentru dezvoltarea proceselor purulente și infecțioase.

Erupții eronale la nou-născuți

Nu întotdeauna microbii devin cauza principală a erupțiilor cutanate, nu sunt excluse modificările hormonale în corpul copilariei. De exemplu, după nașterea unui copil timp de încă 2-3 săptămâni, un exces de estrogeni predomină, ceea ce duce la un entuziasm pentru glandele mamare și apariția unor erupții caracteristice pe piele. Fenomenul este temporar, dar îi sperie pe părinții tineri. În exterior, este o cantitate mare de acnee care are un conținut dens, precum semne de acnee. Cu toate acestea, puroiul în consistența sa nu este lichid, seamănă cu un întreg boabe albe.

Erupții eronale la nou-născuți, denumite și neonatale, acnee, trei săptămâni. Puteți să scăpați de erupția caracteristică fără medicamente, trebuie să așteptați câteva săptămâni. Pentru a elimina acneea, este prezentată o scădere a concentrației în corpul copiilor a hormonilor feminini - estrogeni - care sunt tocmai cauza principală a procesului patologic.

Pustulele neonatale ale nou-născuților, care implică "înflorirea dermului" hormonală la sugari, sunt mai frecvent localizate în partea superioară a corpului - pe cap, gât, față și spate. Prin urmare, se numește cefalică. Pentru a scăpa de simptomele neplăcute, este necesar să se respecte regulile adecvate de igienă personală a copilului. În acest caz, boala dispare singură timp de 2-3 zile.

Erupții alergice la nou-născut

Cauza acestor leziuni este efectul unui factor provocator, care poate fi un alergen alimentar, produse chimice de uz casnic și produse cosmetice de îngrijire. În plus, stimulentele externe nu sunt excluse din punct de vedere al gospodăriei, al naturii naturale și chimice. În toate cazurile, erupția cutanată la sugari pare la fel, provocând mâncărime, arsură, disconfort intern, instabilitate emoțională. Acest simptom neplăcut caracterizează mai multe boli prezentate în cele ce urmează, prin urmare diagnosticul diferențial este obligatoriu. Deci:

 1. Alimente alergice. Apare mai des pe obraji, datorită penetrării alergenului în tractul digestiv. Infecția poate intra în corpul nou-născutului împreună cu laptele matern al mamei.
 2. Alergia de contact, numită și gospodăria. Apare la contactul direct al pielii cu alergenii externi - substanțe potențial periculoase. A provoca o reacție alergică la un nou-născut poate fi mirosul de vopsea, părul animal.
 3. Alergii la medicamente. Erupțiile cutanate devin un efect secundar al tratamentului conservator pe termen lung al nou-născutului și nu numai. În contextul slăbicirii sistemului imunitar de către boală, organismul nou-născut nu este capabil să reziste la intoxicația parțială a corpului din pastile.
 4. Urticarie. Aceasta este o formă complicată a unei reacții alergice, în care erupția cutanată este mică, profundă. Predispus la vezicule. În exterior, erupția seamănă cu o arsură de urzică, de aici și cu numele. Șocul anafilactic, angioedemul devine o complicație pentru nou-născutul.
 5. Căldura bolnavă O erupție cutanată la copil apare în pliurile de pe piele datorită transpirației insuficiente a acestor zone. Inghinala, spatele, axile, gatul devin focarele patologiei. Principala sarcină a părinților este să restabilească schimbul de căldură al nou-născutului, să-i îmbrace copilul pentru vreme, să elimine erupția cutanată.
 6. Dermatita cutanată. Apare atunci când este în contact cu scutecele umede, deoarece fecalele lichide și urina irită pielea sensibilă. Mai întâi, există iritații, iar apoi - erupții cutanate și răni de scutec. Părinții trebuie să respecte regulile de igienă personală a nou-născutului.
 7. Dermatita atopică. O boală comună a pielii în care apare o erupție cutanată care apare la nou-născut. Obrajii și bărbia, picioarele și mânerele, fesele copiilor devin foci de patologie. Erupțiile cutanate provoacă nervozitatea, iritabilitatea nou-născutului.

Erupții infecțioase la nou-născuți

În cazul în care cauza unei erupții cutanate grele devine o infecție virală, această condiție este plină de consecințe grave pentru sănătatea nou-născutului și nu numai. Simptome suplimentare sunt febra, febra, digestie sistemică afectată. Înainte de a alege medicamente pentru tratamentul erupțiilor cutanate, este clarificată diagnosticarea unui nou-născut. Ce poate fi pentru boală:

 1. Varicela. Erupția este abundentă, localizată pe tot corpul. Fiecare coș are un conținut de lichid. După o deschidere arbitrară, balonul se usucă și crusta dispare, lăsând temporar o pată pe corp. Descrierea bolii caracteristice este cunoscută tuturor părinților, deoarece practic toată lumea din copilărie a suferit de varicela.
 2. Scarlatina. O erupție se răspândește rapid peste corp, iar amigdalele inflamatorii sunt, de asemenea, implicate în procesul patologic. După eliminarea erupției cutanate, pe corp există pete vizibile, predispuse la frecare. Un nou-nascut bolnav este indicat sa fie izolat timp de 10 zile si tratat urgent.
 3. Rubella și pojar. Acestea sunt boli de copil bine cunoscute, cu o erupție profundă, care sunt cel mai bine tolerată timp de 1-3 ani de viață fără complicații potențiale. La un nou-născut, petele se îmbină în focuri extinse, în timp ce pacientul însuși suferă de febră mare, semne de febră.
 4. Roseola are simptome similare cu rubeola. Erupțiile cutanate sunt combinate în focare extinse, în timp ce pielea este predispusă la uscăciune și la frecare. Principalul agent cauzal al bolii este virusul herpes simplex, tratamentul conservator este complicat. Când este apăsat cu un deget, acesta devine imediat palid.
 5. Sturz. Boala are o origine fungică, iar erupția se răspândește în membranele mucoase ale nou-născutului. Activitatea fungului patogen poate fi suprimată numai prin metode conservatoare - un amestec de medicamente va ajuta. Erupțiile cutanate fungice neonatale sunt tratate cu compoziție de sifon rece.

Cum să tratăți o erupție cutanată

Dacă pe pielea nou-născutului apare simptome de acnee, căldură sau simptome de acnee, este necesar să contactați imediat un dermatolog pediatru. Se exclude auto-tratarea superficială, altfel manifestările vor deveni și mai abundente. După determinarea factorului de provocare și eliminarea completă a acestuia, tratamentul este conservator, este posibil să se implice în plus metode alternative de medicină tradițională.

De-a lungul corpului

Dacă o erupție cutanată de natură mâncată este răspândită pe tot corpul, este posibil ca aceasta să fie o căldură proastă. Pentru eliminarea productivă, este important să se controleze schimbul de căldură al nou-născutului, să se aplice în mod adecvat miezurile la sân în timpul alimentației, în timp ce dimineața și fiecare seară se organizează scăldat cu adăugarea de mușețel, celandină sau succesiune în apă.

Pe obraji

Acesta este un semn elocvent de diateză. Prin urmare, înainte de a elimina erupția cutanată la un nou-născut, trebuie să revizuiți dieta și să eliminați alergenii potențiali. Iritant pătrunde în corpul unui copil cu lapte matern, provocând probleme pentru mamă și copil. Pentru a elimina simptomele neplăcute, medicul prescrie antihistaminice ușoare sau bea un decoct slab de mușețel.

Pe gât

Aceasta poate fi o manifestare a dermatitei de contact, atunci când pielea delicată în contact cu materiale sintetice de îmbrăcăminte. Este important să excludeți contactul unui non-congenital cu un potențial alergen, în plus să utilizați unguent Sudocrm. Medicamentul nu este gras, nu conține alcool, reduce inflamația, umflarea și înroșirea, în timp ce nu usucă pielea, reduce erupția cutanată.

Pe frunte

Într-o astfel de imagine clinică, copilul rănit nu este recomandat să poarte o coafură, este indicat spre exterior să se utilizeze o soluție slabă de permanganat de potasiu, și în interior - picături Fenistil, pentru copii de la vârsta de 1 an. Este important ca soluția să nu cadă în ureche, să se umezească vata de bumbac și să se procedeze la fiecare rană cu o înaltă calitate. A se trata până la dispariția completă a erupției caracteristice.

Pe stomac

Aceasta este o caracteristică caracteristică a dermatitei atopice, predispusă la tratamentul în timp util fără tratament în timp util. Se presupune că nou-născutului i se administrează antihistaminice și probiotice, în funcție de categoria de vârstă și de recomandările medicului pediatru, pentru a scălda bebelușul în daisy și lanțul zilnic, monitorizând hrănirea mamei care alăptează.

În picioare

Aceasta este o caracteristică caracteristică a dermatitei scutec la nou-născut. Pentru a scăpa rapid de erupția caracteristică a perineului, trebuie să urmați cu atenție regulile de igienă personală a friabilelor, să examinați toate pliurile, să folosiți pulbere și scutece numai din materiale hipoalergenice, să cumpărați crema Bepanten pentru tratarea regulată a problemelor.

Pe mâini

Când apare o erupție pe brațe, este important să excludem o boală infecțioasă din copilărie. Pentru a face acest lucru, împreună cu nou-născutul, contactați un medic pediatru, examinați, diferențiați diagnosticul. În cazul în care apariția erupției cutanate este precedată de un proces neinfecțios, fenomenul este temporar, se auto-rezolvă după eliminarea alergenului din organism. În caz contrar, se recomandă tratamentul cu medicamente, uneori implicând antibiotice.

În jurul ochilor

Este posibil ca acesta să fie rezultatul utilizării de șervețele umede, care conțin aromă și alcool. Este necesară abandonarea imediată a unor astfel de cosmetice de îngrijire, altfel erupția caracteristică va deveni în curând obișnuită pentru nou-născut. Pentru a elimina simptomele de alergii, puteți utiliza băuturi de ceai necretate sub formă de loțiuni sau decoct de musetel pe cale orală.

Erupția la sugari: cauze posibile

Atunci când apare o erupție cutanată la sugari, părinții ar trebui să sune imediat alarma și să solicite ajutor medical. Există multe tipuri de erupție cutanată, deci trebuie să determinați corect cauzele apariției acesteia și să prescrieți tratamentul.

Cauze de erupție cutanată la sugari

Erupția la un copil poate fi de diferite tipuri. Tratamentul ulterior depinde în mare măsură de factorii de apariție a acestora, deci este important să nu pierdeți un singur detaliu și să faceți diagnosticul corect.

Erupții alergice la sugari

O erupție cutanată se formează adesea datorită expunerii la alergen. Erupțiile pe corp la sugari pot fi cauzate de diverși factori.

Reacția alergică la alimente

Când apare, primele manifestări se formează pe obraji. Alergia apare atunci când utilizarea analfabetică a alimentelor de către mamă sau când alimentele (amestecul) nu sunt potrivite pentru copil.

Alergie la contactul cu agentul patogen

Astfel de factori includ mușcături de insecte, alergii la coloranți și animale.

Urticarie alergică

Reamintește în exterior înfrângerea urzică a pielii.

Căldura bolnavă

Iritarea pielii care se dezvoltă datorită transpirației crescute și evaporării lente a transpirației. Acesta este situat în faltele pielii.

Dermatita cutanată

Inflamația pielii, care apare din cauza iritației cu umiditate excesivă sau fecale (îngrijire slabă a copilului).

Dermatita atopică difuză

Cronică cauzată genetic de leziuni inflamatorii ale pielii de natura alergică. Erupția pe toate părțile corpului bebelușului. Poate că se datorează alimentării excesive a copilului. Când o mamă mănâncă alimente în timp ce poartă un copil, care mai târziu poate provoca un răspuns alergic în organism.

Erupții eronale la sugari

O erupție la sugari poate apărea pe tot corpul. Motivul pentru apariția fiziologică, deoarece poate fi rezultatul modificărilor nivelurilor hormonale. Pentru a vindeca aceste manifestări, este necesar să contactați un specialist care va analiza tipul de leziune a pielii, va determina cauzele bolii și va prescrie tratamentul.

Este important să asigurăți igiena adecvată a copilului.

Tipuri de erupție cutanată

Când apare o erupție cutanată, trebuie să acordați atenție culorii și caracteristicilor erupției cutanate. Prin aceste semne, puteți determina tipurile de erupție cutanată la sugari.

Luați în considerare tipurile de erupție cutanată la sugari, descrierea și fotografia acestora. Astfel, dermatologii împart manifestările pielii în trei grupe:

 • elemente fiziologice - inflamația nou-născutului, manifestată pe fondul schimbărilor hormonale;
 • imunologice apare datorită efectului asupra pielii a diferitelor iritante: alergeni, temperatură, frecare;
 • infecțioase - cauzate de agenții patogeni ai infecțiilor din copilărie: varicela, boala provocată de virusul rujeolic,
 • o boală infecțioasă provocată de virusul rubeolei sau de molustea.

Erupție cutanată la sugari

Circumstanțele prin care există erupții roșii pe corpul bebelușului, adesea asociate cu hiperhidroza. Acest fenomen dermatologic apare din cauza supraîncălzirii. În acest caz, porii sunt înfundați și acumulează multă apă. Buzunarele cu un ton roșu scarlat apar pe corp.

Această acnee stacojie poate fi localizată în zona sub axile sub genunchi, precum și în zonele unde îmbrăcămintea este strâns atașată de corp. O erupție cutanată mică pe corp la sugari apare adesea cu hrană artificială.

Erupție mică la sugari

Dacă iritantul a încetat să pătrundă în sânge, atunci reacțiile alergice se diminuează, iar erupțiile mici din corpul copilului dispar. Este important să știți că mici pată, erupție cutanată mică la sugari nu va trece, dacă se utilizează doar cremă și unguent.

Pentru că în interiorul inflamației nu trece, în ciuda faptului că în exterior, cum ar fi, toată erupția a început să se usuce. O astfel de erupție este rezultatul unei boli infecțioase.

Localizarea pe corpul copilului

Pe față

O erupție cutanată pe față apare ca un fel de alergie alimentară. În special, acneea este plasată pe obraz, datorită faptului că bebelușul nu se potrivește amestecului. Uneori, apariția este considerată a fi un alergen care este transmis copilului când este hrănit cu laptele matern. După două zile, se produce peeling. Pentru o îmbunătățire generală a stării, trebuie să urmați o dietă strictă.

În mod specific, motivul pentru care erupția a apărut este dificilă, deoarece principalii factori sunt numărul mare, de exemplu, poate fi o schimbare a temperaturii, un răspuns alergic la substanțe chimice pentru spălare, boli cu caracter infecțios sau funcționarea necorespunzătoare a tractului digestiv.

De asemenea, adesea la copii, acneea este asociată cu dermatită seboreică (agentul cauzal al dermatitei este fungi de drojdie din specia Malassezia).

Pe corp

Chiar și o mică erupție cutanată la sugari înseamnă tulburări și probleme în organism. Poate apărea atât pe mâncarea mamei, cât și pe medicamente diferite. Când eritemul toxic infecțios la sugari la erupția toracică apare roșu sub formă de pete.

Atunci când un copil are o erupție cutanată roz la culoare pe spate, este cel mai probabil o formă specifică de dermatită, manifestată ca urmare a iritației pielii datorată transpirației excesive. Motivul pentru apariția lipsei de îngrijire pentru copil, supraîncălzirea, scutec strâns strânse.

La nivelul spatelui inferior, o erupție la sugari apare din cauza psoriazisului - o boală de origine neinfecțioasă, caracterizată prin afectarea pielii sub formă de cruste uscate și crescute.

La nivelul stomacului și erupției cutanate la sugari poate apărea din cauza unor circumstanțe diferite. Cel mai adesea din cauza alergiilor, care cauzează suplimente, formula de lapte sau produsele folosite de mamă. Erupția este foarte mâncantă, provocând disconfort copilului. Acneea pe spate apare adesea din cauza atacurilor de sudoare.

Pe gât

În special în timpul verii, erupția cutanată poate apărea mai frecvent în zona gulerului datorită căldurii bolnave. Petele roșii sunt observate pe tot gâtul, inclusiv în zona sub parul părului. În același timp, tratamentul special nu este necesar, deoarece igiena adecvată va ajuta. Mama trebuie să se asigure că copilul nu are haine artificiale.

Pe stomac

Coșurile pot fi cauzate de apariția alergiilor sau de performanța slabă a procedurilor de igienă.

Luați în considerare împrejurările aspectului:

 • herpes zoster;
 • leziunea inflamatorie a pielii, datorită influenței factorilor de natură chimică, fizică sau biologică;
 • boală cutanată acută sau cronică de natură inflamatorie, cu apariția unei erupții cutanate, mâncărime severă;
 • virusul rujeolic și rujeolic;
 • prezența bacteriilor sferice imobile aparținând familiei Stafilococice;
 • cu scabie, care se caracterizează prin prurit (de obicei se manifestă pe timp de noapte);
 • o formă specifică de dermatită, manifestată ca urmare a iritației cutanate datorată transpirației excesive.

Pe papă

Coșurile de pe preotul copilului apar mai des datorită eșecului regulilor simple de igienă, precum și a rezultatelor de năut. Prin urmare, pentru a scăpa de erupție, trebuie doar să folosiți unguente pentru a usca pielea, să utilizați metoda de întărire și, bineînțeles, să schimbați frecvent scutecele.

Pimples pe picioare

Una dintre cele mai frecvente cauze ale unei erupții pe corpul unui copil, ca urmare a supraîncălzirii corpului. Se exprimă prin mici cosuri roșiatice. Ele sunt situate în pliurile pielii. Pe picioare, o erupție similară la sugari are loc în cele mai avansate cazuri.

O erupție cutanată sub genunchi la sugari are următoarele premise:

 • Bite de insecte. În cavitatea popliteală există un număr mare de vase mici care fac aceste locuri foarte atractive pentru insecte;
 • Dacă sunteți alergic la alimente, substanțe chimice, plante, praf;
 • Boala dermatologică - eczemă. Erupția la sugari afectează pielea din diferite zone, inclusiv zona pe picioare. În primul rând, boala se manifestă ca pete roșiatice mici, cu o suprafață aspră. Când se scarpină și se dezvoltă boala, erupția cutanată se poate transforma în formațiuni purulente.

Cauzele eczemelor la copii:

 • tulburări metabolice;
 • alimentația necorespunzătoare, lipsa de vitamine în alimente;
 • penetrarea infecțiilor din corpul mamei în perioada prenatală;
 • influența substanțelor toxice;
 • predispoziție, adesea ereditară, la reacții alergice.

Erupțiile la sugari la picioare, la picioare pot fi cu neurodermită. Din când în când devine mai intensă sau dispare complet. Cauzele bolii sunt similare cu eczemele.

Psoriazisul apare cu imunitate redusă. Boala este exprimată prin formarea de pete roșiatice sub genunchi.

În unele cazuri, ulcerele pe picioare pot fi asociate cu patologii grave ale sistemului circulator. În cazul acneei pe picioare sau în altă parte a corpului, trebuie avut în vedere faptul că pot apărea patologii grave într-un mod similar.

Pentru diagnosticul la sugari, astfel de metode de studiu precum răzuirea, biopsia sunt mai des folosite. O erupție pe picioare și picioare ale unui copil este considerată a fi un semn al unei boli grave care necesită intervenția imediată a medicilor.

Dacă mancarimea este deranjantă atunci când apare o erupție cutanată, nu puteți aplica imediat cremă și unguent, deoarece medicul nu va putea determina cauza primară a erupției cutanate.

Dacă o boală infecțioasă a devenit un factor în apariția unei erupții pe picioare, atunci în plus față de ea, bebelușul va avea și alte semne de boală infecțioasă.

Erupție pe mâini

O erupție a mâinilor copilului poate apărea din cauza numeroaselor circumstanțe:

Dermatita atopică. Erupția pe piele a mânerelor este cauzată de o reacție alergică atipică, determinată de ereditate. Bubulele cu lichid apar pe planul pielii.

Dermatita dermatita este unul dintre factorii comuni ai eruptiei pe brate si picioare ale unui copil. Pruritul este exprimat în acele zone ale pielii care au avut direct contact cu un element ostil.

Acestea pot fi produse cosmetice pentru copii, textile textile artificiale sau viu colorate, haine și lenjerie de pat care nu sunt spălate suficient din detergenții de rufe. O astfel de reacție alergică este exprimată la câteva ore după contact și dispare, de regulă, la câteva zile după încetarea contactului.

Erupțiile cutanate la sugari apar pe membre datorită alergenilor care penetrează cu alimente și aer (formarea de praf, păr de companie, polen).

Infecție bacteriană. Leziunile cu Streptococcus pot fi o sursă de roșeață și răni de vezicule grave. O erupție asemănătoare pe fața și pe mâinile unui copil apare în perioada sau după bolile infecțioase.

Afecțiunile fungice afectează adesea pielea mâinilor copiilor, în special în timpul etapelor de scădere a imunității. Boala fungică infecțioasă este însoțită de iritarea și uscăciunea pielii dintre degete.

Bolile infecțioase precedă debutul erupției cutanate

Primul lucru de făcut este tratarea bolilor infecțioase, a căror manifestare este adesea o erupție cutanată.

 1. Scarlatina. Boala se caracterizează prin căldură și piele aspră, care apare nu numai pe picioare, ci și pe întreg corpul. Astfel, simptomul acestei boli este creșterea căldurii și roșeața limbii;
 2. Păsările sunt exprimate printr-o mică erupție cutanată pe picioare și pe întregul trunchi. Copiii dezvoltă, de asemenea, rinită, tuse și febră;
 3. Varicela. Acneea ei apare ca bule cu un lichid incolor, acoperă întregul trunchi și mănâncă foarte mult;
 4. Rubella este însoțită de o erupție cutanată mică care apare mai întâi pe față și apoi afectează întregul corp. Rubella se caracterizează prin modificarea dimensiunii ganglionilor limfatici și prin creșterea febrei;
 5. Vezilokupustulez. O boală destul de neplăcută manifestată prin acnee pustulară mică, cu ton alb sau alb-gălbui;
 6. Un grup de boli care includ mai multe varietăți de viruși. Boala se exprimă numai prin acnee, care acoperă palmele sau picioarele și nu provoacă disconfort.

Erupția la nou-născut: cauze, simptome și tratament

O erupție cutanată la nivelul corpului unui nou-născut are loc din mai multe motive: de la dezvoltarea căldurii obișnuite la prezența unei infecții grave în organism. Dacă primul soi este ușor de eliminat la domiciliu, atunci al doilea necesită tratament medical. Determinarea cu precizie a cauzelor erupției cutanate și tratamentul adecvat poate fi doar un specialist. La primele simptome, trebuie să contactați imediat un medic pediatru sau un dermatolog.

Erupțiile pe corpul unui copil pot să apară atât la câteva zile după naștere, cât și în primul an de viață. Cel mai adesea, aceste tipuri de erupții cutanate:

 • Boli infecțioase;
 • alergice;
 • hormon;
 • diareea dermatita;
 • răceală;
 • urticarie.

Fiecare dintre aceste tipuri necesită un tratament diferit, care ar trebui luat în considerare la alegerea unei terapii.

Cel mai frecvent simptom este varicela, rubeola, scarlatina, pojar sau eritem. Erupțiile la diferite boli au propriile caracteristici, ceea ce vă permite să distingeți vizual o afecțiune de alta și să începeți tratamentul adecvat.

Erupții cutanate infectate la sugari

Manifestările erupției cutanate și a caracteristicilor acesteia în bolile sunt după cum urmează:

 1. 1. Scarlatina se manifestă prin erupții mici de puncte pe întregul corp al bebelușului. Numai triunghiul nazolabial rămâne pur, care este trăsătura distinctivă a acestei afecțiuni. După apariția erupției cutanate, temperatura începe să crească, se adaugă o durere în gât și febră.
 2. 2. Varicela. A doua zi, după ce copilul a fost diagnosticat cu febră mare, apar mici pete roșii pe corpul bebelușului, care apoi se transformă în bule. În locul lor după disecție se formează cruste, care vor dispărea în curând.
 3. 3. Rubella începe cu tuse și febră la copil. Ganglionii limfatici sunt inflamați și lărgiți. După un timp, apare o erupție pe față, care acoperă întregul corp în câteva ore. Erupțiile în același timp au o formă plată ovală.
 4. 4. În exantem, apare o erupție cutanată împreună cu febră, care durează câteva zile. Tratamentul în timp util are loc în trei zile.
 5. 5. Pula se dezvoltă pe principiul SARS. Copilul începe să tuse, nasul curge, iar ulterior conjunctivita se alătură. Erupțiile cu o formă convexă au o predispoziție de a se îmbina între ele, formând mici insule pe piele. În acest caz, erupția cutanată acoperă adesea întreaga suprafață a corpului sugarului.

Dacă bănuiți orice boală infecțioasă, trebuie să vă adresați imediat unui medic acasă și să urmați cu strictețe prescripțiile sale de tratament.

Alergia unui bebeluș poate începe pe un nou produs inclus în dieta mamei, sampon sau spumă pentru scăldat, haine din țesături sintetice, praf de spălat și chiar praf. Deseori, dermatita de contact - alergică - apare pe urină, dacă miezul a fost într-un scutec complet sau într-un scutec umed pentru o lungă perioadă de timp. În acest caz, este suficient să se excludă factori provocatori.

Când alăptează un copil, mama trebuie să fie extrem de atentă la alimentele pe care le mănâncă. Dacă aveți o erupție pe corpul bebelușului după hrănire, atunci ar trebui să eliminați treptat din alimentația dvs. alimentele care duc la o reacție similară. Dar pentru a determina alergenul, trebuie să eliminați o componentă pe zi și să observați rezultatul. Atunci când hrănirea artificială are loc adesea o reacție la cereale sau la un amestec.

Dacă a apărut o alergie după ce copilul a primit medicamente, trebuie excluși și consultați un medic pentru înlocuirea acestuia. Adesea, o reacție similară apare la preparatele cu coloranți artificiali.

Aceste erupții sunt o respingere firească a hormonilor mamei de către corpul bebelușului, care a venit la el în uter și continuă să curgă cu lapte. După ce copilul trece printr-o perioadă completă de adaptare la noile condiții, erupția va dispărea singură. Cel mai adesea durează între 1,5 și 2 luni.

Acest tip de erupție cutanată pe mâini, picioare și întregul corp al friabilelor nu este absolut periculos pentru el. Prin urmare, nu este necesară solicitarea de asistență medicală și tratament medical.

În primul caz, erupția cutanată apare ca urmare a unei igiene necorespunzătoare. Dermatita dermatologică apare după ce copilul a fost într-un scutec complet pentru o lungă perioadă de timp. Tratamentul în acest caz este schimbarea în timp util a scutecului sau a scutecului, spălarea frecventă a miezurilor și utilizarea cremelor și pudrei pentru copii. Rezultate efective sunt obținute prin înotul într-un decoct de ierburi.

Stafilococul la sugari

Gâtul în gât apare în buzele naturale ale bebelușului, pe fese și pe gât. Această afecțiune se dezvoltă atunci când aerul din cameră este prea umed și temperatura este prea mare. De asemenea, cauza căldurii bolnave devine o scăldare rară a copilului, folosirea lucrurilor în afara sezonului și împachetarea puternică a prăjilor. Pentru a combate această problemă, este suficient să dezbrăcați copilul, să spălați zonele cu probleme ale pielii și să le tratați cu pudră.

Când focarele de urticarie sunt destul de mari și afectează fruntea, obrajii și întregul corp al frimei. Această erupție cutanată este alergică și, pentru ao elimina, este necesar să se consulte un medic care va selecta corectitudinea corectă.

Infecția stafilococică la un copil se manifestă printr-un număr mare de leziuni ale pielii. Procesul începe cu un număr mic de bule, care se răspândesc foarte repede în organism și devin din ce în ce mai mult. De-a lungul timpului, veziculele au izbucnit și, în locul lor, au devenit ulcere umede. Este necesară o intervenție medicală urgentă pentru a rezolva problema.

Odată cu dezvoltarea erupțiilor cutanate alergice este necesară utilizarea antihistaminelor. Sugarii trebuie să primească medicamente similare sub formă de picături pre-dizolvate în laptele matern. Este recomandat ca bebelușii să nu dea mai mult de cinci picături pe zi, împărțind această sumă de două ori. Cel mai adesea, medicii prescriu medicamentul Fenistil.

Iritația pe piele este, de asemenea, îndepărtată rapid prin lubrifierea regulată cu Phenystyle sub formă de gel. Cu o leziune cutanată mare, gelul este aplicat în diferite zone în momente diferite. Aceasta se face pentru a nu depăși doza pentru copil.

Tratarea urticarie și a bolilor fungice cu medicamente cum ar fi Clotrimazol în doze pediatrice sau Nystatin unguent. Zonele afectate ale corpului trebuie tratate cel puțin de 3 ori pe zi.

Urticarie la sugari

Pentru a accelera recuperarea și pentru a elimina erupția ar trebui să utilizeze tăvi cu șir sau decoct de mușețel. Ei au efecte anti-inflamatorii și fac o treabă excelentă cu boli de piele. Aceste fonduri nu sunt periculoase pentru copil.

Pentru a elimina aspectul unei erupții pe corpul unui copil, trebuie să urmați reguli simple:

 • respectați măsurile de igienă și îmbrăcați copilul în funcție de vreme;
 • spălați bine mâinile înainte de a lua miezul;
 • clătiți hainele pentru copii, astfel încât pulberea să nu rămână pe ea;
 • urmați-vă propria dietă și alimente pentru copii.

Pentru a preveni dezvoltarea erupțiilor cutanate infecțioase ar trebui să protejeze copilul de contactul cu bolnavii.

Ce trebuie să știți despre erupția cutanată la sugari?

Cea mai frecventă problemă cu care se confruntă părinții copiilor este erupția cutanată.

Mai ușor de rezolvat cu aceasta va ajuta la colectarea răspunsurilor la multe întrebări interesante în acest domeniu.

Tipuri de erupții la nou-născuți

Primele 4 săptămâni după naștere sunt considerate perioada neonatală.

Pielea unui nou-născut nu sa dezvoltat încă, de aceea este prea delicată și susceptibilă. În plus, este cea mai mare suprafață care este în contact cu lumea exterioară.

Orice efecte ale mediului extern și diferite procese care apar într-un mic corp vor provoca reacții diferite pe piele.

Acesta poate fi un alt fel de erupție cutanată asupra unui nou-născut:

 • pete - roz, rosu, alb;
 • papule - sub formă de noduli sau tuberculi;
 • plăci - îngroșare, sigilii, care cresc deasupra nivelului pielii;
 • blistere - cu umflarea papilelor dermice, formări dense;
 • vezicule - elemente exudative;
 • pustule - vezicule cu conținut purulent.

Nou-născuții au astfel de boli ale pielii:

 • eritemul toxic;
 • acnee nou-născuți;
 • răceală

Când eritemul toxic pe pielea bebelușului apare o erupție cutanată de pete roșii, dense cu bule mici umplut cu exudat (vezi foto).

De obicei, ele acoperă pliurile brațelor sau picioarelor, gâtului, feselor, pieptului.

Cu o erupție cutanată puternică, ganglionii limfatici sunt lărgiți. Tratamentul prescris de un medic.

Se observă că, dacă o mamă care alăptează își schimbă dieta, totul se normalizează la un copil.

O asistentă umedă ar trebui să excludă din dieta ei:

Acneea nou-născuților sau acneea infantilă arată ca noduli singulari sau vezicule umplute cu lichid gălbui (vezi foto).

Mai des apar:

Aceste leziuni sunt asociate cu probleme ale foliculului pielii sau ale glandelor sebacee.

Coșurile nu se îmbină, nu provoacă mâncărime, sunt ușor de distins de alte boli.

Este necesară o îngrijire igienică îmbunătățită pentru a evita o infecție secundară.

În cazul nou-născuților, apare o erupție roșiatică sau roz în locurile cele mai susceptibile la transpirație (a se vedea fotografia).

Acestea sunt toate falduri, zone de fese, picioare, pixuri, gâturi.

Bulele mici cu lichid apar de obicei dacă copilul este înfășurat strâns sau nu respectă regulile de igienă și de îngrijire.

Video despre erupția copiilor de la Dr. Komarovsky:

Cauze de erupție cutanată la un copil (fotografie și descriere)

În perioada de copilarie de la 1 lună la 1 an, pielea sugarilor este predispusă la multe patologii.

Este cauzată de următoarele motive:

 • alergii;
 • încălcarea regulilor de igienă;
 • efectele hormonilor materni;
 • infecții.

Erupție cutanată eronală - pustu neonatal

Erupțiile cutanate mici la nou-născuți pot apărea în primele zile și săptămâni după naștere. Aceasta este așa-numita erupție hormonală.

Sistemul hormonal al copilului este reconstruit, începe să funcționeze independent și respinge hormonii mamei.

Rămășiile hormonilor maternari trec prin piele sub formă de pustule neonatale. Arătau ca papule cu un vârf alb.

De obicei, se află în jumătatea superioară a corpului:

În absența unei îngrijiri adecvate a pielii, copilul poate avea o infecție fungică.

Separat, există o erupție pe piele și pe cap (cefalică) la sugari. Cauza lor este încă o lucrare imperfectă a glandelor sebacee sau a foliculilor și o reproducere rapidă simultană pe fața unui copil de ciuperci lipofile cum ar fi malassezia. Uneori sunt detectate prin palpare ușoară.

Anxietatea este posibilitatea de a pierde semne și erupții cutanate cauzate de meningită.

Simptomele alergiei

Apariția erupțiilor cutanate pe obraji la sugari indică în primul rând prezența unui iritant.

 • alimente, băuturi, amestecuri;
 • articole de uz casnic, îmbrăcăminte, jucării;
 • produse pentru îngrijirea copiilor;
 • mediu, căldură, frig, fum de tutun.

După hrănire, mama va observa întotdeauna obraji dureroși roz în copil și își poate asuma după ce produse sa întâmplat: acelea pe care ea însăși le-a folosit sau le-a dat când a hrănit copilul.

Dacă erupția cutanată mică la nou-născut nu dispare, se amestecă, se umează, există cruste și peeling - trebuie să căutați și să identificați alergenul.

Atâta timp cât alergenul nu este identificat, asistenta însăși trebuie să își ajusteze dieta.

Excludeți în mod clar produsele alergice:

Dacă erupția cutanată și peelingul pe fața și corpul copilului nu trec, este necesar să se schimbe amestecul, să se studieze cu atenție compoziția acestora.

Suplimentele alimentare trebuie efectuate cu atenție, în etape. Sucurile încep cu picături, în fiecare zi crescând treptat.

Este necesar să se revizuiască compoziția de creme, unguente, spray-uri, pulberi, care tratează pielea bebelușului.

Se ocupă cu jucăriile, aflați din ce material sunt fabricate, cine este producătorul.

Cumpărați din țesături naturale:

 • lenjerie de pat;
 • prosoape;
 • o pătură;
 • scutece;
 • veste;
 • cursoare;
 • papuceii.

Trebuie să aflăm dacă există fumători în apropiere. Mențineți o temperatură constantă a aerului în cameră.

Dermatita cutanată

Foarte des, bebelușii suferă de dermatită de scutec. De obicei apare pe corp în locurile de contact cu scutece umede, scutece, scutece.

Dacă nu se face nimic, procesul progresează. Roșeața este înlocuită de iritații, se definesc erupțiile cutanate roșii, pe ele se formează fisuri dureroase. Rănile apar în golurile lor de plâns.

Rezultatul depinde numai de îngrijirea adecvată a copilului. Nu permiteți o astfel de iritare în puterea oricărei mame.

Dacă sa întâmplat o astfel de nefericire, este necesar să controlați strict îngrijirea igienică a pielii bebelușului - clătiți după fiecare schimbare a scutecului, scăldați copilul într-un șnur sau musetel, folosiți creme de bere și pulberi cu oxid de zinc.

Dermatita atopică

Dermatita atopică se dezvoltă la copii cu predispoziție ereditară.

Acesta va fi provocat de alimente care intră în corpul copiilor și corpul mamei în timpul sarcinii și în timpul alăptării.

Oamenii de stiinta au descoperit ca principalul alergen este proteina din lapte integral. În al doilea rând sunt proteinele de soia, ouă, cereale, pește.

Rolul de lider în dezvoltarea dermatitei este atribuit stării organelor digestive la sugari, selecția alimentelor pentru mamă în timpul alăptării și în timpul sarcinii.

Copilul nu poate fi suprasolicitat. Copiii pasiști ​​suferă adesea de dermatită atopică.

Boala este periculoasă deoarece începe cu roșeață, peeling și mâncărime ale obrajilor, feselor, procesul se extinde și se extinde, capturarea părților mai profunde ale pielii pe corp.

Bulele formate devin ulcer, mâncărimea se amplifică, deranjând puternic copilul.

Identificarea în timp util și eliminarea alergenului vor ajuta la scăderea rapidă a bolii.

Video de la dr. Komarovsky despre dermatita atopică:

Erupție infecțioasă

Erupțiile cutanate infecțioase sunt cauzate de viruși, bacterii și ciuperci.

Erupțiile fungice sunt ușor de remarcat prin limitele clare ale clusterelor de erupții mici. S-au uscat repede, acoperite cu flori albe sau galbene, care se îndoaie foarte mult.

Printre bacterii, o erupție pe corpul copilului este cel mai adesea cauzată de stafilococi și streptococi.

Infecția cu stafilococi se manifestă prin boli pustuloase.

Infecția cu streptococi este recunoscută prin apariția unei mici erupții cutanate sau a unor blistere pe picioare, brațe, feței nou-născutului. Blistere umplute cu izbucniri de exsudat, răni uscate cu cruste.

Virușii provoacă boli infecțioase severe:

 • rujeolei;
 • stacojiu;
 • varicelă;
 • rubeola;
 • infecție cu mononucleoză.

Simptomele principale ale acestor boli vor fi:

 • febră mare;
 • tuse;
 • durere în gât;
 • greață, vărsături;
 • dureri de cap;
 • dureri abdominale;
 • ganglioni limfatici extinse.

O erupție cutanată va fi un semn caracteristic pentru fiecare dintre ele și le va distinge unul de celălalt.

De obicei, erupțiile încep cu capul în părul părului, în spatele urechilor, apoi apar pe fața, obrajii, gâtul și apoi coboară spre corp. Ele se găsesc pe stomac, spate, fese. Apoi acoperă membrele până la picioare.

Pentru a facilita identificarea bolii infecțioase, vom da un tabel de recunoaștere a erupției cutanate:

Diferite tipuri de erupții cutanate la nou-născut și principalele lor diferențe

Copiii se nasc cu o piele foarte sensibila, astfel ca primele luni de viata a bebelusului sunt adesea marcate de aparitia rosii si eruptii cutanate. O erupție cutanată se formează adesea nu numai pe fața copilului, ci și pe alte părți ale corpului. Părinții ar trebui să acorde o atenție deosebită unei astfel de erupții cutanate, deoarece poate fi fie o reacție normală a pielii la mediul extern sau alimentele consumate, fie o deviere, un indicator al unei boli.

Soiuri de erupție cutanată și cauzele acesteia

Termenul "erupție pe piele" înseamnă diferite erupții pe straturile superioare ale pielii, care pot fi infecțioase, bacteriene sau virale. Se formează sub influența unuia dintre acești factori și duce la mâncărime, înroșirea și umflarea pielii. Erupțiile cutanate contribuie la încălcarea uniformității pielii și favorizează dezvoltarea diferitelor tipuri de infecții.

Tipuri de erupție cutanată la sugari

Există diferite clasificări ale erupțiilor cutanate la nou-născuți, care diferă în ceea ce privește natura formării lor, natura erupției cutanate, locul apariției lor.

Există tipuri principale de erupție cutanată la nou-născut:

 • hormon;
 • alergice;
 • Boli infecțioase;
 • dozare;
 • răceală;
 • diareea dermatita;
 • dermatita de contact;
 • atopică dermatită.

După cum puteți vedea, există un număr mare de motive datorate care apar erupții, prin urmare doar un pediatru poate spune cu exactitate ce tip de erupție cutanată în unul sau altul copil.

Erupții hormonale

În primele săptămâni din viață, nou-născutul se confruntă cu modificări hormonale în organism, rezultând că, la aproximativ a treia săptămână, crește glandele mamare, genitalele se umflă și pielea dezvoltă o erupție cutanată.

Acest lucru se datorează faptului că, după naștere, hormonii copilului (adică femelele) sunt încă prezenți în corpul bebelușului, afectând glandele sebacee ale copilului, care, la rândul lor, nu sunt încă adaptate pentru funcționarea normală, dau astfel un eșec pe termen scurt în formă de formare de grăsimi mari. Din acest motiv, se dezvoltă o erupție care se răspândește în principal pe fața copilului, dar poate apărea într-o singură ordine și pe piept sau pe gât.

O astfel de criză hormonală trece cu timpul, deci părinții nu au nici un motiv să vă faceți griji. Erupția la sugari, care însoțește această perioadă, este similară cu acneea obișnuită, care conține un conținut dens de purulență, cum ar fi boabe de mei.

Acest tip de erupție cutanată este inerent doar la copii, astfel încât erupția hormonală este numită și neonatală. Este de remarcat faptul că, atunci când apare o astfel de erupție, nou-născutul are o bună stare de sănătate, comportamentul său și temperatura corpului nu se schimbă.

O erupție cutanată hormonală nu trebuie să fie tratată, ar trebui să dispară în două săptămâni. Cu toate acestea, nu ar trebui să permiteți ca acneea să fie zgâriată, deoarece o infecție poate intra în rana deschisă. Din când în când, zonele afectate pot fi tratate cu decoct de mușețel.

Erupții la sugari cauzate de alergeni

Orice stimul extern afectează pielea delicată a nou-născutului, deoarece acest organ la sugari, așa cum am menționat mai devreme, este foarte sensibil. Alimentele pe care le folosește mama sau un amestec adaptat, îmbrăcăminte, produse chimice de uz casnic și diverse influențe de mediu pot acționa ca niște iritanți. Prin urmare, în această categorie, contact izolat, alimente și alergii respiratorii.

Principalul semn al unei erupții alergice este o erupție cutanată mică care se formează pe toată pielea.

Alimentele alergice au următoarele simptome:

 1. piele uscată și fulgi;
 2. Obraji roșii;
 3. mâncărime în zona afectată;
 4. apariția de piele uscată sub formă de cântare pe cap;
 5. umflarea pielii și a membranelor mucoase (foarte rar).

Alergenul alimentar poate fi conținut în laptele matern, în amestecul artificial sau în alte hrănire.

În cazul alergiilor respiratorii, alergenul este conținut în aerul inhalat și este capabil să provoace un flux de nas și ochi, strănut și o erupție pe mâner.

Pentru a afla dacă erupția este alergică, trebuie să oferiți copilului picături antihistaminice. Dacă erupția începe să treacă, atunci are loc o alergie.

Erupția asupra corpului naturii infecțioase a nou-născutului

Uneori erupțiile pe corpul sugarilor sunt cauzate de infecții virale care pot afecta grav starea de sănătate a copilului. În plus față de erupții cutanate, simptomele unei boli virale pot include febră, indigestie și efecte febrile.

Diagnosticul corect în acest caz poate fi efectuat numai de un medic pediatru, deoarece diverse boli se pot "ascunde" sub simptomele menționate mai sus:

 1. Poluarea și rubeola Aceste boli se referă în primul rând la "copilărie", deoarece acestea sunt ușor de tolerat în primii trei ani de viață și, practic, nu prezintă nici o complicație la această vârstă. Acestea se caracterizează printr-o erupție pe scară largă care se amestecă în pete, cu temperatură corporală crescută, dureri și frisoane.
 2. Varicela. Această boală este, de asemenea, cel mai bine tolerată la o vârstă fragedă. Erupția de varicela se răspândește în tot corpul, fiecare coș conține lichid și deschide în mod spontan o crustă pe ea. După ce crusta dispare, un loc rămâne în acest loc, care trece în cele din urmă.
 3. Sturz. O erupție la nou-născut cu această boală este localizată pe membranele mucoase și arată ca o placă albă. Boala are o natură fungică, prin urmare, este tratată cu medicamente adecvate.
 4. Scarlatina. Simptomele acestei boli sunt o proliferare a erupțiilor cutanate și amigdale care se răspândește repede în organism. Atunci când erupțiile cutanate trec, petele rămân în loc. Scarlatina este contagioasă, deci necesită izolarea copilului pentru o perioadă de zece zile.
 5. Rujeolă. Afecțiunea care apare frecvent la copiii cu o erupție pe corpul unui nou-născut seamănă cu o erupție cutanată cu rubeolă. După trei zile, erupția de pe față se îndreaptă spre întregul corp. De asemenea, temperatura ridicată (în jur de 39 de grade) durează trei zile și practic nu scade. Concentrațiile de mâncărimi și scalabil.

Alergie la medicamente și dermatită de contact

În mod separat, merită menționat faptul că acest tip de alergie este un medicament. O astfel de alergie apare ca o reacție la aportul de vitamine, siropuri, antibiotice, unguente, la vaccinări. Se aseamănă cu o erupție cutanată roșie, care are proprietatea de a "fuziona" în formațiuni care se prăbușesc prost. Odată cu anularea medicamentelor alergene, pielea se vindecă rapid.

Alergiile de contact pot fi cauzate de substanțele chimice găsite în pulberi de rufe, săpun pentru bebeluși, șampoane, spumă de baie, haine din țesături sintetice. Acest tip de alergie se dezvoltă cu ușurință în dermatita de contact, caracterizată prin formarea de zone scalabile ale corpului sau cruste. Cu acest tip de alergie, o erupție cutanată la nou-născut se formează numai pe acele zone ale corpului care au interacționat cu alergenul.

Debutul căldurii bolnave

Încălzirea de căldură nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea copilului, dar îi dă multe inconveniente. Erupțiile sunt asemănătoare formelor mici rotunde și uscate care apar la locul de transpirație crescută atunci când sunt expuse la îmbrăcăminte, scutece, scutece sau alte iritante. Erupțiile cutanate pot apărea sub formă de cosuri individuale sau ca un loc mare.

Thermoregulația la sugari este încă slab dezvoltată, de multe ori apare căldură în pliurile corpului, mai ales dacă copilul este înfășurat în sute de haine. Cel mai adesea suferă de acest tip de zone inghinale, axilare, lombare, cervicale și urechii.

Aspectul căldurii este influențat de mediul umed creat, igiena slabă și temperatura ridicată. Pentru a nu provoca apariția căldurii bolnave, este necesar să monitorizați cu atenție curățenia scutecului sau a scutecului, să nu înfășurați puternic copilul și să efectuați proceduri de temperare.

Dermatita cutanată

Se pare că erupții mici, care rezultă din starea lungă a copilului în scutece umede sau scutece. Fecalele naturale ale copilului irită pielea, ceea ce poate duce la erupții cutanate și chiar la eroziuni și răni plângând.

În cazul în care erupții cutanate la nou-născuți - o consecință pelonochnogo dermatita, este necesar să se spele copilul după fiecare schimbare de scutec, acesta merită să acorde o atenție aproape de calitatea de cele mai multe dintre aceste scutece: acestea trebuie să fie realizate din materiale hipoalergenice, certificate și au parfumuri. De asemenea, merită să se aranjeze periodic băile de aer pentru sugari, să se lase goale, astfel încât pielea să "respire" liber și să lubrifiaze zonele afectate cu cremă, care include oxid de zinc.

Dermatita atopică

Această boală se manifestă ca reacție a imunității copilului la stimuli externi: praf, lână, produse de igienă, produse chimice de uz casnic, polen de plante. Rashesul arata ca bulele mici cu un lichid, treptat se unesc impreuna si apoi devin acoperite cu o crusta densa. Această erupție cutanată afectează cel mai adesea mâinile, obrajii și genunchii copilului.

Dermatita atopică este o boală alergică destul de gravă.

Ce se întâmplă dacă există o erupție cutanată la un nou-născut sau la un copil?

Fiecare mama vrea să vadă un nou-născut sănătos și frumos, ca în imaginea publicitară. Cu toate acestea, realitatea nu corespunde întotdeauna așteptărilor luminoase, iar copilul, în loc de piele de catifea și obrajii roz, nu mai încearcă să-i arate mamei tot mai multe mostre noi de diverse erupții cutanate. Ce poate să spună erupția cutanată la un copil, cum să înțelegeți de ce a apărut o erupție cutanată și cum să tratați un copil, vom spune în acest articol.

Caracteristicile pielii ale copiilor

Un copil se naste cu o piele care nu este adaptata mediului. Bebelus obișnuit cu faptul că cele nouă luni înconjurate de apă. Era practic un habitat steril. În această lume, bebelușul este întâmpinat de aer destul de agresiv și de o mulțime de bacterii și alte microorganisme care trăiesc la om pe piele.

Sarcina care cade pe pielea frunzelor în primele luni după naștere este enormă.

Pielea bebelușului este mai subțire, este aproape de două ori mai subțire decât cea a unui adult, iar numai până la vârsta de 7 ani, pielea copilului devine similară cu cea a părinților - în structură, grosime și compoziție biochimică. Nou-născutul și bebelușul sunt un strat granular subdezvoltat și, prin urmare, pielea are o anumită transparență, vasele de sânge se află foarte aproape de suprafață. Acesta este motivul pentru care bebelușii încântă părinții fericiți noi cu tonuri de piele roșii, roz și chiar purpurie, în prima dată după naștere.

Secretul care acoperă miezurile la naștere are un echilibru neutru. Mai degrabă, acesta protejează pur și simplu pielea de deshidratare după o schimbare bruscă a habitatului. Dar un astfel de secret, din păcate, nu poate proteja un copil de bacterii, ciuperci și alte microorganisme care pot provoca boli și erupții cutanate. Glandele sebacee lucrează activ la copiii din primul an de viață, însă multe întrebări apar din transpirație, deoarece conductele lor sunt închise mai mult de jumătate de celulele epiteliale, iar glandele nu pot funcționa pe deplin.

Principala funcție a pielii este defensivă, dar la sugari aceasta nu este suficient dezvoltată, deoarece din pielea subțire și vulnerabilă, care practic nu poate rezista la amenințările externe, se obține un apărător fără importanță. Thermoregulația, care este, de asemenea, impusă de natură pe piele, nu este dezvoltată la un copil. Numai pe măsură ce crește, activitatea centrului de termoreglare din creier se va normaliza și, odată cu aceasta, se va îmbunătăți transferul de căldură al pielii. În primul an de viață, copilul se supraîncălzește sau se răcește cu ușurință.

Există caracteristicile lor de vârstă în terminațiile nervoase ale pielii bebelușilor și în țesutul gras subcutanat. De aceea, pielea bebelușilor trebuie tratată cu mare respect și îngrijire, ajutându-i în orice mod să se adapteze.

O atenție deosebită trebuie acordată erupției cutanate, deoarece ea mereu vorbește despre ceva.

Erupția nedureroasă la sugari nu se întâmplă, există părinți care nu pot recunoaște "semnalele" corpului copilului. Să învățăm asta.

Cauze și simptome

Cauzele unei erupții cutanate pe fața și corpul unui nou-născut pot fi foarte diverse, având în vedere că pielea delicată și subțire este extrem de susceptibilă la tot ceea ce îi afectează. Cele mai frecvente cauze ale erupțiilor bruște sunt:

 • reacție alergică (la alimente, medicamente, substanțe chimice și substanțe chimice de uz casnic, cel puțin - la praf sau la lumina soarelui);
 • dermatita atopică (expunere la alergeni cu o tendință congenitală pentru răspuns inadecvat la proteine-antigeni);
 • explozii hormonale (un efect puternic asupra organismului copiilor asupra hormonilor sexuali materni feminini);
 • infecții (bacteriene, virale, fungice);
 • încălcarea normelor de igienă și de îngrijire (murdărie, schimbarea prematură a scutecului, supraîncălzirea sau supraîncălzirea);
 • boli parazitare (scabie, pediculoză, acarian).

Erupțiile alergice sunt cele mai frecvente. Cel mai probabil în copilărie sunt alergiile alimentare. Dorința mamei care alăptează să-și diversifice și să-și îmbogățească propria dietă cu vitamine și oligoelemente este de înțeles și demnă de respect.

Dar nu toate substanțele care intră în laptele matern, corpul copilului este capabil să digere și să absoarbă. Unele proteine ​​care nu sunt încă sub puterea digestiei copiilor, intră în intestin în starea inițială și putrezesc pur și simplu acolo, provocând o reacție cutanată violentă.

După un timp, imunitatea copilului începe să reacționeze la astfel de antigeni proteici, ceea ce duce la o reacție autoimună. Dacă mama continuă să "elibereze" alergenul cu lapte la copil, reacția este sporită, deoarece imunitatea este deja "familiarizată" cu aceste antigene. Erupțiile cutanate sunt adesea formate ca răspuns la un detergent nepotrivit pentru copii, care este agresiv, la pulberea de detergent, cu care mama îndepărtează hainele și așternuturile, precum și medicamentele. O erupție alergică poate afecta orice parte a corpului, dar cel mai adesea apare pe obraji, pe bărbie, pe urechi și în spatele urechilor, pe umeri și pe burtă.

Dermatita atopica este intotdeauna asociata cu o predispozitie genetica pentru a raspunde anumitor declansatori.

Inflamațiile pe piele provoacă microtraume și alergenii standard, care includ polenul plantelor, lâna și în josul animalelor domestice și a păsărilor, alergenii chimici. Clorul, care face parte din apa obișnuită de la robinet, este deosebit de periculos. Prin urmare, la primele semne ale dermatitei atopice, toți agenții care conțin clor ar trebui excluși, iar apa din robinetul de baie și spălare va trebui să fie fiartă în prealabil.

La copiii sub un an, o astfel de boală se manifestă prin pete roșii extinse, cu o erupție cutanată care provoacă mâncărime și dă copilului o mulțime de emoții neplăcute. Cel mai adesea, dermatita atopică apare pe brațe și picioare, pe fese, pe obraji, pe gât, pe cap. E suficient de repede să intre în stadiul cronic și să se agraveze de fiecare dată când un factor advers afectează corpul copilului - bolile, hipotermia, transpirația sau contactul cu ceva potențial alergenic, de exemplu, cu spălătorie, detergent de rufe pentru adulți, pisici domestice, medicamente.

Erupția eronală apare cel mai frecvent la copii în primele săptămâni după naștere. La unii copii, se manifestă într-o săptămână, în altele - în primele șase luni. Cu toate acestea, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, erupția cutanată apare la trei săptămâni după naștere, astfel încât fenomenul a fost numit "erupție cutanată de trei săptămâni". Hormonii maternali, estrogeni, pe care bebelușul le-au primit în cantități mari chiar înainte de naștere, când în corpul mamei acești hormoni au început să iasă în evidență cu doze de șoc, sunt de vină. Sub influența hormonilor din piele, aceleași procese apar ca la adolescenții din perioada pubertății - glandele sebacee devin active, conductele lor sunt înguste și, prin urmare, se blochează repede.

O astfel de erupție neonatală din acest motiv este mai frecvent acnee. Coșurile sunt localizate în principal pe față, pe nas, pe bărbie, pe frunte. Acneea arată ca un singur cos, cu un centru galben, cu capete albe. Uneori, urechile și gâtul sunt de asemenea afectate, mai puțin frecvent - scalpul. Când o infecție devine atașată, erupția cutanată poate deveni pustulară, dar asta eo altă poveste.

Erupțiile cutanate infecțioase sunt diverse și bogate în manifestări clinice. Cu toate acestea, ea nu vine niciodată singură, împreună cu ea apar (puțin mai devreme sau puțin mai târziu) alte simptome ale bolii.

De aceea, dacă copilul are febră, simptome de intoxicare, tuse, nas curbat sau diaree și, în același timp sau puțin mai târziu, apare o erupție cutanată, cel mai probabil este vorba despre o infecție.

Infecțiile bacteriene (piodermul, leziunile stafilococice pustuloase, furunculoza) cauzează cel mai adesea stafilococi care trăiesc pe pielea oricărei persoane și, deocamdată, "stau" liniștit. Dacă imunitatea este slăbită, copilul nu poate rezista microbilor, ei penetrează în microfracturile de pe piele și provoacă o varietate a numărului și mărimii erupției cutanate, semnul distinctiv al căruia este supurație. Streptococii provoacă streptodermă, care se manifestă printr-o erupție cutanată mică pe brațe, picioare, față. Fiecare blister este umplut cu un lichid incolor, după ruperea unei forme de crustă.

Leziunile fungice apar ca fragmente ale unei erupții mici, puternic delimitate, cu limite pronunțate. În același timp, erupția cutanată nu conține puroi sau fluide, este albicioasă, destul de repede, zonele de piele cu astfel de erupții începe să se usuce și să se coajă puternic. Cel mai adesea, mâinile și picioarele sunt afectate, scalpul, coloniile de ciuperci se înmulțesc în sprâncene și pleoape, precum și în gura de pe membranele mucoase (așa numita aftere cauzată de ciupercile din genul Candida).

Virușii nu provoacă o erupție directă, ci boli însoțite de o erupție cutanată. Aceasta este varicela, pojar, scarlată, infecție cu herpes. Cu fiecare dintre aceste boli, erupția este localizată în anumite locuri și are propriile semne distinctive. Astfel, virusul herpesului de primul tip pare o erupție unică în jurul gurii, pe bărbie, în nas.

Herpesul genital se manifestă într-un copil cu o erupție cutanată în anus, organe genitale, pe fese, pe coapse din interior. O erupție cutanată poate apărea pe tot corpul, inclusiv pe scalp.

Când erupția cutanată acoperă picioarele, obrajii, axile și când erupțiile cutanate apar după trei zile de temperatură, elementele roz sunt situate pe spate, abdomen, piept. O erupție cutanată la nivelul spatelui sub formă de bandă poate indica o variantă cronică a unei infecții herpetice, la copiii de o vârstă fragedă, de obicei, este congenitală. Este ușor să distingi o erupție cutanată virală odată cu debutul bolii - întotdeauna începe cu o creștere bruscă a temperaturii, cu posibil fenomene respiratorii - un nas curbat, un flux nazal, tuse.

Gâtul și amigdalele reacționează adesea la virușii cu o creștere și roșeață, uneori apare o erupție cutanată (de exemplu, cu herpesul în gât).

Căldura de căldură și erupțiile cutanate, spre deosebire de toate cele de mai sus, sunt doar superficiale. Această inflamație a epidermei provocată de substanțe agresive care sunt conținute în urină, fecale, transpirație. Cu o igienă inadecvată, căldura boltă este obișnuită. Se manifestă prin roșeață și umflarea ușoară a pielii în pliuri, pe fund, pe organele genitale, sub brațe, în pliurile brațelor și picioarelor. În zona de înroșire, erupții cutanate mici sunt vizibile fără puroi, capete albe și semne de peeling.

Pentru a distinge căldura bolnavă de infecție sau alergii este destul de simplă. Este necesar ca o oră și jumătate să lase copilul gol. Băile de aer sunt în detrimentul erupțiilor cutanate. Erupția urât mirositoare devine palidă și dispare, lăsând fragmente mici de piele uscată, cu scalare parțială. Nici alergii, nici infecții de la expunerea la aer obișnuit nu vor trece.

Copiii care au fost umflați bine într-o cameră fierbinte suferă de obicei de hemoragie, de obicei erupția începe de la locurile care transpira cel mai mult. Deoarece termoreglarea copilului este încă imperfectă, căldura este eliberată prin scalp. Căldura răsturnată, astfel, în cea mai mare parte "începe" la partea din spate a capului.

Nu numai lipsa de igienă, dar și excesul său poate provoca astfel de evenimente neplăcute ale pielii. Dacă părinții spală prea des copilul, folosesc săpun sau alte detergenți, chiar dacă sunt pentru copii, atunci stratul lipidic de protecție, numit mantaua, este pur și simplu spălat și pielea bebelușului începe să se usuce. Aceasta duce la o mare varietate de leziuni ale pielii și, de asemenea, crește riscul unei infecții fungice sau bacteriene.

Paraziți copii mici pot primi doar de la adulții care sunt în contact cu el. Atunci când apare o erupție punctată, situată între degete, pe șolduri, pe stomac, merită suspectată scabie pe copil. Cu erupții mici, punctate pe gât și cap, pediculoza nu este exclusă. Dacă erupția este răspândită în brațe și picioare, merită examinat copilul de la un specialist în boli infecțioase sau dermatolog pentru acarieni de piele.

Gândurile unei leziuni cutanate parazitare ar trebui să viziteze părinții dacă erupția seamănă cu mușcăturile de insecte.

Comportamentul copilului îi va ajuta să se orienteze, pentru că mușchii paraziți sunt mâncărime și mâncărime foarte mult, provoacă durere și, prin urmare, copilul va fi foarte neliniștit, lacrimal, anxios și capricios. Toate motivele de mai sus sunt la fel de relevante pentru un copil în 1 lună și pentru sugari, care vor avea în curând un an. Nu există diferențe deosebite de vârstă, cu excepția faptului că copilul mai în vârstă se poate zgâria în locurile în care se prăjește, iar nou-născutul nu poate. Prin urmare, părinții copiilor trebuie să fie deosebit de atenți și atenți.

diagnosticare

Atunci când un copil are o erupție cutanată, este recomandabil să-l arătați medicului, pentru că nu întotdeauna mama neexperimentată va fi capabilă să distingă alergia de erupția neonatală și infecția virală din cauza infecțiilor fungice. Este mai bine să sunați la medic acasă, deoarece în bolile infecțioase copilul este contagios. Când o erupție cutanată trebuie să apeleze imediat la un pediatru:

 • Cu o erupție cutanată mică, cu o erupție cutanată apoasă, însoțită de o creștere a temperaturii, nasul curbat, slăbiciunea generală a copilului.
 • Când erupția cu capete purulente.
 • Pentru orice tip de erupție cutanată, dacă este extinsă și acoperă mai mult de 2% din pielea bebelușului.
 • Orice erupție care a precedat sau a survenit imediat după vărsături, diaree.

Puteți merge la clinică la:

 • erupție cutanată mică care nu încalcă sănătatea generală a copilului (temperatura corpului este normală sau puțin peste normal, fără pustule, diaree, greață);
 • erupție solitară pe scalp, pe față.

Puteți să vă tratați fără un doctor numai cu erupții la scutec și cu căldură strălucitoare, puteți, de asemenea, să o faceți singur dacă aveți o erupție cutanată neonatală care arată ca acnee. Localizarea erupției cutanate este, de asemenea, importantă. Deci, o erupție pe abdomen, spate, partea inferioară a spatelui și partea interioară a coapsei este întotdeauna baza pentru a apela un pediatru district la o casă.

O erupție cutanată la nivelul gâtului, în pliurile pielii și în partea din spate a capului nu este un simptom atât de alarmant, dar nici consultarea unui specialist în acest caz nu va afecta niciodată. Erupția asupra papalității și a feței - motiv pentru revizuirea dietei unei mame care alăptează, precum și pentru a se asigura că igiena este adecvată.

Metodele de diagnosticare a erupțiilor cutanate la copii sunt extinse. Acestea includ teste generale și avansate ale sângelui, urinei, fecalelor, rădăcinilor epidermice pentru prezența paraziților, fungi, analiza conținutului wheals și acnee pentru prezența și tipul de bacterii, virusuri, diagnostic serologic.

Medicii să ajute la găsirea cauzei și să prescrie un tratament adecvat:

tratament

Tratamentul erupțiilor cutanate trebuie să fie grijuliu și selectiv. Unele tipuri de erupții dermatologice nu necesită tratament special, este suficientă o îngrijire sistematică regulată. Înainte de a începe un copil pentru a pata ceva cu o erupție cutanată, ar trebui să aflați exact ce motiv a dus la apariția acestuia. În cele mai multe cazuri, fără un medic nu poate face. Acest lucru este important pentru ca tratamentul să fie eficient, deoarece diferite tipuri de leziuni dermatologice necesită utilizarea diferitelor medicamente și metode de tratament.

Erupții alergice

După identificarea faptului de alergie, este recomandabil să se efectueze o serie de teste alergice care vor arăta ce reacție inadecvată a apărut copilului. Acest lucru va ajuta la salvarea rapidă a copilului de la o erupție neplăcută și la prevenirea apariției acestuia în viitor.

Tratamentul principal pentru o astfel de problemă dermatologică este încetarea contactului cu alergenul. Cu toate acestea, din păcate, nu este întotdeauna posibil să se identifice un antigen proteic specific. În acest caz, părinților copilului i se vor oferi recomandări destul de versatilă pentru prevenirea reacțiilor alergice. Toate alimentele care pot provoca alergii trebuie excluse din dieta unei mame care alăptează - acesta este laptele de vacă gras, ouăle, boabele roșii și fructele, fructele cu coajă lemnoasă, un număr de verdeață (de exemplu, cilantro), fructele citrice.

În orice caz, o alergie la alimente nu este un motiv pentru a înțepa un copil de la sân. Aceasta este o concepție greșită comună, care este mai periculoasă decât alergia însăși la mandarina mâncată de mama. Un copil artificial ar putea să schimbe amestecul pe care îl mănâncă pentru altul. Amestecurile hipoalergenice sunt mai scumpe, dar după ce încep să se hrănească, alergiile alimentare se diminuează.

Asigurați-vă că spuneți medicului ce medicamente a primit copilul, ce fel de produse cosmetice i-au tratat pielea. Acest lucru va ajuta la identificarea și eliminarea alergenilor externi.

Recomandările generale includ cerințele pentru excluderea oricărui detergent care nu este etichetat "hipoalergenic".

Dintre medicamentele pentru erupții cutanate severe sau erupții cutanate de origine necunoscută, medicul poate prescrie antihistaminice la copil - Suprastin sau Loradatin în doza de vârstă. Eficient și scade "Fenistil", aprobat pentru utilizare din primele zile de viață. Erupția pe obraji, corpul nu trebuie să fie șters cu creme grase. Cu leziuni minore, în general, nu este recomandat să-l atingeți.

După eliminarea antigenului, erupția cutanată va dispărea destul de repede, fără medicație locală. O erupție cutanată alergică care este complicată de adăugarea unei infecții bacteriene necesită un tratament local. Pentru leziuni pustulare care utilizează unguent cu antibiotice.

O Altă Publicație Despre Alergii

Lumanari pentru papiloame: care este mai bine de utilizat pentru infectia cu papilomavirus

Papilomavirusul este un tip oncogen de virus care este deosebit de periculos dacă este activat în organele genitale feminine.


Lista unguentelor eficiente pentru eczeme pe mâini, prețurile pentru unguentele hormonale și non-hormonale

Cu o varietate de boli ale pielii, eczema este considerată una dintre cele mai frecvente. Există mulți factori care declanșează dezvoltarea patologiei.


Arcuri sub braț

Sub piele, în zona armpiturilor, se formează noduri dureroase, ele sunt numite în hidradenită purulentă a medicamentelor, iar printre oameni, umerii biciuiți. Acestea sunt simple sau multiple, de obicei se rup în decurs de o săptămână, de regulă, dar în cazuri acute, îndepărtarea lor durează destul de mult timp.


Soda din ciocolata de ciuperci

Printre medicamentele anti-fungice din medicina tradițională, sifon din ciuperca de la toaletă ocupă o poziție de lider. Un produs alimentar într-un timp scurt poate elimina mâncărimea, arderea, ameliorarea inflamației și calmarea pielii și plăcilor rănite.