Dishidroza (eczemă dishidrotică)

Dishidroza sau eczema dishidrotică este o afecțiune cronică a pielii caracterizată prin blocarea glandelor sudoripare și a funcției depreciate. Este un fel de eczemă. Mai întâi descris în 1873.

Cauze ale dishidrozei

Cauzele exacte ale bolii pentru această perioadă sunt necunoscute. Exacerbările eczemelor dishidrotice se produc cel mai adesea în perioada de primăvară-primăvară, în aceste zile crește numărul pacienților cu această patologie. Factorii provocatori sunt bolile cronice, stresul, contactul cu pielea cu substanțe chimice agresive.

Simptomele dishidrozei

Perioada activă durează de la săptămâni la luni. Procesul începe cu mici, care pot fi de dimensiunea unui pinhead, vezicule (bule), similar cu boabe de sago. Acestea sunt situate în grupuri. În etapele ulterioare, bulele se îmbină, suprafețele erodate apar sub formă de leziuni ale pielii (lamelar gros și fin), fisuri.

Eczema dishidrotică pe palme

Eczemă dishidrotică, manifestări pe picior

Elementele sunt adesea localizate pe suprafețele interioare ale mâinilor (suprafețele laterale ale degetelor, palmele) și ale picioarelor. Această afecțiune este însoțită de mâncărime. Cu apariția de fisuri apare durere. A trebuit să sfătuiesc pacienții atunci când o mână sau un picior a fost afectată, astfel încât ambele mâini și ambele picioare împreună.

studiu

Diagnosticul diferențial al eczemei ​​dishidrotice este efectuat în primul rând cu o infecție fungică, apropo, aceste două boli pot fi combinate. Dizhidroza trebuie, de asemenea, să fie distinsă de următoarele boli: dermatită, neurodermatită, psoriazis, scabie. Acest lucru se poate face cu succes de un dermatolog.

Diagnosticul se stabilește după examinare. Asigurați-vă că ați răzuit ciupercile. De asemenea, concluzionând din cele de mai sus, este de dorit să fie examinat pentru toate bolile interne pentru a exclude procesele cronice.

Tratamentul cu dishidroză

Următoarele medicamente sunt utilizate în tratamentul dishidrozei: coloranți anilinici (fukartsin). Ele sunt foarte bune la etapa inițială. Din tratamentul local aș dori să menționez unguent hormonal (triderm, Advantan, elokom.).

Mijloacele aplicate în interior: antihistaminice (erius, claritină), desensibilizante (gluconat de calciu, tiosulfat de sodiu). Toate aceste medicamente sunt vândute fără prescripție medicală.

Foarte important este o dieta cu excepția carbohidraților (zaharuri), a băuturilor alcoolice, a produselor care provoacă alergii (cafea, ciocolată, citrice, ouă, roșii). Pentru spălarea mâinilor este mai bine să utilizați săpun pentru copii. Mâinile sunt șterse cu grijă uscate. Termină contactul cu substanțe agresive (detergenți de rufe, detergenți).

De asemenea, trebuie să ne amintim că efectul terapiei pentru acest tip de eczeme nu va fi rapid.

În perioada fără exacerbări, este rezonabil să se utilizeze unguente și creme de înmuiere și fortificate (Radevit) și remedii folclorice. Acest grup de produse îmbunătățește hrănirea pielii, ameliorează inflamația, are proprietăți de vindecare. Se utilizează în principal sub formă de tăvi: un decoct de coaja de stejar, cadru, celandină, salvie, șarpe. Ele sunt, de asemenea, un bun ajutor pentru tratamentul principal.

Complicații ale dishidrozei

Complicațiile eczemelor dishidrotice sunt asociate cu adăugarea unei infecții secundare, ca urmare a zgârieturilor, sub formă de infecții pustulare ale pielii. După cum sa spus, boala și în specialiștii calificați au unele dificultăți în terapie, iar auto-medicamentul este cu atât mai mult condamnat la eșec.

Prevenirea dishidrozei

Prevenirea acestei patologii constă într-un stil de viață: dieta, îngrijirea mâinilor, tratamentul bolilor cronice. Este necesar să înțelegem că procesul este cronic, ceea ce implică un anumit mod de viață.

Consultanta medicala privind dishidroza

Întrebare: Cum vă simțiți despre utilizarea mănușilor de cauciuc atunci când manipulați substanțele chimice?
Răspuns: "Stick pe două capete". Pe de o parte, protecția mecanică, iar pe de altă parte, transpiră, eliberând azot, uree și așa mai departe cu transpirație, ceea ce reprezintă un factor distructiv.

Întrebare: Dacă unul dintre membrii familiei este bolnav cu eczemă dishidrotică, este necesară o protecție împotriva posibilei infecții?
Răspuns: Nu. Această boală nu este infecțioasă.

Întrebare: Boala este vindecată undeva în lume?
Răspuns: Nu, dar pentru a obține o remisiune completă și de lungă durată, este posibil să existe în această patologie acțiuni coordonate ale medicului și ale pacientului.

Cum să distrugeți dishidroza mâinilor

Articolul anterior: Dishidroza

Această patologie poate apărea pe palme sau pe partea degetelor ca urmare a eșecului unor sisteme ale corpului:

Această boală apare ca urmare a reacției pielii la un produs iritant chimic - cosmetice sau substanțe chimice de uz casnic.

Boala se caracterizează prin apariția în interiorul mâinilor a mai multor bule umplute cu lichid limpede.

Acestea provoacă mâncărime și disconfort proprietarului lor, dar după ce pielea superioară este reînnoită, bulele nu mai apar.

Principiile de bază ale terapiei

Pentru tratamentul cu succes al acestei boli, este prescrisă terapia complexă, care, pe lângă utilizarea medicamentelor, presupune normalizarea rutinei zilnice:

 1. O dietă strictă care exclude alimentele alergene, carbohidrații care sunt absorbiți rapid în intestine, băuturile carbogazoase, alimentele conservate, cârnații etc. Se recomandă creșterea procentului de alimente vegetale și a carbohidraților lenți în dietă.
 2. Exercițiu moderat, care va îmbunătăți metabolismul.
 3. În timpul tratamentului dishidrozei, hârtia de ziar nu poate fi ținută în mâini, deoarece conține elemente chimice care agravează cursul acestei boli.
 4. Cursul medicamentelor antihistaminice.
 5. Cursul de a lua enterosorbent, care promovează eliminarea alergenilor din organism.
 6. Utilizați mijloace sparing pentru spălarea mâinilor, săpun pentru copii este cel mai potrivit.

Unii pacienți sunt în plus prescrise medicamente sedative și fizioterapie, care le permit să normalizeze starea pacientului și să oprească mai repede simptomele bolii.

Ce este prescris pentru uz extern?

Punctul obligatoriu de tratament al acestei boli este terapia locală, menită să înmoaie pielea afectată, uscarea blisterelor apoase, eliminarea inflamației și a alergiilor.

Pentru a face acest lucru, prescrie diferite unguente, uleiuri, loțiuni și paste. Dacă există o infecție secundară, asigurați-vă că prescrieți unguent cu antibiotice în compoziție.

Pentru utilizarea în exterior se poate aplica cu succes:

 • permanganat de potasiu;
 • rezorcinol;
 • plante de mușețel;
 • succesiune;
 • Hypericum din care trebuie să faceți băi calde sau loțiuni.

Se recomandă efectuarea unor astfel de proceduri zilnic de 2 ori.

Indicații privind utilizarea unguentelor

Unguentele sunt prescrise în următoarele cazuri:

 • cu cursul obișnuit de dishidroză;
 • cu o formă uscată de boală a pielii;
 • cu infecție secundară;
 • cu forme ale bolii, de tranziție la eczemă dishidrotică;
 • în stadiul de exfoliere.

Pentru fiecare dintre problemele descrise, dermatologul selectează medicamentul adecvat, uneori se fac ajustări în funcție de evoluția bolii.

Video: Nuanțe importante

Contraindicații

Contraindicațiile privind utilizarea celor mai multe unguente sunt:

 • tuberculoza pielii;
 • leziuni oncologice ale pielii;
 • manifestări ale sifilisului pe piele;
 • hipersensibilitate la componentele unguentului;
 • reacții de vaccinare cutanată;
 • varicela.

Vă rugăm să rețineți că multe medicamente sunt interzise pentru utilizarea de către copiii sub 2 ani, femeile însărcinate, precum și pentru zonele de piele care au răni deschise.

Efecte secundare

Unele unguente pot provoca următoarele reacții adverse:

 • mâncărime, iritații și furnicături ale pielii la locul de aplicare;
 • blistere;
 • hiperpigmentare;
 • atrofia pielii;
 • umflarea locală a pielii;
 • urticarie;
 • reacție alergică;
 • eritem.

Este de remarcat faptul că aceste reacții rareori apar, unele dintre ele nu necesită întreruperea tratamentului.

În orice caz, dacă apare un efect secundar, trebuie să contactați dermatologul dvs. pentru a clarifica tacticile de tratament ulterioare.

Prezentare generală a medicamentelor populare

Tratamentul dishidrozei mâinilor cu unguent oferă rezultate pozitive în combinație cu alte metode de tratare a acestei afecțiuni, prin urmare această problemă ar trebui abordată într-un mod cuprinzător.

Cele mai eficiente medicamente utilizate în aceste scopuri sunt unguentele fluorurate pe bază de corticosteroizi.

Unguentele hormonale sunt ușor de folosit, sunt inofensive chiar și cu utilizare prelungită.

Toate medicamentele din grupul de glucocorticosteroizi sunt baza de prescripție medicală, deci asigurați-vă că vizitați un medic pentru a putea scrie o rețetă pentru un medicament adecvat.

În terapia complexă se pot aplica unguente antibacteriene, uscate și hidratante.

Vă interesează dishidroza pielii? Faceți clic pentru a citi.

 1. Fluorocort - un unguent din grupul de glucocorticosteroizi, suprimă o reacție alergică și inflamație, combate efectiv mâncărimea. Are acțiune antiexudativă.
 2. Triderm - un unguent combinat cu efecte antialergice, antiinflamatorii, antipruritice și anti-exudative. În plus, medicamentul are un efect antibacterian larg și este activ împotriva infecțiilor fungice.
 3. Polkortolonul este un analog al Fluorocortului, în plus, are acțiune anti-edem. Este recomandat ca agent foarte eficient în reacțiile inflamatorii de origine alergică.
 4. Elokom - unguent hormonal, eliminând în mod eficient principalele simptome ale dishidrozei mâinilor: inflamație, mâncărime, blistere apoase.
 5. Latikort este un glucocorticosteroid sintetic, capabil să elimine mâncărimea, umflarea, inflamația și manifestările alergice în cel mai scurt timp posibil. Medicamentul este prescris pentru dishidroza severă.
 6. Unguentul salicilic - un medicament care este prescris pentru forma uscată de dishidroză, precum și în stadiul de exfoliere.
 7. Ichthyol unguent este un medicament antiseptic ieftin care ameliorează în mod eficient mâncărimea, inflamația. Ea are un efect dezinfectant, permite pielea sa se recupereze mai repede, inmoaie stratul superior.
 8. Unguentul de zinc usuca formatiuni apoase, contribuie la eliminarea lor precoce.
 9. Tetraciclina - necesară atunci când se atașează o infecție secundară, în prezența zgârieturilor puternice, a rănilor, a fisurilor. Medicamentul este un antibiotic cu spectru larg.
 10. Levomekol este un unguent antiinflamator care conține un antibiotic. Eficace chiar și odată cu apariția purulenței de la răni.
 11. Amiclon este un medicament antifungic necesar în caz de boală micotică.

Doar un dermatolog poate selecta competent un medicament pentru tratamentul dishidrozei, care va ține cont de particularitățile cursului bolii și de posibilele contraindicații. Uneori este necesară o combinație de unguente.

Reguli de aplicare

Terapia locală trebuie efectuată în conformitate cu următoarele reguli:

 1. Aplicați unguentul pe un strat subțire de pe pielea curată a periilor. Pentru a face acest lucru, înainte de a începe procedura, trebuie să vă spălați mâinile cu săpun hipoalergenic, de preferat pentru copii.
 2. Înainte de a aplica instrumentul se recomandă să faceți o baie cu sifon sau decoct de plante: celandină, mușețel, calendula, salvie. Temperatura apei ar trebui să fie de aproximativ 38 de grade.
 3. După o baie caldă, mâinile trebuie să fie ușor înmuiate cu o cârpă curată.
 4. Unguentul se aplică de 2-3 ori pe zi.
 5. Unele medicamente pot fi aplicate sub bandaj.
 6. Utilizarea unguentelor nu trebuie combinată cu loțiuni preparate din soluția de resorcinol. În acest caz, este posibilă o reacție alergică acută.

Durata unei astfel de terapii este aleasă de către medic în funcție de severitatea bolii pielii și dinamica tratamentului.

Este posibil să se vindece dishidroza mâinilor? Răspunsul este aici.

Se întâmplă eczemă cronică a mâinilor? Detalii în articol.

Politica de prețuri

Costul tratamentului acestei patologii poate varia în funcție de severitatea bolii și de medicamentele necesare pentru tratament.

Deci, în unele cazuri, preparatele locale pentru tratamentul pensulelor de piele pot fi foarte ieftine - Tetraciclină sau Unguent Salicilic.

Dacă este necesară o terapie topică combinată constând din agenți antiinflamatori, antimicrobieni și antifungici, tratamentul poate fi mult mai scump.

Luați în considerare costul medicamentelor populare pentru tratamentul dishidrozei mâinilor, vândut în farmacii din Moscova:

Lista de unguente pentru tratamentul dishidrozei mâinilor și picioarelor

O boală dermatologică în care se formează mici bule care sunt adânci și adânci în piele se numește dishidroză. Adesea această boală afectează mâinile și picioarele. În plus față de vezicule, se pot produce simptome cum ar fi arsuri și mâncărimi ale erupțiilor cutanate.

Exacerbările acestei boli dermatologice se manifestă cel mai adesea în perioadele în afara sezonului. Tinerii și adolescenții sunt cei mai sensibili la această boală. Totuși, dishidroza nu este o boală contagioasă. Motivele pentru manifestarea acestei boli sunt adesea o predispoziție ereditară la atopie, o tendință la diateză.

Ce este dishidroza?

Dishidroza este o afecțiune patologică în care apare o erupție cutanată sub formă de bule, elemente abdominale. Foarte adesea conținutul apos se formează în interiorul bulelor.

Anterior am discutat despre un articol despre eczemul plâns.

Dermatita - o erupție cutanată sub formă de bule, peeling, disconfort, mâncărime, arsură și așa mai departe. Motivele pot fi diferite, în funcție de care există mai multe tipuri de dermatită, de exemplu, infecțioase, alergice, atopice, alimente etc.

Crema conține numai ingrediente naturale, inclusiv produse de albine și extracte de plante. Eficacitate ridicată, practic fără contraindicații și riscuri minime de efecte secundare. Rezultatele extraordinare ale tratamentului cu acest medicament apar în primele săptămâni de utilizare. Vă recomand.

Ce diferențiază dishidroza de eczema dishidrotică?

Diferența dintre aceste două boli este vizibilă în manifestările simptomatice:

 • În dishidroza adevărată, bulele se formează numai pe suprafața palmară a mâinilor. Erupția durează până la 10 zile, apoi bulele se contractă și cad. La deteriorarea anvelopelor din bulele strânse se formează eroziunea superficială, există o durere moderată.
 • În cazul eczemelor dishidrotice, edemului, apare o erupție cutanată, crește numărul de bule. După câteva zile, bulele flacoanelor deschise și plâng începe. Deseori, temperatura crește, zona de erupție se umflă, se mișcă și se doare.

Simptomele dishidrozei și eczemelor dishidrotice

Principalele manifestări simptomatice ale dishidrozei sunt:

 • apariția bulelor pe palme, nu pe mâini în general;
 • stadiul progresiei acute a bolii este observat în toamnă și primăvară;
 • bulele nu depășesc dimensiunea unui capăt de capăt și nu sunt translucide;
 • după 10 zile de regres;
 • în locuri după prăbușirea bulelor se formează eroziune.

Eczema dyshidrotică are propriile semne:

 • manifestată după experiențe nervoase;
 • contactul cu suprafața iritantă a pielii poate provoca boala;
 • pielea mâinilor curge;
 • roșeața este observată;
 • formarea unui număr mare de bule mici;
 • caracterizat prin umflarea ganglionilor limfatici;
 • temperatura crește până la 38 ° C;
 • există o senzație de mâncărime, arsură și durere în zonele de erupție cutanată;
 • slăbiciune și cefalee apar;
 • exacerbarea poate fi observată indiferent de cauzele care stau la baza acesteia;
 • tratat prost.

Dishidroza mâinilor

Dyshidroza mâinilor este o boală care se caracterizează prin apariția bulelor în zona palmelor și între degete. Tratamentul acestei patologii este posibil numai printr-o abordare cuprinzătoare a terapiei și alegerea corectă a medicamentelor.

Există în continuare dispute privind definirea cauzelor rădăcinii acestei boli:

 1. alergii:
  • produse alimentare;
  • officinalis.
 2. Infecții fungice.
 3. Tulburări în funcționarea glandelor sudoripare.
 4. Reacția pielii la contactul cu substanțele chimice de uz casnic.

Stoparea dishidrozei

Dizhidroza plantară apare de zece ori mai rar decât o boală asemănătoare cu cea a mâinii. În același timp, bule mici sunt localizate în zona picioarelor.

De asemenea, sa stabilit o legătură între impactul unui număr de factori și apariția unei astfel de patologii:

 1. Prezența acestei boli în rude:
  • părinții;
  • bunici;
  • frați și surori.
 2. Manifestări alergice în organism.
 3. Imunitate slăbită.
 4. Lucrați cu produse chimice de uz casnic.
 5. Boli ale sistemului digestiv.
 6. Tensiunile psihologice.

Statisticile șocante - au constatat că mai mult de 74% dintre bolile cutanate - un semn de infectare cu paraziți (Ascaris, Lyamblia, Toksokara). Viermii dăunează organismului foarte grav, iar sistemul nostru imunitar este primul care suferă, care ar trebui să protejeze organismul de diferite boli. E. Malysheva a împărtășit un secret cum să-i scape rapid și să-i curățe pielea. Citește mai mult »

Tratamentul dishidrozei și eczemelor dishidrotice

Pentru tratamentul unor astfel de boli dermatologice folosind terapie complexă bazată pe:

 1. Terapia fizică (normalizează starea metabolismului apei în piele).
 2. Tratamentul local (elimină principalele simptome ale patologiilor dermatologice și accelerează procesul de vindecare a eroziunilor pe piele).
 3. Tratamentul sistemic (normalizează activitatea organelor interne).
 4. Tratamentul medicamentelor folclorice (tratamentul simptomatic pe bază de plante medicinale).

Tratamentul sistemic

Cel mai obișnuit tratament pentru dishidroza și eczemul dishidrotic este prescris pacienților:

 • hipoalergenică;
 • antihistaminice;
 • unguent:
 • glucocorticosteroid;
 • antiekssudativnoe;
 • loțiuni;
 • antibiotice peniciline;
 • fitoterapie.

Obosit de lupta împotriva dermatitei?

Peeling de piele, disconfort și mâncărime, înroșire, erupții cutanate sub formă de bule, fisuri, răni plângând, roșeață, arsură - acestea sunt semne de dermatită.

Tratamentul necesită o abordare integrată și această cremă, care are o compoziție naturală de 100%, va fi un bun ajutor.

În astfel de cazuri, cititorii noștri recomandă utilizarea acestui instrument - crema-HEALTH HEALTH crema de ceară.

Are următoarele proprietăți:

 • Elimină pruritul după prima utilizare.
 • Elimină erupțiile cutanate și peeling după 3-5 zile
 • Reduce activitatea excesivă a celulelor pielii
 • După 19-21 de zile, se elimină complet plăcile și urme ale acestora
 • Împiedică apariția de plăci noi și o creștere a zonei lor

Unguent pentru dishidroză

Deoarece această boală poate să apară într-o formă cronică, este necesar să se înregistreze toți pacienții cu un dermatolog.

Cel mai bun efect terapeutic asupra manifestărilor externe ale bolii are:

 • utilizarea de unguente;
 • utilizarea de advantan;
 • băi periodice cu permanganat de potasiu;
 • utilizarea unei soluții cu rezorcinol.

În cazul simptomelor severe, se utilizează unguente pe bază de corticosteroizi. În plus față de efectul antiinflamator, astfel de medicamente pot avea un număr de proprietăți pozitive asupra restaurării pielii. Mai jos sunt principalele medicamente preventive și terapeutice pentru dishidroză.

ftorokort

Se luptă destul de eficient nu numai cu dishidroza.

Acest instrument este prescris pentru o serie de boli dermatologice:

 • Artrita psoriazică.
 • Lupus eritematos sistemic.
 • dermatita:
  • exfoliativă;
  • herpetiformă;
  • buloasă;
  • seboreica;
  • pin;
  • aton.
 • psoriazis.

Fluorocortul este adesea prescris pentru dermatită varicoasă, ameliorând inflamația și mâncărimea. Puteți vedea o fotografie a dermatitei pe picioare și puteți citi ce alte metode ajută la această boală.

Cu toate acestea, există o serie de contraindicații pentru acest medicament:

 1. Hipersensibilitate.
 2. Osteoporoza.
 3. Infecții virale și bacteriene acute.
 4. Sarcina.
 5. Alaptarea.
 6. Vârsta copiilor până la 6 ani.

Losterin

Unguent luptă destul de eficient cu manifestările simptomatice ale multor boli dermatologice.

Are un efect pozitiv asupra pielii, și anume:

 1. Ea are un efect antibacterian asupra pielii.
 2. Stimulează regenerarea pielii.
 3. Înmoaie și afectează resorbția țesutului cicatricial, arsurilor, ulcerului.
 4. Reglează procesele metabolice.

Datorită întregii game de efecte pozitive asupra pielii, acest medicament este adesea prescris pentru tratamentul și prevenirea unei game largi de boli dermatologice.

Triderm

Are:

 • proprietăți antibacteriene de uz local;
 • caracteristici antialergice;
 • prezintă efect antiexudativ;
 • are activitate antifungică.

Alocați unguent pentru utilizare externă în cazul în care ați suspectat o serie de boli:

 • dermatoza complicată;
 • dermatita de diverse etiologii;
 • neurodermatita;
 • eczeme;
 • pecingine;
 • licheni.

Elokim

Se referă la medicamente sintetice bazate pe glucocorticosteroizi. Controlează biosinteza proceselor inflamatorii prin acțiunea asupra prostaglandinelor și leucotrienelor. Atunci când se întâmplă acest lucru, inhibarea are loc în producerea acidului lor arahidonic predecesor.

Are proprietăți farmacologice:

 • anti-inflamator;
 • ajută împotriva mâncării;
 • antiekssudativnoe.

Latikort

Glucocorticosteroid unguent. Este folosit pentru efecte externe asupra zonei afectate a pielii. Are un efect pozitiv asupra vindecării și eliminării ulcerelor și fisurilor.

reduce:

 • permeabilitatea capilară;
 • manifestări ale reacțiilor de hipersensibilitate;
 • procese exudative în țesutul conjunctiv;
 • hiperemie.

Are o absorbție bună, care permite unguentului de substanță activă să pătrundă în stratul corneum. Poate avea un efect sistemic și se acumulează în straturile superioare ale pielii. Prin urmare, atunci când se utilizează acest unguent, este necesar un control atent asupra regimului de primire.

Unguent salicilic

Se utilizează pentru efect antimicrobian și antibacterian pe zonele afectate ale pielii.

Are puține contraindicații, și anume:

 • vârsta copiilor;
 • hipersensibilitate la componente.

Ichthyol unguent

Are o serie de proprietăți farmacologice:

 • anti-inflamator;
 • anestezic local;
 • antiseptice;
 • keratoplastic.

Aplicați în exterior, cauzând un strat subțire de deteriorare. Pansamentul se schimbă de 2 ori pe zi.

Zincul de zinc

Destul de des folosite pentru a elimina inflamația și uscarea diferitelor formațiuni pe piele.

Are o serie de proprietăți pozitive:

 1. Protejează pielea de expunerea la germeni și paraziți.
 2. Stimulează procesele de regenerare și vindecare a rănilor.
 3. Ea are un efect de înmuiere asupra țesutului cicatrician.
 4. Reglează procesele metabolice.

Într-un alt articol puteți citi în detaliu din ce unguent de zinc ajută.

Tetraciclină unguent

Se referă la medicamente care opresc reproducerea microorganismelor la nivelul proteinei.

Are o gamă largă de efecte asupra infecțiilor:

 • stafilococice;
 • streptococică;
 • gonoree;
 • Chlamydia;
 • Salmonella.

Dezavantajul unguentului este că nu afectează negativ ciupercile și virușii.

levomekol

Tratarea unguentelor de influență locală. Are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene. În timpul perioadei de utilizare se utilizează bandaje sterile de tifon. Înainte de utilizare, unguentul trebuie încălzit la 36 ° C. Ligarea se efectuează zilnic până la dispariția completă a formărilor purulente.

Povestiri ale cititorilor noștri!
"Pentru o lungă perioadă de timp am experimentat disconfort de mătreață și căderea părului. Sampoane standard au ajutat, dar efectul a fost pe termen scurt și acest complex a fost sfătuit de un prieten care a folosit-o singură.

Pielea sa oprit la mancarime, parul a fost pieptanat bine si nu era atat de gras. Fallout sa oprit destul de repede. Nici măcar n-am putut visa un astfel de efect! Vă recomand.

Reguli pentru aplicarea unguentelor

Când utilizați unguente, trebuie să urmați anumite recomandări:

 1. Curățați zona afectată înainte de manipulare. În acest caz, rana poate fi spălată cu clorhexidină. Spălați și dezinfectați mâinile.
 2. Un unguent este distribuit uniform pe un șervețel steril. Uneori, medicamentul va fi mai eficient să se aplice cu ajutorul degetelor.
 3. Zona afectată a pielii este acoperită cu un șervețel.
 4. Trebuie să așteptați până când unguentul este absorbit. Frecarea sau frecarea medicamentului nu poate fi. Astfel de mișcări pot deteriora stratul superior al pielii inflamate.

Povestiri ale cititorilor noștri!
"Am suferit de dermatită, mâinile și fața mea au fost acoperite cu pete mici și crăpături, ceea ce nu am încercat a fost că pregătirile au ajutat doar o perioadă de timp, un coleg mi-a sfătuit să comand această cremă.

În cele din urmă, datorită cremei, am eliminat complet problema. După a treia procedură, arsurile și mâncările au dispărut, iar după 4 săptămâni semnele de dermatită au dispărut. Sunt foarte multumit si recomand sa folositi aceasta crema tuturor persoanelor care sufera de probleme de piele ".

Tabelul prețurilor pentru unghia de dishidroză

Pentru a combate dishidroza pot fi utilizate ca un unguent unic, și mai multe medicamente. Costul unguentelor medicamentoase depinde de compoziția componentelor acestora. Dar nu întotdeauna prețurile minime arată lipsa eficacității medicamentului.

Luați în considerare principala gamă de politică de prețuri pentru unguent medical împotriva dishidrozei:

Cum se trateaza dishidroza?

Dishidroza este o afecțiune a pielii care se caracterizează prin formarea de blistere mici, care provoacă mâncărimi, din cauza blocării canalelor din glandele sudoripare. Boala afectează mâinile, palmele, picioarele. Dishidroza se referă la o varietate de eczeme.

Dishidroza se dezvoltă adesea la acei oameni care suferă de hiperhidroză: transpirația excesivă a palmelor, precum și tălpile. În cele mai multe cazuri, dishidroza este asociată cu tulburări funcționale asociate bolilor neurovasculare ale pielii. Boala este deseori exacerbată în primăvară și toamnă.

Informații generale

Dishidroza pielii este o boală care se manifestă sub forma formării pe piele a unor bule specifice cu un lichid, care se află sub stratul superior al pielii. Astfel de formațiuni, cel mai adesea, apar între degete sau pe palmele pacientului.

Boala se manifestă în principal din cauza tensiunilor prelungite și a tulburărilor în organism (sistemul imunitar și nervos, tractul gastrointestinal). În tratamentul dishidrozei, un rezultat pozitiv poate fi obținut numai în timpul terapiei complexe și datorită prescrierii corecte a medicamentelor.

Cauzele dezvoltării

Din când în când, boala reapare, iar după luni lungi de viață liniștită, simptomele se întorc din nou ca răspuns la orice factor extern iritant. În rolul acestor declanșatori pot fi orice toxine, chiar și cele utilizate în mediul casnic, cum ar fi cosmeticele sau detergenții pentru spălarea vaselor.

Există următorii factori care contribuie la dezvoltarea bolii, care nu depind de stimuli externi, dar prezența lor crește șansa de dezvoltare a dishidrozei în fiecare caz în parte:

 • depresie cronică
 • tulburări endocrine
 • dishidroza existenta in rude apropiate
 • lucrul cu substanțe toxice
 • tulburări patologice ale tractului gastrointestinal
 • prezența altor boli alergice

Simptomele dishidrozei și eczemelor dishidrotice

În general, se pot distinge următoarele simptome ale dishidrozei:

 • Formarea în adâncurile straturilor subiacente ale bulelor de piele umplute cu lichid neinflamator clar.
 • Durata procesului agravat în decurs de zece zile.
 • Formarea eroziunii mici la locul de deschidere a bulelor.
 • Mâncărime severă după deschiderea bulelor.
 • Absența de bule noi după deschiderea vechiului.

Simptomele eczemelor dishidrotice:

 • Aspectul de umflare și roșeață.
 • Formarea pe suprafața edematoasă a bulelor mici situate în grupuri sau unul câte unul.
 • După deschiderea vechilor bule, se formează bule noi.

În cazul unei infecții bacteriene apar următoarele simptome:

 • Temperaturi scăzute și febril.
 • Apariția exudatului purulent în bule (piodermă).
 • Umflarea ganglionilor limfatici localizați în apropierea zonei afectate.
 • Tulburări generale, slăbiciune.

Dacă apar simptome de infecție bacteriană, este necesar să luați agenți antibacterieni pentru a preveni apariția complicațiilor.

Notă! Dishidroza afectează părțile distal ale membrelor, și anume picioarele și mâinile. Înfrângerea mâinilor apare mult mai des decât înfrângerea picioarelor. Luați în considerare separat simptomele leziunilor din fiecare dintre aceste zone.

Dishidroza mâinilor

Palma mâinilor este afectată în principal, partea din spate este mult mai puțin comună. Începe cu o mancarime, apoi apar bule cu transudat, care se deschide treptat.

Pielea este foarte fulgi și mâncărime, aduce nu numai senzații neplăcute, ci duce și la dizabilități fizice. De aceea, tratamentul trebuie să înceapă imediat după primele simptome.

Stoparea dishidrozei

Cel mai adesea, leziunea este localizată pe pielea suprafețelor unice și laterale ale degetelor. Simptomele pot fi împărțite în trei etape:

 1. Mâncărime și roșeață.
 2. Etapa de formare a bulelor umplute cu lichid.
 3. Etapa de deschidere și regresie a bulelor cu formarea eroziunii.

Notă! Toate aceste simptome sunt extrem de neplăcute. Cu cât mai devreme începe tratamentul, cu atât mai puține bule formează, ca rezultat, o porțiune mai mică a suprafeței erozive.

specie

Această boală este împărțită în două tipuri:

 1. Dyshydrosis.
 2. Eczemul dishidrotic.

Este posibil să existe dishidroză acută, și poate cronică, care este mult mai rău tratabilă, iar procesul de vindecare începe mult mai târziu. În acest caz, este posibil ca boala să reamintească din nou, din ce în ce mai puține ocazii.

Ambele tipuri de boli necesită tratament imediat. Este extrem de important să nu supuneți zonele afectate ale picioarelor și altor părți ale corpului la stresul mecanic. Dacă plasturii de piele nu provoacă mancarime și mâncărime, acestea nu trebuie pieptănate.

Este important să știți. Cu un tratament necorespunzător sau, în lipsa acestuia, o infecție bacteriană se poate alătura dishidrozei, care poate chiar să crească temperatura corpului. În această situație, nu puteți face fără a lua medicamente antibacteriene.

Lista de unguente pentru tratamentul dishidrozei mâinilor și picioarelor

Unguentele în tratamentul dishidrozei elimină simptomele datorită efectului terapeutic exercitat. Mai jos este o listă de medicamente eficiente care sunt cele mai des folosite pentru a trata această afecțiune.

levomekol

Ingredient activ cloramfenicol. Un antibiotic aparținând grupului de agenți antimicrobieni combinați. Ea prezintă acțiune antiinflamatorie și antibacteriană, îmbunătățește mecanismele de regenerare în țesutul deteriorat.

Acest medicament este utilizat pentru procesele purulent-necrotice pe piele, cu o încălcare a integrității capacului.

Efect terapeutic:

 • Medicamentul prin reducerea producerii de mediatori inflamatori reduce mâncărimea, umflarea.
 • Cloramfenicolul are un efect bacteriostatic asupra agenților patogeni, adică oprește creșterea și reproducerea în zona afectată.
 • Stimularea vindecării rănilor, restaurării lor.

Notă! Singura contraindicație este creșterea susceptibilității la substanța activă. Nu se observă efecte secundare cu utilizare adecvată.

Zincul de zinc

Unguentul constă din substanța principală a oxidului de zinc și a adjuvantului vaselin. Are proprietăți antiinflamatoare, de uscare, vindecare a rănilor și înmuiere.

Se utilizează pentru bolile de piele, în special cu procesele de exudare:

Zincul este unul dintre cele mai importante oligoelemente necesare pentru funcționarea normală a corpului.

Efect terapeutic;

 • Efectul antiinflamator se manifestă prin reducerea mâncării și a arsurilor.
 • Încetează procesul de exudare, adică oprește transpirația fluidului din vasele mici de sânge în țesut, ceea ce duce la o scădere a formării bulelor cu fluid.
 • Îmbunătățește diviziunea celulară în zona afectată, rezultând procese regenerative îmbunătățite.
 • În detrimentul vaselinei care face parte, are efectul de înmuiere.

Acest unguent este contraindicat în procesele acute purulente din țesuturi, precum și în caz de intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Notă! Efectele secundare pot apărea numai cu utilizare prelungită, sub formă de iritație și roșeață a pielii.

Ichthyol unguent

Unguentul are un efect antiinflamator, antiseptic, regenerativ, local, analgezic și keratoplastic.

Principalul ingredient activ este ihtiol. Atribuit la:

 • dishidroza, eczemul dishidrotic;
 • arsuri, erizipela;
 • artrită și nevralgie de origine inflamatorie;
 • stafilologia și streptoderma.

Ichtiolul are un efect medicinal datorită conținutului în structura componentelor tiofenolului. Principalul ingredient este tiofenul.

Efect terapeutic:

 • Efect bactericidal (distrugere) împotriva organismelor gram-pozitive.
 • Reducerea producției de mediatori inflamatori în zona afectată, ameliorează mâncărimea pielii.
 • Îmbunătățește durerea în zona de aplicare.
 • Stimulează receptorii de durere, prin măduva spinării, impulsul este transmis sistemului nervos simpatic. Acest lucru duce la îmbunătățirea circulației sângelui și a metabolismului în țesutul afectat, ca urmare a vindecării plăgilor accelerate.
 • Promovarea formării rapide a stratului cornos.

NOTĂ! Contraindicațiile la aplicarea unguentului sunt intoleranța la componente. Un efect secundar este o reacție alergică. Nu utilizați cu unguent de zinc.

Tetraciclină unguent

Principalul ingredient activ este clorhidratul de tetraciclină, din grupul farmacologic al antibioticelor cu spectru larg. Este activă împotriva microorganismelor gram-pozitive și gram-negative. Se utilizează pentru a trata eczemele infectate și leziunile purulente.

Efect terapeutic:

 • Efectul bacteriostatic asupra microorganismelor, ca rezultat al distrugerii activității ARN-ului de transport al bacteriei, oprește sinteza proteinei necesare activității vitale și reproducerii.

NOTĂ! Acest unguent trebuie utilizat doar pentru infecția pielii afectate de dishidroză. În timpul perioadei de utilizare este de a reduce utilizarea produselor lactate.

Unguent salicilic

Substanță activă acid salicilic, care are proprietăți keratolitice, antiinflamatorii, uscare și antiseptice. Se utilizează atât în ​​leziunile inflamatorii și infecțioase ale pielii.

Efect terapeutic:

 • Inhibă glandele sudoripare în zona afectată, reducând astfel transpirația.
 • Promovează înmuierea și o evacuare mai bună a zonei keratinoase a pielii.
 • Ajută la curățarea rănii din puroi.
 • Ameliorează mâncărimea și iritarea prin reducerea producției de substanțe inflamatorii - citokine.

NOTĂ! Contraindicațiile pentru utilizare sunt insuficiența precoce și renală. Un efect secundar poate fi roșeața și arsura.

ftorokort

Compoziția unguentului include acetonidă de glucocorticoid-triamcenolonă. Triamcinolona are efecte antiinflamatorii, anti-edeme, desensibilizante și antialergice. Unguentul este prescris pentru tratamentul dishidrozei, eczemelor, dermatitelor, psoriazisului și a altor boli de piele.

Efect terapeutic:

 • Blocarea sintezei acidului arahidonic, care duce la o scădere a producției de prostaglandine, leucotriene, tromboxan (mediatori inflamatori). Îndepărtați inflamația, mâncărimea și înroșirea.
 • Reducerea lumenului vaselor de sânge și reducerea exudării fluidului în țesut.
 • Îmbunătățirea microcirculației în leziune;
 • Stabilizează celulele mastocite, împiedicând eliberarea de enzime de distrugere a celulelor lizozomale.
 • Inhibarea eliberării de histamină din celulele mastocite și bazofile, care determină eliminarea manifestărilor alergice.

Utilizarea prelungită poate provoca efecte secundare sistemice ale glucocorticoizilor.

Losterin

Compusul complex din compoziție, care include multe substanțe utile, cum ar fi naftanolul, uleiul de migdale, acidul salicilic, ureea și altele. Se utilizează nu numai pentru tratament, ci și pentru uzul cotidian.

Efect terapeutic:

 • Antiinflamatoare și antiseptice.
 • Antiallergic și desensibilizator.
 • Reducerea fragilității vaselor și îmbunătățirea microcirculației.
 • Efecte antipruritice și regenerative.
 • Reduce peelingul pielii;
 • Cresterea proceselor metabolice in zona afectata si imbunatatirea trofismului.

Elokim

Principalul ingredient activ al unguentului este mometazona - un glucocorticosteroid sintetic. Are efecte antiinflamatorii, antipruritice și contra-actuale. Efectele terapeutice sunt aceleași ca și pentru unguentul fluorocort.

Triderm

Medicamentul combinat conține betametazonă (glucocorticoid), cloritromazol (agent antifungic) și gentamicină (antibiotic cu spectru larg)

Datorită acestei compoziții are acțiune antiinflamatorie, antibacteriană și antifungică și antipruritică. Medicamentul este prezentat în leziunile cutanate bacteriene și fungice, bolile inflamatorii.

Latikort

Hidrocortizon pe bază de unguent. Are aceleași proprietăți ca elokom și ftorokort.

Schema clasică a terapiei complexe

În medicina oficială, se aplică un complex de măsuri pentru tratamentul dishidrozei, inclusiv a terapiei locale și sistemice.

Ei sunt numiți de un dermatolog în funcție de caracteristicile individuale ale pacientului după efectuarea diagnosticului clinic și de laborator:

 1. Terapia sistemică vizează restabilirea funcțiilor sistemului nervos și digestiv, oprirea reacțiilor alergice, restabilirea imunității. Un dermatolog prescrie diuretice pentru a îmbunătăți procesele de ieșire a apei din corp, precum și antihistaminice - pentru a opri efectele agresive ale alergenilor.
 2. Terapia locală include utilizarea de unguente și loțiuni bazate pe diferite soluții (rezorcinol, perfuzii farmaceutice). Scopul este de a scuti simptome precum mâncărime și descuamare.

Cum se vindeca dishidroza si eczema dishidrotica?

Terapia se realizează prin metode complexe, care sunt împărțite în sistem și local.

Tratamentul sistemic

Tratamentul sistemic este necesar, trebuie să includă următoarele medicamente:

 • medicamente antibacteriene;
 • antihistaminice;
 • medicamente glucocorticoide;
 • în menținerea sistemului imunitar, este necesar să se ia vitaminele B, C, E;
 • fizioterapie.

În ceea ce privește tratamentul local, unguentele sunt printre cele mai eficiente medicamente.

Rolul unguentelor în recuperare

Tratamentul dishidrozei cu unguente este foarte eficient atunci când este paralel cu terapia sistemică.

Unguentele hidratează pielea și au un efect antipruritic, care nu permite rănirea leziunilor scabiei necontrolate.

Unele dintre medicamente au, de asemenea, un efect antibacterian, care este foarte important pentru prevenirea infecțiilor bacteriene.

Unguentele pot fi achiziționate la farmacie și vă puteți pregăti folosind rețetele de medicină tradițională.

Doctorii dermatologi prescriu adesea următoarele unguente:

 • sulfuric;
 • zinc;
 • corticosteroid unguent;
 • emulsie de emulsie;
 • unguent de tar.

Dacă a fost introdusă o infecție fungică, înainte de aplicarea unguentului, leziunile sunt lubrifiate cu Fucorcin.

Numai un medic poate combina droguri, nu ar trebui sa o faceti singur pentru a evita formarea de compusi necunoscuti.

Unguentele pot fi preparate acasă, folosind untul ca bază și adăugând salvie, celandină, mușețel și altele.

Ce doctor îi tratează dishidroza?

Care medic trebuie consultat pentru dishidroza mâinilor și a picioarelor? Tratamentul acestei patologii a implicat un dermatolog. În cazul complicațiilor, aderarea la infecție, este posibil să aveți nevoie să ajutați chirurgul.

Cum să eliminați factorii provocatori

Dishidroza în mai multe cazuri este cauzată de condițiile externe ale mediului în care o persoană locuiește.

Factorii provocatori sunt:

 • produse chimice de uz casnic;
 • stres;
 • afectarea mecanică a pielii;
 • o dietă nesănătoasă;
 • și altele

Este imposibil să scoatem din viața tuturor factorilor care provoacă boala.

Cu toate acestea, puteți să vă urmăriți puțin dieta, să vă protejați mâinile de substanțele chimice de uz casnic cu mănuși de cauciuc și să vă scutiți de stres în timp ce mersi în parc sau discutați cu prietenii.

Cum să aplicați unguent?

Înainte de aplicarea unguentului, pielea trebuie curățată. Apoi aplicați o cantitate mică de unguent pe întreaga suprafață afectată. Răspândiți în mișcări circulare. Aplicați de două ori pe zi. Durata de aplicare depinde de severitate, merită să se consulte un medic.

Remedii populare

Eliberarea cursului de dishidroză va contribui la tratamentul național al bolii. În stadiul slab al dishidrozei, remediile populare pot ameliora complet boala. Dar înainte de a recurge la medicina tradițională, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră - unele plante și ingrediente naturale pot provoca reacții alergice.

Principalele metode de tratare a remediilor folclorice de dishidroză

În cazul dishidrozei, tratamentul folcloric implică utilizarea unei metode specifice de expunere:

 • Băile de decoct de mușețel, succesiune, salvie, scoarță de stejar, celandină ameliorează efectiv mâncărimea, roșeața, au un efect antibacterian. În cazul dishidrozei, aceste remedii folk se recomandă să fie aplicate zilnic înainte de culcare timp de 15-20 de minute.
 • Guma de eucalipt, infuzii de lamaie (suc de lamaie, albus de ou, colina, glicerina) dezinfecteaza pielea afectata, amelioreaza durerea.
 • Unguentul pe bază de ramuri de coacăz negru și unt este un mijloc eficient de tratare populară a dishidrozei - ameliorează mâncărimea și iritarea.
 • Compresia cartofilor brute și a frunzelor de varză ameliorează durerea, umflarea. Un bandaj este aplicat ranii. Această soluție populară pentru dishidroză este eficientă în cazul schimbărilor frecvente ale compresei (la fiecare oră).

Trebuie acordată atenție tratamentului popular al dishidrozei la copii, pentru a evita apariția alergiilor. Soluția folclorică inofensivă pentru dishidroză este un unguent al smântânii și a fulgi de ovăz. Amestecul este aplicat în zona inflamată a pielii, timpul de expunere este de 20 de minute.

Dyshydrosis. Tratament folcloric pentru cățea

O atenție deosebită în tratamentul remediilor folclorice de dishidroză merită o componentă naturală unică - catelul de mare.

 • Ulei de cătină de mare, cu dishidroză, are un efect analgezic, vindecător, de regenerare a pielii afectate. Se recomandă tratarea pustulelor cu ulei de câteva ori pe zi;
 • ajută să scapi rapid de roșeață cu remediu folcloric bazat pe ulei de cătină și țesut.

Tratamentul popular al dishidrozei de cătină este popular datorită absenței restricțiilor de vârstă.

Dizhidroză preventivă remedii populare

Pentru a evita întoarcerea dishidrozei, tratamentul folcloric implică utilizarea ceaiului de menta, a balsamului de lamaie, a decoctului și a tincturii de valerian. Un efect sedativ ușor va ajuta la evitarea situațiilor stresante, care sunt o cauză obișnuită de recădere. Recomandat, de asemenea, ingestia cu dishidroza, care fortifica remedii folclorice: ceaiuri din cenusa de munte si zmeura, decoct de ovăz cu miere, tinctură de ginseng și radioli roz, etc.

Informațiile sunt doar pentru referință și nu reprezintă un ghid pentru acțiune. Nu faceți auto-medicație. La primele simptome ale bolii, consultați un medic.

Lista de unguente pentru tratamentul dishidrozei mâinilor și picioarelor

În acest articol ne uităm la dishidroza neplăcută a bolii. Simptomele, formele și consecințele tratamentului necorespunzător. De asemenea, sfințiți lista de unguente pentru tratamentul dishidrozei mâinilor și picioarelor.

Ce este dishidroza?

Dishidroza este o boală a pielii caracterizată prin apariția pe piele a veziculelor mici umplute cu un lichid limpede.

Cauze ale dishidrozei

În prezent, etiologia acestei boli nu este pe deplin înțeleasă. Experții identifică o combinație de factori care pot provoca o exacerbare a acestei boli.

Acestea includ:

 • Perturbarea ariilor sistemului nervos simpatic responsabilă de inervația glandelor sudoripare situate pe extremitățile superioare și inferioare.
 • Perturbarea funcționării sistemului nervos central, nevrozei și psihozei.
 • Tulburări de funcționare a organelor sistemului endocrin, conducând la un dezechilibru al metabolismului apei-sare.
 • Insuficiența sistemului imunitar.
 • Oboseală intelectuală, care duce la arsuri emoționale.
 • Stres constant.
 • Stări alergice încărcate.
 • Predispoziție ereditară
 • Interacțiunea cu substanțe chimice puternice: detergenți, insecticide, pesticide, vopsele, kerosen și altele;
 • Prezența obiceiurilor nocive: fumatul, abuzul de alcool.

Clasificare comună

Dishidroza privind gradul de deteriorare este împărțită în:

 • adevărată dishidroză.
 • disgidrotichesky.
 • dishidroza uscată lamelare.

Ce diferențiază dishidroza de eczema dishidrotică?

Diferența constă în durata bolii și în stadiile simptomatice ale dezvoltării.

Simptomele dishidrozei și eczemelor dishidrotice

În general, se pot distinge următoarele simptome ale dishidrozei:

 • Formarea în adâncurile straturilor subiacente ale bulelor de piele umplute cu lichid neinflamator clar.
 • Durata procesului agravat în decurs de zece zile.
 • Formarea eroziunii mici la locul de deschidere a bulelor.
 • Mâncărime severă după deschiderea bulelor.
 • Absența de bule noi după deschiderea vechiului.

Simptomele eczemelor dishidrotice:

 • Aspectul de umflare și roșeață.
 • Formarea pe suprafața edematoasă a bulelor mici situate în grupuri sau unul câte unul.
 • După deschiderea vechilor bule, se formează bule noi.

În cazul unei infecții bacteriene apar următoarele simptome:

 • Temperaturi scăzute și febril.
 • Apariția exudatului purulent în bule (piodermă).
 • Umflarea ganglionilor limfatici localizați în apropierea zonei afectate.
 • Tulburări generale, slăbiciune.

Dacă apar simptome de infecție bacteriană, este necesar să luați agenți antibacterieni pentru a preveni apariția complicațiilor.

Dishidroza mâinilor

Palma mâinilor este afectată în principal, partea din spate este mult mai puțin comună. Începe cu o mancarime, apoi apar bule cu transudat, care se deschide treptat.

Pielea este foarte fulgi și mâncărime, aduce nu numai senzații neplăcute, ci duce și la dizabilități fizice. De aceea, tratamentul trebuie să înceapă imediat după primele simptome.

Stoparea dishidrozei

Cel mai adesea, leziunea este localizată pe pielea suprafețelor unice și laterale ale degetelor. Simptomele pot fi împărțite în trei etape:

 1. Mâncărime și roșeață.
 2. Etapa de formare a bulelor umplute cu lichid.
 3. Etapa de deschidere și regresie a bulelor cu formarea eroziunii.

Cum se vindeca dishidroza si eczema dishidrotica?

Terapia se realizează prin metode complexe, care sunt împărțite în sistem și local.

Tratamentul sistemic

Tratamentul sistemic este necesar, trebuie să includă următoarele medicamente:

 • medicamente antibacteriene;
 • antihistaminice;
 • medicamente glucocorticoide;
 • în menținerea sistemului imunitar, este necesar să se ia vitaminele B, C, E;
 • fizioterapie.

În ceea ce privește tratamentul local, unguentele sunt printre cele mai eficiente medicamente.

Lista de unguente pentru tratamentul dishidrozei mâinilor și picioarelor

Unguentele în tratamentul dishidrozei elimină simptomele datorită efectului terapeutic exercitat. Mai jos este o listă de medicamente eficiente care sunt cele mai des folosite pentru a trata această afecțiune.

levomekol

Ingredient activ cloramfenicol. Un antibiotic aparținând grupului de agenți antimicrobieni combinați. Ea prezintă acțiune antiinflamatorie și antibacteriană, îmbunătățește mecanismele de regenerare în țesutul deteriorat.

Acest medicament este utilizat pentru procesele purulent-necrotice pe piele, cu o încălcare a integrității capacului.

Efect terapeutic:

 • Medicamentul prin reducerea producerii de mediatori inflamatori reduce mâncărimea, umflarea.
 • Cloramfenicolul are un efect bacteriostatic asupra agenților patogeni, adică oprește creșterea și reproducerea în zona afectată.
 • Stimularea vindecării rănilor, restaurării lor.

Zincul de zinc

Unguentul constă din substanța principală a oxidului de zinc și a adjuvantului vaselin. Are proprietăți antiinflamatoare, de uscare, vindecare a rănilor și înmuiere.

Se utilizează pentru bolile de piele, în special cu procesele de exudare:

Zincul este unul dintre cele mai importante oligoelemente necesare pentru funcționarea normală a corpului.

Efect terapeutic;

 • Efectul antiinflamator se manifestă prin reducerea mâncării și a arsurilor.
 • Încetează procesul de exudare, adică oprește transpirația fluidului din vasele mici de sânge în țesut, ceea ce duce la o scădere a formării bulelor cu fluid.
 • Îmbunătățește diviziunea celulară în zona afectată, rezultând procese regenerative îmbunătățite.
 • În detrimentul vaselinei care face parte, are efectul de înmuiere.

Statisticile șocante - au constatat că mai mult de 74% dintre bolile cutanate - un semn de infectare cu paraziți (Ascaris, Lyamblia, Toksokara). Viermii dăunează organismului foarte grav, iar sistemul nostru imunitar este primul care suferă, care ar trebui să protejeze organismul de diferite boli. E. Malysheva a împărtășit un secret cum să-i scape rapid și să-i curățe pielea. Citește mai mult »

Acest unguent este contraindicat în procesele acute purulente din țesuturi, precum și în caz de intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Ichthyol unguent

Unguentul are un efect antiinflamator, antiseptic, regenerativ, local, analgezic și keratoplastic.

Principalul ingredient activ este ihtiol. Atribuit la:

 • dishidroza, eczemul dishidrotic;
 • arsuri, erizipela;
 • artrită și nevralgie de origine inflamatorie;
 • stafilologia și streptoderma.

Ichtiolul are un efect medicinal datorită conținutului în structura componentelor tiofenolului. Principalul ingredient este tiofenul.

Efect terapeutic:

 • Efect bactericidal (distrugere) împotriva organismelor gram-pozitive.
 • Reducerea producției de mediatori inflamatori în zona afectată, ameliorează mâncărimea pielii.
 • Îmbunătățește durerea în zona de aplicare.
 • Stimulează receptorii de durere, prin măduva spinării, impulsul este transmis sistemului nervos simpatic. Acest lucru duce la îmbunătățirea circulației sângelui și a metabolismului în țesutul afectat, ca urmare a vindecării plăgilor accelerate.
 • Promovarea formării rapide a stratului cornos.

Tetraciclină unguent

Principalul ingredient activ este clorhidratul de tetraciclină, din grupul farmacologic al antibioticelor cu spectru larg. Este activă împotriva microorganismelor gram-pozitive și gram-negative. Se utilizează pentru a trata eczemele infectate și leziunile purulente.

Efect terapeutic:

 • Efectul bacteriostatic asupra microorganismelor, ca rezultat al distrugerii activității ARN-ului de transport al bacteriei, oprește sinteza proteinei necesare activității vitale și reproducerii.

Unguent salicilic

Substanță activă acid salicilic, care are proprietăți keratolitice, antiinflamatorii, uscare și antiseptice. Se utilizează atât în ​​leziunile inflamatorii și infecțioase ale pielii.

Efect terapeutic:

 • Inhibă glandele sudoripare în zona afectată, reducând astfel transpirația.
 • Promovează înmuierea și o evacuare mai bună a zonei keratinoase a pielii.
 • Ajută la curățarea rănii din puroi.
 • Ameliorează mâncărimea și iritarea prin reducerea producției de substanțe inflamatorii - citokine.

ftorokort

Compoziția unguentului include acetonidă de glucocorticoid-triamcenolonă. Triamcinolona are efecte antiinflamatorii, anti-edeme, desensibilizante și antialergice. Unguentul este prescris pentru tratamentul dishidrozei, eczemelor, dermatitelor, psoriazisului și a altor boli de piele.

Efect terapeutic:

 • Blocarea sintezei acidului arahidonic, care duce la o scădere a producției de prostaglandine, leucotriene, tromboxan (mediatori inflamatori). Îndepărtați inflamația, mâncărimea și înroșirea.
 • Reducerea lumenului vaselor de sânge și reducerea exudării fluidului în țesut.
 • Îmbunătățirea microcirculației în leziune;
 • Stabilizează celulele mastocite, împiedicând eliberarea de enzime de distrugere a celulelor lizozomale.
 • Inhibarea eliberării de histamină din celulele mastocite și bazofile, care determină eliminarea manifestărilor alergice.

Utilizarea prelungită poate provoca efecte secundare sistemice ale glucocorticoizilor.

Losterin

Compusul complex din compoziție, care include multe substanțe utile, cum ar fi naftanolul, uleiul de migdale, acidul salicilic, ureea și altele. Se utilizează nu numai pentru tratament, ci și pentru uzul cotidian.

Efect terapeutic:

 • Antiinflamatoare și antiseptice.
 • Antiallergic și desensibilizator.
 • Reducerea fragilității vaselor și îmbunătățirea microcirculației.
 • Efecte antipruritice și regenerative.
 • Reduce peelingul pielii;
 • Cresterea proceselor metabolice in zona afectata si imbunatatirea trofismului.

Elokim

Principalul ingredient activ al unguentului este mometazona - un glucocorticosteroid sintetic. Are efecte antiinflamatorii, antipruritice și contra-actuale. Efectele terapeutice sunt aceleași ca și pentru unguentul fluorocort.

Triderm

Medicamentul combinat conține betametazonă (glucocorticoid), cloritromazol (agent antifungic) și gentamicină (antibiotic cu spectru larg)

Datorită acestei compoziții are acțiune antiinflamatorie, antibacteriană și antifungică și antipruritică. Medicamentul este prezentat în leziunile cutanate bacteriene și fungice, bolile inflamatorii.

Latikort

Hidrocortizon pe bază de unguent. Are aceleași proprietăți ca elokom și ftorokort.

Cum să aplicați unguent?

Înainte de aplicarea unguentului, pielea trebuie curățată. Apoi aplicați o cantitate mică de unguent pe întreaga suprafață afectată. Răspândiți în mișcări circulare. Aplicați de două ori pe zi. Durata de aplicare depinde de severitate, merită să se consulte un medic.

O Altă Publicație Despre Alergii

Medicul care tratează moșiile

Toți oamenii de pe corp în timpul vieții birthmarks apar. Ele vin în diferite culori, dimensiuni și forme. Periodic există plângeri asociate cu creșterea numărului acestor tumori din motive necunoscute proprietarului.


Tratamentul cu dermatita manuală

Dermatite pe mâinile lor - o inflamație a pielii, care se caracterizează printr-o erupție pe partea din spate a mâinilor, palmele, spațiile dintre degete, încheieturi și antebrațele (cel puțin - umeri).


Pimples pe picioarele copilului

Copiii mici se îmbolnăvesc adesea. Ele au piele și mucoase foarte sensibile. Aproape toți copiii sunt alergici la produse alimentare sau igienă. Pe palmele și picioarele copiilor, glandele sebacee sunt absente, astfel încât acneea pe coapse este mult mai frecventă.


Revizuirea unguentelor terapeutice pentru alergiile cutanate la adulți: o listă a medicamentelor non-hormonale și hormonale pentru ameliorarea simptomelor negative

Blisterul pe piele, mâncărimea, arsura, inflamația în timpul pieptenerii zonei afectate sunt manifestări negative în reacțiile alergice.