Herpes Injections

Infecția cu virusul herpetic este o boală virală obișnuită, care este a doua numai la gripa în ceea ce privește rata infecției. Pentru a îmbunătăți bunăstarea pacientului, reducerea frecvenței recidivelor, medicamentele antivirale și imunomodulatoare sunt utilizate pe scară largă pentru utilizare externă și sistemică. În cazuri avansate, sunt arătate imagini de la herpes, care permit câțiva ani să întârzie exacerbarea infecției cu un tratament adecvat.

Când sunt prescrise injecțiile?

Injectarea de medicamente în tratamentul herpesului vă permite să eliminați rapid simptomele bolii, să împiedicați apariția recidivelor și a infecțiilor persoanelor sănătoase. Terapia este indicată în astfel de cazuri:

 • dezvoltarea unei infecții hepatice extinse care duce la deteriorarea pielii, a membranelor mucoase, a ficatului, a ochilor, a țesutului cerebral, a esofagului și a plămânilor;
 • reapariția bolii de mai multe ori pe lună;
 • posibilitatea de infectare a partenerului sexual;
 • apariția neuropatiei, care se desfășoară pe fondul urinării depreciate;
 • progresia simultană a herpesului și a papilomavirusului uman, care crește semnificativ riscul de apariție a cancerului de col uterin.

Caracteristici ale numirii de medicamente antivirale

Acest grup de medicamente permite nu numai să împiedice înmulțirea în continuare a particulelor virale, ci și facilitează evoluția bolii (oprirea durerii, accelerarea proceselor de regenerare).

Farmacologia modernă propune utilizarea următoarelor medicamente antivirale sub formă de injecții cu herpes:

 • aciclovir. Medicamentul este utilizat pentru tratamentul virusului herpes simplex de tip 1 și 2, Epstein-Barr, herpes zoster. Instrumentul este utilizat în dezvoltarea primelor semne de exacerbare (mâncărime, înroșire, arsură), care ajută la prevenirea formării de bule;
 • Ganciclovirului. Medicamentul aparține unei noi generații de medicamente antivirale. Injecțiile vor ajuta să facă față deteriorării pielii, membranelor mucoase ale virusului herpes simplex, eficiente pentru citomegalovirus;
 • panavir. Acesta este medicamentul original rus care este creat din lăstarii de cartofi. Instrumentul este prescris pe scară largă pentru herpesul de tip 1 și 2, papilomavirusul, citomegalovirusul. Panavir are un efect pronunțat antiinflamator, analgezic și imunomodulator.

Aceste medicamente sunt administrate intravenos, doza și regimul de tratament trebuie determinate exclusiv de un medic.

Drogurile au contraindicații, pot duce la apariția complicațiilor. Acțiunea medicamentelor antivirale se bazează pe capacitatea metaboliților activi de a fi incluși în ADN-ul herpesului, ceea ce duce la o scădere a activității particulelor virale, ceea ce face imposibil procesul de reproducere a acestora.

Utilizarea imunomodulatoarelor

Utilizarea agenților antivirați vă permite să eliminați simptomele neplăcute, să ușurați evoluția bolii, să accelerați procesele de reparație. Cu toate acestea, medicamentele pot opri infectarea doar pentru o perioadă scurtă de timp. Pentru a crește durata perioadei de remisiune, pentru a crește funcționalitatea sistemului imunitar, se recomandă administrarea de imunomodulatoare.

Medicii au prescris injecții pe scară largă de astfel de medicamente:

 1. Tsikloferon. Drogurile vă permit să activați sistemul imunitar, reducând riscul de activare a virusului herpesului. În funcție de gravitatea infecției cu herpes, injecțiile se administrează intramuscular sau intravenos. Cursul de terapie este de 23 de zile, implică introducerea a 2,5 până la 5 g de medicament;
 2. Leukinferon. Medicamentul se bazează pe interferon, ajută la activarea sistemului imunitar al organismului, minimizează riscul reapariției. Durata cursului nu trebuie să depășească 2-3 săptămâni. În stadiul inițial al bolii, se fac injecții zilnice prin diluarea dozei prescrise în soluție salină. După eliminarea simptomelor, injecțiile se efectuează o dată în 2-3 zile;
 3. Neovir. Medicamentul este prescris pacienților în timpul infecției cu virusul herpesului acut. Este prezentată introducerea a 250-500 mg de medicament pe zi timp de 3 zile. Următoarele 3 injecții se efectuează la intervale de 2 zile. În cazul imunodeficienței pronunțate, se efectuează o injecție la 250 mg de medicament pe săptămână timp de o lună. Apoi, faceți o pauză în 4 săptămâni;
 4. Polyoxidonium. Medicamentul unic rus nu are analogii. Aceasta ajută la atenuarea stării la pacienții care prezintă rezistența la herpes formă de Acyclovir. Medicamentul se administrează intramuscular sau 6 mg picurare timp de 3 zile, apoi până la 7 injecții pe zi. Dacă este diagnosticată herpesul recidivant, faceți apoi zece injecții o dată pe zi.

Imunizarea împotriva herpesului

Vaccinarea împotriva infecției cu virusul herpesului implică injectarea de particule virale slăbite pentru a crește rezistența organismului la herpes. Vaccinarea vă permite să creați o imunitate stabilă față de virus, prin urmare, frecvența reapariției bolii, riscul de complicații. În Rusia, vaccinul Vitagerpevac este utilizat pe scară largă.

Vaccinul medicamentos este prescris în astfel de situații:

 • exacerbarea herpesului recurent mai mult de 3 ori pe an;
 • pacienți vârstnici;
 • persoanele cu imunodeficiență severă (stadiile 1 și 2 ale infecției HIV).

Imunizarea implică 5 fotografii cu un interval de 6-10 zile. Dacă pacientul nu tolerează vaccinul sau se dezvoltă o exacerbare a infecției, este posibilă o creștere a intervalului dintre injecții.

După 6 luni, se recomandă revaccinarea pentru a consolida efectul obținut.

Injecțiile cu herpes sunt indicate pentru forma cronică a bolii. Prescrierea medicamentelor pentru administrarea parenterală în tratamentul infecției cu virus herpes ajută la prevenirea apariției recidivelor și a complicațiilor, pentru a opri rapid simptomele neplăcute.

Herpes Injections: Injecții antivirale și imunomodulatoare

Injecțiile cu Herpes sunt necesare numai în cazurile de infecții extensive sau adesea recurente. De obicei, o astfel de afecțiune survine în absența tratamentului bolii în stadiul acut sau imunitatea suficient de scăzută cauzată de un ritm nesănătos al vieții, transplantul de măduvă osoasă sau alți viruși (de exemplu, HIV).

Injectarea de medicamente antialergice trebuie efectuată exclusiv pe baza unei prescripții a unui medic care a studiat istoricul complet al pacientului. Alegerea medicamentelor se bazează pe starea pacientului și pe celelalte caracteristici individuale ale acestuia. Utilizarea unor astfel de mijloace grave fără consultarea unui medic poate agrava semnificativ situația.

Tratamentul herpesului cu injecții poate fi antiviral, imunomodulator sau combinat. Terapia adecvată va întârzia recăderile timp de 3-5 ani (luând în considerare stilul de viață sănătos al pacientului). Pentru a prelungi perioada de remisie, se recomandă profilaxia anuală cu agenți non-injectabili.

Herpes Virus Injections

Preparatele acestui grup sunt împărțite în două tipuri - pe bază de plante și aciclovir. Unii acționează asupra simptomatologiei bolii, o plictisesc și o transferă în remisie, alții - pătrund în celulele infectate și blochează reproducerea și activitatea lor la nivelul ADN (așa-numita chimioterapie).

Cele mai frecvent utilizate medicamente sunt:

Aceste medicamente inhibă activitatea celulelor herpetice infectate, penetrând în ADN-ul lor. Celulele sănătoase nu sunt afectate. Alegerea unui medicament particular depinde de prezența / absența rezistenței virusului la acesta și a istoricului pacientului. Toate substanțele sunt produse sub formă de pulberi diluate pentru soluție injectabilă 250 și 500 mg.

Reguli pentru utilizarea Acyclovir și a analogilor săi (Zovirax, Gerpevir):

 1. Fiecare 250 mg de pulbere este diluat în 10 ml de apă sterilă sau o soluție de clorură de sodiu 0,9%. În soluția rezultată se adaugă încă 40 ml de solvent.
 2. Dozaj pentru adulți și copii cu vârsta de peste 12 ani - 5 mg / kg de greutate a pacientului. Copiii mici reduc doza la jumătate. La 3 luni de utilizare a medicamentului nu este recomandată.
 3. Dacă pacientul are meningoencefalită de herpes, doza este crescută la 10 mg / kg.
 4. Doza zilnică maximă este de 30 mg / kg.
 5. Frecvența injecțiilor - la fiecare 8 ore de trei ori pe zi.
 6. Medicamentul este administrat picurare, care durează cel puțin o oră.
 7. Terapia durează de obicei 5-7 zile, uneori este extinsă pentru încă 3 zile.
 8. Dacă pacientul are o imunodeficiență pronunțată, cursul terapeutic durează o lună, după care trece la pastile.

Utilizarea valaciclovirului. Medicul prescrie doza exactă, dar de obicei este de 450 mg o dată sau de două ori pe zi. Copiii sub 12 ani sunt contraindicați. Tratamentul durează mai puțin timp decât utilizarea aciclovirului.

Instrucțiuni pentru utilizarea Ganciclovir:

 1. Doza necesară a substanței este colectată din flacon și amestecată cu 100 ml soluție perfuzabilă.
 2. Medicamentul se administrează intravenos, în mod similar cu Acyclovir (lent).
 3. Adulți - 5 mg / kg, cu insuficiență renală - 2,5 mg / kg.
 4. Medicamentul se administrează de două ori pe zi la intervale regulate de timp (12 ore).
 5. Durata tratamentului este de 2-3 săptămâni.
 6. Dacă Ganciclovir este prescris ca terapie de întreținere (pentru imunodeficiență severă), se administrează la 5 mg / kg zilnic sau la 6 zile, cu pauze de două zile la fiecare 5 zile.
 7. Pacientul trebuie să ia multă apă.

Recomandări privind utilizarea Panavir:

 1. Panavirul nu trebuie diluat - este vândut în fiole de 200 ml, care este doza recomandată pentru adulți. Medicamentul se administrează lent intravenos.
 2. Cursul are două injecții, intervalul dintre care este de 1-2 zile.
 3. Dacă este necesar, tratamentul se repetă după o lună.
 4. Infecțiile cu herpes la persoanele cu poliartrită reumatoidă sunt tratate mai mult timp - sunt necesare 5 injecții la aceleași intervale. Cursul poate fi repetat în 2 luni.
 5. Pacienții cu vârste între 12 și 18 ani au prescris doze înjumătățite. Copiii mai tineri decât drogul sunt contraindicați.

imunomodulatori

Acyclovir și toți derivații săi, precum și preparatele pe bază de plante (Panavir) nu pot suprima în mod sigur virusul herpesului. Îmbunătățește simptomele, "suprima" infecția, dar numai temporar. Recidiva nu poate fi evitată, dar perioada de apariție poate fi întârziată, dacă dai sistemului imunitar un impuls pentru a lucra.

Prin urmare, în ultimii 20 de ani în tratamentul herpesului folosit imunomodulatori. Aceste medicamente sunt prescrise după un curs de medicamente antivirale pentru a restabili apărările naturale ale organismului, blocând astfel posibilitatea activării acestuia.

În practică, următoarele injecții imunomodulatoare sunt mai frecvent utilizate:

Cycloferonul este un medicament pe scară largă care învinge repede virusul herpesului. Schema terapeutică: se injectează intramuscular sau intravenos 2-4 ml de medicament de 10 ori - în primele două zile fără întrerupere, a treia injecție în ziua a 4-a, încă două fotografii la fiecare 2 zile. Restul de 4 injecții sunt efectuate la intervale de 3 zile. Un total de 23 de zile, pacientul primește 2,5-5 g de medicament.

Leukinferon - un medicament bazat pe interferon. Dozajul prescris este diluat în clorură de sodiu 0,9% (50 ml). În medie, pacienții sunt sfătuiți să ia 1-3 milioane de UI la începutul tratamentului zilnic, când boala dispare - la intervale de 1-3 zile. Cursul durează 2-3 săptămâni (10-15 injecții).

Neovir - cu forma acută de herpes prescris pentru a primi 250-500 mg de medicament zilnic timp de 3 zile, apoi alte 3 injecții cu o pauză în două zile. Terapie de susținere pentru imunodeficiență severă - 1 injecție de 250 mg de patru ori pe săptămână, apoi o pauză de o lună.

Polyoxidonium este un medicament intern fără analogi, eficient chiar și atunci când virusul este rezistent la aciclovir. Adulții prescriu, de obicei, 6 mg de medicament intramuscular sau în picurare zilnic timp de 3 zile, apoi alte 2-7 injecții la fiecare două zile. În cazul herpesului recurent, aceeași doză de medicament este administrată de 10 ori pe zi, în combinație cu medicamente antivirale.

De asemenea, pentru herpes, medicii prescriu alte imunomodulatoare - Viferon, Amiksin, Ridostin, Larifan, Kamedon, Reaferon, Kagocel, Imunofan, Galavit, Likopid, Tamerid.

Toate informațiile sunt furnizate doar în scop informativ. Și nu este o instrucțiune pentru auto-tratare. Dacă vă simțiți rău, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Ce injectări și unguente sunt utilizate în tratamentul herpesului

Infecția cu herpes genital este probabil la contactul a două sexe, în acest caz, pacienților li se administrează injecții cu herpes. Persoanele cu semne de boală sunt considerate contagioase, dar cea mai mare infecție este de la persoane cu boală asimptomatică. Transmiterea de la mamă la făt în timpul sarcinii este probabilă.

Când să ia în considerare alte metode de infecție, acestea sunt practic imposibile. În acest sens, cauza infecției nu poate fi scaune de toaletă, iazuri, săli de aburi, mâncăruri generale și prosoape.

Cum să efectuați fotografii cu herpes

Tratamentul herpesului genital implică o sarcină dificilă, deoarece nu există atât de multe medicamente pentru această boală. Dar, medicii folosesc medicamente eficiente și folosesc mai frecvent injecții pentru herpes. Cursul bolii se distinge prin prezența continuă a celor mai mici paraziți herpes intracelular în corpul uman. Terapia este efectuată într-un complex și are scopul de a încetini formarea ulterioară a virusului.

În timpul tratamentului, se realizează mai multe obiective:

 • eliminarea simptomelor, cum ar fi iritația, durerea, febra;
 • reducerea timpului de strângere a pielii;
 • reducerea probabilității de răspândire a infecției;
 • prevenirea probabilității de revenire a manifestărilor clinice ale bolii după dispariția lor temporară.

Eliminarea infecției din organism poate fi efectuată numai în condițiile în care tratamentul cu substanțe chimice va fi început nu mai târziu de o zi după debutul bolii. În acest caz, puteți preveni transformarea herpesului într-o formă prelungită.

Herpes Injections

Injecțiile antivirale elimină durerea, accelerează vindecarea pielii. În prezent, se utilizează injecții cum ar fi:

 • Acyclovir oferă un bun rezultat de vindecare. Medicamentul este prescris împotriva speciilor virusului herpes I și II, în cazul infecției EBV;
 • Ganciclovirul este un agent antiviral care este utilizat mai activ decât primul medicament. Aceasta va ajuta nu numai la "atacul" virusului herpes simplex, ci și la un virus care conține ADN. Prin natură și structură asemănătoare cu herpesul, care distruge glandele salivare, aparatul urogenital, organele tractului gastrointestinal;
 • Panavir - un medicament unic intern din componentele active ale materialelor vegetale naturale. Ia-o de la procesele de cartofi. Se folosește pentru herpes de două varietăți, citomegalovirus, virus papilloma. În plus, este prescris ca un remediu pentru inflamație care ameliorează durerea, stimulează sistemul imunitar.

Medicamente, preparate injectabile din funcția de herpes genital după cum urmează: metaboliții lor sunt încorporați în ADN-ul virusului, eliminând astfel și reducând activitatea. Prin urmare, mijloacele utilizate mai frecvent în varianta de injecție cu injecție.

Datele privind doza, schema de utilizare este considerată disponibilă, dar nu vă puteți prescrie un medicament. Substanțele utilizate în lupta împotriva herpesului au un efect deosebit asupra organismului, astfel încât există contraindicații specifice. Pentru a preveni formarea bolii, la primele semne, nu încercați să suprimați inflamația cu unguente diferite, ci mergeți la medic pentru sfaturi.

După ce a trecut cursul injecțiilor împotriva herpesului, ales de un expert, veți putea să atacați germenul și să uitați de lunga durată manifestările sale enervante. Terapia infecției cu herpes în aproape toate formele ei implică o procedură în mai multe etape și lungă, uneori extrem de dificilă. În special, este dificil să se recupereze de la o astfel de boală în cazul unui recurs târziu la medic.

Cycloferon pentru herpes

Mulți oameni cunosc acest medicament ca un medicament împotriva bolilor respiratorii acute respiratorii, prin urmare, sunt sceptici în privința tratamentului cu acest medicament. Cu toate acestea, medicamentul Cycloferon este un mijloc de activare a sistemului imunitar al pacientului în tratamentul virusului. Impactul vizează nu numai eliminarea paraziților intracelulari, ci restabilirea forței organismului, care este necesară pentru autocontrolul bolii.

Luați în considerare efectul cicloferonului de droguri în herpes și care este regimul de tratament al bolii:

 • reduce agresivitatea virusului și reproducerea;
 • intareste sistemul imunitar.

O abordare integrată reduce timpul de tratament, garantează un rezultat favorabil. Elementele care intră în structura medicamentului încep să funcționeze la 2 ore după aplicare. Medicamentul stimulează celulele imune pentru a produce interferon, astfel încât sistemul imunitar continuă să contracareze paraziți.

Cicloferonul este disponibil în trei forme farmaceutice:

 • pastile pentru uz oral;
 • unguent pentru uz extern;
 • substanță pentru injecție în fiole.

Metoda de tratament este adecvată pentru utilizarea frecventă, reduce numărul de exacerbări ciclice ale bolii. Medicamentul nu provoacă dependență. Deoarece medicamentul este considerat potent, înainte de tratament ar trebui să se consulte cu un imunolog.

Pilula este după cum urmează: pentru primele două zile, comprimatele sunt luate zilnic, apoi trebuie consumate zilnic. De asemenea, administrarea de pilule și dozarea este legată de categoria de vârstă a pacientului. În orice caz, medicul va prescrie o doză specifică de medicament pentru fiecare pacient individual.

Adulții și copiii cu vârsta mai mare de 12 ani se recomandă să ia întreaga doză zilnică, un copil cu vârsta de până la unsprezece ani - jumătate din doza, pentru copii de la patru ani - un sfert din doză. Pacienții cu vârste mai mici de patru ani sunt strict interzise în utilizarea medicamentelor. Înainte de a lua, citiți instrucțiunile de utilizare.

Aplicarea unguentului

Herpesul pe piele și pe membranele mucoase conduce la o scădere a imunității, prin urmare apar frecvent diverse infecții fungice. Din acest motiv, un unguent este utilizat pentru combaterea virusului, care este perfect absorbit în piele, stimulează vindecarea bulelor și restabilește prima barieră globală a pielii afectată. Unguentul este aplicat într-un strat mic în zonele infectate. Varianta de utilizare a linimentului este după cum urmează: de până la 3 ori în decurs de 24 de ore, cursul tratamentului este de 7 zile.

Soluția de cicloferon pentru injectare se administrează intramuscular și intravenos. Cu toate acestea, medicamentul în sine este interzis să înjunghie, deoarece poate apărea o reacție alergică. Medicul stabilește doza și regimul de tratament, luând în considerare severitatea și stadiul bolii. Utilizarea injecțiilor ar trebui să fie sistematică pentru obținerea celui mai favorabil rezultat. Injectările sunt utilizate în loc de tablete atunci când există probleme cu digestia alimentelor.

Atunci când se utilizează un medicament, nu s-au observat efecte secundare. În cazul utilizării externe, poate apărea ocazional o senzație de arsură la locul aplicării linimentului sau apariția roșii. Aceste manifestări trec repede, astfel încât tratamentul auxiliar sau anularea medicamentului nu este necesar. În unele cazuri, pot apărea reacții alergice la componentele medicamentului.

Cum să prindă cicloferonul cu herpes?

Pentru injecții intramusculare, acest medicament este publicat în fiole de 2 ml. Aveți nevoie să înțepați medicamentul în același timp, pentru a nu da injecții înțepenite înainte de timp, dacă nu mai există semne ale bolii. Medicamentul se injectează imediat după examinarea și confirmarea diagnosticului de către un medic pentru a preveni dezvoltarea formei avansate a bolii.

În ce cazuri sunt tratate cu injecții herpesul și în funcție de ce schemă?

Injecțiile cu herpes sunt măsuri care sunt necesare numai în cazurile în care infecția a început să dobândească o natură periculoasă și dinamică, iar imunitatea este mult redusă.

Herpes Properties

Herpesul în greacă înseamnă "târârea, răspândirea bolilor de piele". Natura acestei boli este virală. Când herpesul prezintă erupții caracteristice ale veziculelor, situate compact într-un singur loc pe piele sau pe membranele mucoase.

Aceasta este una dintre cele mai comune și comune leziuni virale, agentul cauzal care se numește - HSV, sau virusul herpes simplex. Acest virus are până la 90% din populația planetei. Cu toate acestea, cele mai multe dintre ele sunt doar transportatori.

Virusii familiei Herpesviridae sunt capabili să infecteze organismul cu boli periculoase. Adesea acest virus este o cauză ascunsă a apariției patologiilor care duc la consecințe foarte grave, boli cronice prelungite, deformări la nou-născuți.

Cel mai adesea acest virus infectează:

 • piele (de obicei pe față);
 • ochi sub formă de keratită și conjunctivită;
 • țesutul mucus situat în față;
 • mucoaselor localizate în zona genitală;
 • diferite zone ale sistemului nervos central, care conduc la encefalită sau meningită.

În conștiința obișnuită, herpesul este asociat cu erupția veziculară în jurul gurii. Totuși, aceasta este doar una dintre manifestările acestui virus. Și cel mai inofensiv.

Astfel, în cazul în care virusul herpes este activat în corpul dumneavoastră, nu puteți aștepta pentru "auto-trecere". Este necesar să acționăm, rapid și radical.

Tratamentul de injectare de bază

Injecțiile împotriva herpesului sunt, de obicei, necesare în cazurile de infecții adesea recurente sau prea extinse. Această condiție poate apărea atunci când:

 • la momentul etapei acute, tratamentul bolii nu a fost efectuat;
 • imunitatea este mult redusă;
 • o persoană este supusă unei intervenții chirurgicale;
 • daunele apar cu alte virusuri (HIV, etc.);

Tratamentul cu injecții pentru herpes trebuie efectuat numai după cum este prescris de un medic care a studiat întreaga istorie a pacientului. Alegerea celor mai eficiente medicamente depinde în acest caz.

Această alegere se face atunci când se analizează starea pacientului în ceea ce privește caracteristicile sale individuale.

Trebuie reținut faptul că injecțiile cu herpes reprezintă un efect grav asupra corpului. Cu toate acestea, acest lucru nu este principalul lucru - eficacitatea efectului asupra virusului în sine depinde de o alegere adecvată a medicației.

Tratamentul acestei boli cu injecții poate fi imunostimulator, antiviral sau o combinație. Terapia adecvată este cheia remisiunii pe termen lung. Rezultatul optim al cursului de tratament este remisia care durează cel puțin patru ani. Asigurați-vă că absența recurenței poate duce la cursuri preventive anuale efectuate cu ajutorul comprimatelor.

Terapia combinată constă într-o combinație de agenți antivirali și imunostimulatori. Se întâmplă în mod consecvent. Mai întâi (în primele 10 zile ale cursului acut al bolii) se utilizează agenți antivirali, apoi (când apare remisia), este rândul medicamentelor imunostimulatoare.

Terapia antivirală

Drogurile acestei orientări sunt împărțite în două grupuri:

 1. Un grup este medicamente bazate pe ingrediente pe bază de plante. Acestea afectează simptomele, reduc intensitatea manifestării lor, transferă boala la stadiul de remisiune.
 2. Celălalt înseamnă mijloace care conțin aciclovir. Preparatele din acest grup pătrund în celulele afectate, prezentând activitate la nivelul acidului deoxiribonucleic, ceea ce îi privează pe acești celule de capacitatea de a se înmulți.

Numele medicamentelor prescrise de un medic sunt cel mai adesea următoarele:

Ingredientele active ale acestor medicamente penetrează ADN-ul, inhibând activitatea celulelor infectate cu herpes. În același timp, aceste substanțe nu pătrund în celule sănătoase. Mijloacele din această direcție sunt disponibile sub formă de pulberi care trebuie dizolvate, conform instrucțiunilor de utilizare.

Regimul de tratament cu ajutorul medicamentelor Acyclovir, Zovirax, Gerpevir și medicamente similare este aproximativ același.

Doza recomandată de pulbere este diluată în 10 ml apă sterilă sau clorură de sodiu 0,9%. După aceasta se adaugă încă 40 ml de solvent.

Doza este determinată de medic, deoarece depinde de vârsta, greutatea și starea pacientului. Copiii sub trei luni pentru a utiliza aceste medicamente nu sunt recomandați.

Injecția antivirală se efectuează la fiecare 8 ore, adică de trei ori pe zi.

Medicamentul se administrează prin picurare. Procedura durează cel puțin o oră.

Mesajul cursului terapeutic este de o săptămână. Dacă este necesar, se prelungește cu încă trei zile.

În cazurile severe, dacă există o imunodeficiență clară, tratamentul este prelungit timp de o lună. După aceea, pacientul trece la tablete.

Tratamentul imunomodulator

Injecțiile de la herpes de pe buze, de obicei, nu numai că suprimă activitatea virusului, dar, de asemenea, forțează organismul să lupte cu agentul cauzal.

Recent, medicamentele anti-herpes sunt folosite pentru a stimula sistemul imunitar. Acestea sunt prescrise de obicei imediat după terminarea cursurilor antivirale. După ce a fost suprimată activitatea virusului, este necesar să se ia măsuri pentru a promova organismul însuși pentru a bloca posibilitatea activității sale vitale. Cicloferonul de bază este folosit de obicei mai des decât alții, ceea ce nu exclude folosirea altor elemente în lupta pentru o bună imunitate. În plus, fiecare organism reacționează diferit la medicamente, ceea ce dictează necesitatea de a aplica principiul unei varietăți de mijloace.

În prezent, cei mai cunoscuți agenți sunt următorii stimulatori imuni.

 1. Cycloferon - cel mai popular mijloc de acțiune rapidă. Se utilizează după tratamentul antiviral, precum și în scopuri preventive. Cicloferonul este injectat intramuscular sau intravenos timp de 23 de zile, în conformitate cu regimul recomandat de medic. Utilizarea acestui instrument pe cont propriu este periculoasă, deoarece sunt posibile reacții alergice și efecte secundare. Cycloferonul a fost utilizat pe scară largă datorită eficacității și disponibilității sale, însă o serie de alte mijloace sunt utilizate pentru combaterea virusului herpes.
 2. Injectarea de polioxoniu este adesea prescrisă atunci când virusul este rezistent la Acyclovir. Pentru adulți, doza este de obicei măsurată ca 6 mg de medicament. Injectiile sunt efectuate cu un picurator sau intramuscular. Acest lucru se face zilnic timp de trei zile. Injecțiile de polioxidoniu rămase se administrează zilnic. Dacă virusul este recurent, aceeași doză este administrată de 10 ori pe zi, dar întotdeauna în combinație cu agenți antivirali.
 3. Amiksin - un medicament de acțiune complexă. În tratamentul pacienților adulți se utilizează pentru prevenirea gripei, lupta împotriva herpesului, hepatitei virale A, B și C, a encefalomielitei alergice și virale, precum și în tratamentul tuberculozei pulmonare. Pentru a combate o infecție herpetică, Amixin se administrează în primele două zile la o doză de 125 mg, apoi se administrează o injecție la aceeași doză după 48 de ore. Întregul curs de tratament - 1,25-2,5 g.
 4. Immunomodulator Laennec Producție japoneză. Unic în compoziție, cel mai nou medicament este un hidrolizat de placentă. În tratamentul herpes simplexului de tip labial și genital adesea recidivant, reduce severitatea recăderilor ulterioare și reduce frecvența lor, normalizează producția de interferon gamma de către organism, crește activitatea bactericidă a leucocitelor. Aplicațiile includ injecții intramusculare și picături intravenoase. Laennec se utilizează în asociere cu un agent antiviral. Cu ajutorul metodei de administrare intravenoasă, doza zilnică de 10 ml (5 fiole) este amestecată cu 250 ml de soluție salină și injectată în vena cubitală în 90 de minute. Cursul tratamentului este determinat de un specialist.
 5. Neovir - un medicament care începe să prindă încă de la începutul bolii. În cazul formei acute de herpes, la început (în primele trei zile), este prescris 250-500 mg, atunci când perioada acută începe să scadă, se administrează încă trei injecții cu o pauză de două zile.

Astfel, lista imunomodulatoarelor utilizate în herpes este extinsă. Nu este o listă completă a elementelor care ajută o persoană să lupte nu numai cu herpes, ci și cu mulți alți viruși. Cel mai popular și eficient instrument este, desigur, Cycloferon.

Herpesul este un virus serios, insidios și periculos, deci trebuie să-l luptați cu o varietate de mijloace.

Cele mai eficiente medicamente pentru injecțiile cu herpes pentru tipurile 1 și 2

Injecțiile de medicamente pentru herpes sunt cea mai eficientă metodă de a suprima imaginea simptomatică și de a suprima virusul, ceea ce face posibilă prelungirea remisiunii pentru o lungă perioadă de timp. Alocați injecțiile în cazurile în care virusul se manifestă prea des. Injecțiile se efectuează printr-un curs, pot fi imunomodulatoare, antivirale, combinate.

Durata tratamentului este de 5 până la 7 zile, dacă este necesar, pentru a prelungi recepția, este necesară o pauză de câteva luni.

Indicatii pentru injectare

Introducerea medicamentelor antivirale pentru suprimarea virusului este prescrisă pentru următoarele indicații:

 1. Frecvente manifestări ale simptomelor (de 10 sau de mai multe ori pe an).
 2. Prevenirea transmiterii genitale și a transmisiei în aer a virusului.
 3. Imagine clinică severă, cu leziuni extinse ale pielii.
 4. Vindecarea lungă și dureroasă a membranelor mucoase.

Contraindicații

Ca și multe medicamente, aceste injecții au propriile contraindicații:

 1. În perioada de planificare a conceperii unui copil.
 2. În timpul sarcinii.
 3. Când alăptați.

Un curs de injectări poate fi în perioada de exacerbare cu simptome pronunțate. Terapia va ajuta la accelerarea recuperării și va preveni din nou manifestarea mai rapidă a bolii.

De asemenea, sunt administrate injecții în timpul perioadei de ultima remisie pentru a se prelungi maxim. La finalizarea unui ciclu complet de injecții și a respectării măsurilor preventive de către o persoană, durata remiterii variază de la 3 la 6 ani.

Remedii pentru tratamentul virusului herpes simplex de tip 1 (frig pe buze)

Cele mai frecvente și cele mai eficiente medicamente pentru suprimarea virusului de tip 1 pentru injectare:

 1. Aciclovir: forma de eliberare - pulbere, înainte de utilizare, se diluează 250 mg de medicament în apă (10 ml) sau soluție de clorură de sodiu de 0,9% (10 ml). Durata de recepție - 3 zile, introduceți de 3 ori pe zi cu o frecvență de 8 ore. Durata cursului de tratament este de la 3 la 5 zile. Persoanele cu imunodeficiență primesc medicamentul timp de o lună în fiecare zi. Costul este de 250 de ruble.
 2. Valaciclovir: formă de eliberare - injecție. Doza totală este de 40 mg de 1-2 ori pe zi. Durata de aplicare este de 3-5 zile. Este interzisă folosirea copiilor sub 12 ani. Preț de la 320 rub.
 3. Ganciclovir: formă de eliberare - injectare. Înainte de introducerea medicamentului se amestecă doza necesară cu o soluție perfuzabilă (100 ml). Doza este de 5 mg / kg. Injectați medicamentul de 2 ori pe zi cu un interval de 12 ore. Cursul de tratament este de la 2 la 3 săptămâni. Preț - de la 1600 de ruble.
 4. Panavir: formă de eliberare - soluție. Dozare - 200 ml, administrată lent. Durata cursului de tratament este de 2 zile, trebuie să introduceți 2 injecții cu o perioadă egală de timp. Dacă este necesar, tratamentul poate fi repetat nu mai devreme de o lună. Persoanele în grupa de vârstă de 12 până la 18 ani sunt 100 ml. Costul medicamentului este de 3695 de ruble.

Medicamente pentru tratamentul virusului herpes simplex de tip 2

Cele mai populare sunt:

 1. Cel mai frecvent tratament pentru virusul genital este Panavir. Medicamentul este universal, folosit pentru a suprima orice tip de virus. Dozele de medicație sunt identice ca în tratamentul virusului de tip 1.
 2. Zovirax este un remediu care trebuie utilizat pentru a trata virusul de tip 2 în timpul exacerbarii imaginii simptomatice. Doza este de 150 mg, durata administrării este de 2 până la 5 zile, în funcție de severitatea cazului clinic, o injecție zilnică. În cazul recurențelor frecvente de recurență a herpesului genital, Zovirax se administrează lunar pe tot parcursul anului cu un curs săptămânal de tratament. Cost - de la 1500 de ruble.
 3. Foscarnet - un medicament destinat să inhibe complet viața microflorei virale patogene în stadiile inițiale ale dezvoltării bolii. Dacă efectuați un curs de tratament cu acest medicament la primele manifestări ale herpesului genital, puteți obține mulți ani de remitere. Cursul de tratament este de 10 zile, 1 fiolă zilnic în primele 5 zile, urmată de o pauză de 5 zile, după care se injectează restul de 5 fiole ale medicamentului. În absența dinamicii pozitive în primele 5 zile de la începerea introducerii Foscarnet, un agent imunostimulant este suplimentat suplimentar în terapie. Preț - de la 500 de ruble.
 4. Leukinefronul este un medicament dezvoltat pe baza unui preparat de interferon. Doza specificată de medic trebuie diluată în 50 ml de clorură de sodiu 0,9%. Durata tratamentului este de 3 săptămâni, pentru un total de 15 injecții. Luați Leukinefon după următoarea schemă: în perioada de exacerbare a simptomelor, puneți injecții zilnic, după oprirea semnelor de boală - în fiecare zi. Doza totală recomandată este cuprinsă între 1 și 3 milioane UI, ajustări ale părții mai mari și mai mici, în funcție de gravitatea cazului clinic. Prețul drogului - de la 125 de ruble.

imunomodulatori

Medicamentele de spectru de acțiune imunomodulatoare sunt prescrise în cazul unui herpes sever, cu o imagine simptomatică pronunțată. Agenții imunomodulatori activează funcțiile de protecție ale sistemului imunitar, astfel încât organismul însuși să poată lupta împotriva virusului herpesului.

Utilizarea acestor medicamente în tratamentul herpesului ajută la stoparea rapidă a imaginii simptomatice a bolii și la prelungirea remisiunii:

 1. Cycloferon: un imunomodulator care ajută la oprirea simptomelor bolii într-o perioadă scurtă de timp. Acționează deprimarea virusului. Schema include 10 injecții: introduceți 4 ml în doză timp de 2 zile, o întrerupere de o zi, în ziua 4 - 1 injecție, urmată de 2 zile de pauză, apoi de 2 zile de injectare, când rămân 4 injecții, trebuie să faceți o pauză la 3 după două zile pentru a injecta medicamentul. Durata totală a cursului terapeutic este de 23 de zile. Preț - de la 400 de ruble.
 2. Neovir: doza recomandată este de la 250 la 500 mg. Cursul de tratament - o injectare timp de 3 zile, urmată de o pauză de 2 zile, apoi repetați injecția zilnică a injectării timp de 3 zile. În cazul stărilor de imunodeficiență, cursul de aplicare include 4 injecții zilnice, urmate de o pauză de 1 lună, după care se repetă administrarea medicamentului, dacă există o astfel de necesitate. Preț - de la 700 de ruble.
 3. Polyoxidonium: un agent imunomodulator care nu are analogi. Se utilizează în cazurile în care virusul este rezistent la medicamentul puternic Acyclovir. Dozare - 6 mg pentru adulți, introduceți 3 zile pentru o singură injecție, apoi - puneți o injecție cu un interval de 1 zi. Atunci când virusul herpes simplex tip 1 sau 2 recurente, introduceți în termen de 10 zile în fiecare zi. Cost - de la 750 de ruble.

Vaccinarea împotriva virusului herpesului

Odata ajuns in corpul omenesc, virusul herpesului de tip 1 si tipul 2 ramane in organism pentru restul vietii sale, sedimentand in celulele maduvei spinarii din coloana vertebrala sacral. Este imposibil să se recupereze de la virus. Medicamentele utilizate vizează stoparea imaginii simptomatice și suprimarea temporară a activității virusului, dar o recădere va avea loc sub influența factorilor provocatori. Cu simptome frecvente, atunci când medicamentele antivirale oferă numai scutire pe termen scurt, se recomandă vaccinarea.

Vacagenpavac vaccin - un medicament care ajută la antrenarea bolii într-o etapă de remisiune prelungită și reducerea incidenței simptomelor neplăcute și dureroase. Vaccinul este un virus de tip 1 și de tip 2, care a fost inactivat prin medicamente de spectru antiviral de acțiune.

Dozarea și administrarea vaccinului: cantitatea de medicament este de 0,2 ml. Introduse pe 1 vaccin o dată pe săptămână. Numărul necesar de fotografii 5. Dacă este necesar, vaccinarea se repetă după șase luni. Injecțiile pot fi efectuate numai în perioada de remitere a bolii.

Contraindicații:

 1. Infecții și boli inflamatorii în perioada de exacerbare.
 2. Prezența tumorilor canceroase de natură malignă.
 3. Sarcina.
 4. Boli care apar în stadiul cronic.
 5. Intoleranță individuală la componentele auxiliare ale medicamentului.

Costul drogului este de 90 de ruble.

Ce trebuie să știți în timpul tratamentului

Alegerea independentă a unui medicament pentru tratamentul herpesului este exclusă, deoarece este necesară ajustarea individuală a dozei. Pentru a obține efectul maxim, este necesară efectuarea unei terapii complexe cu utilizarea medicamentelor antiinflamatorii și a imunomodulatorilor.

Injecțiile de la virus nu pot împiedica reapariția bolii, în cazul în care organismul este în mod constant afectat de factori provocatori. Este important ca o persoană să efectueze în mod constant măsuri preventive, care să permită restrângerea remisiunii cât mai mult posibil.

Injecțiile de medicamente antivirale pentru tratamentul tipului 1 și 2 sunt cea mai eficientă metodă de a opri rapid imaginea simptomatică a bolii și de a prelungi remisia. Medicamentele sunt prescrise numai de un medic care tratează herpesul la un pacient, sunt utilizate în cazurile de recidivă frecventă și manifestări severe ale bolii. Folosit împreună cu imunomodulatoarele. În absența unei dinamici pozitive din injecțiile puternice de Acyclovir, Panavir, Zovirax, se recomandă efectuarea vaccinării cu medicamentul Vitagerpavak.

Injecții împotriva herpesului de diferite tipuri și localizare - cum se aplică

Majoritatea oamenilor cunosc virusul herpesului prin manifestările sale. Odată ajuns în corp, persistă în el pe tot parcursul vieții unei persoane. Cu imunitate puternică, particulele virale sunt într-o stare pasivă, fără a se prezenta. Transportatorii lor nu au nicio idee despre prezența în organism a unei infecții periculoase. Când bariera de protecție este slăbită, virusul începe să se înmulțească în mod activ, iar erupția veziculară apare pe corp. Dacă recidivele bântuiesc o persoană de multe ori, atunci injecțiile cu herpes sunt necesare.

În ce cazuri se recomandă injecții cu herpes?

Herpevirusul este activat și împărțit rapid când boala este în curs de desfășurare sau este în stadiu acut, iar sistemul imunitar este slăbit de o varietate de factori. Dacă infecția progresează și se răspândește în organism sau apare în gură, pe buze, atunci injecțiile ajută la stoparea creșterii virușilor, dar nu distrug complet particulele de virus.

Injecții împotriva herpesului prescris în următoarele cazuri:

 • cu recăderi frecvente (de până la 10 ori pe an);
 • cu o imagine clinică complexă, atunci când pielea este afectată semnificativ;
 • cu vindecare prelungită a membranelor mucoase.

Prescrierea tratamentului sub formă de injecții cu un anumit medicament nu poate fi decât un medic care are o imagine completă a bolii și cunoaște caracteristicile și starea individuală a pacientului. Fotografiile realizate automat pot duce la consecințe grave.

Virusul herpes simplex

Odată cu manifestarea virusului herpes pentru vaccinarea posibilă pentru prima dată, ceea ce vă permite să eliminați în continuare erupțiile cutanate. Se introduce un agent patogen slăbit, împotriva căruia organismul formează anticorpi, activând apărarea imună a organismului. Herpevirusul va rămâne în organism, dar erupția pe buze sau pe corp va fi semnificativ redusă sau complet.

În scopul profilaxiei, Vitagerpavac se administrează: cu un interval de 7-10 zile, se administrează 5 injecții. Apoi faceți o pauză și după șase luni, dacă este necesar, numiți un al doilea curs. Procedura se desfășoară la o săptămână de la ultima erupție cu bule. În timpul perioadei de activitate a virusului nu se efectuează vaccinarea.

Există unele contraindicații pentru administrarea vaccinului:

 • perioada de sarcină și lactație;
 • perioada de concepție a copilului;
 • herpesul oftalmic;
 • formă activă de SIDA;
 • febră.

Uneori există o alergie la vaccin, care se manifestă printr-o bătăi rapide a inimii, dificultăți de respirație, urticarie sau umflarea gâtului.

Este destul de dificil pentru herpesul care se extinde pe mucoasa cavității orale. Odată cu înfrângerea greu de mestecat și înghiți alimente, deoarece inflamația este puternică și dureroasă. Mai des se vede pe buze și acoperă suprafețe mari care nu se vindecă mult timp. Prin urmare, injecțiile cu herpes, care apar adesea pe buze, sunt câteodată singurele mijloace de salvare.

În cazul recidivei frecvente și exacerbărilor bolii în timpul remisiunii, se administrează tratament cu injecții, injectând medicamente antivirale și imunomodulatoare. În unele cazuri, formele lor combinate ajută.

Medicamente antivirale

Există două tipuri de medicamente:

 • legumele, capabile să scadă simptomele și să oprească boala, ducând organismul într-o stare de remisie;
 • substanțe chimice care pot invada un virus și pot bloca dezvoltarea și reproducerea acestuia.

Acestea sunt medicamente eficace pentru herpes, dar nu pot distruge complet virusul, ci doar întârzierea recidivei pe o perioadă nedeterminată. Alegerea medicamentului depinde de tipul de virus și de starea pacientului. Toate preparatele sunt ambalate în fiole și vândute sub formă de pulberi pentru injectare de 250 și 500 mg, care necesită diluare.

Utilizarea aciclovirului și a analogilor: Zovirax, Gerpevir

Aciclovirul ajută împotriva herpesului pe buze, este eficient în cazul herpesului genital și a herpesului zoster. Recomandările pentru introducerea Acyclovir sunt după cum urmează (în conformitate cu același principiu, se utilizează analogi):

 1. Aciclovir sub formă de pudră este diluat cu apă (10 ml) sau soluție de clorură de sodiu 0,9% (10 ml).
 2. Dozajul se calculează de la 5 mg / kg greutate corporală. Copiii cu vârsta sub 12 ani introduc 1/2 din doza specificată. Până la 3 ani, medicamentul nu este recomandat pentru utilizare.
 3. Medicamentul se administrează în decurs de o oră cu o frecvență de 3 ori pe zi, la intervale regulate. Uneori este prescris sub formă de injecții intravenoase.
 4. Doza maximă este de 30 mg / kg.
 5. Durata procedurii - de la 5 la 7 zile, dacă este necesar, se pun injecții timp de încă 3 zile.
 6. Cu imunodeficiență ridicată puneți injecții luna, apoi începeți să luați pastile.

Soluțiile preparate din aceste medicamente nu pot fi păstrate mai mult de 12 ore. În cazul în care acestea cresc înnorate sau formează cristale atunci când sunt diluate, acestea nu sunt potrivite pentru injectare.

Acyclovir și Zovirax

Aplicația Ganciclovir

Ganciclovir are o compoziție anorganică și este capabil să penetreze particulele virale, distrugându-le și fără a afecta celulele sănătoase. În paralel cu recepția acestui instrument trebuie să beți o mulțime de lichide.

Când se utilizează, urmați instrucțiunile:

 1. Formați doza recomandată și amestecați cu 100 ml de soluție perfuzabilă.
 2. Medicamentul se administrează intravenos, lent.
 3. Dozajul este de 5 mg / kg; injecțiile se pun de 2 ori pe zi în 12 ore.
 4. Tratamentul continuă timp de 2-3 săptămâni.

Prin droguri noua generație care atribuie Valaciclovir. În medie, doza este calculată pe 450 mg de 1-2 ori pe zi. Tratamentul este mai scurt, dar există restricții pentru copiii de până la 12 ani.

Recomandări privind utilizarea Panavir

Panavir este un medicament pe bază de plante care conține o polizaharidă care mărește rezistența organismului la viruși datorită producerii propriilor interferoni de către organism. Are un efect analgezic și antiinflamator mic. Eficace împotriva herpesvirusului 1 și a tipului 2, utilizat sub formă de injecții de herpes genital, virusuri papilloma, enterovirus.

Instrucțiuni pentru medicamente:

 1. Panavir se vinde în formă finită: cu soluție deja diluată în fiole de 200 ml (doză pentru adulți).
 2. Medicamentul este administrat încet, intravenos.
 3. Cursul este de numai 2 injecții cu un interval de 1-2 zile. Dacă este necesar, injecția poate fi repetată într-o lună.
 4. Copiilor cu vârsta de 12 ani li se administrează ½ din doza pentru adulți. Până la 12 ani, Panavir sub formă de injecții nu este recomandat.

Doza medie este dată, recomandări mai specifice ar trebui să fie obținute prin contactarea unui medic. Împotriva herpesului de tip 2, Zovirax, Foscarnet, Lecineferon sunt cele mai des folosite. Ele afectează cel mai eficient herpesul genital și sunt atribuite conform schemei standard.

Toate injecțiile antivirale sunt interzise în timpul concepției planificate, în timpul sarcinii și în timpul alăptării.

Medicamente imunomodulatoare

Acest grup de medicamente este prescris pentru a întări sistemul imunitar după sau simultan cu utilizarea de medicamente antivirale pentru a întârzia timpul de recadere sau a încetini boala pentru o lungă perioadă de timp. Acestea sunt folosite ca o ultimă soluție pentru herpesul sever. Acestea sunt medicamente, inclusiv imunoglobuline și interferoni, care vizează corectarea activității sistemului imunitar.

Recomandări către Cycloferon

Tratamentul pentru herpes cu Tsikloferon permite, într-un timp scurt, stoparea dezvoltării bolii. Pentru remisia prelungită, trebuie să introduceți 10 doze conform schemei prescrise de injecții. Deoarece există întreruperi între injecții, durata totală a tratamentului este de 23 de zile.

Utilizarea imunoglobulinei

Un medicament pe scară largă care conține anticorpi care inhibă dezvoltarea herpesului de tip 2. Ele nu numai că suspendă dezvoltarea herpesului genital, dar ajută și în sezonul rece să protejeze împotriva infecțiilor virale.

Se utilizează sub formă de injecții intramusculare de 1,5 ml timp de 3 zile. Cursul complet include 7 fotografii. Imunoglobulina este de asemenea eficientă atunci când este aplicată local, când soluția este aplicată direct la erupțiile veziculoase.

Scopul Polyoxidonium

Medicamentele imunomodulatoare de origine vegetală includ Polyoxidonium. Nu are analogi și afectează viruși rezistenți la Acyclovir. Sensibil la starea de imunitate, lucrand la imbunatatirea acesteia:

 • utilizat la o doză de 6 mg pentru adulți;
 • puneți o injecție la fiecare 3 zile;
 • apoi se menține o perioadă de 1 zi;
 • Durata procedurii este de 10 zile.

Numele infecțios al altor imunomodulatoare, care sunt injectate sub formă de injecții; - Vitagerpavak, Taktivin, Timogen, Galavit; Tsikloferon.

Injecțiile de la virus vor fi inutile pentru un stil de viață nesănătoasă și efectul asupra corpului de factori provocatori. Este important să se efectueze un set de măsuri preventive pentru a prelungi perioada de remitere pentru o perioadă mai lungă.

În timpul cursului recomandat, este important să vă monitorizați starea și să consultați medicul dumneavoastră cu privire la ajustarea dozei unui medicament. Cu alegerea corectă a mijloacelor și a abordării tratamentului, perioada de remisiune va fi de 5-6 ani, iar virusul rămâne în organism în toată viața sa.

Efectele injectabile împotriva virusului herpes

Mulți oameni sunt obișnuiți să trateze infecțiile cu herme cu unguente și pastile, dar nu toată lumea știe că există și injecții cu herpes pe buze. De regulă, acest tip de terapie este recurs la, în cazul în care infecția din ce în ce mai des începe să recidiveze și se răspândește spre zone mai extinse ale corpului.

Este necesar să se aleagă preparate injectabile ținând cont de starea generală a pacientului și de trăsăturile sale individuale. Nu în toate cazurile, aceleași injecții ajută pacienții cu același diagnostic la fel de bine, chiar dacă imaginea lor clinică este în multe feluri similară.

Utilizarea injecțiilor cu herpes poate fi necesară în următoarele cazuri:

 • dacă terapia adecvată nu a fost utilizată în faza acută a bolii;
 • imunodeficiență pronunțată;
 • pacientul va avea o intervenție chirurgicală;
 • un proces infecțios extins care afectează pielea, mucoasele, tractul respirator superior, tractul gastro-intestinal, zona hepato-biliare și creierul;
 • din ce în ce mai multe cazuri de întoarcere a bolii;
 • a avut loc o infecție cu partener sexual;
 • leziunile degenerative-distructive ale nervilor periferici pe fondul urinării depreciate sau întârziate;
 • la femei, virusul herpes coexistă cu HPV (papilomavirus uman).

Injecțiile cu Herpes au un efect grav asupra corpului. Tratamentul poate fi realizat cu ajutorul medicamentelor antivirale sau imunostimulatoare și poate fi, de asemenea, complex. Terapia aleasă corect este cheia unei perioade lungi de timp în care virusul se află într-o stare "dormit" și nu va da simptome.

Medicamente antivirale

Toate loviturile antivirale împotriva herpesului sunt împărțite în două grupe:

 • legume - capabile să elimine simptomele bolii și să traducă virusul într-o stare inactivă îndelungată;
 • anorganic - pe bază de aciclovir - penetrează celulele deteriorate, fiind activ la nivelul ADN-ului, privând astfel virusul de capacitatea de a se înmulți.

Injecțiile împotriva herpesului elimină și împiedică reapariția bolii, accelerează regenerarea pielii și mucoaselor, reduc frecvența și severitatea următoarelor manifestări ale bolii și împiedică răspândirea infecției altor persoane.

Din injectările de herpes ar trebui selectate, concentrându-se asupra rezistenței unui anumit tip de virus la acestea. Vaccinul nu afectează celulele sănătoase.

Nume de medicamente populare:

panavir

Acest agent antiviral conține o substanță biologic activă - hexoză glicozidă, care este obținută din lăstarii de Solanum tuberosum. Este o polizaharidă cu masă moleculară ridicată, care mărește rezistența globală a organismului la diverși agenți patogeni virali și crește producția propriilor interferoni de către celulele albe din sânge. În plus, are un efect analgezic și antiinflamator.

Când se administrează parenteral Panavir, substanța activă în concentrații mari detectate în plasmă după 5 minute. Eliminarea medicamentului începe o jumătate de oră după administrare. Ea părăsește corpul în primul rând prin tractul respirator și sistemul urinar.

Panavir este recomandat pentru utilizare în următoarele cazuri:

 • patologiile cauzate de virusul herpesvirusului Ⅰ și Ⅱ (inclusiv oral, genital și ocular), papilomavirus uman (inclusiv condiloame ascuțite), precum și alte enterovirusuri ARN și ADN;
 • infecția cu citomegalovirus la femei;
 • disfuncția sistemului imunitar pe fundalul bolilor infecțioase cu experiență;
 • defectele locale ale mucoasei din zona gastroduodenală, infecția virală focală naturală transmisă de căpușe, inflamația prostatei de natură bacteriană și boala autoimună a articulațiilor și a țesuturilor înconjurătoare, în combinație cu recurența virusurilor herpetice.

Pacienții adulți cu manifestarea virusului herpes de tip 1 și 2, au prescris de obicei 2 injecții de 5 ml de soluție Panavir cu un interval de 24 ore sau 2 zile. Dacă apare necesitatea, tratamentul se repetă după 30 de zile.

Injecțiile cu Panavir administrate intravenos. Nu puteți să luați acest medicament în combinație cu alte persoane într-o singură seringă. Panavir Jet este introdus și foarte lent.

aciclovir

Aciclovirul este folosit pe scară largă împotriva herpesului pe buze (tip Ⅰn). Ei sunt tratați pentru infecția cu herpes la nivelul organelor genitale, precum și pentru zona zoster. Forma de eliberare parenterală implică liofilizatul cu ingredientul activ activ, din care se prepară o soluție perfuzabilă. Fiecare flacon poate conține 250 mg aciclovir sub formă de sare de sodiu.

Alocați o picurare IV cu aciclovir sau faceți o injecție intravenoasă la adulți și copii. Calculul dozei se face individual, în funcție de greutatea corporală și de categoria de vârstă. Intervalul dintre injecții trebuie să fie de cel puțin 8 ore. Pentru administrarea parenterală, conținutul a 1 flacon (250 mg de aciclovir) se dizolvă în 10 ml apă pentru injectare sau în soluție fiziologică de clorură de sodiu 0,9%.

Dacă medicamentul este utilizat ca injecție cu jet, administrarea trebuie să fie foarte lentă (poate dura până la 60 de minute până la finalizare). Dacă se administrează picurarea medicamentului, soluția rezultată (25 mg în 1 ml) se diluează cu încă 40 ml solvent (volumul total al soluției rezultate trebuie să fie de 50 ml - 5 mg aciclovir în 1 ml).

Dacă este necesar să se utilizeze injecții în doze mari (de la 500 mg la 1000 mg), volumul fluidului injectat este proporțional crescut. Durata cursului terapeutic depinde de starea pacientului și de răspunsul corpului său la tratamentul efectuat. Injectiile se fac, de obicei, timp de 5-7 zile.

Soluția medicamentului nu este recomandată pentru a stoca mai mult de 12 ore. În plus, dacă în timpul depozitării, la momentul diluării sau administrării, soluția este tulbure sau începe să cristalizeze, atunci este interzisă utilizarea acesteia.

Medicamente imunomodulatoare

Cel mai important motiv pentru apariția unei "friguri" pe buze, herpes zoster sau herpes genital este o încălcare clară a sistemului imunitar al corpului. Herpesul scade numărul de limfocite T și B, activitatea lor funcțională, activitatea monocitelor mature și producerea proteinelor interferonului sunt afectate.

Tratamentul pentru herpes, pe lângă terapia antivirală, ar trebui să includă corectarea imunității specifice (producerea de anticorpi) și a nespecifică (fagocitoză). Pentru aceste imunoglobuline și interferoni utilizate pe scară largă.

Medicamentele care ameliorează simptomele și au un efect profilactic profilactic sunt după cum urmează:

 • Vitagerpavak;
 • imunoglobulina;
 • taktivin;
 • Timogen;
 • Galavit;
 • Imunofan;
 • polyoxidonium;
 • Ferrovir;
 • Tsikloferon.

Majoritatea injecțiilor enumerate mai sus obligă organismul să lupte independent cu agentul cauzator.

Vitagerpavak

Vacageriul antialergic (vaccinul) Vitagerpavak este utilizat pentru a trata și a preveni recurența herpes simplex a primului (buze, față, gură) și a doua (genitalia).

În ciuda faptului că acest vaccin nu este capabil să scape definitiv de virusul herpes simplex, acesta are mai multe avantaje:

 • contribuie la formarea imunității pe termen lung la nivel celular;
 • protejează permanent împotriva manifestărilor repetate ale bolii;
 • fără efecte toxice asupra corpului;
 • fiecare cerere repetată își mărește eficiența.

Medicamentul se administrează subcutanat pe partea interioară a antebrațului. Fiecare portie este de 0,2 ml. Este posibil să se observe roșeața pielii la locul administrării. Vaccinarea este de 5 injecții, fiecare dintre acestea fiind efectuată la fiecare 7 zile. Între injecții trebuie să respectați în mod clar intervalul de timp. Vaccinarea se efectuează exclusiv în timpul remisiunii, cel puțin 5 zile după dispariția imaginii clinice. În prealabil, este posibil să aveți nevoie de un curs de medicamente pe cale orală.

Dacă pacienții au fost diagnosticați cu o infecție herpetică complicată, trebuie să treacă 10 zile între prima și a doua injecție. Un astfel de interval de timp ar trebui să fie observat între a patra și a cincia injecție. După șase luni, cursul vaccinării, care constă în 5 injecții cu Vitagerpavac, se repetă din nou.

Vaccinarea este recomandată într-o instituție medicală specializată sub supravegherea unui imunolog cu experiență. Pulberea conținută în flacon este dizolvată în 0,3 ml de apă pentru injecție și se obține un lichid roz-roz. Vaccinarea trebuie făcută în conformitate cu reguli aseptice stricte. Vaccinul în formă dizolvată nu este stocat. Flacoanele cu pulbere liofilizată păstrate la frigider la o temperatură cuprinsă între 2 și 8 ° C.

imunoglobulinei

Injecții populare din herpes genital - Imunoglobulină. Ingredientele active din acesta sunt anticorpi specifici care sunt activi împotriva antigenei herpes simplex tip II - imunoglobulină G (IgG). Ele pot neutraliza efectul virusului. În plus, anticorpii IgG oferă rezistență la organism în perioada bolilor infecțioase.

Pentru infecțiile genitale primare sau în timpul recidivelor, medicamentul este administrat intramuscular într-o doză de 1,5 ml la fiecare 3 zile. Pentru un curs terapeutic complet, este necesar să faceți o injecție de 7 ori. Pentru a spori efectul, imunoglobulina este de asemenea utilizată local - soluția tratează erupția cutanată în zona genitală.

Femeile care poartă un copil sunt, de asemenea, expuse riscului de a fi infectate cu cel de-al doilea tip de virus herpes simplex. Dacă pacientul are o recidivă în poziție, este permisă începerea tratamentului după primul trimestru de sarcină.

Medicamentul se administrează intramuscular în același mod ca și alți pacienți, dar pentru un curs de 6 injecții este suficient. Apoi faceți o pauză, iar al doilea este exact același curs efectuat după 36 de săptămâni de sarcină. Dar, în această etapă, terapia continuă cu un curs de cinci zile de injecții intravaginale. Vaginul este pre-irigat cu o soluție apoasă de clorură de sodiu 0,9% și imunoglobulina este injectată cu o seringă fără ac.

Pentru sindrila, se utilizeaza o imunoglobulina specifica, care este disponibila sub denumirea comerciala Zostevir. "

De regulă, tratamentul utilizează o abordare complexă - combină utilizarea agenților antivirali și corectorilor de imunitate. Cursul terapeutic începe cu antivirale (derivații de aciclovir), acestea fiind luate în decurs de 7-10 zile de la cursul acut al bolii. După aceasta, când apare o remisiune stabilă, aceștia trec la agenți imunomodulatori.

Pacienții care au injectat medicamente pentru a combate infecția cu herpes observă că un rezultat pozitiv al cursului este o remisie care durează cel puțin 4 ani. Medicamentele care se prescriu trebuie să fie stabilite de medic. Dacă se selectează un regim terapeutic eficient, atunci pacientul poate conta pe un rezultat favorabil încrezător.

O Altă Publicație Despre Alergii

Cum să scapi de fier la domiciliu

Boila apare pe diferite zone ale pielii. În cele mai multe cazuri, boala afectează fața, gâtul, abdomenul, vârfurile, fesele, spatele sau organele genitale. Disconfortul maxim și durerea sunt furnizate de ulcere care apar pe buze, ochi, sfârcuri sau alte locuri în care pielea este mai delicată.


Slănci plat

Un "evidențiere" specială a aspectului - nevi (moi plat) pe corpul uman. Ele sunt inofensive în natură, așa că nu le acordăm suficientă atenție. Motile sunt clasificate după culoare, dimensiune, formă și orice modificare minoră a acestor caracteristici poate însemna că există o probabilitate de melanom.


Conuri și creșteri pe degete - cauze și tratament (cu fotografie)

Prin mâini, puteți determina vârsta unei persoane, starea sa internă. În cazul în care există umflături sau creșteri pe articulațiile degetelor - acesta este un semnal că trebuie să consultați un specialist și să faceți diagnostic pentru a identifica cauza.


Galoane pielii: tipuri, fotografii și nume.

Pacienții numesc o varietate de defecte pe piele. Acestea pot fi vezicule mici și afecțiuni papiliare (papilomii, nevi), plăci bruște și sigilii (keratoză, cornee cutanată).