Papilomavirus uman

Papilomavirusul uman (HPV) este o infecție umană foarte specifică din familia Papovaviridea, care are capacitatea de a infecta și transforma celulele epiteliale. Mai mult de o sută de tipuri de HPV au fost identificate, dintre care 35 infectează tractul urogenital al unei persoane, provocând deteriorarea epiteliului integrat al pielii și membranelor mucoase ale organelor genitale.

Operatorul de papilomavirus este fiecare șase persoană - acest lucru este indicat în datele OMS. Infecția provocată de virusul papilomavirus este o negi (condilom) și aparține grupului bolilor infecțioase virale, care se caracterizează prin apariția tumorilor papillomatoase pe piele și pe mucoasă. HPV este caracterizat de forma sa cronică cu recidive constante.

motive

De ce se dezvoltă papilomavirusul uman și ce este? Agentul cauzal este un virus care infectează stratul superior al pielii și membranelor mucoase ale organelor genitale. Transmiterea acestor virusuri este posibilă numai de la persoană la persoană, infecția apare la contactul cu pielea sau cu membranele mucoase ale unei persoane bolnave.

Infecția cu papilomavirus uman poate să apară:

 1. Cu contact sexual. Potrivit Asociației Medicale Internaționale, papilomavirusul este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală, ceea ce reprezintă mai mult de 60% din cazuri.
 2. La naștere. Infecția poate fi transmisă la naștere de la mamă la nou-născut, care este apoi plină de infecție cu HPV sau cu boala papilomatoză laringiană.
 3. Cu autoinoculare. Poate apărea autoinfecția atunci când regulile de igienă de bază nu sunt respectate: îndepărtarea părului sau rasul.
 4. Căi interne. Papilomavirusul uman este caracterizat de o supraviețuire crescută și poate fi menținută mult timp într-un mediu cald și umed din locuri publice, cum ar fi toalete, băi, săli de sport și bazine de înot. Infecția are loc prin diferite leziuni ale pielii direct la contact, folosind obiecte de igienă personală sau în locuri publice.

Diferite tipuri de HPV cauzează sau participă la dezvoltare:

 • displazie cervicală (62%);
 • cancerul de col uterin preinvaziv și invaziv (38%);
 • tractul genital verucilor genitale, tractul urinar (51%);
 • 10% dintre femeile sănătoase din punct de vedere clinic sunt purtători ai HPV;
 • 85% dintre pacienții cu veruci genitale tipice ale organelor genitale externe au prezentat în timpul examinării foci suplimentare de infecție cu HPV ale vaginului și colului uterin în forme severe și mai puțin pronunțate.

Aceste date ne permit să luăm în considerare pacienții cu infecții cu papilomavirus al tractului reproducător ca grup de risc înalt pentru dezvoltarea carcinomului intraepitelial cervical.

clasificare

Se aplică următoarea clasificare:

 1. HPV, manifestarea cărora sunt diferite tipuri de negi (HPV 1-5):
 2. Negi plantari (arată ca un calus), acestea sunt 1-4 tipuri de HPV;
 3. Negii plat sunt 3, 10, 28, 49 tipurile HPV;
 4. Verucile uzuale sunt cel de-al 27-lea tip de HPV.
 5. HPV care afectează vulva, vaginul, organele genitale, colul uterin și căile respiratorii sunt 6, 11, 13, 16, 18, 31, 33, 35 tipuri HPV.
 6. HPV, a căror leziune sub formă de erupții cutanate este asociată cu starea bolii precanceroase (risc oncogen ridicat HPV), acestea sunt HPV 39 și alte tipuri.

După cum puteți vedea, aceste tumori benigne se pot forma pe orice parte a corpului:

 • gâtul;
 • fata;
 • sub piept;
 • în armpă;
 • pe organele genitale;
 • pe membranele mucoase ale organelor interne, ale cavităților orale și nazale.

Nevoia de tratare a papilomavirusului uman se datorează faptului următor. Tulpina este un parazit intracelular care nu este capabil de reproducere independentă. Pentru aceste scopuri, el folosește celulele corpului uman. Virusul poate parasitic pentru o lungă perioadă de timp, introducându-și propriul ADN în cromozomi umani. Activitatea sa vizibilă este observată pe fondul imunității reduse.

Perioada de incubare

Perioada de incubație este lungă: de la o jumătate de lună la câțiva ani. Pentru infecția cu papilomavirus se caracterizează printr-un curs ascuns (latent). O persoană poate fi simultan infectată cu mai multe tipuri de papilomavirusuri. Sub influența diferiților factori, virusul este activat, reproducerea acestuia este sporită, iar boala intră într-o etapă a manifestărilor clinice.

În majoritatea cazurilor (până la 90%), auto-vindecarea are loc în decurs de 6-12 luni, în alte cazuri se observă un curs recurent cronic pe termen lung cu un posibil proces malign (în funcție de tipul de virus).

Simptome de papilomavirus uman

Imunitatea umană este suficient de puternică pentru a depăși virusul într-un stadiu incipient al dezvoltării acestuia. În majoritatea cazurilor, boala nu se dezvoltă. Cu toate acestea, după o perioadă de timp, după câteva luni, ani sau chiar decenii, oamenii pot prezenta unele simptome de infecție cu papilomavirus uman.

Există mai multe grupuri de boli cel mai frecvent cauzate de HPV:

 1. Negii sunt rotunzi, mai rigide decât creșterile corpului cu un diametru de la 2 mm la 1 cm. Limitele negilor sunt foarte clar definite, există niște negi care au formă neregulată. Sunt dure la atingere și pot avea culori diferite. Cel mai adesea se formează pe locurile unde pielea este cel mai afectată: pe mâini, genunchi sau coate.
 2. Negi plantari. Acestea se dezvoltă atunci când sunt infectate cu virusuri de tip 1 și 2 în acele locuri unde pantofii sunt frecați sau presați pe picioare. Pielea de la locul neregulat devine mai groasă, negi nu are limite clare.
 3. Negi genitale sunt niște negi care apar, de regulă, pe membranele mucoase și pe pielea organelor genitale: capul penisului și pielea preputului la bărbați, pielea labiilor la femei. Ele pot apărea, de asemenea, în vezică, uretra, cervix, vagin, pe pielea din jurul anusului, în gură. În exterior, aceste veruci genitale arată ca mici formații convexe, marginile lor sunt neuniforme (arătând ca și conopida). Această boală este cauzată de tipurile de papilomavirus uman 6 și 11.
 4. Papuloză bovenoidă. Negările mici, plane (asemănătoare unor negi plat) apar în jurul organelor genitale. Cel mai adesea se dezvoltă la bărbați, în schimbarea partenerilor sexuali în continuă schimbare. Chemat de tipurile - 16, 18, 31, 33, 42, 48, 51, 54.

Orice infecție virală care se află în corpul uman (și HPV se referă în mod specific la acestea) este activată numai cu o scădere a imunității.

Human papillomavirus: fotografie

Pentru a afla cum arată papilomavirusul uman în diferite manifestări, am pregătit o selecție cu o fotografie.

Simptomele papilomavirusului uman la femei

Infecția poate apărea într-o formă latentă și poate provoca dezvoltarea de papilomii genitali. Verucile genitale apar în special la femeile cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani.

Riscul principal de a dezvolta o boală cauzată de tipurile 16 și 18 este dezvoltarea cancerului de col uterin. Cancerul de col uterin reduce speranța de viață cu o medie de 26 de ani. Din punct de vedere al dezvoltării cancerului, doar virusul care a fost în organism timp de mai mult de un an devine periculos.

Din păcate, aceste boli la femei sunt adesea asimptomatice până la ultimele etape, în care eficacitatea tratamentului este redusă semnificativ.

Simptomele papilomavirusului uman la bărbați

Pentru bărbați, papilomavirusul uman este mai puțin periculos decât pentru femei. Cel mai adesea aceștia sunt purtători pasivi. Probabilitatea de a dezvolta cancer este mult mai mică.

HPV la bărbați poate provoca verucilor genitale pe preput, penis gland sau frenul. Această educație trebuie eliminată de urgență, deoarece interferează nu numai cu respectarea igienei personale, ci și cu activitatea sexuală.

profilaxie

Vom enumera principalele direcții de prevenire a infecției cu papilomavirus uman la om:

 • măsuri de igienă personală în locuri publice;
 • un stil de viață sănătos care susține imunitatea la un nivel înalt;
 • modul corect de lucru și odihnă;
 • cultură fizică moderată;
 • luând vitamine, fructe, sucuri;
 • doar un partener sexual (în mod ideal);
 • utilizarea prezervativului în timpul actului sexual.

În prezent există vaccinuri împotriva papilomavirusului uman: Gardasil și Cervarix. Vaccinul Gardasil este eficient împotriva tipurilor HPV 6, 11, 16 și 18 (protejează împotriva cancerului de col uterin și a verucilor genitale), iar vaccinul Cervarix este eficient împotriva tipurilor HPV 16 și 18 (protejează împotriva cancerului de col uterin, dar nu și a condilomului).

Tratamentul de papilomavirus uman

În prezent, nu există nici un medicament antiviral care ar determina dispariția papilomavirusului uman din organism.

Interferonii diferiți (referon, cicloferon și alții) și interferonogeni (poludan, prodigiosan și alții) pot reduce verucile deja existente, dar nu reduc frecvența formării de noi. Prin urmare, principala metodă de tratare a papilomavirusului uman rămâne eliminarea negilor prin metode chimice sau chirurgicale.

Iată principalele metode pentru eliminarea țesutului papilloma:

 1. Radiosurgical. Electrodul cu unde radio distruge tumora, coagulează vasele. Apoi este necesar un dressing antiseptic.
 2. Laser. Formă fără contact și fără vase. În locul papilomului îndepărtat rămâne o crustă sub care se vindecă. Contra - riscul de recurență, costul ridicat, necesitatea de a mătura cicatricile rămase.
 3. Electrocoagulare. În ceea ce privește eficiența, rezultatele și prețurile, metoda este similară celor două metode anterioare.
 4. Chirurgicale. Aceasta este o operație sub anestezie locală.

Înainte de începerea tratamentului, adresați-vă medicului dumneavoastră:

 1. Ce tratamente sunt disponibile în clinica unde vă aflați în tratament?
 2. Cât costă fiecare tratament și care sunt posibilele complicații?
 3. Operația va fi dureroasă?

Trebuie subliniat faptul că eliminarea papiloamelor nu trebuie considerată un tratament complet pentru infecția cu papilomavirus uman, deoarece în acest caz o persoană nu încetează să mai fie un purtător de virus, adică în câțiva ani polipii papilari ar putea să apară din nou. De aceea, pentru a împiedica medicii să recomande efectuarea recuperării întregului organism.

cryocautery

Criocoagularea (cauterizarea cu azot lichid) este un tratament rapid și eficient pentru condiloamele genitale. Procedura poate fi ușor dureroasă și neplăcută, dar acest lucru rar îngrijorează pacienții.

Criocoagularea condiloamelor se efectuează în mai multe ședințe timp de câteva săptămâni. Eliminarea completă a condiloamelor apare la 75-80% dintre pacienții care au suferit toate procedurile.

Recomandări către pacienți

Nu trebuie să încercați să diagnosticați și să tratați singur virusul papilomului uman.

 1. În primul rând, trebuie să alegeți metoda potrivită.
 2. În al doilea rând, există întotdeauna riscul de confundare a unei veruci genitale cu o tumoare malignă.

Este mai bine să nu ristiți și să vă încredințați sănătății profesioniștilor - acest lucru vă va asigura o viață sexuală lungă și fericită. Viața sexuală în timpul tratamentului cu papilomavirus este terminată până la recuperarea completă. Examinarea necesară și, dacă este necesar, partenerul de tratament.

Papilomavirus uman la femei și bărbați - cauze, simptome și tratament

Una dintre cele mai comune și periculoase infecții cu transmitere sexuală este papilomavirusul uman sau HPV: poate provoca negii, diverse boli și cancerul organelor genitale. Această infecție este transmisă în moduri diferite, are multe tipuri și amenință toți oamenii activi sexual. Cum să vă protejați pe dumneavoastră și pe cei dragi de infecție, ce să faceți atunci când un virus este detectat și cum să tratați papilele - încercați să-l dați afară.

Ce este papilomavirusul uman

Papilomavirusul uman este un grup uriaș de viruși, care include 27 de specii și aproximativ 500 de tulpini (tipuri). Cele mai multe dintre ele nu implică patologii în corpul uman, sunt neobservate, fără complicații, dar unele specii sunt potențial periculoase. Acestea pot provoca diverse boli, inclusiv oncologie, tulburări de reproducere, HIV.

Ce este periculos

Papilomavirusurile există de foarte mult timp. Problema tratamentului profund al bolii nu a fost acordată atenției până când nu sa dovedit că HPV prelungit la femei provoacă dezvoltarea cancerului de col uterin. Acum aceasta este cea mai frecventă complicație, în alte cazuri există negi, slăbirea sistemului imunitar, tumorile maligne - cancerul vulvei, penisul, trecerea anală. Papilomavirusul uman nu este numai periculos pentru sistemul reproductiv: poate provoca cancer al leziunilor capului, plămânilor, gâtului și mucoaselor.

Papilomavirus și sarcină

Interacțiunea dintre papilomavirus și sarcină trebuie monitorizată constant de către un medic: boala poate fi transmisă unui copil numai dacă există papilomii în vagin și contactul intrauterin nu reprezintă o amenințare. În acest caz, copilul va primi fie infecție a organelor genitale, fie a sistemului respirator. Dacă o femeie este infectată cu unul dintre virusurile periculoase de tip 16 sau 18, care provoacă cancer de col uterin, se recomandă o secțiune cezariană; eliminarea papiloamelor în timpul sarcinii este imposibilă.

Simptomele HPV

În multe cazuri, papilomul viral este asimptomatic, nu se manifestă în afara și trece pe cont propriu după ceva timp. Severitatea depinde de tipul de virus, caracteristicile acestuia. Oamenii descoperă o problemă atunci când papilomii apar pe corp - niște negi conici, care sunt considerate de obicei simptome ale HPV. Aproape întotdeauna, atunci când un organism este infectat, este posibil să se observe o scădere a imunității, o scădere a funcțiilor protectoare ale corpului și o sensibilitate mai mare la răceli și boli infecțioase.

La femei

HPV la femei se manifestă sub formă de condiloame - structuri corporale mici sau ascuțite în interiorul vaginului, buzele genitale externe. Unul sau mai multe condiloame pot apărea pe diferite părți ale corpului: membre, cap, gât. Acestea sunt în mare parte nedureroase, mici, ducând la un disconfort psihologic și estetic.

La bărbați

La bărbați apar papilome pe tălpile picioarelor, mâinilor, feței și capului. Când este infectat cu un virus periculos, papuloza penisului și a testiculelor este posibilă: este un papilom galben sau roz, ușor subliniat deasupra pielii. Un alt simptom neplăcut al HPV la bărbați este boala lui Bowen: formațiuni asemănătoare plăcii roșii, creșteri pe capul penisului.

Cauzele papiloamelor

Cauza papiloamelor poate fi considerată patogeneza infecției: atunci când pătrunde în organism, virusul este localizat în straturile inferioare ale epiteliului, cel mai ușor mod de a pătrunde în țesuturi vulnerabile, moi, cum ar fi uterul feminin și vaginul. El coexistă cu celulele sau interferează cu ADN-ul și provoacă modificări în organism, în aceste cazuri apare dezvoltarea tumorilor maligne. Negii se obțin direct din activitatea virusului la nivelul intracelular, influența sa asupra pielii din interior.

Tipurile HPV

Condițiile precanceroase pot provoca viruși de grupuri cu risc mediu și ridicat, papilomavirusurile cu oncogene scăzute se declanșează inofensiv, manifestările lor - negii - prezintă rezultate bioptice negative și nu dăunează sănătății. Tipurile de infecții virale variază în funcție de gradul de risc oncogen, iar listele sunt revizuite, completate și modificate periodic. În prezent, tulpinile cele mai periculoase pentru femei includ 16 și 18, se găsesc în 90% din cazurile de cancer de col uterin.

HPV risc oncogen ridicat

HPV riscul oncogen ridicat poate fi detectat atunci când se iau teste după studiul negi. Astfel de virusuri sunt aproape întotdeauna însoțite de niște condiloame genitale. Această categorie include tulpini de infecție ca 16, 18, 31, 33, 39, 45, 50, 59, 61, 62, 64, 68, 70, 73. Acestea pot provoca degenerare în țesuturile în care acestea cad, majoritatea cancerului și alte patologii periculoase.

Cum este transmis HPV

Printre căile de transmitere a HPV, conducătorul sexual conduce cu siguranță, în timp ce penetrarea nu este necesară, este suficient contactul direct al organelor genitale. Acest lucru a făcut ca virusul să fie cea mai frecventă infecție venerică după herpes, în special în țările sărace cu o calitate slabă a vieții. Toți oamenii activi sexual, indiferent de sex și vârstă, pot fi infectați cu papilom. Poate fi prezent de la naștere și apare numai în anumite momente. Ce alte metode este transmiterea HPV prin:

 • Contact direct cu corpul. Virusul poate trăi o perioadă îndelungată în locuri publice după vizitarea bolnavului, fiind activ în special într-un mediu umed adecvat: o baie, o piscină, o sală de gimnastică, o toaletă. În astfel de cazuri, virusul poate fi transmis prin abraziuni, tăieturi sau cu o lovitură directă pe membrana mucoasă.
 • Infecția copilului în timpul nașterii. Atât papuloza pulmonară cât și verucile anogenitale pot apărea.

Perioada de incubare

Mulți oameni trăiesc mult timp cu boala și nu sunt conștienți de prezența ei, în timp ce cu viața sexuală activă ei sunt potențiali comercianți. Perioada de incubație pentru HPV este foarte lungă, motiv pentru care boala este adesea neobservată. Aceasta durează de la 5 luni până la câțiva ani, procedează latent, virușii sunt activate datorită diverșilor factori: scăderea imunității, a bolilor, a stresului sever, după care apare reproducerea și manifestarea lor externă.

diagnosticare

Diagnosticul se efectuează odată cu detectarea negilor pe corp și pentru a determina tipul de virus, folosind diferite metode de examinare. Alegerea acestora depinde de localizarea papiloamelor: formările anogenitale necesită examinarea obligatorie a colului uterin, a celor plantari și a altor tipuri de purtători - examen histologic și teste de sânge. Ce metode de diagnostic pot utiliza medicii?

 1. Examinarea citologică - analiza răzuinței din cervix și canalul uterin.
 2. Colposcopie - un test pentru femeile care utilizează acid acetic: după aplicare este o suprafață mucoasă.
 3. Biopsia - luând un eșantion de piele pentru a identifica celulele maligne. Este utilizat pentru bărbați și femei în prezența HPV înalt.
 4. Determinarea tipului utilizând PCR (reacția în lanț a polimerazei) - se examinează ADN și acizii nucleici.
 5. Examen histologic.
 6. Un test de screening vaginal este un mod precis de detectare a afecțiunilor precanceroase și canceroase la femeile fără simptome vizibile.

analiza

Înainte de efectuarea tratamentului este necesar să nu mai luați medicamente antivirale și antibacteriene. Testele pentru HPV, pentru care se fac frotiuri vaginale și uretrale, sunt efectuate în clinici și laboratoare specializate. Femeile care efectuează teste sunt contraindicate în timpul menstruației și în primele zile după aceasta, bărbații nu pot urina cu două ore înainte de procedură. Rezultatele sunt interpretate de către medici, urologi sau oncologi. Se poate efectua un test pentru detectarea anticorpilor.

Tratamentul papilomavirusului

Întrebarea principală care îngrijorează pacienții este dacă este posibil să se vindece complet și permanent HPV (papilomul)? Din păcate nu. În 90% din cazuri, imunitatea se suprapune pe cont propriu, dar nu există metode eficiente de a elimina aceasta din organism. Tratamentul se reduce la îndepărtarea negi, negi și posibilele consecințe ale bolii - tumori benigne sau maligne, epiteliu deteriorat. Ei folosesc unele medicamente pentru a ajuta organismul să lupte împotriva infecțiilor și să accelereze procesul de reparare a țesuturilor.

Tratamentul la femei

Infecția cu HPV la femei poate fi un precursor al bolilor periculoase, deci trebuie să vizitați în mod regulat ginecologul și să faceți verificări preventive, dacă este necesar. Când se găsește pe corpul negilor, nu este nevoie să încercați să le îndepărtați singur, poate provoca și mai multe consecințe grave. Referindu-se la tratamentul de papilomavirus la femei, se referă la îndepărtarea țesutului afectat, monitorizarea creșterii și dezvoltării verucilor; terapia generală poate fi utilizată în caz de infecție cu HPV oncogenic crescut. Modalități de eliminare a papilomilor:

 • o intervenție chirurgicală;
 • moxibustion chimic;
 • îndepărtarea prin laser (dioxid de carbon, fascicul de neodim);
 • distrugerea concentrației celulelor afectate cu azot lichid;
 • electrocoagulare.

Îndepărtarea verucilor și a verucilor nu înseamnă o vindecare: este doar o măsură temporară care ajută la prevenirea formării de celule maligne, iar femeile au nevoie de aceasta din cauza probabilității mari de cancer de col uterin cu HPV. După intervenția chirurgicală, recidivele sau complicațiile sunt posibile sub formă de deteriorare a zonelor adiacente acelora care au fost îndepărtate. Cu intervenția în timp util, este posibil să se evite nu numai cancerul, ci și operația chirurgicală a uterului fără a afecta sănătatea reproductivă și feminină.

Tratamentul HPV la femeile cu droguri

Tratamentul de papilomavirus cu medicamente are loc doar după prescrierea medicamentelor de către un medic, deoarece toate medicamentele nu îndeplinesc decât o funcție de susținere și nu constituie principalul mijloc de terapie. Tabletele antivirale și medicamentele din grupul imunomodulator sunt utilizate pentru tratamentul HPV la femeile cu medicamente. Cum ajută la combaterea bolii:

 • Antivirale: afectează direct celulele "străine" din organism, cresc producția de anticorpi; pot interfera cu reproducerea sau pot avea un efect stimulativ asupra resurselor naturale ale imunității.
 • Imunomodulator: are capacitatea de a provoca rezistență nespecifică - rezistență și protecție sporită a corpului, regenerarea țesuturilor deteriorate. Există o serie de efecte secundare, trebuie să aplicați măsurat.
 • Rectal și supozitoare vaginale: ajuta la scăderea neregulilor și a verucilor în regiunea anogenitală. Înainte de utilizare, tratați zona cu un dezinfectant special.

Tratamentul tulpinilor 16, 18 la femeile cu droguri

În prezența unui virus cu tipuri oncogenice, intervenția chirurgicală la nivelul cervixului va fi necesară dacă se formează condiloame și curățarea întregului vagin, deoarece nici un medicament nu elimină virusul. Ele pot face ca împrăștierea să încetinească sau să se oprească. Medicamentele antivirale cu acțiune imunostimulatoare sunt folosite pentru a adapta rapid organismul la o stare sănătoasă după intervenție chirurgicală și pentru a preveni recidivele. În tratamentul tulpinilor de 16,18 la femei, medicamentele sunt prescrise pentru a reduce verucile existente înainte de intervenția chirurgicală:

 • interferoni;
 • interferonogeni (Cycloferon, Prodigiosan, Poludan).

preparate injectabile

Pentru a elimina semnele externe, atunci când papiloamele nu sunt oncogene, sunt prescrise injecții. Un medicament bine cunoscut - Allokin-Alpha, este disponibil sub formă de fiole pentru injecție. Poate fi utilizată atât în ​​scopuri terapeutice, cât și profilactice, lipsesc efectele secundare și contraindicațiile. Ajută la scăderea neregulilor fără intervenție chirurgicală și la creșterea semnificativă a perioadei de remisiune.

Îmbunătățiți imunitatea cu HPV

Ce este HPV altul decât papilele, oncologia și displazia uterină? Acestea sunt imunitate redusă, susceptibilitatea la toate infecțiile sezoniere și o perioadă dificilă de recuperare. Creșterea artificială și naturală a imunității este, de asemenea, importantă pentru a da puterea corpului și capacitatea de a lupta împotriva infecției pe cont propriu. Pentru a face acest lucru, există medicamente speciale, taxe medicinale și metode tradiționale. Cum pot imbunatati imunitatea:

 • Complexul de vitamine utile cu oligoelemente.
 • Preparate: imunomodulatoare și antivirale.
 • Medicamente moi: Ginseng, Echinacea, Immunal.
 • Ghimbir, lămâie, echinacee, ridiche, castraveți, nuci, miere, fructe citrice sunt produse indispensabile pentru vitalitatea organismului.
 • Mănâncă mai multe legume verzi, fructe proaspete, ceai verde.
 • Participați la o piscină, la o baie, efectuați proceduri de apă acasă (un duș de contrast, băi de plante).
 • Reglați somnul și alimentația. Mănâncă ora, dormi timpul necesar.

profilaxie

Cele mai multe tipuri de virusuri nu sunt periculoase, dar trebuie făcută prudență, deoarece purtătorul unei infecții este mai ușor să prindă a doua decât o persoană sănătoasă. Prevenirea HPV include o serie de acțiuni și proceduri obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească fiecare adult, indiferent dacă are sau nu sex. Ce metode preventive pot fi aplicate:

 1. Vaccinarea. Împiedică tendințele periculoase în dezvoltarea virusului, dar nu îi infectează. După vaccinare, posibila infecție trebuie să treacă rapid și neobservată.
 2. Prezervative. Ele nu garantează o protecție completă, deoarece particulele sale sunt foarte mici și pot penetra materialul, dar în cele mai multe cazuri reduc riscul de transmitere la minimum.
 3. Controlul vieții sexuale. Schimbarea constantă a partenerilor - cea mai mare probabilitate de infectare.
 4. Igiena personală. Nu permiteți nimănui, chiar și familiilor familiare, să vă folosească prosopul pentru corp, lenjeria de corp.
 5. Plasarea regulată a unui ginecolog, urolog, livrarea de frotiuri pentru teste.

Papilomavirus uman (HPV)

Informații generale

Aceste virusuri au fost cunoscute de oameni timp de multe secole. În primul secol d.Hr., vindecătorii știau că veructele genitale (numite altfel) au fost transmise sexual. Și numai la începutul secolului al XX-lea sa dovedit că cauza apariției negilor și a papilomilor este un virus.

Acest virus, aparținând genului papillomavirus, este transferat numai de la un organism viu la altul. Papilomavirusul locuiește numai în stratul bazal al pielii, iar reproducerea sa apare în straturile superioare ale pielii. Fiind mult timp în celule, aceasta provoacă o încălcare a diviziunii. Este unul dintre cele mai comune virusuri transmise în timpul actului sexual. În ultimele decenii numărul de persoane infectate a crescut de 10 ori. Întregul ciclu de viață al unui virus trece numai în interiorul celulelor corpului, dar de ceva timp poate exista în mediul extern.

Tipuri de virus

Până în prezent, a studiat mai mult de o sută de varietăți ale virusului. În plus, aproximativ patruzeci dintre ele provoacă dezvoltarea condiloamelor la organele genitale ale ambelor sexe, un număr mare de varietăți de virusuri nu sunt deloc dăunătoare oamenilor, dar există și oncogene printre papilomavirusurile (provocând dezvoltarea celulelor maligne).

 • Tipurile HPV 1, 2, 3 și 4 cauzează veruci plantari care arată ca niște chisuri,
 • Tipurile HPV 10, 49 și 28 cauzează apariția de negi,
 • HPV 27 provoacă creșterea verucilor comune, precum și "verucilor măcelari",
 • HPV 11, 13, 6, 16, 18, 31, 33, 35 provoacă veruci genitale la femei și bărbați cu veruci genitale și papilome,
 • HPV 58, 52, 39, 30, 40, 43, 42, 55, 59, 57, 62, 61, 67 - 70 provoacă erupții precanceroase.

Tipuri oncogene

În funcție de probabilitatea producerii cancerului, toți virusii papilloma umani sunt împărțiți în mai multe tipuri:

 • Sigur: 1 - 3, 5. Aceste tipuri de viruși sunt complet sigure în ceea ce privește dezvoltarea cancerului,
 • Riscul oncogenic scăzut: 6, 11, 42 - 44. În unele cazuri (nu prea des) aceste tipuri de virusuri pot provoca mutații celulare,
 • Risc ridicat: 16, 18, 31, 33, 35, 45, 68, 56, 58, 39, 70. Există dovezi că asocierea mai multor factori, aceste virusuri pot declanșa mutații celulare maligne si cauza cancerului de col uterin.

Virusii cu risc oncogen ridicat sunt detectați ca papilomi sau condiloame genitale la organele genitale ale bărbaților și ale femeilor. Dacă sunt găsite, este necesar să vizitați o consultare a oncologilor și să eliminați creșterile.

Cele mai frecvente tipuri de cancer sunt tipurile 16 și 18. Două treimi dintre pacienții cu cancer au unul dintre aceste tipuri de virusuri.

Nu trebuie să se presupună că prezența unui risc oncogen ridicat în sânge de HPV este o teză indispensabilă. Într-adevăr, prezența unui virus crește riscul de a dezvolta condiții precanceroase de șaizeci de ori. Dar, potrivit estimărilor medicilor, nu mai mult de un procent din femeile care poartă virusul au cancer uterin.

Recent, oamenii de stiinta au suspectat ca HPV provoaca nu numai cancerul uterin si penisul, ci si cancerul vezicii urinare la barbati. Se crede că virusul suprimă activitatea anumitor gene prezente în celulele epiteliale ale organelor urinare și astfel provoacă degenerarea lor.

Cum se transmite?

1. Tipurile de virus, care cauzează dezvoltarea veruci genitale, sunt transmise în principal prin intermediul sexului, inclusiv prin contactul anal, precum și prin contactul oral.
2. Virusul este transmis în timpul nașterii de la mamă la copil. Apoi, nou-născutul dezvoltă papiloame pe membranele mucoase ale gurii și gâtului, precum și în zona genitală și anus.
3. Există și infecții ale gospodăriilor. Acesta este motivul pentru care virusul este foarte comun, deoarece fiecare al treilea reprezentant al sexului mai slab este purtătorul său. Un semn al prezenței unui virus este verucile genitale, papiloamele sau negi. Virusul nu moare pentru o anumită perioadă de timp în mediul extern, de exemplu, în piscină sau în duș. Prin urmare, ele pot fi infectate prin afectarea ușoară a pielii.
4. Autoinfecție - transferul unui virus dintr-o parte a corpului în altul în timpul îndepărtării părului sau al bărbieritului.

Virusul este foarte ușor de transmis de la persoană la persoană, prin urmare, potrivit oamenilor de știință americani, până la vârsta de 50 de ani, opt femei din zece sunt purtători ai papilomavirusului. Numai în Statele Unite, acest virus infectează șase milioane de oameni în fiecare an!

Diagnostic. Ce teste și studii pot numi un medic.

Metode de diagnosticare:

 • Examinarea pacientului
 • Colposcopie (înscriere),
 • Citologie citologică (înscriere) a colului uterin,
 • Histologia tisulară,
 • PCR.

Dacă virusul provoacă manifestări clinice, atunci ele sunt întotdeauna foarte caracteristice și este suficientă o examinare de rutină pentru detectarea virusului. Dacă un pacient are papilom sau condilom în zona anusului sau organelor genitale, este prescris un examen al colului uterin (uneori metoda este folosită pentru uretroscopie (înscriere)).

Biopsia (înscriere) sau colposcopia prescrisă în prezența displaziei țesutului cervical. Se efectuează, de asemenea, un test special care utilizează acid acetic. Pentru aceasta, cervixul este tratat cu acid acetic și peste soluția Lugol pe iod. Dacă soluția Lugol nu este absorbită uniform, aceasta indică prezența virusului papilomavirus. În acest caz, pe suprafața tratată a țesăturii apare un model caracteristic de mozaic.

Frotitele citologice efectuate în conformitate cu metoda Papanicolaou, în surse străine, această analiză se numește testul PAP.
Dacă se găsesc rezultate de 1 - 2 clase, aceasta înseamnă că nu există țesuturi modificate.
Dacă se constată gradul 3, este necesară o examinare suplimentară: histologie.
Dacă se detectează un grad 4-5, aceasta indică prezența celulelor mai mult sau mai puțin maligne.

Histologia unei mostre de țesut arată prezența unui tip special de celule epiteliale mari.

Reacția în lanț a polimerazei (PCR) este o metodă care nu numai că ajută la detectarea virusului, ci chiar face posibilă identificarea anumitor tipuri de virus. În același timp, analiza relevă, de asemenea, forme de viață scurte ale virusului, care în nouăzeci la sută din cazuri pot fi vindecate independent. Adică rezultatele pozitive ale PCR nu trebuie să sugereze în niciun caz prezența cancerului.

Este recomandabil să faceți testul pentru cel puțin 15 tipuri de virus, deoarece există atât de multe tipuri oncogene. Și mai presus de toate, zece tipuri de virusuri sunt comune în spațiul post-sovietic.
Dacă virusul este deja diagnosticat și în același timp cu prezența displaziei, PCR poate determina probabilitatea apariției cancerului.

simptome

În marea majoritate a cazurilor, HPV nu se manifestă în nici un fel, deoarece imunitatea organismului îi suprimă activitatea. Dar dacă imunitatea cade, virusul se simte imediat. Potrivit unor autori, doar de la unu la cinci la sută dintre persoanele infectate observă orice manifestare clinică a bolii. În restul corpului, virusul este în formă asimptomatică.

După intensificare, virușii se adună într-un anumit loc pe membrana mucoasă sau în piele și încalcă reproducerea celulelor. Divizarea celulară este accelerată și apar creșteri, indicând prezența unui virus în organism.
În funcție de tipul de virus, se pot forma fie verucile genitale, papiloamele, fie verucile.

Negii sunt rotunzi, mai rigide decât creșterile corpului cu un diametru de la 2 mm la 1 cm. Limitele negilor sunt foarte clar definite, există niște negi care au formă neregulată. Sunt dure la atingere și pot avea culori diferite. Cel mai adesea se formează pe locurile unde pielea este cel mai afectată: pe mâini, genunchi sau coate.

Papilloma este o creștere moale alungită care se atașează pe piele cu ajutorul unui picior. Colorarea acestora cel mai adesea nu diferă de piele, dar poate fi maronie. Locurile preferate de papillomas educaționale: armpits, sub glandele mamare la femei, gât, vintre, și uneori fața. Numărul de papilomi crește rapid. Și dacă nu luați măsuri, acestea pot acoperi o zonă destul de semnificativă a pielii. Dimensiunile lor cresc și ele.

Verucile genitale nu sunt creșteri puternice atașate de piele cu un picior. Suprafața lor este aspră, la fel ca și cu negi. Zonele preferate de condilom sunt anusul și organele genitale externe. Din alte manifestări ale virusului, verucile sunt caracterizate de o creștere rapidă. Numărul și mărimea acestora crește literalmente înaintea ochilor noștri. Cel mai adesea condiloamele cresc în clustere și arată puțin ca conopidele.

Semnele de infecție pot apărea după actul sexual pe față, după câteva luni sau câteva săptămâni.

Cursul bolii

Boala are loc în patru etape:
Etapa 1 - fluxul latent. Virusul este prezent în organism, fără a cauza schimbări în celule și nu se prezintă în nici un fel. În această formă, aceasta poate dezvălui doar o analiză specială a PCR.
Etapa 2 - există semne clinice. Virusul accelerează diviziunea celulară în epidermă. Apare creșteri pe piele. În acest stadiu, virusul poate fi detectat prin PCR, citologie și histologie (se determină prezența hiperkeratozei).
Etapa 3 - displazie. ADN-ul virusului interacționează cu ADN-ul celulei și se dezvoltă așa-numita formă integrată. Structura celulară se schimbă. Acest fenomen se numește koilocitoză. Se utilizează toate metodele de diagnosticare de mai sus, precum și colposcopia.
Etapa 4 - carcinom. Integrarea virusului provoacă mutații celulare și apariția de celule maligne. Se dezvoltă cancer invaziv. Diagnosticul se efectuează asupra manifestărilor clinice, precum și pe baza metodelor enumerate anterior.

Boli cauzate de un virus

Vagii vulgari
Cauzată de un virus de tip 2. Este transmis într-un mod de uz casnic. Cel mai adesea, copiii și adolescenții sunt infectați. De obicei, organismul face față infecției.

Negi plat
Se dezvoltă atunci când este infectat cu un virus de tip 3 și 5. Negi plat sunt mici creșteri cu un diametru de cel mult 3 milimetri, plat. Cel mai adesea afectează fața și palmele. Tinerii sunt cei mai sensibili la această boală, motiv pentru care este deseori numită condiloame minore. De obicei, organismul face față infecției.

Negii plantari
Acestea se dezvoltă atunci când sunt infectate cu virusuri de tip 1 și 2 în acele locuri unde pantofii sunt frecați sau presați pe picioare. Pielea de la locul neregulat devine mai groasă, negi nu are limite clare. Apăsarea negilor provoacă un sentiment neplăcut. Cel mai adesea, aceste veruci nu dispar. Tratați-i cu o metodă chirurgicală.

Există două tipuri de veruci plantari:

 • Cei care sunt cauzați de tipul 1 de papilomavirus uman germinau adânc în țesut, au rănit foarte mult,
 • Cele cauzate de HPV 2 seamănă cu creșterile lipite între ele sub forma unui mozaic. Aproape au rănit.

Negi genitali
Cauzate de virusurile oncogene de tipul 6, 11. Acesta este cel mai frecvent tip de boală cauzată de HPV. La bărbați, situați pe capul penisului, în preput. La femei, pe labe, pe pragul vaginului, pe anus.

Epidermisplasia viermilor
Se exprimă prin erupții abundente de culoare roz, plate, asemănătoare cu aspectul negilor plat. Adolescenții sunt mai susceptibili, există o tendință genetică pentru această boală.

Există două forme de epidermodisplazie:

 • Aceasta este provocată de HPV cu tipuri de risc oncogen ridicat 5, 8 și 47. În nouă din zece cazuri de cancer de piele, acest virus este detectat.
 • Cu risc oncogenic scăzut de tip 20, 21, 14, 25. De cele mai multe ori cauzează neoplasme benigne.

Lichidul papilar
Se dezvoltă atunci când este infectat cu un virus tip 11. Cel mai des transmis de la mamă la copil în timpul nașterii. Cu toate acestea, există posibilitatea de transmitere în timpul unui sex oral. Cel mai adesea, această formă a bolii este observată la nou-născuți și la copiii cu vârsta sub cinci ani. Simptomele principale sunt: ​​dificultate la înghițire, răgușeală. Cu formarea abundentă de papilom, respirația se poate înrăutăți.

Papuloză bovenoidă
Este provocat de un virus de tip 16, uneori 31-35, 18, 42, 48, de la 51 la 54. Acesta se dezvoltă de obicei la bărbații care sunt ilizibili în partenerii sexuali. Reprezintă suprafețe semicirculare și plane cu o suprafață netedă sau netedă de diferite culori. Apare pe mucoase și pe piele. Boala trece deseori de la sine.

Specificitatea bărbaților

Infecția poate fi ascunsă. Se pot dezvolta papilomul genital (verucile genitale), care amenință degenerarea celulară în neoplasmul intracelular malign al anusului (rareori) și al penisului. În plus, se poate dezvolta cancerul anusului sau penisului. Bărbații pot avea, de asemenea, papilomatoză laringiană într-o formă returnabilă.

Specificul cursului la femei

Infecția poate apărea într-o formă latentă și poate provoca dezvoltarea de papilomii genitali. Verucile genitale apar în special la femeile cu vârste cuprinse între 15 și 30 de ani.

Probabilitatea bolii de condilom este de 10% la femeile active sexual. Se recomandă testarea prezenței unui virus de la 26 la 28 de ani. Cu toate acestea, după ce a fost infectat cu un virus în tinerețe, o femeie poate să nu știe acest lucru de zeci de ani. Și numai la începutul menopauzei, virusul poate provoca afecțiuni maligne ale celulelor mucoaselor genitale.

Riscul principal de a dezvolta o boală cauzată de tipurile 16 și 18 este dezvoltarea cancerului de col uterin. Cancerul de col uterin reduce speranța de viață cu o medie de 26 de ani.
Din punct de vedere al dezvoltării cancerului, doar virusul care a fost în organism timp de mai mult de un an devine periculos. Prin urmare, controalele regulate cu un medic pot preveni toate consecințele negative.

Specificul cursului la copii

Sub acțiunea unui virus, negii se pot dezvolta pe piele, papilomatoza laringiană (adesea în formă cronică recurentă), iar virusul nu se poate manifesta. Negii de piele se găsesc în medie la 12% dintre elevi. Printre toate bolile dermatologice la copii, aceste boli sunt cele mai frecvente.

Papillomatoza laringiană la copii se manifestă prin răgușeală, în cazuri grave, vocea este complet pierdută. În plus, bebelușii au afectat funcția respiratorie, scurtarea respirației, în special în timpul mișcărilor active. În cazurile severe, spasmele laringiene până la sindromul de asfixiere, amenințând cu moartea.

Uneori, deteriorarea respirației se dezvoltă pe fundalul unei boli respiratorii și, cu cât copilul este mai mic, cu atât boala este mai severă, deoarece căile respiratorii ale friabilelor sunt înguste și în ele există o mulțime de țesut conjunctiv. Prin urmare, ele se umflă rapid, proliferarea papilomilor apare rapid.
Boala este ușor de tratat prin intervenție chirurgicală. Chiar dacă copilul a apărut din nou după îndepărtarea papilomului, ei trec cu vârsta.

Diagnosticul bolii se efectuează prin examinarea pacientului. Nu există un tratament eficace non-operativ pentru această boală atât la copii, cât și la adulți. Alternativa este numai îndepărtarea cu laser. Dar această metodă crește probabilitatea malignității (malignității) papilomilor.

După intervenție chirurgicală, o singură doză de steroid este turnată în pacient, ceea ce va ajuta la prevenirea edemei, iar antibioticele sunt prescrise adesea în perioada postoperatorie pentru a preveni infectarea plăgii, uneori sunt prescrise arsenic și estrogeni. Utilizarea metioninei pentru o lună după operație ajută la evitarea revenirii bolii.

Human papillomavirus și sarcină

Adesea, medicii încearcă să intimideze viitoarele mame cu consecințele teribile ale sarcinii cu HPV. Cu toate acestea, medicina oficială nu este conștientă de un singur caz dovedit că virusul este periculos pentru o femeie însărcinată sau pentru dezvoltarea fătului.
Mama viitoare ar trebui să fie atentă numai dacă are verucilor genitale sau analice provocate de tipurile 11 sau 6 de virusuri.

Acest virus poate fi transmis în timpul nașterii copilului și îi poate provoca papilomatoza respiratorie. Și chiar și în acest caz, medicii nu sunt încă siguri în ce mod virusul este transmis de la mamă la făt: în timpul travaliului, prin placentă sau în perioada postpartum. Prin urmare, nu există nici o garanție fermă că livrarea prin operație cezariană poate ajuta la protejarea copilului de infecție. În acest sens, prezența HPV 6 sau 11 la mamă nu este un motiv suficient pentru a numi o operație cezariană.

Cezariana este prescrisă în aceste cazuri dacă condilomul poate împiedica expulzarea fătului sau prezența acestuia în anumite locuri amenință o mamă hemoragică gravă. În orice caz, mama viitorului ar trebui să știe despre probabilitatea apariției unei papilomatoze respiratorii la copil.
În același timp, orice alte tipuri de viruși nu sunt în general periculoase pentru copil și pentru cursul sarcinii.

Ce doctor ar trebui să contactez cu papilomavirus uman?

Deoarece papilomavirusul uman poate provoca boli ale diferitelor organe, dacă este prezent, este necesar să se contacteze medicii de diferite specialități, a căror competență include diagnosticarea și tratamentul patologiilor provocate de virus.

Deci, în prezența unor condiloame vulgare și plate pe pielea corpului și a feței, este necesar să contactați un dermatolog (înscriere) pentru a le elimina.

Dacă există veruci plantari, trebuie să contactați un dermatolog sau chirurg (pentru a se înscrie), care le va elimina prin metode.

În prezența verucilor genitale la bărbați pe cap sau în preputul penisului, este necesar să se consulte un urolog (înscriere), care să le elimine. În absența unui urolog, îl puteți contacta pe chirurg.

În prezența verucilor genitale la femei pe labiile și vestibularul vaginal, este necesar să se consulte un ginecolog (pentru a se înregistra) pentru îndepărtarea lor. Dacă nu puteți să vă adresați unui ginecolog, din orice motiv, ar trebui să mergeți la un chirurg.

În cazul în care condilomul la un bărbat sau o femeie este localizat în anus, atunci ar trebui să contactați un proctolog (înscriere) pentru a le elimina, iar absența acestuia ar trebui să fie adresată unui chirurg.

Pentru epidermodisplazia warty, trebuie să consultați un dermatolog sau oncolog (pentru a vă înscrie) pentru îndepărtarea lor în siguranță.

În caz de papilomatoză laringiană, este necesar să se consulte un chirurg sau un otolaringolog (pentru a se înscrie) într-un spital.

Pentru papule bovenoide, consultați un urolog sau venerolog (registru).

tratament

Aproximativ o treime din creșteri dispar pe cont propriu în șase luni, șaizeci și șase la sută în doi ani și două treimi în trei ani. Trebuie să știți că tipul deja transferat de virus în organism produce o imunitate pe tot parcursul vieții.
Regimul standard de tratament include îndepărtarea chirurgicală a creșterii și administrarea agenților antivirali. Pana in prezent, nu exista un medicament special impotriva papilomavirusului uman.

Tratamentul verucilor și al papilomelor cu medicamente recunoscute oficial de medicamente:
1. Acid salicilic. Aceasta este o metodă ieftină care poate fi utilizată la domiciliu de oricine. Ar trebui să fie în fiecare zi pentru a trata verucile 15-20% soluție de acid. Metoda are un dezavantaj - va dura destul de mult timp pentru procesare.

2. Bleomicină. Nu este eficient pentru toate tipurile de negi. Se utilizează ca o injecție la locul infecției. Injecțiile se administrează o dată la șapte zile timp de trei până la patru săptămâni la rând. În timpul injectării, pacientul poate prezenta durere, în plus, pielea din jurul locului de tratament poate schimba culoarea. Uneori încalcă structura unghiilor. Interzis pentru utilizare în timpul sarcinii.

3. Imiquimod. Aceasta este o cremă pentru tratamentele locale. Ar trebui să lubrifiați verucile de 3 ori pe săptămână. Convenabil pentru uz casnic. Poate provoca mâncărime, roșeață, eroziune.

4. Retinoidele. Convenabil pentru uz casnic, produs sub formă de cremă. Durata tratamentului este de 12 săptămâni. Ele pot provoca reacții locale, precum și întreruperea muncii unor organe. Nu utilizați în timpul sarcinii.

5. Acidul glicirizinic (epigen) - Negii sunt procesați cu un interval de 4 ore timp de 5 zile consecutive. Dacă efectul nu este suficient, puteți extinde utilizarea până la recuperarea completă.

6. Feresol - căuterizează negii și papiloamele și, de asemenea, distruge microbii patogeni. Pentru a bloca un negru ar trebui să fie în mod constant pentru o oră. După aceasta, se efectuează o pauză de o săptămână și se efectuează un alt tratament. Dacă papilomul nu dispare, puteți face un alt tratament după 14 zile, dar nu mai mult de 4 proceduri. Este interzisă utilizarea pentru verucile senile, precum și pentru pediatrie.

7. Podofillotoksin - lichid de căuterizare. Tratamentele se efectuează de două ori pe zi timp de trei zile. După aceea, patru zile trebuie să se odihnească și puteți petrece un alt curs de trei zile. Durata tratamentului nu trebuie să depășească o lună și jumătate. Există roșeață și umflături. Cauterizarea verucilor genitale poate provoca balanopotită. Este interzisă utilizarea în timpul sarcinii și alăptării.

8. Solkoderm - prelucrat o singură dată. Pentru prelucrare se poate aplica 0,2 ml de medicament. Suprafața trebuie să fie mai mică de 5 cm.

9. Crioterapia. Pentru trei - patru sesiuni, puteți să scăpați complet de negi și papilome. Dar procedura este destul de neplăcută, pe lângă faptul că o cicatrice poate rămâne pe locul tratamentului.

10. Terapia cu laser. Ai nevoie de una sau trei sesiuni. Dezavantajele sunt aceleași ca în crioterapie.

Papilomavirus uman și remedii folclorice

1. Pentru negi: tăiați celandina din rădăcină în sine și tratați negi de mai multe ori pe zi cu sucul de portocale rezultat. După ce se întunecă, îndepărtați pielea întunecată și continuați să frământați. Unele trei zile sunt suficiente pentru a elimina complet negii.
2. Tratati sucul de papadie negii de doua ori pe zi.
3. Împărțiți varza de iepure, faceți o ciupercă din frunze și faceți comprese pe neg.
4. Strângeți fructele de cenușă de munte după primul îngheț, mănâncați în terci și faceți loțiuni cu ea. Păstrați timp de 6 ore, apoi curățați-o și făcându-vă imediat cu gruel proaspăt. În același mod pot fi tratați pentru negi cu usturoi și Kalanchoe.
5. Sucul de la rădăcină mică ajută nu numai la negi, ci și la papilomii și negi.
6. Faceți o infuzie puternică de hipericum și musetel (luați în cantități egale) și mențineți băile timp de 15 minute în fiecare zi. Ajută la negi ai rectului și a organelor genitale.
7. Pentru a activa imunitatea locală, spălați organele genitale cu apă rece o dată sau de două ori pe zi.
8. Luati aceeasi cantitate de coada-calului, urzica, planta, balsam de lamaie, radacina de papadie. Trei linguri de colectare se toarnă 800 ml de apă la temperatura camerei, se aduce la fierbere și se menține focul timp de 10 minute. Apoi se lasă să se răcească și se lasă timp de 3 ore. Treceți printr-o sită și mâncați în interiorul cu 30 de minute înainte de mese, 3 st.l. perfuzie de trei ori pe zi.
9. Zdrobiti un catel de usturoi in presa de usturoi, adaugati doua lingurite de crema bogata. Unguentul rezultat este utilizat pentru loțiuni. Păstrați 3 - 5 ore. Pentru a obține efectul, continuați timp de 4 săptămâni.
10. Dacă papiloamele sunt mici, ar trebui să luați un ou crud, să-l bați într-un pahar și să îndepărtați restul de proteine ​​de pe pereți și să tratați papilele cu ele.
11. Luați un măr verde, stoarceți sucul și împrășați-l cu papilom sau neguri de câteva ori pe zi. Durata tratamentului nu este mai mică de 10 zile.
12. Luați o ceapă crudă, înmuiați în 9% oțet timp de două ore, tăiați-le și le legați de negi peste noapte.
13. Umezește fiecare papilom sau negel cu apă și apoi procesează-l cu amoniac.
14. În timpul dimineții și în seara procesați urina proprie.
15. Cenușa obținută din arderea lemnului este diluată cu apă până la starea de cremă. Tratați această cremă o dată pe zi cu toate papiloamele și negi.
16. Dimineața și seara pentru a trata negi cu suc de aloe.
17. Luați o coajă de salcie și gătiți în oțet. Utilizați pentru tratarea verucilor.
18. Luați semințe de porumb, tăiați praful și adăugați puțină grăsime interioară pentru a face un unguent. Tratați-i verucile și faceți o compresă timp de 3 zile. Schimbați compresele fără întrerupere până când negi-ul este complet eliminat.
19. Îndepărtați coaja de la două lămâi, tăiați bine, puneți într-un recipient din sticlă și adăugați 100 ml de oțet. Țineți săptămâna într-un loc întunecos, tremurând în mod constant. Apoi treceți printr-o sită și utilizați lichidul pentru a trata papilele și negi.
20. 100 ml de apă caldă, 1 lingură. sare, 1 lingura. oțet, o prună fără gropi și fără coaja. Staționați scurgerea timp de două ore. Apoi, scoateți o piure din ea și atașați o compresă cu ea pe neg. Păstrați cel puțin 2 ore, mai bine noaptea. Pentru a face în fiecare zi până la eliminarea completă a negi.
21. 3 linguri de frunze de pelin se toarnă 200 ml apă clocotită, se acoperă recipientul de sus și se menține timp de 2 ore. În fiecare zi, tratați cu negi și papilomi o dată pe zi.
22. De la negi plantare: aburiți piciorul în apă cu săpun și sifon, tăiați stratul dur de pe negru fără a deteriora țesutul viu, uscați piciorul, faceți o comprimare cu o felie de carne crudă. Compresa ar trebui lăsată timp de trei până la patru zile, dar nu puteți să-l înmuiați. După îndepărtarea compresei, trebuie să vă aburiți din nou piciorul, negii pot cădea imediat. Dacă negi este mare și o dată nu este suficient, trebuie să repetați procedura de mai multe ori.
23. Pentru a scăpa de HPV ar trebui să fie consolidată imunitatea. Apoi corpul însuși va lupta împotriva virusului. Luați 2 linguri. nisip frunze tocate, abur 100 ml apă fierbinte, țineți timp de 12 ore. Beți 50 ml o dată pe zi.
24. 500 gr. zdrobiti afine, adaugati 1 lingura. nuci decojite, 3 soiuri verde de mere (nu curățate de pe piele), zdrobite într-un cub. Se toarnă 100 ml apă și 500 gr. zahăr. Se fierbe până la fierbere, se toarnă în borcane și se păstrează frig. Există 1 lingură. de două ori pe zi cu ceai.
25. Se amestecă în părți egale: rădăcină valeriană, langustă, conuri de hamei, balsam de lamaie, floare de tei, oregano, fructe de coriandru, mămăligă. Se amestecă și 1 lingură. colectarea se toarnă 500 ml apă clocotită. Acoperiți fierbătorul cu un capac și insistați 2 - 8 ore. Aceasta este o doză pentru o zi, împărțiți-o în două-trei doze. Colecția este bună pentru întărirea întregului corp, pentru inimă și vasele de sânge.
26. Pe stomacul gol să mănânci un boabe de ienupăr. Ar trebui să fie foarte bine mestecat și înghițit. Dacă nu există sentimente neplăcute, puteți adăuga câte un boabe la 12 bucăți zilnic, apoi reduceți la 1 bucată și terminați tratamentul.

profilaxie

 • Pentru a preveni infecția cu tipuri de HPV, infecții cu transmitere sexuală, metoda cea mai eficientă este de a abandona complet sexul sub orice formă.
 • Reduceți numărul partenerilor sexuali. În mod ideal, acesta este un partener sexual pe termen lung.
 • Este de dorit ca astfel de parteneri sexuali să nu aibă o viață sexuală promiscuă în trecut.
 • Nu se bazează pe prezervativ, deoarece infecția poate apărea în zone ale corpului care nu sunt acoperite de prezervativ. Cu toate acestea, utilizarea prezervativului reduce semnificativ riscul de infectare cu HPV.
 • Pentru a începe viața sexuală nu mai devreme de 18 ani, când cervixul este deja destul de matur și membrana mucoasă se poate proteja.
 • Evitați sexul brut și avortul. Toate acestea afectează negativ starea organelor genitale și reduc imunitatea antivirală.
 • Vizite la timp la medic și tratamentul bolilor inflamatorii.
 • Sport, stil de viață sănătos.
 • În special, monitorizați cu atenție sănătatea dumneavoastră pentru cei care au oameni infectați cu HPV în familie.
 • Vaccinarea cu un vaccin special împotriva papilomavirusului uman.

vaccinare

În funcție de vaccin, vaccinarea are loc direct din cele patru tipuri cele mai periculoase de HPV: 6, 11, 16, 18 sau doar două: 16 și 18. Vaccinul nu este în viață, deci este complet inofensiv. Tipurile de virusuri împotriva cărora vaccinul este eficient pot provoca dezvoltarea cancerului vaginal, colului uterin, penisului și anusului.

Există dovezi că vaccinarea protejează împotriva unui număr de alte tipuri oncogene ale virusului. Vaccinul nu poate fi folosit ca remediu, ci doar ca măsură preventivă. Nu sunt necesare examinări speciale înainte de vaccinare.
Vaccinarea se efectuează la tinerii de ambele sexe cu vârsta cuprinsă între 9 și 17 ani, iar femeile până la 26 de ani. Efectuați cercetări privind eficacitatea vaccinării și reprezentanții sexului mai slab al vârstelor mai înaintate.

indicaţii:

 • Prevenirea cancerului de col uterin,
 • Prevenirea cancerului vaginului, vulvei, penisului la bărbați,
 • Prevenirea verucilor genitale genitale,
 • Prevenirea bolilor precanceroase,
 • Prevenirea papilomatozei laringiene.

Cum se administrează vaccinul?
Vaccinarea a fost făcută de trei ori. Intervalul dintre prima și a doua este de două luni, între a doua și a treia este de patru luni. Dar se poate face în conformitate cu o schemă mai densă: a doua într-o lună și a treia două luni după a doua. În cazul în care toate cele trei vaccinări au fost efectuate timp de 12 luni, este de succes și completă. Eficacitatea vaccinării variază de la 95 la 100%.

Efectele secundare ale vaccinării
În cazuri izolate, în primele trei zile după vaccinare, a existat o agravare a sănătății, o ușoară creștere a temperaturii corporale. Locul vaccinului este ușor roșu.

Contraindicații:
absolută:

 • Intoleranță individuală la componentele vaccinului (inclusiv aluminiu sau drojdie).

relativă:
 • Boli în stadiul acut, incluzând exacerbarea bolii cronice. Vaccinarea poate fi inițiată după terminarea exacerbării sau vindecării pacientului.

Nu trebuie să fie vaccinată în timpul sarcinii.
Vaccinarea poate fi efectuată în timp ce se administrează medicamente contraceptive hormonale orale.

O Altă Publicație Despre Alergii

Unguente, creme și geluri pentru herpes pe buze: o listă de medicamente eficiente pentru herpes

Medicii spun că, cu o erupție caracteristică de bule pe membranele mucoase și pe piele, cel puțin o dată în fiecare viață, apare fiecare a doua.


Îndepărtarea cu laser a laserului: recenzii

Spini sau creșteri plantare sunt un tip de negii care apar pe talpa piciorului, și uneori pe palma. Această formă neplăcută și dureroasă este un nodul cu particule de piele keratinos cu creșteri filamentoase.


Diagnosticul, tratamentul și prevenirea fierbelor la nivelul pieptului și mameloanelor. Fotografii de chirie pe piept

Oricare parte a corpului apare pe fierbere, incluzând pieptul, "maturarea" lui va fi însoțită de senzații puternice dureroase, slăbiciune și, cel puțin, iritabilitate.


Cum de a vindeca rapid scabie acasă?

De regulă, tratamentul scripturilor la domiciliu este rapid și destul de reușit cu ajutorul instrumentelor potrivite. Scabia este o boală parazitară transmisă prin contactul cu o persoană infectată sau cu bunurile sale personale.