Sănătatea ca un efort al voinței

Buna ziua, dragi cititori si prieteni ai blogului!

Cu câteva luni în urmă, chiar înainte de sărbătorile din februarie, am avut o durere în partea stângă la talie. Da, astfel încât nu a existat nici o putere pentru a îndura. Desigur, mă întrebam ce ar putea fi și, în primul rând, m-am întors la Internet. Privind în perspectivă, voi spune că s-a dovedit a fi sindrila, tratamentul căruia va fi subiectul zilei de conversație, deoarece acum am o experiență pozitivă asupra modului de a vindeca sindrile acasă rapid.

Voi vorbi despre simptomele acestei boli și despre modul în care arată șindrile de pe fotografie.

Sindrila - cauze

Herpes zoster sau herpes zoster, așa cum o numesc și această boală, sau virusul Zoster este un virus care trăiește în corpul a 90-95% din toți oamenii și se culcă pentru o perioadă de timp.

În condiții nefavorabile, virusul începe să devină activ și nimeni nu este imun la acest lucru, deoarece cauzele sale sunt următoarele:

 • suprarăcire
 • supraîncălzire
 • surmenare
 • slabă imunitate
 • boli de sânge
 • boli metabolice.

În structura sa, virusul Zoster este similar cu virusul varicelo-zoster. Dacă varicela afectează în mod predominant copii mici care nu au încă imunitate, tocmai încep să se formeze, atunci virusul Zoster cauzează herpesul zoster la adulți.

Adulții pot deveni infectați de la copiii care au varicelă.

În schimb, dacă un adult are sindrila, există cazuri de infecție a copiilor cu varicela.

Persoanele de vârste diferite sunt bolnavi, și chiar și cei care au suferit de varicela în copilărie, deoarece, de-a lungul anilor, imunitatea slăbește.

Este foarte dificil să păstrați controlul asupra acestui virus după 60 de ani.

Simptomele șoldului la adulți și fotografii

Șindrile nu apar imediat, simptomele au etapele. De aceea, nu am putut înțelege imediat ce sa întâmplat cu mine. Este păcat că nu am întâlnit materiale pe Internet că durerea din stânga ar putea fi cauzată nu numai de pyolonefrită, pancreatită, colită ulcerativă, obstrucție intestinală, inflamație a ureterelor și alte boli ale organelor interne și că aceasta ar putea fi o boală virală.

Și nu am asociat erupția cutanată roșie care a apărut cu durerea.

După ce am citit povești de groază, m-am dus la doctor, care a stabilit diagnosticul în funcție de simptomele pe care le-am descris.

M-am bucurat chiar că nimic nu ma rănit înăuntrul meu. Deși herpesul nu este o boală plăcută.

Iată etapele de apariție și dezvoltare:

 1. Malaise, slăbiciune, febră, cefalee - simptome care sunt de obicei caracteristice unei boli virale. Dar nu am avut totul, totul a început imediat din a doua etapă.
 2. Există dureri de-a lungul terminațiilor nervoase. Locurile preferate - de-a lungul nervilor intercostali în partea de-a lungul liniei de la coloana vertebrală până la mijlocul abdomenului.
  Herpesul poate afecta, de asemenea, nervul trigeminal, apar pe fata, cap, ochi, gura si chiar pe pielea urechilor.
  Eu, așa cum am spus deja, a avut dureri în partea stângă. Mi se părea că rinichii doare sau sub coaste. Iar aceste dureri sunt insuportabil de puternice, de sălbatice, de infern. Erau foarte puternici noaptea.
 3. Două zile mai târziu în acest loc există buzunare de hiperemie: pete roz-roșii, umflături, mâncărime și arsuri.
 4. Apoi petele se transformă treptat în bule mici cu un lichid limpede.
  Fotografia arată cum arată șindrilele.
 5. După alte 5-7 zile, veziculele devin purulente, uneori în cazuri severe se pot forma ulcere.
 6. În două săptămâni, petele se usucă, se transformă în cruste.

Herpes zoster iubește pielea și țesutul nervos, astfel încât durerea este însoțită de o erupție cutanată, astfel încât această boală poate fi distinsă de altele.

Șindrile sunt contagioase

Dacă sindrilele erau contagioase ca gripa, jumătate din glob ar fi rănit. De la o persoană la alta, este foarte rar transmis. Chiar și o listă bolnavă se administrează doar în cazuri grave, cu un fel de complicații sau cu necesitatea de a face injecții dacă tratamentul la domiciliu nu este eficient.

Dar, totuși, persoana pe întreaga perioadă a bolii rămâne infecțioasă.

După boală, herpesul zoster rămâne imunitate puternică, adică Boli nu reapare sau rareori apar.

Consecințele șoldului

Mâncărimea și înroșirea însoțită de herpes zoster dispar de obicei în două săptămâni, maximum trei. Dar durerea poate bântui de luni și chiar ani. Acestea sunt consecințele trist ale herpesului zoster:

 • persistența nevralgiei
 • complicații ale nervului trigeminal
 • uneori ulcerul rămâne
 • se observă tăieturi ale mușchilor
 • există chiar și o pierdere a auzului.

Cum să tratați herpes zoster

Deoarece acesta este un virus, medicamentele antivirale ar trebui luate în primul rând pentru a-l combate. Acesta poate fi medicamentul "Aciclovir" și derivații săi.

Medicament foarte eficient și ieftin. Trebuie să o luați în 7 zile. În acest timp, aciclovirul oprește virusul, nu îl distruge complet, dar blochează activitatea și îl împiedică să se răspândească în continuare.

Durerea poate ajuta medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene. Medicul mi-a prescris "Nisa" pentru mine și aceste pastile mi-au ajutat. În principiu, puteți bea analgin, pentalgin, diclofinac și altele.

Dacă pastilele anestezice nu ajută, prescrieți blocada Novoceine.

În exterior, vopseaua verde este folosită pentru a trata petele și pentru a ameliora mâncărimile, pete zonele afectate de două ori pe zi, și unguente antivirale: acelasi aciclovir, zovirax și alți analogi, pe care l-am folosit în general sinaflan, unguentul găsit acasă.

Metode tradiționale de tratament al șoldului. Revizuirea mea

Pentru tratamentul zonei zoster nu pot fi ignorate și remedii folclorice. Vreau să las o revizuire și să vă spun ce am aplicat și ce efect am primit.

Am citit pe același Internet pe care îl sfătuiesc din remedii folclorice: loțiuni de tincturi de mușețel și calendula, suc de usturoi, oțet de cidru de mere, care pot fi folosite pentru a șterge petele de două ori pe zi.

Dar n-am îndrăznit să folosesc usturoi și oțet, mi-era teamă că aș putea să mă ard, am avut o experiență atât de negativă în tratamentul ciupercului de unghii.

Dar a fost prins un balon cu peroxid de hidrogen. Încă o dată cânt laudele ei! Un remediu simplu, convenabil, eficient în multe situații, așa că am vindecat ciuperca cu ea și am salvat întotdeauna de gripă.

Am udat burete de bumbac în peroxid și aplicat pe pete, ținut timp de 10 minute.

Rezultatul a fost aproape instantaneu - toate bulele s-au uscat imediat, așa că etapele a 5-a și a 6-a mi-au trecut, iar petele s-au transformat încet în alb, nu au existat ulcerații și cruste.

În plus, durerea și mâncărimea au fost excelente.

Este posibil să utilizați peroxidul de hidrogen ori de câte ori o zi, nu provoacă consecințe neplăcute, ci doar plăcere și beneficii.

La urma urmei, peroxidul dezinfectă leziunile, ameliorează durerea și are efect antiinflamator.

Așa că ma ajutat cu adevărat să vindec repede sindrile, un remediu popular - minunat.

Aceasta este povestea care mi sa întâmplat și am vrut să vă spun despre sindrila, simptomele și tratamentul acesteia, inclusiv remedii folclorice.

Autorul blogului "Sănătatea ca un efort al voinței" Olga Smirnova

Postări interesante de pe blogul meu:

Șoldurile: tratamentul la domiciliu și caracteristicile bolii

Șindrile este o boală virală care provoacă erupții pe corp, însoțită de durere. De regulă, pe piept și abdomen apar erupții cutanate, ca și cum ar înconjura întregul corp. Boala apare în corpul persoanelor care au avut varicelă.

Virusul herpes zoster intră în organism atunci când este infectat cu varicela. După aceea, se produce imunitate. La pacienții care au avut varicelă, virusul persistă în organism. Ea poate deveni activă cu o scădere a imunității și poate trece de la celulele nervoase la epidermă și dermă.

Când apar primele simptome, este recomandat să vizitați un medic. Tratamentul poate fi efectuat atât de medicamentele farmaceutice, cât și de medicamentele folclorice.

Simptomele și cauzele zosterului

Agentul cauzal este virusul herpesului de tip 3. Virusul este localizat în rădăcinile posterioare ale măduvei spinării și nodurilor nervoase. După aceea, el nu se poate manifesta pe tot parcursul vieții.

Adesea apare la persoanele care suferă de boli care reduc imunitatea. Aceste boli includ leucemia, neoplasmele maligne, consecințele chimioterapiei, imunosupresoarele și imunodeficiența. Boala apare adesea la vârste înaintate ca urmare a scăderii naturale a proprietăților protectoare ale corpului.

Virusul varicelos-zoster latent poate persista timp de mai multe decenii fără nici o manifestare. Cu toate acestea, cu o scădere a imunității, virusul este activat, provocând simptome caracteristice.

Principalele simptome ale bolii includ:

 • mâncărime;
 • febră;
 • slăbiciune generală;
 • erupțiile care apar cel mai adesea pe corp;
 • senzație de furnicături la locul erupției.

Simptomele bolii apar în această secvență: în primul rând există pete roz, caracterizate prin edeme și după 3-5 zile apar papule.

Papulele eritematoase devin bule care conțin lichid limpede. În această etapă în cursul bolii, durerea se intensifică și apare o creștere a ganglionilor limfatici.

Buzunarele după 5-8 zile încep să se usuce și în locul lor există cruste gălbui. În același timp, mancarimea nu sa oprit încă, dar dacă zgâriați zonele inflamate, situația poate fi agravată. În locul crustelor, pigmentarea rămâne în timp. După aceea, furajele și dintele dispar, dar durerea poate persista mult timp.

Modalități de transmitere

Virusul este instabil, prin urmare, moare atunci când este încălzit, folosind dezinfectanți, precum și expunerea la soare. Cel mai adesea, infecția apare la copiii cu infecție împotriva vărsării. Virusul intră în plexul nervos și rădăcinile spinale cu sânge și limf, unde rămâne timp de mulți ani într-o formă latentă.

Este destul de greu să te infectezi cu un virus. Spre deosebire de varicela, nu există focare epidemice ale bolii. Adulții se infectează destul de des de la o persoană bolnavă. De regulă, copiii și adulții care nu au avut varicela sunt infectați de la pacienții cu zona zoster.

Infecția are loc prin picături din aer când se utilizează mâncăruri comune, lenjerie de pat și elemente de igienă personală, precum și în contact direct cu o persoană care are o formă activă a bolii.

Cauzele herpesului zoster și recomandările pentru tratamentul acestuia pot fi găsite vizionând videoclipul lui Elena Malysheva.

Consecințe și complicații

Complicațiile cu zona zoster sunt destul de rare. Aceste complicații includ:

 • encefalita, care se dezvoltă după o săptămână;
 • mielita, care se dezvoltă după 12-15 zile;
 • paralizia mușchilor oculari, care are loc între 30 și 180 de zile;
 • pareza musculară a extremităților superioare și inferioare;
 • necroza retinei care apare dupa cateva saptamani sau chiar luni.

Consecința cea mai comună este pruritul postherpetic și un sindrom de durere pronunțat care apare în fiecare al cincilea caz al bolii. Nevralgia postherpetică poate perturba un pacient timp de mai multe luni sau ani. Nevralgia poate fi de mai multe tipuri:

 • durerea apare atunci când este ușor atinsă;
 • durere constantă sau senzație de arsură;
 • durerea spontană a unui caracter înțepător sau durere care seamănă cu șocurile electrice.

Remedii populare și metode de tratare a zonei zoster

Tratamentul cu medicina tradițională trebuie să fie complex, prin urmare se recomandă utilizarea atât a utilizării externe, cât și a celei interne atunci când apare o boală. Procesul de tratament vizează ameliorarea inflamației, eradicarea virusului și reducerea simptomelor, cum ar fi durerea, mâncărimea și febra.

Înainte ca bulele să apară pe corp, este eficient să aplicați un prosop înmuiat în apă rece în zonele inflamate. Este important să se mențină imunitatea, deoarece cauza principală a bolii este scăderea funcțiilor de protecție ale corpului. Prin urmare, este necesar să se includă în tratament un complex de vitamine, precum și produse care conțin vitamina B și C.

La apariția bulelor este necesar să se ungă cu verde strălucitor, fukortsin și soluție de permanganat de potasiu.

Rețete pentru uz local

Tratamentul sindrila în primul rând include comprese diferite, băi, unguente și loțiuni pentru ameliorarea durerii, mâncărime și arsuri. Rețeta cea mai eficientă pentru medicina tradițională ar trebui să includă:

 1. Baie cu amidon. Pentru a ușura durerea și inflamația, trebuie să adăugați un pahar de amidon în baie. Luați timp de 15-20 de minute. Procedura se efectuează zilnic până la trecerea erupției;
 2. Comprimați cu imortelle. Se toarnă o lingură de ierburi imortelle 100 de apă fierbinte. Înfășurați Apoi utilizați perfuzia pentru a șterge zonele inflamate;
 3. Tar. Acest instrument combate efectiv infecția și ameliorează pruritul. Cel puțin o dată pe zi, lubrifiați pielea cu acest instrument. Spălați-l după 20-30 de minute;
 4. Usturoi și ulei de ricin. Se amestecă 100 g de usturoi și 200 ml de ulei de ricin. Beat cu un blender. Puneți amestecul în cuptor timp de 2-3 ore la o temperatură de 70 de grade. Uleiul rezultat este folosit pentru a șterge zonele inflamate de câteva ori pe zi;
 5. Baie cu sare și iod. Pentru a atenua starea, precum și pentru a usca bulele, faceți o baie zilnică cu adăugarea de sare de mare și iod.

Ars? Încercați remedii folk eficiente pentru arsuri.

Cum de a trata chiry acasă, acest articol va spune.

S-au dovedit remedii folk pentru pierderea parului. Detalii despre link.

Rețete populare pentru uz intern

Retetele de uz intern pentru uz intern au drept scop combaterea virusului, imbunatatirea bunastarii generale si cresterea imunitatii. Cele mai eficiente și mai sigure remedii pentru acasă includ:

 1. Rădăcină de rădăcină. Tinctura de ghimbir ridica imunitatea si lupta impotriva virusului. Pentru a face acest lucru, se toarnă 200 g rădăcini de ghimbir brute cu un litru de vodcă. Insistați-vă timp de trei zile, tremurând periodic. Gelul perfuzabil preia 30 ml înainte de fiecare masă;
 2. Willow scoarță. Vărsatul de coajă de vaci are proprietăți excelente în combaterea bolii. Este necesar să umpleți 20 de rădăcini uscate cu un pahar de apă clocotită. Luați 50 ml dimineața și seara;
 3. Hipericum și fruct de cătină. Se amestecă o lingură de Hypericum și 10-15 fructe de cătină, și se toarnă 500 de apă fierbinte. Luați 50 ml de câteva ori pe zi;
 4. Melissa. Proprietățile tonice și restaurative perfecte au un decoct de balsam de lamaie. Un pahar de apă necesită două lingurițe de balsam uscat de lamaie. Beți de trei ori pe zi pentru un pahar de bulion.

rație

Atunci când se recomandă herpes zoster pentru a lua alimente cu vitamina E, de exemplu, viburnum, migdale, cashews, germeni de grâu, prune și ulei vegetal. De asemenea, asigurați-vă că mâncați fructe citrice și alte alimente bogate în vitamina C. De asemenea, asigurați-vă că includeți în alimentația dvs. alimente care conțin bioflavonoide și antioxidanți.

Se recomandă să se mănânce cât mai multă hrană vegetală și produse lactate. Alimentele grele, dulci și grase care afectează în mod negativ imunitatea și starea generală a corpului trebuie excluse.

Terapia de droguri

Terapia antivirală trebuie să înceapă nu mai târziu de trei zile după apariția erupției cutanate. În cazul imunității normale, prednisonul este prescris în plus pacienților, care trebuie luați pe parcursul lunii.

Acyclovir este prescris pentru primele 7-10 zile ale bolii. Valaciclovirul și famciclovirul sunt de asemenea recomandate. Aceste medicamente sunt luate de-a lungul săptămânii.

Dacă aciclovirul nu este eficient pentru tratamentul sindriilor, este prescris foscarnet, care trebuie luat în primele zece zile.

Mai multe informații despre virusul care provoacă șoldul spun următorul videoclip.

profilaxie

Herpes zoster apare cel mai des atunci când funcțiile de protecție ale organismului scad. Prin urmare, cea mai bună prevenire este întărirea și creșterea rezistenței organismului. Cel mai adesea, boala afectează persoanele în vârstă, deci la această vârstă se recomandă să fie în aer liber cât mai mult timp posibil, să jucați sport și să mâncați bine.

concluzie

Șindrile este o boală periculoasă care trebuie tratată de un medic. Prin urmare, la primele semne ale bolii se recomandă apelarea la un dermatolog. Folosirea remediilor folclorice este posibilă numai atunci când este combinată cu terapia tradițională, precum și după consultarea medicului curant.

Înregistrați navigația

Amenajarea sindrilelor, tratamentul remediilor populare

Amenajarea sindrilelor, tratamentul remediilor populare

Herpes zoster (herpes zoster) este o boală cauzată de virusul herpesului. Acesta este același virus (în terminologia medicală - varicella zoster), de la care apare varicela și este, de obicei, bolnav de la o vârstă fragedă.

Cei care au avut varicelă sunt imunizați împotriva ei și pentru a doua oară această boală nu apare. Cu toate acestea, virusul herpesului nu dispare din organism - "se ascunde" în nervii măduvei spinării, al craniului sau al altor celule nervoase și "moare în jos" de mulți ani, fără să se manifeste. După decenii, când imunitatea organismului scade, virusul este activat, provocând o boală numită sindrila. Cum de a trata remedii folclor herpes zoster?
Vă invit în grupul de pe Abonare.ru: Înțelepciunea, medicina și experiența oamenilor

tratamentul șoldurilor

simptome

Se caracterizează prin trei manifestări, cu un debut acut:

 • simptome care sunt foarte asemănătoare cu simptomele bolilor infecțioase - slăbiciune, febră, frisoane, cefalee, tulburări gastrice;
 • durere severă, arsură și erupții cutanate ulterioare (două până la patru zile) în focar;
 • afectarea sistemului nervos (periferic și central).

Boala se manifestă de obicei pe o parte a corpului și de-a lungul nervilor (spinal, facial, ternar), ceea ce indică concentrația de viruși în nodurile nervoase. Erupțiile cutanate sunt de asemenea localizate de-a lungul nervului implicat.

motive

 • utilizarea pe termen lung a antibioticelor, glucocorticosteroizilor, altor medicamente care reduc imunitatea;
 • frecvente epuizare nervoasă și stres;
 • muncă grea și obositoare;
 • hipotermie locală sau completă;
 • apariția cancerului;
 • transplanturi de organe, alte intervenții chirurgicale grele;
 • vârstă avansată (peste 50 de ani);
 • sarcină severă;
 • alte efecte asupra corpului, reducându-i imunitatea.

Mecanismele științifice de tranziție a virusului varicelor zoster la starea de somn și reactivarea ulterioară a herpesului nu au fost încă stabilite.

tratament

Vindecarea de sine

Vindecarea independentă a unei persoane apare adesea după două până la patru săptămâni, dar uneori arderea și durerea durează luni (uneori ani). Nu este de dorit să așteptați auto-vindecarea, deoarece cu imunitate slabă, organismul nu poate învinge boala și se va transforma într-o formă mai severă. Mai mult, nu toata lumea poate rezista durerii severe si arderii.

Tratamentul medicamentos

Există metode destul de eficiente de a trata boala. Un medic cu experiență, cu siguranță, va selecta un tratament corect, dar vindeca timpul va depinde de severitatea bolii, gradul de deteriorare, capacitatea sistemului imunitar al organismului.

Cu toate acestea, există uneori neconcordanțe în consiliile medicilor. În special, autorul articolului a găsit recomandarea unui singur medic într-un abonament la revista "Viața sănătoasă": "Nu trebuie să tolerați durerea, eliminați-o cu" Baralgin "sau" Nurofen ". Și erupția cutanată cauzează Zelenko. Când apar crustele, lubrifiați-le cu un unguent oxolinic - este antiviral. Cumpărați multivitamine: acestea sunt necesare în acest moment... ". Acolo, un alt doctor a spus: "Luarea de antibiotice pentru această boală este inutilă. Uneori, medicii recomandă să lubrifiați zonele afectate cu verde strălucitor și iod. Un astfel de tratament este inutil... " Iată dezacordurile medicului cu privire la utilizarea de zeleka (verde strălucitor).

Tratamentul remediilor populare

Metodele unui medic cu 60 de ani de practică medicală, care utilizează în mod activ remedii folclorice.
De trei ori pe zi, să ia pe poltabletki „aspirina“ și ștergeți pielea cu tinctura de nuci primul (verde), iar apoi lubrifiați la suta leziune 20 de propolis pe lanolină (unguent Propolis). De obicei, devine mai bună a doua zi, și după o săptămână totul dispare. Numai pete luminoase rămân. Pentru a spori efectul de vindecare, uneori 10% gumă de cedru și ceară sunt adăugate la unguent.

Metoda descrisă de eliminare a șindrilelor produce un efect pozitiv numai la debutul bolii - în primele zile (7-10). Boala în acest caz este oprită rapid, timp în care persoana bolnavă se recuperează pe deplin, nu există complicații. Și atunci nu are sens să o tratăm în acest fel.

Despre medicamentele utilizate în metodă

Pregătiți tinctura de nuci (verde) în avans. În regiunile sudice, în luna iunie, acestea ajung la dimensiuni normale, dar coaja lor este încă verde. Strângeți aceste fructe imature, tăiați cu un cuțit și pliați în orice borcan, umplând-l în jumătate. Umpleți până la vârf cu 70% alcool (nu sunt permise vodca și luncă - uleiurile de fusel irită pielea). Închideți capacul vasului, îndepărtați pentru infuzie în întuneric timp de 20 de zile.

La sfârșitul termenului, filtrați. Tinctura închisă în recipiente din sticlă întunecată poate fi păstrată la rece timp de 4 ani. Ștergeți-l cu bule de erupție.

Utilizarea combinată a tincturii cu unguent de propolis asigură tratarea cu succes a tuturor bolilor pustuloase. Cu toate acestea, (a fost deja menționat mai sus), tinctura este excelentă în primele 10 zile de boală și numai extern. Este un agent antimicrobian puternic. Și cum a fost inflamația pielii - de a aplica este lipsit de sens.

Pentru tratamentul lichenului este necesar doar un unguent de propolis de 20%. Și acest lucru este important. Cine nu poate face acest lucru - cumpărați instrumentul la farmacie.

Fă-te-un-unguent

Dar oricine decide să facă unguentul însuși, rețeta este (apropo, folosind propolisul, să aibă grijă de calitatea sa bună). Se toaca fin propolisul (40 g) si ceara (20 g). Topiți (de preferință într-o baie de apă) 140 g din fiecare grăsime (carne de porc, slănină internă oaie, smântână sau farmaceutice unt proaspat lanolină), se adaugă ceară cu propolis și amestec pokipyatit este fiert la foc mic timp de aproximativ 20 de minute de agitare suplimentară nu se uită, astfel.

Strângeți compoziția cu marlechka fierbinte într-un borcan, rece. Unguentul este gata. Fabricat pe lanolină este depozitat timp de un an sau mai mult, în unt - timp de 2-3 luni. Ungeți-l pe fața zilnică de 3 ori. Nu aplicați un bandaj și nu vă îmbrăcați. Așteptați până veți fi absorbiți.

Unii pacienți întreabă: de ce este prescris aspirina din primele zile ale bolii? Da, deoarece infecția virală care a provocat herpes zoster nu se teme de nici un antibiotic. Dar Aspirina ajută. Acest lucru este confirmat de mulți ani de practică medicală. Apropo, în cursul cronic al bolii "Aspirina" nu poate fi luat!

Cu multe luni sau mulți ani de durere în locul șindrilelor transferate anterior, examinați cu atenție tractul gastro-intestinal. Dacă apare o boală, începe imediat să o tratezi. Și în același timp - privarea manifestărilor pielii. Pentru ameliorarea durerii, cel mai bun remediu este un unguent de propolis, care este descris mai sus.

Intoxicarea organismului va ajuta la eliminarea decoctului de 5 linguri. l. pin ace, 2 linguri. l. netedă șolduri și 2 linguri. l. coaja de ceapă. Se taie totul, se amestecă și se toarnă 700 ml de apă într-o cratiță de smalț. Se fierbe 10 minute și se administrează 4 ore de perfuzie. Atunci tulpina.

Beți înainte de mese (o jumătate de oră) înainte de o îmbunătățire constantă a sănătății. Doza depinde de severitatea bolii - de la 20 ml la jumătate de ceașcă de trei ori pe zi. Urmăriți presiunea: amestecul ridică. În acest caz, fie reduceți doza la un moment dat, fie beți mai rar sau refuzați-i cu totul.

Rețetă bazată pe usturoi și săpun

Luați în părți egale usturoi și săpun, amestecați. Masa impune erupția cutanată, țineți-o timp de 20-30 de minute. Va arde, dar va purta. Apoi clătiți cu apă și frotiu "Acyclovir" unguent (se vinde fără prescripție medicală în farmacii). De obicei vindecă destul de repede, iar durerea dispare.

Rețetă pentru afecțiunea feței

In borcan de trei litri se toarnă o treime măcinat într-un blender rădăcini de hrean, se toarnă alcool de 60 de grade (apă de ploaie poate), scoate la infuzat timp de 2 săptămâni. La sfârșitul termenului, filtrați.

Se taie soluția în părul capului. Mâncărimea și furnicătura se opresc aproape imediat după procedură. În primul rând, frecați soluția la fiecare două ore, apoi - mai puțin și mai puțin (până la o frecare pe zi sau două).

Dacă boala se extinde peste ochi, utilizați catnip (catnip). Se înmoaie iarba (5 g) umplută cu apă fierbinte (ceașcă), se lasă la perfuzie timp de 2 ore, se bea de patru ori pe zi cu o doză de 50 ml. Ștergeți ochii și fața cu aceeași perfuzie.

În caz de relief, catnipul ar trebui să fie insistat pe vodcă. Se toarnă un catnip într-un borcan de litru (puțin mai mult de jumătate de borcan), umple-l cu vodca. Îndepărtați tinctura după 14 zile, ștergeți-o cu fața (mai ales fruntea). O parte se amestecă cu alcool camforat tinctură 1: 1 (40 ml perfuzii cu 40 ml de alcool) și cu grijă, astfel încât să nu intre în ochi, pleoapele șterge.

Sforăitul îndepărtează ghimbirul. Introduceți o bucată de ghimbir proaspăt în nas sau frecați praful în aripile nasului - mâncărime dispare imediat.

Capul nu trebuie spălat, trebuie doar să ștergi tinctura de alcool de hrean. Părul îmi place foarte mult. Ele devin moi, nu mai cădea. După tratament, se recomandă spălarea părului numai cu săpun și apoi clătirea cu apă caldă diluată cu oțet de cidru de mere (un pahar de oțet pe litru de apă). Oțetul de cidru de mere este mai bun decât producătorul său (există o mulțime de coloranți și arome în cumpărare).

Tratamentul cu oțet de cidru de mere

De 3 ori pe zi ștergeți erupțiile cutanate cu oțet (poate fi nediluat). După aceea, disconfortul (mâncărime, durere, senzație de arsură) imediat dispare. În timpul săptămânii unei astfel de terapii, boala poate să dispară. Cu toate acestea, în cazul în care erupții cutanate dispare și durerea persistă, tinctura de piper amar va ajuta (nu se vinde nicio rețetă într-o farmacie). Puteți să vă faceți singur: două ardei roșii (amare) de dimensiuni medii timp de 3 zile pentru a insista într-o jumătate de pahar de vodcă. Tinctura de zi cu zi, de trei ori frecarea accentul de durere.

concluzie

Tratamentul folic remedii herpes zoster este folosit pentru o lungă perioadă de timp. De-a lungul timpului, rețetele populare au fost în mod constant ajustate și îmbunătățite și, prin urmare, reprezintă metode eficiente împotriva bolilor insidioase.

Dacă găsiți o eroare, selectați fragmentul de text și apăsați Ctrl + Enter.

Folk Shingles Treatment - Rețete HLS

Herpes zoster este o boală care apare ca urmare a activării virusului varicelei (virusul herpetic de tip 3), care afectează rădăcinile posterioare ale măduvei spinării și ganglionii intervertebrale (grupuri de celule nervoase, ganglioni) și conduce, de asemenea, la apariția erupțiilor cutanate la nivel înfrângere.

Cum se transmite sindrilele? Modalități de infectare cu herpes zoster

Cele mai multe sindrila sunt cele care au avut anterior varicelă, boala se manifestă atunci când imunitatea este slăbită, de obicei la vârsta de 60-80 de ani. Șindrile sunt contagioase, dar pentru persoanele care au avut varicelă nu există pericol de infecție. Când copiii care nu au avut varicela vin în contact cu copiii cu herpes zoster, copiii dezvoltă varicela tipică. Și copiii cu varicela pot provoca herpes zoster la adulți. Infectia are loc prin picaturi in aer si contact. Prin intermediul membranelor mucoase, virusul intră în sânge, de unde intră pe piele, apoi este introdus în terminațiile fibrelor nervoase senzoriale.

O persoană cu imunitate normală se recuperează în 2-4 săptămâni. La pacienții vârstnici și debilitați, boala se poate trage timp de luni sau chiar ani și este mai severă.

Cauzele sindrilaților la o persoană

Principalul motiv pentru activarea virusului varicelos-zoster care dorm în corpul uman este slăbirea sistemului imunitar:
1. Scădere a imunității ca urmare a vârstei înaintate
2. Imunitate redusă ca urmare a administrării anumitor medicamente (hormoni, imunosupresoare).
3. Imunitate redusă ca rezultat al stresului și oboselii cronice.
4. Bolile oncologice:.
5. Consecințele radioterapiei.
6. Infecția cu HIV și SIDA.

Formele de șindrilă (herpes) la om
Următoarele forme de boală de șindrilă se disting:
1) ganglion;
2) ureche și ochi;
3) gangrenoasă (necrotică);
4) herpes zoster cu deteriorarea ganglionilor vegetativi;
5) meningoencefalitice;
6) diseminate.

Consecințe și complicații

Odată cu înfrângerea ramurilor motoare ale nervilor se pot produce paralizii, tulburări de mișcare, sensibilitate scăzută. În ceea ce privește organele interne, pot apărea complicații sub formă de pneumonie, hepatită, leziuni ale duodenului, vezicii urinare etc.

Consecința șoldului în forma urechii de șindrilă poate fi o inflamație a nervului auditiv, paralizia nervului facial, rezultând o față răsucită pe o parte.
O complicație a herpesului zoster în formă oculară poate fi o leziune a ochiului, chiar și glaucom.

Complicarea herpesului zoster cu forma ganglionară-cutanată poate fi supurație în zona erupțiilor cutanate și a infecției sângelui.

Cea mai frecventă consecință (la 40% dintre pacienți) este că, chiar după recuperare, durerea poate persista câteva luni sau ani. Aceste dureri se numesc "nevralgii postherpetice". La 55% dintre pacienții cu nevralgie postherpetică, durerea durează o lună, 24% are trei luni, iar restul șase luni sau mai mult.

Simptome și semne

Fiecare formă de herpes zoster produce propriile simptome. Simptome comune pentru toate tipurile de boală sunt febra, slăbiciunea, durerea în locurile de erupții viitoare, erupții cutanate. Durerea poate fi cocoșie sau cusătură, jerking și paroxismal.

Simptomele șoldului în forma ganglionară:
1. Creșterea temperaturii
2. Semne de intoxicare generală: slăbiciune, cefalee, greață
3. Durere severă în locul erupției programate, amorțeală, mâncărime, furnicături.
4. După 3-12 zile, apare o erupție caracteristică. Localizarea durerii și a erupțiilor cutanate este similară cu cea a nervilor afectați (adesea intercostală) și are un caracter înconjurător
Înroșirea, umflarea apar mai întâi pe piele, apoi vezicule cu conținut limpede, apoi conținutul devine tulbure. Se usucă bulele și devin cruste. Aceste bule, ca și cum ar fi târâtor prin corp, prindând trunchiul pe o parte. Uneori nu există bule. Diagnosticarea sindrila este foarte dificilă. Chiar și medicii îl pot confunda cu un atac de cord sau cu o holitziștită, pe baza senzațiilor dureroase ale pacientului.

Simptomele herpesului zoster într-o varietate de ochi și urechi:

1. Creșterea temperaturii
2. Semne de intoxicare generală: slăbiciune, cefalee, greață
3. Erupție cutanată: când forma ochiului afectează ganglionul trigeminal și erupțiile sunt localizate de-a lungul ramurilor nervului trigeminal (pe membranele mucoase ale ochilor, nasului, pe pielea feței, pe vârful nasului). Atunci când forma auriculară implică nodul de cotitură și apar erupții pe auriculă și în jurul acestuia, acesta poate fi în canalul auditiv extern. Factorul de paralizie a nervului facial, nevralgia trigemenală se poate dezvolta.

Simptomele șoldului în formă gangrenă:

Forma gangrenă de herpes zoster se dezvoltă la persoane cu imunitate foarte slabă. Deteriorările profunde ale pielii se produc odată cu formarea ulterioară a cicatricilor.

Semne cu formă meningoencefalită:

Forma meningoencefalita este rară, mortalitatea depășește 60%. Această formă începe cu aspectul ganglionar, apoi apar simptome de leziuni ale creierului: tulburări de mișcare, halucinații, pierderea conștienței.

Tratamentul folcloric

Cum și cum ar trebui să fie tratate șoldurile la o persoană?
Tratamentul sindrila trebuie efectuat sub îndrumarea unui medic. Cel mai adesea în tratamentul medical se utilizează următoarea schemă:
1. Cauterizați leziunile cu un verde strălucitor - astfel încât să nu existe supurație,
2. Luați medicamente pentru a îmbunătăți imunitatea
3. Luați medicamente antivirale (aciclovir, zovirax, sfamciclovir.).
4. În caz de dureri severe, puteți utiliza analgezice, puteți utiliza un unguent utilizat în tratamentul articulațiilor: voltaren, gel rapid, gel de fastum - pentru veziculele uscate.
5. Luați vitamine (C - pentru a crește imunitatea, B - pentru a trata celule nervoase afectate) și minerale (în special zinc)

În plus față de tratamentul medical, un tratament popular pentru sindrila poate fi folosit pentru a accelera recuperarea, dar numai după ce bulele s-au uscat. În faza de boală, atunci când acestea apar pe piele, este mai bine să se utilizeze verde obișnuit strălucitor.

Puteți citi despre tratamentul cu herpes cu un remediu popular eficient aici: //narrecepti.ru/sera-mumiyo-lyod-ot-gerpesa/

Se comprimă cu imortelle

1 lingura. l. imortelle să bea 1 ceașcă de apă clocotită, insistă, împachetate timp de 1 oră. Umpleți un șervețel și puneți-l într-un loc dureros de 2 ori pe zi timp de 10 minute. Puteți șterge această infuzie de erupție cutanată

Folosirea ulcerului folcloric

În luna mai, înainte de înflorire, au tăiat lăstarii de doi ani de brad. Scoateți din ele cortexul superior. Apoi, îndepărtați cu atenție pielea verde deschis, tăiați-o și uscați la soare. Se prepară ceai și se bea 1 pahar de 3 ori pe zi.

Cum se tratează brusturele lichen

2 linguri. l. berii de brustură se toarnă 1 cană de apă fierbinte timp de 30 de minute. Umpleți un șervețel și faceți o compresă pe timp de noapte.

Tratamentul folic pe bază de plante

Pentru a vindeca herpes zoster, este necesar să preparați oricare dintre plantele amare: celandină, pelin, tansy, elecampane, galbenele, imortelle (1 lingură pe 1 ceașcă de apă clocotită). Umpleți ștergătorul de perfuzie, stoarceți excesul. Sare cu un vârf de sare și cravată într-o locație inflamabilă, acoperiți cu un prosop și încălziți cu o eșarfă de lână timp de 30 de minute.

Mai multe informații despre tratamentul herpesului cu ierburi pe portalul nostru: //narrecepti.ru/lecheniye-gerpesa-travami-i-rasteniyami/

Cum să tratați herpes zoster cu ceapă

Pentru a usca bule de șindrilă poate fi o simplă ceapă prajit fierbinte. Coaceți ceapa, tăiați partea de sus, tăiați pe furculiță și țineți focul până când începe să se prăjească. Se răcește până la 30-40 de grade și se atașează la petele dureroase. Se răcește - se taie stratul de ceapă folosit și se prăjește din nou ceapa.

Folosirea cu mustar

Tratamentul cu succes a herpesului zoster poate fi un remediu popular, ca muștar. Zonele de piele pe care a apărut șindrilele, trebuie mai întâi să ungeți cu unt, apoi muștar și legat cu o cârpă.

dovleac

Cum se trateaza zona zoster cu un dovleac? Dovleacul frecat pe un rastel, guliul se aplica pe o carpa si se aplica in locurile afectate. Faceți o astfel de compresie toată noaptea, în fiecare noapte. În tratamentul folcloric al șindrilelor, se utilizează și ulei de dovleac de dovleac - uleiul de dovleac: pentru tratare, lubrifiați site-urile erupției cutanate de 4 ori pe zi

Lipsa herpesului zoster - remedii populare și metode de tratare a șoldului - rețetele ziarului Bulletin stil de viață sănătos

Cum să tratați zona zoster cu sabelnik.

Strângeți frunzele proaspete ale cinquefoil și faceți o compresă din acest fel de mâncare în locurile afectate de herpes. (HLS 2000, nr. 19, articolul 16)

Calendula și tratarea cu pajiști a remediilor folclorice.

Recomanda aceasta reteta: 2 linguri. l. flori uscate de galbenele și 2 linguri. l. florile de pajiști se toarnă 500 g de vodcă. Insistați 2 săptămâni. Pentru herpes zoster, aplicați o cârpă înmuiată în tinctură în locurile de erupție timp de 15 minute de 3 ori pe zi, luați tinctura și în interior - 1 lingură. l. pentru 100 g de apă de 3 ori pe zi. (HLS 2008, nr.8, p.19, 2001, nr.24, art.14)

Tratamente folk remedii pentru zona zoster.

1. De 3 ori pe zi, ștergeți pielea cu tinctură de nuci verzi.
2. Lubrifiați zona afectată cu 20% propolis pe lanolină. Acest unguent poate fi îmbunătățit prin adăugarea unei rășini de cedru de 10% și a unei ceară de 10%.
3. Luați o jumătate de tabletă de aspirină de trei ori pe zi.
Toate cele trei puncte folosite în complex. Îmbunătățirea are loc în termen de două zile, iar recuperarea completă într-o săptămână. (2003, nr. 3, p. 15, nr. 8, p. 15)

De asemenea, pe portalul nostru există o rețetă pentru tratarea herpesului cu pastă de dinți, pe care o puteți citi aici: //narrecepti.ru/zubnaya-pasta-ot-gerpesa/

Tratament folcloric pentru sindrila miere, cenușă și usturoi.

Se amestecă 100 g de miere cu 1 lingură de miere. l. cenușă și trei felii de usturoi tocat. Lubrifiați zonele afectate. (rețeta din stilul de viață sănătos din 2004, numărul 5, articolul 14)

Mentă de tratament folcloric.

1 lingura. l. Montătoi se toarnă un pahar de apă clocotită și se fierbe într-o baie de apă timp de 20 de minute. Lubrifiați acest bulion afectat de herpes locuri. (2004, №5, p. 14)

Vânătăi pentru tratarea herpesului zoster.

Strângeți sucul din iarbă și lubrifiați zonele afectate. Se va prinde, dar trebuie să fii răbdător. Casele deblocate trec timp de 1 oră. Altfel, tratamentul va dura câteva zile. (2004, №7, p. 7)

Torturi de miere, lut și masaj cu vid în tratamentul herpesului zoster.

Femeia nu a reușit să facă față șoldului în regiunea lombară cu ajutorul medicamentelor și fizioterapiei, pe care le-a prescris medicii. Apoi, ea a decis să aplice o abordare integrată a tratamentului.
1. În fiecare zi am făcut comprese din lut pe zona afectată a corpului timp de 2 ore (au fost necesare 14 proceduri, de fiecare dată luând lut, după compresie - un duș)
2. Pentru a îmbunătăți imunitatea, a luat tinctură de Echinacea.
3. După un comportament de lut comprimat pe același principiu, compresa de miere - 10 proceduri.
4. Am folosit aplicatorul Kuznetsov când pielea a revenit la normal după comprese.
5. Terapia cu vid efectuată de băncile medicale.
(rețeta din stilul de viață sănătos din 2005, nr. 17, p. 8)

Cum să tratați herpes zoster cu usturoi.

Femeia a încercat fără succes să trateze zona zoster în clinică timp de câteva luni. La sfatul unui prieten, ea a frecat toate zonele afectate cu suc de usturoi și a mers la un costum de baie pentru a lucra în grădină, unde a petrecut câteva ore sub soare. Câteva zile mai târziu, boala a dispărut complet. (2005, №20, p. 30)

Tratamentul cu Aloe Vera

Cu șindrilă a ajutat aloe. Frunzele largi se taie pe jumătate în lungime și se fixează pe locurile de durere pe timp de noapte. Fă-o în fiecare noapte. În curând sindrilele vor dispărea (2005, №20, p. 30)

Tratamentul oamenilor cu gudron.

Pentru a lubrifia cu ajutorul unei pensule sau a unei pene, persoanele afectate sunt lipsite de spațiu și nu leagă. Pentru a face această procedură o dată pe zi. (2006, # 3, p. 11)

Fracțiunea SDA-2 în tratamentul remediilor folclorice.

Umpleți zona afectată cu un tampon de bumbac înmuiat în Dorogov (ASD-2). Se înmoaie o dată pe zi timp de 4-5 zile la rând. Chiar și formele severe de herpes sunt vindecate. (2006, nr. 17, articolul 15)

Peroxidul de hidrogen

Lubrifiați zonele afectate cu un tampon de bumbac înmuiat în peroxid de hidrogen de două ori pe zi. Timp de trei zile, herpesul a dispărut complet. (reteta din HLS 2007 g № 3, p. 8)

Sare și sifon în tratamentul remediilor folclorice.

1 lingura. l. sare si 1 lingura. l. se amestecă soda și se diluează cu apă până la cremă groasă. Lubrifiați petele dureroase cu acest unguent. Faceți de trei ori pe zi. În a treia zi, boala începe să treacă. (2009, № 3, p. 32)

Tratamentul șindrilelor cu tinctură de piper

Femeia a fost chinuită de mult timp cu sindrila, tratată, zgâriată, dar nu era o mică confuzie. De-a lungul timpului, sa adaptat la boala ei. Am început să fac tinctură de piper roșu fierbinte (umpleți sticla până la jumătate cu păstăi întregi de ardei iute și top cu vodcă, lăsați timp de 21 de zile). De îndată ce simte durere, cu mult înainte de erupție, începe să frece această perfuzie pe locul erupției. Erupția nu apare, durerea se estompează rapid. (HLS 2011, №10, p. 32)

Folosind tratamentul cu celandină

Femeia a suferit sindrila, injecții, unguente, pe care medicii le-au prescris, nu au ajutat. Durerea puternică și mâncărimea au fost eliminate cu comprese din urină. Blisterurile au fost șterse cu suc de celandină și ulei de celandină, apoi uleiate cu unguent Yam (vândut la clinica veterinară). Tratamentul a durat aproximativ două luni. (HLS 2010, №4, p. 33)

Tratamentul eficient al remediilor folclorice

Herpes zoster (sindrila) tratamentul de remedii folclor dă foarte bine. Terapia are ca scop în primul rând eliminarea simptomelor: durere și mâncărime, precum și suprimarea virusului care a provocat inflamația. Metodele tradiționale de tratare a herpesului zoster nu vor necesita o investiție mare, dar pacientul va trebui să fie răbdător, deoarece terapia este complexă și include un întreg ciclu de proceduri.

În plus, tratamentul nu se va limita doar la loțiuni și comprese: pacientul va trebui să urmeze o dietă bogată în nutrienți, vitamine și microelemente. Alimentele se recomandă să fiarbă sau aburi, ar trebui să reducă, de asemenea, utilizarea de alimente sarate, grase și prăjite.

Nu trebuie să uităm că tratamentele folclorice pentru tratamentul herpesului zoster la adulți vor ajuta la scăderea bolii, dar ele trebuie luate numai după consultarea medicului dumneavoastră.

Oțet de cidru de mere și varză albă

Tratamentul herpes zoster cu oțet de cidru este frecvent, dar înainte de începerea tratamentului, pacientul trebuie să se asigure că nu există reacții alergice. Procedurile vor necesita oțet nediluat, de preferință de uz casnic, dar dacă nu este cazul, atunci puteți ajunge cu produsul magazinului. Pentru a scăpa de sindrila, luați o bucată de tifon, impregnați cu oțet și aplicați în locurile afectate. Țineți o compresă timp de 10 minute. După acest timp, pacientul va simți o ușurare semnificativă - durerea și mâncărimile vor scădea. Procedura este recomandată de cel puțin 3 ori pe zi.

Pentru un alt mod 1 lingura. l. praf uscate frunze de salcie se toarnă 1 linguriță. oțet de cidru de mere. Amestecul este amestecat bine și aplicat pe zonele afectate. Acoperiți capacul cu folie și țineți-l timp de 15 minute, apoi spălați-l.

Varza obișnuită este considerată a fi nu mai puțin eficientă pentru sindrila. Sucul său ucide celulele infecției, ameliorează pruritul și febra. Aplicațiile fac toată noaptea. Foaia este tăiată, ușor bătută (pentru a face ca sucul să iasă în evidență) și aplicată pe locul inflamat, fixat cu un bandaj elastic. Dacă o erupție cutanată înconjoară o zonă mare a corpului, ar trebui să luați câteva frunze și să le acoperiți cu toată zona afectată.

Pentru compresele cu herpes zoster, un decoct de brusture uscat este bine adaptat.

Homemade Shingles Unguent

În prezența sindriilor, tratamentele tradiționale vor fi de ajutor. În plus, efectul unguentelor de origine nu este mult diferit de preparatele farmaceutice. Acestea vor elimina, de asemenea, disconfortul și simptomele bolii. Sunt utilizate următoarele instrumente:

 • Cel mai popular este un unguent cu cenușă. Pentru prepararea mijloacelor luați 20 g de cenușă de lemn, jumătate de pahar de miere și 3 căței de usturoi, pre-măcinate în ciuperci. Componentele sunt amestecate și depozitate într-un recipient din sticlă. Utilizați unguent de două ori pe zi, aplicând pe zonele cu probleme.
 • Auzul pe bază de aloe va ajuta la eliminarea simptomelor neplăcute. Pentru prepararea sa, sucul de plante este amestecat în părți egale cu mierea naturală. Masa rezultată se aplică de două ori pe zi în zonele afectate. Ar trebui păstrat până când pacientul se simte ușurat. De regulă, nu mai mult de un sfert de oră.
 • Îndepărtați mâncărimea și uscați bulele va ajuta un amestec de unguent de sulf și glicerină lichidă. Componentele sunt amestecate în proporții egale și aplicate în zonele afectate după tratarea apei. Tratamentul herpesului zoster în acest mod este recomandat în fiecare zi. Eficacitatea metodei va fi vizibilă aproape imediat: sulful va ușura inflamația și mâncărimea, iar glicerina va înmuia pielea și va contribui la regenerarea acesteia.

Agenți de vindecare

Pentru a vindeca mai bine blisterele cu blistere, pot fi utilizate următoarele tratamente:

 • Pânza de tifon este bogat saturată cu peroxid de hidrogen și a lubrifiat cu atenție locurile afectate. Tratamentul se efectuează de 2-3 ori pe zi.
 • Într-o baie de apă caldă se dizolvă 1 ceașcă de porumb sau amidon din cartofi. Pacientul este plantat în așa fel încât zonele rănite să fie complet în apă. Durata procedurii nu trebuie să depășească un sfert de oră. 2 astfel de sesiuni sunt permise pe săptămână.
 • Amidonul pentru eliminarea semnelor de herpes zoster poate fi folosit puțin diferit. Pudra este diluată pur și simplu cu apă fiartă până la o stare de păstrare. Masa rezultată se aplică pe blistere și se rețin până se usucă, apoi se scutură. Nu se recomandă udarea pielii după aceasta. Datorită unor astfel de proceduri, erupția cutanată se va usca rapid și va începe să se vindece.
 • Vindecarea rănilor va ajuta la un amestec de tincturi de alcool, pelin, șarpe și nuci. Ingredientele sunt amestecate în cantități egale într-o singură sticlă. Înainte de tratare, zona tratată este îmbibată cu brusture, ricin sau ulei de măsline (pentru a nu se arde) și apoi cu un tampon de tifon, se aplică abundent un amestec de vindecare.
 • Pentru a accelera procesul de vindecare și pentru a ameliora simptomele patologiei, se recomandă pregătirea uleiului de usturoi. Pentru a face acest lucru, capul de usturoi este trecut printr-o mașină de tocat carne. Mushul rezultat este transferat la frișcă, sucuri înțepenite și stoarse. Lichidul de vindecare este turnat într-un recipient din sticlă, se adaugă 5 picături de ulei de măsline și se amestecă bine. Utilizați instrumentul pentru a lubrifia zonele afectate. Procedura se efectuează zilnic seara.
 • Tratamentul folcloric este rar fără propolis. El va ajuta și acest timp. Pentru tratamentul herpesului zoster, va trebui să pregătiți o tinctură bazată pe acesta. Pentru a face acest lucru, 20 g de materii prime sunt zdrobite și turnate un pahar de alcool. Capacitatea închisă și îndepărtată pentru o săptămână de la razele directe. În acest timp, compoziția de vindecare este recomandată să se agite regulat. Tratamentul se efectuează după cum urmează: se diluează 1 lingurita în 100 ml de apă. tincturi și băuturi la 1 recepție. În ziua ar trebui să facă două astfel de proceduri.
 • Într-o baie caldă, se adaugă 6 linguri. l. sare de mare și 20 picături de iodură de potasiu 5%. Procedurile se fac zilnic timp de 20 de minute. Această baie are un excelent efect antiinflamator și vindecător, astfel încât va ajuta la ameliorarea simptomelor bolii cât mai curând posibil.
 • Scoateți rapid boala folosind un amestec de sare de mare și sifon. Componentele sunt amestecate în cantități egale și diluate cu apă fiartă până la cremă groasă. Masa de vindecare finalizată într-un strat mic este aplicată erupției cutanate timp de o jumătate de oră. Se recomandă efectuarea unor astfel de sesiuni de trei ori pe zi. Amestecul trebuie preparat imediat înainte de utilizare.
 • Ceapa comuna - acesta este un alt instrument care va ajuta la herpes zoster. Capul este curățat de coaja superioară, tăiat în două părți, coaptă în cuptor și răcită. Ceapa finită este măcinată în ciuperci și aplicată pe locul erupției cutanate timp de 15-20 de minute.
 • Un burete se luptă perfect cu simptomele bolii. Frunzele de planta sunt zdrobite, 1 lingura. l. materia primă rezultată este aburată cu un pahar de apă clocotită și infuzată timp de o jumătate de oră. Utilizați o poțiune pentru compresele zilnice.

Tratamentul herpesului cu oțet de măr este foarte frecvent.

Comprese și loțiuni

Plantele medicinale, plantele și fructele lor au proprietăți puternice antiinflamatorii, vindecătoare și antibacteriene. Prin urmare, ele sunt, de asemenea, utilizate pentru a trata herpes zoster.

Pelin are o excelentă proprietate anti-inflamatorie. Tinctura acestei plante poate fi pregătită în două moduri:

 1. 1 lingura. l. praful de pelin uscat se toarnă 250 ml de alcool. Containerul cu conținutul a fost închis cu grijă și curățat într-un loc întunecos și rece timp de 2 săptămâni. În timp, tinctura este filtrată.
 2. Pentru cea de-a doua metodă, ingredientele se iau în aceleași cantități, dar amestecul nu se îndepărtează într-un loc întunecos, ci se pune pe baia de aburi timp de o jumătate de oră, apoi se scoate din căldură și se lasă să stea 7-8 ore. Produsul finit este filtrat printr-un strat dublu de tifon sau o sită fină.

Ambele tincturi sunt folosite în mod egal. Tesutul de bumbac este impregnat cu agentul și aplicat timp de 20 de minute pe zonele afectate. După o perioadă de timp, compresa este îndepărtată și pielea sub ea este lubrifiată cu ulei de ricin.

În prezența sindriilor, tratamentele tradiționale vor fi de ajutor. În plus, efectul unguentelor de origine nu este mult diferit de preparatele farmaceutice.

Semnele de herpes zoster pot fi eliminate cu tinctura de mușețel și calendula. Pentru gătit înseamnă 2 lingurițe. fiecare plantă este amestecată și turnată într-un pahar de apă clocotită. Insistă o jumătate de oră, apoi se filtrează. Tinctura finită este utilizată pentru loțiuni.

Ajută foarte bine să mănânce de la picior. Planta proaspătă este spălată bine, uscată și zdrobită într-o mașină de măcinat cu carne. Masa finală este aplicată direct zonei afectate. Capac de sus cu celofan. Durata procedurii este de 20 de minute.

Pentru a calma pielea inflamata va ajuta infuzia de frunze de brusture. 2 linguri. l. plantele uscate se toarnă 200 ml apă clocotită și se înmoaie timp de 30 de minute. Produsul finit este răcit și utilizat pentru comprese sau loțiuni de trei ori pe zi.

Metode de tratare a formei cronice de zona zoster

Tinctura de ardei iute este recomandată pentru a fi folosită pentru evoluția cronică a bolii. De regulă, persoanele care suferă de această patologie de mult timp simt exacerbarea bolii. Atunci când erupția nu a apărut încă, dar simptomele neplăcute sunt deja observabile, pielea trebuie frecată cu grijă cu tinctură de piper. Dacă totul se face în timp util, erupția ar putea să nu apară și durerea va scădea rapid.

Unii vindecatori sugerează tratarea patologiei după cum urmează:

 • pentru a scăpa de mâncărime și durere, utilizați comprese din urină;
 • de două ori pe zi, ștergeți zonele afectate cu suc sau ulei de celandină, apoi ungeți cu unguent Yam (utilizat în medicina veterinară).

Durata unui astfel de tratament depinde de neglijarea bolii, dar în medie este de aproximativ 2 luni.

Piciorușul cu herpes zoster ameliorează inflamația și durerea.

Îmbunătățiri ale imunității

De regulă, boala se dezvoltă pe fondul scăderii apărării organismului. Prin urmare, în combinație cu alte proceduri, se recomandă administrarea de medicamente care măresc imunitatea.

De exemplu, tinctura de echinacea are un efect foarte bun. Instrumentul luptă intens cu tot felul de ciuperci, bacterii și infecții virale. Tinctura poate fi achiziționată la farmacie sau vă puteți prepara. Dacă este aleasă ultima opțiune, atunci 200 g de rădăcini vor fi pregătite. Sunt curățate, zdrobite și turnate 500 ml de vodcă. Containerul cu conținutul a fost eliminat într-un loc întunecat și lăsat timp de 2 săptămâni. Odată cu trecerea timpului, tortul este stors și aruncat. Tinctura este filtrată și consumată în fiecare dimineață, 1 lingură. l. Poate fi diluat cu apă sau adăugat în ceai. Cursul de terapie este de 10 zile, după care trebuie să faceți o pauză de 1-2 luni.

Foarte utile apă de miere cu lămâie și usturoi. Pentru prepararea sa într-un pahar de apă pură se dizolvă 1 lingură de lingură. l. miere naturală și suc de jumătate de lămâie. Un cățel de usturoi este presat printr-o presă, adăugat la un pahar cu celelalte ingrediente și amestecat bine. Beți conținutul unui pahar în două etape. Instrumentul este contraindicat persoanelor care au o reacție negativă a organismului la produsele apicole.

O Altă Publicație Despre Alergii

Peroxidul de benzoil în prepararea acneei

Peroxidul de benzoil (denumit în mod internațional benzoil peroxid) este o componentă a multor produse cosmetice și medicamente pentru combaterea acneei. Substanța are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene.


Papilloma pe ochi

Uneori papilomul nu apare pe pielea mâinilor, picioarelor sau corpului, ci pe ochi, mai precis pe pleoapele superioare sau inferioare ale ochiului, pe partea stângă sau pe partea dreaptă.


Lista celor mai eficiente comprimate de psoriazis

Bună ziua, dragi cititori. Companiile farmaceutice produc în prezent diferite pastile de psoriazis care ajută la eliminarea simptomelor bolii prin suprimarea răspândirii acesteia.


Tratamentul candidozei la adulți

Ciuperca din gură la adulți este activată mult mai puțin frecvent decât la copii, dar sub influența anumitor factori asociați cu o scădere a stării imune, începe să se înmulțească rapid.