Câte zile merge herpesul pe buze?

Erupția pe buză - o consecință a virusului herpesului acut care se produce pe fondul unei imunități reduse. Acest virus afectează aproape întreaga populație a planetei, este imposibil să scapi de ea, puteți încerca numai să evitați manifestarea frecventă. Pentru cât de multe zile herpesul merge pe buză și cum să evitați repetarea sunt întrebări frecvente care apar la persoanele care se confruntă cu boala.

Imagine clinică

Herpesul apare atunci când funcțiile de protecție ale organismului scad, acest lucru se poate întâmpla din cauza unei gripi reci, gripa. După ce zile herpesul de pe buze merge, depinde de imunitate. Dificultatea constă în faptul că o persoană infectată cu un virus poate să nu fie conștientă de acest lucru mult timp. Prin urmare, prima sa manifestare devine o surpriză și persoana pur și simplu nu are timp să reacționeze în timp.

Este nevoie de o medie de 5-10 zile pentru ca herpesul să dispară. De îndată ce virusul este activat, organismul răspunde prin producerea de anticorpi.

Boala trece în 3 etape:

 1. În stadiul inițial, este posibil să se ghicească abordarea bolii pe baza senzațiilor: furnicături, mâncărime și disconfort la nivelul buzelor. Pe locul unde apare erupția cutanată, există hiperemie și umflături. În această etapă, boala nu este contagioasă. Este necesar să se ia măsuri deja în această perioadă - aceasta va reduce manifestările bolii sau va împiedica apariția unei erupții cutanate. Se recomandă utilizarea unguentului Acyclovir pentru utilizare externă, precum și administrarea în interior a vitaminei C pentru întărirea sistemului imunitar.
 2. A doua etapă - apariția unor bule dureroase, în interiorul căreia se colectează lichid. Erupțiile apărute sunt foarte contagioase, ele conțin o mulțime de particule infectate. Durata acestei etape este de 2 până la 4 zile. Durerea va ajuta la eliminarea comprimatelor de sifon, precum și lubrifierea bulelor cu extract de menta. Cu imunitate scăzută, leziunile pot ocupa o suprafață mare, apar multe bule, se îmbină între ele. Dacă imunitatea este păstrată, erupția cutanată va fi izolată.
 3. În ultima etapă, probabilitatea de infectare este de asemenea ridicată. În această perioadă, bulele se sparg și conținutul lor se scurge. Sunt răni în acest loc. În acest stadiu, este imperativ să utilizați unguent antiviral, precum și să monitorizați cu atenție igiena. Se recomandă prudență în primul rând pentru că există riscul de a răspândi particule infectate în alte părți ale corpului. Durează 2-3 zile pentru a vindeca rănile.
 4. Rănile sunt îngrozite. Dacă ating un accident, încep să sângereze, să doară. În acest stadiu, probabilitatea de infectare scade, imunitatea revine la normal. Imediat după ce crusta a dispărut, o ușoară diferență în culoarea pielii este vizibilă, totuși, odată cu trecerea timpului, totul se întinde. În acest stadiu, se recomandă utilizarea unui unguent special - aceasta va înmuia pielea și va grăbi procesul de recuperare. În loc de unguent, puteți aplica cătină de mare și ulei de brad.


La unele persoane o erupție herpetică durează mai mult - este posibil să nu dureze aproximativ 2 săptămâni. O astfel de durată indică faptul că sistemul imunitar este slăbit într-o măsură semnificativă și este necesar un suport suplimentar pentru organism cu vitamine.

Cât durează herpesul pe buză? Dacă herpesul de pe buză durează mai mult de 5-10 zile, atunci ar trebui să consultați rapid un medic. În astfel de cazuri, erupția cutanată poate indica o altă boală.

O erupție cutanată care durează mult timp și nu dispare poate indica daune grave sistemului imunitar. Ele pot fi observate în SIDA, boli oncologice. La pacienții cu imunodeficiență, există adesea situații în care manifestările virusului apar unul câte unul - la examinare, se detectează atât cruste, cât și vezicule.

Grupuri de risc

Cu erupții pe buză mai des oameni care:

 • sunt în mod regulat într-o stare de stres emoțional;
 • cu exacerbări frecvente ale bolilor cronice;
 • au obiceiuri proaste, abuzul de alcool, fum;
 • neglijarea nutriției adecvate (mese neregulate și deficiențe de vitamine);
 • duceți un stil de viață hipodinamic.

În plus, amenințarea este creată de condițiile însoțite de modificări hormonale, inclusiv perioada de menstruație. Femeile manifestă de multe ori boli de herpes în timpul sarcinii și alăptării.

Cât timp este etapa periculoasă

Numărul exact de zile prin numărul de hepatite este dificil de apelat. Durata fazei acute este de aproximativ 5 zile. Această perioadă necesită o atentă respectare a regulilor de igienă, trebuie să vă spălați cu atenție mâinile înainte și după aplicarea cremei.

Utilizați unguent cu aciclovir imediat ce simțiți primele simptome. Dacă nu sunt tratate, se pot dezvolta complicații care vor necesita tratament grav.

Posibile complicații

Cea mai obișnuită cauză a complicațiilor este transferul de particule de virus din zona infectată în alte mucoase. Atunci când acestea lovesc ochii, există un pericol de dezvoltare a herpesului oftalmic - boala poate duce la pierderea completă a vederii. Dacă nu vă spălați mâinile după aplicarea unguentului, atunci există probabilitatea eczemelor de herpes pe pielea mâinilor. Nu trebuie să uităm de pericolele care se află în sfera intimă: sexul oral pe parcursul acestei perioade conduce la faptul că virusul din buzele mucoase ale buzelor cade pe organele genitale mucoase.

Cursul complicat este adesea observat la copii. Acest lucru se datorează faptului că copiii nu pot să aștepte vindecarea ranii și să îndepărteze crusta rezultată.

tratament

Cât timp durează herpesul cu un tratament adecvat? Pentru a accelera procesul de vindecare, este necesar să se acorde sprijin suplimentar organismului. Unguent aplicat local cu aciclovir, în interior - tinctură de echinacee. Când utilizați aceste instrumente de la virusul poate scăpa de 3-4 zile. Aplicarea unguentului ajută la prevenirea transformării erupției cutanate în blistere și ulcere. Persoanele care au o tendință la herpes, trebuie să aveți întotdeauna un tub de unguent. Compoziția unguentelor împotriva herpesului poate include nu numai aciclovir, ci și valaciclovir.

Pentru uz extern se poate utiliza și Infagel. Instrumentul este convenabil de utilizat - nu se răspândește, nu există nici o culoare și miros. Medicamentul se aplică pe zona afectată a pielii de 2 ori pe zi.

Aplicați medicamentele terapeutice ar trebui să fie atent - pentru a nu afecta zonele care nu sunt afectate de virus.

În stadiul inițial al bolii, tratamentul poate fi efectuat cu vopsea verde, alcool, ulei de arbore de ceai, valocordin. Un plasture mâncărime este șters cu o felie de usturoi. Toate aceste unelte se caracterizează prin acțiunea antiseptică. Cu toate acestea, utilizarea acestor unelte este caracterizată doar de acțiunea superficială și nu afectează direct virusul.

Dacă începeți tratamentul atunci când bulele au apărut deja, atunci nu veți putea scăpa rapid de manifestările virusului. Erupția în acest caz va dura cel puțin o săptămână. Cu toate acestea, folosirea unui unguent special merită în continuare, chiar dacă ați pierdut debutul bolii. Acestea vor aduce momentul deschiderii bulelor și regenerarea pielii.

Pe baza aciclovirului există nu numai creme, ci și tablete. Cu toate acestea, numai un specialist le poate înregistra. Pe parcursul întregii perioade de tratament, o persoană infectată trebuie să folosească numai vase individuale și elemente de igienă personală. Herpesul nu afectează starea generală a corpului, astfel că, atunci când temperatura crește și starea generală a sănătății se înrăutățește, trebuie chemat un medic.

Pastile de acțiune

Utilizarea medicamentelor destinate administrării orale mărește eficacitatea tratamentului. Cu toate acestea, există dezavantaje pentru utilizarea lor.

Astfel de medicamente nu sunt prescrise, în cazul în care există nevoia de a trata copiii sub vârsta de 12 ani, nu pot fi utilizați de femeile însărcinate în timpul alăptării.

Cât durează herpesul și depinde de corectitudinea tratamentului: Aciclovir ia 2 comprimate timp de 5-7 zile.

Utilizați comprimatele numai ca o ultimă soluție, deoarece acestea pot afecta negativ starea tractului digestiv. Este mult mai sigur să utilizați produse destinate utilizării externe.

Tabletele sunt luate de obicei cu exacerbări extinse.

Suport suplimentar pentru corp

În loc de pilule, se recomandă să se acorde atenție tratamentului cu vitamine, precum și o alimentație adecvată. Dieta ar trebui să se bazeze pe utilizarea de fructe și legume proaspete, refuză să mănânce carne grasă.

Alte măsuri preventive sunt de asemenea importante: monitorizați cu atenție sănătatea, tratați în timp util bolile, astfel încât acestea să nu intre în stadiul cronic. O metodă bună de întărire a sistemului imunitar se întărește.

Trebuie să se ia măsuri pentru a preveni recurența. Nu utilizați produse cosmetice de mascare pentru a ascunde ulcerele. Acest lucru va complica procesul de vindecare. Dacă în timpul tratamentului bolii ați folosit ruj, ar trebui să fie aruncat - nu poate fi folosit după recuperare, deoarece acest lucru va duce rapid la noi manifestări ale virusului.

Cât de multe herpes merge pe buză

Mulți care au întâlnit această boală știu că acest virus este foarte insidios. La urma urmei, de regulă, dacă cel puțin odată pătrunde în corpul uman, atunci va fi prezent aproape toată viața. Deși virusul rămâne mai lung în corpul uman, o erupție pe buze mai devreme sau mai târziu dispare.

Cât timp are herpesul pe buză

Câte zile merge herpesul pe buze? Luați în considerare etapele de boală pe buze și durata.
De regulă, dacă virusul nu este sever, ci media obișnuită, atunci durata bolii va fi de aproximativ două săptămâni, dar poate mai puțin, totul depinde de tipul și puterea bolii. În medicină, se obișnuiește să se distingă pe buze următoarele etape ale bolii de herpes:

 1. Perioada de incubație se caracterizează prin faptul că, în acest moment, numai cei care comportă boala (cunoscuți numai de o persoană care a avut deja experiență cu herpes, va fi dificil pentru o persoană neexperimentată să recunoască aceste modificări pe buze).
 2. Manifestarea inițială sugerează că primele bule mici încep să apară pe buze.
 3. Perioada principală. În acest moment, ulcerații și eroziunea se formează la locul bulelor.
 4. Formarea crustei.
 5. Perioada de vindecare.

Următoarele vor fi descrise mai detaliat despre fiecare dintre perioadele de mai sus. Cât timp este perioada de incubație? De regulă, în timpul perioadei de incubație, o persoană simte o mâncărime neplăcută, furnicături și disconfort. Apariția caracteristică a edemului și roșeață a locului unde este localizat virusul.

Stadiul inițial al dezvoltării herpesului durează aproximativ o săptămână. Pentru a facilita și a îmbunătăți situația în etapa inițială, trebuie să beți medicamente cu vitamina C sau echinacea (aceste instrumente vă vor ajuta să îmbunătățiți sistemul imunitar și să luptați împotriva bolii). Deci, etapa inițială nu poate merge la următoarea, dacă în timp pentru a ridica nivelul imunității lor.

Manifestarea inițială a bulelor. Dacă bulele au început să apară pe buză, atunci aceasta poate însemna doar că boala herpetică a trecut în a doua fază. Apropo, acum puteți infecta cu ușurință o altă persoană, care este, capacitatea de a răspândi infecția va apărea. Durata acestei faze este de 4 zile (uneori poate ajunge până la 7 zile).

Pentru a preveni dezvoltarea bolii în acest stadiu, pur și simplu nu trebuie să atingeți bulele în nici un caz. Părea a fi o sarcină foarte simplă, dar este aproape imposibil să o rezolvi, deoarece buzele noastre sunt afectate în mod constant de alimente sau altceva, deci va fi foarte dificil să nu atingeți bulele.

Câte zile durează boala

Perioada principală. Această etapă se caracterizează prin faptul că bulele încep să se spargă pur și simplu, iar ulcerele și eroziunea sunt întrerupte în locul lor, de regulă, ele sunt de dimensiuni reduse.

Aceasta este o perioadă foarte importantă, pentru că dacă nu respectați regulile de igienă, herpesul se poate răspândi în tot corpul și aceasta nu este o glumă.

De regulă, durata acestei etape este diferită pentru fiecare persoană, dar, în general, este de la două săptămâni la o lună.

Procesul de vindecare. După eroziune, se formează o crustă în locul ei, care, de regulă, creează și cedează în mod constant. Deci este mai bine să nu-l înlăturați și, de asemenea, să vă lingeți cât mai puțin buzele, pentru că dacă există puțină umiditate, herpesul va trece mult mai repede.

Herpes vindecarea are loc în a 5-a zi, astfel încât o persoană poate răspândi încă virusul, de asemenea, aproximativ 5 zile.
După ce herpesul a dispărut complet de pe buze, sistemul imunitar începe să se recupereze, ceea ce va începe să restabilească corpul la starea sa normală, precum și să producă microorganisme, care, ulterior, nu va permite herpesului să se dezvolte din nou. Sistemul imunitar se recuperează în aproximativ o săptămână.

Dacă observați că herpesul nu a trecut la momentul specificat, atunci există toate motivele pentru a contacta un medic care va ajuta la rezolvarea problemei. Nu este recomandat să faceți ceva de unul singur. La urma urmei, de regulă, auto-medicația poate face chiar mai mult rău decât bine. De aceea, este recomandabil să consultați un medic pentru sfaturi.

Câte zile are loc herpesul pe buză?

Întrebarea este - câte zile are loc herpesul pe buze, de obicei atunci când herpesul de pe buze durează destul de mult timp? Pentru cât de mulți herpes pot apărea la o singură persoană, este dificil să încercați în această perioadă pentru toți oamenii. Dacă răspundeți pe scurt întrebării câte zile durează herpesul pe buză, atunci răspunsul este simplu - de la 5 la 15 zile. Dar acest lucru este supus unei imunități stabile, planul de tratament potrivit și răspunsul la timp. Pentru o examinare mai detaliată a cronologiei erupțiilor herpetice pe buze, este necesar să se cunoască trăsăturile bolii, care sunt descrise mai jos. Deoarece frigul poate dura 5 zile și poate o lună întreagă.

Reanalizarea bolilor

Herpes simplex pe buze este o exacerbare comună a unei boli virale care se dezvoltă cu un fundal negativ al unei scăderi a sistemului imunitar. Puțini oameni cunosc această boală din întâmplare.

Toata lumea stie ca, intr-un fel sau altul, a fost vreodata plina de viata, herpesul nu trece, merge intr-un timp de somn pentru un timp. Cu toate acestea, în timpul formării deficienței de imunitate, care poate apărea din cauza bolii sau a hipotermiei, precum și datorită stresului psiho-emoțional, virusul este activat, manifestat în mod clar prin ulcere dureroase pe buze.

Etape de vindecare a herpesului pe buze

Durata bolii și timpul - după ce zile herpesul se duce pe buză, este evidențiat în trei etape.

 1. În prima etapă, în zona buzelor, de obicei există un sentiment de furnicătură slabă, mâncărime care provoacă un anumit disconfort. Într-o zi, este posibil să se prevină intensificarea procesului bolii prin utilizarea unor medicamente speciale.
 2. În a doua etapă, pe buze apar bule, umplute cu lichid, care încep să provoace mari dureri. În acest caz, persoana însuși devine un purtător de virusi. De obicei, într-o anumită etapă a dezvoltării bolii, herpesul durează aproximativ patru zile.
 3. În a treia etapă a formării ulterioare, eroziunea deja formată, virusul devine extrem de infecțios. Bulele din această perioadă încep să izbucnească, respectiv începe să curgă un lichid inflamat înnorat. În acest sens, se formează ulcere care trebuie lubrifiate cu un unguent special anti-herpes pentru a trata herpesul de pe buză și pentru a împiedica transmiterea virusului în alte părți ale corpului. După ce câte zile are herpesul pe buză? Cu grija si folosirea medicamentelor speciale, in a cincea zi ranile incep sa se vindece. Și pielea se poate recupera pe deplin într-o săptămână.

În medie, boala de herpes pe buzele unei persoane poate dura între 5 și 15 zile după debutul brusc al primei erupții cutanate. De obicei, această perioadă stresantă, când se manifestă o frigă pe buze, este suficientă pentru corpul uman pentru ca infecția să înceteze să mai fie activă, precum și pentru a preveni o eventuală recidivă.

De ce nu trece herpesul pe buze

De obicei, atunci când sistemul imunitar funcționează bine, herpesul din zona buzelor trece rapid. Cu un tratament în timp util, trebuie să treacă maxim 15 zile și minim 5 zile. Nu este nevoie de panică dacă herpesul nu a trecut în 3 zile, deoarece acestea sunt cazuri extrem de rare.

Dar se întâmplă că, chiar și cu un tratament lung, constant, erupția pe buze nu dispare pentru o lună întreagă. În acest caz, este nevoie urgentă de a consulta un specialist. Uneori, acest lucru poate indica cancer, SIDA și alte boli grave. Dar nu uitați că acest lucru se întâmplă cu tratamentul constant al herpesului cu medicamente și lipsa efectului, ceea ce înseamnă incapacitatea agentului antiviral de a lupta împotriva bolii.

Cum de a accelera vindecarea herpesului pe buze

La primele simptome de răceală pe buze, este imediat necesar să se înceapă procesul de tratare a bolii, deoarece majoritatea covârșitoare a medicamentelor aduce într-o măsură mai mare un efect efectiv din primul moment de activare a infecției. Există o mulțime de produse pentru utilizare în tratament, este:

 • unguente - Acyclovir, Zovirax și Valacyclovir;
 • remedii folclorice - aplicați cartofi piure rase pe zona inflamată; utilizați ulei de arbore de ceai, verdeață, ulei de brad, valokordin, cuișoare de usturoi.

Cu un tratament în timp util și complex al herpesului, și anume, atunci când se aplică medicamente antialergice, în combinație cu tratamentul rănilor cu rețete populare, ulcerele de herpes pot fi amânate timp de 5 zile. Faptul este că, folosind mijloace speciale, cum ar fi Acyclovir și Zovirax, stimulează sistemul imunitar, care, la rândul său, începe să lupte activ cu virusul.

Rezumând cât de lungă poate fi o răceală pe buze, merită subliniată particularitatea virusului de a reacționa diferit în corpul diferitor persoane. Cu un tratament adecvat, veziculele herpetice trec destul de repede. Dar, dacă aveți o problemă a tratamentului pe termen lung al bolii sarutante, iar simptomele nu dispar, acesta este un semnal pentru un apel urgent la un specialist în boli infecțioase.

Herpesul pe buze: durata cursului și tratamentul

O intrebare interesanta: prin cat de multe herpes? Depinde mult de forma erupției cutanate, de locul de desfășurare și de caracteristicile individuale ale imunității. Herpesul este una dintre cele mai frecvente infecții virale, provocând multe consecințe negative. În prezent, statisticile spun că există aproximativ o sută de forme diferite de virus herpetic, care diferă în manifestările clinice și în diferite moduri de transmitere cu toate variantele posibile de percolare.

De asemenea, este importantă starea bolii primare sau recurente. Dacă virusul este atacat pentru prima dată, erupția cutanată va trece nu mai devreme de o săptămână. Tratamentul va fi caracterizat de agresivitatea impactului: un organism care a întâlnit o "durere" nu va fi capabil să facă față singure infecției. Sau va dura mult timp.

Câte zile are loc herpesul pe buză? Și herpesul genital? Pentru a răspunde corect și corect la întrebări cu privire la durata leziunilor, luați în considerare virusul în detaliu.

Expresia primară a herpesului

După manifestarea inițială, virusul poate deranja infectarea de până la 12 ori pe an. Păstrează herpesul în timp ce depinde de resursele corpului timp de 3 până la 10 zile.

Factorii provocatori sunt:

 • Transferul sau exacerbarea bolilor cronice care sunt dificil de tratat și durează de mult timp;
 • Expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete, în timp ce nu contează dacă sunt solare sau artificiale din lămpi;
 • Stresul de natură cronică afectează în mod negativ starea generală a sistemului imunitar uman, care permite virusului să se activeze și să încerce să intre în faza activă;
 • Perioadele de perturbare hormonală la multe femei sunt atât ciclurile menstruale, cât și sarcina;
 • Dezechilibrul imunității - luând cantități mari de medicamente pentru un scop sau altul, chimioterapie și așa mai departe.

Pe lângă factorii numiți care provoacă apariția unei "friguri", în ceea ce privește probabilitatea formărilor virale, pot fi: abuzul de alcool și tutun, deteriorarea corpului și lipsa de odihnă. De asemenea, alimentația necorespunzătoare și lipsa de vitamine, hipotermie sau intoxicație pot deveni, de asemenea, un fel de "gateway" pentru virusul în corpul dumneavoastră sau un provocator pentru ca virusul să treacă de la activ la hibernare.

Simptome de herpes pe buze

Cum sa intelegi ca herpesul a decis sa fie activat? Pur și simplu: furnicătura caracteristică, mâncărimea și roșeața îi pot spune purtătorului că infecția se duce "afară". Există cazuri în care o persoană infectată a copiat simptomele și manifestările primare pentru o mușcătură, arsură etc., dar nu trebuie neglijate - adesea mâncărimea și înroșirea, însoțite de durere și arsură, sunt semne adevărate că virusul sa intensificat.

Înțelegând aceste fapte, este ușor să înceapă lupta împotriva herpesului în stadiile incipiente de manifestare, iar întrebările "cât timp" și "cât de mult este tratat herpesul" vor înceta să fie îngrijorătoare - cu cât începe impactul, cu atât mai repede va fi înfrânt virusul.

Cu cât apare mai mult formarea erupției cutanate, cu atât este mai probabil ca, pe lângă simptomele menționate, temperatura să crească.

Caracteristică a erupției cutanate sunt formările cu bule, care, după herpesul menținut timp de 3-5 zile, izbucnesc.

Cât timp va purta herpesul după ce izbucnesc bulele? Aceasta depinde, de obicei, de cât de eficient a trecut tratamentul fazei active. Dacă se iau măsuri la timp și pentru simptomele primare ale formării, vindecarea va avea loc în 3-4 zile.

Durata tratamentului cu virusul herpesului

Cât durează herpesul? Aceasta depinde de metoda aleasă de tratament și de intensitatea, timpul de impact asupra educației. Dacă se iau măsuri cu întârziere - în cazul în care se formează bule, fie nu au fost luate, fie dacă tratamentul a fost efectuat cu mijloace inacceptabile, cum ar fi verde strălucitor sau iod, atunci virusul va chinuia transportatorul mult timp.

Este inacceptabil să atingi, să alegi, să rupi o durere în orice fel - aceasta va duce la răspândirea virusului și vindecarea va dura mai mult.

Deci: am dat seama cât de multe zile herpesul merge pe buze, pe organele genitale și în alte cazuri. Au fost luați în considerare factorii care provoacă un curs pe termen lung și metode de rezolvare a acestor probleme care însoțesc boli de herpes.

Pentru a rezuma cunoștințele acumulate, aș vrea să remarcăm importanța menținerii unui stil de viață sănătos și a grijii de tine - la urma urmei, menținerea corpului și a sistemului imunitar într-o stare normală este cel mai bun mod de a proteja împotriva apariției unei boli virale neplăcute și inconveniente - herpesul. Prevenirea este întotdeauna mai ușoară decât vindecarea.

Câte zile poate herpesul pe buze și cum să accelereze procesul?

Dezvoltarea herpesului în organism înrăutățește bunăstarea unei persoane, iar apariția unei erupții caracteristice acestei boli agravează atracția vizuală.

De aceea, oamenii care se confruntă cu această problemă sunt întotdeauna interesați de câte zile se face infecția.

Etape de herpes

Majoritatea populației lumii se confruntă în mod constant cu manifestările formei labiale de herpes. Această infecție se caracterizează printr-o dezvoltare progresivă.

Fiecare etapă are propriile trăsături distinctive, care fac posibilă înțelegerea duratei perioadei de exacerbare și atunci când are loc recuperarea. În acest timp, organismul reușește să dezvolte anticorpi care pot reduce numărul de microorganisme patogene la o performanță sigură.

 1. Elementar. În această perioadă, reproducerea și activarea virusului. Persoana are un sentiment de disconfort în zonele afectate, care se manifestă sub formă de furnicături, arsuri sau mâncărime.
 2. Al doilea. În acest moment, există umflarea, hiperemia. Această afecțiune durează aproximativ două zile.
 3. În al treilea rând. Stadiul este însoțit de formarea de bule mici pe zonele afectate ale pielii, care au un lichid gri în interior. Potrivit experților, acesta conține un număr mare de viruși. Leziunile își măresc în mod constant mărimea, ceea ce conduce treptat la fuzionarea lor.
 4. Al patrulea. Această etapă este însoțită de deschiderea leziunilor, care apare cel mai adesea în a patra zi după apariția lor pe corp. Persoana începe să simtă o durere severă la nivelul buzelor, adesea renunțând la mese. Riscul de infecție de la alte persoane de la o persoană cu o astfel de erupție cutanată crește după spargerea bulelor, când conținutul lor se încadrează pe suprafața pielii. De aceea este important să evitați atingerea zonelor afectate pentru a nu răspândi infecția.
 5. Ultima. Această perioadă de activare a virusului în organism este caracterizată prin formarea unei cruste. Dispare complet în zilele 5-6. În locul ei, se formează o durere de o săptămână, care se vindecă în câteva zile, fără să lase urma în urmă.

După apariția primelor semne de herpes și a dispariției complete a leziunilor, durează de obicei aproximativ două săptămâni. Rata vindecării zonelor afectate pe corp depinde de caracteristicile organismului, natura cursului virusului și începutul tratamentului. Dacă s-au luat măsuri terapeutice în prima etapă a activității herpesului, infecția poate fi eliminată chiar și după 3 zile.

Cauzele cursului lung

O persoană care cunoaște durata activității virusului în organism poate afla cu ușurință motivul pentru care o răceală pe buze nu trece mult timp. Dacă apariția infecției apare pe fundalul unei patologii grave, o erupție pe buzele herpesului durează câteva săptămâni și dispare numai după tratamentul bolii subiacente.

Un specialist cu experiență poate identifica cu ușurință sursa problemei în funcție de durata herpesului. Infecția virală, care a fost activă mai mult de o lună, indică procese patologice grave în organism, inclusiv SIDA, oncologie.

Herpesul comun și genital, precum și varicela, au perioade de activitate minime. Herpes zoster poate rămâne activ timp de aproape o lună, astfel încât această perioadă nu va fi considerată o abatere de la normă. Accelerarea recuperării va permite doar tratamentul corect inițiat în timp util, care este selectat ținând cont de toate caracteristicile pacientului.

Cauzele unui curs de virus prelungit:

 1. Utilizarea tactici medicale incorecte, precum și absența completă. Episoadele frecvente de recăderi implică tratament obligatoriu, inclusiv utilizarea de comprimate orale, creme, unguente, complexe de vitamine și imunomodulatoare.
 2. Înlocuirea remediilor de droguri folclorice. Metodele de la domiciliu nu pot elimina complet corpul virusului, astfel încât acestea pot fi utilizate numai în combinație cu principalele medicamente antivirale.
 3. Prezența patologiilor somatice care apar în stadiul acut. Prezența lor slăbește corpul și contribuie la activarea virusului.
 4. Infecția regulată a erupției cutanate înconjurătoare la deschiderea bulelor. Contactul cu microorganismele din erupție determină recurența virusului. Pentru a evita o astfel de situație, trebuie să respectați în mod constant regulile de igienă, să tratați locurile afectate cu mijloace speciale.
 5. Stai mult timp sub ultraviolete. Aceasta duce la uscarea suprafeței pielii și la apariția unor leziuni minore prin care patogeni penetrează.
 6. Stres obișnuit.
 7. Modificări hormonale.
 8. Luarea îndelungă a unor medicamente.

Video de la expert:

Factorii care provoacă activitate virală

Virusul care intră în plexul nervos cauzează o condiție în care va fi imposibil să se scape de virus. Herpesul rămâne în organism pentru viață, ducând la recurențe permanente. Reaparitia eruptiei se produce sub influenta unor factori provocatori.

Cel mai adesea, apare o răceală pe buze:

 • în vreme rece;
 • după stres;
 • din cauza hipovitaminozelor;
 • în prezența dependenței de alcool sau de fumat;
 • cu dietă neechilibrată;
 • persoanele care lucrează în industriile periculoase;
 • în momentul intoxicării;
 • cu patologiile sistemului digestiv.

Trebuie avut în vedere faptul că aportul acelorași medicamente la mai mulți pacienți are efecte diferite. Unii dintre ei elimină rapid simptomele, iar la alți pacienți procesul de vindecare este întârziat.

Depinde de perioada în care a început tratamentul. Terapia, efectuată în stadiile incipiente ale activității virale, este întotdeauna mai eficientă decât măsurile similare efectuate pe parcursul lungii patologiei.

Cum se accelerează procesul de recuperare?

Herpesul este tratat mult mai repede dacă medicamentul a fost început după primele manifestări. În plus, recuperarea are loc mai devreme la persoanele cu imunitate puternică. De aceea este important să se desfășoare diverse activități care vizează creșterea apărării organismului.

 • administrarea medicamentelor antiinflamatorii;
 • terapia imunomodulatoare;
 • aplicarea de cremă sau unguent în zonele afectate;
 • utilizarea medicamentelor antierpice;
 • remedierea deficitului de vitamina.

Antivirale utilizate în mod obișnuit:

 1. „Aciclovirul“. Medicamentul este îndreptat spre eliminarea erupției cutanate și ajută la traducerea patologiei într-o formă latentă.
 2. "Valacyclovir." Acest remediu elimină manifestarea virusului și reduce riscul de recurență. Durata tratamentului nu depășește de obicei 5 zile. Începeți administrarea de pilule în stadiile incipiente ale infecției crește eficacitatea tratamentului. Valaciclovirul nu este recomandat pentru combaterea virusului la copiii cu vârsta sub 12 ani.
 3. „Famciclovirul.“ Eliberarea medicamentului se face în doze diferite. Medicamentul poate elimina cu succes efectele nevralgiei postherpetice.

Aceste fonduri pot provoca diverse reacții adverse și pot avea, de asemenea, contraindicații. De aceea, alegerea unui medicament care are un efect sistemic asupra organismului ar trebui să fie efectuată numai de un specialist.

Unguente comune, creme:

 1. "Zovirax". Aplicarea unguentului se face pe zonele afectate, excluzând contactul cu țesutul înconjurător. Numărul de proceduri pe zi nu trebuie să depășească de 5 ori. Utilizarea medicamentului vă permite să eliminați infecția în 4 zile cu începutul tratamentului.
 2. „Aciclovirul“. Acest instrument este cel mai popular printre medicamentele farmacologice, prin urmare, este disponibil nu numai sub formă de comprimate, dar și unguente. Perioada de tratament este de 10 zile.
 3. "Pentsivir". Unguentul trebuie aplicat la fiecare 2 ore. În timpul procedurii de aplicare, evitați contactul cu membranele mucoase.

Tratamentul suprafețelor afectate trebuie efectuat cu un tampon de bumbac, astfel încât produsul să devină numai pe erupție cutanată. În caz contrar, virusul poate pătrunde în zone sănătoase ale pielii, afectându-le. Răspândirea ulterioară a infecției își amâne cursul, astfel încât poate progresa chiar și pentru câteva luni.

Lista imunomodulatoarelor prescrise în mod obișnuit:

 • fondurile produse pe baza interferonului ("Viferon", "Cycloferon" și altele);
 • medicamente destinate să stimuleze producția de interferon ("Lavomax", "Kagocel" și altele);
 • "Licopid" (suprimă virusul și promovează producția de anticorpi la acesta).

Este posibil să se accelereze vindecarea zonei afectate cu ajutorul unor remedii folclorice:

 • suc de aloe, kalanchoe sau lămâie - grăsimea acestora;
 • un cuișor de usturoi, boabe de sare - acestea trebuie aplicate pe bulele de pe piele;
 • Echinacea tinctură - ia-o înăuntru.

Mai multe rețete video pentru erupții cutanate care vor ajuta la stoparea rapidă a semnelor de inflamație:

Astfel, tratamentul medicamentos permite stoparea bolii în stadiile incipiente ale dezvoltării acesteia, iar metodele folclorice fac posibilă înmuierea cursului procesului patologic. În cele mai multe cazuri, metodele neconvenționale nu vor fi suficiente pentru a face față activității virusului.

Prognosticul pentru terapia cu herpes este cel mai adesea favorabil. În ciuda faptului că erupția este ușor eliminată, o persoană trebuie să continue să întărească în mod constant sistemul imunitar pentru a evita reapariția patologiei.

Măsuri preventive

Herpesul este o infecție care necesită profilaxie chiar și după dispariția tuturor simptomelor neplăcute.

Regulile de bază pe care trebuie să le urmeze toți oamenii:

 1. Corpul trebuie întărit constant. Menținerea unui stil de viață sănătos este considerată ca fiind de o importanță capitală.
 2. Sportul ar trebui să aibă loc zilnic.
 3. Este necesar să vă relaxați pe deplin. Durata somnului pe timp de noapte nu trebuie să fie mai mică de 8 ore.
 4. Fiecare zi ar trebui să meargă pe stradă.
 5. Starea la soare în vară ar trebui să fie moderată. Înainte de bronzare, trebuie să aplicați creme speciale. Nu depășiți doza de radiații ultraviolete.
 6. Încercați să eliminați situațiile stresante.
 7. Anual se supun examinărilor preventive.
 8. Nu uitați de măsurile de igienă.
 9. Renunțați la obiceiurile proaste.
 10. Echilibrat mânca.
 11. Urmați regimul de băut.

Din păcate, nu este posibil să scapi complet de herpes, deoarece virusul este capabil să se infiltreze direct în ADN. Cu toate acestea, măsurile preventive și tratamentul la timp pot preveni complicațiile bolii și recăderile.

În ce condiții și pentru câte zile are loc herpesul pe buză

Câte zile se pune herpesul pe buză depinde de diverși factori. Un virus prins în stadiul apariției primelor simptome nu poate intra în stadiul acut, oprind răspândirea în câteva ore. Și într-o persoană cu un sistem imunitar slăbit, manifestările herpetice nu pot dispărea în decurs de o lună.

Omniprezent virus

Practic, fiecare locuitor al Pământului este un purtător al virusului herpes simplex de primul tip. Potrivit oamenilor de știință, doar 4% din populația planetei nu a fost niciodată expusă acestei boli. Infecția apare de obicei în copilărie în cazul contactului direct cu o persoană bolnavă, prin obiecte de uz casnic sau prin picături de aer. Cel mai adesea, primul episod al bolii este asimptomatic. Astfel, herpesul se instalează în organism și trăiește liniștit acolo până când apar condiții favorabile reproducerii acestuia.

În stadiul inițial al herpesului, mâncărimea, senzația de apăsare a pielii apar pe buză. Dacă tratamentul începe în acest moment, boala va trece foarte repede.

Virusul vicios nu provoacă nici un rău oamenilor. Și majoritatea oamenilor nici măcar nu-l observă. Oamenii de stiinta spun ca exacerbarea bolii are loc cu o frecventa diferita numai in 20-40% din purtatorii de herpes.

Dar în timpul perioadei de activare, boala care se manifestă pe buze provoacă multe probleme. Și nu numai în ceea ce privește disconfortul fizic. Mulți oameni care suferă de herpes răni experiență disconfort psihologic. Se pare că oamenii din jur se uită permanent la ele, există un sentiment de stânjenire și o dorință de ascundere. Prin urmare, vreau să scap de cât mai curând posibil manifestările externe ale unei boli enervante.

Etapele bolii

Pentru a răspunde la întrebare, câte zile trece herpesul pe buze, mai întâi trebuie să notați factorii care afectează timpul de recuperare:

 • stadiul bolii la care sa început tratamentul;
 • starea sistemului imunitar la momentul simptomelor virusului;
 • normele de igienă;
 • tratamentul aplicat sau lipsa acestuia.

În prima etapă de activare a virusului herpetic, o persoană se confruntă cu disconfort la locul bolii: mâncărime și arsură, furnicături și stări de piele. După un timp, pot apărea roșeață și umflături. Dacă prindeți boala în acest stadiu, este posibil ca alte simptome să nu apară sau să apară într-o formă ușoară.

Următoarea etapă a dezvoltării bolii survine în aproximativ 12 ore. Pe buze apare o erupție caracteristică - bule mici pline cu lichid. Ei doare și mâncau, dar nu le poți zgâria în nici un fel, deoarece ar putea exploda înainte de timp. În plus, în rănile cu mâini puteți efectua o infecție suplimentară. În acest caz, va fi mult mai dificil să răspundem la întrebarea cât de mult trece herpesul.

Cât durează perioada cea mai infecțioasă de dezvoltare a herpesului depinde de caracteristicile organismului fiecărei persoane. Durata medie este de 2-3 zile.

Dupa 2-4 zile, veziculele se sparg, apar rani dureroase in locul lor. În acest stadiu, nu atingeți în mod inutil punctul de sânge. Și dacă ați întins răni, imediat după aceea, ar trebui să vă spălați mâinile cu săpun și apă. Faptul este că lichidul care se scurge din bulele de spargere conține o mulțime de microparticule infectate. Le puteți muta pe mâini în alt loc, cum ar fi ochii sau nasul, care este plin de noi probleme.

Cât durează această perioadă cea mai infecțioasă de dezvoltare a herpesului depinde de caracteristicile corpului fiecărei persoane. Durata medie este de 2-3 zile. Apoi rănile încep să se strângă. În locul lor se formează o crustă (scab), sub care se formează o piele nouă. Aceasta este etapa de redresare, care totuși se poate transforma și într-o problemă. La cel mai mic rănire la exploziile crustei, sângerează și doare. Prin urmare, trebuie să încercăm să o atingem cât mai puțin posibil. Și chiar mai mult, nu rupe în mod deliberat. După câteva zile scabia va dispărea singură.

Durata totală a bolii

Rezumând toate etapele, puteți calcula aproximativ modul în care durează herpesul. Oprirea bolii în prima etapă, puteți scăpa de toate manifestările ei într-o zi. Dacă această șansă este ratată, dar o persoană își spală mâinile atunci când se presupune, el mănâncă și doarme în mod normal, statutul său imunitar este ridicat și sănătatea sa este în general bună, herpesul va dispărea în 5-7 zile chiar și fără tratament. În acest timp, organismul produce cu succes anticorpi și suprimă virusul care a izbucnit.

Cu o scădere a imunității și a altor factori adversi, perioada de recuperare va dura mai mult. Dacă o persoană are grijă de sine, aplică orice metodă de tratament și nu agravează starea unei răceli pe buze cu răni, procesul de vindecare poate dura până la 12-15 zile.

Cu un curs mai lung de herpes, ar trebui să acordați mai multă atenție sănătății dumneavoastră. Dacă erupția pe buze durează mai mult de 20 de zile, acest lucru poate fi un semn al unei exacerbări a unei alte afecțiuni cronice care împiedică buna funcționare a organismului. În cazul în care perioada în care herpesul durează și mai mult, merită consultat un medic cât mai curând posibil pentru o examinare completă. Frecvențele frecvente și de lungă durată pot fi o dovadă a prezenței HIV în organism, tumorile benigne sau maligne.

Cum să accelerați recuperarea

De îndată ce simțiți mâncărime și arsură, este necesar să luați imediat măsuri astfel încât simptomele să dispară și boala să nu se dezvolte în continuare. În acest stadiu, este suficient cauterizarea locului de apariție a senzațiilor neplăcute. Puteți folosi vată de vată umezită cu vodcă. Dar sulful ajută cel mai bine. Umeziți ușor capul meciului cu saliva și ștergeți întreaga zonă mâncantă cu ea. Potrivit pentru aceste scopuri și sulf de la propriile dvs. urechi.

În stadiul erupției cutanate, este posibilă, de asemenea, cauterizarea durerii, astfel încât să nu mai existe bule. Și dacă bulele au izbucnit deja, cauterizarea localizează virusul. Când apare o crustă, nu trebuie să faceți nimic cu ea. Dați corpului posibilitatea de a forma cu calm o piele nouă. După ce scabia cade, zona în care a apărut o durere poate avea o culoare și textura ușor diferită de pielea înconjurătoare. Dar totul va ieși în câteva zile.

Cu o utilizare adecvată a medicamentului pentru herpes și a igienei, recuperarea durează aproximativ două săptămâni.

În toate etapele tratamentului, vă puteți susține corpul cu vitamina C. Este mai bine să creșteți cantitatea de produse care îl conțin în dietă. Dar puteți folosi și medicamente de farmacie. Industria farmaceutică modernă oferă, de asemenea, numeroase unguente antivirale care suprimă simptomele herpesului. Acestea pot fi utilizate în orice stadiu al bolii, cu excepția stadiului de scabie. Dacă, pentru toate eforturile, herpesul a fost susținut mai mult de 15 zile, poate fi necesar să se ia medicamente antivirale pe cale orală. Dar nu puteți începe să beți doar pilule. Trebuie mai întâi să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Cum să preveniți dezvoltarea herpesului

După cum știți, cel mai bun mod de a scăpa de o boală este de a preveni aceasta. Prin urmare, merită știut condițiile în care virusul este activat și încercați să le evitați:

 • Tulburări de imunitate. Acestea pot fi cauzate de alimentația necorespunzătoare și neregulată, lipsa constanta de somn, stresul frecvent experimentat, exercitiile fizice excesive, precum si prezenta diferitelor boli cronice.
 • Intoxicarea generală a corpului. Nu cumpărați produse cu o dată expirată, la cea mai mică suspiciune cu privire la prospețimea produselor alimentare oferite, aruncați-o. Nu abuzați de alcool și de diverse medicamente.
 • Hipotermia și supraîncălzirea corpului. În frig, îmbrăcați întotdeauna călduros, chiar în detrimentul tendințelor modei. În căldură, îmbrăcați haine vărsate și deschise, beți apă mai curată și acoperiți-vă capul de soare.
 • Fluctuațiile fondului hormonal. Această problemă este mai tipică pentru femei în timpul menstruației, sarcină, alăptare și menopauză.
 • Deficitul de vitamine și hipervitaminoza.
 • Buzele și bătăile orale.

Consolidarea imunității pentru a preveni recurența herpesului.

Pentru a evita aceste circumstanțe favorabile pentru virus sau pentru a reduce la minim impactul lor, să fie activi din punct de vedere fizic și social, să mâncați o dietă echilibrată, să evitați multă stres, să vă mențineți corpul curat. Dacă urmați aceste reguli standard pentru un stil de viață sănătos, virusul herpes care dorm în corpul dvs. nu va primi niciodată condiții potrivite pentru excitare.

Herpesul de pe buză: câte zile se stinge erupția cutanată și crustele dispar?

Herpesul sau răceala pe buză reprezintă un simptom tipic care indică o exacerbare a unei boli infecțioase cauzată de virusul herpesvirus de tip 1 (HSV-1). Elementele vagi care apar la pragul gurii, ducând bolnavilor la disconfort fizic și psihic, încalcă estetica zonei maxilo-facială. De aceea, o persoană care se confruntă cu manifestările acestei boli este întotdeauna preocupată de două întrebări: de câte zile trece herpesul pe buză și cum poate fi accelerat procesul de vindecare. Să încercăm să găsim răspunsuri complete la ele.

Mecanismul de dezvoltare

Conform statisticilor furnizate în buletinele informative OMS herpesvirus de tip 1 infectat mai mult de 3,6 miliarde de persoane sub vârsta de 50 de ani (de exemplu, mai mult de 65% din populația lumii). Infecția este transmisă de la bolnavi la sănătoși prin contact strâns, vorbire, strănut, tuse, precum și prin utilizarea de mâncăruri comune, obiecte de igienă, îmbrăcăminte. După ce a pătruns în organism, virusul este încorporat în celulele nervoase și rămâne în ele, fără a provoca dezvoltarea patologiei. Microbii sunt activate numai atunci când o scădere bruscă a imunității, cauzate de hipotermie, nutriție dezechilibrată, suprasolicitare psiho-emoțională, stres, back-rupere de muncă manuală.

Cât durează boala

Deci, câte zile trece herpesul pe buze, cât durează sifonii și crustele de pe piele? Pentru a găsi răspunsul la această întrebare, este necesar să se ia în considerare toate etapele bolii. În practica medicală modernă, se disting 7 etape ale herpesului labial:

 1. Prodromal. Aceasta poate dura de la câteva ore până la 1-2 zile, în timp ce pacienții se simt mâncând pe marginea roșie a buzelor, spun că înroșirea pielii în zona afectată.
 2. Dezvoltarea procesului inflamator - durează o zi, caracterizată printr-o creștere a roșiei și umflarea țesuturilor moi din jurul zonei afectate.
 3. Erupția durează timp de 1-2 zile, apare pe marginea roșie a buzelor de mici bule dureroase care conțin un lichid limpede sau murdar.
 4. Deschiderea elementelor libere durează o zi, bulele de pe buze se sparg, formând un ulcer umed în zona afectată.
 5. Formarea crustelor galbene sau maro. Durata etapei este de 2 până la 4 zile.
 6. Recuperarea - durează între 2 și 6 zile, țesuturile integrale în zona afectată sunt complet restaurate, iar crustele dispar, fără a lăsa cicatrici și pete de pigment dedesubt.

Pe baza datelor de mai sus, este ușor să se concluzioneze cât de mult durează herpesul oral pe buze: de la 7 la 10 zile. Cu o ușoară imunodeficiență, boala va trece puțin mai târziu - după 13-16 zile de la apariția primelor simptome.

Cum să accelerați recuperarea

Există o serie de recomandări, sub rezerva cărora exacerbarea herpesului pe buze este de 3-4 zile sau se face în formă ștersă.

Pentru a facilita cursul bolii sau a accelera procesul de vindecare, este necesar:

 • începe tratamentul la primele semne de patologie;
 • Antivirale tratate farmaceutice pentru uz sistemic (valaciclovir, famciclovir) și topice (creme și unguente Acyclovir, Fenistil, Zovirax) de acțiune;
 • iau medicamente care întăresc sistemul imunitar (de exemplu, tinctura de Echinacea);
 • aplica metode de fizioterapie - radiații infraroșii sau ultraviolete, terapie cu laser;
 • pentru a corecta dieta, pentru a exclude de la ea mâncăruri prea ascuțite, sărate, dulci și carne afumată, pentru a include în meniu mai multe verdețuri, legume și produse lactate;
 • rochie în funcție de vreme, evitarea hipotermiei;
 • reduce stresul fizic și psiho-emoțional asupra corpului;
 • renunta la consumul de alcool, fumatul.

Programul de tratament al herpesului labial poate fi completat de utilizarea medicamentelor alternative. vindecători Folk recomanda tratarea porțiunii afectate a buzelor cu suc de lămâie, cerumen, suc de rostopasca sau de aloe, miere de albine, tinctura de galbenele, crușin sau ulei de pin, pasta de dinti, rasina de pin, ceai tare, infuzie de frunze de salvie, decoct de frunze de plop sau salvie alb.

Cauzele unui curs prelungit al bolii

Uneori, herpesul de pe buză dispare doar 3 sau 4 săptămâni după declanșarea semnelor procesului patologic. În acest caz, cel mai adesea factorii care încetinesc procesul de vindecare sunt:

 • obiceiuri proaste - dependența de droguri, fumatul, abuzul de alcool;
 • o dietă nesigurată, o deficiență a vitaminelor și a altor elemente nutritive din organism;
 • boli cronice adesea recurente;
 • tulburări hormonale;
 • menstruație, sarcină, alăptare;
 • iritabilitate, stres frecvent;
 • stilul de viață sedentar;
 • hipotermie;
 • exercitarea intensă, exercițiu prea mult.


Herpesul labial care durează mai mult de 30 de zile este considerat un semn al tulburărilor mai grave din organism (SIDA, infecția cu HIV, cancerul). Prin urmare, în cazul în care măsurile care vizează combaterea acestei boli nu dau rezultatul așteptat în termen de 4 săptămâni, este necesar să se consulte medicul bolnav infecțios și să fie supus unui examen care să identifice patologia principală.

Câte zile merge herpesul pe buze și cum să accelereze vindecarea

O persoană sănătoasă are herpes pe buze timp de 5-10 zile. Această perioadă poate scădea sau crește. Durata bolii depinde de activitatea virusului, precum și de gradul de reactivitate al sistemului imunitar. Înțelegeți cât de mult va fi erupția pe buze poate fi doar citirea etapelor de dezvoltare a infecției pe buze și sfaturi utile pentru tratamentul herpesului.

Etape de apariție și vindecare a herpesului pe buze

Herpesul pe buze trece în 5-10 zile. Ca orice altă patologie, infecția cu virusul herpes are propriile etape de vindecare. Există cinci dintre ele:

 1. Prima etapă - în această perioadă de infecție, în primul rând există un sentiment de disconfort sau furnicături la nivelul buzelor. Poate să apară mâncărime. În această etapă, puteți preveni dezvoltarea leziunilor și puteți vindeca herpesul pe buză în 1 zi. Cu toate acestea, este adesea ratat.
 2. A doua etapă - se formează erupții dureroase, care după 4 - 8 ore sunt umplute cu un lichid limpede. După încă 8 ore, lichidul începe să curgă. În acest moment există un sindrom de durere intensă. Dacă apare bulele mâncărime, ele se deschid în această etapă - particulele virusului intră în zonele "curate" ale pielii și în mediul extern. În acest moment apar noi elemente de erupție cutanată și alte persoane se infectează. Dacă blisterele nu se deschid și tratamentul corect a fost ales, atunci erupția cutanată poate să dispară după 4-5 zile de la debut.
 3. A treia etapă, cea mai periculoasă, este subțierea cochiliei cu bule. Lichidul conține o cantitate mare de virus Herpes. Elementele erupției cutanate sunt pregătite pentru distrugere - încep să spontane "sparge". Un lichid turbid este eliberat cu o cantitate mare de virus care intră în mediul extern și poate provoca apariția unor noi leziuni. În loc de bule, se formează ulcere, care ar trebui să fie șterse cu un unguent împotriva herpevirusului.
 4. A patra etapă este uscarea și formarea crustelor. Cantitatea de lichid din interiorul bulelor scade. Remediile pentru herpes pot accelera perioada de recuperare - utilizarea lor în acest stadiu reduce timpul până la dispariția elementelor herpetice de pe buze la 1-2 zile.
 5. Cea de-a cincea etapă este un punct de pigment. După dispariția erupțiilor herpetice, petele de pigmentare închise pot rămâne în locul lor timp de două săptămâni. În această perioadă, virusul nu mai este activ și particulele sale nu se află pe suprafața pielii. Antivirale unguent nu este necesar în acest stadiu. Spoturile sunt ușor mascate cu produse cosmetice decorative.

Zonele afectate ale pielii trebuie lubrifiate cu un agent antiviral. Apoi, erupția pe buze dispare repede și nu provoacă disconfort.

Bulele cu lichid și răni, care rămân pe piele după deschiderea lor, nu pot fi tratate în niciun caz cu medicamente care conțin alcool. Acest lucru poate provoca arsuri și cicatrizări.

De ce herpesul de pe buze nu poate trece mult timp

Perioada medie de dispariție a herpesului pe buze este de 5-10 zile. Dar, uneori, erupția cutanată poate să nu dureze o lună. Adesea, acest lucru se întâmplă la persoanele cu sisteme imunitare slăbite. Această situație este posibilă în următoarele cazuri:

 1. Bolile cronice. Lipsa funcției renale, gastrită cronică, boli cardiovasculare - aceste și multe alte afecțiuni duc la scăderea reactivității imune a organismului. Pronunțată nu este respectată imunodeficiența. Cu toate acestea, durata herpesului pe buză poate crește de la 10 la 15-20 de zile.
 2. Virusul imunodeficienței umane sau HIV. Fiecare persoană se poate confrunta cu această boală, indiferent de statutul social și de nivelul de trai. Dacă herpesul de pe buză vindecă mai mult de 20 de zile, în ciuda utilizării medicamentelor antivirale, este necesar să se supună unui test anonim pentru HIV. Cu un rezultat pozitiv, este prescrisă terapia antiretrovirală modernă, care permite unei persoane să trăiască cât mai mult în viață și împiedică dezvoltarea stadiului SIDA.
 3. Starea imunodeficienței congenitale. Medicina moderna va permite sa ajustati patologia cu care se nasc copiii. Și adulții trăiesc deja cu așa-numitele boli de copil și starea de imunodeficiență congenitală. Herpesul pe buze durează aproximativ 15-20 de zile.
 4. Tulburări metabolice. Diabetul zaharat, boala tiroidiană, însoțită de hipo sau hipertiroidism. Dacă în acest caz erați erupția Acyclovir, atunci dispar în 10-15 zile. Dar dacă nu utilizați medicamente antivirale, elementele de erupție pot dura până la 20-25 de zile.
 5. Oncologie. Bolile sunt întotdeauna însoțite de imunodeficiență, însă, adesea asimptomatice. O persoană poate să nu știe că un proces oncologic se dezvoltă în organism. Herpesul erupțiilor pe buze poate dura între 10 și 25 de zile.

Este destul de dificil să se identifice motivul pentru care herpesul de pe buză a durat mai mult de 10-15 zile. Dacă după 10 zile erupția cutanată rămâne activă și nu scade, este recomandat să vizitați un medic generalist. El va efectua o examinare cuprinzătoare a corpului și va ajuta la identificarea cauzei conservării pe termen lung a elementelor de erupție pe buze.

Cum să accelereze vindecarea

De obicei, herpesul de pe buze trece în 5-10 zile. Cu toate acestea, în timpul acestei perioade, erupțiile herpetice provoacă disconfort persoanei și sunt un defect cosmetic. Pentru a accelera procesul de vindecare, după primele simptome - mâncărime, furnicături, se recomandă aplicarea medicamentelor antivirale.

Creșterea reactivității sistemului imunitar ajută, de asemenea, la redresarea vitezei. La herpesul de pe buză a trecut timp de 5-7 zile, se recomandă să se ia vitamine care au proprietăți antioxidante. Acestea sunt medicamente solubile în apă - vitaminele A, C, E.

Multe sfaturi populare conțin recomandări pentru tratamentul pielii afectate cu tincturi. Acestea, de regulă, conțin alcool în compoziția lor și pot duce la răspândirea erupțiilor cutanate și agravarea stării unei persoane. Prin urmare, este necesar să se abordeze tratamentul herpesului pe buze cu remedii folclorice.

O altă metodă non-medicament, care vă permite să îmbunătățiți starea sistemului imunitar și să faceți față erupției cutanate - este normalizarea nutriției și exercițiilor săptămânale.

Cât durează herpesul pe buze dacă este tratat cu aciclovir

Herpesul pe buză se vindecă în 5-7 zile, dacă utilizați unguent antiviral Acyclovir din primele zile ale erupției cutanate. Pentru a vindeca herpesul pe buze pentru o zi, chiar și cu ajutorul unguentului este imposibil. Cu toate acestea, după 4-5 ore, umflarea scade, iar după câteva zile intensitatea roșeașiei scade.

În timpul tratamentului aplicat, nu se recomandă utilizarea cosmeticelor decorative - acest lucru poate duce la distrugerea bulelor și apariția unei erupții cutanate în zone noi.

Aciclovirul este aplicat pe pielea afectată de 3-4 ori pe zi. Pentru o recuperare rapidă, pentru ca erupția să dispară în decurs de 3-5 zile, este necesar să se utilizeze unguent după primele simptome ale bolii - furnicături și disconfort.

Acyclovir: alegerea formei și a tolerabilității

În concluzie

Perioada, care durează o erupție pe buze, este individuală pentru fiecare persoană. În medie, această cifră variază între 5-10 zile. Prezența imunodeficienței și a bolilor cronice poate crește perioada de recuperare. Și utilizarea de medicamente antivirale specifice reduce durata de vindecare și elimină manifestările neplăcute ale bolii.

O Altă Publicație Despre Alergii

Cele mai bune tratamente pentru acnee

Pentru a scăpa de acnee, acnee și acnee, ne-a adus un disconfort extraordinar, trebuie să alegeți produsul potrivit. Trebuie să răspundă nevoilor pielii și să elimine problema specifică.


Boala pe picior: cauze și tratament al remediilor populare, prevenire

Erysipelasul sau erizipelul este o boală infecțioasă comună. Se caracterizează ca o inflamație progresivă a pielii.Erysipelas apare după ce streptococul intră în piele prin leziuni mecanice.


Unguent non-hormonal pentru psoriazis

Psoriazisul este cunoscut omenirii din cele mai vechi timpuri. În ciuda acestui fapt, experții încă nu pot determina cauzele exacte ale bolii. Există opinia că un factor ereditar joacă un rol important în dezvoltarea sa.


Cauzele wenului în locuri intime, metode de tratament.

Wen sau lipomul este o masă benignă care apare ca o ciocnire pe corp și constă din celule de țesut adipos. Ea afectează în principal partea superioară a corpului: spatele, abdomenul, brațele, fața.