Coji de acnee - secretul principal al pielii curate și frumoase

Peeling acnee este un pas sigur pentru perfecționarea pielii probleme. Dar trebuie să înțelegeți că acneea este diferită. Dacă vorbim de inflamații cauzate de acarieni subcutanat sau activitate stafilococică, atunci coaja va dauna numai, dar procedurile cosmetice vor avea un efect de vindecare împotriva acneei, comedoanelor și acneei.

Pe scurt despre acnee și cauzele lor

Acneea este o problemă comună la orice vârstă. Aspectul lor poate declanșa diverși factori. Nu toată acneea poate fi tratată într-un salon de înfrumusețare. Există astfel de probleme care necesită un tratament medical profund, luând antibiotice și medicamente care normalizează fundalul hormonal al pacientului.

Dacă este posibil să se facă peeling pentru acnee, dermatologul sau dermatocosmetologul va răspunde după un studiu detaliat al cauzei apariției lor. Printre principalele cauze ale acneei pe față se numără:

 • Protecția și curățarea insuficientă a pielii - porii se înfundă cu dopuri de particule grase și praf și provoacă inflamații;
 • Pielea uleioasă crescută, excrețiile sebacee excesive provoacă apariția unei probleme, deci soluția constă în normalizarea glandelor;
 • Cultivarea firelor de păr și a inflamației lor ulterioare;
 • Consecința unei reacții alergice;
 • Infecția prin rănire sau deteriorarea pielii, progresia activă a acesteia;
 • Întreruperi hormonale;
 • Unele infecții intestinale sau acarieni subcutanat.

Amintiți-vă regulile importante, dacă decideți să efectuați peeling cu acnee pe față sau să le eliminați, asigurați-vă că consultați un specialist dermatolog. În unele cazuri, o astfel de procedură cosmetică poate afecta în mod semnificativ și poate extinde dezvoltarea bolii pe pielea sănătoasă.

Apoi, vom lua în considerare tipurile de coaja, care nu sunt contraindicate în acnee și acnee, dar fac parte din tratamentul lor.

Ce coajă este potrivită

Pentru piele problematică, peelingul cu fața este o procedură obligatorie. Este cel care este capabil să scape pielea de straturi excitate, particule de praf și grăsime și să normalizeze funcționarea glandelor sebacee. Aceste schimbări fac ca mediul pentru dezvoltarea bacteriilor să fie inacceptabil, astfel încât activitatea lor se estompează și erupțiile de problemă scad. În plus, peelingul ajută la eliminarea semnelor reziduale (cicatrici) după acnee și la accelerarea procesului de reînnoire a celulelor, pielea arată întinsă, curată și bine îngrijită.

Cojile de acnee pot fi superficiale (ușoare), linii medii sau adânci. Gradul de expunere este ales în funcție de amploarea și severitatea inflamației.

Cea mai populară suprafață sau coji de lumină, ele sunt ideale pentru erupții frecvente și probleme de piele. Procedeul curăță delicat suprafața și porii, normalizează respirația țesuturilor și activitatea glandelor sebacee, rănind minim țesuturile. Prin urmare, pentru tratamentul acneei și acneei, o utilizează.

Cojile medii sunt folosite mai rar, în principal pentru a elimina cicatricile și petele reziduale după acnee. Curățirea profundă este o procedură complexă și foarte dureroasă, necesită motive serioase, de aceea este foarte rar utilizată.

În plus, diferite proceduri și metode de expunere. Pot fi metode hardware (ultrasunete, peeling cu laser), chimice (migdale, curățare retinoică), precum și mecanice (frecare microcristalină, aruncare).

Varietatea procedurilor cosmetice pentru curățarea pielii cu efect terapeutic vă permite să selectați individual un program pentru a scăpa de boală pe față, pentru al face cu un risc minim pentru sănătatea pacientului.

Probleme de protectia cosmetologiei hardware

Metodele de curățare a aparatelor sunt ideale pentru combaterea acneei. Particularitatea lor în impactul fără contact și profund asupra problemei, reduce riscul răspândirii infecției pe pielea sănătoasă.

Următoarele proceduri de cosmetologie hardware sunt considerate eficiente în combaterea acneei și mărcilor după ele:

 • Lipirea cu laser - îndepărtarea stratului de celule moarte, erupțiile de problemă sunt efectuate folosind un fascicul laser. Laserul oferă în straturile interioare efecte termice ridicate asupra zonelor problematice, eradică și arde problema. Principalul avantaj al cosmetologiei hardware este și trauma minimă a straturilor superficiale ale epidermei. Aceasta scurtează perioada de reabilitare și practic nu limitează ritmul zilnic al vieții.
 • Peelingul ultrasonic - undele ultrasonice sunt folosite ca factor de influență. In interiorul pielii, ultrasunetele distrug celulele invechite si nefunctionale, cresc fluxul sanguin, porii sunt eliberati din dopuri sebacee, murdarie, particule de transpiratie si cosmetice. Normalizarea glandelor sebacee și funcționarea celulelor asigură o îmbunătățire generală a stării pielii și îmbunătățirea ei.

Aparatura cosmetologie este un asistent eficient împotriva erupțiilor acnee. Se recomandă utilizarea unui peeling similar din urme după acnee. Echipamentul de înaltă tehnologie folosit pentru a efectua procedura vă permite să vă ajustați și să creați propriile programe cosmetice, ținând cont de caracteristicile structurii, vârstei și gradului de afectare a pielii.

Metode mecanice de curățare

Este posibil să scapi de straturile excesive și de porii înfundați, care contribuie la dezvoltarea bacteriilor și inflamațiilor pe față, folosind metode grosiere, și anume acțiunea mecanică sau dermabraziunea. Cu ajutorul particulelor abrazive și a cristalelor, stratul de vârf este practic "îndepărtat", dând drumul unei piele reînnoită fără defecte.

Această tehnică este ideală pentru a fi utilizată ca peeling de pete după acnee, cicatrici și diverse nereguli rămase după acnee. Procedura este foarte dureroasă și este nevoie de timp pentru a restabili complet integritatea deteriorată. După curățarea mecanică, pielea este lipsită de tufărișuri, lovituri, cicatrici și riduri, diferite tipuri de pigmentare.

Dermabraziunea este interzisă cu erupții severe și inflamații la nivelul feței. Mai întâi trebuie să le vindecați și numai apoi să procedați la eliminarea defectelor reziduale. Cosmeticienii recomandă utilizarea acestuia ca o prevenire a erupțiilor cutanate.

Acide și coji de enzime

Enzima sau peelingul enzimelor este metoda cea mai populară pentru eliminarea micilor acnee, a petelor negre și a comedoanelor. Ingredientele active ușurează ușor celulele moarte și dopurile sebacee, promovează îndepărtarea puroiului. Acest lucru asigură o recuperare rapidă, cu un minim de rău.

Peelingul acid este de asemenea solicitat în lupta împotriva acneei. Acizii creează un mediu neplăcut pentru bacterii și infecții, stabilizează secreția de glande sebacee. După exfoliere, pielea pare curată și proaspătă, începe un proces de regenerare activă și se îmbunătățește imunitatea celulelor epidermice.

Saloanele de frumusețe salvate vor oferi un peeling chimic special pentru acnee numit "acnee peeling". Componentele agentului de peeling reduc inflamația, luptă împotriva dermatitei seboreice și au un efect keratolitic. O astfel de curățare va elimina comedoanele profunde și superficiale, chiar și relieful și umbra pielii, vor normaliza activitatea celulelor și a glandelor fără durere și răniri.

Retinian, migdale, peeling salicilic de suprafață, curățarea corpului cu un corp sau un peeling median cu acid tricloroacetic va ajuta la prevenirea și stoparea erupției cutanate. Toate acestea implică executarea unei arderi controlate cu acid concentrat. După câteva zile, veți observa procesul de respingere a stratului de suprafață al celulelor, pielea va începe să se desprindă și să cadă în bucăți. Acesta este un fenomen normal și se rupe, ele nu pot fi rupte. După recuperarea completă, fața va fi plăcută cu pielea curată și moale, lipsită de cicatrici și pete de vârstă.

Efectuarea de proceduri de curățare cu probleme pe față este posibilă numai sub îndrumarea specialiștilor din saloanele de înfrumusețare. Nu se auto-medichează, altfel totul se poate termina într-o situație de deteriorare.

Peeling acnee ajuta? Este dificil de a răspunde fără echivoc. Totul depinde de profesionalismul cosmeticianului, de corectitudinea procedurii desemnate și de tehnica implementării acesteia. Se poate observa cu încredere că peelingul este o parte importantă în îngrijirea pielii. Și cosmetologi sunt 100% sigur că o îngrijire adecvată și de înaltă calitate va reduce la minimum riscul de acnee și acnee problemă. Nu așteptați ca fața dumneavoastră să adoarmă cu pete inflamate și ulcere roz, să aveți grijă de sănătatea și frumusețea acum.

Peeling chimic pentru acnee. Coloana autorului Svetlana Poluektova

În terapia complexă a acneei, coaja chimică a salonului și remediile acasă cu acizi de fructe joacă un rol foarte important, fac posibilă obținerea mai rapidă a unui rezultat satisfăcător și menținerea succesului obținut.

Acizii au un efect complex de vindecare asupra pielii cu probleme de acnee: antiinflamator, antibacterian, exfoliant, comedonolitic, absorbant, exotermic. La domiciliu, utilizarea pe termen lung a sculelor cu conținut scăzut de acizi (5-10%) - geluri pentru spălare, tonice, creme, măști.

După pregătirea preliminară de la domiciliu, puteți începe să colaționați saloanele profesionale cu concentrații ridicate (sau crescânde) de acizi.

Acizii din fructe aproape întotdeauna îmbunătățesc starea de piele cu probleme, în special atunci când sunt utilizate corect, luând în considerare nuanțele:

Acid glicolic (se referă la alfa-hidroxi acizi - AHA). Este adesea folosit în remedii pentru pielea cu probleme. Moleculele sale au dimensiuni foarte mici, ceea ce permite acidului glicolic să penetreze suficient de adânc în piele și să exercite efectul său terapeutic acolo. În același timp, peelingul glicolic nu este cea mai bună alegere pentru forma papulopustulară de acnee, deoarece aceasta cauzează deseori agravarea acesteia. Pentru a evita acest lucru, agenții antibacterieni externi sunt utilizați în perioada post-peeling, sau acidul glicolic este utilizat nu în mod izolat, ci ca parte a coajelor combinate.

Acid mandelic (se referă la AHA). Destul de potrivit pentru pielea cu probleme, are un efect pronunțat antibacterian, antiinflamator, deoarece structura chimică este similară cu eritromicina antibiotică. Pentru pielea uleioasă uleioasă cu comedoane se utilizează forme gelice de peeling de migdale și, cu predominanța elementelor inflamatorii, o soluție de apă-alcool de acid de migdale este mai potrivită.

Acid piruvic. De asemenea, provoacă un efect antibacterian puternic. Pătrunde în piele mai adânc decât acidul de migdale, având astfel un efect mai pronunțat de anti-îmbătrânire, strălucește bine și mărește microrelieful. Nu provoacă acnee acută, nu dă o senzație puternică de arsură în timpul procedurii. Doar un minus - un miros neplăcut puternic al medicamentului, care are un efect iritant asupra tractului respirator.

Acid salicilic (se referă la acizi beta-hidroxi). Keratolitic puternic, pătrunde adânc în glandele sebacee, dizolvă sebumul, înmoaie comedoanele, promovează extracția lor. În prezent, acidul salicilic sub formă de peeling izolat este rar folosit pentru că usucă foarte mult pielea și provoacă o senzație de arsură puternică în timpul procedurii. Acidul salicilic este adesea folosit în coaja complexă pentru a spori penetrarea altor acizi în piele și în glandele sebacee sau pentru a pregăti pielea pentru curățarea mecanică.

Acidul retinoic (tretinoin, izotretinoin, nu se aplică acizilor fructiferi) - "peeling galben" - este mai des folosit ca terapie anti-îmbătrânire și nu pentru tratarea pielii cu probleme, deoarece poate provoca o exacerbare severă a acneei.

Acid tricloracetic (abreviat ca TCA, nu se aplică acizilor fructiferi). În cazul pielii cu probleme, se aplică numai local pe zone mici de încălcări grave ale reliefului cutanat după acnee și numai în absența semnelor de inflamație activă. TCA peeling aparține median, are multe contraindicații și efecte secundare, acidul tricloroacetic este agresiv și toxic

Gel pelering (acid salicilic + acid lactic + resorcinol). Foarte potrivit pentru pielea cu probleme, poate fi utilizat cu un proces inflamator activ. Adâncimea de impact este guvernată de numărul de straturi (nu mai mult de 1-2 în prima procedură). Poate fi combinată cu curățarea mecanică (strat de peeling, extragerea comedoanelor, strat de peeling din nou). Poate fi aplicat local pe zone de inflamație.

Acid lactic În procedurile profesionale cu piele uleioasă uleioasă cu acnee, acidul lactic este rareori utilizat în izolare, cu excepția preparatului pre-peeling înainte de colagenele mai grave.

Peelingul cu fenol este o procedură foarte gravă la nivelul clinicilor sau centrelor de cosmetologie reputate, cu o mulțime de contraindicații și efecte secundare. Pielea uscată poroasă cu acnee nu este o indicație pentru utilizarea fenolului. Dacă sunteți în mișcare oferă exact fenol pentru a îmbunătăți starea de piele problema, atunci este foarte probabil că doriți doar să eliberați imediat o mulțime de bani.

1. În prezența inflamației, sunt mai potrivite elementele purulente - papule, pustule - forme apoase-alcoolice (lichide) de preparate de peeling. Acizi de alegere - piruvic, migdale, lactobionice, coaja de Jesner.

2. În cazul în care principala problemă - comedones, "pete negre", anghile neinflamate, pori extinse, pete întunecate din anghilă trecută - este preferată formelor de gel. Peeling de alegere - salicilic, lactobionic, piruvic, migdale, glicolic, Jesner.

3. Acneea este un lucru din trecut, principala problemă este o încălcare a reliefului (gropi, nereguli, pori foarte largi) - peelingul median funcționează mai bine - Jesner (mai multe straturi), TCA (local), glicolic (50-70% concentrație mare de acid, pH scăzut al soluției, expunere lungă). Pentru tulburări de teren foarte dificile, este prezentat și peelingul cu fenol.

Merită menționat faptul că peelingul este o procedură de curs, o îmbunătățire persistentă a stării pielii poate fi așteptată numai după mai multe tratamente. Un curs de mai multe sesiuni de coajă moale va avea un efect mult mai bun decât o procedură extrem de puternică.

Cursul de peeling cu acizi de fructe poate fi repetat anual, este mai bine din noiembrie până în februarie, iar alteori să continuați să utilizați remedii acasă moi cu acizi. În timpul verii, acestea sunt aplicate pe timp de noapte, iar dimineața sunt recomandate produse de protecție solară - special pentru pielea cu probleme.

Cel mai bun facial împotriva acneei

Problema erupțiilor îngrijorează mulți, o soluție bună este să se facă peeling pentru acnee. Procedura este eficientă pentru diferite tipuri de piele și se realizează la orice vârstă. Rezultatul va fi o curățare profundă a porilor, normalizarea glandelor sebacee, restaurarea și îmbunătățirea epidermei. După câteva sesiuni, relieful este egalat, culoarea este îmbunătățită, procesele de actualizare sunt lansate. Dar, pentru a reuși, este important să alegeți corect ingredientul activ activ. Un profesionist care poate lua în considerare caracteristicile individuale și gravitatea bolii va fi în măsură să ajute.

Cauza acneei

Acneea este o inflamare a dermei, care se manifestă prin erupții sub formă de acnee, ulcere. Acest lucru se întâmplă în cazul secreției excesive de sebum, a blocării porilor, a infecției. Există următoarele cauze ale acestei afecțiuni.

 • Predispoziție asociată cu ereditatea.
 • Modificări hormonale drastice.
 • Grijă greșită.
 • Stresul.
 • Strat gros de celule keratinizate.
 • Infecții care încalcă integritatea pielii.
 • Efectul clorului asupra dermei.
 • Acceptarea anumitor medicamente (steroizi și halogeni).

Acnee și peeling, ce tip de exfoliere este mai rapid pentru a face față problemei? Pentru a răspunde la această întrebare este să aflați mai multe informații despre diferite tipuri de proceduri.

Ce coaja sunt potrivite pentru acnee?

Sarcina de peeling este de a distruge stratul superior al pielii și de a asigura îndepărtarea produselor inflamatorii. Cu ajutorul substanțelor speciale, dermul suferă o arsură chimică. După eliminarea celulelor moarte, procesul de recuperare este accelerat. Procedura îmbunătățește circulația sângelui, celulele primesc mai mult oxigen. Avantajul acestei metode de tratament este absența consecințelor negative sub formă de post-acnee.

 1. Împotriva acneei, peelingul de suprafață este cel mai adesea folosit. Cu ajutorul acestuia, pielea și porii sunt curățați, procesele de respirație celulară sunt restaurate, secreția este redusă. Afectarea epidermei în acest caz este minimă.
 2. Tipul median este folosit pentru a elimina cicatricile, cicatricile, petele de acnee.
 3. Exfolierea acide, conform cosmeticelor și clienților, este un peeling bun pentru acnee, deoarece rezolvă cu atenție problemele de piele.

Vă oferim să vizionați videoclipul, pe care coaja este mai bun pentru a scăpa de acnee:

glicol

Acidul glicolic are un efect redus asupra dermei, este ușor de tolerat și foarte eficient în tratarea acneei. Acțiunea principală vizează curățarea conductelor sebacee înfundate. După îndepărtarea particulelor moarte, permeabilitatea pielii este îmbunătățită, ceea ce duce la o creștere a eficienței agenților de înălbire. Accelerația acidului glicolic nu este recomandată atunci când acneea are o formă papulopustulară, deoarece provoacă o exacerbare a bolii.

Avantajele exfolierii cu acid glicolic.

 • Perioadă scurtă de recuperare.
 • Scăderea probabilității de complicații.
 • Nici un disconfort în timpul sesiunii.

Cu toate acestea, pentru a obține un rezultat stabil, sunt necesare cel puțin 4 proceduri.

Uneori există efectul dependenței, dacă pentru două luni să se utilizeze fonduri cu acid glicolic.

După exfoliere, sensibilitatea la radiațiile ultraviolete este foarte mare, de aceea este necesar să se utilizeze compuși de protecție solară.

Erupția este uneori mai gravă după peeling. Aceasta se datorează accelerației proceselor metabolice. Produsele de îngrijire antibacteriană pot contribui la reducerea riscului.

salicilic

Peelingul salicilic este indicat pentru acnee adolescentă. De asemenea, este prescris pentru a ușura pigmentarea, cu dermatită seboreică și riduri superficiale. Este potrivit pentru orice fototerapie.

Moleculele substanței active penetrează foliculii, dizolvă pete negre, contribuie la eliminarea excesului de sebum.

În funcție de concentrație, procedura afectează straturile superioare (15-20%) sau medii (20-30%) ale epidermei. Eliminați efectele pronunțate ale acneei sub formă de cicatrici și cicatrici care depășesc puterea exfolierii salicilice, vor necesita substanțe mai puternice.

Adesea, pentru a atenua efectul greu al peelingului salicilic, acizii fructici sunt incluși în compoziție.

A obține un rezultat care persistă de mult timp, este destinat aplicării cursului. Pentru acnee, veți avea nevoie de 8 sesiuni, cu un interval de 7-14 zile.

galben

Preparatul conține mai multe componente: acid retinoic, fittic, kojic și azelaic. Acest complex de substanțe acționează versatil. Dar scopul său principal - lupta împotriva schimbărilor legate de vârstă. În cazul acneei, afecțiunea poate fi exacerbată. Cu toate acestea, exfolierea normalizează producerea de sebum, curăță porii, care servește la prevenirea formării erupțiilor purulente.

Peelingul galben exfoliates bine celulele moarte, începe procesul de regenerare, luminează pete întunecate, chiar și relieful. Procedura este ușor de tolerat chiar și de persoanele cu piele sensibilă.

O caracteristică a exfolierii retinoice este o perioadă lungă de pregătire, care durează de la 2 la 4 săptămâni.

ferulic

Acest tip de peeling este considerat superficial. Lucrează foarte ușor. În cele mai multe cazuri, după exfoliere, nu există simptome neplăcute: descuamare severă, umflare, mâncărime.

Compoziția, pe lângă ferulic, include acid salicilic, malic, lactic, ascorbic și glicolic. Acțiunea exfolianților vizează în primul rând combaterea îmbătrânirii. Dar se produce reglarea producției de secreție a pielii, porii sunt eliminați, acneea este tratată, consecințele acesteia sunt eliminate.

Acul pe bază de acul pe bază de acul pe bază de acnee necesită pre-tratarea pielii timp de 7-10 zile cu produse din fructe.

Realizați efectul dorit după curs, care include șapte sesiuni cu o pauză de o săptămână.

migdală

Acest tip de exfoliere este considerat cel mai licitant. Datorită mărimii mari, moleculele de acid mandelic acționează lent și afectează numai stratul de suprafață al pielii. Exfolierea peelingului de migdale elimină efectiv celulele moarte, luptă împotriva manifestărilor și efectelor de severitate ușoară până la moderată.

Procedura de exfoliere a migdalelor poate fi efectuată în orice moment al anului. Este potrivit pentru toate tipurile de piele și pentru diferite grupe de vârstă.

Trauma la nivelul dermei este minimizată. În primele zile, clientul poate suferi uscăciune și senzație de stres, dar problema este ușor de stabilit prin aplicarea unui hidratant.

Efectul este vizibil după prima utilizare, dar pentru a face față acnei este recomandat să se încheie un curs complet. Acesta include de la 6 la 8 sesiuni cu o frecvență de 1-2 săptămâni.

Recomandări cosmetice

Exfolierea chimică este o procedură eficientă care vă permite să eliminați excesul de sebum, celulele moarte, porii purificați.

Tratamentul pentru pelerinarea acneei vizează eliminarea mediului pentru dezvoltarea bacteriilor care provoacă dezvoltarea bolii.

Agenții combinanți care conțin componente antiinflamatorii și antioxidante sunt mai eficienți.

O atenție deosebită trebuie acordată etapei pregătitoare, îngrijirii post-peeling și respectării tuturor recomandărilor cosmeticei în corectitudine.

Nu trebuie să îți spui toate speranțele doar pe eliminarea defectelor externe, deoarece problema se află înăuntru. Un dermatolog va prescrie medicamente și regimuri.

Îmbunătățirea stabilă ar trebui să fie așteptată în 6-8 săptămâni, o formă severă a bolii poate dura mai mult timp.

Coaja chimică poate îmbunătăți starea pielii cu acnee, dar tratamentul nu trebuie să se limiteze la o singură sesiune. Aplicarea anuală a cursului este recomandată din noiembrie până în februarie. Restul timpului, folosiți formulări speciale care vor menține sănătatea pielii.

Cel mai bun peeling împotriva acneei

Peelingul este una din etapele de îngrijire a pielii cu probleme. Ajută la rezolvarea problemei numai dacă cauza acneei este o piele excesivă de uleios, pete negre, pori înfundați. Ca urmare a utilizării peelingului, dopurile anti-acnee ieșesc, conductele sebacee se deschid, respectiv procesul inflamator nu începe.

Procedura implică îndepărtarea stratului superior al pielii. Există mai multe moduri:

 • chimic, adică folosind acizi diferiți;
 • mecanic, adică stratul superior este îndepărtat prin particule abrazive;
 • cu laser.

Prima opțiune, în funcție de compoziție, este potrivită pentru ameliorarea inflamației, curățarea pielii și a porilor, eliminând semnele de acnee. Acidul acționează favorabil asupra dermei problematice. În cazul pielii cu probleme, peelingul împotriva acneei se realizează cu următoarele tipuri de acizi:

 • Piruvic. Produce un puternic efect antibacterian. Acidul penetrează în straturile profunde ale pielii, dă un efect mai pronunțat de anti-îmbătrânire, luminează suprafața, chiar și relieful. Acidul acid piruvic este folosit pentru a scăpa de acnee. Nu intensifică acneea și nu arde în timpul procedurii. Cu toate acestea, acidul are un miros puternic care irită căile respiratorii.
 • Dzhesnera. Se compune din salicilic, lactic și resocină. Peelingul ajută la urmele de acnee și la un proces inflamator activ. Adâncimea de penetrare determină numărul de straturi de aplicare. Prima dată când poți face una sau două. Se aplică numai pe inflamație sau în combinație cu curățarea mecanică. Peeling elimina stratul superior și elimina comedones, apoi aplica din nou Jesner.
Peeling Gessner
 • Almond. Ea are efect anti-inflamator, antibacterian. Acidul este utilizat sub formă de gel peeling pentru tratamentul comedonilor. În timpul exacerbării elementelor inflamatorii este inclusă în compoziția apă-alcool.
 • Sânilor. Acesta este adesea inclus în diferite formulări pentru peeling.
 • Salicylic. Are o puternică proprietate keratolică. Acidul penetrează porii și glandele sebacee, dizolvă prizele. Ajută la ameliorarea inflamației. În timpul procedurii, există o senzație puternică de arsură, acidul usucă pielea, poetul este aplicat local.
 • Glycolic. Acesta aparține acidului clorhidric alfa. Are o moleculă foarte mică care pătrunde în straturile profunde și are un efect de vindecare acolo. Dar acidul glicolic cauzează exacerbarea acneei tip papulopustular. Prin urmare, după peeling, se utilizează antibiotice externe.
Mecanismul de acțiune al peelingului chimic

Fiecare dintre ele funcționează bine în anumite situații și etape de acnee. Ca urmare a utilizării periodice, pielea devine mai fină, mai fină, mai ușoară și mai proaspătă.

Trebuie remarcat faptul că rezultatul vizibil poate fi văzut numai după desfășurarea procedurilor. Este mult mai eficient să aplicați mai multe coji moi decât una foarte puternică și traumatică. Este mai bine să efectuați această procedură în toamnă, când soarele nu este atât de strălucitor, nu există nici un risc de hiperpigmentare. În timpul verii, trebuie să aplicați peeling pe timp de noapte și să folosiți protecția solară în timpul zilei.

În cazul în care inflamația deranjați, pustule, papule, apoi se aplică piruvic, Dzhesnera, lactic și mandelic. Pentru a elimina comedoane, „pete negre“, pori largi, neinflamată acnee folosind salicilic, acid lactic, piruvic, migdal și glicol. Pentru a elimina pielea, aplicați peeling Jesner, piruvic și glicolic.

Cel mai popular remediu este anti-acneea Peeling de la Algologie și Algomask. Compoziția de peeling sunt citric, salicilic, TCA, acid lactic 5% și complex de plante, liniștitor pielea după. PH înseamnă 1,5. Anti-acneea Peeling include următoarele componente suplimentare:

 • Vitamina B6 pentru pielea grasă, care normalizează glandele sebacee.
 • Extractul de iu are un efect antiinflamator, antibacterian si vindecarea ranilor. Conține tanini, saponine, pectine, iod, vitaminele E, C și R.
 • Sage are un efect antimicrobian, antiinflamator.
 • Untul curat provoaca ingrosarea si imbunatateste starea dermei datorita uleiurilor azotate, vitaminelor B, A, E, C si K.
 • Extrasul de brusture are un efect actibacterian, îmbunătățește secreția de sebum și îmbunătățește metabolismul celular.
 • Mylnyanka produce un efect antifungic datorat saponinelor.
 • Sucul de lămâie strânge porii, curăță și albă pielea, normalizează producerea de glande sebacee, reduce hiperkeratoza.
 • Complexul de alge imbunatateste seboregularea.

Acest peeling se recomandă să fie efectuat numai cu profesioniști. Dar dacă urmați instrucțiunile, puteți să o faceți singur acasă. Tehnica de realizare constă în următoarele etape:

 • În primul rând trebuie să curățați temeinic pielea și să vă uscați cu un prosop moale.
 • Aplicați peeling în 2-3 straturi - întindeți întâi fruntea, bărbia, obrajii și nasul. Evitați buzele, pielea din jurul ochilor.
 • Păstrați compoziția pe față ar trebui să fie de la 2 la 10 minute, în funcție de sensibilitatea dermei și de numărul de proceduri anterioare. Trebuie să începeți cu un timp minim.
 • Apoi, trebuie să neutralizați compoziția cu o loțiune relaxantă pentru câteva minute.
 • După toate, spălați-vă cu apă curentă obișnuită.
 • Aplicați serul de hidratare cu acid hialuronic, apoi mască de alginat.
 • După toate procedurile, dermul este tratat cu crema obișnuită cu SPF 30-50 + chiar și iarna.

Peeling este potrivit pentru piele de la 25 de ani la 55 de ani și mai sus. Aplicați cu un tampon de bumbac, ventilator. Acest lucru ar trebui făcut destul de repede. De regulă, o fiolă este suficientă pentru mai multe aplicații. Este necesară efectuarea procedurii o dată pe săptămână sau două în funcție de starea pielii.

Contraindicații:

 • minoritate;
 • încălcarea integrității pielii;
 • neoplasme;
 • diabet;
 • sensibilitate la componente;
 • hipertricoză;
 • tulburări menstruale;
 • sarcina și alăptarea;
 • probleme tiroidiene;
 • boli de piele cum ar fi dermatita, psoriazis, eczeme, ciuperci;
 • keloid cicatrici.

De asemenea, nu vă puteți coaja cu lumina puternică a soarelui și cu pielea întunecată și galbenă. Pentru a evita alergiile și efectele secundare, trebuie să testați sensibilitatea.

Peeling prețurile pot varia de la 1000 la 2000 ruble pentru 10 fiole. De asemenea, în kit trebuie să achiziționați o loțiune de neutralizare, care va costa aproximativ 1.500 de ruble.

Citiți mai multe în articolul nostru despre peeling împotriva acneei.

Citiți în acest articol.

Ce coaja acționează împotriva acneei

O astfel de procedură cosmetică, cum ar fi peelingul, este una dintre etapele de îngrijire a pielii cu probleme. Dar, într-adevăr ajută să facă față problemei, el poate doar în cazul în care cauza acnee este grasimea excesiva a pielii, pete negre, porii. Ca urmare a peeling prize anti-acnee sunt localizate, conductele sebacee deschide respectiv, nu începe procesul inflamator.

Această procedură implică îndepărtarea stratului superior al pielii. Pentru exfolierea cu acnee, se folosesc mai multe metode:

 • chimic, adică folosind acizi diferiți;
 • mecanic, adică stratul superior este îndepărtat prin particule abrazive;
 • cu laser.
Peeling față de laser

Prima opțiune, în funcție de compoziție, este potrivită pentru ameliorarea inflamației, curățarea pielii și a porilor, eliminând semnele de acnee. Acidul acționează favorabil asupra dermei problematice. Ele au anti-inflamatorii, antibacteriene, absorbabile, pori înguste și efect comedonolitichesky. În cazul pielii cu probleme, peelingul împotriva acneei se realizează cu următoarele tipuri de acizi:

Ea are un puternic efect antibacterian. Acidul penetrează în straturile mai profunde ale pielii, oferind astfel un efect mai pronunțat anti-îmbătrânire. În plus, luminează suprafața, chiar și terenul.

Acidul acid piruvic este folosit pentru a scăpa de acnee. Nu intensifică acneea și nu arde în timpul procedurii. Cu toate acestea, acidul are un miros puternic care irită căile respiratorii.

Se compune din salicilic, lactic și resocină. Peelingul ajută la urmele de acnee și la un proces inflamator activ. Adâncimea de penetrare determină numărul de straturi de aplicare.

Prima dată când poți face una sau două. Se aplică numai pe inflamație sau în combinație cu curățarea mecanică. Peeling elimina stratul superior și elimina comedones, apoi aplica din nou Jesner.

Fiecare dintre ele funcționează bine în anumite situații și etape de acnee. Ca urmare a utilizării periodice, pielea devine mai fină, mai fină, mai ușoară și mai proaspătă. Elementele inflamatorii apar mai rar.

Astfel, în cazul în care inflamația deranjat, pustule, papule, apoi se aplică piruvic, Dzhesnera, lactic și mandelic. Pentru a elimina comedoane, „pete negre“, pori largi, neinflamată acnee folosind salicilic, acid lactic, piruvic, migdal și glicol. Pentru a elimina pielea, aplicați peeling Jesner, piruvic și glicolic.

Cel mai bun peeling chimic "Anti-acnee"

Cel mai popular remediu este anti-acneea Peeling de la Algologie și Algomask. Compoziția de peeling sunt citric, salicilic, TCA, acid lactic 5% și complex de plante, liniștitor pielea după. PH-ul agentului este de 1,5. Anti-acneea Peeling include următoarele componente suplimentare:

 • Vitamina B6 pentru pielea grasă, care normalizează glandele sebacee.
 • Extractul de iu are un efect antiinflamator, antibacterian si vindecarea ranilor. Conține tanini, saponine, pectine, iod, vitaminele E, C și R.
 • Sage are un efect antimicrobian, reduce inflamația. Are o mulțime de flavonoide.
 • Untul curat provoaca ingrosarea si imbunatateste starea dermei datorita uleiurilor azotate, vitaminelor B, A, E, C si K.
 • Extrasul de brusture are un efect actibacterian, îmbunătățește secreția de sebum și îmbunătățește metabolismul celular.
 • Mylnyanka produce un efect antifungic datorat saponinelor.
 • Sucul de lămâie strânge porii, curăță și albă pielea și, de asemenea, normalizează producerea de glande sebacee, reduce hiperkeratoza.
 • Complexul de alge imbunatateste seboregularea.

Caracteristicile aplicației

Acest coaja se recomandă să fie efectuată numai de profesioniști. Dar dacă urmați instrucțiunile, puteți să o faceți singur acasă. Tehnica de realizare constă în următoarele etape:

 • În primul rând trebuie să curățați temeinic pielea și să vă uscați cu un prosop moale.
 • Apoi puneți peeling în 2-3 straturi. Prima frunte, bărbia, obrajii și nasul. Evitați buzele, pielea din jurul ochilor.
 • Păstrați compoziția pe față ar trebui să fie de la 2 la 10 minute, în funcție de sensibilitatea dermei și de numărul de proceduri anterioare. Trebuie să începeți cu o perioadă scurtă de timp.
 • Apoi, trebuie să neutralizați compoziția cu o loțiune relaxantă pentru câteva minute.
 • După toate, spălați-vă cu apă curentă obișnuită.
 • Aplicați serul de hidratare cu acid hialuronic, apoi mască de alginat.
 • După toate procedurile, dermul este tratat cu crema uzuală cu un nivel ridicat de SPF 30-50 + chiar și iarna.

Peeling este potrivit pentru piele de la 25 de ani la 55 de ani și mai sus. Aplicați cu un tampon de bumbac, ventilator. Acest lucru ar trebui făcut destul de repede. De regulă, o fiolă este suficientă pentru mai multe aplicații. Este necesar să se efectueze procedura o dată pe săptămână, două în funcție de starea pielii.

Contraindicații

Cojile chimice împotriva acneei nu pot fi efectuate în următoarele cazuri:

 • minoritate;
 • încălcarea integrității pielii;
 • neoplasme;
 • diabet;
 • sensibilitate la componente;
 • hipertricoză;
 • tulburări menstruale;
 • sarcina și alăptarea;
 • probleme tiroidiene;
 • boli de piele cum ar fi dermatita, psoriazis, eczeme, ciuperci;
 • keloid cicatrici.
Bolile tiroidiene sunt contraindicate pentru coaja chimică

De asemenea, nu vă puteți coaja cu lumina puternică a soarelui și cu pielea întunecată și galbenă. Pentru a evita alergiile și efectele secundare, trebuie să testați sensibilitatea. După procedură, este necesară hidratarea activă a pielii cu ajutorul serurilor cu mască de acid hialuronic, alginat.

Costul pentru

Puteți cumpăra peeling în magazine online pentru cosmeticieni profesioniști. Prețurile pot varia între 1000 și 2000 de ruble pentru 10 fiole. De asemenea, în kit trebuie să achiziționați o loțiune de neutralizare, care va costa aproximativ 1.500 de ruble.

Iată mai multe despre beneficiile peelingului de migdale pentru față.

Îndepărtarea acneei face pielea mai fină, elimină semnele de acnee și inflamațiile noi. Dar merită efectuat proceduri similare numai strict în conformitate cu instrucțiunile sau de către profesioniști. Dar pielea arată mult mai bine și mai sănătoasă.

Videoclip util

Vedeți acest videoclip despre coaja profesionale anti-acnee:

Peeling acnee

Înțelegem dacă este posibilă o curățare intensă a pielii, dacă este vorba despre acnee.

 • Ce este coaja
 • Ce fel de peeling să alegeți dacă aveți acnee?
 • Aveți grijă după peeling acasă
 • Măsuri de siguranță
 • Sfaturi și comentarii cosmetologi
 • Prezentare generală a coajelor de acnee

Ce este coaja

Problema de piele, în general, necesită o atenție sporită. Și chestiunea purificării sale este una dintre cele mai importante. Peeling-ul o rezolvă cel mai eficient.

Peelingul regulat întoarce pielea o textura netedă. © Getty Images

Am scris deja de mai multe ori despre peeling. Cu ajutorul ei, celulele sunt îndepărtate de pe suprafața pielii, ciclul de viață al căruia sa încheiat deja. Ca urmare, scutirea pielii este netezită, apare o strălucire frumoasă sănătoasă, porii și urmele de post-acnee devin mai puțin observabile. Dar toate acestea se realizează numai sub o singură condiție - regularitate. Și este deosebit de important să se asimileze pe cei care suferă de acnee.

Ce fel de peeling să alegeți dacă aveți acnee?

Medicul va putea să vă spună în mod profesionist ce fel de peeling vă este indicat. © Getty Images

În rețelele sociale, în comunitățile dedicate îngrijirii pielii cu probleme, există discuții constante pe tema legalității peelingului pentru pielea acneei. Am decis să punem punct și am cerut clarificări de la Elena Yeliseyeva, expert medical Vichy. Iată ce spune ea:

"Atunci când alegeți un peeling pentru pielea cu acnee, depinde mult de stadiul procesului.

Peeling inflamație în formă acută

Dacă pe piele există elemente inflamatorii (în special pentru pustule), toate tipurile de peeling mecanic sunt contraindicate, deoarece vătămarea accidentală a capacului abcesului va duce la infectarea întregii fețe. Este permisă numai peelingul chimic moale și se face cât mai atent posibil, dezinfectând cu atenție pielea și ocolind focarele mari.

retinoic sau peeling galben;

Peeling în absența inflamației

În cazul în care stadiul acut al procesului este în urmă și numai post-acnee manifestări rămân pe piele, atunci orice fel de peeling, inclusiv chiar dermabraziune hardware profundă, este acceptabilă.

Reacția cutanată poate varia în funcție de intensitatea procedurii: de la curățarea ușoară și roșeață până la deteriorarea pronunțată în timpul coajării profunde. Apariția unui proces purulent - pustule - este considerată extrem de nefavorabilă. Aceasta înseamnă că peelingul a fost efectuat incorect.

mecanic

Încă o dată, dacă acneea se află în stadiul acut, atunci peelingul mecanic este contraindicat. Ce tipuri de coji merită acordate atenție?

Scrub - cremă moale sau gel cu particule de exfoliere. Oxidul de aluminiu, sâmburii de caise zdrobite și cojile de nuc, precum și microgranulele polimerice sunt folosite ca materiale abrazive.

Gommazh - remediu foarte moale fără particule abrazive traumatice, care este potrivit pentru pielea cu probleme.

Aruncarea sau perierea feței este o metodă cosmetologică hardware care permite atingerea efectului peelingului superficial. Potrivit pentru persoanele cu intoleranță la acizi de fructe.

Filmul de mască este o metodă inovatoare de exfoliere a pielii: o mască adezivă se lipeste de piele și, atunci când este ruptă, "îndepărtează" particulele moarte cu ea.

hardware-

Microdermabraziunea se referă la peeling hardware. Un material abraziv fin (corund, praf de sâmburi de caise, polimeri, sare, sifon, oxid de magneziu sau nisip) este pulverizat pe piele cu un aparat special, care "taie" epiderma, oferind diferite adâncimi de peeling.

Cu un jet suficient de puternic, procedura vă permite să eliminați chiar și post-acneea și vergeturile pronunțate, iar cu un jet moderat, numai straturile superioare ale epidermei (după care nu va fi nevoie de o reabilitare pe termen lung).

chimic

Un tip de peeling, care arată o problemă a pielii. Compoziția cu acizi de fructe este aplicată pe epidermă, care ajută la scăderea celulelor moarte. În același timp crește producția de colagen în piele, crește elasticitatea și elasticitatea. Cursul variază de la 1 la 3 sesiuni, care se desfășoară la fiecare 7-10 zile. "

Aveți grijă după peeling acasă

După procedura de peeling este necesar:

hidratează bine pielea;

Nu uitați să utilizați în mod constant produse cu produse de protecție solară. Această recomandare este relevantă pe tot parcursul anului.

Măsuri de siguranță

Orice peeling, chiar și cel mai inofensiv și mai ușor, este întotdeauna stres pentru piele. Pentru ca procedura să aibă un efect pozitiv, merită să o luăm în serios. Peeling ar trebui să fie aruncate dacă aveți:

Chiar și cel mai inofensiv peeling este întotdeauna stres pentru piele. © Getty Images

acneea în stadiul acut;

alergii la anumite medicamente (de exemplu, acizi de fructe);

Sfaturi și comentarii cosmetologi

Alexander Prokofiev, expert al mărcii La Roche-Posay, care vorbește despre peeling pentru acnee, amintește de mai multe reguli:

"În caz de piele uleioasă sau problematică, precum și în caz de accidente post-acnee, se efectuează un curs de 4-6 proceduri de peeling chimic la intervale de 10-14 zile. În acest timp, pielea are timp să se recupereze mai mult sau mai puțin.

Sprijinirea cursurilor de peeling va trebui repetată - în medie, de 1-2 ori pe an (menținerea unei pauze în perioadele de inoculare în vară și înghețuri severe în timpul iernii).

Tratamentul bazat pe apa termala, acidul hialuronic, vitaminele B5 si B3 va ajuta la reducerea disconfortului dupa procedura.

După îndepărtarea peelingului, este mai bine să evitați produsele cu o textura uleioasă și încercați să reduceți peelingul folosind creme grase: acest lucru va reduce efectul la nimic.

Prezentare generală a coajelor de acnee

Exfoliant pentru curățarea petelor negre și a acneei "Curățați pielea. Activă ", Garnier

Compoziția include carbon absorbant, care curăță porii, reduce acneea și petele negre.

Peeling de noapte Idéalia, Vichy

Acidul glicolic, extractul de ceai negru și extractul de afine contribuie la netezirea pielii și la o scădere semnificativă a pigmentării.

Îndepărtarea cu două fețe "Endless Freshness", L'Oréal Paris

Adaptat pentru piele normală și combinată. Curăță și elimină stralucirea uleioasă și exfoliază pielea datorită particulelor de diferite dimensiuni. Extractele Lotus și trandafirii au un efect calmant.

Minerale peeling masca "Double radiance", Vichy cu acizi de fructe și particule de origine vulcanică exfoliates ușor și ajută la netezirea textura pielii, îmbunătățind tenul.

Peeling acnee

Nimic nu strică starea de spirit în ajunul unei date importante sau interviu, cum ar fi apariția bruscă a pustulelor pe față. De ce, în viața fiecărei persoane, ele sunt inevitabile, cum ar fi moartea și taxele, cel puțin sporadic. Atunci apare întrebarea: se poate acoperi urgent acneea?

FOLOSEAZĂ PEELING DE LA MAI MARE

În primul rând, să aruncăm o privire la cele trei tipuri principale de acnee (denumite în mod științific termenul comun "acnee" sau "acnee"):

 • Comedone (puncte negre);
 • Pustule (pustule, inflamații);
 • Papule ("noduli" care se extind deasupra pielii).

Indirect, aceste categorii includ, de asemenea, pete de acnee (post-acnee).

Toate aceste imperfectiuni sunt foarte neplacute, iar perspectiva desfasurarii stratului superior al celulelor excitat, impreuna cu toate problemele, arata foarte atractiva.

Acesta este exact punctul de peeling - o procedură care, datorită stresului controlat asupra pielii (de exemplu, un medicament pe bază de acid), începe procesul de regenerare în țesuturi. Ca urmare, fibrele de colagen și elastină sunt reînnoite în mod natural și, în funcție de profunzimea intervenției, un număr diferit de straturi de piele pot fi îndepărtate.

Cauzele acneei

Cu toate acestea, trebuie amintit: tratamentul acneei nu este întotdeauna un panaceu. Unele inflamații apar din cauza tulburărilor interne din organism (infecții, insuficiență hormonală, boli cronice). Astfel de cazuri pot necesita tratament prealabil cu medicamente:

 • Supravegherea neregulată: se produce o congestie grasă;
 • Creșterea activității glandelor sebacee;
 • ereditate;
 • Expunere lungă la clor;
 • Acceptarea steroizilor sau a agenților antiseptici cu conținut de halogen;
 • Inflamația în zonele de păr ingrosat;
 • alergii;
 • Infecții în domeniul rănilor;
 • Modificări hormonale;
 • Tulburări intestinale;
 • Tuse subcutanată.

ATENȚIE: CONTRAINDICAȚII!

Cu inflamații purulente proaspete sau recent stors (sângerare) acnee, peeling este strict interzis să facă! În acest loc va apărea o arsură!

În plus, focarele de infecție se pot răspândi în țesuturile sănătoase, astfel încât erupțiile proaspete trebuie mai întâi tratate!

Contraindicațiile rămase sunt standard: este interzisă efectuarea peelingului cu un bronz proaspăt, pe fondul imunității slăbite și a alergiilor la componente exfoliante.

Atribuirea metodei corecte în fiecare caz în parte poate fi doar specialist, deoarece auto-diagnosticul sau lipsa de profesionalism sunt pline de complicații post-peeling.

ATENȚIE: PARAZITE!

Dacă acneea este cauzată de demodicoză (paraziți subcutanat), peelingul va agrava situația!

Pe scurt, indicațiile și contraindicațiile privind tratamentul acneei cu coaja pot fi formulate în următorul tabel:

Principiul acțiunii este următorul: inflamațiile sunt cauzate de bacterii și activitatea acestora poate fi redusă prin exfolierea regulată (în fiecare lună) a celulelor excitat moarte. Lăsate de mediul obișnuit de nutrienți, bacteriile mor.

CE TIPURI DE PEUZI AJUTOR DIN PROBLEME

În funcție de problema specifică, medicii prescriu atât coaja superficială, cât și cea mediană și uneori chiar coaja fenolică profundă. Dar cele mai comune coaja de acnee sunt superficiale. Ele curăță ușor, normalizează respirația celulară și glandele sebacee, fără a provoca răni majore. De aceea, exfolierea ușoară este cea mai eficientă pentru rezolvarea problemelor de acnee.

Cojile medii sunt folosite, de obicei, pentru a lupta împotriva acneei și cicatricilor. Ei bine, peelingul adânc este rar prescris, cu indicații foarte grave.

Ce este mai bine peeling acnee și acnee:

 • Metode hardware (ultrasunete, laser),
 • Produse chimice (migdale, retinoice),
 • Mecanică (curățare și aruncare microcristalină).

METODE HARDWARE

Ideal pentru prelucrarea fără contact, dar profundă. Acest lucru este valabil mai ales în ceea ce privește acneea, deoarece acestea sunt o infecție care se poate răspândi pe toată fața. (De aceea, apropo, nu ar trebui să utilizați scrubs acasă dacă doriți să scapi de pustule.)

În plus, astfel de tehnici pot elimina în mod eficient urme de leziuni, și datorită tehnologiei moderne, puteți planifica tratamentul, ajustat pentru un anumit tip de piele al pacientului.

ultrasunete

Procesarea în acest caz are loc cu valuri ultrasunete. Celulele vechi din interiorul țesuturilor sunt distruse, porii sunt curățați de transpirație, murdărie și machiaj, crește circulația sângelui, iar integritățile sunt vindecate. Această curățare este cea mai puțin traumatică.

cu laser

Fasciculul laser cu ajutorul căldurii îndepărtează în mod punctual imperfecțiunile, astfel încât, după procedură, puteți duce o viață normală. Adâncimea tratamentului de acoperire în cadrul acestei metode poate fi ajustată de medic și include, de exemplu, lustruirea cu laser sau prelucrarea cu laser a erbiumului.

Se recomandă în special pentru a scăpa de acnee adolescentă datorită contactului său non-contact (inflamația nu se răspândește pe toată fața). Principalele lasere pentru tratarea acneei sunt: ​​dioda și verde (Nd: YAG).

Impactul mecanic

O astfel de curățare, precum dermabraziunea sau borsazul, vă permite să eliminați defectele mecanic (prin măcinare cu perii și particule abrazive). Pielea scapă de nereguli, pete pigmentare, riduri fine și cicatrici, dar printre minusuri se poate numi durerea și prezența perioadei de recuperare.

Dezavantaj: procedura nu poate fi aplicată cu inflamații proaspete (mai potrivite pentru profilaxie). O altă contraindicație pentru peelingul mecanic este pielea uscată sau sensibilă a feței.

ACCESIBILĂ ÎN CONDIȚIILE GOSPODĂRII METODE CHIMICE

Cea mai populară peeling chimic pentru acnee (acnee) este enzimatică sau enzimatică: este delicată, acționează rapid și provoacă daune minime. Acest lucru se datorează compoziției delicate: în enzime sunt prezente enzime naturale cu concentrație scăzută (obținute din mere, struguri, dovleci etc.).

Nu mai puțin eficiente în combaterea erupțiilor sunt tipurile de exfoliere acide mai intense: acestea declanșează mecanisme naturale de restaurare a pielii și sunt de asemenea prescrise de cosmetologi.

Saloanele oferă, de asemenea, un "peeling acneic" special: conține componente keratolitice ("exfoliatori"), precum și substanțe antiseboroice (împotriva mătcii pe piele). Ca urmare a aplicării acestor proceduri, pielea este netezită și catifelată la atingere, tenul îmbunătățește.

glicol

Tratamentul cosmetic bazat pe acidul obținut din sfecla sau trestia de zahăr ajută la întinerirea și strălucirea pielii, curăță porii de sebum. După mai multe sesiuni, fața arată bine îngrijită și împrospătată.

Atenție: datorită accelerării metabolismului în țesuturi după peeling, cosurile pot deveni temporar mai active (dar acest lucru trece în curând)!

retinoic

Exfoliarea galbenă se efectuează pe baza medicamentelor care sunt în esență similare cu vitamina A. Ca urmare, apare un efect antiseptic; țesuturi în același timp hidratează, vindece și întinerește.

Această procedură necesită adesea o perioadă de pregătire de până la 2 săptămâni.

ferulic

Acul ferulic se descurcă bine cu acneea în orice tip de piele și, de asemenea, are un efect antioxidant excelent. Cu această tehnică nu vă puteți teama de umflarea sau iritarea pielii.

tricloracetic

Astfel de peeling împotriva acneei este legat de măsuri destul de radicale și este aplicat în sens pozitiv, în principal pentru tratamentul cicatricilor de acnee și numai dacă nu există procese inflamatorii active. Această tehnică are multe contraindicații și ar trebui utilizată cu prudență (în special în saloane, acasă - până la o concentrație de aciditate de maximum 10% și numai în consultare cu un cosmetolog!).

salicilic

Metoda de exfoliere salicilică se bazează pe beta-hidroxiac, care face parte și din aspirină. Ei bine dizolvă sebumul, pătrunde adânc în glande, dizolvă puncte negre. În cosmeticele moderne, este cel mai adesea utilizat împreună cu alte componente emolient sau ca un preparat pentru curățarea mecanică.

migdală

Almond aha-acid (alfa-hidroxic acid) acționează ca un antibiotic eritromicină: are un puternic efect antibacterian. Este prezentat pielea grasă cu comedone sub formă de gel și, în prezența unei cantități mari de inflamație, se recomandă ca loțiune.

chihlimbar

Acest peeling acnei implică utilizarea unei compoziții bazate pe acid succinic în combinație cu alte ingrediente active (acizi lactici, glicoli, tartrici și alți acizi). Este folosit mai des la o vârstă mai matură și ajută nu numai la stimularea epidermei pentru a produce fibre naturale de colagen și elastină, ci și pentru a albi pielea.

CÂND ESTE MAI BUNĂ SĂ FOLOSI PEELINGUL DIN FĂRĂ

Cursul de coaja de acnee poate fi organizat în fiecare an, de preferat din noiembrie până în februarie (evitând temperaturi mari sub zero)! În alte momente, este mai bine să folosiți exfolierea acasă moale și, de preferință, înainte de culcare, pentru a nu vă răni pielea de razele soarelui.

Pentru orice sezon, sunt necesare proteze solide de înaltă SPF40 +.

Și în vara, poate fi necesar să scapi de imperfecțiuni. În acest caz, este necesar să începeți pregătirea pentru procedură în 14 zile: uitați de solariu sau de plajă, nu traumatizați pielea feței cu epilare cu spațiale cu câteva zile înainte de peeling și, bineînțeles, adresați-vă unui cosmetolog profesionist.

Îngrijirea după peeling se bazează pe recomandări similare.

Lăsați o recenzie, ce părere aveți despre coaja de acnee? Ai încercat vreunul?

Peeling acnee

Peelingul este exfolierea celulelor moarte ale pielii. Cele mai frecvente tipuri de coji sunt chimice, atunci când pielea este curățată cu un anumit acid și mecanic, atunci când pielea este curățată cu un impact fizic asupra acesteia.

Indiferent de gradul de acnee, peelingul obișnuit înmoaie pielea, făcând-o mai fină, în plus, procedura permite luminarea tenului și reducerea numărului de erupții cutanate.

Înainte de a cumpăra un instrument pentru peeling, luați timp și învățați caracteristicile de peeling cosmetice și proceduri. Alegerea corectă a medicamentului joacă un rol crucial în obținerea rezultatelor dorite.

Astăzi, sunt disponibile sute de agenți și proceduri de exfoliere, dar toate aparțin numai la două grupuri: agenți de peeling fizic și chimic.

Peeling mecanic pentru acnee

Exfolierea fizică implică îndepărtarea manuală a celulelor moarte ale pielii cu o componentă abrazivă sau un instrument. Această categorie include scrumbele obișnuite și proceduri cosmetice profesionale, de exemplu, microdermabraziunea.

Dupa utilizarea acestor produse, fata devine moale si neteda, dar pentru pielea cu acnee este o alegere periculoasa. Orice exfoliant fizic implică frecare, care poate agrava numai starea piele deja inflamată, înrăutățirea roșeaței și apariția unor noi focare de acnee. Prin urmare, persoanele care suferă de această boală ar trebui să evite astfel de mijloace sau proceduri, cu excepția cazului în care sunt recomandate de către un medic.

Exemple de exfolianți fizici:

• Scrubs
• Discuri și materiale abrazive
• Microdermabraziunea.

Acnee Chemical Pilin

Una dintre cele mai populare metode de peeling este utilizarea exfolianților chimici. Esența lor este că, cu ajutorul acizilor și enzimelor speciale, legăturile care dețin celulele moarte de pe suprafața pielii sunt dizolvate sau slăbite.

Nu sunt necesari agenți abrazivi. Acizii și enzimele de exfoliere pot face parte din loțiuni, geluri, măști, tonere și alte tipuri de produse cosmetice. Exfolierea chimică este disponibilă în comerț, multe dintre ele fiind atât de benigne încât sunt potrivite pentru utilizarea zilnică. Mai multe tratamente zilnice și săptămânale, precum și coaja chimică ușoară sunt disponibile la saloanele de frumusețe și spa-uri. Cosmetologii care lucrează în ele vă vor ajuta să alegeți cel mai bun mod de a vă îngriji de piele. Dacă este necesar, un peeling chimic puternic ar trebui să contacteze un dermatolog. Numai acest specialist vă va oferi o rețetă pentru tratament sau efectuați independent procedura cu preparate chimice active.

Trebuie avut în vedere faptul că majoritatea exfolianților chimici usucă într-o oarecare măsură pielea. Prin urmare, este util să adăugați la produsele cosmetice pentru hidratantul pentru față, care nu conține ulei. Acest lucru va evita uscarea excesivă, peelingul și iritarea.

Pentru pielea cu probleme grase, un tonic sau o loțiune cu acizi de fructe va fi indispensabilă, trebuie utilizată de 1-2 ori pe zi, într-un curs de 2-3 săptămâni. Se va acidifica pielea și va preveni apariția inflamațiilor de către agenții patogeni. Acneea trebuie să treacă sau să se diminueze.

Adesea, exfoliații chimici includ:

• Alfa-hidroxic acid (AGA): glicolic, lactic, tartric.

• Beta-hidroxic acid (BGK): acid salicilic.

• Retinoidele: Retin-A (tretinoin), Differin (adapalene), Tazorak (tazaroten).

• Agenți chimici de exfoliere: acizi tricloroacetici, carbolici sau fenolici.

• Enzime: papain, bromelain, arbutin, sorbain. Acesta este un peeling enzimatic, este cel mai blând.

Sfaturi pentru acnee peeling în siguranță

Dacă aveți nevoie de ajutor în alegerea exfolianței, contactați dermatologul. Numai un profesionist poate recomanda un produs sau o procedură care nu numai că este eficientă, dar și sigură pentru piele.

Încercați să nu aplicați mai multe agenți de curățare simultan, decât la recomandarea unui medic. În caz contrar, poate provoca roșeață, uscăciune excesivă, peeling și iritarea pielii.

Dacă utilizați deja orice medicament pentru acnee, în special Roaccutan (izotretinoin), Retin-A (tretinoin) sau Differin (adapalen), precum și orice alte mijloace, consultați medicul dumneavoastră cu privire la procedurile și preparatele adecvate de peeling. Dacă exfolierea provoacă iritații sau disconfort, întrerupeți utilizarea și consultați imediat un medic.

Pielea netedă, moale și sănătoasă a feței este un vis al multora, dar în căutarea ei nu uitați de siguranță. În cazuri extreme, acneea poate fi mascată cu machiaj.

 • Piața globală a produselor cosmetice în 2017 - dezvoltare stabilă în toate categoriile
 • 2017 în industria frumuseții: produse noi și inovații majore ale anului
 • Piața globală pentru saloanele de bronzat: istorie, fapte interesante, previziuni
Căutați cu ușurință saloane de înfrumusețare pe site-ul nostru

Saloanele de frumusețe din Moscova, saloanele de frumusețe din Petersburg
Saloane de Frumusețe Saloane de Frumusețe Yekaterinburg Novosibirsk

A apărut un nou tip de peeling chimic, care poate fi utilizat pentru inflamații pe față. Natalia Anatolievna Polonskaya, candidat la Științe Medicale, medicul șef al Optimised Corporation pentru Medicină Estetică optimată, povestește despre caracteristicile lor.

- În ce cazuri se utilizează cojile chimice pentru tratarea acneei?

- Peeling - nu principala metodă de tratare a acneei. Nu credeți că o serie de astfel de proceduri vor ajuta la scăderea permanentă a erupțiilor cutanate. Dar în mâinile unui specialist cu experiență, peeling-ul poate fi un mijloc eficient de rezolvare a problemelor specifice.

De exemplu, în prezența comedoanelor, peelingul ajută la curățarea și reducerea porilor. Datorită acestui fapt, există o scădere a erupțiilor.

În forme inflamatorii de acnee, peelingul luminează pete stagnante și pete pigmentare. În cazul post-acneei, reduce expresia cicatricilor, elimină textura și culoarea pielii.

Cel mai bine este să efectuați peeling sub îndrumarea unui dermatocosmetolog cu experiență. La urma urmei, este foarte important să inserați corect procedurile care utilizează coaja în planul general de tratament. Acest lucru ia în considerare în mod necesar caracteristicile individuale ale pielii, severitatea bolii și mulți alți factori, inclusiv capacitățile financiare.

- Ce caracteristici ar trebui să aibă peeling, care este folosit pentru a trata acnee?

- Acneea în sine provoacă leziuni cutanate și formarea de defecte persistente: pete, cicatrici, pori extinse. Prin urmare, cerința generală pentru peeling este eficiența ridicată, dar în același timp minimă invazivitate. Pentru a asigura o astfel de combinație, se utilizează coji combinate. Acestea includ componente antiinflamatorii și antioxidante.

În plus, formarea specială de pre-peeling și reabilitarea post-peeling sunt de o importanță deosebită. Tehnologia procedurii în sine, a cărei coajă este parte, este, de asemenea, importantă.

De exemplu, cu comedoane închise, recomandăm 2-4 săptămâni înainte ca peelingul să înceapă utilizarea unei loțiuni speciale pentru uz casnic. Se diluează sebumul și îmbunătățește efectul de absorbție al peelingului. Și în procesul procedurii în astfel de cazuri, folosim neapărat un instrument care facilitează îndepărtarea conținutului de comedoane închise.

Dacă se efectuează peeling pe fundalul utilizării retinoidelor, care ele însele duc la degajare și iritare a pielii, alegeți compoziția celui mai puțin traumatic. În acest caz, reabilitarea se efectuează în timpul procedurii. În plus, sunt prescrise remedii speciale la domiciliu, care ar trebui să fie utilizate după peeling.

Există multe astfel de exemple. Este clar că pentru o procedură deplină, cu peeling pentru acnee, este nevoie de un întreg arsenal de instrumente, cunoștințe și abilități.

- Este posibil să se efectueze această procedură pe o față inflamată?

- În mod tradițional, procesul inflamator este considerat o contraindicație pentru peeling. Cu toate acestea, împreună cu laboratorul cu care am colaborat de mai mulți ani, am reușit să dezvoltăm noi compoziții și tehnologii. Acestea vă permit să efectuați cu succes proceduri pentru forme severe de acnee.

Desigur, eficiența și siguranța acestor metode au fost studiate cu atenție.

Se pune întrebarea: de ce atât de mult efort? Este într-adevăr atât de important să se asigure posibilitatea utilizării coajelor pentru inflamație? Voi răspunde în curând. Efectuarea peelingului antiinflamator în stadiile incipiente ale tratamentului previne apariția defectelor ireversibile ale pielii, inclusiv pete și cicatrici. În plus, acest peeling accelerează realizarea rezultatului estetic.

În plus, procedurile corect selectate și efectuate pot reduce doza și calendarul utilizării medicamentelor sistemice. În plus, severitatea modificărilor cutanate existente este redusă.

- Este acest peeling potrivit pentru tratarea acneei la vârsta adultă?

- Desigur, și în acest caz, vă permite să rezolvați simultan mai multe probleme. Într-adevăr, împreună cu tratamentul acneei, apare o corecție a schimbărilor legate de vârstă.

Adesea la pacienții din această grupă de vârstă, acneea are loc pe o perioadă lungă de timp. Prin urmare, de regulă, pielea are o textura și o culoare neuniformă, porii și capilarele sunt extinse, cicatricile sunt exprimate. Peelingul ajută la corectarea acestor defecte.

- Ce măsuri, pe lângă coaja, ar trebui luate pentru a trata acneea? Ce este nou în acest domeniu?

- Nimic fundamental nou în tratamentul acneei în ultimii ani nu a apărut. Acum există o perfecțiune a metodelor de tratament deja disponibile, studiul celor mai eficiente combinații.

Totuși, principalele tratamente sunt antibioticele, antiandrogenii și retinoizii. În plus, palma superiorității în ceea ce privește eficacitatea și durata efectului de conservare, desigur, aparține retinoizilor pentru utilizare sistemică.

Peelingul poate fi combinat cu succes cu oricare dintre tipurile de tratament enumerate.

- Mulți oameni care suferă de acnee se tem să utilizeze antibiotice și retinoide pentru teama de efectele lor secundare. Cât de justificată este această frică?

- În ceea ce privește antibioticele, retinoizii și alte medicamente, un dermatolog competent va evalua întotdeauna beneficiile și riscurile posibile și va selecta regimul optim de tratament. Medicamente absolut inofensive nu.

Cu utilizarea corectă a retinoizilor, efectul pozitiv este incomparabil cu reacții adverse complet tolerabile și controlate. Apropo, dorinta de a reduce severitatea efectelor secundare ale utilizarii retinoizilor face ca dermatologii sa lucreze la noi metode. De aceea, tocmai acesta a fost unul dintre principalele motive pentru crearea unei metode integrate de tratament care utilizează peeling antiinflamator.

- Cât de curând după începerea tratamentului de acnee se produce un rezultat vizibil?

- Dacă vorbim de peeling, majoritatea pacienților obțin un rezultat vizibil după prima procedură. Dar, din păcate, acest lucru nu garantează stabilitatea efectului.

Dacă în termen de două luni după tratamentul extern apar erupții proaspete cu aceeași intensitate, este necesar să se gândească la utilizarea terapiei complexe. Acest lucru este necesar pentru a nu multiplica modificările cutanate post-inflamatorii.

Este logic să se bazeze numai pe tratamentul extern în timpul sarcinii - existent sau planificat. De asemenea, limitați utilizarea metodelor complexe de hepatită acută, insuficiență renală sau hepatică. Nu puteți folosi aceste medicamente în perioade de expunere prelungită la soare.

Tratamentul complet duce la o ameliorare constantă în medie de 6-8 săptămâni. Un timp mai lung pentru a obține efectul este necesar pentru pacienții cu forme complexe ale bolii.

În orice caz, trebuie să vă pregătiți pentru un curs de tratament care durează cel puțin 4-6 luni.

- Este întotdeauna posibil să bateți acnee?

- Din păcate, acneea nu poate fi vindecată o dată pentru totdeauna, deoarece este asociată cu caracteristici determinate genetic ale glandelor sebacee, întreruperii celulelor epidermei, starea sistemului endocrin. Cineva mai des, cineva mai rar, cineva mai ușor, cineva mai greu, dar va fi agravat.

Totuși, suntem pe deplin capabili să controlăm boala, pentru a preveni dezvoltarea formelor severe și a defectelor ireversibile ale pielii.

- Ce ar trebui să facă cei care s-au confruntat cu acnee, astfel încât această problemă să nu se întoarcă?

- Pielea uleioasă și problematică necesită întotdeauna o atenție deosebită. Apropo, acest lucru are avantajele sale: o persoană care a fost obișnuită să-și urmeze pielea de când adolescența are șanse mai mari să se uite bine îngrijită.

Utilizarea medicamentelor comedogene ar trebui, de asemenea, evitată. Ei înfundă porii și duc la apariția unor noi inflamații. Utilizarea excesivă a machiajului, în special a densității și a calității slabe.

În plus, este recomandabil să nu răniți pielea, încercând să stoarceți fiecare comedo. Aceasta este o aventură nerecunoscătoare care vă va adăuga doar noi probleme.

Dacă apare o exacerbare, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră, să aflați motivul și să dezvoltați tactici de comportament și tratament. Este important să faceți acest lucru cât mai repede posibil pentru a preveni formarea de cicatrici noi și de pete.

Pe scurt despre acnee și cauzele lor

Acneea este o problemă comună la orice vârstă. Aspectul lor poate declanșa diverși factori. Nu toată acneea poate fi tratată într-un salon de înfrumusețare. Există astfel de probleme care necesită un tratament medical profund, luând antibiotice și medicamente care normalizează fundalul hormonal al pacientului.

Dacă este posibil să se facă peeling pentru acnee, dermatologul sau dermatocosmetologul va răspunde după un studiu detaliat al cauzei apariției lor. Printre principalele cauze ale acneei pe față se numără:

 • Protecția și curățarea insuficientă a pielii - porii se înfundă cu dopuri de particule grase și praf și provoacă inflamații;
 • Pielea uleioasă crescută, excrețiile sebacee excesive provoacă apariția unei probleme, deci soluția constă în normalizarea glandelor;
 • Cultivarea firelor de păr și a inflamației lor ulterioare;
 • Consecința unei reacții alergice;
 • Infecția prin rănire sau deteriorarea pielii, progresia activă a acesteia;
 • Întreruperi hormonale;
 • Unele infecții intestinale sau acarieni subcutanat.

Amintiți-vă regulile importante, dacă decideți să efectuați peeling cu acnee pe față sau să le eliminați, asigurați-vă că consultați un specialist dermatolog. În unele cazuri, o astfel de procedură cosmetică poate afecta în mod semnificativ și poate extinde dezvoltarea bolii pe pielea sănătoasă.

Apoi, vom lua în considerare tipurile de coaja, care nu sunt contraindicate în acnee și acnee, dar fac parte din tratamentul lor.

Ce coajă este potrivită

Pentru piele problematică, peelingul cu fața este o procedură obligatorie. Este cel care este capabil să scape pielea de straturi excitate, particule de praf și grăsime și să normalizeze funcționarea glandelor sebacee. Aceste schimbări fac ca mediul pentru dezvoltarea bacteriilor să fie inacceptabil, astfel încât activitatea lor se estompează și erupțiile de problemă scad. În plus, peelingul ajută la eliminarea semnelor reziduale (cicatrici) după acnee și la accelerarea procesului de reînnoire a celulelor, pielea arată întinsă, curată și bine îngrijită.

Cojile de acnee pot fi superficiale (ușoare), linii medii sau adânci. Gradul de expunere este ales în funcție de amploarea și severitatea inflamației.

Cea mai populară suprafață sau coji de lumină, ele sunt ideale pentru erupții frecvente și probleme de piele. Procedeul curăță delicat suprafața și porii, normalizează respirația țesuturilor și activitatea glandelor sebacee, rănind minim țesuturile. Prin urmare, pentru tratamentul acneei și acneei, o utilizează.

Cojile medii sunt folosite mai rar, în principal pentru a elimina cicatricile și petele reziduale după acnee. Curățirea profundă este o procedură complexă și foarte dureroasă, necesită motive serioase, de aceea este foarte rar utilizată.

În plus, diferite proceduri și metode de expunere. Pot fi metode hardware (ultrasunete, peeling cu laser), chimice (migdale, curățare retinoică), precum și mecanice (frecare microcristalină, aruncare).

Varietatea procedurilor cosmetice pentru curățarea pielii cu efect terapeutic vă permite să selectați individual un program pentru a scăpa de boală pe față, pentru al face cu un risc minim pentru sănătatea pacientului.

Probleme de protectia cosmetologiei hardware

Metodele de curățare a aparatelor sunt ideale pentru combaterea acneei. Particularitatea lor în impactul fără contact și profund asupra problemei, reduce riscul răspândirii infecției pe pielea sănătoasă.

Următoarele proceduri de cosmetologie hardware sunt considerate eficiente în combaterea acneei și mărcilor după ele:

 • Lipirea cu laser - îndepărtarea stratului de celule moarte, erupțiile de problemă sunt efectuate folosind un fascicul laser. Laserul oferă în straturile interioare efecte termice ridicate asupra zonelor problematice, eradică și arde problema. Principalul avantaj al cosmetologiei hardware este și trauma minimă a straturilor superficiale ale epidermei. Aceasta scurtează perioada de reabilitare și practic nu limitează ritmul zilnic al vieții.
 • Peelingul ultrasonic - undele ultrasonice sunt folosite ca factor de influență. In interiorul pielii, ultrasunetele distrug celulele invechite si nefunctionale, cresc fluxul sanguin, porii sunt eliberati din dopuri sebacee, murdarie, particule de transpiratie si cosmetice. Normalizarea glandelor sebacee și funcționarea celulelor asigură o îmbunătățire generală a stării pielii și îmbunătățirea ei.

Aparatura cosmetologie este un asistent eficient împotriva erupțiilor acnee. Se recomandă utilizarea unui peeling similar din urme după acnee. Echipamentul de înaltă tehnologie folosit pentru a efectua procedura vă permite să vă ajustați și să creați propriile programe cosmetice, ținând cont de caracteristicile structurii, vârstei și gradului de afectare a pielii.

Metode mecanice de curățare

Este posibil să scapi de straturile excesive și de porii înfundați, care contribuie la dezvoltarea bacteriilor și inflamațiilor pe față, folosind metode grosiere, și anume acțiunea mecanică sau dermabraziunea. Cu ajutorul particulelor abrazive și a cristalelor, stratul de vârf este practic "îndepărtat", dând drumul unei piele reînnoită fără defecte.

Această tehnică este ideală pentru a fi utilizată ca peeling de pete după acnee, cicatrici și diverse nereguli rămase după acnee. Procedura este foarte dureroasă și este nevoie de timp pentru a restabili complet integritatea deteriorată. După curățarea mecanică, pielea este lipsită de tufărișuri, lovituri, cicatrici și riduri, diferite tipuri de pigmentare.

Dermabraziunea este interzisă cu erupții severe și inflamații la nivelul feței. Mai întâi trebuie să le vindecați și numai apoi să procedați la eliminarea defectelor reziduale. Cosmeticienii recomandă utilizarea acestuia ca o prevenire a erupțiilor cutanate.

Acide și coji de enzime

Enzima sau peelingul enzimelor este metoda cea mai populară pentru eliminarea micilor acnee, a petelor negre și a comedoanelor. Ingredientele active ușurează ușor celulele moarte și dopurile sebacee, promovează îndepărtarea puroiului. Acest lucru asigură o recuperare rapidă, cu un minim de rău.

Peelingul acid este de asemenea solicitat în lupta împotriva acneei. Acizii creează un mediu neplăcut pentru bacterii și infecții, stabilizează secreția de glande sebacee. După exfoliere, pielea pare curată și proaspătă, începe un proces de regenerare activă și se îmbunătățește imunitatea celulelor epidermice.

Saloanele de frumusețe salvate vor oferi un peeling chimic special pentru acnee numit "acnee peeling". Componentele agentului de peeling reduc inflamația, luptă împotriva dermatitei seboreice și au un efect keratolitic. O astfel de curățare va elimina comedoanele profunde și superficiale, chiar și relieful și umbra pielii, vor normaliza activitatea celulelor și a glandelor fără durere și răniri.

Retinian, migdale, peeling salicilic de suprafață, curățarea corpului cu un corp sau un peeling median cu acid tricloroacetic va ajuta la prevenirea și stoparea erupției cutanate. Toate acestea implică executarea unei arderi controlate cu acid concentrat. După câteva zile, veți observa procesul de respingere a stratului de suprafață al celulelor, pielea va începe să se desprindă și să cadă în bucăți. Acesta este un fenomen normal și se rupe, ele nu pot fi rupte. După recuperarea completă, fața va fi plăcută cu pielea curată și moale, lipsită de cicatrici și pete de vârstă.

Efectuarea de proceduri de curățare cu probleme pe față este posibilă numai sub îndrumarea specialiștilor din saloanele de înfrumusețare. Nu se auto-medichează, altfel totul se poate termina într-o situație de deteriorare.

Peeling acnee ajuta? Este dificil de a răspunde fără echivoc. Totul depinde de profesionalismul cosmeticianului, de corectitudinea procedurii desemnate și de tehnica implementării acesteia. Se poate observa cu încredere că peelingul este o parte importantă în îngrijirea pielii. Și cosmetologi sunt 100% sigur că o îngrijire adecvată și de înaltă calitate va reduce la minimum riscul de acnee și acnee problemă. Nu așteptați ca fața dumneavoastră să adoarmă cu pete inflamate și ulcere roz, să aveți grijă de sănătatea și frumusețea acum.

Acneea Peeling - varietăți

Cosmetologii oferă multe metode profesionale care pot împiedica apariția acneei sau a scăpa de acnee. Peelingul este o procedură populară, cu ajutorul căreia puteți curăța eficient porii de dopuri grase, scapa de peeling și particule moarte ale pielii. O astfel de curățare privează bacteriile din mediul nutritiv și astfel elimină principala cauză a acneei și dezvoltarea procesului inflamator.

Cu toate acestea, nu trebuie să uităm că, în majoritatea cazurilor, formarea de acnee provoacă probleme interne (insuficiență hormonală, boli cronice, focare de infecție). Prin urmare, în primul rând este necesar să se efectueze o examinare cuprinzătoare, să se identifice cauza și să se elimine boala asociată. Numai în acest caz, peelingul va beneficia și nu numai că va face față acneei, ci va elimina și post-acneea (cicatrici acnee). Există multe variații ale acestei proceduri. Să vedem ce fel de peeling acnee mai bine și mai eficient ajuta pentru a face față cu probleme de piele.

Prin expunerea la piele, coaja sunt:

Să ne ocupăm de fiecare tip de peeling și să analizăm care dintre acestea sunt mai potrivite pentru îngrijirea pielii cu probleme și eliminarea acneei.

Peeling mecanic

Peelingul mecanic este cea mai accesibilă, dar în același timp cea mai traumatică procedură. În saloanele oferă mai multe tipuri de curățare mecanică a feței, poate fi dermabraziune sau borsaz.

Microdermabraziunea implică curățarea pielii cu cristale de microscopice de oxid de aluminiu. O astfel de procedură nu numai că actualizează stratul de suprafață, ci și că a câștigat popularitate, cum ar fi peeling din urmele după acnee. După aplicarea sa, procesele de regenerare sunt accelerate, producția de colagen este activată, pielea devine mai elastică și aceste modificări contribuie la eliminarea post-acneei.

Procedura de aruncare se efectuează cu ajutorul a două perii, care, rotindu-se într-un anumit mod, exfoliază activ particulele moarte ale pielii, aliniază suprafața feței, accelerează circulația sângelui și reînnoiește celulele epidermice.

În plus, multe femei fac peeling mecanic la domiciliu, aplicând scruburi acasă și cumpărate cu particule abrazive (sare, zahăr, cafea măcinată, pietre de struguri sau caise) pe față.

Experții avertizează că peelingul mecanic nu este cea mai bună metodă de curățare a pielii cu probleme multiple, deoarece acțiunea sa se bazează pe utilizarea de abrazivi care rănesc pielea iritată și pot duce la creșterea inflamației și răspândirea infecției pe toată fața. Este deosebit de nedorit să se facă peeling mecanic pentru pielea sensibilă și uscată a feței. Prin urmare, profesioniștii cred că cel mai bun peeling din acnee este chimic sau hardware (laser). Aceste metode sunt mai puțin traumatice, dar în același timp permit o curățare delicată și de înaltă calitate a conductelor sebacee, eliminarea comedoanelor și a dopurilor sebacee, reînnoirea pielii și, în cele din urmă, eliminarea acneei.

Acneea chimică peeling pe față

Coji de acnee chimice sunt considerate metoda cea mai eficientă pentru leziunile cutanate extinse. Se bazează pe utilizarea diferitelor tipuri de acizi (glicol, lactic, salicilic, tartric) sau combinații ale acestora. Procedura vă permite să îndepărtați cu blândețe particulele de piele moartă și stimulează procesele de reînnoire și regenerare a celulelor. Eficacitatea sa depinde în mare măsură de profunzimea expunerii la piele, prin urmare, există mai multe grade de peeling chimic:

 • Ușor. Acesta este cel mai blând tip de procedură, în timpul căruia există o exfoliere delicată a stratului superior corneum. Pentru aplicare pe piele folosind enzime (enzime speciale), care conțin acizi naturali (struguri, malici, glicoli, etc.) sub formă diluată. Acestea sunt acizi de concentrație slabă, care nu sunt capabili să exercite o acțiune agresivă, ci să curățe și să revigoreze perfect pielea. Utilizarea peelingului de fructe ușoare este o excelentă prevenire a acneei; în plus, procedura îmbunătățește circulația sângelui, elimină peelingul și pielea uscată, furnizează țesuturile cu nutrienți și vitamine și are un efect antibacterian.
 • Peelingul median. În timpul procedurii, nu numai stratul de suprafață al pielii este afectat, ci și derma. A obținut un efect similar datorită utilizării acizilor cu concentrație mai mare. Folosind această metodă se restabilește pielea turgorului, îl face moale și catifelat, elimină porii și comedoanele mărită. Procedura este deseori recomandată ca peeling pentru pete după acnee, deoarece înfometrează efectiv relieful pielii și netezește cicatricile și cicatricile rămase după eliminarea erupției cutanate.
 • Peeling profund. Cea mai potentă metodă este folosită numai într-o clinică de cosmetologie. Procedura are un efect pronunțat anti-îmbătrânire și este prezentată ca fiind cea mai eficientă peeling pentru cicatrici după acnee, deoarece poate elimina cicatricile profunde și chiar vergeturile. În același timp, este metoda cea mai agresivă și dureroasă, care necesită utilizarea anesteziei și caracterizată printr-o perioadă lungă de recuperare.

Avantajul peelingului chimic este acela că pentru fiecare pacient este elaborat un program de tratament individual, luând în considerare gradul de leziune a pielii și caracteristicile acesteia. Curățarea feței este efectuată luând în considerare dorințele clientului și, în funcție de tipul de peeling, permite obținerea unui efect minunat cu orice complexitate a procesului inflamator și severitatea erupției cutanate.

hardware-

Tehnicilor hardware moderne pentru eliminarea acneei este resurfacarea pielii cu laser și peelingul cu ultrasunete.

Peelingul laser al acneei este o procedură destul de dureroasă, în timpul căreia radiația laser este transformată în energie termică, care arde straturile superioare ale pielii. Celulele rămase încep să se actualizeze în mod activ și să restaureze rapid un strat de suprafață sănătos. O astfel de procedură implică o perioadă lungă de reabilitare, însă acest dezavantaj este compensat de un rezultat excelent, care persistă de câțiva ani. Procedura este recomandată pentru eliminarea acneei juvenile, deoarece folosirea acesteia ajută la normalizarea producerii de sebum, elimină porii mărită și dopuri sebacee și asigură eliminarea acneei.

Un alt tip de peeling laser este lustruirea pielii cu un laser cu erbium. O astfel de procedură este mai delicată, în timpul căreia grinzile laser subțiri acționează până la un punct, distrugând numai vechile celule moarte, eliminând cicatricile de la acnee și încurajând celulele sănătoase și tinere să se împartă în mod activ. Această procedură poate fi aplicată chiar și cu pielea sensibilă. Recuperarea după manipulare durează mult mai puțin timp (2-3 zile) și elimină dezvoltarea complicațiilor.

Peelingul pe bază de ultrasunete - bazat pe efectele undelor ultrasonice, care curăță efectiv pielea de cele mai mici particule de produse cosmetice, elimină prizele greșite, murdăria și curăță fața celulelor epiteliale moarte. Această metodă este cea mai potrivită pentru îndepărtarea toxinelor și zgurilor, în timp ce pielea nu este expusă efectelor distructive. Peelingul cu ultrasunete este o metodă non-contact caracterizată prin siguranță și fără durere. Este cel mai potrivit pentru lupta împotriva acneei, deoarece are un efect antibacterian, previne răspândirea infecției și se confruntă rapid cu microflora patogenă, care cauzează dezvoltarea inflamației.

La începutul tratamentului, utilizând oricare dintre metodele de mai sus, este posibilă o creștere a numărului de erupții cutanate, iar pacienții observă adesea că acneea a apărut după peeling. Acesta este un proces natural care nu trebuie temut. Doar la început pielea reacționează la accelerarea proceselor metabolice, activarea circulației sanguine și reînnoirea activă și diviziunea celulară. În curând, pielea se va adapta, pe măsură ce procesele de recuperare și regenerare vor crește, totul va reveni la normal, iar numărul de acnee va scădea drastic.

Tipuri populare de peelinguri

La eliminarea acneei și tratarea pielii cu probleme, femeile preferă peelingul chimic ca metoda cea mai blândă și mai accesibilă. Vă prezentăm în atenția dvs. cele mai comune și populare proceduri:

 • Peeling pe bază de glicol. Procedura cosmetică prin utilizarea acidului glicolic (obținută din sfecla, zahăr din trestie și struguri nețesute) vă permite să reduceți producția de sebum, să curățați canalele glandelor sebacee, să eliminați porii și comedoanele mărită. Datorită acestui fapt, inflamația este redusă, tenul este egalat, pielea are un aspect bine îngrijit și sănătoasă. Acidul glicolic stimulează producția de colagen, are un efect de întinerire și de întinerire. Acest tip de peeling este potrivit pentru orice piele și poate fi aplicat în diferite categorii de vârstă. Procedura durează aproximativ 20 de minute. În acest timp, o compoziție care conține acid glicolic este aplicată pe pielea pre-curățată a feței. Timpul de expunere este determinat de către specialist în mod individual. Imediat ce pielea începe să devină roșie, fața este tratată cu un neutralizator care întrerupe acțiunea acidului. Resturile compoziției sunt îndepărtate cu soluție izotonică și se aplică o mască de hidratare, care calmează pielea. După peelingul glicolic, poate apărea erupție cutanată, care este asociată cu procese metabolice crescute în țesuturi. Ele provoacă trecerea acneei interne în faza activă și apariția unor noi erupții cutanate. Dar într-un timp scurt aceste fenomene trec.
 • Peelingul retinoic (galben) se efectuează cu ajutorul acidului retinoic, care este similar cu efectul vitaminei A. Acidul retinoic arde stratul de suprafață, forțând celulele pielii noi să se divizeze în mod activ și să formeze pielea sănătoasă fără modificări legate de vârstă și manifestări de acnee. În plus, procedura are un efect dezinfectant și antibacterian, contribuie la conservarea umidității în straturile mai profunde ale pielii, asigură vindecarea și întinerirea pielii. Persoana începe să se pregătească pentru procedura propusă în avans, timp de 2 săptămâni. În această perioadă, pielea este sfătuită să curețe mijloacele, care includ acidul glicolic. În timpul procedurii, compoziția cu acid retinoic este aplicată pe piele de până la 3 ori, în funcție de sensibilitatea pielii. Imediat ce apare roșeața, procedura este finalizată. După îndepărtarea peelingului, fața este umezită cu formulări intense speciale. Perioada de recuperare durează aproximativ o săptămână, timp în care roșeața trece, peeling și acnee dispar. Peelingul retinoic normalizează în mod eficient producția de sebum și elimină bine erupțiile cutanate pustuloase pe piele, dar adesea nu se recomandă utilizarea acestuia, deoarece poate duce la uscăciunea excesivă a pielii și poate provoca reacții alergice.
 • Peeling cu aciditate. Eficacitatea acestei proceduri este determinată de combinarea acidului succinic cu acizii fructiferi. Metoda este mai potrivită pentru recuperarea pielii mature, un cosmetolog cu experiență trebuie să efectueze tratament facial, deoarece pentru un rezultat stabil și o eliminare eficientă a acneei este necesar să se selecteze concentrația corectă a soluției de tratament. Peelingul multiacid albează perfect și strânge pielea, stimulează potențialul intern al celulelor, rezultând accelerarea proceselor metabolice, sinteza colagenului și îmbunătățirea activă a stratului de suprafață al pielii. Peelingul conține acid malic, tartric, de struguri, lactic și glicolic, această combinație fiind un stimulent puternic pentru reînnoirea și întinerirea pielii, eliminarea erupțiilor cutanate și a acneei. Procedura durează aproximativ o oră, în faza inițială, fața este curățată cu ajutorul unor unelte speciale, apoi celulele moarte sunt îndepărtate mecanic. Apoi, se aplică o mască multi-acidă pe față. De îndată ce pielea începe să se înroșească, se efectuează o procedură de neutralizare și se aplică o față de mască cu efect de hidratare și tonifiere.

Orice tip de peeling trebuie efectuat numai la recomandarea unui specialist, după un studiu aprofundat al stării pielii și identificarea eventualelor contraindicații.

Contraindicații

Eliminarea acneei folosind procedura de peeling nu ar trebui să fie în următoarele cazuri:

 • În bolile infecțioase ale pielii.
 • În anumite momente ale anului (primăvara și vara), deoarece după procedură este interzis să fie la soare.
 • Cu leziuni și leziuni ale pielii (răni, zgârieturi, eroziune).
 • După cursuri de hormon sau chimioterapie.
 • În procesele inflamatorii acute de pe piele. Aplicarea peelingurilor pentru îndepărtarea acneei este recomandată în timpul perioadelor de remisiune, atunci când pielea nu are pustule și focare active de inflamație.
 • În timpul sarcinii sau alăptării.

După procedură

În timpul perioadei de recuperare, se recomandă protejarea feței de influențele externe negative. Când ieșiți afară, asigurați-vă că aplicați protecție solară pe piele, evitați expunerea la lumina directă a soarelui. După procedura de peeling, nu puteți să vizitați sauna, baia, solarul sau să folosiți orice mască acasă, fără a fi de acord cu procedurile cu un specialist.

Durata de recuperare depinde de adâncimea de expunere și poate fi 1-2 săptămâni după peeling ușoară sau 2-3 luni după expunerea profundă la nivelul pielii. În timpul perioadei de recuperare, pielea este cea mai vulnerabilă, așa că trebuie să oferiți o umiditate și o nutriție îmbunătățită și să protejeze pielea împotriva posibilelor deteriorări și infecții mecanice.

Recenzii ale procedurii de peeling facial acnee

Revizuirea №1

Când eram mai tânără, am făcut o curățare mecanică a feței, sperând să scap de acnee. Acum există multe coajătoare, dar nu a fost așa. O procedură foarte dureroasă și traumatizantă, pielea este literalmente ruptă, iar fața are o suprafață solidă de vindecare care se vindecă foarte mult timp.

Ei bine, deoarece există multe daune, riscul de a se alătura infecțiilor este enorm. După procedură, am fost recuperat de mult timp, nu puteam să apară în public, cel puțin am făcut curățenia în timpul sărbătorilor. Acum, pentru îngrijirea feței recurg la tipărirea peeling-urilor. Îmi place efectul blând al acidului glicolic, sub influența ei, pielea este reînnoită și stralucitoare cu sănătatea. Această procedură împiedică apariția erupțiilor cutanate și funcționează foarte bine ca un profilactic împotriva acneei.

Examinați numărul 2

Câțiva ani sufereau de manifestările de acnee, acnee a fost foarte mult, pielea de pe față a fost constant inflamată. De îndată ce un grup de erupții "dispărea", au apărut imediat pustule noi. În loc de acnee dureroase, acnee a apărut cicatrici, iar pielea părea neclară ca și după variolă.

A câștigat o grămadă de complexe, nu a îndrăznit să comunice cu tinerii și, practic, a pus capăt vieții sale personale. Peelingul laser a ajutat la eliminarea problemei. Procedura nu este ieftină, dar rezultatul este uimitor, și cel mai important - rezistent.

După tratament, a trecut mai mult de un an și pielea este încă curată. Laserul de slefuire a ajutat la eliminarea nu numai a acneei, ci și a cicatricilor, iar fața a devenit netedă. Relieful pielii a fost alinat, tenul normal a fost restabilit, nu au existat focare de inflamație. Această procedură minunată ma ajutat să-mi recapăt încrederea și să mă simt ca o fată atractivă.

Examinați numărul 3

Mă duc în mod constant la un cosmetician familiar pentru peeling chimic, procedurile ajută la menținerea pielii în stare excelentă și împiedică formarea de acnee. În adolescență, am avut o mulțime de acnee, dar apoi am început îngrijirea pielii și treptat, cu ajutorul preparatelor medicinale și procedurilor salonului, am reușit să fac față problemei.

Cosmetologul pregătește compoziții individuale pentru mine, inclusiv un complex de acizi diferiți, care sunt selectați în funcție de starea pielii. Dacă este necesar, aplicați apoi un mijloc mai agresiv sau este limitat la acizi de fructe cu un efect ușor. Ca rezultat, pielea arată proaspătă și tensionată, procedura elimină excesul de grăsime, curăță porii, îndepărtează petele negre și previne apariția erupțiilor cutanate.

O Altă Publicație Despre Alergii

Pityriasis versicolor în timpul sarcinii

Pityriasis versicolor este o infecție cronică a pielii, în care stratul cornean al epidermei este afectat. Un alt nume pentru această patologie este versicolor versicolor.


Herpes zoster - cauze, simptome, diagnostic și tratament al medicamentelor antivirale

Herpesul la mulți oameni este asociat cu răni comune, care, deși nu arată foarte bine, nu provoacă disconfort serios.


Cele mai bune lacuri de unghii

Lăcătușile de unghii antifungice vor ajuta la scăderea rapidă a micozelor, care au afectat unghiile sau picioarele de la picioare. Acesta este medicamentul cel mai practic și convenabil pentru terapia locală, deoarece, spre deosebire de medicamentele cu textura cremoasă sau gelatinoasă, nu este șters.


Lipsiți-vă pe capul unei persoane

Dificultate considerabilă la aspect și sănătate poate aduce versicolor la om pe cap (vezi foto). Acest tip de boală a pielii se numește trichophytosis sau ringworm. Agenții cauzali ai acesteia sunt ciupercile sudorifice Microsporum și Trichophyton.