Există creșteri pe degete

Mâinile rămân mereu la vedere, deci trebuie să fie frumoase și bine îngrijite. Dar, uneori, pe degete apar mici umflături sau creșteri. În majoritatea cazurilor, boala nu prezintă niciun pericol, dar este imposibil să-l lanseze sau să scapi de creșterea singură. Numai un chirurg sau un traumatolog ar trebui să se ocupe de soluționarea unei astfel de probleme.

Există o bătaie sub piele

Tuberculi sub piele pe degete pot apărea la vârste diferite - la sugari, adolescenți, tineri și vârstnici. Patologia are o origine diferită. Unele dintre creșteri nu sunt periculoase și pot trece pe cont propriu fără intervenții externe. În cele mai multe cazuri, acestea cauzează doar disconfort estetic și trebuie eliminate atunci când pacientul dorește să restabilească frumusețea mâinilor.

Alte formațiuni pot provoca disconfort: provoacă durere, perturbe funcția normală a mâinii și dacă tuberculul este o tumoare malignă, acestea cauzează probleme grave de sănătate și pot duce chiar la moarte.

Din acest motiv, este imposibil să întârzieți o vizită la medic dacă un tuberculos cartilaginos, moale sau un os asemănător cu densitate a apărut sub piele pe degete.

Cauzele cresterii cartilajului pe degete sunt diverse. Cel mai adesea în rolurile lor sunt:

 • Accidente, daune mecanice.
 • Infecții, procese inflamatorii cronice în țesuturile moi ale mâinii.
 • Activități profesionale (lucrări lungi cu motoare mici).
 • Predispoziție ereditară
 • Diabetul, alte patologii endocrinologice.
 • Hipertensiunea arterială.
 • Patologia rinichilor.
 • Malnutriție, abuz de ceai puternic, cafea, alcool.

Exercitarea nervului și stresul sunt observate ca factori care provoacă apariția și accelerarea creșterii tuberculilor subcutanat pe degete.

Creșterea osoasă apare atunci când:

 • Leziuni la nivelul oaselor sau articulațiilor.
 • Osteomielita, artrita.
 • Osteoporoza.
 • Diferite tulburări în activitatea glandelor endocrine.
 • Chondromatosis.
 • Sifilisul.
 • Malformații congenitale ale dezvoltării.

În cazuri rare, poate apărea aterom la nivelul degetelor (cauzată de blocarea canalului glandular sebaceos pe fundalul patologiilor dermatologice, dezechilibrelor hormonale), furuncul (inflamarea foliculului de păr cu îngrijire necorespunzătoare, creșterea uleiului pe piele), negi.

Cauzele lipomelor sunt:

 • Boli ale ficatului și ale pancreasului.
 • Încălcarea metabolismului grăsimilor.
 • Diabetul, alcoolismul.
 • Tulburări hormonale.

Potrivit statisticilor, umflaturile care au apărut pe degete și în zona articulațiilor carpatice sunt o higromă - o tumoare benigne rotundă constând din țesut de cartilaj.

Și dacă doare?

În cele mai multe cazuri, higromele de dimensiuni mici nu provoacă nici un disconfort și nu doare. Senzițiile nesemnificative pot apărea numai atunci când se apasă, stoarcerea higromului cu inele sau mănuși grele, precum și cu impacturi ocazionale care cad pe neoplasmul însuși.

Cu toate acestea, în timpul creșterii sale, higroma poate stoarce end-urile nervoase din apropiere și vasele de sânge ale degetelor, ceea ce duce la durere ascuțită sau ascuțită, amorțeală, furnicături la nivelul degetelor.

Senzațiile neplăcute pot fi atât constante, cât și în momentul în care se deplasează, se apasă, se ating.

În cazuri rare, un proces inflamator se poate dezvolta într-un chist - pielea peste creștere devine roșie, devine brută, fulgi, există un sentiment de "spargere" și durere în domeniul educației.

Când vă alăturați procesului inflamator, puteți suferi de bunăstarea generală - creșterea temperaturii corpului, apariția durerilor de cap și a slăbiciunii generale.

nedureros

La începutul dezvoltării lor, nici higromul, nici alte formațiuni (aterom, lipom) nu se manifestă. Ei nu doare, nu mancarimi, nu interfera cu mișcarea de degete și de mână, astfel încât o persoană nu poate să acorde o atenție la creșterea de mai mulți ani.

Dacă un higromat mare nu atinge sau nu stoarcă terminațiile nervoase, arterele sau venele în timpul creșterii, nu produce senzații dureroase și cauzează doar disconfort estetic.

Printre toate colinele care pot apărea pe degete sau pe mâini, există lipom, aterom, papilom, dar cea mai comună tumoare este higroma.

La bază

Conurile apar adesea la baza degetelor din regiunea falangiei distal sau deasupra articulației interfalangiene. Hygroma în sine este o formă mică, rotundă și densă.

În ciuda densității sale, formarea este elastică la atingere. Pielea de deasupra devine mai subțire, întinsă, astfel încât higroma însăși devine vizibilă. În interior puteți vedea lichidul care umple "bulele".

Conul pe oasele mâinii

Conurile de pe oase ale mâinii sau degetelor pot apărea oriunde, adesea aparând pe degetul mijlociu sau în zona încheieturii mâinii. Astfel de hipromogene încep să deranjeze repede pacienții - să dureze, să bea (când comprimă degetele într-un pumn, lovituri și presiuni accidentale, inele, brățări și mănuși). Acest lucru se datorează structurii periei. O neoplasmă extinsă începe să stoarcă nervii și vasele de sânge, perturbe fluxul sanguin, ceea ce duce la senzații neplăcute.

Pe articulația degetului

Se formează formațiuni mari din mantalele de tendon ale degetelor flexorului. Ele sunt mai mari decât un gigant, situat pe partea din spate, ocupând adesea una sau două falangi de degete. Creșterile noi perturba grav funcția mâinii, provoacă o durere severă, duc la dizabilitate și pot provoca probleme cu auto-îngrijirea.

Astfel de hygromas sunt supuse la îndepărtarea obligatorie de la chirurg.

Pe falangele piciorului

Hygromasul la nivelul membrelor inferioare apare adesea pe spatele piciorului, pe degetul mare sau în zona gleznei. În stadiile inițiale, acestea sunt nedureroase, dar mai târziu, pe măsură ce cresc, durerea poate apărea atunci când stoarceți formarea de șosete, frecați pantofii.

Astfel de hidrogame sunt mai des afectate și inflamate, pot stoarce nervii pe picior și pot duce la tulburări de mers, lamecherie.

Cum se elimină bomba osului?

În unele cazuri, nu este de dorit îndepărtarea tuberculului osos de dimensiuni mici, care nu provoacă nici un disconfort. Dacă creșterea începe să se deranjeze, rănește sau este estetică neplăcută, ea poate fi îndepărtată chirurgical.

În nici un caz nu se poate încerca să facă față bolii pe cont propriu prin stoarcere, presare, lovire și mai ales cu ajutorul obiectelor ascuțite.

Îndepărtați higroma

Îndepărtarea chirurgicală a higromului se efectuează cu o tumoare mare, creșterea rapidă, compresia terminațiilor nervoase și a vaselor de sânge.

Operația se desfășoară atât în ​​spital, cât și în ambulatoriu, în condițiile unei policlinici din sala de operație cu un chirurg.

Chirurgia în sine este astfel:

 1. Sub anestezie locală.
 2. Membrul este exsanguinat cu un turnichet.
 3. Tumoarea este excizată cu un bisturiu, acordându-se o atenție specială bazei sale.
 4. Medicul examinează cu atenție țesutul înconjurător, când se detectează gigromii mici, se elimină și se elimină.
 5. Cavitatea este spălată, suturată.
 6. Rana postoperatorie este drenată cu o bandă de cauciuc din cauciuc.
 7. După operație, un bandaj sub presiune este aplicat pe membre și imobilizat cu o atelă de tencuială.

Drenarea este îndepărtată timp de 2 zile, suturi - într-o săptămână. După ce medicul îndepărtează tencuiala, pacientul trebuie să efectueze exerciții speciale de fizioterapie și să dezvolte o mână.

Recent, în plus față de tratamentul chirurgical tradițional, se efectuează îndepărtarea endoscopică prin igirom de dimensiuni mici. O astfel de operație se caracterizează prin mai puține dureri și o perioadă de recuperare rapidă.

Tratamentul conservator

Tratamentul conservator cu higroma este rar efectuat, deoarece cel mai adesea este ineficient și chiar și cu dispariția reușită a tumorii, recăderile ajung la peste 70%.

Ca un tratament conservator sunt utilizate:

 • Frământare.
 • Exerciții terapeutice.
 • Introducerea de enzime și medicamente sclerozante în cavitatea chistului.

Se utilizează și tratament local - nămol, pansamente cu uleiuri terapeutice, fizioterapie (radiații ultraviolete, tratament termic, terapie cu parafină).

Terapie fizică

Remedial gimnastica ar trebui sa se efectueze timp de 2-3 zile dupa indepartarea cusaturilor si indepartarea tencuielii. Un set individual de exerciții este selectat de către medicul curant, pe baza localizării higromului și a volumului intervenției chirurgicale efectuate.

Toate mișcările în terapia exercițiilor trebuie să se desfășoare fără probleme, să nu provoace durere, să vizeze dezvoltarea articulațiilor implicate în procesul patologic.

Masajul poate fi efectuat numai la o anumită distanță de rana postoperatorie, deoarece impactul în zona cicatricelor cicatrizante poate duce la formarea de cheloide.

Mulți neglijează sfatul unui medic în cazul unui higrom, lăsați lucrurile să se răsucească sau să încerce să facă față creșterii singure. Este absolut imposibil să faceți acest lucru, deoarece auto-medicamentul poate agrava situația și poate duce la complicații. Odată cu apariția oricărei creșteri pe mâini sau pe deget, trebuie să consultați un chirurg cât mai curând posibil pentru un diagnostic aprofundat și o selecție a unui tratament eficient.

Conuri și creșteri pe degete - cauze și tratament (cu fotografie)

Prin mâini, puteți determina vârsta unei persoane, starea sa internă. În cazul în care există umflături sau creșteri pe articulațiile degetelor - acesta este un semnal că trebuie să consultați un specialist și să faceți diagnostic pentru a identifica cauza.

Toate formațiunile sub formă de conuri sau creșteri pe articulațiile degetelor fac mâinile inestetice, provocând disconfort persoanei. Dar frumusețea este un lucru, dar boala sistemului osoțal al unei persoane sau o tumoare benignă, care poate fi cauza, este altceva.

Conuri și creșteri pe articulațiile degetelor

Deci, toate formațiunile asupra articulațiilor degetelor sunt o manifestare externă a bolilor interne. Ele apar la persoanele în vârstă, dar uneori oamenii și oamenii de vârstă mijlocie devin proprietari.

În special în cazul femeilor. Aceste garnituri de piele provoacă durere, contribuie la deformarea articulațiilor. În cele din urmă, ele pot duce la imobilitatea mai multor articulații.

De ce apar?

Există numeroase motive pentru care există bumps, creșteri, noduri pe falangele degetelor:

 1. Factorul ecologic (influența mediului).
 2. Efectul genetic (genetic).
 3. Încălcarea proceselor metabolice.
 4. Procesele inflamatorii.
 5. Bolile infecțioase cauzate de bacterii, viruși.

Condiții și stil de viață:

 • Hipotermie regulată.
 • Activitatea fizică, inclusiv sportul.
 • Accidente, operații.

Care este pericolul?

Conurile și creșterile nu reprezintă o amenințare pentru corpul uman. Dar, deoarece apar ca urmare a anumitor boli, nu ar fi deloc perceput să le lăsăm fără atenție.

Prezența diferitelor formațiuni pe piele sau sub ea, complică mișcarea articulației, duce la progresia bolii subiacente și, astfel, la durere, distrugerea articulației, invaliditate.

Este necesar să se ia în considerare mai detaliat ce fel de formări ale pielii apar și care este cauza lor de apariție.

Ce specii se găsesc

Hygroma este o tumoare benignă, formată din membrana articulară. De obicei, situat deasupra articulației în direcția plăcii unghiilor. Pielea din jurul umflăturilor devine inflamată, înroșită și senzațională de mâncărime. În interiorul loviturilor sunt boabe. Cuiul poate fi deformat. Durerea trăgând. Deget strâns îndoit, amorțit.

Pentru a elimina hibromul recomandă îndepărtarea încărcăturii, utilizați un bandaj elastic. Principala cauză a apariției este predispoziția genetică. Se afectează în special femeile cu vârsta sub 30 de ani.

Guta este o formare nodulară care conține acid uric în cristale. Are o textura tare asemănătoare unui cartilaj cu contururi clare. Din punct de vedere vizual, puteți vedea că există un lichid clar înăuntru. Guta se formează în apropierea articulației pentru o lungă perioadă de timp. Dacă nodul devine inflamat, poate apărea o fistula de la care curge fluidul. Pielea din jurul umflaturilor este dură și neuniformă.

Uneori se pot înmuia și se pot dizolva. În general, gută există de mai mulți ani, provocând disconfort.

Nodurile lui Geberden și Bouchard sunt formațiuni dure pe articulații (distal, proximal) ale indexului și degetele mijlocii ale ambelor mâini. Aceasta afectează în principal femeile la vârsta adultă. Degetele se înroși și se umflă, o persoană simte durere, mai ales noaptea. Uneori nodulii pot exploda. Suprafețele osoase sunt inegale, diferența se limitează, osteofitele cresc.

Noduli reumatoizi (artrita) - sigilii nedureroase. Formată pe vârful degetului sub piele. Dificil să miști un deget. Observată în 30% din populație. În mod obișnuit, articulațiile se umflă pe indicele și pe degetele mijlocii. Durerea se extinde de la articulațiile degetelor la articulațiile mari ale brațului. Datorită sigiliilor, degetele sunt deformate. Dimineața sunt greu de îndoit și seara se umflă.

Conuri infectante (artrita) - se formează pe flacoane tendoanele degetelor, uneori pe degetele inelului și degetele mici. Cu flexie și extensie, pacientul simte durerea. Articulațiile de pe aceste degete se umflă, pielea devine roșie și fierbinte la atingere.

Simptome generale

În funcție de tipul de creștere sau de umflături, se vor produce simptome. O boală poate provoca apariția unuia sau mai multor conuri. Și alta se conectează și la manifestări sistemice.

Conurile sunt de mărimea unui mazare și sunt ca niște fasole mari. Consistența de la moale la dens. Localizarea localizării este partea din spate, palma, partea laterală a îmbinărilor degetelor.

Mobilitatea este menținută sau afectată datorită coeziunii cu departamentele adiacente. Atunci când se mișcă articulațiile, pot apărea dureri insuportabile sau dureri complete.

Diagnostic recomandat

Un tratament mai eficient poate fi numit cel care a fost efectuat în stadiile incipiente ale bolii. Dar, pentru a obține tratamentul potrivit, este necesar un diagnostic precis.

În primul rând, trebuie să contactați un specialist (ortopedist, reumatolog, traumatolog). El va efectua un examen și va intervieva pacientul, va colecta o istorie.

 1. Testul de sânge al formei generale și dezvoltate.
 2. Examinarea histologică a conținutului umflăturilor, care vor fi extrase prin puncție, pentru a exclude o tumoare malignă (lipomă).
 3. O radiografie sau un RMN al unei îmbinări în care s-a format o creștere sau o ciocnire.
 4. ACCP cu noduri reumatoide.

Ultima analiză este cea mai precisă în stadiile incipiente ale bolii în artrita reumatoidă.

Metode de tratament

Medical. Nesteroidieni antiinflamatori: Nimesulid, Meloxicam. Medicamente antiinflamatoare: Ketanov, Dexalgin. Medicamente antibacteriene: Ceftriaxona, Amoxiclav.

Chondroprotectori: Teraflex, Artra. Când gută: Purinol, Anturan. Cytostatice: ciclofos, metotrexat. Medicamente hormonale - Hidrocartozonă. Acid hialuronic (injectare).

Unguente aplicate local, creme, geluri cu analgezice, efect antiinflamator.

Proceduri de fizioterapie. UHF, electroforeză, radiații ultraviolete, terapie magnetică. Aplicații parafinice bine dovedite, terapie cu nămol. Toate aceste proceduri ușurează umflarea, inflamația, durerea. Îmbunătățiți procesele metabolice și creșteți circulația sângelui.

După perioada acută, sunt prezentate exercițiile de fizioterapie. O dieta fara sare contribuie, de asemenea, la recuperare. Se recomandă să beți mai multă apă (până la 2 litri pe zi).

În combinație cu tratamentul principal, puteți aplica metode tradiționale de tratament.

Dacă metodele conservatoare nu dau un efect pozitiv, atunci se ia în considerare problema tratamentului chirurgical. Chirurgia pentru îndepărtarea tumorilor de pe mâini se numește bursectomie.

Ce măsuri preventive trebuie luate

Măsurile preventive includ un stil de viață sănătos, o alimentație bună, un exercițiu moderat, odihnă în timp util și evitarea hipotermiei și a rănilor. La primele simptome, contactați medicul de familie pentru diagnostic și se va adresa medicului de specialitate.

Cauze ale creșterii pe degete

Astăzi, mâinile frumoase și bine îngrijite nu sunt un lux, ci o necesitate. Ele sunt întotdeauna vizibile și de multe ori ne agităm mâinile pentru a demonstra respectul față de o altă persoană. Dar dacă creșteri apar pe degete? La urma urmei, astfel de formațiuni nu numai că prezintă probleme estetice, ci indică și prezența unor probleme de sănătate. Soluția la această problemă ar trebui să înceapă prin a afla cauzele creșterii. Ce facem acum.

Creșterea pe degete este periculoasă?

Inflamația pielii pe deget poate apărea la orice vârstă. În medicină, acest fenomen este denumit os osos sau higrom. Astfel de creșteri sunt asemănătoare cu aspectul de umflături, în interiorul căruia există un lichid înțepător.

Cel mai adesea, astfel de creșteri se formează la locul articulației sau în apropierea plăcii unghiilor. Culoarea lor poate să nu difere de culoarea pielii principale sau să fie de culoare roz deschis. Hygroma este cel mai adesea observată la persoanele care onorează activitatea profesională asociată cu muncă manuală greu, de exemplu, terapeuți de masaj.

Totuși, va exista o creștere a degetului din alte motive. De exemplu, când:

 • răniți;
 • dezvoltarea artritei;
 • predispoziție ereditară.

Femeile sunt cele mai predispuse la această boală. Și ceea ce este cel mai interesant este faptul că osul sinovial apare cel mai adesea la femeile tinere în vârstă de 20-30 de ani.

În sine, creșterea nu este periculoasă pentru sănătatea umană, cu excepția cazului în care, desigur, nu este cauzată de dezvoltarea bolilor comune. Dar să-l lăsăm fără atenție nu merită încă.

Simptomele creșterii pe deget

Osul sinovial, cu aspectul său, seamănă cu o bucată mică, care se află fie pe articulația degetului, fie în apropierea unghiei. Această ciocnire are o structură solidă, deși în unele cazuri poate fi elastică.

Severitatea simptomelor depinde de mărimea creșterii. Dacă tocmai a început să apară și este de dimensiuni mici, atunci nici un simptom asociat, altul decât apariția unei ciocniri, nu ar trebui să vă îngrijoreze o persoană.

Dar cu creșterea de educație poate fi observat disconfort. O persoană poate simți o durere severă și o disconfort teribil. Dacă creșterea a apărut pe articulație, atunci există și dificultăți în îndoirea degetului.

Osul sinovial apare, de regulă, brusc. În același timp, poate crește foarte repede, ajungând la câteva centimetri în dimensiune pentru doar câteva zile. În unele cazuri, creșterea crește foarte lent și persoana nu simte nici un disconfort. Dar dacă puneți presiune asupra educației, puteți simți o mulțime de durere.

Tratamentul osului sinovial

De îndată ce veți găsi o creștere pe degete, asigurați-vă că vizitați medicul și spuneți-i despre problema dvs. A întârzia o vizită la un specialist nu merită, pentru că tumorile maligne apar adesea ca niște umflături. Și dacă au un loc pentru a fi, diagnosticul precoce vă va permite să scăpați rapid de boală.

În plus, osul sinovial în aspectul său este similar cu lipomul și ateromul, care sunt semne de boli foarte grave. Și pentru a exclude probabilitatea de a dezvolta cancer și alte boli grave, medicul examinează creșterea și prescrie următoarele tipuri de examinări diagnostice pentru pacient:

 • puncție (analiza de laborator a conținutului creșterii);
 • Raze X ale mâinii;
 • Educație cu ultrasunete;
 • MR.

Apoi, potrivit rezultatelor studiului, tratamentul conservator sau chirurgical al osului sinovial poate fi prescris de un medic. În cazul în care analiza de laborator arată prezența de celule maligne, atunci va trebui să urmeze un curs de chimioterapie după eliminarea creșterii.

Metoda conservatoare

Dacă osul sinovial a fost găsit în stadiile inițiale ale dezvoltării acestuia, pacientului i se prescrie o metodă conservatoare pentru tratamentul acestuia. Pentru aceasta pot fi utilizate următoarele metode:

 • utilizarea de ceară de parafină;
 • aplicații cu nămol;
 • radiații ultraviolete;
 • electroforeză.

În unele cazuri, este necesară o autopsie pentru a scoate conținutul din ea. După această procedură, preparate antiinflamatorii și antiseptice sunt injectate în osul sinovial și se aplică un bandaj pe partea superioară a acestuia pentru a preveni infecția.

Metoda operațională

Tratamentul conservativ al oaselor sinoviale duce rareori la rezultate pozitive. Prin urmare, mulți medici, pentru a nu pierde timpul, recurg imediat la intervenții chirurgicale.

Operația, care se efectuează pentru a elimina astfel de creșteri pe degete, se numește burectomie. În timpul acestuia devine excizia unui higrom. Principalele indicații pentru operație sunt mobilitatea limitată a degetului, care se află pe creștere.

Pentru a efectua această operațiune poate fi doar un specialist cu experiență. Întrucât, în unele cazuri, partea inferioară a osului sinovial poate fi foarte ridicată, iar medicul va trebui să-l îndepărteze astfel încât să nu deterioreze vasele din apropiere și terminațiile nervoase. În caz contrar, mobilitatea degetului poate fi afectată.

Chirurgia cu laser poate fi, de asemenea, utilizată pentru a înlătura o acumulare pe deget. Spre deosebire de chirurgia directa, are multe avantaje. În primul rând, după aplicarea terapiei cu laser la locul înlăturarii educației, nu există urme și cicatrici.

În al doilea rând, țesuturile care se află în apropierea osului sinovial nu sunt rănite, ceea ce împiedică dezvoltarea diferitelor complicații. După aplicarea laserului, rănile se vindecă rapid, ceea ce contribuie la o perioadă scurtă de reabilitare. Acest tratament se efectuează sub influența unui anestezic local.

Tratamentul creșterii cu medicina tradițională

Dacă pe degete apar creșteri, atunci puteți să le luptați și cu ajutorul medicinii tradiționale. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza:

 • o placă de cupru care trebuie aprinsă pe foc și păstrată într-o soluție salină și apoi fixată pe zona dureroasă cu un bandaj timp de 3 zile (puteți utiliza o monedă obișnuită);
 • bucăți de meduze care trebuie aplicate la creșterea timp de 3 ore timp de câteva săptămâni;
 • varza suc, care este ingerat zilnic, 200 ml pe luna;
 • un amestec de făină de aloe, de miere și de secară, din care se face tortul și se aplică peste noapte formării;
 • Kombucha - este, de asemenea, fixat pe deget cu un bandaj și lăsat timp de 10-12 ore.

Rețineți că utilizarea remediilor folclorice este permisă numai dacă apariția creșterii pe deget nu este asociată cu dezvoltarea unor boli. Efectul pozitiv al utilizării lor poate fi observat numai după 2-3 săptămâni de utilizare obișnuită.

Dacă toate încercările de eliminare a creșterii pe deget nu produc rezultate pozitive și mărimea acesteia crește zilnic, este necesar să se consulte imediat un medic. Poate că în cazul tău doar o intervenție chirurgicală te va ajuta.

O Altă Publicație Despre Alergii

Ce se întâmplă dacă apare între sprâncene

Articolul următor: Acneea și acneeaAcneea este un defect de piele inestetic cauzat de inflamația glandelor sebacee. Erupțiile nu sunt doar un defect cosmetic.În multe cazuri, acnee pe față semnalează problemele interne ale corpului.


Ce trebuie să faceți dacă un fierbere în nas sau pe pod din nas a sărit în sus, cum puteți să scăpați de boală?

Problema diagnosticării și tratării rapide a nasului este astăzi extrem de relevantă, deoarece patologia este însoțită de complicații grave și reprezintă o amenințare la adresa vieții umane.


Cum să tratăm somniferele

Ulcerele numit decubit, care sunt semne de complicații grave ale multor boli in curs de dezvoltare ca urmare a tulburărilor circulației sanguine sau țesuturi, datorită compresiei acestora, urmată de deplasare.


Ceea ce poate să spună mola de pe ureche - omens

Un mol pe ureche este un semn, care poate fi interpretat în moduri diferite. Totul depinde de ceea ce arată mlaștina, de urechea în care se află, iar locația mărcii o afectează.