Kuriozin (gel): instrucțiuni de utilizare, analogi și recenzii, prețuri în farmacii în Rusia

Curiosinul este un gel local cu proprietăți antimicrobiene, antiseptice și regeneratoare. Ingredient activ: hialuronat de zinc (hialuronat de sodiu, clorură de zinc).

 • Acidul hialuronic protejează celulele împotriva deteriorării, menține elasticitatea pielii, accelerând astfel regenerarea celulară și vindecarea rănilor.
 • Zincul are efecte antimicrobiene și antiinflamatorii.

Hialuronatul de zinc formează o matrice extracelulară care accelerează procesul de granulare, angiogeneză și epitelizare, mărind astfel sinteza și acumularea fibrelor de colagen.

Datorită utilizării gelului Curiosin, se observă accelerarea vindecării pielii deteriorate prin tensiune primară / secundară, ca urmare a retenției și eliberării apei, în zona afectată este creată o micromediu special.

Acționând ca o barieră mecanică și antimicrobiană, hialuronatul de zinc contribuie la formarea unui strat de protecție moleculară biocompatibilă și, în consecință, ameliorarea durerii în zona ranilor și ameliorarea procesului inflamator.

Aplicarea gelului de ridura Curiosin

Gel Curiosin conține în compoziția sa acidul hialuronic, care ajută la întinerirea pielii și la creșterea elasticității acesteia. Nu este dependenta, este destul de ieftin si usor de folosit. Dintre dezavantaje se poate considera un sentiment de etanșeitate a pielii și de ardere la începutul aplicării.

Curiosinul poate fi utilizat sub formă de măști pentru față și sub formă de cremă, singur sau în combinație cu alte preparate cosmetice. Cu pielea uscată, masca nu se poate spăla și își îndepărtează resturile cu un șervețel.

Puteți utiliza gelul timp de o lună, după care ar trebui să faceți o pauză (3-4 luni) și să repetați cursul pentru a menține efectul.

Curiozina acnee

Utilizarea gelului de acnee Curiosin ca singurul tratament poate să nu fie suficient de eficientă. Se recomandă utilizarea acestuia ca parte a terapiei complexe, cu agenți antibacterieni mai eficienți pentru acnee.

Acidul hialuronic lasă pe piele o peliculă protectoare care păstrează umezeala necesară și restaurează țesutul deteriorat. Zincul ucide germenii și reduce inflamația.

Indicații pentru utilizare

Ce ajută Kuriozin? Conform instrucțiunilor, gelul este prescris în următoarele cazuri:

 • tratamentul topic al tuturor formelor de acnee ușoară și moderată, în principal comedoane și acnee papulopustulară;
 • ca parte a terapiei complexe pentru tratamentul local al vindecării prostate, a rănilor infectate, a ulcerului piciorului, a rănilor de presiune, a fistulelor, precum și pentru accelerarea vindecării normale a rănilor.

Instrucțiuni de utilizare Curiosin, doză de gel

Aplicată exclusiv în exterior! După pre-curățarea pielii, aplicați un strat subțire pe zonele afectate de 2 ori pe zi.

Curiosin gelul este absorbit în câteva minute și nu necesită utilizarea unui bandaj.

Medicamentul nu pata hainele si pielea, nu provoaca fotosensibilizare.

Gelul Curiosin conține acid hialuronic, folosit în cosmetologie ca un instrument puternic pentru hidratarea pielii. Prin urmare, ridurile după utilizarea gelului nu pot apărea.

Pentru a hidrata pielea, puteți folosi orice cosmetice care sunt potrivite pentru un anumit tip de piele.

Efecte secundare

Instrucțiunea avertizează cu privire la posibilitatea dezvoltării următoarelor efecte secundare în numirea gelului Kuriosin:

 • Rar - reacții alergice (iritație și dermatită de contact);

La începutul tratamentului este posibilă o ușoară senzație de arsură, care dispare treptat. Gelul poate provoca o senzație de strângere cu pielea uscată.

Contraindicații

Este contraindicat să numiți Kuriozin în următoarele cazuri:

 • Perioada sarcinii și alăptării;
 • Hipersensibilitate la medicament.

Nu sunt furnizate date privind utilizarea medicamentului la copii.

supradoză

Atunci când este aplicat local, practic nu este absorbit. Supradozajul este puțin probabil.

Analoguri Kuriozin, preț în farmacii

Dacă este necesar, este posibil să înlocuiți gelul Kuriozin cu un analog pentru efect terapeutic - acestea sunt medicamente:

Alegerea analogilor este important să înțelegeți că instrucțiunile de utilizare a Kuriozin, prețul și recenziile nu se aplică medicamentelor cu acțiune similară. Este important să consultați un medic și să nu faceți o înlocuire independentă a medicamentului.

Prețul în farmacii ruse: gel Kuriozin 15,4 mg, 15 g - de la 500 la 612 ruble, în conformitate cu 582 de farmacii.

Nu lăsați la îndemâna copiilor la o temperatură de 15-30 ° C. Perioada de valabilitate - 2 ani.

Condiții de vânzare din farmacii - fără prescripție medicală.

Ce spun recenziile?

Atunci când se aplică gelul anti-rid, Curiosin confirmă efectul cosmetic pozitiv al medicamentului - într-o perioadă relativ scurtă de timp, gelul ajută la scăderea pliurilor chiar și în cele mai dificile locuri, cum ar fi marginile laterale ale prizelor, suprafețele laterale ale frunții și colțurile gurii. Efectiv restabilește pielea deteriorată după acnee, nu o usucă sau o irită, este bine aplicată și absorbită.

Unele recenzii indică faptul că efectul terapeutic al medicamentului este insuficient pentru leziunile cutanate severe.

Kuriozin

Kuriozin: instrucțiuni de utilizare și recenzii

Nume latin: Curiosin

Codul ATX: D10AX, D03AX05

Ingredient activ: hialuronat de zinc (hialuronat de zinc)

Producător: Gedeon Richter (Ungaria)

Actualizarea descrierii și fotografiei: 07/25/2018

Prețurile în farmacii: de la 252 ruble.

Curiozina este un medicament extern cu activitate antimicrobiană care ajută la îmbunătățirea trofismului și regenerării țesuturilor.

Forma de eliberare și compoziția

Curiosinul este disponibil în următoarele forme de dozare:

 • Soluție pentru utilizare externă: vâscoasă, transparentă, ușor colorată sau incoloră (10 ml fiecare în flacoane de picături din polietilenă, 1 sticlă într-o cutie de carton);
 • Gel pentru utilizare externă: transparent, aproape incolor sau incolor, aproape inodor (15 g în tuburi din aluminiu, 1 tub într-o cutie de carton).

Fiecare ambalaj conține, de asemenea, instrucțiuni pentru utilizare Kuriozina.

Compoziția unei sticle de soluție pentru uz extern include:

 • Hialuronat de zinc - 20,5 mg (produs conform rețetei: hialuronat de sodiu - 20 mg, clorură de zinc - 10,5 mg);
 • Componente auxiliare: sorbitol - 464 mg, sorbat de potasiu - 10 mg, apă pentru preparate injectabile - până la 10 ml.

Structura unui tub include:

 • Ingredient activ: hialuronat de zinc -15,4 mg (produs conform rețetei: hialuronat de sodiu - 15 mg, clorură de zinc - 5 mg);
 • Componente auxiliare: sorbat de potasiu - 15 mg, hidroxid de sodiu - 30 mg, carbomer - 150 mg, apă pentru preparate injectabile - până la 15 000 mg.

Proprietăți farmacologice

farmacodinamie

Hialuronatul de zinc, o substanță activă a Curiosinei, combină efectele stimulatoare și vindecarea rănilor cu acidul hialuronic și zinc.

Acidul hialuronic este una dintre cele mai importante componente ale pielii și a țesutului conjunctiv, care asigură integritatea structurii sale, elasticitatea și regenerarea după deteriorare. Substanța este unul dintre cele mai compatibile materiale biologice pentru tratarea rănilor.

Hialuronatul de zinc formează o matrice extracelulară care accelerează procesul de granulare, angiogeneză și epitelizare, mărind astfel sinteza și acumularea fibrelor de colagen.

Zincul are proprietăți antimicrobiene, împiedicând dezvoltarea infecției. Ca antioxidant, complică leziunea matricei extracelulare și celulare de către radicalii liberi, ceea ce ajută la reducerea efectului lor negativ asupra regenerării țesuturilor.

Datorită utilizării medicamentului, se observă vindecarea accelerată a pielii deteriorate prin tensiune primară / secundară, ca rezultat al reținerii și livrării apei, în zona afectată este creată o micromediu special. Acționând ca o barieră mecanică și antimicrobiană, hialuronatul de zinc contribuie la formarea unui strat de protecție moleculară biocompatibilă și, în consecință, ameliorarea durerii în zona ranilor și ameliorarea procesului inflamator.

Stratul hidratat al substanței formează o rețea moleculară densă, care acționează ca un filtru molecular viscoelastic și împiedică penetrarea microorganismelor din mediul extern (prin contact și picături în aer). Astfel, Kuriozin servește ca un fel de îmbrăcăminte antimicrobiană hidratată care menține pielea afectată, hidratată, care este principalul scop de a gestiona deteriorarea pielii.

Procesul de vindecare poate fi însoțit de o slăbire a cicatricilor (datorită conținutului extrem de ridicat al acidului hialuronic, vindecarea rănilor embrionare fără cicatrizare), cu restabilirea pielii până la aspectul și starea practic sănătoasă.

Hialuronatul de zinc, în comparație cu hialuronatul de sodiu, are un efect bacteriostatic împotriva multor bacterii. Zincul, în particular, inhibă activitatea lipazei Propionibacterium acnes.

Ca răspuns la activitatea bacteriei Propionibacterium acnes, eliberarea substanțelor biologic active este un factor important în plus față de cele două cauze principale ale acneei (hiperkeratoza glandelor sebacee și proliferarea țesuturilor din ele). Datorită acestor procese există o scădere semnificativă a concentrației de acid hialuronic în pielea afectată. Datorită utilizării locale a medicamentului, această lipsă de substanță este compensată.

Farmacocinetica

Atunci când se aplică local, hialuronatul de zinc nu este practic absorbit, se determină o cantitate mică de acid hialuronic în plasma sanguină.

Indicații pentru utilizare

Soluția Curiosin este prescrisă pentru tratamentul local al rănilor infectate, prost vindecatoare, ulcerații piciorului, fistulelor, alunecărilor și, de asemenea, pentru a accelera procesul de vindecare a rănilor (simultan cu alte medicamente).

Gel Kuriozin se utilizează pentru tratamentul local al tuturor formelor de acnee cu severitate moderată și ușoară, în primul rând - acneea papulo-pustulară și comedoanele.

Contraindicații

 • Sarcina și alăptarea;
 • Hipersensibilitate la medicament.

Curiosin, instrucțiuni de utilizare: metoda și dozajul

Curiosinul este utilizat extern.

Soluția se aplică pe pielea afectată o dată pe zi, doza maximă fiind de 1 picătură / cm².

Suprafața plăgii trebuie spălată prealabil cu soluție salină sau, dacă este necesar, cu soluție de peroxid de hidrogen 3%. Soluția este aplicată pe o țesătură de tifon sau pe un bandaj în cantitate suficientă pentru a umezi uniform suprafața întregii plăgii, fără a depăși doza maximă admisibilă. Impregnate în soluție Kuriosin cu un bandaj steril sau o pânză de tifon acopere rana. Pentru răni pline de plângere, medicamentul poate fi aplicat de 2 ori pe zi.

Gel Curiosin după pre-curățarea pielii este aplicat cu un strat subțire în zonele afectate de 2 ori pe zi. În câteva minute, medicamentul este absorbit, nu este necesară utilizarea pansamentelor.

Durata utilizării Curiosinei este determinată de forma și severitatea bolii.

Efecte secundare

La începutul terapiei, poate fi simțită o ușoară senzație de arsură, care dispare treptat.

În cazuri foarte rare, în zonele adiacente ale pielii după administrarea medicamentului, pot apărea reacții alergice sub formă de iritație și dermatită de contact.

Forma de gel Curiosin atunci când este aplicată pe pielea uscată poate provoca o senzație de strângere.

supradoză

Instrucțiuni speciale

Curiosinul în toate formele de dozare nu pata lenjeria și pielea, nu produce fotosensibilitate.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Curiosin nu este indicat în timpul sarcinii / alăptării.

Interacțiune medicamentoasă

Nu există date privind interacțiunea dintre Curiosin și alte medicamente.

analogi

Analogii de Kuriozin sunt: ​​Skinoklir, Azelik, Aziks-Derm, Skinoren, Dr. Tayss Crema de acnee pentru acnee etc.

Termeni și condiții de depozitare

Nu lăsați la îndemâna copiilor la o temperatură de 15-30 ° C.

Perioada de valabilitate - 2 ani.

Condiții de vânzare a farmaciei

Soluția este eliberată prin prescripție, gelul este eliberat fără prescripție medicală.

Opinii despre Kuriozin

Pacienții observă că medicamentul restaurează eficient pielea afectată după acnee, nu o usucă sau o irită, este bine aplicată și absorbită. Prin urmare, majoritatea recenziilor despre Kuriozin sunt pozitive. În plus, instrumentul este folosit adesea și cu succes împotriva ridurilor.

Unul dintre principalele dezavantaje ale produsului Curiozin este considerat un cost ridicat și, de asemenea, pentru o soluție - o perioadă scurtă de depozitare după deschiderea ambalajului; pentru gel - un volum mic al tubului. Unii utilizatori indică faptul că efectul terapeutic este insuficient pentru leziunile cutanate severe.

Prețul de Curiosin în farmacii

Prețul aproximativ pentru Kuriozin este: soluție (1 flacon, 10 ml fiecare) - 507-535 ruble, gel (1 tub, 15 g fiecare) - 513-625 ruble.

Unguentul Curiosin

Unguentul Kuriozin - un medicament farmacologic conceput pentru a combate acneea și alte imperfecțiuni ale pielii. Acest instrument conține în compoziția sa o combinație unică de substanțe active - hialuronat de zinc. Combinația a două elemente utile poate face față nu numai acneei și consecințelor după ele, ci oferă și o îngrijire completă pentru pielea slăbită.

Interesant! În plus față de forma de unguent, acestea produc o soluție specială, Curiosin, care are o listă largă de indicații pentru utilizare. Forma sub forma unei soluții are o capacitate mai bună de penetrare și un efect terapeutic mai pronunțat, prin urmare, este prescris pentru leziuni grave și patologii ale pielii. Soluția de curiozină este utilizată pentru tratarea paturilor și a ulcerelor, se utilizează ca antiseptic pentru răni și pentru vindecarea rapidă a pielii. Ambele forme de medicament au o arie de utilizare diferită și nuanțe în aplicare.

Pentru ce se utilizează unguent?

Unguent Curiosin - un medicament bazat pe substanțe naturale eficiente, care asigură efecte regenerative și antiinflamatorii. Instrumentul a fost utilizat în diverse domenii de medicină și cosmetologie, deoarece are o compoziție foarte eficientă, dar în același timp simplă.

Curiosin unguent este utilizat în astfel de scopuri:

 • Tratamentul acneei și acneei;
 • Întinerirea pielii;
 • Anti-ridurile și îmbătrânirea pielii;
 • În scopul vindecării și regenerării pielii;
 • Restaurarea proceselor nutriționale și metabolice în țesuturi;
 • Lupta împotriva pielii bogate în grăsimi și a punctelor negre;
 • Îmbunătățirea elasticității și elasticității pielii, conferind feței un contur clar;
 • Restaurați tenul natural sănătos.

Este important! Unguentul nu este utilizat în caz de intoleranță individuală la componentele compoziției, precum și în prezența bolilor de piele sau a încălcării integrității sale.

structură

Utilizarea inițială a unguentului Kuriozin este tratamentul acneei. Este vorba despre această mărturie și este prezentată în instrucțiunile de utilizare. Cu toate acestea, compoziția efectivă, care a fost studiată de cosmetologi, a extins în mod semnificativ domeniul de utilizare a acestui medicament.

Instrumentul se bazează pe o combinație a două elemente active:

 1. Acidul hialuronic este un element esențial al țesutului conjunctiv uman. Deficitul său duce la schimbări puternice în structura și funcționalitatea pielii. Acidul hialuronic este o parte integrantă a proceselor importante din corpul uman. În formă sintetică, acest element natural este conținut în multe medicamente și produse cosmetice. Hyaluron asigură hidratarea necesară a țesuturilor, restabilește fibrele elastice ale pielii și funcționalitatea acesteia. Această substanță asigură o nutriție adecvată a țesuturilor, activează metabolismul celular și microcirculația sângelui. Saturarea pielii cu acid hialuronic accelerează regenerarea și întinerirea epidermei. Datorită acestei substanțe, unguentul Kuriozin restabilește echilibrul hidrolipidic al pielii, funcționalitatea și aspectul său sănătos.
 2. Zinc - nu mai puțin util component activ al unguentului. Este o substanță puternică antiseptică și antiinflamatoare, prin urmare are un efect terapeutic excelent asupra acneei și cosurilor pe piele. Zincul curata epiderma, ajuta la rezolvarea diferitelor tipuri de eruptii cutanate si normalizeaza glandele sebacee. În plus, zincul calmează pielea, elimină roșeața și restabilește tenul natural.

Complexul a două substanțe active conferă unguentului o listă largă de proprietăți pozitive, contribuind la regenerarea și vindecarea pielii, are efect de întinerire și de înălțare, precum și combaterea dezavantajelor problemei pielii.

Cost. Pret Unguent Kuriozin 600 ruble per tub 15 gr.

concluzie

Unguent Curiosin - un agent eficient anti-acnee care ajută la regenerarea și vindecarea pielii. Acest medicament întinerește pielea, își restabilește elasticitatea și elasticitatea, combate ridurile. Utilizarea unguentului vă permite să restabiliți structura și funcționalitatea pielii, pentru a vă oferi o culoare naturală și strălucire naturală. Mijloacele posedă atât acțiuni medicale, cât și cosmetice, de aceea se bucură de o popularitate largă.

Instrucțiuni de utilizare unguent Curiosin:

 1. O etapă foarte importantă este pregătirea preliminară a pielii. Aceasta implică curățarea mecanică a epidermei (spălarea pielii cu apă caldă folosind agenți de curățare adecvați tipului de piele).
 2. Aplicați unguentul în cantități mari localizate pe zonele afectate ale epidermei sau pe pielea feței în ansamblu.
 3. Multiplicitatea medicamentului de până la 2 ori pe zi.
 4. Timpul recomandat de aplicare a unguentului este dimineața și la prânz, când apare absorbția maximă a acidului hialuronic de către piele.

Curiosin unguent

În fiecare an, în domeniul cosmetologiei apare o multitudine de fonduri pentru combaterea petelor cutanate și a acneei. Cu toate acestea, pentru a se proteja de reacțiile alergice și pentru a nu plăti prea mult pentru falsul de produse scumpe, experții recomandă întoarcerea la medicamente. De obicei, acestea nu sunt supraevaluate și afectează cauza acneei, eliminând treptat simptomele. Acest lucru vă ajută să obțineți rezultatul pentru o perioadă lungă de timp.

Forma de eliberare și compoziția unguentului

Unguentul Kuriozin produs de concernul farmaceutic maghiar "Gedeon Richter" într-un tub de aluminiu cu un capac din plastic alb. Este echipat cu un vârf special pentru a scăpa de folia protectoare de metal care protejează tubul. Toate componentele, inclusiv instrucțiunile detaliate de utilizare, sunt închise în ambalaje din carton, cu aplicarea informațiilor inițiale necesare.

În aparență, preparatul este incolor, aproape transparent și nu are miros ascuțit. Se produce la 15 grame și conține în compoziție:

 • hialuronat de sodiu;
 • clorură de zinc;
 • sorbat de potasiu;
 • hidroxid de sodiu;
 • carbomer;
 • apă.

De asemenea, pe piața farmaceutică se găsește soluția Curiosin și se utilizează în aceleași scopuri. Diferența de unguent este în metoda de aplicare: aplicare și dozare. Forma lichidă a medicamentului este mai potrivită pentru tratamentul zgârieturilor profunde și a ulcerului trofic. Folosit local cu picătură în picătură sau prin aplicarea unei comprese.

Este important! Curiosinul este eliberat din farmacii fără prescripție medicală, deci asigurați-vă că studiați în mod independent instrucțiunile de utilizare, acordând o atenție deosebită contraindicațiilor și efectelor secundare.

proprietăţi

Ingredientul activ al Curiosin constă din două componente: acid hialuronic și zinc. Aceste substanțe au un efect benefic asupra vindecării zgârieturilor și abraziunilor și contribuie, de asemenea, la regenerarea pielii.

Acidul hialuronic este considerat cel mai potrivit material pentru tratamentul rănilor deschise și inflamațiilor. Substanța este una dintre componentele dermei, asigurând integritatea, elasticitatea și stimularea producerii de celule noi. În combinație cu zincul, afectează sinteza și activează acumularea de colagen. Zincul are, de asemenea, proprietăți strălucitoare antibacteriene și elimină în mod activ dezvoltarea infecției.

Acest medicament este atât de eficient datorită creării unei microflore unice în zona ranii. Pielea deteriorată este restaurată datorită formării unui strat de protecție biocompatibil al dermei, care este suplimentar prevăzut cu un debit echilibrat de apă. Datorită creării unor astfel de condiții, durerea de la distrugere încetează, iar dezvoltarea inflamației se oprește.

În procesul de aplicare a unguentului redus semnificativ sau complet eliminat riscul de cicatrici. Curiosin furnizează "substanța de construcție" a celulei, care este perfect sintetizată cu derma. Aceasta este cheia pentru restabilirea zonelor afectate la o stare sănătoasă.

Medicamentul este foarte potrivit pentru utilizarea în cosmetologie. Ingredientul activ este lupta activă cu bacteria Propionibacterium acnes. Aspectul și progresia acneei sunt direct legate de scăderea hialonconi în anumite zone. Acest dezavantaj este eliminat prin utilizarea locală a Curiosinei.

Efecte terapeutice și efecte

Curiosin are o serie de avantaje fără îndoială atunci când este utilizat în medicină și cosmetologie:

 1. un ingredient activ biologic compatibil crește eficiența vindecării rănilor deschise;
 2. contribuie la formarea unei cicatrici cosmetice;
 3. împiedică răspândirea și dezvoltarea infecției;
 4. nu are efect negativ asupra pielii din jurul daunelor;
 5. reduce durerea;
 6. prin menținerea echilibrului necesar pentru apa curată, împiedică uscarea bandajului în timpul perioadei de ligare;
 7. scalpul nu interferează cu aplicarea și nu diminuează efectul pozitiv;
 8. remedierea este naturală și procentul pacienților cu reacție alergică este foarte mic;

Este important! Atunci când se tratează după o procedură chirurgicală, prescripția trebuie făcută numai de către medicul curant. Este interzisă recurgerea la utilizarea Kuriozin sau creșterea frecvenței aplicării.

Indicații pentru utilizare

După cum se indică în instrucțiuni, instrumentul Kuriozin este utilizat pentru tratamentul local al rănilor infectate cu vindecare întârziată. De exemplu:

Unguentul este, de asemenea, utilizat pentru a vindeca diferite tipuri de leziuni mecanice ca parte a unui tratament complex. De obicei, medicamentele sunt prescrise pentru efectele asupra organismului în ansamblu (dezinfectare, întărire), iar Kuriozin este utilizat pentru expunerea exterioară la o anumită zonă.

Curiosinul este considerat unul dintre cele mai bune pentru a scăpa de toate formele de acnee cu severitate moderată și ușoară (stadiul avansat necesită intervenția profesională a unui dermatolog). Cel mai eficient instrument este de a combate acneea papulopustulară și comedoanele.

Este important! Instrumentul se aplică local! Nu se recomandă utilizarea în loc de cremă pentru față, chiar și pe un loc de leziuni. Orice tratament necesită răbdare.

În ciuda faptului că instrucțiunea despre asta nu spune nimic, multe fete folosesc Curiosin pentru riduri. Prezența acidului hialuronic are un efect benefic asupra pielii feței, îmbunătățind tonul și elasticitatea. Cu toate acestea, organismul trebuie să învețe auto-dezvoltarea acestei substanțe. Înainte de aplicare, se recomandă să studiați cu atenție toate informațiile necesare.

Contraindicații

În instrucțiunile de utilizare, utilizarea Curiosinei poate fi interzisă numai în trei cazuri:

 1. fertila;
 2. hrănirea fătului;
 3. intoleranță individuală la componentele medicamentului.

Înainte de utilizare, trebuie să citiți instrucțiunile și să urmați instrucțiunile, pe baza recomandărilor. Ca și în cazul aplicațiilor greșite, există riscul unor alergii sau al altor efecte secundare. Pentru a obține cele mai bune rezultate, profesioniștii recomandă:

 • Pre-tratați zona afectată cu peroxid de hidrogen sau spălare nat. soluție.
 • Când scapi de acnee, aplicați medicamentul cu un tampon de bumbac.
 • Tratați rănile deschise pentru a lucra în jurul suprafeței, evitând contactul cu o abraziune deschisă. Impunerea de pansamente suplimentare nu este necesară.
 • Cu o separare abundentă de lichid în zona ranii, Kuriozin trebuie aplicat de 2 ori pe zi.

Durata tratamentului depinde în întregime de severitatea bolii. Cu toate acestea, dacă nu există rezultate în primele două săptămâni, se recomandă să consultați un dermatolog.

Efecte secundare

Curiosin aproape nu provoacă efecte secundare, dar instrucțiunile de utilizare explică mai multe fenomene de disconfort:

 1. la începutul procedurii, apare uneori o ușoară senzație de arsură, care se retrage treptat;
 2. în cazuri extrem de rare, este posibilă activarea reacțiilor alergice în zonele cele mai apropiate ale pielii sau dezvoltarea dermatitei de contact;
 3. cu piele uscată, Curiosin poate provoca senzație de strângere, ceea ce este normal în vindecarea rănilor.

De asemenea, în cazuri excepționale, poate deveni dependent de acțiunea medicamentului, din care survine o pierdere a eficacității tratamentului. Într-o astfel de situație, se recomandă abandonarea lui Kuriozin și trecerea la analogie.

Pentru a evita consecințele nedorite, se recomandă verificarea termenului de valabilitate a medicamentului și asigurarea condițiilor de depozitare necesare. Unguentul spalat nu dăunează sănătății, dar proprietățile vindecătoare nu dispar complet.

Interacțiunea cu alte medicamente

Au fost identificate date privind interacțiunea cu alte medicamente. Dar în multe ramuri ale medicinei, experții prescriu un complex de ajutoare, printre care și Kuriozin. Practic instrumentul este utilizat în:

 • o intervenție chirurgicală;
 • angiologie;
 • chirurgie plastica;
 • combustiology;
 • dermatologie;
 • cosmetologie;
 • otorinolaringologie;
 • endocrinologie.

analogi

Nu există analogi direcți ai lui Curiosin. Cu toate acestea, pe baza proprietăților specificate în instrucțiuni, există mijloace cu efect similar. Analogii de curiosin:

 1. Azelik. Este un înlocuitor pentru Curiosin în lupta împotriva acneei, roșeață minoră și inflamație pe piele. Este utilizat în majoritatea cazurilor în cosmetologie și nu este prescris pentru forme severe ale bolii.
 2. Skinoren gel. Principiul drogului este cumulativ și nu trebuie să așteptați rezultate în curând. Primele semne pozitive de tratament apar doar după câteva luni. Cu toate acestea, rezultatul este fixat pentru o lungă perioadă de timp, este posibil să se scape complet de erupții cutanate. După cum se menționează în instrucțiuni, folosind acest instrument puteți să scăpați de acnee, să reîmprospătați tenul, să normalizați conținutul de grăsime și echilibrul hidric al pielii. Este, de asemenea, utilizat în cosmetologie și este disponibil fără prescripție medicală.
 3. Klenzit C. Există antibiotice în unguent, care oferă o luptă eficientă împotriva inflamației grave și promovează vindecarea zgârieturilor deschise. Principalul dezavantaj al unguentului este dependența, care în timp reduce în mod dramatic efectele sale benefice asupra pacientului. Prin urmare, Klenzit C nu este recomandat mai mult de o lună consecutiv. Cu toate acestea, unguentul acționează din interior, curățând dermul și provocând apariția unei noi acnee. Ar trebui să aveți răbdare, după o regenerare completă, pielea va deveni din nou sănătoasă.
 4. Formagel. Este similar cu Curiosin în proprietăți antiseptice și are un efect de dezinfectare. Cu toate acestea, instrucțiunile de utilizare, și anume indicațiile și contraindicațiile, diferă de asemenea. Formagel este foarte bun pentru reducerea inflamației, dar este nedorit pentru utilizarea cu răni deschise. De asemenea, compoziția gelului nu este atât de natural din punct de vedere biologic și poate provoca o reacție alergică.

Urmând în mod clar recomandările unui specialist și instrucțiunile, puteți obține un rezultat uimitor în eliminarea tuturor bolilor și leziunilor menționate. Patologiile vor fi eliminate, iar pielea va deveni mai tonată și mai sănătoasă. Cu toate acestea, fără prescripție medicală, se recomandă examinarea cu atenție a manifestării efectului de vindecare. Asigurați-vă că aveți nevoie de o atenție sporită la piele și la propriile sentimente.

Articole înrudite

Probabil, fiecare dintre noi a prezentat mâncărime și iritații pe piele. Intensitatea mâncării poate afecta...

Tratamentul psoriazisului este un proces dificil, din păcate, este imposibil să se scape complet de boală, sunt necesare numeroase preparate dermatologice,...

Baneocin unguent este un medicament antimicrobian modern destinat aplicării topice. Baneotsin...

Kuriozin

Descrierea datei de 4 iulie 2014

 • Nume latin: Curiosin
 • Codul ATX: D10AX
 • Ingredient activ: hialuronat de zinc (Zinci hyaluronas)
 • Producător: Gideon Richter RUS (Rusia)

structură

Partea de masă a principalului component activ al preparatului de hialuronat de zinc este indicată pe 1 gram de gel - 1,027 mg / g.

Dacă medicamentul este furnizat sub formă de soluție, doza de ingredient activ este puțin mai mare și se ridică la - 2,05 mg per 1 ml.

Compoziția gelului este suplimentată cu următoarele excipienți, astfel încât efectul farmaceutic asupra pielii este mai eficient și prelungit:

 • clorură de zinc - 5 mg;
 • sorbat de potasiu - 15 mg;
 • hidroxid de sodiu - 30 mg;
 • carbomer - 150 mg;
 • apă pentru injectare de până la 15 g

Dacă vorbim despre soluția Kuriozin, atunci în rolul componentelor suplimentare sunt:

 • sorbat de potasiu - 15 mg;
 • sorbitol;
 • apă purificată pentru injectare.

Formularul de eliberare

Pe rafturile farmaciei, produsul farmaceutic Curiosin poate fi prezentat în două variante:

 • Gel pentru uz extern cu o concentrație de ingredient activ de 0,103%. Puneți linimentul într-un tub de aluminiu cu vârf alb (PE), echipat cu un vârf perforat. Gaura este în plus protejată de o membrană subțire. Vine într-o cutie de carton.
 • Soluția utilizată pentru spălarea defectelor plăgii și a impactului profund asupra pielii.

Acțiune farmacologică

Pentru a înțelege modul în care medicamentul are efecte terapeutice în tratamentul acneei, trebuie să înțelegem mai întâi factorii patogenitici ai dezvoltării defectelor cutanate. În primul rând, componenta etiologică a dezvoltării acneei este hiperplazia glandei sebacee pe fondul hiperkeratoză a canalului excretor. Astfel, foliculii produc un secret care nu este capabil să iasă în mediul extern, care se manifestă sub formă de umflare și inflamație locală a glandei. De asemenea, de mare importanță sunt microorganismele Propionibacterium acnes. Acestea produc substanțe biologic active care au un efect advers asupra conductelor elementelor producătoare și a structurilor lor înconjurătoare.

Ca rezultat al modificărilor patofiziologice de mai sus, concentrația acidului hialuronic în glanda din jurul glandei este semnificativ redusă. Acesta este un polimer natural, mucopolizaharidă în structura sa chimică, care este un element structural important al țesutului conjunctiv. Datorită interacțiunii chimico-fizice, acidul formează o matrice de dispersie care susține tonul și elasticitatea suprafețelor și suprafețelor profunde ale pielii. De asemenea, polimerul hialuronic interacționează cu proteoglicanii, stabilizând substanța principală intercelulară a țesutului conjunctiv.

Hialuronatul de zinc elimină deficiența acidului specificat în zona tratată a pielii. Acest lucru contribuie la reproducerea structurii naturale (asemănătoare cu cea a componentelor chimice naturale) pentru celule. Astfel, acidul înlocuiește defectul țesutului, formând baza pentru dezvoltarea ulterioară. De asemenea, hialuronatul mărește activitatea granulocitelor și macrofagelor, adică stimulează mijloacele naturale de protecție împotriva invaziei microorganismelor (efectul antiseptic al medicamentului). Ionii de zinc, la rândul lor, au un efect antibacterian, direcționat în special la Propionibacterium acnes. Ca răspuns la eliminarea microflorei dăunătoare, severitatea procesului inflamator este redusă, ceea ce afectează favorabil tratamentul acneei.

Nu trebuie uitat că acidul hialuronic sporește stadiul proliferativ al dezvoltării fibroblastelor. Adică, activează principala legătură în sinteza țesutului conjunctiv nou, după care se dezvoltă angiogeneza, oferind noilor locuri de piele reproduse cu un flux activ de sânge arterial și nutrienți utili, inclusiv o porțiune suplimentară de forme de oxigen activ. Astfel, efectul de regenerare al lui Curiosin este realizat.

Farmacodinamică și farmacocinetică

Din păcate, proprietățile farmacocinetice ale acidului hialuronic exogen nu sunt bine cunoscute, deoarece traseul său în țesutul conjunctiv este dificil de urmărit. De asemenea, nu este posibilă diferențierea fluxului extern de elementele structurale intrinseci ale țesutului conjunctiv sintetizat ca răspuns la o leziune.

Concentrația plasmatică a acidului hialuronic la persoanele sănătoase este în intervalul 10-100 μg / l, în funcție de activitatea proceselor reparatorii ale organismului. Un nivel crescut al componentei biologic active este notat în orele de dimineață, cu toate acestea, acidul este îndepărtat rapid din fluxul sanguin. Împărțirea în părțile sale componente cu o greutate moleculară mai mică are loc în ficat.

Timpul de înjumătățire este de 2,5-5,5 minute. Un fapt interesant este faptul că hialuronatele nu sunt practic excretate în urină (doar 1% din ingredientul activ se găsește). Clearance-ul său renal este de 320 mcg pe zi.

Indicații pentru utilizare

Întrucât preparatul farmaceutic este disponibil în mai multe forme, indicațiile de utilizare diferă ușor, deoarece abilitățile farmacocinetice depind în mare măsură de metoda de utilizare a medicamentului, de biodisponibilitatea acestuia și de posibilitatea de adsorbție completă din corpul integrat.

De exemplu, gelul (unguent) Curiosin este mai eficient pentru tratarea acneei (acnei) cu o severitate variabilă, deoarece în această formă farmaceutică medicamentul interacționează mai bine cu elementele de suprafață ale pielii. O astfel de terapie vizează în primul rând eliminarea rapidă a manifestărilor inflamatorii de acnee sau erupție cutanată-pustulară. Într-un timp relativ scurt, umflarea, umflarea, înroșirea țesuturilor înconjurătoare dispar. Regimul temperaturii suprafeței tratate este, de asemenea, normalizat.

Soluția curiozină, pe de altă parte, are efecte farmaceutice la niveluri mai profunde de organizare (poate penetra straturile bazale ale pielii mai activ decât gel sau unguent) și, prin urmare, eficacitatea sa este mai mare în tratarea ulcerului trofic. Soluția este utilizată și în vindecarea lentă a rănilor, a feseurilor și a fistulelor, deoarece stimulează influxul de nutrienți către piele din interior. Un efect terapeutic pozitiv a fost observat și în timpul reabilitării defectelor infectate, deoarece astfel se stimulează mai eficient sistemul imunitar al organismului, ceea ce contribuie la eliminarea rapidă a microorganismelor dăunătoare datorate macrofagelor și granulocitelor.

Utilizarea gelului Curiosin pentru riduri nu este o indicație absolută din punct de vedere medical, dar cosmetologii recomandă în mod activ utilizarea unui preparat farmaceutic pentru a netezi pielea. Acțiunea medicamentului contribuie într-adevăr la întinerirea feței, îmbunătățind alimentarea cu sânge a microvasculatului și nutriția mai activă a dermei și a epidermei, care afectează în mod pozitiv aspectul pielii. Recenzii de Curiosin din riduri în zone deosebit de dificile ale pielii feței confirmă efectele farmaceutice favorabile. După un curs relativ scurt de tratament, elasticitatea crește, iar fața arată mai sănătoasă și mai proaspătă. Modul de utilizare a gelului pentru a scăpa de faltele neplăcute poate fi găsit în secțiunea corespunzătoare (vezi Dozarea).

Contraindicații

Hipersensibilitate, idiosincrazie sau intoleranță la una sau mai multe componente ale preparatului farmaceutic.

Efecte secundare

 • Hiperemia pielii (creșterea fluxului sanguin, care patează integritatea, înroșirea caracteristică a straturilor superficiale ale epiteliului datorită patului vascular din vecinătate);
 • Senzație neplăcută de arsură;
 • Senzație de strângere și uscăciune a pielii;
 • Întinderea zonei tratate;
 • Reacții alergice (prurit, urticarie, angioedem al țesuturilor adiacente și așa mai departe).

Instrucțiuni pentru Kuriozin (metoda și dozajul)

Metoda de utilizare a unui produs farmaceutic, precum și indicațiile de utilizare, variază într-o oarecare măsură în funcție de forma eliberării medicamentului. Deci, înainte de a aplica soluția trebuie să se manipuleze abundent rana cu o soluție izotonică de clorură de sodiu sau 3% peroxid de hidrogen. Acest lucru va permite Curiosinului să aibă un efect mai complet. Soluția se aplică direct pe rană de 1 sau 2 ori pe zi, conform indicațiilor individuale. Dacă defectul de piele este localizat pe pliantă și nu este convenabil să îl clătiți, puteți să înmuiați o țesătură de bumbac sau de tifon cu o soluție și numai apoi să o aplicați pe rană.

Gel Kuriozin, instrucțiuni de utilizare:

Se asigură pre-tratarea mecanică a pielii (spalare profundă cu apă caldă). În plus, unguent în cantități mari se aplică pe pielea afectată. Repetați procedura de două ori pe zi. Se recomandă efectuarea tratamentului dimineața și după-amiaza, când se observă activitatea maximă a metabolismului acidului hialuronic.

supradoză

Nu sunt descrise cazuri de supradozaj în practica clinică.

interacțiune

Interacțiunile adverse cu medicamente din alte grupuri în timpul terapiei complexe nu sunt înregistrate, totuși, înainte de a împărtăși mai multe medicamente, se recomandă să întrebați medicul curant sau un farmacist calificat despre posibilitatea utilizării lor simultane.

Condiții de vânzare

Este eliberat în chioșcurile de farmacie fără prescripție.

Condiții de depozitare

De droguri, indiferent de forma de eliberare, ar trebui să fie salvate într-un loc uscat inaccesibil pentru copii mici, la o temperatură constantă de la 17 la 30 de grade Celsius. Când deschideți o sticlă de soluție, este necesar să o utilizați într-o lună, altfel proprietățile farmaceutice ale componentelor active vor dispărea.

Perioada de valabilitate

Instrucțiuni speciale

O caracteristică pozitivă a medicamentului este faptul că gelul nu lasă urme pe haine și nu patează pielea (nu provoacă atât pigmentarea temporară, cât și permanentă a pielii).

Analogi ai lui Kuriozin

Curiosinul este un produs farmaceutic unic. Efectul său terapeutic vizează activarea proceselor de reparare a corpului, în special eliminarea defectelor cutanate, dar acest lucru nu limitează întreaga gamă largă de utilizare a medicamentului. Utilizarea gelului în scopuri cosmetice oferă cu adevărat rezultate pozitive, deoarece medicamentul este utilizat în mod activ pentru întinerirea conservatoare a feței, oferind pielea o culoare sănătoasă și elasticitatea necesară. Aceasta este piatra filosofului pe care majoritatea alchimistilor, care au visat mult timp despre prelungirea tineretii, au cautat mult timp.

În timpul sarcinii și alăptării

Studiile clinice au demonstrat siguranța utilizării gelului sau a soluției Kuriozin a fost efectuat, deoarece consumul de droguri în timpul alăptării sau a sarcinii ar trebui indicații numai absolute a unui tehnician calificat și sub supraveghere medicală, astfel că au fost furnizate în timp util în cazul efectelor adverse ale asistenței tratamentului.

Opinii despre Kuriozin

Recenzii de Kuriozin pentru fata sunt pline de recomandări recunoscător. Medicamentul vă permite să eliminați infecția, să scăpați de defecte neplăcute, uneori chiar deformante, cu o gamă minimă de efecte secundare.

Manifestările de efectele adverse ale tratamentului sunt extrem de rare, numai în hipersensibilitatea ereditară la ingredientele medicamentului (în acest caz, experți cu experiență recomanda efectuarea unui test de alergie, înainte de începerea tratamentului medical), deoarece soluția ca o alifie, lăsând doar o experiență plăcută după curs a trecut de tratament, chiar și în cazul patologia severă clinic (de exemplu, medicamentul poate face față ulcerului trofic profund infectat cu microflora dăunătoare).

Recenzii ale gelului Curiosin împotriva ridurilor confirmă efectul cosmetic pozitiv din utilizarea unui produs farmaceutic. Pe termen scurt de terapie complexă, unguentul poate scăpa de pliurile de piele chiar și în cele mai dificile locuri, cum ar fi marginile laterale ale orbitelor, suprafețele laterale ale frunții și colțurile gurii. De asemenea, femeile sunt mulțumite de droguri în recomandările lor, adăugând că tenul devine mai sănătos, iar obrajii sunt roșii, datorită stimulării active a circulației sanguine a corpului.

Ca gel de acnee, medicamentul satisface segmentul de vârstă tineresc. A scăpa de acnee într-un mod conservator este o sarcină relativ dificilă, deoarece microorganismele sunt în continuă dezvoltare, iar rezistența față de medicamentele tradiționale este o problemă gravă a terapiei medicamentoase în dermatologie. Curiosin vă permite, de asemenea, eliminarea acneei pentru un curs scurt de tratament. Separat, este de remarcat faptul că pielea devine mai elastică, datorită căreia este mult mai ușor să aibă grijă de față în viitor.

Pret Kuriozina, unde să cumpărați

Prețul unui preparat farmaceutic practic nu depinde de forma de eliberare, spre deosebire de indicații sau abilități farmacocinetice. De exemplu, prețul gelului Kuriozin din Federația Rusă este de 400 de ruble, iar soluția pentru uz extern poate fi achiziționată pentru 380 de ruble.

Prețul ridurilor gel Kuriozin poate afecta niveluri mai ridicate, deoarece un astfel de produs farmaceutic este vândut în principal în saloanele de înfrumusețare. În Ucraina, costul său ajunge la 80 grivne, în timp ce acnee unguent pot fi achiziționate pentru 50 grivne.

Cum se utilizează gelul Kuriosin pentru diferite scopuri

Pentru tratamentul acneei, a altor tipuri de acnee și a afectării mecanice a pielii cu ajutorul medicamentelor, atât la utilizarea externă, cât și la cea internă. Practica arată că ambele opțiuni sunt eficiente, în funcție de caz. Dar, potrivit statisticilor, medicamentele externe oferă rapid rezultate evidente. Unguentul Kuriozin - unul dintre cele mai eficiente mijloace pe piața cosmetologică modernă.

Ca un unguent, Kuriozin afectează pielea

Instrumentul are un efect benefic asupra pielii, în primul rând datorită compoziției selectate corect. Printre componentele active se pot distinge două substanțe principale:

 • Acid hialuronic. Acest element îmbunătățește foarte mult elasticitatea pielii. Mulți factori interni afectează negativ acest indicator, motiv pentru care are loc îmbătrânirea prematură a pielii și pielea devine mai vulnerabilă la expunerea externă. Acidul promovează regenerarea accelerată, astfel încât celulele moarte sunt înlocuite mai activ cu altele noi. Acest factor are un efect pozitiv asupra restaurării pielii.
 • Zinc. Este, de fapt, un antiseptic, care accelerează și regenerarea. Țesuturile se vindecă mult mai rapid datorită combinării acestor două elemente.

În cazul utilizării gelului pentru vindecarea accelerată a rănilor, trebuie să înțelegeți că instrumentul în sine nu afectează țesutul deteriorat prin mijloace mecanice. Componentele sale au un efect pozitiv asupra organismului însuși, care accelerează regenerarea naturală a pielii.

Acest fapt sugerează că atunci când este aplicat corect, instrumentul nu poate lăsa în urma efectelor negative. Bineînțeles, dacă tratamentul cu acesta a fost sub supravegherea și cu permisiunea medicului. De asemenea, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile pentru a obține un rezultat bun din acest unguent.

Indicații și instrucțiuni de utilizare Kuriozina

Cazurile în care se utilizează acest medicament diferă, în funcție de tipul de produs în sine. Prin urmare:

 1. Unguent în forma sa pură este utilizat pentru a trata acnee și alte tipuri de acnee pe piele, în orice parte a corpului - de exemplu, acnee pe bărbie.
 2. Pentru a accelera vindecarea rănilor, regenerarea postactivă și a pielii, se utilizează soluția de curiozină. Proporția exactă a componentei la compoziția totală a medicamentului prescrisă de medic, în funcție de nivelul afectării pielii și de obiectivele specifice.

Cum se aplică Kuriozin

 • Pentru soluție:

Înainte de tratament, pielea afectată trebuie spălată cu apă. După această acoperire este tratată cu peroxid de hidrogen pentru dezinfecție. Destul de soluție de 3%. În loc de peroxid, puteți folosi clorură de sodiu 0,9%. Rezultatul nu va fi mai rău. Soluția este aplicată pe rană în forma ei pură. O altă opțiune este tratarea zonei deteriorate cu pânză de tifon înmuiată în Kuriosin. Această procedură se repetă o dată sau de două ori pe zi. Totul depinde de tipul specific de deteriorare și caracteristici ale pielii.

Instrucțiuni gel Curiosin diferă puțin de soluție. În acest caz, mai întâi trebuie să curățați temeinic pielea. Pentru tratamentul acneei nu se recomandă utilizarea peroxidului sau a sării. Aici sunt destule mijloace de spălare obișnuite sau o loțiune specială pentru curățarea pielii feței. Unguentul este aplicat în zonele afectate numai în forma sa pură, fără a utiliza țesuturi. Se permite gelifierea tuturor pielii infectate, nu doar acneei. Procedura se repetă de două ori pe zi - dimineața și seara.

Contraindicații Kuriozina

Unul dintre avantajele gelului este absența completă a contraindicațiilor. Excepția este intoleranța acestor componente de către corpul pacientului. Identificați independent acest lucru foarte greu. De aceea, pentru a vă asigura că pielea dumneavoastră răspunde în mod normal la acid hialuronic și zinc, consultați un dermatolog înainte de a utiliza produsul.

Reacții adverse posibile ale Curiosinului

Efectele secundare apar destul de des, dar trec repede și nu se repetă în procedurile ulterioare. La tratarea pielii, pacientul poate simți o ușoară senzație de arsură. Se pare că pielea este strânsă. Nu există nici o durere gravă. Toate efectele secundare dispar în decurs de 15-20 de minute.

Este posibil să utilizați Curiosin în timpul sarcinii?

În instrucțiunile oficiale Kuriozin unguent nu există informații despre posibilitatea utilizării unguentului în timpul sarcinii. Studiile asupra acestui aspect nu au fost încă efectuate. Ca parte a componentelor care pot afecta negativ cursul sarcinii, se recomandă să se caute analogi ai medicamentului, a cărui utilizare este autorizată oficial. Medicul curant vă va ajuta să alegeți soluția potrivită.

De asemenea, nu există informații privind posibilitatea utilizării Kuriozinei în timpul alăptării. Informații exacte pe care le puteți obține numai cu o examinare individuală de la un specialist. Cel mai probabil, vi se vor oferi alternative de droguri.

Analog gel Kuriozin

Astăzi, farmaciile au o gamă largă de medicamente, care, de fapt, diferă doar în ceea ce privește numele și costul. Principiile efectelor lor asupra corpului coincid de cele mai multe ori. Deși totul depinde de scopul pentru care se utilizează acest sau acel mijloc. Printre analogii populari ai gelului sunt:

1. Azogel

Medicamentul pentru uz extern, principala componentă a acestuia fiind acidul azelaic. Instrumentul nu este potrivit pentru accelerarea vindecării deteriorării mecanice a pielii și pentru accelerarea regenerării. Sarcina sa principală este tratamentul acneei. Și în acest sens, medicamentul afectează organismul absolut, precum și Kuriozin. Azogel se utilizează în formă pură de două ori pe zi, ca și preparatul anterior.

2. gel Skinoren

Un alt medicament bazat pe acid azelaic. Dar componentele sale auxiliare fac posibilă utilizarea agentului pentru tratamentul unei game mai largi de patologii ale pielii. Deci, Skinoren ajuta perfect in lupta impotriva rozacee. Acest lucru sugerează că este compus din substanțe care accelerează regenerarea pielii. Aceasta înseamnă că acțiunea farmacologică a gelului Skinoren este practic aceeași cu cea a Curiosinei.

3. Acnee derm

Acest analog al lui Kuriozin diferă de consistența versiunilor anterioare. Instrumentul se bazează de asemenea pe acid azelaic, dar este prezentat sub formă de cremă. Are doar culoarea albă și se vinde într-o singură versiune. Din denumire, este clar că medicamentul este destinat în principal tratamentului acneei pe față și în orice alte părți ale corpului. Eficacitatea sa se datorează efectului antibacterian. Crema distruge habitatul bacteriilor dăunătoare, eliminând excesul de secreție în pori.

4. Cremă Acnestop

În acest preparat, efectul acidului azelaic este mărit de glicerol și acid benzoic. Acest lucru permite instrumentului să se ocupe în mod activ nu numai cu acnee unică, ci și cu patologii mai grave. De exemplu, cu acnee. Și Aknestop nu face față acestei sarcini mai rău decât Kuriozin. Bineînțeles, pentru asta trebuie să utilizați medicamentul numai în scopul propus și să respectați cu strictețe toate instrucțiunile.

De ce ai nevoie de analogii Kuriozina

Acidul azelaic este un excelent substituent pentru hialuron. Pentru persoanele care prezintă intoleranță la această substanță, alternativa este o opțiune excelentă. Un alt caz în care pacientul acordă atenție analogilor este prețul lui Kuriozin. Costul mediu al unui tub de cincisprezece grame este de 600 de ruble. În cazul tratamentului pe termen lung, medicamentul poate lovi în mod semnificativ buzunarul, deci este mai profitabil să utilizați unguente alternative hormonale.

Ce se întâmplă în timpul unui supradozaj de Kuriozin

Calculați cantitatea exactă de gel care trebuie utilizată pentru a elimina o anumită boală este foarte dificilă. De aceea, supradozajul apare adesea deoarece crema este destinată auto-tratamentului. Practica arată: medicamentul este conceput astfel încât, cu o supradoză, efectul său asupra organismului să nu se schimbe. Adică, o cantitate în exces de gel nu vă poate afecta pielea.

Proprietățile unice ale lui Curiosin îi permit să afecteze efectiv pielea și să trateze două probleme simultan, dintre care al doilea apar odată cu primul. Dupa tratamentul acneei, poate ramane asa-numita post-acnee. Unguentul ajută la scăderea acestor urme. Citiți mai multe despre acest lucru în videoclipul de mai jos:

Unguent Curiosin este un remediu universal pentru tratamentul acneei, precum și pentru accelerarea regenerării pielii. Dar pe piața cosmetologică există mai mulți parteneri omologi.

O Altă Publicație Despre Alergii

Cum se trateaza ciuperca unghiilor pe picioare? Opinii!

Afecțiunile fungice ale unghiilor și picioarelor provoacă o mulțime de probleme unei persoane - în plus față de aspectul neplăcut, ciuperca are un efect distructiv asupra sistemului imunitar uman.


Afecțiuni cutanate la om: fotografii, cauze și simptome

Puțini oameni știu că pielea umană este cel mai mare organ din corp. Suprafața pielii de pe corp este de aproximativ doi metri pătrați. Pe baza acestui fapt, este logic să presupunem că numărul bolilor de piele include o listă considerabilă.


Pete roșii cu bule pe piele

Defectele de piele sunt modificări patologice care diferă de norma în culoare și formă. Astfel de defecte se manifestă cel mai adesea prin diverse erupții, roșeață și cosuri.


Acnee dieta, produse utile și dăunătoare, rețete, un meniu eșantion

O astfel de problemă neplăcută, cum ar fi acnee, îngrijorează nu numai adolescenții, este destul de comună la adulți. La o consultare cu un specialist (cosmetolog, dermatolog), veți fi mai întâi de toate interesați de dieta dvs., despre exact ce mâncați.