Etapa inițială a varicelei: fotografii și simptome

Ceea ce arată ca varicela, cunoaște aproape fiecare mamă. Această boală este una dintre cele mai frecvente infecții din copilărie. Etapa inițială a varicelei este caracterizată de erupții specifice.

Cum este faza inițială a fotografiei de varicela

Etapa inițială a varicelei (fotografia 2) apare după o lungă perioadă de incubație. Pentru copii este de 2 săptămâni, iar la adulți perioada de la infecție până la primele simptome poate dura 21 de zile. Varicela, perioada de incubatie care se activeaza dupa contactul cu o persoana bolnava, incepe cu fenomene catarale. Ele sunt similare cu simptomele unei infecții respiratorii. Singura diferență este acneea specifică la varicela.

Acnee cu varicela

Este acnee la varicela (foto 3) și este o caracteristică caracteristică a acestei boli. Agentul cauzal este virusul herpes, care cade pe membranele mucoase ale tractului respirator. Debutul de varicela in aceasta etapa trece neobservat de catre pacient. Aceasta este perioada de reproducere și de acumulare a agentului patogen. După ce virusul a intrat în ganglionii limfatici regionali și în sistemul circulator, apare etapa inițială de varicela.

Ce arata o vierme de pui?

Principalul simptom prin care puteți înțelege ce arată o varicela (foto 4) este o erupție cutanată. La început, acestea sunt pete roșii obișnuite de dimensiuni mici și rotunde. Stadiul incipient al varicelei este vazut pentru prima data pe cap si in abdomen. În consecință, petele se transformă în papule (acesta este numele pentru cosuri la varicela). Centrul zonei de piele înroșită este ridicat, se formează un bule, umplut cu un lichid limpede.

Erupția de varicela (fotografie din galerie) este ulterior transformată din papule într-o veziculă cu conținut purulent. Pruritul pare să însoțească procesul de deschidere a acneei. Următorul semn al modului în care se manifestă varicela este ulcerarea papulei cu o crustă sau altă crustă. Dar acest lucru se întâmplă într-o etapă ulterioară.

Vaca ușoară de pui

Varicela, etapa initiala caracterizata printr-un curs usor, apare la copiii sub varsta de 12 ani. Perioada de incubație în acest caz nu depășește două săptămâni. Varicelă în formă ușoară (foto 5) nu este adesea însoțită de febră, iar simptomele catarale sunt de obicei absente. Cum arata varicela in acest caz? Spre deosebire de cursul clasic al infecției, în acest caz, elementele erupției cutanate se pot forma pe orice parte a corpului sau a membranelor mucoase.

Varza de vărsături

Etapa inițială, chiar și cu un curs de lumină fără erupții, nu se întâmplă. Ei trec prin aceleași etape de dezvoltare. Cu toate acestea, acnee cu varicela in acest caz nu este numeroasa, dar ele pot fi destul de mari. Dacă pacientul nu pieptănește bulele, acestea se usucă repede și cad, fără a adăuga o infecție secundară. Varicela in forma usoara nu este aproape insotita de eruptii secundare.

Cum începe varicela

Etapa inițială a varicelei (foto 6) este ușor deghizat ca o infecție normală a tractului respirator superior. La sfârșitul perioadei de incubație, copilul începe o durere de cap, adesea slăbiciune și aproape întotdeauna temperatura, care poate crește până la 40 de grade.

Uneori stadiul inițial al varicelei survine aproape fără simptome. Temperatura corpului pacientului nu crește. Sunt posibile deficiențe și ușoare dureri de cap. Afecțiunile catarale sunt minore sau absente. În acest caz, atunci când varicela a început la copii, părinții nu presupun nici măcar că copilul este bolnav și are stadiul inițial de varicela. Copilul merge la echipa copiilor, iar infecția se răspândește mai departe.

Primele semne de varicela

S-au observat fenomene catarale ca primele semne de varicela (foto 7) în primele două zile. În acest stadiu, infecția nu este suspectată. Pentru prima dată a fost diagnosticată varicelă doar cu apariția leziunilor primare. Numai atunci medicul va putea spune că pacientul are varicelă.

Ce acnee la varicela poate fi și locul localizării lor, am discutat mai sus. Trebuie remarcat că erupția varicelei nu este semănată imediat, iar varicela la adulți trece în valuri. Fiecare perioadă de apariție a papulelor proaspete este însoțită de intoxicație severă și o creștere a temperaturii. În total, din momentul în care începe varicela și ultima erupție poate dura aproximativ zece zile.

Chesnachki.ru

Varicelă este o boală infecțioasă în care pe corp apare o erupție roșiatică care se transformă în blistere mici. În articolul de astăzi vom examina o fotografie a varicelei la copii, ce este la începutul bolii, cum arată erupția cutanată în câteva zile, dacă pot exista complicații și care sunt ele.

Asigurați-vă că ați comparat fotografiile copilului și ale adultului, deoarece aceștia spun că boala la copii este mai ușoară. Doar vedeți cum acnee au copii de un an.

Ce este varicela?

Varicela este o infecție provocată de virusul varicel zoster. Distribuit prin contact fizic direct, prin strănut sau prin tuse.

Imaginea arată cum arată virusul Varzella Zoster:

Acesta este modul în care virusul se răspândește prin sânge în tot corpul uman:

Copiii sunt cei mai sensibili la boli, dar și adulții pot fi ușor infectați dacă nu au fost bolnavi anterior. În plus, evoluția bolii la adulți va fi mult mai clară: temperatură înaltă, erupție foarte abundentă, ulcere pe corp.

Fotografii ale etapei inițiale a morii de vânt

Boala începe cu infectarea unei persoane sănătoase de către bolnavi. Dacă se întâmplă acest lucru, boala nu se simte imediat. Perioada de incubație poate dura până la 21 de zile.

Mulți oameni numesc primele simptome ale febrei de vărsare cu semne de răceală. Dar, în realitate, niciodată nu credeți că un copil are vierme de pui până când veți vedea primul cos vezicule pe corpul său. Poate fi oriunde: pe abdomen, pe ureche, pe palma, pe scalp sau pe fata. Cel mai adesea, prima acnee apare pe stomac și față.

La început este doar o specie roșie, dimensiunile pot varia de la câțiva milimetri până la dimensiunea unei fasole (rare). După câteva ore, roșeața este umplută cu lichid și devine ca un blister mic.

În fotografie puteți vedea prima acnee a apărut, acum sunt puțini dintre ei, dar după un timp, va fi o mulțime de ele:

Uită-te la fotografia primei zile de varicela la un copil, locul localizării din spatele urechii. Există doar pete roșii și există cosuri care au avut deja timp să se umple cu conținuturi seroase:

În următoarea imagine puteți vedea ce arată o erupție pe gura copilului:

Erupție cutanată la nivelul feței:

Acnee fotografii

Acum, să ne uităm la cum arată o erupție cutanată în câteva zile.

Trebuie remarcat faptul că acneea va avea mai multe tipuri:

 1. Primul - doar un loc roz;
 2. Apoi se umple cu conținut seros și devin ca niște blistere mici;
 3. Apoi, erupția se usucă și coacă, apoi dispare în siguranță.

Toate aceste modificări sunt ilustrate perfect de următoarea fotografie:

În a doua zi, erupția cutanată va fi mai abundentă, vezi mai jos:

Virusul varicelo-zoster poate apărea pe corp chiar și în locuri unde nu vă așteptați. Nu fiți surprinși pimples pe organele genitale, sub brate, pe palme și picioare:

Pe gât și în organele interne ale persoanei, erupțiile sunt, de asemenea, posibile. Vă propun să luați în considerare o fotografie a unei erupții pe gât:

Fotografii de cosuri de vindecare:

Aceasta este ceea ce arata o varicela la un adolescent de 17 ani: si aceasta este o boala usoara (este clar ca atat un adult, cat si un copil au sanatate normala, cantitatea de eruptie nu este mare):

Fotografie de varicela la sugari

În cazul în care bebelușul este alăptat timp de aproximativ un an, probabilitatea de a se îmbolnăvi de virus este practic redusă la zero. Dar dacă un copil mănâncă un amestec, atunci cel mai probabil se va îmbolnăvi dacă vine în contact cu un pacient.

Cel mai adesea, boala este ușoară: temperatură scăzută, erupții mici pe corp. În orice caz, virusul la un copil până în anul este un motiv pentru a contacta un pediatru și a se consulta cu el.

Iată erupția de bebeluși:

Cel mai neplăcut lucru în această situație este faptul că erupția cutanată este mâncărime și mâncărime, dând copilului o anxietate constantă. Este important să tăiați miezul unghiilor și să puneți mănuși sau mănuși astfel încât să nu puteți pieptene acneea.

Aici erupții abundente abundente la aspectul pox pui:

Diferența de varicela la adulți și copii

Toată lumea a auzit expresia că varicela este mai bine să se îmbolnăvească în copilărie. Acest lucru este adevărat, deoarece la vârsta adultă cursul bolii poate fi lung și cu complicații. dacă copilul se recuperează în 7-10 zile, iar adultul poate fi bolnav de până la o lună cu febră mare, pustule și, ulterior, cicatrici de acnee.

Acest lucru nu este întotdeauna cazul și deloc. Astăzi există un vaccin eficient care protejează împotriva virusului. Se recomandă introducerea femeilor care planifică sarcina, dacă în copilărie această boală le-a ocolit.

Și totuși, dacă sunteți adult și aveți varicela, medicii prescriu medicamente antivirale eficiente (pe care nu le scriu în principiu, nu se auto-medichează).

Fotografii ale posibilelor complicații

În formele severe de varicela, sunt posibile abcese și supurații, dar acest lucru este extrem de rar. Defectele cosmetice apar cel mai adesea datorită faptului că acneea este pieptănată, iar gropile rămân în locul lor.

Următoarea ilustrație arată în mod clar cicatricea de la boala anterioară:

Și dacă ar exista o mulțime de acnee, atunci pot rămâne mai multe urme:

Este foarte important să nu combinați acneea, să aderați la igienă, să uscați erupțiile cu mijloace disponibile.

Cel mai adesea, boala nu trebuie să fie tratată cu medicamente speciale, ea dispare de la sine. Fiți sănătoși.

Articole înrudite

Când bebelușii încep să se târască: pe toate patru, pe burtă, pe stomac?

Bună ziua, dragi cititori! Crawling-ul este o etapă naturală în dezvoltarea copiilor. Dar pentru părinți, el este o dovadă a creșterii și a maturizării unei prăjituri îndrăgite. De aceea, mamele nerăbdători se grăbesc adesea cu debutul acestei perioade și sunt îngrijorate atunci când bebelușul lor nu începe să se miște pe toate patrulea.

Vă felicit pentru o sărbătoare luminată de Paști, despre Învierea lui Hristos

Dragi prieteni! Paste Fericit pentru tine! Cu Învierea lui Hristos! În această zi cu adevărat minunată, aș dori să vă urez grație. Fiul lui Dumnezeu a fost înviat în această zi. Hristos a înviat! Îmi doresc ca această duminică a lui Hristos să se bucure de viață, de necazuri plăcute, de lacrimi de bucurie și de fericire și să creadă în ce

În ce culoare ne întâlnim noul 2018: un ghid pentru fashionistas și fashionistas

Salutări pentru dvs., dragi cititori! Anul nou 2018 se apropie, iar femeile de modă se gândesc deja la ce să-l întâlnească. Culoarea noului an 2018 determină culorile hainelor care sunt preferate pentru celebrarea. Discutați despre acest lucru în avans pentru a putea să vă pregătiți cu câinele - gazda

Acest blog este citit de 10875 mame, pa
juca cu copiii lor.

Varicelă - fotografii, simptome și tratament la copii acasă

Varicela este o boală infecțioasă acută cauzată de viruși ai familiei herpes. O caracteristică distinctivă - erupția pe piele sub formă de bule mici. Este foarte important să nu permiteți unei persoane să pieptească bulele care s-au format, deoarece cicatricile pot rămâne după aceea.

Copiii, de regulă, suferă o boală mult mai ușoară decât adulții, în care pot provoca diverse complicații. O categorie tipică de persoane afectate de virus este copiii de la 1 an la 10 ani, dar vârful bolii la populația umană este la vârsta de 4 ani.

O persoană poate obține varicela o singură dată și în viitor va dezvolta o imunitate puternică pentru tot restul vieții. La copiii cu varicela, primele simptome incepeau la 1-3 saptamani dupa infectare, temperatura incepe sa creasca in prima zi si apar eruptii specifice pe corp - aceasta este stadiul initial al varicelei, care trebuie inceput in timp util.

Cum începe boala?

Varicela, deoarece se spune că poate fi transportată prin vânt, adică prin picături de aer. Să vedem cum se manifestă la copii. Cineva strănut lângă tine contagios, ai uitat deja de acest episod minor în viața ta. Și după 1-3 săptămâni, brusc, temperatura crește. Aceasta este etapa inițială a varicelei la copii (a se vedea fotografia).

Și dacă nu era vorba de apariția aproape simultană a unei erupții cutanate, atunci această afecțiune ar putea fi confundată cu infecții respiratorii acute, pe lângă cefaleea și senzația de slăbiciune sunt simptome de varicelă. Acum știi cum începe boala.

Cum te poți infecta?

Sursa de infecție este doar pacienții cu vărsături, și numai ei, deoarece acest tip de virus nu este adaptat la mediul extern și moare în doar câteva minute după ce a părăsit corpul.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că sursa de infecție este numai persoana a cărei varicela este în formă activă. Această etapă începe cu 2 zile înainte de apariția primei erupții pe corp.

Data la varice: stadiul initial al eruptiei cutanate

Pentru a determina cum arată faza inițială, vă sugerăm să vă familiarizați cu fotografia. Acesta arată natura erupției cutanate.

Perioada de incubare

Perioada de incubație a varicelei durează între una și trei săptămâni. În acest moment, boala nu se manifestă și oamenii nu bănuiesc nici măcar că ei înșiși sunt bolnavi, dar copilul sau adultul devine infecțios pentru alții din momentul în care virusul intră în el până la ultima erupție pe piele. În acest moment, trebuie deja să știți cum să tratați varicela acasă.

Simptome de varicela la copii

În cazul varicelei, simptomele la copii nu pot fi confundate cu nici o altă boală, deoarece se manifestă în toată gloria lor într-un timp foarte scurt. Principalele simptome ale varicelei sunt:

 1. Varicela, de obicei, începe cu febră, tremurături, febră și stare generală de rău.
 2. Erupții plane pe tot corpul (cu excepția palmelor și picioarelor), care acoperă rapid corpul (în 1-2 ore). Spoturi cu un kernel de mazăre sau de mei, roz. În acest stadiu, erupția cutanată nu provoacă disconfortul copilului sau adulților.
 3. După câteva ore, apare un mic bule în centrul punctelor, în interiorul căruia există un conținut transparent. Cel mai neplăcut lucru este că, atunci când apar bule, copilul începe să mânie și are tendința de a le pieptene. Aici este important să se asigure că persoana se oprește pieptănând pielea afectată, deoarece este posibilă transportarea infecției.
 4. După 1-2 zile, bulele se usucă și se acoperă cu o crustă brună. Cu toate acestea, în același timp, timp de încă 7-10 zile, cu un interval de 1-2 zile, apar erupții noi, care sunt din nou însoțite de o creștere a temperaturii.
 5. La pustulele adulte, leziunile devin umede pentru o lungă perioadă de timp, se formează ulcere, care vindecă o lungă perioadă de timp, formând cicatrici.
 6. La sfârșitul erupției cutanate, crustele dispar în decurs de 1-2 săptămâni, după care rămâne o ușoară pigmentare, dispărând cu timpul. Dacă au existat complicații în timpul bolii, de exemplu, a fost înregistrată o infecție pirogenică, apoi cicatricele mici rămân pe piele.

Toate aceste simptome sunt caracteristice varicelei și apar la majoritatea copiilor (indiferent de vârsta lor). Este extrem de important să recunoaștem simptomele sale în primele zile de dezvoltare a bolii, pentru a vedea un medic cât mai curând posibil și pentru a începe tratamentul.

Este important să nu confundați durerile cu răceala obișnuită, care este destul de frecventă la copii și are simptome similare (febră, slăbiciune, cefalee). De indata ce observati la copilul dumneavoastra prima eruptie pe corp si alte simptome de varicela, trebuie sa contactati imediat specialistii. Medicul va efectua un diagnostic diferențial și vă va spune cum să tratați varicela la domiciliu.

La copii, afecțiunea are o formă mai simplă decât varicela la adulți, care pot suferi în continuare de complicații.

Tratamentul pentru vărsături

La varicela, tratamentul copiilor este în principal simptomatic - tratamentul erupțiilor cutanate și simptomele asociate se efectuează: se utilizează remedii externe pentru ameliorarea durerii și dezinfectarea erupțiilor cutanate, antipiretice și analgezice. Antihistaminicele care ameliorează umflarea și durerea însoțesc tratamentul.

În stare generală severă și manifestarea pronunțată a pielii, poate fi necesară spitalizarea, mai ales dacă apar simptome din sistemul nervos (durere, radiații la picioare, cefalee severă) sau dacă devine dificil pentru pacient să respire.

Un tratament exemplar pentru varicela este următorul:

 1. Bulele unui lichid trebuie lubrifiate de mai multe ori pe zi, cu un verde strălucitor sau cu un lichid incolor Casteliani. Acest lucru contribuie la uscarea rapidă a bulelor și la formarea ulterioară a crustelor înainte de vindecare. În plus, previne răspândirea infecției pe tot corpul (a se vedea cum să frământați varicelă, cu excepția lucrurilor verzi).
 2. Ameliorarea simptomelor, inclusiv a mâncării. Pentru a face acest lucru, utilizați antihistaminice de acțiune sistemică, care, cu toate acestea, devin astăzi mai puțin populare, deoarece inhibarea răspunsului imun, conform ipotezelor, poate duce la complicații. Cu simptomele generale ale inflamației, de asemenea, tind să atenueze starea pacientului - pentru a ușura durerea și temperatura, pentru care se recomandă AINS: paracetamol sau ibuprofen.
 3. Pentru a reduce temperatura, trebuie să luați unele medicamente antipiretice, de exemplu: Panadol (Paracetamol), Nurofen, Efferalgan. Aspirina nu este recomandată, în special pentru copiii cu vârsta sub 10 ani.
 4. De asemenea, pentru a vindeca rapid varicela, trebuie să aderați la odihnă pentru perioada de intoxicare și temperatură ridicată.

În țările dezvoltate, în loc de coloranți de anilină, în combinație cu antihistaminice, utilizați lotiune de calamină, care ajută la calmarea pielii. Lotiunea este un antiseptic usor, usuca bule noi si promoveaza vindecarea mai rapida si protejeaza de asemenea pielea de iritanti. Se răcește și calmează zonele de zgâriere, reducând riscul cicatricilor și cicatricilor. Este testat clinic și certificat pe teritoriul Federației Ruse.

Prevenirea variolei

În prezent, există un vaccin împotriva varicelei.

De obicei, pacientul este izolat acasă. Izolarea se oprește la 5 zile după ultima erupție cutanată. Pentru copiii care frecventează grupuri organizate de copii, există o procedură de admitere la instituțiile pentru copii prevăzută de instrucțiuni. Dezinfecția datorată instabilității virusului nu se efectuează, aerisirea suficient de frecventă și curățarea umedă a încăperii.

Mă pot îmbolnăvi a doua oară?

Virusul varicelo-zoster aparține grupului de herpesvirus. Și, de fapt, după ce suferă de boală (de obicei în copilărie), nu dispare din corp, ci "adoarme" în zonele secrete ale măduvei spinării - ganglionii nervoși.

Virusul se poate trezi cu o scădere generală a imunității. Uneori dă aceleași simptome ca la vărsarea clasică, uneori provoacă așa-numita sindrila (când erupția se extinde de-a lungul coastelor - de-a lungul nervilor).

Câte zile este contagioasă?

Pentru a determina prima zi când varicela este contagioasă, puteți greu. Cu 1-2 zile înainte de începerea erupției cutanate, o persoană infectată este deja un purtător al acestei infecții. El va infecta alți oameni tot timpul în timp ce veziculele lui se maturează pe corpul său.

Un transportator sigur este considerat numai după ce dispare ultima crustă. Perioada contagioasă (infecțioasă) durează aproximativ 10-14 zile, timp în care infecția apare la cei din jur.

vaccinare

Vaccinul protejează în mod adecvat împotriva variolei și a complicațiilor acesteia. Este recomandat copiilor în vârstă de 12 luni și peste, precum și adolescenților și adulților care nu au avut anterior varicelă și nu au primit vaccinare. Vaccinul protejează împotriva bolii timp de 10 ani sau mai mult. În cazuri rare, persoanele vaccinate împotriva varicelei pot provoca varicela, dar boala va fi ușoară.

În prezent, în Statele Unite, Japonia și în alte țări, acest vaccin este obligatoriu pentru admiterea unui copil într-o instituție preșcolară. Dar în Rusia, vaccinarea copiilor împotriva varicelei nu a devenit încă răspândită, iar aceasta rămâne alegerea părinților.

Este de remarcat faptul că unii oameni cu un sistem imunitar slăbit (ca urmare a bolii sau a unor medicamente care afectează sistemul imunitar) nu trebuie vaccinate, deoarece pot dezvolta complicații. De aceea, înainte de a primi un vaccin unui pacient cu un sistem imunitar slăbit, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Cum începe varicela la copii? Etapa inițială a varicelei: simptome, tratament, fotografie

Ce este varicela (sau doar varicela) si care sunt cauzele acestei boli? Cât de periculoasă este ea? Cum începe varicela la copii și care sunt semnele sale caracteristice?

Atenție - un virus!

Varicelă se referă la bolile infecțioase cu febră și erupții cutanate în întregul corp. Responsabil pentru virusul varicelor zoster. Când este ingerat, provoacă o altă boală - zona zoster.

Prima mențiune despre varicela a apărut în antichitate. Dovezile despre natura sa infecțioasă au fost obținute în 1875, dar oamenii de știință au reușit să izoleze și să desemneze virusul varicelei doar până la mijlocul secolului al XX-lea sau, mai exact, în 1958.

În mod caracteristic, acest virus este capabil să infecteze numai oamenii. Acesta poate fi detectat în conținutul bulelor, începând de la 3 sau 4 zile de boală. Virusul nu are rezistență. Atunci când este încălzit, atunci când este expus la lumina ultravioletă sau expunerea la lumina soarelui, moare repede.

Nu încercați să vă ascundeți

Virusul este foarte contagios. Poate chiar să pătrundă în apartamentul vecinului în spatele ușilor închise, prin urmare, în grădinițe, boala variola este larg răspândită. Copiii de două până la șapte ani întâlnesc cel mai adesea "farmecul" lor. În acest caz, varicela la copii, simptomele pe care aproape toată lumea le-a experimentat, nu este considerată o boală periculoasă. Mulți părinți îl tratează ca pe o etapă inevitabilă a dezvoltării copilului.

Dacă în grupul de grădinițe există semne de varicela la copii, atunci putem spune cu încredere că toată lumea se îmbolnăvește fără excepție. Este aproape imposibil să preveniți o epidemie și să luați orice măsuri. De aceea, varicela la copii, perioada de incubatie este destul de mare (doua pana la trei saptamani), este una dintre cele mai acute boli infectioase. Virusul se răspândește cu impunitate, reușind să ajungă la toți fără excepție.

Când te poți infecta?

Purtătorul de virus devine contagios cu o zi înainte de apariția primelor semne vizibile de varicela la copii (erupții cutanate) și poate servi drept peddler al infecției la câteva zile după detectarea unei erupții cutanate proaspete, prin urmare carantina pentru această boală se termină nu mai devreme de 5 zile de la oprire apariția de urme noi.

De regulă, copiii din grădiniță tolerează variabil relativ ușor varicela. Dacă un copil are mai mult de șapte ani, ceea ce se întâmplă în mod mai puțin frecvent, boala va fi mult mai gravă, cu posibile complicații. Până la jumătate de an, copiii, de regulă, nu se îmbolnăvesc de varicela. Ele sunt protejate de imunitatea primită de la mamă în perioada prenatală.

Varicela este transmisă prin aer, care cade pe membranele mucoase ale tractului respirator și ale ochilor - de aici vine numele. În țara noastră, tratamentul se efectuează în condiții de carantină, dar în Europa, copilul care are varicela nu este limitat în contact cu colegii săi, deoarece se crede că este mai bine și mai sigur să îl ai în copilărie.

Deci bebelușul este bolnav.

Cum începe varicela la copii? Începutul său cel mai adesea se întâmplă neașteptat și îi ia pe părinți prin surprindere.

Veți realiza imediat că varicela a început la copii - nu veți confunda simptomele cu oricare alta. Odată cu apariția bolii, temperatura corpului se ridică instantaneu la treizeci și opt până la treizeci și nouă de grade, iar pe întreg corpul, cu excepția palmelor și a picioarelor, apar erupții plate de formă roșie, asemănătoare cu mușcăturile insectelor. Acesta este stadiul inițial al varicelei. Părinții tineri lipsiți de experiență se sperie de multe ori, fără să-și dea seama ce boală teribilă a vizitat un copil. Acest lucru se datorează faptului că mulți nu știu cum arată puiul de găină la copii.

În acest stadiu, erupția nu aduce disconfortul copilului. Dar, literalmente, în câteva ore, bule mici cu conținut transparent se formează în centrul fiecărui loc. Când apar, copilul este mâncărime, încercând să le pieptească. Este foarte important să preveniți astfel de zgârieturi, deoarece pielea deteriorată este o poartă deschisă pentru orice infecție.

Ce urmează?

După 10-12 ore după ce varicela începe la copii, primele bule care par să se usuce și să înceapă să se acopere cu cruste, dar în același timp apar multe noi. Procesul durează o săptămână sau zece zile. Noi pată "înflorește" pe corpul copilului în fiecare zi, în timp ce temperatura este constant ridicată.

Uneori, simptomele de varicela la copii nu arată atât de clar. Erupțiile pot apărea pe scalp, deci este important să examinați cu atenție părul copilului. Dacă există o formă ușoară de varicela la copii, pot exista foarte puține cosuri, uneori doar una sau două. Acestea pot apărea pe mucoasa gurii sau laringelui. În acest caz, gâtul trebuie clătit cu o soluție de medicament "Furacilin" sau se utilizează pulverizarea "Ingalipt".

După etapă vine disparitia procesului activ. Erupția dispare în decurs de o săptămână sau două, lăsând în urmă semnele de pigment care trec în cele din urmă. Dar dacă în timpul fazei active a apărut o infecție, cicatricile mici pot rămâne pe piele.

În timpul întregii boli, micul pacient se simte foarte slab, iritabil, doarme foarte prost, suferă de apetit redus.

Să vorbim despre probleme

Pot exista complicații cu varicela? Cea mai comună dintre cei care sunt credincioși este inflamația în locurile în care au fost pieptănate. Dacă microbii patogeni intră în răni, erupția cutanată poate fi înfricoșată și vindecată dureros și pentru o lungă perioadă de timp, lăsând cicatrici urâte. În unele cazuri, aceste etichete rămân pe viață.

În cazul în care infecția este de origine bacteriană, se pot dezvolta complicații mai grave - abces, stomatită, limfadenită, erizipel, flegmon și chiar pneumonie. În cazurile severe, varicela poate fi complicată de nefrită sau encefalită. Părinții ar trebui să fie informați despre modul în care începe vărsarea varicelei la copii, pentru a reacționa în timp și a împiedica acest lucru să se întâmple.

Diagnostic și tratament

Medicul de obicei diagnostichează pe baza manifestărilor clinice ale bolii. Este ușor de diagnosticat varicela, deoarece erupția caracteristică este dificil de confundat cu orice.

În mod obișnuit, varicela la copii, a căror simptome nu indică prezența complicațiilor, este tratată acasă în condiții de carantină. Excepțiile sunt cazuri de stare foarte gravă. După cum se știe, infecțiile de origine virală (cum ar fi varicela) nu sunt tratate cu antibiotice, motiv pentru care părinții devin uneori încurcați dacă un medic prescrie medicamente antibacteriene. Trebuie să știți că astfel de medicamente sunt prescrise numai atunci când există o infecție secundară asociată.

Cel mai adesea acest lucru se datorează bulelor banale de pieptene. De aceea, monitorizarea cursului bolii copiilor mici necesită o atenție constantă a părinților. În timpul perioadei de boală acută, părinții ar trebui să depună toate eforturile pentru a distrage copilul de mania constantă. Pentru a face acest lucru, copilul trebuie să fie întotdeauna ocupat cu ceva. Puteți utiliza desen, citi cărți pentru copii, povestiri.

Mode și grijă

Nu există mijloace specifice de tratare a vărsării de vânat, adică, tabletele cu erupție nu au fost încă inventate. Este necesar să se respecte odihna de pat, să se mențină curățenia lenjeriei, să se bea mult și să se urmeze o dietă de lapte.

Lenjeria pentru bebeluși ar trebui să fie moale și numai din bumbac natural. El trebuie să schimbe patul în fiecare zi și în nici un caz să nu-l amorțeze. Foile vechi vechi care nu vă deranjează murdărite cu vopsea verde vor face.

Nu trebuie să biciuiți copilul, asigurați-vă că nu transpira - acest lucru mărește mâncărimea. Apă bebelușul dvs. mai des cu supă de cățel, ceai din plante sau suc de fructe și, de asemenea, sucul diluat cu apă.

Principalul lucru în tratamentul

Principala măsură de prevenire a complicațiilor este tratarea leziunilor de două sau trei ori pe zi cu o soluție de permanganat de potasiu sau verde strălucitor. Trebuie înțeles că nici unul nici celălalt nu vindecă varicela, ci servește doar ca dezinfectant și reduce mâncărimea. În plus, tipul și starea bulelor tratate cu verde strălucitor dau medicului o idee despre stadiul bolii și progresul recuperării.

Atunci când temperatura crește mai mult de treizeci și opt până la treizeci și opt și jumătate de grade, copilul are nevoie de antipiretice. Dacă mâncărime devine insuportabilă, puteți să îi cereți pediatrului să prescrie antihistaminice.

Una dintre cele mai controversate întrebări: "Este permisă scăldarea copiilor cu vierme de vierme?" În acest caz, opiniile pediatrilor noștri și străini nu se potrivesc. Medicii europeni cred că dușul calmează pielea și ameliorează mâncărimea, în timp ce medicii locali, de regulă, se opun oricărei proceduri de apă în această perioadă. Numai băile locale cu o soluție de permanganat de potasiu nu sunt interzise.

Este posibilă prevenirea bolii?

Există măsuri preventive pentru această boală? Singura măsură în acest moment este izolarea în timp util a copilului bolnav și a celor care l-au contactat.

Carantina este de obicei stabilită timp de până la 9 zile de la prima erupție cutanată. Dacă boala a devenit larg răspândită, carantina în grupul de grădinițe este stabilită la 21 de zile de la momentul detectării primului caz de boală. Dacă se cunoaște data contactului cu copilul bolnav, de la 1 până la 10 zile după aceea, copiii pot continua să meargă la grădiniță și la școală, iar de la 11 la 21 de zile sunt trimiși în carantină.

Pot să mă îmbolnăvesc din nou?

Există vreo vaccinare împotriva varicelei? Oamenii de știință se referă ambiguu la posibilitatea prevenirii bolii prin măsuri preventive, aparent, de aceea în Rusia nu se fac astfel de vaccinări.

Unii părinți au o întrebare dacă este posibilă reapariția varicelei. De regulă, se îmbolnăvește doar o singură dată în viață, după care se produc anticorpi în corpul pacientului. În cele mai rare cazuri, dacă anticorpii nu au fost dezvoltați dintr-un anumit motiv, este posibilă o boală repetată. Astfel de cazuri sunt înregistrate doar ca o excepție. În același timp, odată ce un virus de varicela a intrat în organism, rămâne cu noi pentru totdeauna, dar sistemul imunitar uman este de obicei capabil să-l țină sub control.

Care sunt consecințele și amintirile lăsate în urmă de varicela în condiții de siguranță la copii? Fotografiile din albumul de familie cu un verde murdar al copilului vor cauza încă zâmbete pentru o lungă perioadă de timp. Și din boala în sine nu va rămâne o urmă.

Varicela la copii: simptome și metode de tratament, stadiul inițial al varicelei

Varicela la copii fotografie

Varicela este o boală foarte contagioasă, virală, cunoscută tuturor, care afectează atât copiii mici, cât și adolescenții și părinții lor. Ea continuă cu o erupție veziculară pronunțată.

Nu reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății, dar pentru pacienții aflați la o vârstă fragedă, varicela este foarte dureroasă datorită mâncării intense, care nu se diminuează niciodată fără tratament.

Varicela este cauzată de virusul herpes Varicella-Zosper, care se răspândește prin aer dintr-un copil infectat într-unul sănătos, care penetrează celulele membranelor mucoase. Aceasta aparține categoriei de "virusuri volatile" cu susceptibilitate de 100% - adică toți cei care au avut contact cu ei se îmbolnăvesc.

Foarte des, infecția are loc în camere mici, unde copiii stau mult timp (pepinieră, grădiniță). Cu fluxul de aer, virusul se raspandeste la o distanta de pana la 20 de metri. Infecția este posibilă de la un copil care suferă de zona zoster cauzată de același tip de virus herpetic.

Sugarii care sunt alăptați cu laptele matern primesc împreună cu el anticorpi pentru varicela, astfel încât copiii cu vârsta de până la un an rar captează virusul.

Principalele simptome ale varicelei la copii

După perioada de incubație (1-3 săptămâni) și stadiul inițial al varicelei (foto de mai jos), apar principalele simptome pronunțate și care nu provoacă îndoieli în diagnosticare.

Forma de lumină:

 • practic nu cresterea temperaturii;
 • erupțiile nu sunt abundente, trecând în 3 - 4 zile;
 • mâncărime severă până la moderată.

Formele medii și severe sunt caracterizate de:

 • starea de febră atunci când temperatura crește până la 40 ° C;
 • dureri de cap;
 • erupții multiple pe corp și mucoase orale sub formă de mici formate de blistere roșiatice;
 • mâncărime intense;
 • pierderea apetitului, somn;
 • iritabilitate, slăbiciune;
 • greață și vărsături.

Erupția acută acoperă adesea o mare parte a pielii și a membranelor mucoase.

Fiecare val de erupție cutanată este însoțit de o creștere bruscă a temperaturii, adesea de valori ridicate. Erupția adesea captează nu numai pielea exterioară, ci membranele mucoase din gură, gât, ochi și organe genitale.

Bulele se sparg repede, transformându-se în ulcere mici asemănătoare variolei. Pentru varicelă, apariția tipică a veziculelor noi este tipică, astfel încât să puteți vedea pete pe piele în același timp - pete, vezicule și cruste în grade diferite de maturizare.

Ridicarea, ulcerul este strâns cu o lumină, treptat căzând, crustă. De obicei, ulcerele dispar, fără a lăsa urme pe piele, cu toate acestea, dacă copilul le piește în profunzime - goluri, cicatrici după varicelă pot rămâne, la fel ca și după variolă. În plus, tratamentul poate fi foarte lung dacă microbii intră în ulcere, provocând re-infectare și complicații.

Etapa inițială a varicelei, apariția primelor bule (foto 3)

Numărul de bule variază. Cu o formă ușoară de infecție, numai 15 până la 20 de papule scot afară, cu o formă severă, numărul de vezicule atinge o mie sau mai mult. În medie, copilul nu apare mai mult de 300 de ospinok pe întreaga perioadă a bolii. De obicei, petele după varicela dispăr în cele din urmă în 45 până la 70 de zile, lăsând pielea netedă.

Copiii mici au variola într-o formă mai slabă decât adulții, care suferă mult mai grav.

Primele semne de varicela la copii

La copii, primele semne de varicela apar după o lungă perioadă de incubație (de la 10 la 21 de zile). Debutul bolii apare neobservat - aceasta este perioada de reproducere și acumulare a agentului patogen.

După ce virusul intră în ganglionii limfatici și sângele începe să arate primele simptome ale stadiului incipient al varicelei:

1. fenomene catarre similare cu semnele de infecție respiratorie:

 • letargie, capricioasă;
 • refuzul de a mânca la sugari, pierderea poftei de mâncare la copiii mai mari;
 • neliniștea în somn;
 • temperatură scăzută - până la 37,5 ° С;
 • articulații dureroase, dureri abdominale slabe.

2. Prima apariție a petelor roșii plate pe capul copilului și în zona burții, asemănătoare cu mușcăturile de insecte.

3. Transformarea suficient de rapidă a petelor în papule (acnee), când partea centrală a pielii înroșite se ridică pentru a forma un bule cu un lichid limpede.

Câte zile este variola contagioasă?

Medicamentul susține că perioada de infecție cu varicela durează în medie 12-14 zile de la introducerea virusului în corpul copilului. Dar perioada de incubație a varicelei la copii durează între 10 și 21 de zile, iar acest lucru trebuie luat în considerare.

În același timp, infecția este încă posibilă în termen de cinci zile de la formarea ultimei inflamații din vezicule.

Pericolul infectării pentru ceilalți copii este acela că simptomele infecției nu se manifestă pentru o lungă perioadă de timp, iar copilul este deja un purtător al virusului timp de mai multe zile și este ușor să se infecteze atunci când nu există încă manifestări pe piele sau în starea pacientului.

Pentru prevenirea răspândirii infecției, un copil bolnav este izolat, excluzând posibilitatea contactului cu alți copii. Perioada de carantină include încă 5 zile după vindecarea ultimului ulcer - până când ultima crustă se îndepărtează.

Copiii din instituțiile preșcolare sunt, de obicei, izolați din ziua 11 de la contactul cu un copil cu varicela. Carantina durează 21 de zile, dar dacă nu se observă semne de infecție, copiii duc o viață normală.

Tratamentul varicelei la copii

Varicea varicelor este o infecție virală, deci nu există agenți antibacterieni pe care părinții le place să nu le aplice.

Sarcina principală în tratamentul infecției este de a scuti mâncărimea intolerabilă la copii, deoarece zgârierea este periculoasă prin introducerea de bacterii patogene în sângele copilului și răspândirea infecției în organism. În acest caz, terapia antibacteriană este indispensabilă.

Schema de bază a măsurilor terapeutice:

 1. Urmărirea apariției unor bule noi pentru a lua rapid măsuri pentru uscarea și vindecarea lor.
 2. Măsuri active pentru eliminarea sau atenuarea mâncării.
 3. Soothing un copil bolnav cu ajutorul de remedii pe bază de plante valerian, motherwort. Mâncăria dureroasă prelungită slăbește puternic sistemul nervos al copilului.
 4. Este necesară reducerea febrei dacă temperatura depășește 38 ° C. Este inacceptabil să lași un copil cu o temperatură la care își pierde multă apă și putere.
 5. Respectarea regimului de băut: copilul trebuie să primească o cantitate mare de apă, băuturi din fructe, compoturi, supă de supă, cât mai mult posibil pentru a preveni deshidratarea, îngroșarea sângelui și urinarea. Multe complicații se dezvoltă prin deshidratare. Consumul de apă din abundență reduce riscul de complicații.
 6. Medicamente, inclusiv antipiretice, medicamente antiseptice, antihistaminice (picături, pilule, unguente), alți agenți externi care ameliorează pruritul.

Ca sedativ, puteți da tincturii copilului valerian (1 picătură pe an de viață) sau un decoct de rizomi.

Metode specifice non-medicamente pentru reducerea pruritului:

1. Crearea unei răcoritoare ușoare în cameră. Cu cât este mai fierbinte copilul, cu atât mai mult apare erupția și mâncărimea devine mai intensă. Aerul rece are un efect benefic asupra blisterelor și ulcerelor, uscând și luminând starea. Mulți părinți folosesc cu succes un uscător de păr cu instalare la temperatura camerei - o suflare ușoară a locurilor de mâncărime ajută foarte mult în timpul unui atac de mâncărime.

2. Unghiile copiilor trebuie taiate scurt, inclusiv bebelusii.

3. O rochie de sân este fabricată din mănuși de bumbac în timpul somnului, astfel încât să nu provoace mancarimi.

4. Deseori întrebarea - când pot să mă spăl după varicela, este răspunsul că numai după ce bulele se transformă în răni, altfel erupția se poate răspândi. Această iluzie este respinsă de pediatrii moderni. Virusul nu se răspândește prin apă, dar o nouă infecție poate intra în răni pieptănate și ne-vindecate din apă.

După baie nu este nevoie să frecați pielea cu un prosop, și ușor înmuiați prin.

Asistență medicală

Agenți de siguranță care scad temperatura - paracetamol, ibuprofen.

Interzis: amidopirină, aspirină (extrem de periculoasă pentru copiii cu varicela).

Analgin nu este recomandat. Numai în caz de variola severă este permisă de la vârsta de 3 ani pentru a lua un amestec de jumătate din doza de analgin și paracetamol pentru copii. Acesta este un instrument foarte eficient la temperaturi ridicate, care este greu de batut in alt mod.

Preparatele împotriva herpesului pe bază de aciclovir la copiii mici sunt folosiți foarte rar datorită efectelor secundare și compoziției complexe. Dar dacă copilul a fost infectat cu infecția și evoluția bolii este foarte gravă, în acest caz, utilizarea medicamentelor pentru herpes este necesară, totuși, numai dacă este prescrisă de medicul pediatru și sub controlul strict al stării copilului.

În zonele cu bule de spargere, zgârieturi, se produce deteriorarea integrității pielii. Bacteriile piogenice sunt ușor introduse în astfel de locuri.

Ulcerele infectate se vindecă mult mai mult cu formarea ulterioară a cicatricilor. Pentru a preveni acest lucru, erupția cutanată este tratată în mod regulat cu agenți antiseptici - în Rusia, soluția tradițională de verde strălucitor este adesea folosită. Din remedii folclorice puteți folosi ulei de arbore de ceai.

Preparate moderne pentru ameliorarea iritațiilor dureroase de gâlgâi:

Antihistaminicele topice sub formă de unguente și geluri sunt folosite în mod activ pentru a ușura atacul cu mancarime. Utilizarea acestor unguente ar trebui să fie atentă, aplicarea este permisă în cantități mici numai pe papula în sine.

În caz contrar, cu o abundență de erupție pe toată suprafața corpului, este posibilă o supradoză a medicamentului, care este absorbit activ în sânge prin zonele afectate.

Medicamente antihistaminice, mâncărime liniștitoare - Fenistil în picături, Suprastin (doza este aleasă de pediatru).

Cu erupții abundente, cu permisiunea unui medic, utilizați Acyclovir (unguent sau cremă 5%), care se aplică într-un strat subțire numai pe punctele de leziune.

Pentru a diminua mâncărimea, bulele sunt șterse cu gel Fenistil numai pe bază de prescripție medicală.

Lotiunea si crema de calamina au fost folosite din copilarie, nu usuca pielea deteriorata si amelioreaza rapid mancarimea, racind zona afectata, acționând ca un anestezic local.

Lotiunea accelerează recuperarea celulelor și acoperă ulcerele și zgârieturile cu un strat subțire, protejându-le de daune neintenționate în timpul mișcării și deghizării unui copil.

Unguent Linocen cicloferon ajută și la varicela, penetrează pielea și activează producerea de interferoni de protecție. În plus, unguentul conține un antiseptic care împiedică dezvoltarea infecției purulente.

Aplicați, de asemenea, și bebelușul atunci când faceți dinți - Kaogel, Kamistad, ameliorarea simptomelor.

Remedii populare bazate pe uleiuri

Ulei de cătină de mare, cu varicela

Ulei din arbore de ceai. Proprietățile antibacteriene și de vindecare sunt folosite pentru a accelera vindecarea ulcerelor și pentru a lupta împotriva pigmentării. Fleece sau ureche stick de două ori pe zi pătată cu pete ulei de arbore de ceai, după ce crusta a dispărut.

Acest lucru va accelera aducerea pielii într-un aspect natural, fără pete de vârstă.

Ulei de cătină. Acesta a fost folosit de mult pentru a vindeca mai bine ranile si pentru a scapa de cicatrici, va ajuta, de asemenea, de efectele varicelei.

Dacă după calcularea ulcerului există cicatrici pe piele - utilizați ulei de cătină - va accelera regenerarea, va hidratează pielea și o va face mai elastică, ceea ce va contribui la revenirea rapidă a aspectului sănătos.

În cazul unei forme severe a bolii, se utilizează pentru clătirea gâtului, împreună cu alte medicamente și pentru lubrifierea manifestărilor pe mucoasa orală.

Unt de cacao. Are proprietăți similare și poate fi folosit în locul cărnii de mare, în același scop.

Masajele cu uleiuri esențiale pot fi recomandate adulților pentru vindecarea rapidă a cicatricilor de vărsături, puteți utiliza uleiurile dvs. hidratante și tonice preferate pentru piele.

Complicații după varicela

Infecția cu varicela trebuie evitată după orice vaccinare, deoarece imunitatea este redusă în acest moment. În caz contrar, sunt posibile complicații foarte periculoase.

Tipuri de complicații:

1. Forma hemoragică a varicelei este foarte periculoasă.

O atenție medicală imediată este necesară atunci când apar oricare dintre simptome:

 • crusta a dispărut, dar petele cresc și seamănă cu un blister "rece", se transformă în albastru;
 • o nouă erupție cutanată apare în decurs de 10 zile de la debutul bolii;
 • temperatura rămâne peste 37 de grade pentru mai mult de o săptămână și crește chiar și atunci când crustele cad;
 • a existat o tuse, un nas curbat - acest lucru poate indica o erupție puternică de vezicule în nazofaringe.

2. Encefalita de varicela cu leziuni ale creierului de virusul Varicella-Zoster.

Cauzează paralizie, tulburări neurologice care devin ireversibile fără tratament. Se întâmplă rar, de regulă, în cazul copiilor debilitați care sunt tratați numai în spitale.

Cu regimul corect de tratament, prognosticul este destul de favorabil.

3. Inflamația plămânilor - are loc cu o imunitate puternic slăbită.

4. Encefalopatia hepatică acută sau sindromul Ray. Aceasta este o patologie extrem de rară, foarte severă care se dezvoltă, în opinia medicilor, datorită utilizării medicamentelor de acid acetilsalicilic (sau pur și simplu de aspirină) în perioada de varicelă.

Rezultatele fatale în encefalopatia hepatică la vârsta de 3 până la 12 ani apar la fiecare al patrulea copil din 100 de cazuri.

5. La infectarea veziculelor rupte și pieptănate, pot apărea leziuni pulmonare extinse în formă de flegmon, abcese care necesită intervenție chirurgicală. Astfel de leziuni severe lasă cicatrici pronunțate pe piele după varicela.

Chicken Pox Vaccinarea

Vaccinarea împotriva varicelei pentru copii oferă aproape 100% garanție pentru protecția împotriva virusului. Cu toate acestea, este prea scump pentru utilizarea gratuită cu noi pretutindeni.

Există două opțiuni. Vaccinul francez Okavaks (SANOFI PASTEUR, S.A.), parte a programului de vaccinare de la Moscova, și Varilriks belgieni. Ambele conțin virusuri slăbiți. Costul este destul de ridicat, precum și eficiența, există efecte secundare și contraindicații.

A permis vaccinarea altor copii în același timp, dar numai în diferite zone, cu excepția vaccinărilor BCG și a rabiei.

Pediatrii permit vaccinarea copiilor de la an la an.

Prevenirea variolei la copii

Părinții sunt întotdeauna îngrijorați dacă un copil va primi varicelă după un posibil contact cu un copil infectat sau dacă se îmbolnăvește după ce a fost vaccinat împotriva variolei.

Potrivit statisticilor, după vaccinarea împotriva vărsării de la varicela, cazurile de boală la copiii vaccinați sunt extrem de rare. Se înregistrează că, chiar și atunci când este infectată, boala trece fără consecințe, curge ușor. Condiția generală în acest caz este destul de satisfăcătoare și erupția nu apare deloc sau se observă cosuri individuale.

Chiar dacă vaccinarea nu se efectuează, un copil cu o imunitate puternică va tolera mai ușor variola, se va recupera mai repede decât cel de-al său, cu o rezistență corporală redusă.

Mai mult, cu rezistența slabă a corpului, probabilitatea complicațiilor este mult mai mare. Acest lucru sugerează că un sistem imunitar stabil este, de asemenea, o parte a măsurilor preventive împotriva varicelei.

Etapa inițială de varicela la copii

Varicela sau varicela este o boala infectioasa acuta cauzata de virusul herpesului. Cel mai adesea, această boală este infectată de copii în vârstă de aproximativ patru ani, când aceștia sunt cel mai în contact unul cu celălalt. Aceasta este o boală foarte contagioasă și adesea întregul grup este bolnav în același timp în grădinițe. Dar, în corpul copiilor, această boală trece ușor, drept rezultat, copilul este format imunitate pentru viață, care nu permite să se infecteze din nou.

În acest articol veți învăța:

Primele manifestări

Perioada de incubație, în care simptomele bolii nu sunt exprimate, pot dura aproximativ 21 de zile.

Primele semne ale bolii: slăbiciune, oboseală, pierderea poftei de mâncare, creșterea temperaturii corpului, durere în gât. Aceste semne sunt foarte generale, nespecifice.

Prin urmare, este important să nu confundați varicela cu o răceală și să știți cum arată:

 1. Să începem cu stare generală de rău, febră și pierderea apetitului și a vitalității;
 2. După câteva ore, puteți vedea un simptom specific, care este o erupție cutanată. Nu atinge doar palmele și picioarele. Erupțiile nu provoacă disconfort, sunt mici și roz în culoare;
 3. Creșterea rapidă se dezvoltă rapid și în câteva ore apar bule mici cu lichid transparent în interiorul cosurilor. In acest moment, pielea incepe sa mancarimi, copilul simte o mancarime puternica. Dar dacă aceste structuri sunt deteriorate, puteți infecta infecția.

Datorită acestor semne, forma bolii este ușor de determinat. Mama ar trebui să solicite sfatul medicului pentru tratamentul ulterior. Există și alte boli care pot provoca roșeață asupra corpului, este important să le puteți diferenția.

Ce doctor să contactezi pentru tratament

Tratamentul acestei boli este simplu, aproape totul a trecut prin ea. Când apar primele simptome, este foarte important ca mama să se adreseze medicului pediatru, astfel încât el să poată distinge varicelă la stadiul inițial de alte boli cutanate și infecțioase.

Caracteristicile bolii

După ce a apărut o infecție a vărsăturii, procesul începe să se desfășoare în mai multe etape care au caracteristici caracteristice:

 • Etapa inițială a varicelei la copii (perioada de incubație) nu are simptome, durează aproximativ trei săptămâni. Aici virusul se multiplică și se acumulează în organism;
 • Perioada prodromală se manifestă prin simptomele răcelii comune, durează aproximativ o zi;
 • Perioada de apariție a primelor semne ale bolii, care este specifică, durează 1-3 săptămâni. Caracterizată de apariția erupției cutanate. Posibile creșteri accentuate ale temperaturii la 39-40 de grade. Într-o formă ușoară, creșterea valorilor pe termometru poate fi destul de nesemnificativă.

Conform studiilor, perioada de varicela la copii este contagioasă cu două zile înainte de apariția primei erupții și până la erupția cea mai recentă. Astfel, perioada activă a bolii durează aproximativ zece zile. În această perioadă, este necesar să se amâne vaccinările DTP, de exemplu, deoarece cu un sistem imunitar slăbit acest lucru poate duce la complicații grave.

În stadiul activ, este necesar un regim de carantină pentru a nu infecta alte persoane și a proteja organismul de aderarea unei alte infecții, care poate fi foarte dăunătoare pentru imunitatea slăbită. Dacă la cinci zile după apariția ultimei erupții pe piele, erupția nu sa manifestat, copilul poate fi considerat neinfecțios. După aceea, va fi mai bine dacă copilul să rămână acasă pentru câteva zile, deoarece boala este foarte periculoasă pentru adulți, în special pentru femeile însărcinate.

Perioada de incubare

Infecția poate apărea prin picături de aer sau prin contact, când lichidul din bulele unui copil devine pe membrana mucoasă a ochilor, organele respiratorii ale altui.

Se poate împărți în etape:

 • Începeți - din momentul contactului cu transportatorul pentru a fixa virusul în organism în 4 zile;
 • Dezvoltarea bolii, în care există o reproducere activă a virusului;
 • Etapa finală, când virusul intră în sânge, se răspândește pe tot corpul, apar primele simptome. Apoi, persoana devine infecțioasă, sistemul imunitar începe să lupte, producând anticorpi.

Această perioadă este importantă deoarece, știind când copilul este în contact cu transportatorul, puteți calcula momentul în care poate infecta restul. Pentru a asigura persoanelor din jur, este important să păstrați copilul acasă pentru această perioadă.

Prevenirea variolei la copii

Prevenirea dezvoltării variolei la copii este vaccinată, astăzi se face la cererea părinților. Ca rezultat al acestei proceduri, copilul apare imunitate, la fel ca și după boală. Majoritatea părinților consideră că este mai bine ca aceștia să aibă varicelă.

Dar este important să ne amintim că boala nu este neapărat ușoară. Există întotdeauna un risc de complicații. În plus, studiile indică faptul că dacă există un virus herpetic în organism după ce a suferit varicela, există riscul de sindrila.

Tratamentul bolii

Nu există nici un tratament pentru acest virus.

Prin urmare, pentru a reduce suferința copilului, se efectuează un tratament simptomatic:

  Agenții antipiretici pot fi utilizați pentru citirile cu temperatură ridicată (Ibuprofen sau Paracetamol);

Realizarea tuturor acestor instrucțiuni va asigura prevenirea complicațiilor viitoare. Este important să acordăm copilului o atenție deosebită în această perioadă deoarece, în ciuda inofensivității bolii, acesta îl chinuie foarte mult. În plus, există un risc ridicat de a adăuga alte boli infecțioase și leziuni ale pielii.

O Altă Publicație Despre Alergii

Herpesul pe pilulele pentru buze: terapie antivirală eficientă

Virusul herpesului este o problemă frecventă care se confruntă cu 95 din 100 de persoane. Cel mai frecvent tip de boală este recurența erupțiilor herpetice pe buze.


Fibromul pe față

Fibromul este o tumoare benignă constând din țesut fibros-conjunctiv. Acesta poate fi combinat cu alte țesuturi, cum ar fi glandular, muscular sau vascular. În majoritatea cazurilor, locul localizării fibroamelor este membranele mucoase, în special membranele mucoase ale gurii, obrajilor, gurii și limbii sau țesuturile moi ale corpului.


Înainte Vizin picături de ochi ușurează inflamația pe față?

Un astfel de medicament ca Vizin a fost creat inițial pentru a aduce înapoi ochii care au toate semnele de oboseală - umflare, înroșire, durere, rupere.


Atheroma pe spate

Chistul epidermic (epidermal), sau ateromul, are loc în zone bogate în glandele sebacee. Aceasta este fața, gâtul, capul, zona înghinală, spate. Noua creștere este considerată benignă, deși ateromul poate ajunge la dimensiuni mari.