Acnee Hormonală - ce să faceți, cum să aduceți pielea în ordine?

Acest tip de acnee apare din cauza tulburărilor hormonale din organism - o încălcare a schimbului de hormoni sexuali masculini sau androgeni. Ele sunt produse în cantități diferite atât la femei, cât și la bărbați. La persoanele cu deficit de androgeni sau sensibilitate redusă la acestea, producția de sebum scade, iar acneea hormonală nu se produce. Insulina și factorul de creștere asemănător insulinei joacă, de asemenea, un rol în dezvoltarea patologiei.

La femei, acneea hormonală apare adesea între vârstele de 30 până la 50 de ani, manifestată și în perioada premenstruală. La bărbați, prevalența acestei patologii este oarecum mai mică. Acneea juvenilă are mai multe șanse de a avea o cauză non-hormonală sau nu este cauza principală.

Cauze și mecanisme de dezvoltare

Excesul de androgen

Precursorii de androgen sunt sintetizați în organism. În piele, ele se transformă în testosteron și dihidrotestosteron. Aceste substanțe stimulează creșterea celulelor pielii și producția de sebum.

Cauzele de acnee pe fondul excesului de androgeni:

 • o creștere a secreției de sebum duce la o scădere a concentrației pe suprafața pielii a acidului linoleic, care irită celulele epidermice și promovează inflamația;
 • hipersecreția sebumului duce la creșterea vâscozității și a porilor înfundați, ceea ce creează condiții nefavorabile în glandele sebacee;
 • sub acțiunea razelor solare și a poluării externe, substanțele sebum sunt oxidate, provocând apariția de comedoane și alte tipuri de acnee;
 • Cu o greutate crescută a pielii, sunt create condiții favorabile reproducerii bacteriilor care provoacă inflamații.

Motivele pentru creșterea sintezei androgenilor din organism:

 • sindromul ovarului polichistic;
 • tumori ale glandelor suprarenale, ovare, la bărbați - testicule;
 • abuzul de steroizi anabolizanți în sport;
 • intervenția chirurgicală pentru a schimba femeia la bărbat.

Simptomele hiperandrogenismului sunt determinate în 20-40% dintre femeile cu acnee hormonală. Prin urmare, atunci când apare o astfel de erupție, este necesar să contactați un ginecolog și un endocrinolog și să faceți o examinare amănunțită.

În plus față de acnee, pacienții au de obicei alte semne de dezechilibru androgen:

 • hirsutism - creșterea excesivă a părului pe piept, față, abdomen și șolduri;
 • apariția bruscă a acneei pe pielea sănătoasă anterior;
 • ineficiența tratamentului obișnuit al unei astfel de patologii;
 • absența sau neregularitatea menstruației;
 • creșterea mușchilor, scăderea timbrului vocal;
 • scăderea dimensiunii glandelor mamare;
 • creșterea în greutate, semnele precoce ale diabetului zaharat.

Insulina și factorul de creștere asemănător insulinei

Nu toți oamenii au acnee hormonală însoțită de un nivel crescut de androgeni în sânge, deoarece acest proces este mai strâns asociat cu sinteza testosteronului și dihidrotestosteronului de la predecesorii săi în piele, ceea ce poate să nu se reflecte în testele normale de sânge pentru hormoni. Procesul este intensificat de acțiunea insulinei și a factorului de creștere asemănător insulinei (IGF).

Insulina și IGF declanșează o reacție hormonală în cascadă care determină o creștere a producției de sebum și un risc crescut de acnee. Există studii care arată că alimentele cu restricția de zahăr, alți carbohidrați și lapte reduc apariția acneei hormonale.

În apariția acestei patologii a pielii, rezistența la insulină este, de asemenea, importantă. Aceste țesuturi sunt rezistente la acțiunea insulinei, ca urmare a faptului că nu primesc suficientă glucoză. Pentru a furniza celulelor energie, pancreasul este forțat să producă tot mai multă insulină, care, printre altele, duce la formarea de acnee. Acest mecanism este cel mai pronunțat la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Lipsa de estrogen și hipotiroidism

Femeile sexuale hormonale - estrogen - au efectul opus al androgenilor și protejează pielea de acnee hormonală. Cu o lipsă a acestor hormoni (de exemplu, atunci când ovarele sunt eliminate ca urmare a operației), erupțiile încep să apară.

Leziunile asociate hormonal sunt de asemenea observate la pacienții cu hipotiroidism, adică cu funcția tiroidiană redusă. Acest lucru perturbă activitatea organelor de reproducere și producerea de estrogen, care afectează negativ pielea.

Tipuri de Hormon Acnee

Baby acnee

Erupțiile apar în primele luni de viață a nou-născutului. Acestea sunt asociate cu reacția dintre glandele sebacee mici localizate superficial și hormonii maternali materni. Adesea, în acest caz, mama suferă de acnee.

Asemenea cosuri sunt puține. Acestea arata ca mici sigilii sau elevatii cu o corolă ușoară înroșită cauzată de inflamație. Foarte afectată fruntea, nasul, obrajii, pliurile nasolabiale, buza.

Aceasta este o condiție fiziologică, nu este necesar să o tratăm. Este necesar doar să respectați igiena copilului, să vă îmbătați în timp, să schimbați lenjeria de pat și așa mai departe. La câteva zile după declanșarea erupției spontane dispare.

Manifestarea bolii la adolescenți

Riparea gonadelor la fete și băieți nu oferă întotdeauna raportul normal de hormoni în organism. Rezultatul este o erupție pe piele, de obicei situată pe frunte, pe nas și pe bărbie. Odată cu vechimea, echilibrul hormonal este restabilit și, cu o îngrijire corespunzătoare, majoritatea tinerilor au acnee. Recepția medicamentelor în acest caz nu este adesea necesară.

Acneea premenstruală

În prima fază (foliculară) a ciclului, estrogenii domină în sânge, iar după ovulație, nivelul lor scade, iar progesteronul începe să predomine. Nivelul de testosteron în timpul ciclului rămâne stabil.

Cu toate acestea, prin reducerea efectului de "restrângere" a estrogenului înainte de menstruație, testosteronul începe să exercite efectul său negativ asupra pielii, iar acneea etiologiei hormonale apare pe față, piept, spate.

Erupții cutanate în timpul menopauzei

La vârsta de 45-50 de ani, funcția ovariană începe să se estompeze, ceea ce duce la o reducere a sintezei de estrogen. Ca urmare, numărul de androgeni, care la femei sunt produse în principal în glandele suprarenale, este relativ în creștere.

O erupție cutanată poate apare în ciuda utilizării terapiei de substituție hormonală dacă conține o cantitate mare de progestin și o proporție relativ mică de estrogen. Prin urmare, se recomandă să consultați un ginecolog pentru alegerea opțiunii optime de tratament.

Male acnee hormonală

Boala apare, de obicei, numai la bărbații care iau prea multe steroizi anabolizanți. Cu toate acestea, acneea nu indică întotdeauna un nivel ridicat de hormoni sexuali masculini.

Principala cauză a erupției cutanate hormonale este rezistența la insulină și diabetul de tip 2. Prin urmare, o dietă cu restricție de carbohidrați este eficientă pentru corectarea stării.

În cele din urmă, problema naturii stării patologice a pielii la bărbați nu a fost studiată, astfel tratamentul acneei hormonale poate fi foarte dificil.

Rash după naștere

După nașterea bebelușului, nivelul progesteronului crește rapid în corpul femeii, iar cantitatea de estrogen este instabilă. Ca urmare, producția de sebum și blocarea porilor sunt îmbunătățite. Hormonul acneic care apare după naștere este situat, de obicei, pe gât și partea inferioară a feței și persistă timp de câteva luni.

Cea mai eficientă opțiune de tratament este administrarea contraceptivelor. Cu toate acestea, acestea ar trebui să fie prescrise de un medic, ținând cont de posibila alăptare.

Explicații externe

Erupțiile cutanate sunt localizate în locuri în care glandele sebacee se acumulează pe fața, sub obraji, bărbie și gât. Acestea sunt formațiuni roșii mici situate pe o suprafață mare a pielii. Dacă apare inflamația, durerea apare, mâncărimea este posibilă.

În unele cazuri, acnee intensă apare cu formarea capetelor purulente sau a chisturilor profunde subcutanate.

Pentru diagnostice sunt atribuite teste pentru hormoni (estrogeni, testosteron, TSH, T4 și alții) și, dacă este necesar, ultrasunete ale glandei tiroide, ovarelor, glandelor suprarenale, glandei pituitare.

tratament

Ajută la scăderea acneei hormonale reducând nivelul de testosteron. Metodele care vizează eliminarea rezistenței la insulină sau creșterea concentrațiilor de estrogen, precum și a antiandrogenilor, pot fi utile. În plus, aveți nevoie de o dietă, luând unele suplimente nutritive și o îngrijire adecvată a pielii.

Terapia de droguri

Pentru a vindeca erupția patologică, este necesar să eliminați cauza lor. Pentru a face acest lucru, trebuie să efectuați toate măsurile de diagnosticare prescrise de medic.

Terapia conservatoare constă în luarea următoarelor medicamente:

 • contraceptive orale care conțin estrogeni și progesteron - reduc producția de androgeni și erupții cutanate până la sfârșitul celei de-a treia luni de utilizare; totuși, după eliminarea lor, acneea poate să reapară, și chiar și în număr mai mare decât înainte de tratament; Este mai bine dacă se combină substanțe precum drospirenona, norgestimatul sau norethindrona cu etinilestradiolul;
 • antiandrogenii (spironolactona) - reducerea producției de testosteron și formarea dihidrotestosteronului în piele, care ajută la eliminarea acneei la 66% dintre femei în decurs de 3 luni de la administrare; cu toate acestea, medicamentul nu este recomandat pentru tratamentul erupțiilor cutanate la bărbați;
 • Metformina - reduce rezistența la insulină.

Contraceptivele orale nu trebuie utilizate de femeile cu vâscozitate crescută a sângelui, hipertensiune arterială, cancer mamar sau fumători.

dietă

Cum se trateaza acneea hormonala folosind nutritia, studiata in detaliu din 2002. Cele mai nocive substanțe din această patologie sunt zahărul și carbohidrații, precum și produsele lactate.

 • eliminați din dieta zahărului și carbohidrați digerabili ("rapizi"), ceea ce duce la o creștere accentuată a concentrației de insulină din sânge;
 • înlocuiți carbohidrații "rapizi" cu alimente cu un indice glicemic scăzut, cum ar fi cerealele, pâinea integrală;
 • grăsimile și proteinele nu sunt limitate, însă uleiurile vegetale ar trebui să prevaleze în compoziția calitativă a grăsimilor.
 • Trecerea la o astfel de dietă reduce aspectul leziunilor la 25 până la 50% dintre pacienți. Astfel de alimente:
 • reduce nivelul de testosteron și alți androgeni;
 • reduce producția de insulină și iGF;
 • crește sinteza proteinelor care leagă și inactivează hormonii sexuali;
 • activează secreția de estrogen;
 • ameliorează manifestările acneei premenstruale.

Produsele lactate sunt, de asemenea, dăunătoare pentru pacienții cu acnee asociată cu hormoni. S-au dovedit astfel de efecte:

 • creșterea nivelurilor de insulină și IGF;
 • creșterea producției de androgeni în ovare, glandele suprarenale, testicule;
 • sensibilitatea crescută la nivelul pielii la androgeni.

Persoanele care consumă constant lapte sunt mai predispuse la apariția acneei.

Medicamente din plante și suplimente nutritive

Cele mai utile sunt acele plante și medicamente care reduc nivelurile de insulină sau restabilește echilibrul hormonilor sexuali.

Dintre acestea, putem aloca astfel de fonduri:

 • Vitex sacru sau copac Avraam. Fondurile bazate pe acesta sunt disponibile sub formă de tablete, capsule, ceai și tinctură. Reduce manifestările sindromului premenstrual și a acneei asociate și este, de asemenea, utilă cu un nivel crescut de prolactină și un ciclu menstrual neregulat.
 • Cinnamon. În ciuda dovezilor privind eficacitatea acestei plante pentru rezistența la insulină, cu acnee hormonală, datele sunt contradictorii. Ajută la unii pacienți, dar nu la alții. În orice caz, adăugarea de scorțișoară în feluri de mâncare nu va afecta sănătatea, dar poate reduce severitatea acneei.
 • Oțetul de cidru de mere încetinește procesul de digestie și absorbția carbohidraților, reducând astfel producția maximă de insulină. Beneficiile sale pentru femeile cu ovare polichistice au fost dovedite. Prin urmare, îi ajută pe unii pacienți să scape de acnee atunci când ingeră 2 linguri pe zi.
 • Mint. Se demonstrează că utilizarea a două cești de ceai de menta pe zi duce la suprimarea sintezei androgenelor și la creșterea producției de estrogen, care este utilă femeilor cu erupții cutanate dependente de hormoni. Bărbații nu pot lua acest instrument, deoarece reduc potența și dorința sexuală.

Suplimente nutritive care vor fi utile pentru tulburările hormonale și problemele legate de piele:

 • medicamentele care conțin magneziu și calciu reduc inflamația și, de asemenea, sporesc reînnoirea celulelor pielii și reglează glandele sebacee;
 • Acizii grași omega-3 conținute în peștele de mare sau, de exemplu, uleiul de in, fac pielea mai moale, ușurează relieful și, de asemenea, întinerește întregul corp;
 • zincul și cuprul previne inflamarea și bacteriile;
 • probiotice necesare pentru sănătatea intestinală, care ajută organismul să utilizeze o cantitate în exces de hormoni;
 • vitamine care asigură un metabolism activ în celule; Vitamina B6 previne în mod specific inflamația pielii și producerea de sebum.

Îngrijirea pielii

Aceiași agenți sunt utilizați ca și în cazul altor tipuri de acnee. În plus, există o caracteristică - avantajul este dat medicamentelor care conțin blocante de dihidrotestosteron. Această substanță, așa cum sa menționat mai sus, se formează în piele și devine principala cauză a formării erupțiilor cutanate.

Prin urmare, atunci când erupția cutanată acneică este recomandată pentru alegerea produselor cosmetice care conțin astfel de componente:

 • ceai verde;
 • extract de lotus;
 • ulei de argan;
 • ulei de arbore de ceai;
 • ulei de semințe de susan.

Puternici blocanți ai dihidrotestosteronului - uleiuri esențiale de coacăze negre, primroză, trandafir sălbatic, semințe de struguri sau cânepă. Evitați produsele cu ulei de măsline sau de cocos.

În plus față de acești agenți, se recomandă utilizarea agenților pentru prevenirea complicațiilor unei erupții cutanate dependente de hormoni, de exemplu infecții. În acest scop, medicamentul perfect Zener, care conține sare de zinc și eritromicină. Nu numai că usucă pielea și reduce activitatea glandelor sebacee, dar, de asemenea, împiedică înmulțirea bacteriilor pe suprafața pielii, provocând inflamații și formarea de pustule.

Pentru erupții moderate, puteți utiliza creme care conțin retinoizi. Este important să tratați zilnic pielea expusă cu agent de protecție solară, deoarece aceste substanțe cresc riscul de arsură la soare.

Durata tratamentului este de aproximativ 10 săptămâni. Dacă după această perioadă erupția nu a dispărut, este necesară oa doua consultare cu un dermatolog, ginecolog și endocrinolog.

Sfaturi suplimentare pentru a lupta împotriva acnee hormonală:

 • Nu faceți plajă, utilizați în mod constant produse vara cu un filtru UV cu un SPF de cel puțin 15-30
 • se spală cu apă caldă cu o spumă care conține, de exemplu, extract de ceai verde, fără săpun, dimineața și seara;
 • nu atingeți fața cu mâinile murdare în timpul zilei;
 • nu stoarceți acneea;
 • Nu căutați cu alcool, iod, verde strălucitor, permanganat de potasiu.

ASHELE HORMONALE ÎN FEMEI: CAUZE, TRATAMENT

Hormonii joacă un rol important în apariția și dezvoltarea acneei la femei și, deși mecanismul exact de influență este necunoscut, sa dovedit că androgenii acționează asupra foliculilor și produc o producție excesivă de sebum. Androgenii sunt așa-numiți hormoni masculini, dar sunt în mod normal prezenți atât la bărbați, cât și la femei. Ele sunt produse în testicule (la bărbați), ovare (la femei) și glandele suprarenale (în M. și W.). Cele mai cunoscute androgene sunt testosteronul și dihidrotestosteronul sau DHT.

Ce hormoni afectează acneea la femei

Studiile au arătat că există receptori androgenici în glandele sebacee și celulele care acoperă porii. Dacă o femeie are un nivel ridicat de testosteron și dihidrotestosteron, acestea vor afecta în majoritatea cazurilor acești receptori. Pur și simplu, acești hormoni care provoacă acnee determină pielea să producă mai multă grăsime, ceea ce va alimenta bacteriile în plus. Astfel, prin reducerea androgenilor și a testosteronului, puteți reduce acneea.

În plus, hormonul precursor de testosteron DHEA (DHEA) afectează, de asemenea, glandele sebacee. Nivelul de sulfat de DHEA începe să crească cu mult înainte de pubertate, când glandele suprarenale încep să-l producă. În acest moment, acneea începe să apară la adolescenții care au o predispoziție genetică pentru acest lucru.

Având în vedere cele de mai sus, cu acnee, femeile și fetele trebuie mai întâi testate pentru hormoni:

 • testosteron
 • DHT (dihidrotestosteron),
 • DHEA (sulfat de dehidroepiandrosteron).

În plus, medicul poate ordona să treacă:

 • androstendion,
 • Cortizolul.

Unul dintre factorii care afectează creșterea hormonilor este alimentele pe care le consumăm. Dieta tipică a majorității oamenilor include un conținut ridicat de grăsimi saturate, semințe prelucrate, grăsimi din carne, zaharuri rafinate și un conținut redus de legume proaspete, fructe, pește, fibre, antioxidanți și alge marine.

Alimentația sănătoasă este o formă de tratament natural pentru acnee hormonală la femei și nu pentru că acneea provine din alimente dăunătoare, ci pentru că calitatea alimentelor poate afecta nivelurile hormonale, în special în timpul adolescenței sau în prezența unor afecțiuni endocrine.

O altă modalitate de a echilibra nivelul hormonilor este de a lua anumite vitamine și ierburi.

Acnee la femeile cu tulburări hormonale

Foarte des, acneea la femei (mai ales după 30 de ani sau mai târziu) apare din cauza tulburărilor hormonale, de exemplu datorită sindromului ovarului polichistic. PCOS este o afecțiune în care o femeie are un dezechilibru al hormonilor. De obicei, în acest caz, există un nivel scăzut de estrogen și progesteron și un conținut ridicat de androgeni (hormoni masculini, care la femei se găsesc în cantități mici). Încă nu este complet clar care este motivul pentru o astfel de încălcare.

Simptomele ovarului polichistic includ:

 • absența sau ciclul menstrual neregulat,
 • ovarele chistice (pe ultrasunete),
 • păr pe corp, piept, față și în jurul sfârcurilor,
 • subțierea părului
 • acnee,
 • petele întunecate de pe pielea din jurul gâtului, axile, înghinale sau piept,
 • diminuarea dimensiunii sânului.

Creșterea hormonilor androgeni masculini este responsabilă pentru apariția acestor caracteristici "masculine".

Tratarea tulburărilor hormonale și a acneei poate fi o metodă naturală și naturală: schimbarea dietei într-una care va reduce șirogenii, luând ierburi (cum ar fi Vitex) și alte suplimente naturale. Deși medicamentele hormonale (în cea mai mare parte contraceptive orale în pastile) sunt probabil cel mai popular mod de a trata PCOS și acneea, ele ar trebui utilizate doar atunci când sunt prescrise de un medic chiar și atunci când metodele mai blânde nu au ajutat.

Dacă bănuiți că acneea pe față, bărbia, pieptul poate fi cauzată de PCOS sau alte tulburări hormonale, consultați-vă medicul pentru teste și diagnostice.

ASHELE HORMONALE ÎN FEMEI: TRATAMENT PE CĂI NATURALE

 1. Luați vitamine și ierburi

Omega-3 acizi grași pot scădea testosteronul la femei și fete. Luând suplimente cu EPA și DHA (de exemplu, ulei de pește de calitate superioară) și adăugând mai mult Omega 3 la dieta poate ajuta organismul să echilibreze nivelul de testosteron și să elimine acneea.

Acneea hormonală la femei, de regulă, apare în zona bărbiei. Dacă vă confruntați cu acnee în această zonă în timpul perioadei dvs., Vitex vă poate ajuta. Vitex este o plantă, cunoscută și sub numele de Prutniak și copacul lui Avraam, care poate fi considerată un remediu popular. Cu mare succes, este folosit pentru a trata femeile cu progesteron scăzut în faza luteală (parte a unui ciclu care începe după ovulație și se termină cu o zi înainte de începerea menstruației următoare) și estrogenii înalți. Semnele de progesteron scăzut la femei:

 • depresiune
 • depresie,
 • schimbările de dispoziție
 • acnee hormonala,
 • nervozitate și anxietate.

Simptomele de estrogen crescute includ:

 • durerea si sensibilitatea la san,
 • balonare in timpul menstruatiei.

Prutniak acționează asupra hipofizei și hipotalamusului prin creșterea hormonului luteinizant (LH) și ușoară suprimarea eliberării hormonului stimulator al foliculului (FSH). Aceasta duce la o schimbare a raportului estrogenului cu progesteronul, crescând acesta din urmă. Capacitatea Vitex de a crește progesteronul este un efect secundar, deoarece planta însăși nu este un hormon. Poate fi luat numai după testarea conținutului acestui hormon în sânge, pentru a evita o creștere excesivă a progesteronului, care poate, dimpotrivă, stimula acneea. De asemenea, cu niveluri ridicate de LH, Vitex nu este recomandat.

Timpul optim pentru primirea plantei Vitex este dimineața între 7-8 ore, deoarece în acest moment pituitara și hipotalamusul sunt active și reglează hormonii sexuali feminini. Pentru a obține efectul prutnyak nevoie de aproximativ trei luni.

 1. Mănâncă bine

Studiile au arătat că tranziția de la o dieta bogata in grasimi saturate la o dieta cu mai puțină grăsime și un număr mare de grăsimi CMV polinesaturate (nuci, peste, alge marine, legume cu frunze verzi) timp de șase săptămâni, a existat o reducere semnificativă a androstendionă (precursorul testost- on) și testosteron în sânge. Aceste studii au fost efectuate de mulți ani, iar efectul fibrei (boabe, legume, fasole) asupra hormonilor unei femei a fost, de asemenea, studiat. Sa constatat că o dietă bogată în fibre reduce, de asemenea, nivelul de testosteron din sânge, DHT și DHEA.

Venitul mediu zilnic de fibre de către o persoană obișnuită este de aproximativ 13 grame. Admisia zilnică recomandată este de 25 g pentru femei și de 38 de grame pentru bărbați. Incorporarea fibrelor in dieta este buna pentru cei care sufera de acnee.

 1. Reduceți aportul de lapte

DHT este capabil sa se lege de receptorii din glandele sebacee si sa le "porneasca", declansand acneea si cresterea productiei de sebum. Laptele, la rândul său, afectează creșterea DHT. Medicii au descoperit că consumul crescut de carne, produse proteice, cafea, alcool, zahăr și cereale procesate agravează situația cu acnee. Dimpotrivă, este util să se includă în dietă fructele, legumele și produsele din cereale integrale. Consumul prea mult de carne, proteine ​​și lapte duce la acidoză. Principalul simptom al acidozei este oboseala. Alte simptome includ:

 • pierderea motivației
 • reducerea dorintei sexuale
 • slaba calitate a somnului
 • depresie și oboseală fizică și mentală rapidă.

Simptome suplimentare de acidoză:

 • sensibilitate la frig
 • scăderea tensiunii arteriale
 • hipo sau hipertiroidism,
 • scăderea glicemiei.

Aceste simptome sunt cauzate de faptul că organismul utilizează minerale esențiale pentru a hrăni sistemul nervos, cum ar fi calciu, magneziu și potasiu, pentru a neutraliza acizii. De asemenea, stresul determină o creștere a acidității în organism, lucru dovedit de cercetare. Alimentele alcaline (legume, fructe, miere, nuci, ceai verde) neutralizează acești acizi și reduc nivelul de cortizol, un hormon de stres (care este cel mai adesea crescut la femeile cu acnee hormonală).

 1. Reduceți stresul

Stresul afectează cu adevărat hormonii, iar în lumea modernă suntem expuși în mod constant, începând de la grădiniță și chiar mai devreme. Trebuie să încercăm să-i reducem impactul, deoarece dăunează organismului și sistemului nervos. Cortizolul, un hormon de stres, sa dovedit a crește la pacienții cu acnee. În plus, sa constatat că o dietă formând acid (carne de animale și cereale prelucrate) crește cortizolul. Un studiu realizat în 2003 a arătat că, odată cu creșterea cantității de alimente alcaline din dietă, cum ar fi legumele și fructele proaspete, conținutul de cortizol din organism scade. În plus, persoana începe să se simtă mai bine din punct de vedere fizic și mental; Reducerea cortizolului reduce de asemenea inflamația și poate fi un factor în vindecarea acneei și acneei hormonale inflamatorii.

Acnee hormonală la femei - cum arată și ce să facă

Corpul feminin se confruntă în mod constant cu fluctuații hormonale. Modificări de fond în timpul pubertății, sarcină, ciclu menstrual și menopauză. Boli pot afecta, de asemenea, producția.

Acneea hormonală la femei este un fenomen comun care este dificil de tratat.

Efectul hormonilor asupra stării pielii

Apariția acneei contribuie la glandele sebacee. Acestea secretă o anumită cantitate de sebum, necesară pentru protecția naturală a epidermei. Cu insuficiență hormonală, începe hipersecreția (secreție crescută) și compoziția modificărilor de grăsime. Celulele pielii încep să se dividă mai rapid.

Vechile cântare ale epidermei mor și se înfundă în canalele glandelor sebacee, care se extind în foliculii de păr. În acest mediu, începe să se înmulțească numeroasele bacterii care provoacă inflamații. Rezultatul este o acnee roșie vizibilă, care este vizibilă clar în fotografie.

Ce hormoni declanșează acneea

Androgenii, hormonii steroizi masculini, sunt periculoși pentru starea pielii. La femei, ele produc ovarele, țesutul gras subcutanat și cortexul suprarenale. La pubertate, ele sunt necesare pentru dezvoltarea fiziologică normală.

La vârsta adultă, un exces de hormoni reprezintă un pericol grav pentru întregul corp.

A provoca acnee hormonala pe fata femeilor poate:

 • prolactina;
 • testosteron;
 • digidrotestoteron;
 • progesteron.

Cantitatea de testosteron este responsabilă pentru numărul și "severitatea" acneei. Dihidrotestosteronul crește receptorii de piele și mărește sensibilitatea glandelor sebacee, modifică compoziția sebumului și stimulează producția acestuia.

Procesul este intensificat sub influența factorului de creștere similar insulinei și a insulinei: ele conduc la un răspuns hormonal în cascadă și la creșterea producției de sebum. Protejați epiderma hormonilor feminini - estrogen, iar dacă nu sunt suficienți, probabilitatea de acnee este mult sporită. Glanda tiroidă este responsabilă pentru acești hormoni.

Cand apare acneea

Acnee mică poate apărea chiar și la copii. La copii, glandele sebacee mici sunt situate aproape de suprafața pielii. Dacă o mamă care alăptează suferă de dezechilibru hormonal, problema trece la copil.

Numeroase pimpuri afectează obrajii, nasul, gâtul și fruntea. Treptat, organismul se adaptează la mediul înconjurător, iar patologia trece pe cont propriu, fără intervenția medicilor.

Adolescentii se confrunta cu un fel de "leagan" hormonal. Glandele sexuale se află în stadiul de formare și raportul normal de hormoni se realizează treptat. Rezultatul este acnee numeroase. În acest caz, puteți face fără medicamente și suficientă îngrijire de calitate pentru piele.

Hormonul acnee pe bărbie, obraji și corp apare adesea în perioada premenstruală. La începutul ciclului, estrogenul este hormonul predominant, dar în timpul ovulației, nivelul său începe să scadă. Testosteronul este stabil. În acest context, protecția naturală scade, iar acneea începe.

După naștere în corpul feminin, nivelul estrogenului este instabil și cantitatea de progesteron crește rapid. Producția de sebum este mult îmbunătățită. Acneea afectează partea inferioară a feței și poate persista o perioadă lungă de timp.

Stresul, viața sexuală contraceptivă sau neregulată pot provoca, de asemenea, o insuficiență hormonală.

În perioada menopauzei, se produce dispariția, activitatea ovarelor scade semnificativ. Sinteza estrogenului slăbește și pentru funcționarea normală a sistemelor corporale nu este suficientă.

În același timp, glandele suprarenale funcționează aproape ca mai înainte, continuând să secrete androgeni. Fără terapia hormonală auxiliară, acneea devine un punct culminant al menopauzei.

Diagnosticarea selecției terapiei

În adolescență, este posibil să se bată acnee cu defecțiuni hormonale cu ajutorul îngrijirii de calitate, dar femeile adulte au nevoie de tratament mai grav. Pentru a identifica cauzele exacte ale acneei, trebuie să treceți o serie de teste.

Lista cuprinde:

 • sânge pentru nivelurile hormonale;
 • Ecografia sistemului reproducător;
 • analiza urinei.

În plus, este posibil să fie necesar un CT pentru cap.

Un test de sânge poate detecta nivelul hormonilor hipofiza, tiroidian și androgen. Se recomandă efectuarea acestei analize în 5-7 zile după terminarea menstruației.

Urina arată numărul de adrogeni excretați pe zi, iar livrarea trebuie efectuată în a doua fază a ciclului. Ecografia este de dorit să faceți în intervalul de la a cincea la a zecea zi după menstruație.

Tratamentul medicamentos

Dupa efectuarea diagnosticului necesar, specialistul decide cum sa trateze acneea. Pentru a învinge problema, trebuie să eliminați cauza încălcării activității glandelor sebacee.

Pentru aceasta pot fi folosite:

Metforminul reduce rezistența la insulină, iar spironolactona este un fel de antiandrogen. Este necesar pentru normalizarea producției de testosteron.

Antiandrogenii pot elimina acneea în termen de trei luni de la tratament.

Dacă trebuie să restabiliți echilibrul dintre progesteron și estrogen, sunt prescrise contraceptive hormonale orale. Acestea sunt selectate individual după analiză.

Dezavantajul este durata efectului: nu va exista acnee în timp ce femeia ia medicamentele. După ce sunt anulate, problema revine.

dietă

Pentru a scăpa de acnee hormonală folosind doar o dietă este posibilă dacă patologia provoacă insulină. Pentru alte tulburări, o schimbare în dietă contribuie la curățarea generală a organismului și la normalizarea pielii ca întreg.

Va trebui să scapi de:

 • zahăr;
 • coacere;
 • grăsimi animale;
 • băuturi carbogazoase;
 • dulciuri.

Pericolul este carbohidratii rapizi, care sunt usor absorbiti de organism. Ele sunt înlocuite cu alimente cu un indice glicemic scăzut. Se preferă grăsimile vegetale, cantitatea de proteine ​​- la același nivel.

Medicina populara

Tratamentul folic remedii este posibil cu aprobarea medicului. Mai des, ele sunt o metodă auxiliară. De aceea, pentru a echilibra testosteronul și pentru a îmbunătăți starea pielii, se recomandă utilizarea regulată a uleiului de pește. Băutura ar trebui să fie cursuri, făcând un decalaj de 1-2 luni.

concluzie

Dacă există un nivel ridicat de estrogen și progesteron după ce ovulația este prea mică, pomul de la Avraam ajută - iarba Prutniak. Aceasta afectează hipotalamusul și glanda pituitară. În același timp, planta nu este hormonală. Cursul de aplicare este de cel mult trei luni, după o pauză.

Acneea hormonală poate fi o problemă serioasă, dar puteți să scăpați de ele. Aceasta necesită consultarea unui medic și respectarea recomandărilor.

Acnee hormonală la femei: tratament

Conform datelor de cercetare, până la 20% dintre femeile cu vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani suferă de acnee, iar 87% dintre ele prezintă o astfel de afecțiune ca hiperandrogenismul - un nivel ridicat de producție sau activitate a hormonilor sexuali masculini. Tot ce se întâmplă pe piele este o consecință a sintezei hormonilor steroidieni sexuali, care își exercită influența prin receptori specifici. Acneea hormonală la femei începe cel mai adesea să apară din cauza lipsei de estrogen și a producției excesive de androgeni. Prin urmare, diagnosticul și tratamentul acneei la femei și bărbați diferă, precum și cauzele apariției lor.

De ce apare acneea atunci când dezechilibrele hormonale

Pielea este organul țintă pentru steroizi, astfel încât acneea și hormonii sunt strâns corelați. Androgenii pot afecta dimensiunea glandelor sebacee și pot duce la întreruperea activității lor, mai precis la hipersecreție. Creșterea producției de sebum determină o schimbare în compoziția sa și o reducere semnificativă a cantității de acid linoleic. Din cauza acestui proces, la rândul său, apare hiperkeratoza foliculară, în care celulele pielii încep să se divizeze viguros. Resturile de epidermă moi înfundă canalele glandelor sebacee, lăsând foliculii de păr. În acest domeniu este creat un mediu care îndeplinește toate cerințele pentru creșterea și reproducerea activă a microflorei patogene condiționate, inclusiv a bacteriilor acnee. Ca urmare a activității lor vitale, apare acneea.

Ce hormoni provoacă acnee

Pentru producerea de androgeni în corpul femeii sunt ovarele, cortexul suprarenal, țesutul gras subcutanat (într-o măsură mai mică). Androgenii sunt necesari pentru dezvoltarea completă în perioada pubertății, dar suprapunerea lor la adulți duce la schimbări globale care afectează aspectul, sănătatea reproducerii, procesele metabolice și fundalul menstrual.

Ce hormoni afecteaza acneea sunt urmatoarele:

 • testosteron;
 • progesteron;
 • dihidrotestosteron;
 • prolactina.

Creșterea testosteronului este un factor de fond care contribuie la debutul acneei feminine, în timp ce progesteronul este responsabil pentru cât de greu va fi acneea hormonală. Dihidrotestosteronul este o testosteronă mai activă, care mărește numărul receptorilor din piele și sensibilitatea glandelor sebacee la acestea. De asemenea, stimulează secreția de sebum, își schimbă proprietățile. Prolactina nu aparține hormonilor steroizi, totuși, aceasta ajută la reducerea producției de estrogen, ceea ce afectează fondul hormonal. Acnee din cauza hormonilor au primit diferite nume: "postmenopauza", "premenstruala", "endocrina", "tarziu", "hiperandrogenica".

Simptomele hormonale pe față pot apărea datorită disfuncției ovarelor sau a cortexului suprarenale și pot fi dobândite sau ereditare. Motivele care afectează apariția acneei pot fi atât o creștere a nivelului androgenilor, cât și a cantității lor normale, dar pot deveni forme mai active sau pot pătrunde în organele țintă, dintre care unul este pielea.

Sindromul ovarului polichistic

Producția excesivă de androgen și acneea hormonală sunt mai frecvent rezultatul sindromului ovarului polichistic. Ovarele sănătoase produc doi hormoni majori - estrogen și progesteron și o cantitate mică de androgeni. Acestea din urmă sunt necesare în timpul sarcinii pentru a forma un făt mascul. Sindromul se dezvoltă din mai multe motive, în special în cazul unor sarcini complicate, leziuni ale capului și tulburări endocrine. La 70% dintre femei, boala este strâns legată de hormonul pancreasului - insulină, care este responsabilă de reglarea nivelului zahărului din sânge. Când există prea multă insulină în sânge în ovare, începe producția activă de androgeni. Hormonii hormonali perturba activitatea ovarelor, care se termină cu formarea chisturilor. Unul dintre semnele exterioare ale polichisticei este acneea pe față.

Modul în care prolactina afectează apariția acneei

Acneea hormonală la femei poate fi o consecință a unui nivel crescut al hormonului prolactină, care este responsabil pentru formarea glandelor mamare și producerea laptelui în timpul alăptării. În plus, un nivel ridicat de prolactină inhibă creșterea hormonului de stimulare a foliculului, fără de care nu se produce estrogenul. Prolactina este, de asemenea, un stimulent pentru androgeni. Concentrația insuficientă a estrogenului și creșterea înaltă a hormonilor masculini afectează direct aspectul acneei.

Prolactina crește din următoarele motive:

 • stresul frecvent;
 • diete stricte;
 • luând antidepresive și steroizi;
 • rinichi și ficat;
 • patologia glandei pituitare etc.

Chiar și un mic dezechilibru între hormonii asociate cu administrarea de medicamente, medicamente steroizi, ciclul menstrual poate provoca apariția sau reapariția acneei.

Semne de acnee hormonală

Acneea hormonală la femei este localizată în principal în zona feței și mai puțin frecvent în partea superioară a corpului. Acestea sunt comedoane și elemente inflamatorii (papule - erupție pustulară). Acneea la femei poate fi izolată, ceea ce este tipic pentru stadiul uscat al bolii sau multiplu sub formă de umflături roșii și pustule.

Forma cea mai gravă este acneea conglobată sub formă de noduri și chisturi, după care la rezoluție rămân cicatrici profunde.

Acneea datorată insuficienței hormonale coexistă adesea cu alte simptome ale hiperandrogenismului: seboree, tulburări menstruale, creșterea excesivă a părului masculin pe față, abdomen, în jurul sfârcurilor și mâinilor.

diagnosticare

Înainte de a trata un dermatolog acnee hormon, împreună cu ginecologul, el examinează pacientul pentru a identifica cauzele bolii:

efectuează o anchetă despre prezența bolilor ginecologice, luând contraceptive orale; exclude boli cum ar fi demodicoza, rozacee, dermatită periorală; prescrie un test de sânge biochimic pentru a identifica starea hepatică și a rinichilor; prescrie un studiu de laborator al profilului hormonal; dezvăluie natura hiperandrogenismului (ovarian sau suprarenale).

Poate, înainte de tratarea acneei cu un eșec hormonal, va fi necesară o ultrasunete a organelor pelvine și un RMN al glandelor suprarenale. În majoritatea cazurilor, dacă se suspectează acneea hormonală, tratamentul va necesita consultarea cu un ginecolog și un endocrinolog și examinări adecvate.

Terapia cu acnee

Atunci când acneea hormonală este diagnosticată la femei, tratamentul implică o abordare individuală. Se prescriu atât preparate sistemice, cât și preparate locale. Elementul obligatoriu este respectarea acneei-toaletă, deoarece permite reducerea timpului de tratament, dozarea preparatelor și îmbunătățirea stării pielii.

Principiul general al modului de abordare a acneei vizează reducerea nivelului hormonilor masculini sau stimularea estrogenului și tratarea unei boli care declanșează un eșec hormonal.

Ei folosesc medicamente care încetinesc producția de androgeni în glandele suprarenale și ovarele, blochează receptorii steroidieni în dermă și inhibă conversia testosteronului în forma mai activă a dihidrotestosteronului. În acest scop, sunt prescrise contraceptive orale combinate.

Utilizarea contraceptivelor orale

Dintr-o listă largă de medicamente decât tratamentul acneei hormonale la femei este considerată eficace, contraceptive izolate pe bază de etinil estradiol (estrogen), care reduce concentrația androgenului din sânge. Ca urmare a consumului de medicamente, secreția glandelor sebacee este redusă și, prin urmare, acneea hormonală este vindecată.

Cu toate acestea, în caz de insuficiență hormonală, tratamentul se efectuează în principal cu preparate pe bază de drospirenonă, dienogest, acetat de cyproteron, desogestrel, ale cărui proprietăți sunt similare hormonului feminin progesteron. Acestea sunt progestogene hormonale feminine, care sunt produse în organism de către ovare și ușor de glandele suprarenale. Ei reduc activitatea androgenilor, nu dau testosteronului să se transforme în dihidrotestosteron activ și să reducă sensibilitatea receptorilor androgeni în piele.

drospirenona

Prin cea de-a patra generație de contraceptive combinate se includ medicamente care conțin și etinil estradiol și drospirenonă: Jess, Yarin, Midiana, Dimia. Ei nu numai că elimină acneea, ci contribuie și la scăderea în greutate, astfel încât acestea sunt cele mai potrivite pentru femeile care suferă de acnee și sunt predispuse la supraponderare.

Midiana și Yarin sunt medicamente cu o doză mică de etinil estradiol. Acestea sunt aplicate în conformitate cu schema stabilită de 1 comprimat timp de 21 de zile. Următorul curs este după o pauză de o săptămână. Durata totală a tratamentului este calculată pentru 6 luni. În procesul de tratament se observă nu numai o reducere semnificativă a acneei, ci și faptul că pielea devine mai fină, mată, structura sa îmbunătățește și secreția glandelor sebacee scade.

Preparatele microdose Jess și Dimia cu etinilestradiol sunt utilizate timp de 24 de zile, apoi o pauză de 4 zile.

Acetat de țiproteron

Până în prezent, cel mai eficient medicament care ajută la combaterea acneei hormonale, în special a formei severe, este Diane-35, care combină etinil estradiol și acetat de cyproteron. Analog cu Diane-35 sunt contraceptivele Chloe și Bellone 35. Toate medicamentele aparțin celei de-a treia generații de contraceptive orale. Cyproteron acetat este o substanță cu cel mai puternic efect antiandrogen, dar administrarea sa este limitată și nu poate dura mai mult de 6 luni datorită riscului crescut de reacții adverse. După începerea administrării, seborea, uleiul de păr este redus considerabil, va fi posibilă vindecarea acneei în 3-6 luni. Se utilizează medicamente: 1 comprimat pe zi de la începutul ciclului menstrual. Eficacitatea tratamentului poate fi evaluată la expirarea primelor 3 luni de utilizare cu monitorizarea obligatorie a rezultatelor testelor.

Dienogest și deogestrel

Contraceptivele pe bază de dienogest (Janine, Siloulet, Kleira) sunt indicate oficial pentru tratamentul acneei. Silanet și Janine conțin, de asemenea, etinilestradiol și sunt luate în conformitate cu schema standard. Clayra este mai multe tipuri de pastile multi-colorate cu niveluri diferite de hormoni, prin urmare, acest contraceptiv este multifactor.

Utilizarea contraceptivelor pe baza de dezogestrela este o altă modalitate de a scăpa de acnee hormonală. Acestea sunt medicamente precum Regulon și Novinet. Regimul este clasic.

concluzie

Contraceptivele combinate conduc doar la o scădere a producției de sebum, astfel încât utilizarea lor se recomandă a fi combinată cu acid azelaic extern, peroxid de benzoil, antibiotice. Acestea sunt medicamente precum Baziron AU, Skinoren, Differin. Nu lupta acnee pe cont propriu. Numai un efect complex asupra tuturor părților procesului de apariție a acneei vulgaris poate fi acnee tratată eficient. Prin urmare, tratamentul este efectuat de doi medici - un ginecolog și un dermatolog. Ginecologul prescrie medicamente pentru a normaliza raportul nivelurilor hormonale, un dermatolog cu remedii locale care afectează hiperkeratoza și distrug bacteriile. Numai terapia combinată permite remisia pe termen lung și obținerea unor rezultate atât de bune în tratamentul acneei, care sunt dificil de realizat prin utilizarea oricărei metode sau instrumente.

Acnee hormonală. Cauze și tratament

Un astfel de fenomen neplăcut ca acneea este familiar pentru mulți. Și ele pot apărea nu numai pe față, ci și pe tot corpul și chiar pe cap. Se crede că acesta este un defect cosmetic, care poate fi ușor rezolvat cu ajutorul unei loțiuni sau a unui tonic. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt atât de simple. Foarte des, cauzele acneei nu sunt legate doar de vârstă, ci și de probleme grave de sănătate, inclusiv din cauza tulburărilor hormonale.

Cum arata acneea hormonala?

Este important! Din punct de vedere medical, conceptul de coș nu este complet corect, deoarece există o clasificare clară a acestor leziuni.

Photo-1 Acnee hormonală

În conformitate cu acnee, inclusiv hormonale, ele sunt împărțite în următoarele subspecii:

 • buzunar alb (comedo). La miezul ei, este un plug greas care înfunda un por, care poate fi una din cauzele inflamației. Sunt comedoane deschise și închise. Deschise - plută se formează peste pori. De asemenea, are un alt nume - "punct negru", datorită primirii acestei culori ca urmare a oxidării aerului de sebum. Formată sub forma unui mic tubercul pe suprafața pielii, care este apoi ușor de îndepărtat. Închise (Wen) - se formează în stratul adânc al pielii, au aspectul unei mingi de culoare albă, îndepărtarea este dificilă;
 • papule care decurg din aderarea diverselor infecții. Este un loc de inflamație a pielii roșii și, atunci când este presat, apare un sentiment de durere;
 • cu îngrijire necorespunzătoare, se pot transforma în pustule ("acnee roșie") - acnee care are puroi în interior, care apare pe suprafața pielii ca un punct de culoare albă. Pustulele pot apărea independent și nu pot fi rezultatul papulelor;
 • nodular-chistic - sunt o complicație a pustulelor și sunt un grup de acnee, care sunt interconectate de canalele fistuloase;
 • Acneea fulminantă - forma cea mai gravă a bolii, care afectează zonele mari ale pielii, provocând febră, manifestări extrem de dureroase și alte manifestări. Această condiție necesită o intervenție medicală calificată.

Ce faceți atunci când aveți acnee? Mai întâi trebuie să identificați cauza acestei afecțiuni și apoi să începeți să vă vindecați.

De ce apar acneea hormonala?

Cauzele acneei sunt multe. O scurtă listă a motivelor pentru aceasta:

 • tulburările hormonale din organism duc într-adevăr la acnee;
 • tulburare de alimentatie. Dragostea preparatelor prăjite, grase și picante se transformă și în probleme cu pielea;
 • grijă de piele greșită. Există mai multe tipuri de piele, dintre care fiecare necesită o selecție atentă a produselor cosmetice;
 • boli ale tractului gastro-intestinal. Problemele de piele nu apar de la zero. Dacă acneea persistent nu trece, atunci ar trebui să consulte un medic și să fie examinate. Ca regulă, acneea are loc în gastrită acută și cronică, precum și alte boli ale organelor interne;
 • stres. Aceasta duce la perturbarea sistemului endocrin. Factorii adversi care se dezvoltă pe fondul stresului contribuie la apariția acneei;
 • schimbări de vârstă. De asemenea, însoțite de modificări hormonale în organism;
 • condiții climatice nefavorabile. Fiecare persoană răspunde individual schimbărilor meteorologice. Temperatura ridicată a aerului, un climat umed, toate acestea pot fi și cauzele acneei. Photo-3 Erupție de acnee hormonală

Să ne ocupăm de cauzele hormonale ale erupțiilor cutanate. Ele apar cu modificări ale echilibrului hormonal la diferite niveluri ale sistemului endocrin (de la sistemul hipotalamo-pituitar și cortexul cerebral până la glandele suprarenale și ovarele). O lista de mostre de hormoni care afecteaza aparitia acneei:

 • testosteron;
 • dihidrotestosteron;
 • dehidroepiandrosteron;
 • factorul de creștere asemănător insulinei-1.

Fluctuațiile hormonale naturale pot apărea în următoarele cazuri:

 • în adolescență;
 • în timpul sarcinii și alăptării;
 • în timpul perioadelor în timpul ciclului menstrual lunar, precum și menopauzei;
 • atunci când comprimatele ingerate contraceptive hormonale și multe alte medicamente.

Înainte de a decide cum să vă ocupați de acnee, trebuie să fiți examinat de un medic. Este deosebit de important să faceți acest lucru dacă acneea cu orice cosmetice nu poate fi eliminată.

Atenție! În plus față de cauzele naturale, diferite boli ale sistemului endocrin pot afecta, de asemenea, dezechilibrul hormonal în organism.

Ce hormoni trebuie să treci cu acnee?

Mulți s-au gândit la întrebare, ce teste pot fi trimise pentru a determina cauza erupțiilor cutanate. Răspunsul necesar poate fi sugerat de către medic, deoarece orice proces din organism este individual pentru fiecare.

În primul rând, lucrătorul medical (dermatolog, ginecolog, endocrinolog) va trimite pentru teste generale:

 • numărul total de sânge;
 • screening pentru un agent infecțios;
 • testul de susceptibilitate la antibiotice (dacă este necesar).

Apoi, cu rezultate bune din testele anterioare, veți fi trimis să luați teste pentru diferiți hormoni.

Ce hormoni pot provoca acnee enumerate mai sus.

Cum pot ajuta testele hormonale?

Hormonii au un efect foarte important asupra organismului. Sunt deosebit de importante androgenii. Modificarea cantității acestor hormoni afectează starea pielii. La rândul său, acest lucru se datorează unei reacții chimice.

Pielea răspunde la o creștere a hormonilor prin producerea de sebocite. Aceste celule sunt responsabile de producerea de grăsimi. Sub influența hormonilor, densitatea și vâscozitatea grăsimilor cresc. Acest lucru conduce la blocarea canalelor de piele. Ca rezultat, vedem acnee pe fata.

Dacă nu începeți tratamentul în timp, în timp, comedoanele vor deveni cronice și va fi foarte dificil să scăpați de ele.

Mulți oameni preferă să stoarce acneea, dar acest lucru nu rezolvă problema, dar poate doar să agraveze situația.

Erupții eronale la nou-născuți

Aceste erupții cutanate sau acnee la nou-născuți nu necesită un tratament specific. Acneea poate fi localizată pe fața, scalpul sau gâtul unui copil, o trăsătură distinctivă fiind lipsa de comedo, care rar inflamează și, mai mult, arată ca niște schimbări ușoare pe suprafața pielii, mai puține ori pustule roșiatice. Astfel de acnee dispare singur până la vârsta de trei luni, altfel puteți căuta sfatul unui specialist care va prescrie unguente adecvate de vindecare.

Atenție! Cu apariția acneei la un copil mai în vârstă (3-16 luni), trebuie să aveți grijă, deoarece această afecțiune poate semnala o boală mai periculoasă, cum ar fi acnee infantilă, care poate duce la cicatrizarea cicatricilor. Se produce datorită creșterii producției de androgeni și necesită tratament profesional.

Erupții cutanate la nou-născuți pot apărea cu:

 • transpirație când copilul este fierbinte;
 • alimente alergice, ca reacție la introducerea alimentelor complementare sau, în cazul alăptării exclusive, o încălcare a dietei mamei;
 • alergii de contact, ca reacție la detergentul de rufe, care este utilizat pentru spălarea bebelușului sau pentru materialul de la care se fabrică îmbrăcămintea pentru bebeluș.

În astfel de cazuri, problema de a trata nou-născutul nu merită, deoarece este necesar doar să se excludă factorii care contribuie la apariția acestei afecțiuni.

Cum sunt tratate tratamentele hormonale acnee?

Tratamentul acneei necesită un complex. Este medicul care va determina cum să se ocupe de ele, ce să facă și ce hormoni le-au provocat și va putea să aleagă un regim eficient de tratament. După ce pacientul a fost testat pentru hormoni, el este prescris tratament.

Astăzi, rezultate bune sunt obținute prin numirea contraceptivelor pentru acnee. Acestea vă permit să restabiliți echilibrul hormonal în corpul femeilor. Cu toate acestea, mulți oameni suferă de asemenea de acnee, inclusiv pe față. Cel mai adesea acest lucru se datorează nivelurilor ridicate de testosteron. În acest caz, medicul determină cum să tratați și să prescrieți medicamente care vă permit să normalizați hormonii la jumătatea masculină a populației.

Răspunzând la întrebarea cum să scapi de acnee, trebuie remarcat că acest lucru nu se va întâmpla rapid.

Hormonale acnee medicamente

Utilizarea remediilor hormonale pentru acnee poate da un rezultat bun, mai ales dacă acestea sunt selectate corespunzător. Multe femei care suferă de ovare polichistică au adesea probleme de piele. Contraceptivele pentru acnee, prescrise de un medic, vă permit să restabiliți hormonii.

Unul dintre cele mai populare medicamente este Diane 35. Acetat de cyproteron și etinil estradiol fac parte din acest medicament. Acești hormoni pot face față acneei severe dacă tratamentul cu antibiotice nu funcționează. Primele rezultate sunt vizibile în câteva luni de la începerea contracepției. Doza este prescrisă de medic.

Este important! Acest medicament nu trebuie luat în timpul sarcinii și alăptării.

Plicuri hormonale pentru acnee

Tabletele comprimate prescrise. Pentru a rezolva această problemă este nevoie de mult timp. Nu faceți auto-medicație. Acest lucru va provoca cicatrici pe față, dar acneea nu va dispărea. Lista de pastile care ajuta la acnee includ antibiotice si alte mijloace.

Atenție! Acneea oferă doar rezultate temporare.

Unguente unguente și cremă de acnee

Tratamentul acneei trebuie să fie cuprinzător. Prin urmare, medicul prescrie nu numai antibiotice și hormoni, ci și unguente împotriva acneei. Aceste fonduri sunt împărțite în mai multe tipuri:

 • antibiotic unguent. Eritromicina, levomecolul, sintetomicina. Aceste unguente vă permit să eliminați procesul inflamator. Cu toate acestea, ele nu sunt întotdeauna eficiente.
 • hormon unguent. Aceste unguente au un efect mai puternic asupra pielii. Ele ajută la îmbunătățirea metabolismului pielii și se vindecă bine. Cu toate acestea, aceste medicamente au contraindicații și pot provoca reacții alergice. Crema de față cremă poate ajuta, dar numai dacă este utilizată corect.

Trebuie remarcat faptul că este imposibil să se acționeze în mod automat, chiar dacă vorbim despre acnee "inofensivă". În plus, pentru ca tratamentul să fie eficient, trebuie să fiți examinat și testat.

Cum sa scapi de acnee daca hormonii sunt in ordine?

Avertisment Nu întotdeauna cauza acneei este o tulburare hormonală în organism.

În acest caz, poate fi suspectată disbacterioza. Ce droguri ajută, determină gastroenterologul. Dieta corect aleasă și medicamentele pentru stomac pot fi, de asemenea, eficiente. Adesea, cauza acneei este acarianul subcutanat Demodex.

În acest caz, mai bine ar trebui să căutați ajutor medical cât mai curând posibil. Dacă activați problema, acneea se va răspândi rapid pe tot corpul.

Dacă sunteți îngrijorat de acnee, atunci trebuie să vă schimbați complet stilul de viață. Revizuiți-vă dieta. Încercați să petreceți mai mult timp în aer liber. În cursul tratamentului, utilizarea cosmeticelor pentru față poate fi de asemenea eficientă. Trebuie să găsiți un tonic potrivit și să vă ștergeți în mod regulat fața.

Includeți nuci și migdale în dieta ta. Înlocuirea cărnii cu alimente vegetale va fi benefică pentru organism.

O Altă Publicație Despre Alergii

Cauzele și tratamentul rănilor la nivelul limbii

Rănile de pe limbă sunt boli care pot fi atât independente, cât și simptome ale altor boli. Cel mai adesea, aceste patologii nu reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății, dar uneori pot fi primele simptome ale bolilor grave.


Sunt pete de pigment maro pe corpul unui copil periculoase?

Locurile maronii pe corpul unui copil, în majoritatea cazurilor, nu reprezintă o amenințare, ci necesită observație. Acestea pot fi congenitale sau apar în procesul de viață.


Tratamentul pentru privarea clotrimazolului

Deprivează - o infecție fungică a pielii la oameni de vârste diferite. Transportatorii sunt animale, deci este ușor pentru toată lumea să devină infectată. Există modalități diferite de tratament, dar medicamentul Clotrimazol, de la privarea dermatologilor, aprobă în primul rând.


Cum și ce să ascundă pistrui pe față?

Deja primele raze timide ale soarelui din aprilie devin adesea motivul apariției pe fețele oamenilor cu pistrui aluviali distractivi. Și dacă reprezentanții jumătății puternice a omenirii tind să se refere la acest filosofic, doamnele flirtante depun eforturi maxime pentru a le combate.