Cum arată o furuncă și ce este periculoasă în privința auto-tratamentului fierbei: ce fel de boală și etiologia ei

Boilele sunt una dintre cele mai frecvente patologii ale pielii.

În ciuda răspândirii largi a bolii, oamenii sunt departe de a fi mereu familiarizați cu cauzele, regulile de tratament și prevenirea furunculozei.

Natura septică a acestor formațiuni le face foarte periculoase, în special în condițiile unui tratament necorespunzător. Articolul ia o privire detaliată asupra a ceea ce este această boală și cum să o trateze.

Ce este această boală și etiologia ei

Furunculul (denumit popular "fierbere") este o inflamație a foliculului de păr care are un caracter purulent-necrotic. Bacteriile din grupul de stafilococi devin de obicei cauza, cel mai adesea Staphylococcus aureus.

Apariția unui fier poate fi declanșată de traumatisme minore la nivelul pielii (în special pe față), înroșirea părului. Riscul inflamației purulente și a infecției crește în condiții de igienă slabă a pielii, imunitate slabă, situații stresante, precum și în prezența anumitor medicamente specifice, cum ar fi prednisonul.

Etape de dezvoltare

Dezvoltarea fierbere are loc în mai multe etape, aici este o descriere a caracteristicilor fiecăruia:

  Etapa de infiltrare. Bacteriile patogene intră în foliculul pilos și provoacă inflamații.

Suprafața afectată se umflă, roșu, în timp ce înfulește un tânăr furuncul pare compactat. În acest stadiu, pacientul poate prezenta mâncărime în zona afectată. Etapa de dezvoltare a tijei. Dezvoltarea fierbei continuă și puroiul începe să se acumuleze în foliculă și se formează o tijă necrotică în jurul părului din celulele moarte. Hiperemia și înroșirea pielii din jurul foliculului afectat persistă, un vârf alb al tulpinii apare în centrul abcesului iminent. În acest stadiu, starea generală a pacientului se deteriorează.

Boil începe să rănească, mai ales atunci când este expus la ea; temperatura corporală ușor crescută; cele mai apropiate ganglioni limfatici pot crește. Autopsia. După o perioadă de timp, "dopul" necrotic, care închide furuncul, rezolvă și puroiul începe să iasă din abcesul deschis. Condiția generală în acest stadiu se îmbunătățește, totuși, în acest moment trebuie să se acorde cea mai mare prudență atunci când se face față unui abces.

Pulbul care iese afară conține un număr mare de bacterii patogene și produse de descompunere și, ca urmare a penetrării sale în pielea sănătoasă, furunculoza se poate răspândi în alte părți ale corpului. De asemenea, în cazul unui abces se iau principalele măsuri pentru a vindeca această boală.

 • Vindecarea. După curățarea cavității din puroi și îndepărtarea tijei moarte, fierberea crește treptat cu țesut cicatricial și vindecă. Chirii mari pot lăsa în urmă cicatrici și cicatrici de dimensiuni substanțiale, ulcerele mici se vindecă cu puțină sau fără consecințe.
 • Ce este?

  Cum arata?

  Pentru fierbere, o structură specială este caracteristică, principalele caracteristici distinctive sunt următoarele caracteristici externe:

  • înroșirea și umflarea. Tuberculul rezultat poate proiecta mai multe milimetri deasupra pielii;
  • prezența unei tije dense în interior. Partea superioară a tulpinii, care are o culoare murdară, albă sau gălbuie-verde, este încă vizibilă în chirya care nu a fost încă dezvăluită;
  • Furuncul deschis are forma unei inflamații în formă de con, cu un crater caracteristic în mijloc, expunând cavitatea purulentă.

  În fazele timpurii, precum și la începutul supurației, în timp ce fierberea este încă mică, aceasta poate fi confundată cu acneea obișnuită (acnee). Dar dacă trebuie să fii mai atent, să-i distingzi pe toți aceiași lucru se va dovedi: acneea nu este, de obicei, la fel de densă atunci când sondă, nu există nici o tijă tare în interiorul lor. După maturarea capului purulent, cosul se acoperă cu o crustă, treptat "se usucă" și se vindecă. Are fierbere neapărat deschisă.

  Dimensiunile furunculilor se situează de obicei în diametru de 1-3 cm, dar furuncile neglijate, în special situate pe spate și picioare, pot ajunge la 5 cm în diametru.

  Caracteristicile localizării pe corp

  Natura firii este legată inextricabil de foliculii de păr, astfel încât un astfel de abces poate să apară numai pe zone acoperite cu păr, adică aproape în întregul corp. Excepțiile sunt zone ale palmelor și picioarelor, lipsite de pungi de păr.

  Cele mai frecvente site-uri de fierbere sunt:

  • fata;
  • scalpului;
  • gâtul, în special suprafața din spate;
  • zonele scapulare și lombare;
  • cavitățile axilare;
  • umeri;
  • coapsa;
  • zona inghinala.

  Cele mai periculoase sunt fiertele formate pe fata. Rețeaua vasculară foarte dezvoltată și apropierea creierului fac fierberea feței cea mai periculoasă în ceea ce privește apariția unor complicații grave, cum ar fi flebita facială (inflamația rețelei venoase), limfadenita, flegmonul, meningita (inflamația meningelor), sepsisul (infecția comună a sângelui).

  Sărfurile pe membre pot da complicații articulațiilor și mușchilor, cu apariția unor abcese mari în apropierea articulațiilor umărului și șoldului, durerea poate apărea în timpul mișcării membrelor.

  Poate să apară în locuri intime?

  Un furuncula care se află în zona vaginală sau genitală poate curge foarte precis. Deoarece în zona inghinală și perineu există o rețea dezvoltată de vase de sânge, inclusiv cele superficiale.

  La bărbați, se pot produce fierbe la baza penisului și a scrotului, precum și la nivelul pubian.

  O formă tipică feminină de fierbe este fierbere pe labe. Această patologie apare atunci când bacteriile pătrund în canalele glandelor care secretă unsoare de mucus. Astfel de ulcere cauzează un mare inconvenient atunci când se mișcă, curăță organele genitale și, de asemenea, impun restricții mari asupra vieții sexuale a unei femei.

  Ce este periculos la copii?

  Apariția furunculilor la copii este deosebit de periculoasă, cu risc crescut de apariție a fierbei - apariția mai multor fierbe în diferite părți ale corpului. Copiii de vârstă preșcolară pot atinge ulcerații deschise, fără a înțelege pericolul excreției de puroi și răspândirea infecției pe toată suprafața pielii. Corpul vulnerabil al copiilor se luptă cu agentul cauzal al bolii nu este atât de eficient, așa că tratamentul furuncilor pentru copii nu poate fi pus pe arzătorul din spate. Aceasta este singura modalitate de a evita diverse complicații grave.

  Tratamentul de către un chirurg


  Tratamentul fierbei trebuie efectuat numai de un chirurg calificat. Auto-medicația poate provoca apariția unor complicații severe și chiar duce la deces. Din nefericire, povestea a păstrat incidente de deces din cauza acestei "auto-intervenții chirurgicale". Astfel, comunitatea muzicală din lume a pierdut în 1915 compozitorul talentat Alexander Skryabin, care a murit după o încercare nereușită de a stoarce un fiert peste buza superioară.

  De regulă, oamenii vin la chirurg cu un fiert deja deschis. Dacă abcesul este încă blocat de partea superioară a tijei, stadiul inițial al tratamentului constă în deschiderea abcesului. Dacă starea pacientului este destul de satisfăcătoare, atunci în această perioadă medicul adoptă o tactică de așteptare și de a vedea și efectuează un tratament conservator. În acest scop se utilizează pansamente cu antiseptice și soluții hipertonice.

  O astfel de măsură previne posibila răspândire a infecției în zonele cele mai apropiate ale pielii și ajută la reducerea umflăturilor și durerii.

  Cu toate acestea, uneori fierberea rămâne închisă pentru o perioadă lungă de timp, iar starea pacientului se înrăutățește din ce în ce mai mult. În acest caz, medicul poate deschide independent abcesul cu un bisturiu.

  După deschiderea fierbei, doar tratamentul chirurgical are sens. Operația constă în îndepărtarea miezului dens cu ajutorul unei cleme chirurgicale, curățarea cavității abcesului din puroi, tratarea cu un antiseptic (cel mai adesea peroxid de hidrogen) și aplicarea unui pansament steril. În cazul în care cavitatea abcesului este extinsă și conține o cantitate mare de puroi, medicul poate furniza scurgere timp de ceva timp.

  Întreaga operație are loc pe bază de ambulatoriu. Monitorizarea pacientului poate fi necesară la riscul unor complicații grave, precum și la dezvoltarea furunculozei. Acest lucru se aplică adesea copiilor mici.

  După intervenția chirurgicală, pacientul trebuie să urmeze un tratament cu antibiotice.

  Măsuri independente

  Este logic să utilizați remedii farmaceutice și folk pe cont propriu numai dacă nu există posibilitatea de a contacta un chirurg în viitorul apropiat. În general, auto-medicația este periculoasă, precum și amânarea vizitei la clinică.

  1. În cazul în care fierberea nu este dezvăluită, puteți folosi bandaje cu antiseptice, ceea ce va permite fierberea să se deschidă mai repede. Deci, comprese potrivite cu clorhexidină, furatsilinom, alcool. Un instrument bun este un bandaj cu pastă de frunze de aloe. Acest instrument va reduce umflarea și durerea, precum și începe să tragă punga din abces.
  2. Dacă fierberea sa deschis, puteți aplica pansamente cu unguente antibacteriene în zona afectată. Linia de sintehomicină, levomecol și unguent ihtiol s-au dovedit bine. Pansamentul trebuie schimbat de mai multe ori pe zi, procesând fierberea deschisă cu peroxid de hidrogen.

  Conform unor rapoarte, unguentul Vihnevsky contribuie la suprapaturarea și mai multă rănire și nu este potrivit pentru tratamentul abceselor purulente. De asemenea, se efectuează cercetări privind eficacitatea curentă a medicamentului. Potrivit unor medici, multe bacterii patogene s-au dezvoltat rezistente la principalele componente ale linimentului balsamic.

  concluzie

  Boil este o boală destul de gravă a pielii, iar tratamentul ei nu trebuie luat ușor. La primele simptome semnificative ar trebui să contactați un chirurg cât mai curând posibil. Tratamentul inițiat în timp va permite evitarea nu numai a complicațiilor grave, ci și a cicatricilor inestetice mari rămase după eliminarea abceselor neglijate.

  Furuncle - cauze, simptome și tratamentul fierbei

  O zi bună, dragi cititori!

  Astăzi, vom considera un astfel de fenomen neplăcut pe piele, cum ar fi - furuncul, precum și tot ce este legat de ele. Deci...

  Ce se fierbe?

  Boil (boil) este o boală cutanată pustulară caracterizată prin inflamarea acută purulentă-necrotică a foliculului de păr și a țesuturilor conjunctive înconjurătoare.

  Cauza principală de fierbere - o infecție bacteriană, în special Staphylococcus aureus, mai puțin albă.

  Furunculoza este o formare masivă, repetitivă, cronică de fier.

  Locul apariției furunculului poate fi oriunde, cu excepția tălpii picioarelor și a palmelor, dar cel mai adesea se formează fierbere pe spatele capului, antebrațele, partea inferioară a spatelui, fesele, stomacul, membrele inferioare. Cel mai dureros este furuncul în ureche, în nas, pe față și pe organele genitale.

  Prognosticul pentru furuncul este pozitiv, dar există încă complicații în această boală - tromboză, limfadenită, sepsis, datorită căruia formarea boils este considerată o boală destul de gravă.

  Sobele au o anumită sezonalitate - cel mai adesea se formează în toamnă și primăvară. În plus, medicii spun că, cel mai adesea, boils apare la bărbați, iar la copii este, în general, rar.

  Dezvoltarea fierberii

  Dezvoltarea unui fierbere poate să apară în primul rând pe pielea sănătoasă și, în al doilea rând, atunci când apare pe fondul altor afecțiuni patologice și al bolilor organismului, de exemplu, stafilologia.

  Dezvoltarea fierberii are loc în 3 etape, durata cărora în absența complicațiilor este de până la 10 zile:

  Stadiul de fierbere 1 (debut) - caracterizat prin inflamația foliculului, în care în acest loc există o infiltrație solidă (compactare) de culoare roșu strălucitor cu limite fuzzy. În locul foliculilor inflamați există durere și furnicături. Pe măsură ce fierberea crește, sigiliul crește în mărime, se extinde și țesuturile înconjurătoare se umflă.

  Faza de fierbere 2 (3-4 zile) - caracterizată prin extinderea fierbătorului la 3 cm în diametru, în timp ce în centrul garniturii se formează tija purulentă-necrotică, cu un pustule pe suprafață. Nu numai foliculul de păr este implicat în procesul de supurație, ci și glanda sudorubică cu țesutul conjunctiv înconjurător, în timp ce vasele din jurul acestuia se extind, se observă umflarea colagenului. Forma de fierbere începe să dobândească o formă conică, ca și cum ar fi în creștere. În interiorul "munților" au distrus fibrele elastice și de colagen. Legăturile de fibre colagenizate formează un inel de protecție gros în interiorul fierbătorului, ceea ce împiedică formarea purulentă infecțioasă să intre în organism și infecția sa ulterioară, deci este foarte important să nu stoarceți fierberea fără a înțelege consecințele acestui proces. O fierbere a autopsiei ar trebui să fie corectă.

  În plus, pielea la locul inflamației devine o nuanță netedă, albăstrui, în timp ce durerea se intensifică. În cazul unei infecții extinse a corpului (în cazul unui număr mare de fierbe), o persoană poate prezenta simptome de intoxicație, care sunt exprimate prin stare generală de rău, slăbiciune, greață, lipsă de apetit, dureri de cap și o creștere a temperaturii corpului la 38 ° C.

  Etapa 2 a dezvoltării fierbei se termină prin disecția spontană sau artificială a pustulelor și eliberarea în exterior a conținutului acesteia. Conținutul pustulelor este o tulpină necrotică galben-verzui, cu o formare purulentă, uneori cu adăugarea de sânge.

  Faza 3 etapă - caracterizată prin apariția pe locul de deschidere a "craterului" abcesului, care la început este umplut cu granulații, iar după 2-3 zile se produce cicatrizare în acest loc. Cicatoarea de la începutul vindecării are culoarea roșie, dar pe măsură ce se vindecă, devine albă și devine aproape imperceptibilă.

  Întregul ciclu al fluxului poate fi șters, de exemplu întregul proces are uneori loc numai cu formarea de infiltrare, adică fără puroi și necroză. În alte cazuri, furunculul pe fondul imunității slăbite și al altor boli dobândește o formă de abces sau flegmonă.

  Furuncle - ICD

  ICD-10: L02;
  ICD-9: 680.9.

  Sare - cauze

  Cauza principală de fierbere - o infecție de natură bacteriană, în special Staphylococcus aureus, rareori albă.

  Această infecție este prezentă pe suprafața pielii aproape a fiecărei persoane, dar datorită imunității puternice, funcționarea normală a tuturor celorlalte organe și sisteme, precum și absența încălcărilor integrității pielii, stafilococul nu dăunează sănătății. Apropo, un sistem imunitar slăbit este una dintre principalele cauze ale multor boli infecțioase.

  Furunculul se dezvoltă atunci când este combinat cu 2 condiții - prezența infecției și a unui factor patologic, care poate fi extern (exogen) sau intern (endogen).

  Cauzele externe ale fierbei:

  • Contaminarea pielii;
  • Traumatismul cutanat - microtraumas, fisuri, tăieturi (mai ales la bărbierit), pieptănare cu unghii, frecarea pielii cu îmbrăcăminte sau încălțăminte incomode;
  • Calitate slabă;
  • Hipotermie sau supraîncălzire;
  • Stres constant.

  Cauzele interne ale fierbei;

  • Imunitate redusă;
  • Transpirații crescute și excreții sebacee;
  • Încălcarea proceselor metabolice - metabolism;
  • Abuzul de alcool, fumatul;
  • Prezența unor astfel de boli ca stafilogene, eczeme, anemie, diabet, hipovitaminoză, obezitate, infecții respiratorii acute, precum și alte boli ale tractului gastrointestinal, sisteme endocrine și nervoase, etiologie infecțioasă.

  Boil - simptome

  Principalul simptom al furunculului este formarea unei garnituri roșii (infiltrate) în zona foliculului inflamat, cu diametrul de până la 3 cm, pe suprafața căruia se formează un pustule în timp. În interiorul chiriei există un nucleu purulent-necrotic și o masă purulentă, uneori cu sânge. În unele cazuri, un fierbere costă doar formarea unui infiltrat înroșit.

  Printre alte simptome de fier, pot fi identificate dureri și furnicături în zona inflamată, precum și umflarea țesuturilor înconjurătoare.

  Într-un context de imunitate slăbit și răspândirea infecției în interiorul corpului, pot fi observate disconfort general, oboseală crescută, somnolență, pierderea poftei de mâncare, greață, temperatura corporală și cefaleea crescută la 38 ° C.

  După respingerea țesutului necrotic, vindecarea are loc prin cicatrizare. Furunculul cel mai frecvent apare pe pielea gâtului, gâtului, feței, spatelui, coapsei. Apariția boililor în diferite stadii de dezvoltare se numește furunculoză, iar inflamația purulentă-necrotică a pielii și țesutului subcutanat în jurul foliculilor de păr și a glandelor sebacee se numește carbuncle. Atunci când găsiți fierbere pe față, pot fi complicații grave (meningită purulentă, sepsis).

  Se fierbe complicații

  Complicația unui fierbere poate fi:

  Tipuri de fierbere

  Clasificarea boiliei este după cum urmează:

  Adrift:

  • Furuncul acut - dezvoltarea clasică a chiriei;
  • Furunculoza cronică (furunculoză) - caracterizată printr-un număr mare de fierturi în diferite stadii de dezvoltare pentru o lungă perioadă de timp.

  După origine:

  • Dezvoltarea primară apare în încălcarea integrității pielii și a penetrării în acest loc de infecție.
  • Dezvoltarea secundară apare pe fundalul bolilor de piele deja existente - eczemă, stafilocotică și altele.

  Furuncle Diagnostics

  Diagnosticarea unui fierbere include:

  • Inspecție vizuală;
  • istoricul medical;
  • dermatoscopie;
  • Susținerea conținutului fierbătorului.

  Metodele de diagnosticare suplimentare pot fi:

  • Numărul total de sânge;
  • analiza urinei;
  • Numărarea urinei;
  • pharyngoscope;
  • rinoscopia;
  • Radiografia sinusurilor;
  • radiografia toracică;
  • ultrasunete;
  • Tomografie computerizată (CT);
  • Imagistica prin rezonanță magnetică (IRM) a creierului.

  Tratamentul cu furuncle

  Cum de a trata fierberea? Tratamentul fierbelor depinde în primul rând de stadiul procesului inflamator.

  În prima fază a perioadei de fierbere (perioada de infiltrare), se utilizează iradierea ultravioletă.

  În cea de-a doua etapă (perioada de coacere), se pune o blocadă pentru a opri infectarea și anestezia - o fierbere în jurul circumferinței este întreruptă cu soluții de medicamente antibacteriene și novocaină. Injectiile se efectueaza in departamentul chirurgical.

  Antibioticul este selectat pe baza diagnosticului și a rezistenței la infecție.

  Printre cele mai utilizate antibiotice pentru tratamentul boils sunt: ​​"Amoxicilina", "Meticilina", "Oxacilina", "Cefalexina", "Eritromicina".

  Împreună cu terapia antibacteriană, sulfonamidele sunt adesea prescrise.

  Pentru a evita procesele alergice ale organismului din utilizarea antibioticelor, sunt utilizate antihistaminice: "Dimedrol", "Pipolfen", "Suprastin".

  Eficacitatea blocadei în cursul "clasic" al unui fierbere se caracterizează prin recuperarea rapidă. În alte cazuri, aceasta conduce la o evoluție mai rapidă a bolii - activarea procesului inflamator, delimitarea acestuia și vindecarea mai rapidă.

  Pentru a preveni deteriorarea zonei inflamate, care provoacă durere și riscul de rupere a "inelului" de protecție internă în care sunt localizate conținutul purulente, la fierbere se aplică o arilă detașabilă de ipsos.

  În absența eficacității blocadei, procesul inflamator cu durere se intensifică, este repetat în fiecare zi sau în fiecare zi până când fierberea se dezvăluie, iar tija purulent-necrotică iese. În același timp, un bandaj este aplicat în zona inflamată cu o soluție 1% de azotat de argint, care trebuie schimbată zilnic.

  O soluție eficientă pentru ameliorarea durerii, dezinfecția și îndepărtarea procesului inflamator este "Ichthyol". Părul este scos din centrul fierbătorului, după care se aplică "unguent Ihtyol" pe fierbere cu un strat gros, pe care trebuie să aplicați vată degresată de vată. Când se usucă, vata de bumbac formează așa-numitul "tort plat ihtiol", ușor spălată cu apă caldă. Astfel de pansamente ar trebui să se facă de 1-2 ori pe zi. Totuși, rețineți că astfel de "prăjituri" nu se pot face pe furuncul deschis, deoarece acestea vor interfera cu descărcarea normală a conținuturilor purulente și a miezului din acesta.

  După deschiderea fierbătorului, cavitatea sa este spălată cu soluție de peroxid de hidrogen 3% și bandajele sunt aplicate cu o soluție hipertonică de clorură de sodiu, destinată purificării sale din mase necrotice. Miezul purulent-necrotic al fierbătorului poate fi îndepărtat numai după despărțirea completă de țesuturile înconjurătoare.

  Este important! În nici un caz nu puteți deschide fierberea prin stoarcere, deoarece există o mare probabilitate de rupere a inelului de protecție internă, după care infecția se poate răspândi pe tot corpul provocând o serie de complicații grave și care pun în pericol viața!

  În cea de-a treia etapă (perioada de vindecare), după extragerea conținutului chiriei, pielea din jurul fierbinte este tratată cu alcool, verde strălucitor (verde strălucitor) sau albastru de metilen.

  În locul pansamentelor cu furuncle cu unguent Viṣnevski sau "Levomekol", schimbându-le la fiecare 2-3 zile. În cazul prezenței granulațiilor se impun pansamente indiferente de grăsime, care se bazează pe ulei de pește, ulei de vaselină sterilă, emulsie de sintetomină și altele.

  Tratamentul chirurgical este folosit pentru complicații ale fierului - flegmon, forme avansate ale carbunclelui sau abcesul fierbe. Tratamentul chirurgical al unui fier presupune efectuarea unei tăieri a fierbei și extragerea conținutului acesteia, după care se aplică regimul obișnuit de tratament. Ocazional, o excizie completă a firii se face cu suturarea.

  Tratamentul chiriei se efectuează până când infiltrarea completă (compactarea) este rezolvată, în caz contrar pot apărea diverse complicații ale fierbei.

  Boala complicată este tratată numai într-un spital. Cu furunculoză, precum și cu diverse complicații suplimentare, se efectuează tratamentul bolilor asociate.

  Metode suplimentare de tratament pentru fierbe sunt uneori:

  • metode de fizioterapie - radiații ultraviolete, radiații infraroșii (Solux), UHF;
  • dieta - include restricționarea alimentelor picante și grase, condimente, băuturi alcoolice;
  • consumul suplimentar de vitamine și microelemente - A, C, B1, B2, B3 (PP), fier, fosfor, care vizează consolidarea sistemului imunitar și a altor sisteme, normalizarea proceselor metabolice și recuperarea mai rapidă a pacientului;
  • autohemoterapia devine adesea un remediu eficient pentru furunculoză.

  Ce să nu faci cu fierberea?

  • Strângeți fierberea, în special în timpul maturării;
  • Masarea locului de inflamație;
  • Aplicați comprese de încălzire, lămpi și alte procedee umede.

  Tratamentul boils la domiciliu

  Este important! Înainte de a utiliza remedii folk pentru tratamentul la fierbere la domiciliu, asigurați-vă că vă consultați cu medicul dumneavoastră!

  Unguent de la fier de la turmeric. Următorul unguent are o proprietate de tragere. Pentru prepararea ei este necesar să se amestece 1 linguriță de praf de curcumă cu jumătate de linguriță de ghimbir, 1 lingura. lingura de miere și un vârf de sare. Toate se amestecă bine, și agitarea amestecului în teasc, atașați la fierbere. Pentru a spori eficiența, înfășurați un bandaj cu film agățat deasupra și fixați-l pe partea de sus cu o eșarfă sau bandaj.

  Unguent de la fierbe de ceară. Se topește untul bun în feluri de mâncare, apoi se adaugă ceară de albine, într-un raport de 4: 1. Tomya se amestecă la foc mic, se amestecă până când ceara este complet dizolvată, dar nu aduce la fierbere. Aplicați unguent de ceară împotriva fierbere ar trebui să fie sub forma unui cald, ca o compresie, timp de 2 zile, fără o schimbare.

  Miere. Se amestecă 1 lingură. lingura de miere cu făină, aducerea amestecului la consistența lutului, apoi atașați acest tort la fiert, aplicați un bandaj și țineți-l până la deschiderea abcesului.

  Aloe. Luați o foaie mare de aloe adult, spălați-o, îndepărtați prăjini și îndepărtați stratul superior de coajă cu un cuțit, de pe partea plană. Atașați foaia spre partea tăiată din furuncă și fixați-o deasupra bandajei. Schimbați foaia de 2 ori pe zi până când fierberea este coaptă și se sparge.

  Patlagina. Spălați și pliați mai multe straturi de frunze mari de plantain în mai multe straturi, fixându-le cu un bandaj. Schimbați bandajul la fiecare 1-2 ore până când abcesul se deschide.

  Tratați furunculul deschis cu apă de argint, alcool, peroxid de hidrogen sau cu clorhexedină, astfel încât craterul și țesuturile înconjurătoare să fie eliminate de infecție.

  Prevenirea fierberii

  Prevenirea apariției boils include următoarele recomandări:

  • Respectați regulile de igienă personală, de uz casnic și industrială, nu utilizați articole de igienă ale altor persoane pentru uz personal;
  • Încercați să mâncați alimente îmbogățite cu vitamine și oligoelemente;
  • Dacă suprafața pielii este rănită, tratați rana;
  • Evitați hipotermia;
  • Evitați stresul sau învățați să le depășiți fără să vă faceți rău sănătății;
  • Nu permiteți diferitelor boli să-și urmeze cursul, astfel încât acestea să nu devină cronice, în special diabetul, obezitatea, eczema, stafilocomul și altele.

  Blain

  Un fierbere este un proces acut de inflamație a naturii purulent-necrotice, care începe la începutul foliculului de păr cu trecerea la țesuturile care îl înconjoară. Atunci când nu este corect tratamentul fierbinte, poate exista o scurgere a procesului inflamator pe țesutul din apropierea glandei, secreind sebum în zona adiacentă.

  O fierbere este cauzată de pătrunderea stratului de suprafață al pielii și în foliculul de păr al organismelor patogene. Acești agenți patogeni includ un grup de microorganisme cocale: Staphylococcus aureus, rareori Staphylococcus alb.

  Un fier este cel mai adesea definit ca o erupție a unui infiltrat inflamator, dar există, de asemenea, numeroase fierbe pe corpul pacientului. Distribuția generalizată a boililor se numește furunculoză. În factorii de dezvoltare ai chiriei, atât imunitatea locală a pielii cât și răspunsul general al imunității organismului joacă un rol caracteristic. În plus, neglijarea procedurilor de igienă poate contribui la apariția chiriei.

  Se fierbe cauza

  Pielea umană este considerată un organ special. Ea îndeplinește o funcție de protecție a barierei, astfel încât toți factorii agresivi îi atacă inițial. Suprafața pielii unui adult este de aproximativ 2,5 metri. Prezintă mai multe straturi. Epiderma este considerată stratul exterior al pielii, care constă din mai multe straturi de celule epiteliale. Stratul exterior excitat arată ca niște balzoi excitat și pare a fi primul factor de protecție al pielii.

  Derma este localizată sub epidermă și este compusă din celule de țesut conjunctiv. Dermul apare ca bază pentru epidermă, prin urmare conține un număr mare de vase de sânge și terminații nervoase.

  Țesutul subcutanat gras este alcătuit din celule de țesut adipos și îndeplinește funcția de termoreglare a pielii și a corpului în ansamblu. Mecanismele de protecție a pielii sunt menținerea unui anumit nivel de mediu acid. Nivelul Ph al acoperirii pielii variază de la 3,5-7,5, ceea ce susține activitatea vitală a compoziției normale a microflorei care locuiesc pe suprafața pielii. Microflora ajută la menținerea imunității locale pe piele. De asemenea, în epiderma conține anumite celule, sau după cum se numesc, celule Langerhans. Ele sunt, de asemenea, considerate a fi reprezentanți ai funcției protectoare, producând lizozim și interferon, care sunt ucigași pentru flora patogenă. O astfel de microflore patogenă poate include stafilococ. În principiu, stafilococul poate fi prezent pe suprafața pielii într-un raport normal, atâta timp cât imunitatea locală inhibă creșterea acestora. Cu o scădere a răspunsului imun, apare o multiplicare intensă a stafilococului, provocată de apariția boils și a altor procese inflamatorii pe suprafața pielii.

  Merită să ne amintim că boala provine de la inflamarea foliculului din foliculul de păr și apoi se răspândește la țesuturile din jur. Uneori, inflamația poate fi limitată numai în foliculul de păr, atunci acest proces de inflamație se numește foliculită.

  Chirya este cauzată de stafilococul aureus, care este considerat cel mai periculos dintre tulpinile de stafilococi. Mai rar, fiertele pot provoca alte tulpini ale agentului patogen, dar în 95% acesta este Staphilococcus aur. sau Staphylococcus aureus.

  Următorii factori sunt considerați factori provocatori pentru formarea chiriei: transpirație excesivă, ca și expunerea constantă la transpirație pe piele, există o încălcare a structurii și a mecanismelor de protecție ale pielii; microtrauma a pielii; contactarea pielii cu secreții purulente din nas sau din urechi poate declanșa dezvoltarea chiriei, de exemplu, chirya pe buză. De asemenea, nerespectarea regulilor de igienă a corpului, de exemplu, apariția boils-ului intern pe partea din spate a gâtului datorită poluării și frecare grele pe colierele unui tricou în această zonă.

  În plus față de cele de mai sus, există rolul altor factori în dezvoltarea boils. Cu un nivel normal de imunitate, organismul este rar expus la introducerea de agenți infecțioși. Cu toate acestea, focarele cronice cu o infecție (adenoizi, amigdalită, faringită, astm bronșic și bronșită, recurență frecventă a pneumoniei și sinuzitei) pot duce la o scădere a imunității; starea imunodeficienței (HIV, cancer); luând medicamente cum ar fi imunosupresoare și citostatice; supraîncălzirea și supraîncărcarea; irațională și insuficientă, avitaminoza.

  Distrugerile hormonale din organism, de asemenea, par a fi provocatori pentru dezvoltarea proceselor infecțioase pe piele, incluzând fierbe.

  Dezvoltarea boils poate să apară ca o complicație a diabetului, mai ales dacă apare o perioadă lungă de timp. Diabetul duce la afectarea circulației sângelui în capilare, rezultând că pielea nu este alimentată cu substanțe nutritive suficiente și oxigen. Procese de natură distrofică încep să apară în piele, ca rezultat al scăderii proprietăților protectoare ale pielii. Din această cauză, agenții patogeni infecțioși penetrează mai ușor pielea.

  Anomaliile din glandele suprarenale duc, de asemenea, la dezvoltarea boils. În stratul exterior al glandelor suprarenale se produc glucocorticoizi, care, datorită secreției lor excesive, contribuie la scăderea răspunsului imun în organism, scăderea funcțiilor protectoare din organism; ele contribuie, de asemenea, la secreția excesivă de sebum, acumulând pe piele și lumenul glandelor sebacee. Astfel de acumulări sunt considerate a fi un teren de reproducere pentru reproducerea microorganismelor patogene.

  În cazuri rare, hiperandogenismul poate provoca dezvoltarea boils, deoarece crește creșterea foliculilor de păr pe piele.

  Arde simptomele

  O fierbere, de obicei, trece prin anumite etape ale dezvoltării sale, pentru care propriile simptome sunt caracteristice. La început, în zona foliculului de păr, se dezvoltă un infiltrat dens de culoare roșu strălucitor, care este însoțit de un ușor sindrom de durere și furnicături. Treptat, infiltratele cresc în dimensiune și devin mai intense dureroase în natură. Țesuturile care îl înconjoară dobândesc puf.

  După câteva zile, începe etapa următoare, în care diametrul chiriei poate ajunge la trei centimetri. Un miez purulent-necrotic se formează în centrul chiriei, care se termină cu un pustule pe suprafața sa. În plus, fierberea în sine are forma unui con, iar pielea de pe suprafața sa obține un luciu specific. În acest stadiu, se poate observa o creștere a temperaturii corpului de până la 38 de grade, sindromul durerii poate fi un caracter jerking. De asemenea, pacientul se poate plânge de sindroame generale de intoxicare și de intoxicare.

  Mai târziu, există o autopsie a pustulelor, conținutul purulente, uneori cu dungi de sânge, începe să se scurgă din fierbe. Golirea capetelor de fierbere se face cu descărcarea unui dop de necrotic. În timpul acestui proces, pacientul observă o ușurare semnificativă: o scădere a umflăturii pielii, o scădere a durerii și a infiltrării. În loc de fierbere, se formează o cicatrice în trei zile. O cicatrice după un mistreț poate dobândi o culoare albă, dar, în majoritatea cazurilor, rămâne imperceptibilă. Ciclul de dezvoltare chirya este de aproximativ 10 zile.

  Boala singulară poate apărea în orice zonă a pielii, excluzând zona palmelor și tălpilor, deoarece nu există foliculi de păr. Adesea chiri se dezvoltă pe antebraț, gât, abdomen, fese, spate și membre inferioare. Durere intensă însoțită de fiolele canalului auditiv extern și fierberea la ochi. Dar dezvoltarea chiriei pe buze, în plus față de sindromul durerii intense, este foarte periculoasă din cauza riscului de tromboză a căilor venoase și limfatice cu dezvoltarea flebitei creierului și a sepsisului.

  Odată cu apariția chirului în ganglionii limfatici se poate dezvolta limfangită și limfadenită. Când chirya poate dezvolta metastaze, care se răspândesc în regiunea ficatului, a rinichilor și a altor organe interne. Complicațiile boils sunt observate cel mai adesea datorită extrudării, tratamentului local incorect sau traumatizării cutanate în timpul bărbieritului.

  Un fierbere la un copil se formează mult mai repede, dar cu un curs mai sever al procesului decât la adulți. Prin urmare, chiriul copilului trebuie examinat cât mai curând posibil de către chirurg pentru a determina strategia corectă de tratament. Dacă un copil mănâncă cu o frecvență specială, merită să-l arătați unui gastroenterolog, deoarece poluarea și populația intestinală a microflorei patogene la copii pot fi însoțite de formarea de procese purulent-inflamatorii pe piele.

  Boilele interne pot avea simptome mai pronunțate și formarea unei tulpini mai extinse cu conținuturi purulente.

  Diagnosticul de fierbere este rareori dificil pentru chirurg. Odata cu dezvoltarea chiriei in axila, este important sa se diferentieze cu hidradenita. Odată cu apariția chiriei pe buză, este important să se determine gradul de răspândire a procesului purulent în țesuturile înconjurătoare, deoarece cu astfel de localizări ale chirului, sunt posibile complicații severe.

  O fierbere la ochi este deseori numită orz. Clinica sa este foarte specifică, deoarece fierberea la ochi are loc în zona pleoapei superioare. În timpul dezvoltării sale există o umflare pronunțată a țesuturilor cu formarea de infiltrație, care este însoțită de sindromul dureros de mâncărime, durere. În unele cazuri, poate fi o aderare a conjunctivitei - inflamația ductului lacrimal în ochi. Sprancenele oamenilor pe ochi se numesc "boala mâinilor murdare", pentru că foarte des se întâmplă atunci când zgâriați ochii cu mâinile nespălate. Acestea se pot dezvolta, de asemenea, după hipotermie sau ca o complicație a conjunctivitei.

  Se fierbe pe papă

  O fierbere poate apărea în orice zonă a corpului și atunci când apare într-o astfel de parte a corpului care este supusă unei frecare sau unui contact constant, poate duce la suferința pacientului datorită sindromului durerii pronunțate.

  Se fierbe la papei destul de des. Barbatii sunt mai sensibili la o astfel de localizare a fierbei, datorita excesului de par in fese. Trebuie remarcat faptul că androgenii joacă un rol semnificativ în procesul de coagulare a pielii, iar bărbații, prin natura lor fiziologică, au un conținut crescut de androgeni în organism.

  Motivele dezvoltării chiriei asupra preotului pot fi numite scăderea imunității, nerespectarea regulilor de igienă, traumatizarea pielii în această zonă a corpului. Diabetul zaharat joacă, de asemenea, un rol semnificativ nu numai în erupțiile singulare ale chirului, ci și în localizările sale multiple pe corp.

  Creșterea activității glandelor sebacee în fese poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea proceselor inflamatorii, inclusiv la fier.

  În cazul unui fierbere a preotului, pacientul se plânge de un sindrom de durere pronunțat. Pacientul nu poate găsi o poziție confortabilă a corpului atunci când fierberea este localizată într-o astfel de zonă, deoarece orice poziție poate aduce o mulțime de durere. Pe lângă durere, fierberea preotului se poate răspândi în straturile mai profunde ale pielii datorită traumatismelor excesive. În acest caz, ar putea să apară un fierbere internă pe papă, care se caracterizează prin procese mai profunde de deteriorare a țesuturilor moi. Boila internă se poate asemăna vizual unui mic infiltrat cu o micropapulă pe suprafața sa și, în același timp, are un proces inflamator extins în straturile mai profunde ale țesuturilor moi.

  Se schimbă și starea generală a pacientului. Poate fi febră, frisoane, dureri de cap. De asemenea, astfel de fierbe pot fi complicate de flegmon sau sepsis. Deoarece este important cât mai curând posibil să vedeți un specialist atunci când acestea apar. În nici un caz nu ar trebui să încercați să deschideți acest fierbere singur sau cu ajutorul rudelor. Acest lucru este plin cu un risc ridicat de infecție secundară. În procesul de maturare chirya pe preot nu se recomandă să se aplice balsamul Vishnevsky în zona afectată. Vederea eronată că ajută la "scoaterea" conținuturilor purulente. De fapt, balsamul de balsam Vishnevsky ajută la golirea conținuturilor purulente ale fierului numai după ce a fost deschis. Până la formarea unei papule pe suprafața fierbătorului, orice comprese sunt interzise în zona feselor. După formarea papulei, tigaia sterilă impregnată cu Ihtiol poate fi aplicată în zona afectată. Aceste prăjituri ihtiol contribuie foarte mult la îndepărtarea infiltrației în țesuturile înconjurătoare și la maturarea fierbei pe papă.

  Se recomandă, de asemenea, ca procesul de fierbere să fie prelucrat de către preot cu o soluție slabă de permanganat de potasiu sau să se procedeze cu adaosul de apă. Astfel de proceduri sunt necesare în tratamentul și prevenirea reinfectării zonei afectate.

  După deschiderea fierbătorului la preot și golirea miezului necrotic cu conținuturi purulente, rămâne cavitatea rănii pe fese, care trebuie tratată cu unguente antibacteriene.

  Unguentele pentru fierberea preotului pot fi o grupă de tetraciclină și un complex de antibiotice. După tratamentul suprafeței plăgii se aplică comprese cu unguent antibacterian, care trebuie înlocuit la fiecare 3 ore. Astfel de proceduri se fac cât mai atent posibil și numai cu materiale sterile. În unele cazuri, în timpul tratamentului la fierberea preotului, poate fi necesar să se spitalizeze un pacient cu autopsie chirurgicală și prescrierea de antibiotice cu spectru larg, intramuscular sau intravenos. De asemenea, pot prescrie administrarea de medicamente antiinflamatorii (tiosulfat de sodiu) pentru a diminua roșeața și umflarea zonei afectate. Utilizarea imunomodulatorilor și a fizioterapiei este considerată o condiție prealabilă în tratamentul chiriei asupra preotului.

  Se fierbe pe față

  După cum se știe deja, apariția boils are loc în acele locuri care sunt acoperite cu păr. Există, de asemenea, păr pe față, care, în principiu, are funcția de termoreglare pe întreaga suprafață a pielii. Pielea de pe față este mult mai moale decât pe corp, astfel încât trauma sa poate fi mai frecventă.

  Aspectul de fier poate fi în orice zonă a feței. Este posibil să fiarbă pe buză, pe nas, pe ochi, pe bărbie etc.
  Cauzele chiriei pe față sunt: ​​poluarea pielii, imunitatea locală și generală redusă, traumatismele pielii (la bărbierit, pieptene, etc.), hipovitaminoza, diabetul, apariția acneei, bolile de sânge, sinuzita, sinuzita, otita.

  Pe lângă motivele care au cauzat formarea chiriei pe față, trebuie să știți că o astfel de localizare a chirului poate duce la complicații foarte grave, cum ar fi meningita și meningoencefalita, sepsis, în cazuri extreme, la moartea pacientului. Prin urmare, în nici un caz nu ar trebui să încercați să vă deschideți fierberea pe fața dumneavoastră.

  Odată cu introducerea agentului patogen în foliculul de păr de pe pielea feței, se dezvoltă o mică cantitate de compacțiune dureroasă. După câteva zile, sigiliul începe să crească în dimensiune, dar pe suprafața pielii poate fi reprezentat ca un cos mic, care poate induce în eroare pacientul. Astfel, pacientul poate încerca să deschidă fierberea pe cont propriu, agravând astfel cursul său.

  Cu o dezvoltare ulterioară a fierbei pe față, cavitatea de fierbere este umplută cu conținuturi purulente, cu formarea unei tulpini necrotice. Pielea din jurul boilii devine inflamată, rezultând un sindrom de durere intensă, pulsatorie. După un anumit număr de zile, această fierbere se poate deschide singură cu eliberarea unei cantități mari de conținut purulent și descărcarea unei tulpini necrotice. Pacientul aflat în procesul de deschidere a fierului simte o îmbunătățire semnificativă.

  În caz de fierbere a feței, consultați chirurgul maxilo-facial. El poate alege tactica corectă de tratament și poate determina zona și zona leziunii. Deschiderea fierberii se face prin intervenție chirurgicală, urmată de drenajul cavității plăgii și de aplicarea comprimatelor cu medicamente antiseptice. În cazuri complicate, poate fi necesară utilizarea de antibiotice sistemice cu spectru larg. De regulă, astfel de antibiotice sunt administrate pe cale orală (Ciprofloxacin, Azitromicină, Doxiciclină, Vilprafen, Klacid etc.) timp de cel puțin 5 zile. Ele dau un efect antibacterian bun. De asemenea, compresele cu unguent Ichthyol și linimentul de balsam Vishnevsky dau un efect bun în tratarea fierbinților pe față. Poate fi recomandată spălarea suprafeței plăgii după deschiderea fierului cu soluții antiseptice: Chloxidină, Furacilin, Miramistin, permanganat de potasiu etc.

  Dacă există o erupție cutanată de tip fier pe față sau recurențele frecvente, acestea pot recurge la transfuzii de sânge, plasmefereză, iradierea ultravioletă a sângelui, care sunt însoțite de o examinare completă a corpului pacientului.

  Prevenirea fierberii pe față este de a respecta regulile de igienă a pielii feței și de a evita traumatizarea pielii.

  Atunci când chirya apare pe ochi, merită să vorbim despre apariția orzului.

  O fierbere la ochi se dezvoltă adesea după hipotermie sau o scădere accentuată a imunității și, de asemenea, ca o complicație a inflamației conjunctivei (ductul lacrimal). Boala se dezvoltă rapid și acut. Boala este localizată pe ochi, în principal în pleoapa superioară, datorită numărului mare de gene de pe ea. Se începe cu edemul pleoapelor și hiperemia, mai târziu se dezvoltă un infiltrat și se formează o tijă cu puroi. Procesul de formare a chiriei durează aproximativ o săptămână. Dacă se întâmplă, nu ar trebui să vă auto-medicați, ci să solicitați sfatul unui oftalmolog și al unui chirurg pentru tratament.

  Se fierbe pe jos

  O fierbere pe picior este mai frecventă la populația masculină, din moment ce acestea au o mare cantitate de păr din motive fiziologice. O fierbere a piciorului poate aduce pacientului o mulțime de senzații neplăcute și dureroase. Cauzele chiriei la nivelul piciorului, precum și orice alte procese infecțioase la nivelul piciorului, pot fi diabetul și bolile autoimune. Sa constatat că bărbații care fumează au mai multe șanse de a fierbe pe picioarele lor. Femeile, în special cele care sunt supraponderale, pot fi, de asemenea, predispuse la dezvoltarea chiriei pe picioarele lor.

  Localizarea chiriei poate fi în orice parte a piciorului. La pubertate, fetele tinere și băieții se pot plânge de boils în coapsă și picioarele inferioare. În această perioadă, tinerii sunt foarte sensibili la modificări hormonale, de aceea la această vârstă (13-16 ani) au adesea hiperandrogenie. Această afecțiune conduce adesea la o creștere a activității transpirației și / sau a glandelor sebacee, precum și creșterea creșterii părului în organism. Datorită activității lor, glandele sebacee produc o cantitate mare de secreție, care creează un film uleios pe suprafața pielii, care la rândul său afectează funcția respiratorie a pielii, duce la poluarea sa și contribuie la dezvoltarea microflorei patogene pe suprafața sa.

  O fierbere începe cu formarea unei mici sigilări cu hiperemie de-a lungul marginilor sale, poate fi observată hipertermia locală și umflarea pielii. Starea generală a pacientului nu se schimbă până când infiltrarea nu începe să crească în dimensiune și să dezvolte o tijă purulentă. În timpul acestui proces, starea pacientului poate fi însoțită de creșterea temperaturii corpului, durerea în picior poate fi observată la mers sau schimbarea poziției, există intoxicații (dureri de cap, slăbiciune, frisoane și paloare a pielii). Cu suprafețe extinse de afectare sau cu boală multiplă pe picioare, starea pacientului poate atinge severă, însoțită de dureri intense.

  Tratamentul ar trebui să se realizeze prin deschiderea operativă a chiriei într-un spital sau, în caz de fierbere necomplicată, într-o policlinică.

  Deschiderea fierberii se face sub anestezie locală cu drenajul ulterior al focusului supurativ. Mai mult, pacientul trebuie să participe la sală pentru a trata suprafața plăgii cu antiseptice și să aplice pansamente anti-bacteriene.

  Procedeul de fierbere

  Ar trebui imediat remarcat faptul că, în cazul chiiei, este absolut inacceptabil să se auto-medichezeze. Tratamentul pentru chirya depinde de stadiul de dezvoltare, localizare și complicații. În timpul formării infiltrării, este posibilă utilizarea iradierii ultraviolete în doze eritemale, în legătură cu utilizarea căreia infiltrarea se poate regresa și se poate vindeca complet.

  În procesul de maturare, se recomandă tăierea zonei infiltrate cu medicamente antibacteriene pe novocaină. Antibioticele sunt selectate pe baza sensibilității agentului patogen la acestea. Medicamentele antibacteriene pot fi prezentate ca grupuri de peniciline, cefalosporine, gentamicină, grupul tetraciclinic și levomycetin.

  Grupul de antibiotice cu penicilină include: Ampicilină, Amoxicilină, Amoxiclav. Acest grup de antibiotice este depășit și nu este foarte eficient în tratamentul infecțiilor cu stafilococi, deși, în unele cazuri, ele pot fi eficiente.

  Grupul de antibiotice cefalosporinic include: Cefazolin, Ceftriaxonă, Cefuroximă, Cefotaximă. Aceste medicamente sunt relativ mai eficiente decât penicilinele. Ele sunt utilizate sub formă de pulberi și injecții, acestea sunt relativ ieftine. Gentamicina este considerată a fi un antibiotic foarte eficient, dar cu un număr de contraindicații specifice: boală de rinichi, ficat, copilărie, sarcină, boli gastrointestinale, boli cardiovasculare.

  Grupul tetraciclinic sa dovedit în tratamentul boils și alte procese infecțioase pe piele. Levomycetinul sub formă de unguent este convenabil de utilizat în tratamentul boils.

  Tratamentul topic al boils implică utilizarea ihtiolului. Un strat dens de ihtiol este aplicat în zona afectată și acoperit cu un strat gros de tifon steril. De asemenea, pot fi utilizate sodiu salicilic sau acid salicilic, care se aplică într-un strat gros pe suprafața fierbătorului și fixat cu un bandaj. Datorită unor astfel de metode de tratare a fierbei, se formează un nucleu purulent în centrul compactării o zi mai târziu, urmată de respingere.

  Mai convenabil pentru tratamentul local al boils este utilizarea de unguent Ilon. Acest unguent este un instrument relativ nou în Rusia, dar sa dovedit în multe țări din Europa, CSI și statele baltice. Compusă în întregime din ingrediente din plante, unguentul Ilon are un efect antibacterian și antiinflamator și ajută la îmbunătățirea alimentării cu sânge a zonei afectate a pielii. Substanțele terepentine și uleiurile esențiale care fac parte din unguent, contribuie la îndepărtarea rapidă a conținuturilor purulente de la sursa de inflamație. Fiind în acțiunea sa analogică cu Ichthyol și linimentul Vișnevski, unguentul are o aromă plăcută și nu provoacă disconfort în uzul casnic.

  În funcție de zona inflamării, unguentul este aplicat cu o bandă de 2-3 cm și acoperită cu un pansament steril sau o tencuială pe partea de sus. Schimbați bandajul o dată sau de două ori pe zi. Pentru a aborda stadiul de remitere de durată, poate dura cel puțin cinci zile pentru a aplica unguentul. Unguentul Ilon K poate fi găsit în farmacii din orașul dvs.

  După deschiderea chiriei, suprafața plăgii este bine tratată cu peroxid de hidrogen sau Furacilin, iar o compresă se aplică cu o soluție de clorură de sodiu hipertonică. Pansamentele se fac în fiecare zi până când rana este complet golită. Îndepărtarea unei tije purulente cu pensete este permisă numai în cazurile în care este separată de infiltrate, deoarece îndepărtarea în prima parte a separării tijei poate provoca o agravare a procesului infecțios. De asemenea, pentru prevenirea exacerbării, zona afectată este tratată cu alcool 70%, diamant verde, albastru de metilen înainte de a schimba pansamentul. Pielea cu fier ar trebui să fie șters de la margini la centru, pentru a nu răspândi agenții patogeni de la sursa de inflamație la țesutul sănătos. Pe cavitatea tratată cu cavități se aplică pansamente cu unguente: Emulsie Sintomicină 5%, Furacilin 1%, Streptocid 5%. Fizioterapia este folosită pentru a reduce timpul de vindecare: cuarț pe zona afectată, sollux și UHF.

  În cazul unei fierbe pe buză, în canalul urechii, pe nas sau pe ochi, este recomandată spitalizarea pacientului. Spitalul prescrie folosirea agenților de desensibilizare, a medicamentelor antiinflamatorii, a medicamentelor antibacteriene, de exemplu, Penicillin 300.000 unități la fiecare trei ore, dieta - fracționată.

  Se fierbe cum se trateaza

  Primul lucru pe care trebuie să-l cunoașteți atunci când tratează boils este că au capacitatea de a-și răspândi procesul în țesutul sănătos înconjurător. Chirya auto-vindecarea poate fi observată uneori, dar numai cu o mică cantitate de ea.

  Pentru a ajuta la maturarea rapidă a fierbei, băile fierbinți cu soluție de permanganat de potasiu vă pot ajuta. Băile sunt recomandate să dureze de mai multe ori pe zi. Dacă fierberea este localizată pe picior sau pe braț, se pot folosi băi cu adăugarea de permanganat de potasiu. Dacă nu puteți face un duș sau o baie, puteți folosi impunerea de comprese fierbinți pe zona cu fierbere, umezită într-o soluție de permanganat de potasiu. Compozițiile trebuie aplicate timp de cel puțin o jumătate de oră și repetate de cel puțin trei ori pe zi. Astfel de metode contribuie foarte bine la maturarea rapidă a fierbei. Este de remarcat faptul că adoptarea de băi de apă fierbinte este interzisă atunci când o tijă apare în fierbere, deoarece aceasta poate determina răspândirea conținuturilor purulente în straturi mai profunde de țesuturi moi.

  Nu ar trebui să strângeți fierberea în nici un fel, chiar dacă apare o papule cu o tulpină purulentă, deoarece extrudarea poate duce la reziduurile tulpinii în cavitatea rănii. Homemade chirya tratamente sunt bune pentru a accelera matura ei. Aplicarea compreselor în astfel de cazuri poate ajuta la înmuierea pielea din zona afectată și la ameliorarea fluxului de puroi din cavitatea chirului.

  Una dintre cele mai eficiente metode de tratare a fierbei în casă este considerată folosirea cepei și usturoiului. Puteti face sucul acestor doua produse in proportii egale si aplicati comprese cu el pe fierbere. De asemenea, se recomandă să tăiați ceapa în mai multe bucăți și să o coaceți în cuptor până când este gata, apoi puneți-o pe zona fiartă. Păstrați ceapa în zona afectată până când puroul începe să explodeze. Compresele se înlocuiesc la fiecare două ore.

  Utilizarea patrunjelului este, de asemenea, foarte eficientă în tratarea chiriei. Pătrunjelul se toarnă cu apă fiartă și se aplică ca o compresă în zona cu fierbe. De asemenea, puteți fierbe un ou, separați proteina de gălbenuș și aplicați-l la fierbere, apoi acoperiți cu tifon steril.

  Laptele este, de asemenea, utilizat în tratamentul boils. Luați un pahar de lapte, adăugați 3 lingurițe la el. săruri pentru a preveni coagularea și încălzirea într-o baie de apă timp de 15 minute. După aceasta, se adaugă lapte sau făină de secară în lapte până se obține o masă groasă. Puneți-l pe bandaj steril și puneți-l pe zona cu fierbere timp de 30 de minute. Nu trebuie să uităm să tratăm pielea în zona de golire a conținuturilor purulente din fierbere, datorită utilizării unei astfel de mase.

  Puteți folosi nucșoară măcinată, care ia o linguriță de ceai și se toarnă 250 ml apă clocotită. Insistați-vă timp de aproximativ 20 de minute și luați-l în interior sub formă de căldură pentru a îmbunătăți circulația sângelui, ceea ce ajută la accelerarea maturării fierbei.

  Boala poate apărea din cauza disbiozelor intestinale, astfel că utilizarea Triphalei ca modalitate de curățare a intestinelor din microflora patogenă va fi utilă. Se consumă în 2 comprimate cu o oră înainte de culcare, cu un pahar de apă fiartă. Utilizarea eubioticelor (Hilak Forte, Bifiform, Linex etc.) are de asemenea un efect pozitiv în normalizarea microflorei intestinale. Utilizarea vitaminelor și a macronutrienelor din grupul C consolidează bine sistemul imunitar, iar vitamina C este considerată o modalitate bună de a întări vasele sanguine și capilarele.

  Metodele tradiționale de tratare a fierbinților pot avea, de asemenea, un efect pozitiv, fără intervenție chirurgicală.

  Ajută bine la tratarea fripturilor din făină de secară, unt și lapte. Se comprima cu ea poate fi aplicat la locul afectat și se lasă pentru noapte. Această metodă contribuie la respingerea conținutului de puroi. Utilizați, de asemenea, comprese cu făină de grâu și orz, grâu zdrobit.

  Puteți lua o bucată mică de pâine, o umeziți în ulei de măsline și o atașați la fierbere, fixându-l cu un bandaj deasupra. Încă folosit: șofran cu ceară și tămâie zdrobită; ulei de trandafir cu gudron și untură; semințe de in, cu althea; smochine uscate cu faina. Aplicați aceste ingrediente în proporții egale sub formă de comprese. O cremă de semințe cu rășină de copac de terebentină este, de asemenea, considerată o metodă bună.

  O învelitoare de miere și rădăcină de narcis, murdăria din stupi de albine cu o rășină uscată de pin poate contribui la deschiderea fierbătorului. De asemenea, puteți prepara un plasture din rășina de pin proaspăt și miere de caj, care sunt luate în proporții egale, încălzite la căldură scăzută și după răcire, aplicate în zona afectată timp de 12 ore.

  Un bun agent puternic este varul și cimentul, care sunt puse în apă într-un raport de 1: 3. După ce apa este drenată, după fierberea acesteia în prealabil, se introduc din nou var și potasiu. Apa este turnată într-un vas de cupru și pusă pe cărbuni fierbinți. Apa incepe sa se ingroase si se transforma in sare. O astfel de sare este luată într-o cantitate mică, amestecată cu amoniac și mucusul de cireadă, precum și cu o cantitate mică de miere de cajă. Puneți amestecul pe un bandaj steril și aplicați la fierbere. Pansamentul este ținut aproximativ o jumătate de oră, apoi clătit cu apă curentă și tratat cu o soluție de permanganat de potasiu. Procedura se repetă de mai multe ori pe zi.

  Puteți folosi un amestec de trei părți dintr-un laminat de balsam de la Vishnevsky și șapte părți de ulei de brad. Compoziția rezultată se aplică pe tifon steril și se aplică în zona afectată, acoperită cu hârtie de compresie deasupra și fixată cu un bandaj. Comprimați schimbarea de trei ori pe zi. Aplicarea unui bandaj cu o rădăcină de henbane contribuie la o bună curățare a cavității plăgii după deschiderea fierbătorului.

  Astfel de metode sunt interzise în tratamentul fierbei la un copil, precum și în cazul persoanelor cu boils și arsuri interne. În plus față de medicina tradițională, medicina pe bază de plante și metode alternative de tratare a chiriei, trebuie să fim conștienți de prevenirea acestui proces inflamator.

  Prevenirea apariției fierbinților pe piele respectă regulile de igienă personală, menținând un nivel normal de imunitate locală și generală, tratamentul prompt pentru un specialist în cazul unei reapariții a fierbei și tratarea focarelor cronice cu infecție.

  O Altă Publicație Despre Alergii

  Burns: tratament la domiciliu

  Deteriorările traumatice ale pielii ca urmare a expunerii la temperaturi ridicate sau la contactul cu substanțele chimice conduc la arsuri. Practic, fiecare persoană și-a experimentat propria experiență cu arsuri care au grade diferite și au apărut în timpul expunerii prelungite la soare, nerespectarea măsurilor de siguranță cu aparate electrice sau din neglijență, care este mai tipică pentru copii.


  Cum sa scapi rapid de acnee pe fata acasa.

  Acnee pe fata este o mare problema pentru multi oameni, adesea adolescenti. Dar, uneori acnee durează până la 25 de ani, și uneori chiar mai mult. Dacă aveți acnee, citiți acest articol și apoi mergeți la o întâlnire cu un dermatolog care vă va spune cum să acționați mai bine.


  Tipuri de ciuperci de piele și metode de tratament

  Boala pielii este o boală provocată de infecția organismului de agenți patogeni fungici care parazitează în principal pe piele și pe membranele mucoase.


  Meniuri adulte cu neurodermită și dietă adecvată.

  Nutriția adecvată este principala componentă a tratamentului complex al multor boli de piele, deoarece starea pielii umane depinde în mod direct de alimentele consumate.